Zašto se promenila zbog para i posla?

Sedamnaest godina zajedničkog života, devojčica od dvanaest godina. Sve je bilo kao u bajci dok je bilo para, a onda odjednom pre godinu dana ona odlučuje da se poslovno potvrdi. Kreću "poslovni sastanci", laži, svađe, ne dolazi kući do kasnih sati.

Ponedeljak, 19.02.2018.

18:00

Izvor: B92

Zašto se promenila zbog para i posla?

Podeli:

Umesto da stavi maramče na glavu...i bude uzorna domaćica?! Briše prašinu svaki dan...po dva puta. Usisava svakodnevno. Spremanje hrane je nešto što joj je važnije od vazduha koji udiše! Pranje tvojih nogu u lavoru, sa mirišljavom solju pred spavanje je njena pasija. Brigu o ćerci je nešto što je njoj Bog dao tj obavezao ju je, a ne tebe! Ti si car! Ti donosiš novac svojoj sluškinji koja se, pred zakonom, vodi kao tvoja supruga! Ti imaš svoj presto sa koga niko ne sme da te skine! Ti si gospodar!

I ona....sluškinja...pokorna...ponizna...odlučila da bude Kunta Kinte! I da sama privređuje!! Bože taj, prokleti, 21.vek i emancipacija žena!

Čekaj, hoćeš da mi kažeš da je tvoja supruga i neke škole pozavršavala...možda i...fakultet?!! Strašno! Počela je da zarađuje platu....iako je „programirana" da bude sluškinja i majka?! Mislim, šta će joj više od toga!

Da ti pojasnim. To što je počela da se poslovno potvrđuje i u sklopu toga ima sastanke, radi do kasno...je nešto sasvim normalno u svetu u kojem živimo! To nije privilegija samo muškaraca, već smo kao civilizacija otišli nekoliko koraka dalje! Ti nisi. Ti si ostao u feudalizmu!

Prvo što treba da uradiš je da prihvatiš realnost! Time prihvataš svoju ženu kao nekog ko je sposoban i da radi i zarađuje, a ne samo da bude domaćica.

Drugo, razgovaraj sa njom o tome šta ti smeta. Ali tek kada uradiš ovo prvo! Nikako pre! Pokušaj da sa njom pronađeš modus operandi, vezano za njen i tvoj poslovni angažman. Pri tome, nemoj da joj ti određuješ kako, šta i koliko treba da radi! Na to nemaš prava! Kao ni ona tebi!

Pokušajte da nađete KOMPROMIS! Dakle ne može da bude samo jedna strana zadovoljna! Moraju obe! Bez obzira što nijednoj to rešenje neće biti idealno za svaku stranu! Vidi, taj kompromis se, između ostalog, zove ljubav! Ako nema kompromisa, lepo sedite i dogovorite se oko razlaza! Da ne mučite vaše dete. Za vas me baš briga!

Iskreno, ubeđen sam da nećete pronaći kompromis, ali ti ni to neće smetati da ipak ostaneš nezadovoljan u braku.

Na kraju krajeva, ipak si ti „napravljen" za inkviziciju da pališ žene sa mozgom, koje znaju kako da ga upotrebe- a.k.a. „veštice", a ne da ih razumeš i podržiš!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare