Zaljubio sam se, a ona u vezi. Da li treba ipak da pokušam?

Zaljubljen sam do ušiju u koleginicu sa posla koja ima vezu dugu nekoliko godina. Nisam siguran da li da pokušavam nešto jer ne znam da li ona gaji osećanja prema meni u tom smislu. Znam da sam joj simpatičan, al’ ne znam da li ima iskrica kod nje. Dragan

Četvrtak, 12.04.2018.

16:00

Izvor: B92

Zaljubio sam se, a ona u vezi. Da li treba ipak da pokušam?

Podeli:

Napisa Desanka Maksimović, davno, lepu pesmu...”Ne, nemoj mi prići, hoću iz daleka..” To je bio, tvoj, jedini kontakt sa književnošću. I bolje što ništa drugo nisi čitao, pošto si ovu pesmu shvatio bukvalno! Zamisli da si, još, pročitao Domanovićevu satiru “Razmišljanje jednog srpskog vola”, sada bi već vukao zaprežna kola. Ili “Marko Kraljević po drugi put međ’ Srbima” sada bi vitlao topuzom po ulicama i završio bi u ludaji (što, uopšte, nije loša stvar. I za tebe i za čovečanstvo).

Zaljubio si se. Bravo! Majstoreeeee.. I to do ušiju. I sad si sve probleme rešio. Možeš da ’mreš.

“Nisi siguran da li da pokušavaš nešto?” Mojne da pokušavaš. Dovoljno je što si se zaljubio. Nećeš valjda da se i ona zaljubi u te? Pa to nije po(j)enta ljubavi! Po(j)enta je da si samo ti zaljubljen a ona kaj ne! Zar nije lepše da je gledaš sa strane...maštaš:

...vas dvoje na plaži….podno palme...ili trčite po livadi...vetar vam mrsi kosu...maslačci se vinuše u vazduh...sunce vas miluje….pa onda te one prodrma i kaže ti: “Kolega Dragane, možete li me pokriti kod šefa, imam zakazan gangbang sa ostalim kolegama. Jedva čekam da ti ispričam kako je bilo. I juče na bukakke-u”?!” A ti...pucaš od sreće, što je njoj lepo sa drugim muškarcima! Postaneš joj najbolji drug. To je tak’ prekrasno.

Ne znaš da li gaji osećanja prema tebi? Ako nastaviš sa ovim kvazi tinejdžerskim životnim stavom, jedino što će ona gajiti za tebe su dlake ispod pazuha!

“Ima vezu koja traje tri godine”. Ne razumem da li ti to smeta jer ne bi da povrediš “kolegu” ili smatraš da je to greh?!

“Da li ima iskrica kod nje?” Nema, pošto nije žar nego osoba ženskog pola. Iskrice potraži kod tvoje nane Živadinke na selo u peć! Džaraj pa ćeš ih “dobiti”. Džaraj, jer kako sada stvari stoje, to je jedino (d)žaranje koje ćeš doživeti u životu, ako se ne promeniš!

Ako si već toliko zaljubljen, šta te sprečava da ne pokušaš? Neuspeh? Pošto ovako si baš uspešan i tražiš savet od Gospodina Čoveka?! Priđi joj….nametni se...budi ono što jesi...reci joj kako se osećaš...ne budi napadan i mojne da joj odmah daješ verenički prsten. I saznaj šta ona prema tebi oseća. Ako išta oseća.

Na kraju krajeva, ako ne oseća ništa, uvek ti ostaje da je pokrivaš kod šefa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.