Kako da izađem na kraj sa mužem koji je bolesno ljubomoran?

U jako sam lošim odnosima sa mužem, on je bolesno ljubomoran i za sve sumnja u mene. To traje već treću godinu. Imamo malu bebu od pet meseci. Imate li neki savet?

Utorak, 15.05.2018.

15:15

Izvor: B92

Kako da izađem na kraj sa mužem koji je bolesno ljubomoran?

Podeli:

U „jako lošim odnosima sa mužem" si. I kako si rešila taj problem? Pustila si te loše odnose da traju „već treću godinu"!

Ljubomoran je i za sve sumnja u tebe. I ti si idalje sa njim! Šta si mislila da će ga proći, da će „sam shvatiti da greši", „možda sam mu ja dala povoda za to" (poprilično sam siguran da si ovo poslednje pomislila)....

Ili si išla još dublje u sopstvenu nesigurnost i rekla si sebi „možda će ga dete promeniti"?! Ako si i ovo pomislila, onda bi trebalo krivično da odgovaraš, pošto si svom detetu, barem donekle, upropastila život! Sebi upropaštavaj život, iskreno, baš me briga, ali nemaš prava da to radiš svom ili bilo kojem drugom detetu!

I sad' gde si? U paklu! Uspeo je da te uvuče u svoju bolest, prihvatila si je pošto ni ti nisi čitava u glavi a dete je žrtva!

Mazohista budi sama za sebe, to ne smeš da usadiš svom detetu kao životni model. Kao što ni njegov otac ne sme da mu usadi sadizam kao takav model ponašanja. To što ste vi idealna kombinacija dvoje poremećenih ljudi tzv S/M odnos, je vaš problem a vi ste ga prebacili i na njegova, nejaka, pleća.

Prvo što treba da uradiš je da svog muža zamoliš ili nateraš da poseti psihijatra. On to, verovatno, neće uraditi. Zato prelaziš na drugu stvar- ti odlaziš kod psihijatra. Ne zbog sebe, ti si, totalno, izgubljen slučaj, nego zbog deteta!

Treće, pod obavezno se ratosiljaj sadiste! Ne, genije, nije on jedini muškarac na svetu, ima takvih koliko hoćeš. Tebi treba drugi muškarac! Ili bolje reći treba ti čovek! Tvom detetu treba ljubav, normalni odnosi unutar kuće, obostrano poštovanje mame i tate, pažnja...A to koda tebe i muža nema i, na žalost, po svemu sudeći neće ga ni biti. Moraš mu pokazati šta je ljubav između dvoje ljudi. On mora da odraste sa tom spoznajom. Inače će završiti kao njegov, isfrustrirani, otac!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare