Nije spreman za brak, a ja želim da se udam

Voljeni čovek nije želeo da se venčamo. Zajedno smo tri godine, non stop, a kada sam rekla da želim brak rekao je da nije spreman. Rekla sam da više ne želim da se viđamo i da je kraj. Očajna sam, šta da radim jer više nismo zajedno?

gospodin čovek |
Podeli

Dakle, tri godine ste bili zajedno. Non stop?! Šta ti to znači „non stop"? Kao sijamski blizanci? Nije ni čudo što si u dosadila. I on tebi, samo toga nisi svesna.

Ako sam te dobro razumeo, on je hteo prvo brak pa kada si ga ti pitala, posle nekog vremena, on nije hteo da se ženi. I ti si odlučila da staviš maramče preko glave, pustiš mustaće i ostaviš kao. Kao prava udavača! Sada još samo da ti izrastu i oni velike dlakave bradavice na licu i komletirala si se!

Zbog čega je (ne)potpisani papir a.k.a. brak razlog da ostaviš čoveka sa kojim ti je lepo?! Papir je važniji od ljubavi? Pošto ako nema papira, nema ni emocija? Taj papir pravi decu? Mislio sam da to rade oba roditelja, ali sam bio u zabludi. Očigledno. Srećom pa ne živimo u srednjem veku. Ti bi bila glavna inkvizitorka! Spaljivala bi svakog ko ima seks pre braka!

Da se razumemo, nemam ništa protiv braka. Naprotiv. Ali brak nije moranje ili dokaz nečije ljubavi! Vrlo često služi da bi se od druge strane, u razvodu, uzelo što se više uzeti može! Potpisani papir ne znači da ćete voleti do kraja života ili da će biti sa tobom „dok vas smrt ne rastavi"! Samo daš velike pare za svadbu i takse. I menjaš dokumenta, zbog promene prezimena.

Šta Bog voli samo one koji su se venačali? To ti je rekao? A šta sa onima koji su se venčali samo u opštini? Koji krug pakla je za njih rezervisan?

Jedino što treba da radiš povodom svog očaja kog si sama sebi napravila da se zapitaš da li je taj papir bio vredan gubljenja čoveka do kog ti je stalo? Da li je taj papir važniji od ljubavi? Sada si srećnija, nego kada si bila sa njim u „grehu"? Princip zaostalosti ti je važniji od ljubavi?

Kada budeš načisto sa sobom, odgovori sebi na ova pitanja. Ako idalje ostaneš pri svom stavu ili brak ili ništa, onda si pravilno postupila tj on nije tvoj čovek. Ukoliko shvatiš da si zaostala (što realno i jesi) i da si zbog toga očajna, preduzmi nešto!

Prvo, nemoj da praviš više ovakve gluposti. A drugo, razmisli i ako ga idalje voliš i više nisi zaostala, daj sebi drugu šansu.

Tek tada možeš se nadati da će ti i on dati drugu šansu.

prethodna strana 1 od 10 sledeca idi na stranu