Aktuelno

Veliki nedeljni horoskop: Bik konačno srećan, Raku i Lavu novi poslovi, Ribama nagrada

Pogledajte šta vam zvezde poručuju na polju ljubavi, posla i zdravlja za period od 11.10.do 17.10. 2021. godine. Astrolog Olga Savić.

Nedelja, 10.10.2021.

15:04

Izvor: B92

Veliki nedeljni horoskop: Bik konačno srećan, Raku i Lavu novi poslovi, Ribama nagrada

Podeli:

OVAN

Hrana I u ovoj ste nedelji razapeti na sto strana i imate problem sa manjkom vremena. I pored ovakve vaše užurbanosti, ne dozvolite da vaš organizam, ali i imunitet trpe zbog neadekvatne ishrane. Pojačajte je kaloričnijim namirnicama, ali i belim lukom, celerom, limunom.

Ljubav Tenzija se u partnerskim odnosima jednim delom smanjuje. Sada je vreme za sređivanje i stabilizaciju, što će kod onih koji su spremni za kompromis i voljni da se potrude da komunikacija sa partnerom funkcioniše – ići bez većih problema. Kod parova kod kojih su ostali nerešeni „repovi“, ova nedelja će donositi oscilacije – jedan dan dobro, drugi dan zategnutost. No, generalno gledano – ovo jesu dani da se odnos popravlja. Slobodni Ovnovi – zanimljivo, zanimljivo. Pored prošlosti, koja će i dalje imati „pravo prvenstva“, od ove nedelje se otvaraju i jako dobre mogućnosti za glanc nove, stabilne ljubavne priče.

Posao Vaš finansijski segment će krenuti da se oporavlja, što će vas motivisati, naročito kada su dogovori i saradnje u pitanju – bili oni stari ili novi. Naplate koje su bile u zastoju ili neka stara potraživanja – do kraja nedelje mogu biti realizovani. Iako će komunikacija sa kolegama i poslovnim partnerima i dalje imati svoje napete momente – ipak će se do dogovora i do rešenja pronalaziti put, lakše nego u prethodnom periodu. I dalje postoji potreba da više pažnje obratite na papirološka pitanja.

Zdravlje Osetljivi disajni organi, lumbalni deo kičme. Reumatski problemi sa zglobovima.

*ALT

BIK

Hrana Ove nedelje vam je apetit pojačan. Kao da ste ušli u jednu od svojih hedonističkih faza – sve volite, sve vam prija, u svakom zalogaju uživate. Ukoliko ste započeli sa nekim novim režimom ishrane ili sa dijetom – malo je verovatno da ćete ovo uspeti da održite...

Ljubav Vaše raspoloženje se popravlja, a partner vas prati u stopu. Vi ste u ovoj nedelji u skladu sa sobom, sa svojim osećanjima i odlukama. Imamo dve situacije kada je vaš partner u pitanju – prva je da on može biti u nekim svojim problemima i opterećenjima, pa ćete vi biti neko ko ga „izvlači“ i daje mu vetar u leđa. Druga je da je partner zaokupljen samo sobom i da mu trenutno uopšte niste na listi prioriteta. I u tom slučaju – vi ste neko ko u ovom periodu „izvlači“ odnos. Na mišiće doduše, ali šta sad....Slobodni Bikovi – aktuelne su prošlosti koje nisu na pravi način zatvorene. Ali počinju da budu aktuelni i noviteti.

Posao Vi nećete biti osoba koja će tokom ove nedelje izazivati tenziju u poslovnom okruženju, ali ćete imati utisak da se sve to preliva preko vas. U smislu – šta god da ne ide kako treba, od vas će se očekivati da rešite i obavite. Moguće je da se u vašoj radnoj sredini sada dešava i neka reorganizacija, promene – pa ste vi opet osoba koja je dobila najodgovorniju ulogu u svemu ovome. Lepo ćete vi plivati u poslovnim vodama i biti zadovoljni onim što ostvarite. Dobijate informacije koje vam se dopadaju u vezi finansija.

Zdravlje Moguće su slabije prehlade.

*ALT

BLIZANCI

Hrana Po pitanju apetita ići ćete u ovoj nedelji iz krajnosti u krajnost – čas gladni kao vuk, čas mrljavite po tanjiru i preskačete obroke. Uzimajte više tečnosti i ne jedite s nogu – preskačite brzu hranu, grickalice i slatkiše. To pravi obroci nisu.

Ljubav Vaš vladar Merkur je još tokom ove nedelje retrogradan, u fazi usporavanja – pa tu i tamo poneki sitan zastoj može da bude vezan za vaš emotivni život, ali ovo su sve prolazna i ne značajna dešavanja. Partner ume da se na pravi način postavi prema vama i da vam pruži pažnju i podršku – a i vi umete da na isti način uzvratite. Dakle, na sitna saplitanja ne obraćajte pažnju, bitno je da je suština odnosa kako treba. Slobodni Blizanci – vaš društveni život i aktivnost se popravljaju. Iako prošlost još uvek ima glavnu reč, od ove nedelje se pojavljuje i mogućnost za „nove učesnike“ u vašem ljubavnom saobraćaju.

Posao Postojaće i dalje vaša usporenost, nemogućnost da dovoljno brzo odreagujete na neke situacije, postojaće i po koja greškica i kašnjenja. Moraćete da rešavate mnogo toga i verovatno ćete dosta vremena trošiti na dogovore i na papirološka pitanja. Ali opet – suviše je toga sada na vašoj strani da bi vam ovo donelo iole trajniju ili veću problematiku. Šta više – mogu tokom ove nedelje doći i neke prijatne informacije do vas, najave napredovanja ili poboljšanja u finansijskom delu.

Zdravlje Prehlade i nešto slabiji imunitet.

*ALT

RAK

Hrana Uhvatiće vas neka prolazna neraspoloženja tokom ove sedmice, pa će vam svaka hrana biti neukusna, nećete biti ni malo gladni i nećete uživati ni u najomiljenijim jelima. Ako ništa drugo, makar konzumirajte više voća i više tečnosti, naročito čajeva.

Ljubav Biće odnosa u kojima će partneri lako postizati kompromise, lako prevazilaziti problematične situacije i pronaći zajednički jezik i vreme za uživanje. A biće i onih odnosa u kojima to neće biti baš tako jednostavno. I kod jednih i kod drugih – prošlost mnogo utiče na to kako vam je danas. Kod prvih parova – i ranije ste bili spremni da rešavate stvari iz korena, pa ćete to i sada nastaviti. Kod drugih – ranije ste gurali stvari pod tepih, a one neminovno kad tad – izađu na svetlost dana. Slobodni Rakovi – lepi kontakti, bilo da je u pitanju prošlost (trenutno je jača) ili nešto novo. Bitno je da vas ovo „diže“.

Posao Venera u vašem polju poslovne svakodnevice sada zaista počinje da radi za vas. Donosi vam posvećenost ciljevima i obavezama, njihovo završavanje na neki lakši i jednostavniji, lepši način. Takođe – donosi vam obnove dogovora, povratke nekih osoba sa kojima ste sarađivali, no – daje šansu da se otvore i novi poslovni projekti. No, sve ovo lepo ne znači da je pred vama jednostavna nedelja. I dalje će biti sporosti i težine u komunikaciji sa saradnicima i poslovnim partnerima. I dalje će biti zastoja, grešaka i kašnjenja.

Zdravlje Vreme je da menjate navike i više se posvetite sebi. Sada to možete.

*ALT

LAV

Hrana Imaćete utisak da nikako ne uspevate da u potpunosti zadovoljite glad koju osećate. Svaki čas ćete posezati za hranom, svaki čas nešto grickati. Privlačiće vas i hrana koja je jako začinjena, pikantna. Umesto slatkiša – južno voće, naročito mandarine.

Ljubav Venera u vašem polju ljubavi, zabave, kreativnosti – od ove nedelje radi za vas, a radi i za vaša partnerstva – jer je u dobrom odnosu sa Saturnom koji predstavlja vašu voljenu osobu. Osećate potrebu da se više povežete sa osobom koju volite, da sredite neke situacije, da se vratite korak unazad i ispravite ukoliko je to potrebno. Osećate potrebu da više uživate jedno sa drugim. Slobodni Lavovi – ljubavi nove, ljubavi stare. Novi poznanici i stari znanci. Kontakti sa novim osobama, ali i sa bivšim partnerima. Šta god da je, ko god da je – prepustite se i uživajte u dešavanjima, potrebno vam je to.

Posao Pokrenuće se nešto što je bilo zakočeno, stići će lepe vesti do vas, doći će informacije koje su vam potrebne, konačno će odgovori koji su vam potrebni biti tu. Vaša kreativnost će se pojačati, zapljusnuće vas talas pozitivnije i konstruktivnije energije, krenuće neke situacije lakše. Naravno, ovo ne znači da će se automatski sve namestiti onako kako vama odgovara – biće tu još sto i jedna situacija koja će vas vratiti korak unazad, unervoziti, zbog koje ćete kasniti. Ali bitno je da su se stvari pomerile, zar ne?

Zdravlje Imunitet vam još uvek nije sjajan, čuvajte se prehlada.

*ALT

DEVICA

Hrana Energiju ovih dana trošite nemilice i zaista vam je potrebna raznovrsna hrana, količinski obilnija, da biste imali dovoljno snage I elana za sve. Pored redovnih obroka, ubacite i neke energetski jake užine, sa puno koštunjavih plodova, meda. Pravite vitaminske koktele od voća i povrća.

Ljubav Venera u polju doma i temelja pogodovaće naročito onim Devicama koje su u braku ili koje imaju duže partnerstvo. Delovaće kao lepak u odnosima koji su počeli da se odlepljuju, razdvajaju, u odnosima u koje je počela da se uvlači rutina. Iako vaš vladar i dalje ide unazad – vreme je da se pokrenete, da se ponovo setite ljubavi i lepote i da to i date voljenoj osobi. Pravi korak unazad može dati tri koraka unapred. Sada se sa malo truda sve može popravljati i sređivati. Slobodne Device – čvrsto se držite onoga što je bilo. Čak i da želite da pustite, trenutno se ne pojavljuje ništa novo a dovoljno snažno.

Posao Sve je isto i sve se vrti u krug. Bar vama to tako može izgledati. Iste priče, isti poslovi, iste obaveze, isti ljudi sa kojima ste u kontaktu. Mali su koraci kojima idete napred. Ova nedelja vam donosi red lepih reči sa saradnicima, red nesporazuma u poslovnom okruženju. Donosi vam rešavanja važnih papiroloških pitanja, ali vam isto tako podmeće novu dokumentaciju oko koje se treba baviti. Donosi vam opuštenost i dobre odnose, a onda komplikacije i tenziju. Bitno je da vi sve ovo rešavate, lagano. I da će para biti.

Zdravlje Osetljivi ste, treba više pažnje obratiti i na navike i na zdravstveni segment.

*ALT

VAGA

Hrana U ovoj sedmici vaš apetit će biti pojačan i teško ćete ga držati pod kontrolom. Mamiće vas zalogaji, slatki i slani i non stop ćete nešto grickati između obroka. I dalje postoji potreba da se što više hidrirate, pa makar tu budite odgovorni prema sebi.

Ljubav Merkur je i dalje retrogradan u vašem znaku, usporava i staje u potpunosti za vikend. Imaćete milion i jedno pitanje i potpitanje koje ćete postavljati sebi u vezi vaših želja, ali i u vezi odnosa u kojem ste. S druge strane, Venera koja predstavlja vas slobodno juri kroz znak Strelca, dobro aspektovana od strane Saturna – sve vi te odgovore na pitanja već znate, odluke su odavno donesene u vama – samo je pitanje kada ćete ih sprovesti. Neki će ih sprovesti na spajanje, neki na razdvajanje. Slobodne Vage – pa, teško da ćete još dugo biti slobodne. Prošlost i noviteti vas ruku pod ruku spopadaju sa svih strana....

Posao Planetarne pozicije su takve da vas čas vraćaju unazad, a čas vas guraju da idete napred. Merkur u vašem znaku greši, kasni, sapliće se. S druge strane, Venera, Sunce i Mars vas pokreću – daju vam snagu, volju i elan, daju vam kreativnost i to da se iz svake komplikovane situacije iščupate na najbolji način i ostvarite dobar rezultat. Sve ono što ste u proteklom periodu pokrenuli počeće od ove nedelje da daje prave rezultate. Sa onim što kasnite – požurite, obavite. Finansije i pored svih teškoća – dobro.

Zdravlje Uglavnom sitniji zdravstveni problemi, najpre sa disajnim organima, lumbalnim delom kičme.

*ALT

ŠKORPIJA

Hrana Čas jedete redovno, kvalitetno....čas vas situacije i okolnosti uhvate „u mašinu“ pa zaboravite na hranu ili glad zadovoljavate brzim obrocima ili grickalicama. Takođe, uhvatila vas je pomama za slatkišima i ne možete da je se otarasite nikako....

Ljubav To polje podsvesti, tajni, nedoumica – suviše je nakrcano planetama da bi Škorpije mogle da u svojim emotivnim relacijama funkcionišu opušteno i mirno. Što više „radite“ na tome da osvestite i osvetlite šta je to što vam pravi problem kada je partner u pitanju – lakše će vam biti. Generalno gledano – odnos sa voljenom osobom i ne bi trebao da bude toliko loš u ovom periodu. Samo vidite šta ćete sa tim tajnama i strahovima....Slobodne Škorpije – možda ste slobodne, ali niste slobodne od sopstvenih misli, sećanja i prošlosti. Za sada ništa spektakularno ne možete uraditi – nije na vama da povlačite poteze.

Posao Isto kao i u emotivnom –i u poslovnom segmentu postoji opterećenje po mnogim pitanjima. No, tu vi već funkcionišete drugačije. Znate da morate biti posvećeni i odraditi svoje obaveze i onda to i činite. S druge strane, finansijski segment se pokrenuo (naročito kod privatnika) i sada vam to dodatno daje motiv da i poslednje atome svoje energije uložite u posao. Da je pred vama energetski dobar period – pa i nije, crpi vas. Takođe, opterećuje vas odnos nadređenih i prema vama i prema poslu.

Zdravlje Mrljavi ste, polovični, dosta istrošeni energetski.

*ALT

STRELAC

Hrana Trebali biste i dalje da uzimate dosta tečnosti, pogotovo čajeva sa limunom, medom, đumbirom. U većoj meri konzumirajte povrće, pogotovo kupus, brokoli, kelj, beli luk. Smanjite unos krompira i mahunarki. Izbegavajte veće količine začina, pogotovo ljuto.

Ljubav E, sada ta Venera u vašem znaku zaista počinje da radi za vas. I Saturn u polju pokreta se od ponedeljka kreće napred, mili – ali se kreće! Generalno gledano – nikakve spektakularne probleme u svojim emotivnim relacijama ne biste trebali da imate – osim ako ste izrazito sposobni da ih sami napravite, ali i za to bi vam trebalo dosta truda. Zato, vrlo prost savet – uživajte sa osobom koju volite, a ako vam baš baš dođe da nešto pokvarite – ne dajte sebi! Slobodni – prošlost, prošlost, novo, prošlost. Da li ćete da se okrećete ka prošlosti koja je jača ili ćete da date šansu novitetima – to je već vaša stvar.

Posao Jeste da se polje pokreta pokrenulo, ali nije jurnulo – taj film nećete skoro gledati sa Saturnom u ovom polju – što bi značilo da od ove nedelje sve ono što ste u prethodnom periodu radili – počinje da se uobličuje, pomera i da daje rezultate. Čak i ako ste od nečega odustali – možete shvatiti da su vam šanse ponovo otvorene. Mnogo toga će se od ove nedelje rešavati, dolaziti na svoje mesto, zaključivati se. Obradovaće vas u drugom delu nedelje i neke informacije ili papiri koje ste čekali dugo, predugo.

Zdravlje Vaša energija se lagano vraća.

*ALT

JARAC

Hrana Upali ste u period kednolične ishrane. A i vi jedete preko volje, čisto da biste imali nešto u stomaku. Živite na grickalicama i nekim brzinskim obrocima, ne na pravoj hrani. Menjajte nešto. I vašem je znaku potrebno dosta čajeva, dosta vitamina.

Ljubav Vladar vašeg znaka, planeta Saturn – od ponedeljka kreće direktnim hodom u polju vrednosti, materijalnih i ličnih. U tim materijalnim prioritetima sada imate sklonost da više dajete sebe – ali ne smete zanemariti ni emotivni segment. Nije situacija sa partnerom sjajna, ali se stvari ipak pokreću na bolje. Jedini problem bi mogao da nastane ukoliko ste u nečemu tajnom – nisam sigurna da ćete to na duže moći da sakrivate od voljene osobe. Slobodni – ako ste u svojoj glavi raščistili sa prošlošću – onda u redu. No, ukoliko niste – evo sada imate šansu za popravni ispit. I noviteti postaju aktuelni.

Posao Čas se slažete, čas se ne slažete sa onima sa kojima funkcionišete na dnevnoj bazi. Bitno je da ste vi stabilni, da znate šta hoćete i šta vam je cilj – i onda ćete lakše dolaziti do rešenja i do sporazumevanja. Važno je da pre nego što odreagujete ili nešto uradite – dobro razmislite i isplanirate. Dolaze vam informacije ili vesti koje najavljuju promene i pokretanje nekih vaših planova ili projekata koji su do sada bili u zastoju. Od ove nedelje bi i finansijski segment trebao da krene ka stabilizaciji.

Zdravlje Osetljivost disajnih organa.

*ALT

VODOLIJA

Hrana U jednom danu – počistite sve ispred sebe i stalno ste gladni, stalno nešto grickate. U drugom – preskačete obroke I nemate apetit. Na taj vaš apetit mnogo utiču vaša raspoloženja I to koliko ste zadovoljni kompletnom svojom životnom situacijom.

Ljubav U ovu nedelju ulazite sa Saturnom u svom znaku koji je u direktnom hodu i istovremeno u odličnom aspektu sa Venerom koja predstavlja sama po sebi ljubav i uživanje, ali istovremeno predstavlja i komunikaciju sa osobom koju volite. U prevodu – pred vama su dani kada ćete se lakše i lepše povezivati sa partnerom i kada postoji šansa da rešite i neke nedoumice ili nesuglasice iz prošlosti. Ovo mogu biti dani za uživanje, pa neka bude tako. Slobodni – iako će ta prošlost još uvek biti jako aktuelna kod vas, od ove nedelje se otvara šansa i za nove kontakte emotivne prirode, preko prijatelja i društvenih mreža.

Posao Sve ono što su Vodolije uložile u posao u prethodnim mesecima – sada bi trebalo da im se vrati i da rezultat, pa kako je ko sejao – tako će i žeti. Generalno gledano – ovo je dobar period, naročito za one koji sarađuju sa inostranstvom, ali daleko od toga da će i ostali ostati uskraćeni za benefite ove nedelje. To ne znači da neće biti nervoze i kašnjenja, jer hoće svakako – ali isto tako znači i da vam idu neke vrlo pozitivne prilike, dobre informacije i saradnje. A nećete biti nezadovoljni ni finansijskim segmentom.

Zdravlje Promenljiva raspoloženja, oscilacije energije ali i imuniteta. Još uvek su vam osetljivi disajni putevi.

*ALT

RIBE

Hrana Manje mesa, ali zato više ribe – bilo da je ona rečna ili morska – to će itekako i vašem stomaku, ali i vašem organizmu i zdravlju prijati. Takođe, ne posežite za slatkišima svaki čas, više se okrenite voću – naročito citrusima.

Ljubav Neke će se misli i osećanja uskladiti u vama. Neke će se prave reči pronaći. Iako planete koje pokazuju i partnera i vas trenutno idu unazad i zastaju – i sve to govori da ni jedno ni drugo niste u bajnom stanju i raspoloženju – ipak u ovoj nedelji postoji ta nit koja vas spaja i vraća jedno drugom, koja čini da se lepše i lakše sporazumevate, da više dajete sebe, emociju i strast. Slobodne Ribe – sem te prošlosti koja će i na dalje biti stavka broj jedan u vašem emotivnom životu, od ove nedelje se otvaraju i prilike za nove ljubavi. Najpre će one ići kroz poslovni segment, ali mogu biti i preko društvenih mreža, izlazaka.

Posao I eto Venere u dobrim aspektima u vašem polju karijere – da vas nagradi za zasluge iz prethodnog perioda, da vam otvori neke prilike i šanse, ali i da vam jednim delom da uvid u ono što vas čeka od kraja ove godine. Ne mogu da kažem da će vam ova nedelja biti lagana, ali će biti LAKŠA. Taj mentalni napor koji morate da ulažete u poslovni segment postoji i dalje, ali će ipak u danima koji su ispred vas sve da se odvija brže i delotvornije. Niste još uvek zadovoljni stanjem u segmentu finansija. Ali ćete biti.

Zdravlje Nesanica, problemi sa spavanjem. Takođe – osetljivost zglobova i disajnih puteva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare