Do kraja nedelje zatvaraju se još dve kovid-bolnice u Nišu

Klinički centar u Nišu dobio je dozvolu Ministarstva zdravlja da do kraja nedelje isprazni dve kovid-bolnice u okviru starog dela Kliničkog centra u Nišu.

Sreda, 27.05.2020.

11:15

Izvor: Beta

Do kraja nedelje zatvaraju se još dve kovid-bolnice u Nišu
Foto: EPA/ Oliver Hoslet

Podeli:

To je rekao agenciji Beta pomoćnik direktora te zdravstvene ustanove Goran Stanojević.

Prema njegovim rečima, u starom delu Kliničkog centra trenutno je hospitalizovano 66 pacijenata sa pozitivnim testom ili sa sumnjom da su oboleli od koronavirusa, a među njima je i devetoro dece.

"Pratimo epidemiološku situaciju u Vranju i Leskovcu, da otuda ne dobijemo nešto veći broj pacijenata. Ukoliko ovakvo stanje ostane kao sada, a verujemo da hoće, biće zatvorena kovid-bolnica u staroj zgradi hirurgije i u zgradi Klinike za plućne bolesti", izjavio je Stanojević.

On je kazao da bi ambulante i ordinacije u tim klinikama, ukoliko sve ostane po planu, ponovo mogle da počnu da rade sa pacijentima naredne nedelje.

"Želja nam je da što pre ispraznimo kovid bolnicu u staroj zgradi hirurgije jer se tu nalaze ambulante koje su nam vrlo bitne za funkcionisanje Kliničkog centra. U zgradi Klinike za plućne bolest nalazi se koronarna jedinica koju želimo da što pre osposobimo zbog pacijenata koji čekaju na postavljenje stentova i pejsmekera", rekao je Stanojević.

Nova zgrada KC u Nišu od ponedeljka je počela da prima prve pacijente nakon izlaska iz kovid-sistema, a počele su i prve intervencije i operacije.

Pacijenti se primaju po prioritetu i moraju da imaju negativan test na koronavirus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare