"Srbija još uvek ne ispunjava uslove"

Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Boban Mugoša izjavio je da Srbija ima pedesetak aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na 100.000 stanovnika.

Sreda, 03.06.2020.

14:12

Izvor: Vijesti

Ilustracija: Deposit photos/Wirestock

Podeli:

Te zato sada ne spada u grupu zemalja čiji građani mogu da putuju u Crnu Goru.

Boban Mugoša je, gostujući na televiziji Vijesti, rekao da Crna Gora ne može sebi da priušti više rizika nego što trenutno postoji, zbog čega niko iz Srbije, osim građana Crne Gore, za sada ne može ući u tu državu.

"Srbija ima oko pedesetak aktivnih slučajeva na sto hiljada stanovnika, zbog čega sada ne spada u grupu zemalja čiji građani mogu putovati u Crnu Goru. Ja se nadam da će se to brzo promeniti i da će sva situacija u regionu biti dobra, normalno da je svima u interesu da se građani kreću, komuniciraju i da se spoje porodice", izjavio je Mugoša.

Prema njegovim rečima, dogovoreno je da se jednom nedeljno određuje koje su to zemlje iz kojih se može putovati u Crnu Goru, i da će se odluka donositi u petak, a važiće od ponedeljka.

Uz upozorenje da pandemija još traje, Crna Gora je u utorak proglasila kraj epidemije koronavirusa u toj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.