Penzionerka se vratila kući devet dana nakon sahrane

Španjolka za koju je porodica verovala da je umrla od koronavirusa iznenadila je rodbinu vrativši se kući devet dana nakon što im je rečeno da je sahranjena.

Nedelja, 24.01.2021.

21:19

Izvor: Tanjug

Penzionerka se vratila kući devet dana nakon sahrane
Ilustracija: EPA-EFE/ Mario Gascon

Podeli:

Kako su preneli lokalni mediji, nakon što je došlo do zabune oko imena, porodica 85-godišnje Rohelije Blanko obaveštena je da je penzionerka umrla od kovid-19 13. januara, a njena sahrana je bila sledećeg dana, prenosi Rojters pozivajući se na list "La Voz de Galisia".

Zbog protokola tokom epidemije koronavirusa porodica nije mogla da prisustvuje sahrani.

Kada je u subotu stigla zdrava i zdrava u dom za negu u Hoveu, na severu Španije, gde takođe živeo njen suprug Ramon, bio je izvan sebe, navodi list, dodajući da je umrla žena koja je delila sobu sa Blankom.

Novina je citirala Fondaciju San Rosendo, koja vodi dom za negu, da je do greške došlo kada su Blanko i drugi stanovnici koji su imali pozitivan test na KOVID-19 prebačeni u drugi dom za negu 29. decembra na specijalizovano lečenje.

„Među premeštenim starijim ljudima bile su dve žene kojima je dodeljena ista soba“, rekla je fondacija, navodi "La Voz de Galisia".

Fondacija je izrazila žaljenje zbog "nesrećnog incidenta", piše list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare