Pojavila se vest: "Preminula žena koja se prva vakcinisala u Hrvatskoj"; Reagovao i ministar

Hrvatskom je počela da se širi lažna vest o tome kako je gospođa koja je prva vakcinisana u Hrvatskoj, u Domu zdravlja Trešnjevka, preminula.

Petak, 26.02.2021.

11:44

Izvor: index.hr

Pojavila se vest:
Tanjug/AP Photo/Lee Jin-man

Podeli:

Nekoliko redakcija u Hrvatskoj dobilo je informaciju da je umrla nakon druge doze vakcine.

Takve vesti došle su i do ministra zdravlja Vilija Beroša, koji je potom pozvao direktora Doma zdravlja Zagreb u koji spada i Dom zdravlja Trešnjevka, Miroslava Hanževačkog, piše hrvatski portal Index.hr.

"To apsolutno nije tačno, ali vi ste četvrti koji ste nam poslali isto pitanje. Proverili smo sve, gospođa se oseća dobro i ne možemo da verujemo da se šire takve lažne informacije. Ona je dobro, oseća se dobro. Ja ne znam odakle dolaze te vesti. Čudno je da nas neko stalno pita o tome, čak i ministar, kao da tražimo da to predstavlja problem", rekao je Hanževački za Indeks.

Navodi da je gospođa 20. januara dobila drugu dozu vakcine Astrazeneka u Domu zdravlja i da je dobro. "Za nju to nije ništa, sve je u redu. Nadamo se da će prestati da se šire takve lažne vesti", rekao je Hanževački.

Podsetimo, reč je o gospođi Branki Aničić, koja je štićenica Doma za stare osobe Trešnjevka u Zagrebu.

Prva je u Hrvatskoj primila vakcinu i tom prilikom izrazila zadovoljstvo zbog vakcinacije, tim pre što će, kako je tada izjavila, svoju porodicu moći da vidi u Zadru, ali i da se vrati svojoj omiljenoj aktivnosti, nordijskom hodanju. Branka je tada svima, posebno mladima, poručila: "Vakcinišite se!"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare