Predsednik SZO: BiH će dobiti vakcine kada ispuni uslove

Predsednik Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus pisao je Predsedništvu BiH o trenutnoj situaciji u vezi s nabavkom vakcina.

Petak, 26.02.2021.

22:39

Izvor: Tanjug

Predsednik SZO: BiH će dobiti vakcine kada ispuni uslove
EPA/MARTIAL TREZZINI

Podeli:

Gebrejesus u pismu, u koje je uvid imao portal Klix.ba, čestitao predsedavajućem Predsedništva Miloradu Dodiku na pripremama koje je BiH učinila da bi ispunila zahteve kompanije Fajzer i sistema Kovaks.

On prenosi da je s izvršnim direktorom Fajzera Albertom Burlom dogovorio da će Fajzer da ga obavesti ukoliko postoje problemi u vezi sa slanjem vakcina, te da ga je Burla uveravao da će Fajzer započeti pripreme za isporuku vakcine kupljene preko Kovaksa u Bosnu i Hercegovinu čim vlada potvrdi da BiH učestvuje u Kovaks programu nadoknade grešaka, koji je uspostavila SZO.

Predsednik SZO u pismu poručuje da veruje da će to dovesti do početka imunizacije narednih sedmica, a portal Klix podseća da je pre tri dana BiH obaveštena da se isporuke vakcina preko Kovaksa odlažu zbog problema s ispunjavanjem uslova koje je postavio Fajzer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare