Japanci neće Olimpijadu; SZO hoće donacije; Stiže četvrti talas?

Broj zabeleženih slučajeva kovid 19 u Indiji danas se popeo iznad 24 miliona. Taj, ali i ostali zarazniji sojevi, otkriveni su u celoj Americi.

Petak, 14.05.2021.

08:09

Izvor: B92

Japanci neće Olimpijadu; SZO hoće donacije; Stiže četvrti talas?
Tanjug/AP Photo/Salvador Melendez

Podeli:

Visokozarazni indijski soj B.1.617 je pronađen u SAD, Kanadi i još nekim državama, rekao je Žairo Mendez, ekspert Svetske zdravstvene organizacije za infektivne bolesti, prenosi Rojters.

I britanska Služba javnog zdravlja potvrdila je da se broj slučajeva indijskog soja udvostručio prošle nedelje, pa je zabeleženo 1.313 slučajeva širom Velike Britanije.

"Zabrinjava nas činjenica da se soj širi, rekao je premijer Velike Britanije Boris Džonson, dodavši da će biti održan sastanak šta da se radi dalje i da "ne isključuje nijednu opciju".

Nemački virusolog Hendrik Štrek očekuje da će se situacija u vezi s koronavirusom na jesen sigurno pogoršati i da je moguć četvrti talas.

Svetska zdravstvena organizacija pozvala je danas bogate zemje da ponovo razmotre planove o vakcinaciji dece protiv korona virusa i umesto toga doniraju vakcine za siromašnije države kroz Kovaks program.

Više od 350.000 antiolimpijskih aktivista podnelo je peticiju kojom pozivaju na otkazivanje Igara u Tokiju, jer se situacija sa pandemijom korona virusa u Japanu pogoršava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare