Sutra nova sednica Kriznog štaba - koje promene se očekuju?

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa zaseda sutra u 16.30 sati, a pored analize trenutne epidemiološke situacije od struke se očekuje popuštanje mera.

Nedelja, 13.06.2021.

10:45

Izvor: B92

Sutra nova sednica Kriznog štaba - koje promene se očekuju?
Foto: B92.net

Podeli:

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd pripremio nekoliko zahteva za sutrašnju sednicu.

Vesić je rekao da će biti zatraženo produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata do 1 ujutru, da se dozvoli muzika do ponoći i izvođenje "žive muzike" uz poštovanje mera, nastava u prirodi, proslava matura i da se od 21. juna u Beogradu omogući organizovanje javnih događaja uz primenu mera.

"Tražićemo da se 21. juna, bez obzira da li će u Srbiji biti više od 50 odsto vakcinisanih, u Beogradu omoguće koncerti, kongresi i mature, a da odgovornost bude na organizatorima, to jest da Krizni štab usvoji protokol koji će biti jasno definisan", rekao je Vesić.

Od struke se i sutra očekuje relaksacija postojećih mera, međutim, neko značajnije opuštanje moglo bi da usledi 21. juna.

To je datum koji se u poslednje vreme najčešće pominje, te se tada očekuje da bude dozvoljeno i organizovanje svadbi, proslava i drugih manifestacija.

Ipak, sve to je moguće samo uz masovnu vakcinaciju, posebno mlađeg dela populacije, a to je ono što struka svakodnevno ističe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare