Koronavirus posustaje: Manje od 100 novoobolelih

U Srbiji je do poslednjeg preseka potvrđeno da ima još 89 novoobolelih od kovida 19, dok je od posledica ove bolesti preminulo sedam osoba.

Subota, 19.06.2021.

14:41

Izvor: B92

Koronavirus posustaje: Manje od 100 novoobolelih
Foto: Profimedia

Podeli:

U Srbiji je u prethodna 24 sata na koronavirus testirano 8.327 osoba.

Na respiratorima širom zemlje nalazi se 15 obolelih.

Stiglo više od 50.000 vakcina iz Kovaks mehanizma

Na beogradski aerodrom Nikola Tesla danas je iz Rumunije stiglo 50.400 doza vakcina AstraZeneke, iz Kovaks mehanizma, saopštila je Vlada Srbije.

Dočeku vakcina prisustvovali su pomoćnica ministra zdravlja za međunarodnu saradnju Danijela Urošević, kao i ambasadorka Rumunije u Srbiji Silvija Davidou.

Uroševićeva je zahvalila je Rumuniji na ovoj donaciji i istakla da te vakcine nisu stigle zato što Srbiji nedostaje vakcina, već zato što vakcine iz Kovaks mehanizma kasne.

"Srbija je, kao što je poznato, jedna od najuspešnijih zemalja po nabavci vakcina srazmerno broju stanovnika i to se nije promenilo do danas. Mi imamo dovoljno cepiva i u ovom trenutku, ali vakcine koje je Republike Srbija naručila putem Kovaks mehanizma nisu stigle na vreme i to je rešeno na ovaj način. Procene su da naredni kontigent vakcina iz tog mehanizma stiže tek sledećeg meseca", istakla je Urošević.

Ona je još jednom pozvala sve građane koji se još uvek nisu vakcinisali da to učine, jer je to jedini put za konačnu pobedu nad korona virusom.

U Srbiji je trenutno moguća vakcinacija bez prijavljivanja putem eUprave u domovima zdravlja i vakcinalnim punktovima širom Srbije, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare