Iz muškog ugla

Žene, ovo vaši muškarci najviše zameraju...

Ako primeti da ga ucenjujete seksom, uplićete u odnose sa prijateljicama ili lažete oko cena- to će vašeg muškarca jako iznervirati. Evo šta još zameraju svojim izabranicama.

Ponedeljak, 07.08.2017.

11:27

Izvor: Super žena

Žene, ovo vaši muškarci najviše zameraju...
Foto: Thinkstock

Podeli:

Udara nisko

"Žene su u raspravama često impulsivnije i udaraju ispod pojasa, a umesto argumenata koriste lične uvrede i koriste izraze "ti nikad" ili "ti uvek"", kaže bračni savetnik dr Bob Navara za portal Yahoo Shine.

On svojim klijentima savetuje da u svađama koriste "ja" rečenice koje izazivaju manje tenzija i bolje opisuju kako se stvarno osećamo

Tretira ga kao dete

Velik broj žena neretko padne u zamku roditeljskog pristupa prema mužu.

"Žena muškarcu narušava samopouzdanje ako razgovara s njim kao što bi razgovarala sa neposlušnim detetom", ističe dr Navara.

Upliće druge ljude u brak

Žene znatno češće nego muškarci razgovaraju sa bliskim ljudima o svojim odnosima. Ti uobičajeni ženski razgovori često su izvor frustracija za muškarce, koji osećaju da im drugi previše zadiru u intimu. Većina muškaraca smatra da ono što se događa u njihovoj sobi treba da ostane u toj sobi.

"Nema ništa loše u poveravanju prema prijateljici, a pokušajte to da činite diskretno", savjetuje dr Navaro.

Uskraćivanje seksa

"Dok je ženama potreban osećaj emocionalne bliskosti za seks, muškarci takvu bliskost izražavaju kroz sam seks", smatra Marla Taviano, autor knjige "Da li je seks jedino o čemu oni razmišljaju".

Kad ona odbije seks, on se oseća emocionalno ucenjeno, a seks prestaje da bude čin bliskosti već način nadmudrivanja.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare