Iz muškog ugla

Mislite da im je veličina bitna? Šta kažu oni

Fascinacija muškaraca ženskim grudima nastala je zahvaljujući oksitocinu koji se oslobađa tokom dojenja. Isti taj hormon stvara evolucioni nagon za snažnu povezanost u ljubavno - seksualnim odnosima, tvrde naučnici i autori knjige "Hemija između nas" Leri Jang i Brajan Aleksander.

Nedelja, 08.04.2018.

10:05

Izvor: B92

Mislite da im je veličina bitna? Šta kažu oni
Foto: Thinkstock

Podeli:

"Muška opsesija ženskim grudima je prilično čudna. Muškarci su jedini muški sisari koji su fascinirani grudima u seksualnom kontekstu. Žene su jedine kojima grudi rastu u pubertetu i koje su deo seskualnog čina", rekao je Jang.

A kakve su grudi muškarcima najprivlačnije - pitanje je na koje su u poslednjoj studiji odgovorili naučnici sa praškog Univerziteta "Charles".

Odgovor se ne krije u veličini, odnosno muškarci širom sveta su kao najprivlačnije odabrali one srednje veličine - otprilike veličine trojke.

A mnogo važnije od veličine kod muškaraca se pokazala čvrstoća - muškarci su mahom birali one čvrste koje stoje kao u vazduhu.

Takve grudi svakako su simbol plodnosti jer podsećaju na mladalački izgled, uz koji dolazi i veća plodnost, objasnili su naučnici navodeći primer da bi prosečan muškarac, da bira samo po grudima, radije odabrao nekog poput Dženifer Lorens, a ne kao Kim Kardašijan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.