Izlazite, a on potom nestane: Ovo su četiri ključna razloga za to

Izgleda da kad frajer nestane bez pozdrava ili vas otkači porukom i nije najljigaviji način za raskid. Ima i puno ljigavijih od toga. Širenjem novih tehnologija, pre svega Interneta i društvenih mreža, dolazi i do mnogobrojnih novotarija - često dobrih, ali i nekih iritantnih, pogotovo na ljubavnom području.

Iz muškog ugla | zdravakrava.hr |
Podeli

Engleski naziv "ghosting" (eng. ghost = duh) je naziv za one neprijatne situacije kada neko sa kim ste na početku veze ili u sred flerta jednostavno nestane, odnosno prestane da odgovara na pozive i poruke, što može biti veliki udar na vaše samopouzdanje i ljubavni život.

Izbegavanje sukoba

Ovde se misli na svaki tip direktne komunikacije koja bi mogla razljutiti ili uzrujati drugu osobu. Mnogi ljudi su skloni izbegavanju konflikta i radije bi se sklonili iz situacije koja bi mogla dovesti do toga. Strah od ljutitih odgovora, poput vikanja, kritikovanja, plakanja i izbegavanje emocionalnih reakcija su vrlo uobičajeni. Kada vas neko iznanada napusti, to ne znači da ste vi nešto pogrešno uradili, već da ta osoba sa kojom ste izlazili nije mogla biti direktna u komunikaciji sa vama. To je stvar emocionalne zrelosti individualaca i veština koja se mora razvijati i rasti tokom vremena.

Strah od emocionalne intime

Ova vrsta straha vas sprečava da se zbižite sa nekim. Oni koji imaju problem sa ovim strahom mogu biti u vezi mesec ili dva, čak i godinama, ali da pritom sebi ne dopuštaju nikakvu vrstu emocionalne povezanosti. Do samog trenutka kad neko nestane u vezi, može se činiti da je sve savršeno i da se ne primećuju nikakve anomalije u odnosu, a onda neki okidač dovede do toga da jedna osoba, u strahu od emocionalne povezanosti, jednostavno nestane.

Narcistička ličnost

Narcisi nisu empatični na emocionalnu bol koju bi osoba s kojom izlaze mogla da proživi nakon što je ostave. Manjak empatije je glavna osobina narcisa i verovatno je to razlog za njihov iznenadni nestanak. Ako ste imali dovoljno vremena da upoznate osobu koja vas napustila bez ijedne reči, verovatno ste primetili i neke druge osobine u kojima je bilo nedostatka obzira prema drugima.

Strah od nasilne reakcije

Ređe se dešava da osoba odjednom nestane jer ju je strah eventualne agresivne reakcije koja bi se mogla dogoditi ako uživo raskine sa nekom osobom. To je u psihološkom smislu pre način samoobrane nego iznenadnog nestanka, ali i dalje može biti kobno za drugu osobu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 4 sledeca idi na stranu