Iz muškog ugla

Džoni Roten kroz suze o bolesnoj supruzi: "Nikada neću odustati od nje"

Džon Lidon (65) član grupe "Sex Pistols" i "PIL" gostovao je u emisiji "Good Morning Britain", a između ostalog govorio o borbi svoje supruge Nore (78) sa Alcajhmerovom bolešću.

Četvrtak, 09.09.2021.

11:48

Izvor: super zena

Džoni Roten kroz suze o bolesnoj supruzi:
Foto: Profimedia

Podeli:

"Bolest je došla brzo i žestoko. Lekari su me zasuli pitanjima - kada su počeli prvi simptomi? Ali nisam znao šta da im odgovorim, oduvek je znala da izgubi ključeve. Ali ona gubi vezu sa određenim stvarima i ne može da verbalizuje ono što oseća. Ipak, ponekad je njeno sećanje ubistveno - seća se perioda od pre 20 godina, sa svim detaljima i to je fascinantno. Neću je nikada napustiti", rekao je on.

Pre nekoliko meseci, pisali smo o Džoniju Rotenu i njegovoj velikoj ljubavi prema supruzi i požrtvovanosti, kada je dao veći intervju magazinu "Times".

Džoni Roten o supruzi: Svi su je otpisali, ja je ne dam Tada je rekao da su je svi otpisali ali "da je on ne da".

*ALT

Džoni i Nora u braku su već 41 godinu, a ona je 14 godina starija od njega.

"Negujem Noru non-stop i to je prilično samoubilački. Tu su i momenti kada sam jako tužan, ali to jednostavno moram da prihvatim", rekao je legendarni panker, koji kaže da on kuva i da vreme uglavnom provode kod kuće gledajući komedije, jer je Nora na novim mestima dezorijentisana i mozak mora da joj bude relaksiran.

Džon je više puta rekao da nema nameru da Noru smesti u neki dom, te da je njeno stanje razlog zašto se prethodnih godina povukao iz javnosti.

*ALT

Par živi na relaciji Engleska i Kalifornija, gde imaju kuće, a Džon je kod kuće sa suprugom sve vreme. Ponekad mora da je okupa i presvuče, ali srećan je što nije još potpuno zavisna od drugih ljudi.

"Ona me ne zaboravlja. Sve drugo zaboravlja, ali ne i mene. Znam da će se to pretvoriti u nešto zaista, zaista užasno, ali nosimo se s tim i trudimo se da zadržimo dostojanstvo. Mislim, bilo bi lako pobeći i reći: 'Oh, to nije moja odgovornost, stvari više nisu iste'. Dođavola sa takvim stavom", rekao je Roten i dodao da joj se obavezao "zauvek" i da i dalje ostaje pri tome i da je ponosan na to što za nju radi najbolje što može.

Džon se oženio lepom naslednicom nemačkog izdavačkog carstva davne 1979. godine.

Par nije imao decu, ali je Džon prihvatio Norinu ćerku iz prvog braka Arijanu kao sopstveno dete. Nažalost, Arijana je preminula od raka dojke u 48. godini pre 11 godina, kada su se Nori i pojavili prvi znaci Alchajmerove bolesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.