Sedam trikova da uštedite novac u sezoni praznika

Nikada nije kasno da počnete da štedite novac za predstojeće praznike. Evo nekih saveta koji će vam u tome pomoći.

Subota, 16.12.2017.

13:05

Izvor: Super žena

Sedam trikova da uštedite novac u sezoni praznika
Foto: Thinkstock

Podeli:

1. Počnite na vreme

Uvek postoje stvari koje ne mogu da se planiraju previše unapred, ali postoje i one poput pronalaženje čestitki, ukrasnog papira, aranžmana za odmor koje možete već sada da odratite i isplanirate.

2. Napravite liste

Napravite liste onoga šta treba da uradite, kupite, kao i to koliko novca ste spremni da potrošite. To će vam svakako olakšati i pomoći da se pridržavate budžeta.

3. Tražite rasprodaje

Jedan od najboljih trikova kako da uštedite novac u sezoni praznika je da tražite rasprodaje. Morate samo da budete strpljivi i dobro da obratite pažnju kada su i gde određene rasprodaje.

4. Upoređujte cene

Često su u različitim radnjama i različite cene istih proizvoda. Zato, ukoliko možete i imate vremena, obiđite više radnji i uporedite cene kako biste finansijski bolje prošli.

5. Popusti

U zavisnosti od toga da li ste student, član nekog kluba ili penzioner, često možete da dobijete razne popuste. Morate samo da istražite koje prodavnice nude takve popuste.

6. Sami napravite poklone

Pravljenje poklona je najbolji način uštede novca. Iako takav poklon možda nije moderan i ekstravagantan, ukoliko ste uložili trud i vreme da ga napravite, imaće posebno značenje.

7. Kupujte van sezone

Svi znaju da su stvari koje se kupuju van sezone jeftinije. Zato mislite na vreme šta će vam trebati i to i kupite van sezone znatno jeftinije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare