Prljav posao: Nikada ne koristite ovakvu krpu za brisanje prašine

Održavanje kuće nikada nije lak i jednostavan posao. Prašina se gomila i taloži neverovatnom brzinom, a oni koji profesionalno brinu o održavanju higijene kažu da ovakvim krpama nikada ne treba da uklanjate prašinu sa nameštaja.

Četvrtak, 22.02.2018.

10:19

Izvor: B92

Prljav posao: Nikada ne koristite ovakvu krpu za brisanje prašine
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

Korišćenje krpa od svetlih tkanina od veštačkih materijala za brisanje prašine čini ipak malo više štete, nego koristi, prenosi "The Sun".

Kako je objavio "National Trust" to je zato što takve krpe od ovakvih materijala samo pomeraju prašinu i nečistoće, a zapravo ne oslobađaju.

"Ako imate naviku da tako čistite prašinu vi je samo premeštate. A to nije dobro obavljen posao. Ni krpe od mikrofibera neće vam biti od pomoći. Najbolje je da budu od prirodnih materijala, recimo lan je odličan saveznik čistog doma", rekao je Simon Murej, direktor "Nationa Trust" organizacije.

Ako volite da glancate drveni nameštaj važno je da sprej ne nanosite direktno na nameštaj, već na krpu pa tek onda da utrljate u drvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare