Spremne za prolećno čišćenje? Prekontrolišite spisak, na ovo sigurno niste mislile

Tradicionalno prelazak sa jednog na drugo godišnje doba je vreme kada se mnoge stvari "seku". Tako kada je i u pitanju održavanje kuće - sledi prolećno spremanje, premeštanje debelih pokrivača, zimskih jakni... Da biste što lakše i bezbolnije obavili ovaj posao, sastavite i proverite spisak. Ovo su neke sitnice koje su vam skoro sigurno promakle.

Utorak, 13.03.2018.

11:51

Izvor: Super žena

Spremne za prolećno čišćenje? Prekontrolišite spisak, na ovo sigurno niste mislile
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

Bakterije, prljavština, prašina - sve može da se zalepi na neočekivanim mestima.

Kako prenosi "Buzzfeed" važno je da primetite koja mesta su vam strateški najugroženija, pa na njih najviše obratite pažnju.

Sudopera

Izribajte sudoperu detaljno jednom nedeljno. Takođe, napravite kombinaciju vrele vode i sirćeta. Sipajte u sudoperu i očistite odvode.

Pranje zidova

Ovo vam možda nije palo na pamet, ali bez obzira na to da li imate perive boje na zidovima uzmite nežnu krpu, najbolje od mikrofibera i njom operite zidove.

Napravite toplu kupku i nežno prebrišite zidove. Na njima se lepi prašina neverovatnom brzinom, posebno ako imate police sa knjigama.

Usisavanje mreže za komarce

Ako ne možete da skinete mreže, onda ih barem usisajte sa jedne strane.

Progledaćete opet kroz prozore.

Ako možete, skinite mreže pa ih istuširajte makar običnom vodom. Osim što će biti povećana svetlost u prostorijama, manje prašine na mrežama utiče i na veću "prohodnost" svežeg vazduha.

Pregibi

Kad ste već kod prozora oribajte i sve pregibe, prelaze i samu stolariju. Koristite četkicu za zube najbolje ili štapiće za uši, kojima ćete lako stići i do najzahtevnijih mesta.

Fuge

U redu je da oribate i prebrišete pločice, ali posebnu pažnju posvetite i ribanju fuga, finih prelaza.

U ovom slučaju najbolje koristite opet četkice za zube i rastvor soda bikarbone i sirćeta.

Smesu ostavite nekoliko minuta i ona će odlično delovati, a vama će biti potrebno manje snage da potom skinete prljavštinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare