Trik koji uspeva uvek: Vratite mekoću starim peškirima

Koliko god da su kvalitetni, peškiri nakon dugog korišćenja postaju grubi, poprimaju neprijatne mirise, ali i izgube moć upijanja. Kako biste im produžili vek trajanja, savetujemo da isprobate ovaj trik koji domaćice veoma hvale.

Utorak, 27.03.2018.

13:54

Izvor: Super žena

Trik koji uspeva uvek: Vratite mekoću starim peškirima
Foto: Thinkstock

Podeli:

Za meke i mirisne peškire, koji dugo traju, dovoljno je da pripremite belo sirće i sodu bikarbonu.

Prljave peškire ubacite u bubanj veš mašine i operite ih na standardnom programu koji inače praktikujete. Kada se pranje završi, peškire izbacite iz mašine i dok su još uvek vlažni sipajte jednu šolju belog sirćeta direktno na peškire, a zatim ih ponovo vratite i uključite ciklus pranja sa toplom vodom.

Isperite peškire, a potom uključite dodatni ciklus pranja, s tim što umesto sirećeta na peškire treba da sipate 1/2 šolje sode bikarbone. Kada budu oprani, osušite ih i primetićete koliko su čistiji, mirisniji i mekaniji.

Dodatni savet je da za pranje peškira ne koristite omekšivač, jer oni sadrže enzime koji nakon dužeg perioda pranja stvaraju sloj, sličan vosku, zbog čega oni gube moć upijanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare