Napravite savršen rastvor za blistave fuge

Usled vlage, pare i promene temperature, zid na kome su postavljene keramičke pločice u kupatilu izložen je oštećenjima. Već posle nekoliko godina fuge dobijaju drugu boju. Kako ih očistiti?

Utorak, 17.07.2018.

14:29

Izvor: www.novosti.rs

Napravite savršen rastvor za blistave fuge
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

Prema rečima keramičara Nikole Đurića, da ne biste kupovala skupa hemijska sredstva, možete u kućnoj radinosti da napravite kvalitetan deterdžent.

"U kupatilu je prisutna vlaga, a u kuhinji isparenja. Masa za fugovanje od kondenzacije i isparenja može da požuti", savetuje Đurić.

Za deterdžent za čišćenje fuga potrebni su sedam šoljica vode, pola šolje sode bikarbone, trećina šolje soka od limuna i četvrtina šolje vinskog sirćeta.

Sačekajte nekoliko sati da se rastvor homogenizuje. Sunđerom ili krpom utrljajte rastvor po linijama fuge dok se ne očiste.

Kako da pločice ostanu što duže čiste? Nanesite preko pločica i fuga sloj voska za automobile. Na taj način ćete sprečiti da se prljavština lepi za njih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare