Kalendar trudnoće

Dobrodošli u vodič kroz drugo stanje. Dr Vojislav Živanić iz opšte bolnice „Analife“ objašnjava šta vas tačno očekuje u svakom mesecu trudnoće i kako napreduje razvoj bebe. Pročitajte šta se zapravo događa u vašem organizmu od trenutka začeća i uživajte u iščekivanju najlepšeg trenutka u vašem životu.

Drugi mesec trudnoće

Kasni vam menstruacija, danima imate mučninu, povraćate, grudi su vam bolno osetljive i nabrekle, trčite svaki čas u toalet – izgleda da ste u drugom stanju! Trk u obližnju apoteku po test za trudnoću, dve linije – pozitivan!

0 komentara

Treći mesec trudnoće

Prošlo je osam nedelja od poslednje menstruacije, ulazite u treći mesec trudnoće, a vaše telo se menja kako bi gajilo i hranilo bebu koja raste.

0 komentara

Četvrti mesec trudnoće

Stomačić se lepo zaoblio, okolina primećuje da ste trudni. Obilazite radnje s trudničkom garderobom. Šta se dešava u četvrtom mesecu trudnoće?

0 komentara

Peti mesec trudnoće

Zbog povećanog volumena krvi možete imati prolazne glavobolje ili nesvestice pri naglom ustajanju (ne skačite iz kreveta, nego ustajte polagano). Može se desiti da vam prokrvare desni. To je dobar razlog da posetite stomatologa.

0 komentara

Šesti mesec trudnoće

Čestitamo, prošla je prva polovina trudnoće! Ponosno šetate stomačić, osećate se važno, uostalom i treba kada nosite svog princa ili princezu.

0 komentara

Osmi mesec trudnoće

Svi znamo da je glavna muška priča vojska, a ženska trudnoća. To su doživljaji koji se ne zaboravljaju. Poslednja tri meseca (i vojske i trudnoće) najčešće ostavljaju najjači utisak.

0 komentara