Način na koji hodate otkriva da li vam preti infarkt

Pešačenje je najpopularniji oblik vežbanja - i donosi niz prednosti. Ali retko razmišljamo o tome kako hodamo. Ono što treba da znate je da način na koji hodate je direktno povezan s tim koliko imate koristi od ove aktivnosti. Tim naučnika iz Velike Britanije šest godina sprovodio je istraživanje nad 420.000 sredovečnih ljudi.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Za "replicirante"..a ko kaže da nisu imali neku drugu bolest, zbog koje sporo hodaju, a koja je dovela do bolesti srca..a to u tekstu ne piše. Znači, kako god, istraživanje nije relevantno.
  A ti @" bane sine", hajd' ponovo u školu, bolje se ne bavi ISTIM...
   (Smuleco, 27. septembar 2017 11:57)

  # Link komentara

 2. Hodam relativno sporo kad guram kolica, a što više dece, više guranja kolica. Takođe i kad moja deca nisu raspoložena da puste korak. Inače volim hodanje i vožnju bajsa, dok trčanje nikad nisam volela. Usudila bih se da sam makar desetak kg mršavija, ali sa trenutnom težinom, ne. Tako da mislim da ne'am srDčanih problema. :)
  (Ruby, 27. septembar 2017 10:52)

  # Link komentara

 3. @smuleco što se petljaš kad ne znaš, lepo piše da su na početku bili ujednačeni po zdravlju srca, tj. svi su imali zdravo srce
   (Max, 27. septembar 2017 09:29)

  # Link komentara

 4. @Smuelco: način hodanja nije uzrok bolesti, nego posledica iste.

  "Na početku istraživanja niko od volontera nije pokazivao znakove bolesti srca."

  Niko od njih, dakle, nije oboleo, nego se procenjuje uticaj sadašnjih navika na verovatnoću pojavljivanja oboljenja u budućnosti.

  btw, ne kaže se "posledica iste", već "njena posledica". Neverovatno je da se upotreba "iste" proširila više i od omraženog "znači"...
   (bane sine, 27. septembar 2017 09:29)

  # Link komentara

 5. Oni koji već imaju bolesno srce, hodaju sporije i teško, tako da ovi rezultati nisu relevantni, jer mogu da budu upravo takvi, da proizilaze logično iz činjenice, da bolesni, jednostavno, hodaju sporije, pa samim tim način hodanja nije uzrok bolesti, nego posledica iste.
   (Smuleco, 27. septembar 2017 08:59)

  # Link komentara