Kada je dete spremno za navikavanje na nošu?

Na ovo pitanje nema univezalnog odgovora, koji bi važio za svu decu, ali je potrebno da dete prođe određene faze u razvoju, koje se najčešće dešavaju između 18 i 24 meseci starosti.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Dve godine ako je letnje dete, dve i po ako je zimsko.
   (Marija, 28. septembar 2017 16:39)

  # Link komentara

 2. Evo ja sam "lenja" majka!! Moje sin je, Boze moj, tek sa tri skinuo pelene. Proces privikavanja je trajao citava dva sata,bilo je dovoljno da se samo jednom upiski u gace i od tada vise nikad, ni danju ni nocu. E sad ako neki misle zbog toga da sam lenja, bas me briga, bar sam preskocila celu famu oko odvikavanja od pelena. Moje dete, moja briga, moja stvar... i naravno... svako dete, druga prica
   (gaga, 27. septembar 2017 22:46)

  # Link komentara

 3. Oboje dece sa godinu i po, bez pelene čak i po noći. Baš kao i mi nekada, kada nije bilo pampers pelena pa su naše mame što pre navikavale decu na nošu da ne bi prale pelene. Naravno da to može i sada, deca su ista samo su roditelji drugačiji. Ne znam šta je ovo danas, čuj do četvrte godine pa da se kuva u peleni. Izgleda da je lakše zalepiti pelenu nego se potruditi oko bebe. Po mom mišljenju, veoma loše...
  (Dragana, 27. septembar 2017 22:05)

  # Link komentara

 4. iz iskustva sa dvoje dece,mislim da se piskenje stvarno moze nauciti..prosto sjines pelenu i pustis da oseti da je mojro i vrlo brzo pocne da konta zbog cega je mokro i kako da to spreci..ali velika nuzda je npr kod starijeg deteta isla bez problema(devojcica),a kod decaka jako tesko... prosto kao da nece da pusti i stvarbo je potrebno da bude psiholoski zrelo da ne bi napravilo zatvore i probleme..
   (m, 27. septembar 2017 18:51)

  # Link komentara

 5. Jeste, nosiće pelene do treće! Pa nije bolesno! Čim počne da sedi, stavljam ga na nošu. Lenji roditelji neka ih drže potparene u pelenama do škole. Čuj do četvrte, pa to nije normalno. Deca razviju razne infekcije od vlažne pelene!
   (žiko, 27. septembar 2017 12:57)

  # Link komentara

 6. e,da se i danas rucno peru pelene,islo bi to samo tako;)
  (ovo - ono, 27. septembar 2017 12:12)

  # Link komentara