Pet grešaka koje žene prave kada biraju muškarca za brak

Petak, 12.01.2018.

12:41

Izvor: Super žena

Pet grešaka koje žene prave kada biraju muškarca za brak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

M

pre 6 godina

@Lola
Cisto zbog Vas licno, sami kazete da jos dok ste se zabavljali on nije izlazio, nije trosio pare na gluposti itd, miran i pazljiv, a posle kazete da se potpuno promenio jer nece da izlazi sa Vama. Bice da ste se za neke stvari nadali da ce se promeniti ili ne znam ni ja sta, ali je ocigledno da ste znali da je povucen, miran covek koji nece puno da izlazi i bleji sa drustvom, nije se tu nista promenilo.
Stavovi o vaspitanju dece su nesto o cemu treba razgovarati pre braka, iako ih je lako naslutiti tokom nasumicnih razgovora, ja sam sa svojim partnerom odavno pricala o tome, jer je meni npr. neprihvatljivo tuci decu, nesto sto 90% populacije u srbiji radi.
Generalno je tacno da se partneri sami pronalaze po tome koliko su bliski sa porodicom porekla, ali se svakako postavlja pitanje sta znaci to ''drzimo se zajedno''? Nije iskljuceno da jednom partneru smeta ako su roditelji jednog previse involvirani u njihov zivot. Vama je sigurno logicno da roditelji nastave da budu jako bliski i involvirani, ali isto tako razumite da ste napravili novu porodicu i da su vasi roditelji vasem suprugu su tamo neki ljudi, koji nemaju sta mnogo da se pitaju o vasem zajednickom zivotu a ne neko koga poznaje citav zivot kao Vi. Ljudima je cesto tesko da postave granicu izmedju porodice porekla i porodice prokreacije.
P.S. Odrastanje sa alkoholicarem definitivno ne moze proci bez posledica, nikome za pozeleti.

Lola

pre 6 godina

Ja sam se zaljubila, a onda pomislila da smo kompatibilni, radimo na istom mestu, on je miran, vredan, ne izlazi, ne troši novac na gluposti, pažljiv...Ignorisala sam ljubomoru jer nije pravio scene, samo se povlačio u sebe i durio. Međutim, brak je pokazao sasvim nešto drugo. On previše pasivan, kauč, tv, knjiga. Ja bih svuda, družila se, putovala, šetala...On ćuti, ja bih razgovarala. Stavovi, poypuno različiti. Interesovanja, ni slična! Onda shvatim, trebalo je analizirati tu porodicu (rasturenu, otac alkoholicar, majka zrtva i mucenica, brat hladan), trebalo je analizirati vaspitanje, toliko dtugacije od moga - prestrogo, bez pokazivanja ljubavi, rad, rad (dečji,umesto igre), škrtost prema deci...Ja rasla uz bezuslovnu ljubav, mažena, pažena, sa jakim vezama prema sestri, roditeljima, a on bez imalo ljubavi i nežnosti...Sada imamo drugačije poglede na vaspitanje dece. Njegova porodica se raspala, brat se odrekao majke, zabranio svima da mu vidjaju decu, a moja porodica se čvrsto drži, vesela, srećna, puna ljubavi i podrške. Javlja se ljubomora na te veze. Odužih, a poenta je - nađite partnera koji je potekao iz slične porodice, sličnog vaspitanja! Nisu naše bsbe bile glupe kad su pitale - Čiji/a je?

Dott

pre 6 godina

Resenje je vrlo jednostavno, potrebna je obostrana ljubav, medjutim to postici ni malo nije lako i ako mozda nekome izgleda.
Kad jedna strana voli, podlozna je manipulacijama i sklona verovati i namanjim insinuacijama, signalima ljubavi sa druge strane.
Mesa se ljubav i navika, ne retko neko od dvoje u vezi nije ni nacisto da li voli, ili je u pitanju samo navika.
Inace licnog sam misljenja da barak iz interesa ne znaci po difoltu i los brak, cak mislim da je uspesniji od onog u kom samo jedna strana voli, jer onaj ko je stupio u takav brak, kad shvati da je u pitanju navika, onda ce posegnuti za interesom, a to je onda veoma bolno po drugu stranu, koja ce uciniti sve da sacuva brak i voljenu osobu.
U obostranoj ljubavi, vlada i razum, tolerancija i postovanje, sta je i najbitnije za uspesan brak.

Јабучило

pre 6 godina

Alex sebican si ti!Imam 37 god.i bicu spremna ako Bog da i petoro dece da rodim ali samo u braku sa muskarcem koga volim!Ovo tvoje nek se deca radjaju pokazuje samo koliko nisi zreo!I isto dodala bih da divnih muskaraca ima ali se oni plase odbijanja.I tako cekamo mi cekaju oni a vreme prolazi.
(Ana, 12. januar 2018 14:54)

Алекс је у праву, а теби време пролази. Схватићеш кад можда буде касно.

muz-puz

pre 6 godina

Ja sam sa svojom devojkom jednostavno zeleo da providim svaki momenat. Pa smo ziveli zajedno zato sto smo oboje tako hteli. Brak i deca dosli su bez nekog plana, kao prirodan tok stvari.

pricam ti pricu

pre 6 godina

Postoji samo 1 pogresan razlog za udaju a to je kalkulantski, iz racuna. Vecina zena se tako udaje i zato im brakovi kad tad propadnu a tako i treba. Muskarac u takvom braku je tu samo kao posrednik izmedju nje i njenih zelja (ma kakve one bile), neko ko treba sve to da ostvari, a inace nevazan jer moze da bude bilo koji lik. Ako nije ovakav, kalkulantski, (sto je jako jako retko) brak je uspesan. Jer uspesnost nema veze sa trajanjem braka i kako se osecas na kraju ako dodje pre smrti. Nema garancija u zivotu za bilo sta. A posto je uspeh retkost, vecini zena treba pomoci tako sto ni u ludilu ne udjes u tu avanturu jer za tebe kao tipa tu nema nista korisno ili jako malo a sto se moze dobiti van braka sa puno manje izgubljenih zivaca, vremena i novca.

Die Serischen Banditen

pre 6 godina

Zeni nije neprijatelj muskarac. Neprijatelj broj 1 zeni su hormoni. A onako uz put, iza uspesnog muskarca, stoji uspesna zena i On je njena L.K

The Spatula

pre 6 godina

Ja znam samo jedno, vise se nikad ne bih ozenio, ili bih se zenio jos deset puta. Koliko je mojoj zeni tesko sa mnom, meni je jos teze sa njom. Znam da smo se uzeli iz ljubavi. Nisam bio nesto bogat, a ona nije imala skoro nista. Sad imamo dovoljno, a njoj je sve to malo. Sta god progovorim, tu je da me ispravi, popravi, pokopa, da kaze da nisam u pravu. Ako joj kazem moze li bez takvih komentara, ona se nadje uvredjena. Tako da joj od srca zelim da nadje boljeg i ode sto pre. Ali ima jedan problem, sto ne zna kakav ce taj biti. Tako da niko ne moze da me ubedi da je zena sa muskarcom zbog njega, vec samo zbog sebe. Ljubav, ljubav u braku traje tako kratko, da nismo ni svesni toga. Znam, reci ce neki da to nije kod svih tako, ali nek stave prst na celo i razmisle. A oni sto se vole ceo zivot, mogu samo da im kazem, svaka im cast, ali pod uslovom da je obostrana ljubav.

ipak se okreće

pre 6 godina

Greške u vezi odabira partnera su ipak relativno lako otklonjive, moj apel je: nemojte da rađate decu ukoliko niste sazreli kao osoba i dovoljno situirani da možete da im pružite normalne uslove za život, nemojte da dovodite novo ljudsko biće na ovaj svet samo "radi reda" i jer "tako treba", velike su šanse da ćete napraviti pakao od svog i njegovog života

ja

pre 6 godina

Ja sam se ozenio iz ljubavi,mislio sam i moja supruga isto. Borili smo se zajedno da postanemo roditelji i uspeli u tome hvala bogu. Posle rodjenja cerkice sve se promenilo na gore... Posle godinu dana od razvoda ja sam shvatio da nisam ni bio svestan s kim sam ziveo 6 godina...

jeza

pre 6 godina

najtuznija prica-prave decu sa nekim koji se u njih zaljubio, one ne, al imaju oko 35, nece da se udaju, al hoce dete, tuga...drze ga na kratkom povocu zbog deteta, a on mukica kevce i trckara..

DD

pre 6 godina

Upoznaju se dvoje,prodje neko vreme,ona zatrudni,dodje jedno dete,drugo,njih dvoje nemaju pojma jedno o drugom. Trpe se. Ne poznaju se dovoljno ni posle 10 godina zajednickog zivota. Zivot prolazi pored njih.

br

pre 6 godina

Činjenica je da se mnoge udaju jer treba sa nekim ko im nije prvi izbor. Muka kad natera idu za prvim solventnim koji ima nešto od resursa. Strah od samoće je čudo. Zato kad se budem ženio gledaću ove u ranim 20-im...

Mladen

pre 6 godina

Imam 25 godina, završen fakultet i stalan posao. 2 godine živim sam. Devojku nemam od kad radim, ne ide mi. Dok sam bio student, puno sam ulagao u veze, koje su se završavale razlazom, a ni jedna bivša ne razgovara samnom. Možda jer sam dosadan. Možda sam bio previše naporan. Ne volim graju, žurke i opijanja. Volim da putujem i razgovaram sa ljudima, da ih slušam. Svaka bivša je otišla za nekim koji zna da skoči, popije, podvikne. Ja nisam takav.
Želja mi je da imam porodicu i da im se posvetim.

Kevin Moretunic

pre 6 godina

Kad sam upoznao ženu nisam imao ni kašike. Jedino što sam imao bila je moja kuda upornost. Vec iduće Tad sam radio dva posla i treći honorarno. Rekao sam joj ako hoćeš luđaka tu sam ako hoćeš glamur nisam ti ha za to. Vec iduće sedmice radila je samnom na tom honorarcu. Posle 18 godina braka imamo dva stana, kuću i još dva stana koje su nam ostavili roditelji. Sin nam je dobar student koji sam vodi svoj lokal. (Ok ja sam mu posudio da krene)
(Trpimir, 12. januar 2018 15:40)
I sta je bilo kada je alarm zazvonio?Jesi odmah ustao ili si pomerii alarm za jos pet minuta.

Nemanja

pre 6 godina

Tommy@ Od dobrog se ne ide? Recimo da mislis na dobrog muskarca, tacno, nece one da odu al zato ce sa roditeljima da ti skacu po glavi da ispunis odredjene zahteve, sve dok ti ne odes. A ako mislis na ono drugo, pa uvek ima bolji ako je samo to bitno. Niko od nas je zaduzen da ispunjava necije kriterijume i hirove, samo neko se opameti pre neko kasnije.

2S4U

pre 6 godina

Žene će vam uvek naći neku grešku, osim ako niste teška baraba. Onda će vam tražiti dobre strane. Žene uvek traže ono čega nema.

Sebi

pre 6 godina

Imala sam dva momka, pomagala sam im u poslu, bili su kod mene kada nisu imali gde, kada nisu imali para ja sam tu bila. Prva veza se prekinula jer je on bio svw gori što sam ja bila bolja, i prestala sam da ga poštujem, ali to je bilo tek kada je počeo da zarađuje. Ja sam mnogo uložila i dobila ništa. Drugi je isto iskorišćavao šta može, posle nekoliko meseci sam saznala da je mnogo slagao, pokušavala sam da sredim vezu ali se on sve više uplitao u sve te laži, i na kraju sam ga ostavila. Obojica su mi mesecima posle raskida pravili pakao. Prvi sada ima devojke koje njega iskorišćavaju, za drugog nemam pojma. Ja više nemam snage za ponovo sa nekim.
Ne znam gde svi nađu neke žene koje im samo uzimaju pare, i padaju na "lepotu". Treba biti bezobrazan, nikako dobar, i nikako ne davati više nego što dobijaš.
Udala bih se za nekoga ko se ponaša isto kao i ja, kada bih naišla na takvog. Nekog ko se prema tebi ponaša kao da si njegov, kao prema porodici. Ne znam kako se ljudi zaglave u loše brakove, mislim da bih ja uvenula.

željko

pre 6 godina

uglavnom sam u zivotu sretao ljude koji su se vjencali jer se vole.........nije brak stambeno I poslovno pitanje..........u biti u ovih pet pitanja cete prepoznati filozofiju luzera koji sebi nisu u stanju objasniti zasto ih on ili ona nisu zeljeli

+€@×

pre 6 godina

Prave samo jednu: udaju se a da nemaju pojma da iskreno kazu zasto. Kada bi to znale onda bi im svanulo i da su pare prolazne, seksom se ne mozes baviti stalno, a izgled se menja. Ako imaju nesto sto ce da vredi i kroz 5 godina onda nema greske.

Trpimir

pre 6 godina

Kad sam upoznao ženu nisam imao ni kašike. Jedino što sam imao bila je moja kuda upornost. Vec iduće Tad sam radio dva posla i treći honorarno. Rekao sam joj ako hoćeš luđaka tu sam ako hoćeš glamur nisam ti ha za to. Vec iduće sedmice radila je samnom na tom honorarcu. Posle 18 godina braka imamo dva stana, kuću i još dva stana koje su nam ostavili roditelji. Sin nam je dobar student koji sam vodi svoj lokal. (Ok ja sam mu posudio da krene)

avav

pre 6 godina

eh otkad sam se oducio od toga sta zene zele i sta vole i hoce tada sam postao covek,nikad mi nije lepse bilo samo da ih nema u mom zivotu,sex kad treba zna se....

Nebojša

pre 6 godina

No:1 kod nekih dama na prvo mesto stavljaju pare pa tek onda ostale kvalitete a to je recept za neuspeh a videli smo i na primeru onog robijaša koliko žena bi palo na njega jer im se svidja a to što je krimos možda i nasilnik i ubica u drugi plan.

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 6 godina

Pod brojem 4 definitivno. Uvek, ali uvek nekako odaberu neradnika i posle kukaju kao da im ga je opstina dodelila. Jedino sto su kod takvog videle je fizicki izgled ili ta famozna harizmaticnost...

Бацач пламена

pre 6 godina

У самом наслову стоји једна велика грешка. Мушкарац за брак се не бира наменски. Него девојка лепо треба да се оријентише на нормалне мушкарце. Па онда са једним таквим веза почне спонтано. Па ако потраје довољно дуго и постане озбиљна, онда се планира брак. А ако не са тим момком, онда са неким другим. И не, није то губљење времена. Ако девојка почне на време да се оријентише према таквим мушкарцима, неће бити проблем да се уда за таквог. Треба девојке о томе да мисле и док су млађе.
А то што неке девојке мисле да до касних 20-их могу да раде шта хоће и да иду са ким хоће, па онда да крену наменски да траже мушкарца за удају као што мачка тражи мачора у фебруару, то је велика заблуда. Ретко ко је данас луд да буде социјална установа.

Ana

pre 6 godina

Alex sebican si ti!Imam 37 god.i bicu spremna ako Bog da i petoro dece da rodim ali samo u braku sa muskarcem koga volim!Ovo tvoje nek se deca radjaju pokazuje samo koliko nisi zreo!I isto dodala bih da divnih muskaraca ima ali se oni plase odbijanja.I tako cekamo mi cekaju oni a vreme prolazi.

genius

pre 6 godina

@Žena
Ne želim da zvučim kao filozof, ali brak je danas i precenjen i podcenjen.
Precenjen jer neki ljudi očekuju brak iz bajke (a u bajkama je brak "happily ever after", a nešto idealno ne staje u tri reči), a podcenjen jer je nekima postao parče papira i "ono šta ide posle onog dana kada se prežderavamo, opijamo, trupamo i nosimo lepa odela/haljine"
Naravno, pravi i dobar brak je daleko i od jednog i od drugog.

pohovani kokosinjac

pre 6 godina

Ne razumem razliku izmedju muskarca za brak I nekog drugog. Kod mene je svaka veza koju bi mnogi okarakterisali kao kres sema, u stvari neuspeo pokusaj da se uspostavi brak slobodno receno. Problem je sto integralnu celinu mnogi konceptualizuju u usko shvacene aranzmane sa kao nekim pravilima igre...koliko mi je drago sto sam poznavao neke devojke, toliko mi nije drago sto sam bio usko shvacen. Ispada da ako se slobodnije salis I izrazavas ili si utreniraniji, definitivno nisi za brak. Meni stvarno ne pada napamet da budem prozaican da bi me neka ozbiljno shvatila. Dakle be razumem podele, ali vidim da je kod zena to sve na bazi nekakvog nezovi dogovora. Eh da sam sposoban da tako pristupim problematici, mozda bi mi zivot bio laksi.

Tomy

pre 6 godina

Bivsa tasto i taste, citate li ovo? Tesko je zadovoljiti vase kriterijume.
(Nemanja T., 12. januar 2018 13:00)
Ti da si zadovoljio ženi kriterijume nema te taste i tasta koji bi nju odvojili od tebe.Od dobrog se ne ide.

Žena

pre 6 godina

Skoro svi brakovi su iz nekog od ovih razloga. Ne znam o čemu se priča ovde? Kada se odlučiš u brak, u braku si. Nikako ne očekivati da će biti lepo, samo je lakše nego kad si sam, i jeftinije - i stan, i deca, i putovanja, i više vas svi poštuju. Ako očekujete da imate romansu, onda ste nezreli. Naravno, šta hoćeš, to i napraviš, ali ništa mije ni stalno ni zauvek. Pa šta i ako se razvedu? Ništa... Život ide dalje. Niakda ne znamo šta je bolje, možemo samo u trenutnoj situaciji doneti izbor koji nam se u tom momemtu čini boljim.
Probati i to, zašto da ne?

Alex

pre 6 godina

Kad bi svi ovi uslovi se ispunili jedva da bi se iko i oženio a o deci i da ne pričam. Po meni najbitnije je da se deca radjaju a sebičnim i samoživim roditeljima 21 veka kojim sve smeta poručujem radite šta hoćete nebitni ste...

Sabre

pre 6 godina

Cetiri je klasicna sponzoruska prica ali malo uvijena. Sta znaci gradjenje karijere i planovi? Sta ako je covek srecan sa tim sto vec ima, ne zeli nikakvu 'karijeru' da gradi, upada u masineriju rat race kapitalistickog duso-jeduceg sistema i zeli zenu koja zna da ceni prave vrednosti i ume sa parama dovoljno da on ne mora da prehranjuje celu porodicu i placa njene hirove? Ne kazem da treba da zaista bude lencuga bez ikakve ideje o zivotu, ali isto tako ni da mora da ima isplaniran svoj karijerni put 10 godina unapred?! Sta ako gledamo da je zaista potrebna jednakost polova sto znaci da mozda ON zeli da bude domacica a ona juri karijeru?! Zasto je vecito ta perfidna nota 'jednakosti' dok god muskarci bivaju 'glava kuce' (ali samo precutno, i dok se daju pare) #1 trazena od muskaraca i bez toga se smatraju nesposobnim za brak? Bas bih voleo odgovor na ovo pitanje iz zenskog ugla. Samo nemoj da bude "sta ce mi takav, kako ce da cuva i obezbedi porodicu" jer ste time samo potvrdile stereotip o kome pricam.

Бацач пламена

pre 6 godina

У самом наслову стоји једна велика грешка. Мушкарац за брак се не бира наменски. Него девојка лепо треба да се оријентише на нормалне мушкарце. Па онда са једним таквим веза почне спонтано. Па ако потраје довољно дуго и постане озбиљна, онда се планира брак. А ако не са тим момком, онда са неким другим. И не, није то губљење времена. Ако девојка почне на време да се оријентише према таквим мушкарцима, неће бити проблем да се уда за таквог. Треба девојке о томе да мисле и док су млађе.
А то што неке девојке мисле да до касних 20-их могу да раде шта хоће и да иду са ким хоће, па онда да крену наменски да траже мушкарца за удају као што мачка тражи мачора у фебруару, то је велика заблуда. Ретко ко је данас луд да буде социјална установа.

Trpimir

pre 6 godina

Kad sam upoznao ženu nisam imao ni kašike. Jedino što sam imao bila je moja kuda upornost. Vec iduće Tad sam radio dva posla i treći honorarno. Rekao sam joj ako hoćeš luđaka tu sam ako hoćeš glamur nisam ti ha za to. Vec iduće sedmice radila je samnom na tom honorarcu. Posle 18 godina braka imamo dva stana, kuću i još dva stana koje su nam ostavili roditelji. Sin nam je dobar student koji sam vodi svoj lokal. (Ok ja sam mu posudio da krene)

Ana

pre 6 godina

Alex sebican si ti!Imam 37 god.i bicu spremna ako Bog da i petoro dece da rodim ali samo u braku sa muskarcem koga volim!Ovo tvoje nek se deca radjaju pokazuje samo koliko nisi zreo!I isto dodala bih da divnih muskaraca ima ali se oni plase odbijanja.I tako cekamo mi cekaju oni a vreme prolazi.

Tomy

pre 6 godina

Bivsa tasto i taste, citate li ovo? Tesko je zadovoljiti vase kriterijume.
(Nemanja T., 12. januar 2018 13:00)
Ti da si zadovoljio ženi kriterijume nema te taste i tasta koji bi nju odvojili od tebe.Od dobrog se ne ide.

Sabre

pre 6 godina

Cetiri je klasicna sponzoruska prica ali malo uvijena. Sta znaci gradjenje karijere i planovi? Sta ako je covek srecan sa tim sto vec ima, ne zeli nikakvu 'karijeru' da gradi, upada u masineriju rat race kapitalistickog duso-jeduceg sistema i zeli zenu koja zna da ceni prave vrednosti i ume sa parama dovoljno da on ne mora da prehranjuje celu porodicu i placa njene hirove? Ne kazem da treba da zaista bude lencuga bez ikakve ideje o zivotu, ali isto tako ni da mora da ima isplaniran svoj karijerni put 10 godina unapred?! Sta ako gledamo da je zaista potrebna jednakost polova sto znaci da mozda ON zeli da bude domacica a ona juri karijeru?! Zasto je vecito ta perfidna nota 'jednakosti' dok god muskarci bivaju 'glava kuce' (ali samo precutno, i dok se daju pare) #1 trazena od muskaraca i bez toga se smatraju nesposobnim za brak? Bas bih voleo odgovor na ovo pitanje iz zenskog ugla. Samo nemoj da bude "sta ce mi takav, kako ce da cuva i obezbedi porodicu" jer ste time samo potvrdile stereotip o kome pricam.

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 6 godina

Pod brojem 4 definitivno. Uvek, ali uvek nekako odaberu neradnika i posle kukaju kao da im ga je opstina dodelila. Jedino sto su kod takvog videle je fizicki izgled ili ta famozna harizmaticnost...

genius

pre 6 godina

@Žena
Ne želim da zvučim kao filozof, ali brak je danas i precenjen i podcenjen.
Precenjen jer neki ljudi očekuju brak iz bajke (a u bajkama je brak "happily ever after", a nešto idealno ne staje u tri reči), a podcenjen jer je nekima postao parče papira i "ono šta ide posle onog dana kada se prežderavamo, opijamo, trupamo i nosimo lepa odela/haljine"
Naravno, pravi i dobar brak je daleko i od jednog i od drugog.

+€@×

pre 6 godina

Prave samo jednu: udaju se a da nemaju pojma da iskreno kazu zasto. Kada bi to znale onda bi im svanulo i da su pare prolazne, seksom se ne mozes baviti stalno, a izgled se menja. Ako imaju nesto sto ce da vredi i kroz 5 godina onda nema greske.

željko

pre 6 godina

uglavnom sam u zivotu sretao ljude koji su se vjencali jer se vole.........nije brak stambeno I poslovno pitanje..........u biti u ovih pet pitanja cete prepoznati filozofiju luzera koji sebi nisu u stanju objasniti zasto ih on ili ona nisu zeljeli

Žena

pre 6 godina

Skoro svi brakovi su iz nekog od ovih razloga. Ne znam o čemu se priča ovde? Kada se odlučiš u brak, u braku si. Nikako ne očekivati da će biti lepo, samo je lakše nego kad si sam, i jeftinije - i stan, i deca, i putovanja, i više vas svi poštuju. Ako očekujete da imate romansu, onda ste nezreli. Naravno, šta hoćeš, to i napraviš, ali ništa mije ni stalno ni zauvek. Pa šta i ako se razvedu? Ništa... Život ide dalje. Niakda ne znamo šta je bolje, možemo samo u trenutnoj situaciji doneti izbor koji nam se u tom momemtu čini boljim.
Probati i to, zašto da ne?

Nebojša

pre 6 godina

No:1 kod nekih dama na prvo mesto stavljaju pare pa tek onda ostale kvalitete a to je recept za neuspeh a videli smo i na primeru onog robijaša koliko žena bi palo na njega jer im se svidja a to što je krimos možda i nasilnik i ubica u drugi plan.

avav

pre 6 godina

eh otkad sam se oducio od toga sta zene zele i sta vole i hoce tada sam postao covek,nikad mi nije lepse bilo samo da ih nema u mom zivotu,sex kad treba zna se....

Lola

pre 6 godina

Ja sam se zaljubila, a onda pomislila da smo kompatibilni, radimo na istom mestu, on je miran, vredan, ne izlazi, ne troši novac na gluposti, pažljiv...Ignorisala sam ljubomoru jer nije pravio scene, samo se povlačio u sebe i durio. Međutim, brak je pokazao sasvim nešto drugo. On previše pasivan, kauč, tv, knjiga. Ja bih svuda, družila se, putovala, šetala...On ćuti, ja bih razgovarala. Stavovi, poypuno različiti. Interesovanja, ni slična! Onda shvatim, trebalo je analizirati tu porodicu (rasturenu, otac alkoholicar, majka zrtva i mucenica, brat hladan), trebalo je analizirati vaspitanje, toliko dtugacije od moga - prestrogo, bez pokazivanja ljubavi, rad, rad (dečji,umesto igre), škrtost prema deci...Ja rasla uz bezuslovnu ljubav, mažena, pažena, sa jakim vezama prema sestri, roditeljima, a on bez imalo ljubavi i nežnosti...Sada imamo drugačije poglede na vaspitanje dece. Njegova porodica se raspala, brat se odrekao majke, zabranio svima da mu vidjaju decu, a moja porodica se čvrsto drži, vesela, srećna, puna ljubavi i podrške. Javlja se ljubomora na te veze. Odužih, a poenta je - nađite partnera koji je potekao iz slične porodice, sličnog vaspitanja! Nisu naše bsbe bile glupe kad su pitale - Čiji/a je?

Mladen

pre 6 godina

Imam 25 godina, završen fakultet i stalan posao. 2 godine živim sam. Devojku nemam od kad radim, ne ide mi. Dok sam bio student, puno sam ulagao u veze, koje su se završavale razlazom, a ni jedna bivša ne razgovara samnom. Možda jer sam dosadan. Možda sam bio previše naporan. Ne volim graju, žurke i opijanja. Volim da putujem i razgovaram sa ljudima, da ih slušam. Svaka bivša je otišla za nekim koji zna da skoči, popije, podvikne. Ja nisam takav.
Želja mi je da imam porodicu i da im se posvetim.

muz-puz

pre 6 godina

Ja sam sa svojom devojkom jednostavno zeleo da providim svaki momenat. Pa smo ziveli zajedno zato sto smo oboje tako hteli. Brak i deca dosli su bez nekog plana, kao prirodan tok stvari.

ipak se okreće

pre 6 godina

Greške u vezi odabira partnera su ipak relativno lako otklonjive, moj apel je: nemojte da rađate decu ukoliko niste sazreli kao osoba i dovoljno situirani da možete da im pružite normalne uslove za život, nemojte da dovodite novo ljudsko biće na ovaj svet samo "radi reda" i jer "tako treba", velike su šanse da ćete napraviti pakao od svog i njegovog života

DD

pre 6 godina

Upoznaju se dvoje,prodje neko vreme,ona zatrudni,dodje jedno dete,drugo,njih dvoje nemaju pojma jedno o drugom. Trpe se. Ne poznaju se dovoljno ni posle 10 godina zajednickog zivota. Zivot prolazi pored njih.

Sebi

pre 6 godina

Imala sam dva momka, pomagala sam im u poslu, bili su kod mene kada nisu imali gde, kada nisu imali para ja sam tu bila. Prva veza se prekinula jer je on bio svw gori što sam ja bila bolja, i prestala sam da ga poštujem, ali to je bilo tek kada je počeo da zarađuje. Ja sam mnogo uložila i dobila ništa. Drugi je isto iskorišćavao šta može, posle nekoliko meseci sam saznala da je mnogo slagao, pokušavala sam da sredim vezu ali se on sve više uplitao u sve te laži, i na kraju sam ga ostavila. Obojica su mi mesecima posle raskida pravili pakao. Prvi sada ima devojke koje njega iskorišćavaju, za drugog nemam pojma. Ja više nemam snage za ponovo sa nekim.
Ne znam gde svi nađu neke žene koje im samo uzimaju pare, i padaju na "lepotu". Treba biti bezobrazan, nikako dobar, i nikako ne davati više nego što dobijaš.
Udala bih se za nekoga ko se ponaša isto kao i ja, kada bih naišla na takvog. Nekog ko se prema tebi ponaša kao da si njegov, kao prema porodici. Ne znam kako se ljudi zaglave u loše brakove, mislim da bih ja uvenula.

2S4U

pre 6 godina

Žene će vam uvek naći neku grešku, osim ako niste teška baraba. Onda će vam tražiti dobre strane. Žene uvek traže ono čega nema.

The Spatula

pre 6 godina

Ja znam samo jedno, vise se nikad ne bih ozenio, ili bih se zenio jos deset puta. Koliko je mojoj zeni tesko sa mnom, meni je jos teze sa njom. Znam da smo se uzeli iz ljubavi. Nisam bio nesto bogat, a ona nije imala skoro nista. Sad imamo dovoljno, a njoj je sve to malo. Sta god progovorim, tu je da me ispravi, popravi, pokopa, da kaze da nisam u pravu. Ako joj kazem moze li bez takvih komentara, ona se nadje uvredjena. Tako da joj od srca zelim da nadje boljeg i ode sto pre. Ali ima jedan problem, sto ne zna kakav ce taj biti. Tako da niko ne moze da me ubedi da je zena sa muskarcom zbog njega, vec samo zbog sebe. Ljubav, ljubav u braku traje tako kratko, da nismo ni svesni toga. Znam, reci ce neki da to nije kod svih tako, ali nek stave prst na celo i razmisle. A oni sto se vole ceo zivot, mogu samo da im kazem, svaka im cast, ali pod uslovom da je obostrana ljubav.

ja

pre 6 godina

Ja sam se ozenio iz ljubavi,mislio sam i moja supruga isto. Borili smo se zajedno da postanemo roditelji i uspeli u tome hvala bogu. Posle rodjenja cerkice sve se promenilo na gore... Posle godinu dana od razvoda ja sam shvatio da nisam ni bio svestan s kim sam ziveo 6 godina...

Alex

pre 6 godina

Kad bi svi ovi uslovi se ispunili jedva da bi se iko i oženio a o deci i da ne pričam. Po meni najbitnije je da se deca radjaju a sebičnim i samoživim roditeljima 21 veka kojim sve smeta poručujem radite šta hoćete nebitni ste...

pohovani kokosinjac

pre 6 godina

Ne razumem razliku izmedju muskarca za brak I nekog drugog. Kod mene je svaka veza koju bi mnogi okarakterisali kao kres sema, u stvari neuspeo pokusaj da se uspostavi brak slobodno receno. Problem je sto integralnu celinu mnogi konceptualizuju u usko shvacene aranzmane sa kao nekim pravilima igre...koliko mi je drago sto sam poznavao neke devojke, toliko mi nije drago sto sam bio usko shvacen. Ispada da ako se slobodnije salis I izrazavas ili si utreniraniji, definitivno nisi za brak. Meni stvarno ne pada napamet da budem prozaican da bi me neka ozbiljno shvatila. Dakle be razumem podele, ali vidim da je kod zena to sve na bazi nekakvog nezovi dogovora. Eh da sam sposoban da tako pristupim problematici, mozda bi mi zivot bio laksi.

Kevin Moretunic

pre 6 godina

Kad sam upoznao ženu nisam imao ni kašike. Jedino što sam imao bila je moja kuda upornost. Vec iduće Tad sam radio dva posla i treći honorarno. Rekao sam joj ako hoćeš luđaka tu sam ako hoćeš glamur nisam ti ha za to. Vec iduće sedmice radila je samnom na tom honorarcu. Posle 18 godina braka imamo dva stana, kuću i još dva stana koje su nam ostavili roditelji. Sin nam je dobar student koji sam vodi svoj lokal. (Ok ja sam mu posudio da krene)
(Trpimir, 12. januar 2018 15:40)
I sta je bilo kada je alarm zazvonio?Jesi odmah ustao ili si pomerii alarm za jos pet minuta.

pricam ti pricu

pre 6 godina

Postoji samo 1 pogresan razlog za udaju a to je kalkulantski, iz racuna. Vecina zena se tako udaje i zato im brakovi kad tad propadnu a tako i treba. Muskarac u takvom braku je tu samo kao posrednik izmedju nje i njenih zelja (ma kakve one bile), neko ko treba sve to da ostvari, a inace nevazan jer moze da bude bilo koji lik. Ako nije ovakav, kalkulantski, (sto je jako jako retko) brak je uspesan. Jer uspesnost nema veze sa trajanjem braka i kako se osecas na kraju ako dodje pre smrti. Nema garancija u zivotu za bilo sta. A posto je uspeh retkost, vecini zena treba pomoci tako sto ni u ludilu ne udjes u tu avanturu jer za tebe kao tipa tu nema nista korisno ili jako malo a sto se moze dobiti van braka sa puno manje izgubljenih zivaca, vremena i novca.

br

pre 6 godina

Činjenica je da se mnoge udaju jer treba sa nekim ko im nije prvi izbor. Muka kad natera idu za prvim solventnim koji ima nešto od resursa. Strah od samoće je čudo. Zato kad se budem ženio gledaću ove u ranim 20-im...

jeza

pre 6 godina

najtuznija prica-prave decu sa nekim koji se u njih zaljubio, one ne, al imaju oko 35, nece da se udaju, al hoce dete, tuga...drze ga na kratkom povocu zbog deteta, a on mukica kevce i trckara..

Dott

pre 6 godina

Resenje je vrlo jednostavno, potrebna je obostrana ljubav, medjutim to postici ni malo nije lako i ako mozda nekome izgleda.
Kad jedna strana voli, podlozna je manipulacijama i sklona verovati i namanjim insinuacijama, signalima ljubavi sa druge strane.
Mesa se ljubav i navika, ne retko neko od dvoje u vezi nije ni nacisto da li voli, ili je u pitanju samo navika.
Inace licnog sam misljenja da barak iz interesa ne znaci po difoltu i los brak, cak mislim da je uspesniji od onog u kom samo jedna strana voli, jer onaj ko je stupio u takav brak, kad shvati da je u pitanju navika, onda ce posegnuti za interesom, a to je onda veoma bolno po drugu stranu, koja ce uciniti sve da sacuva brak i voljenu osobu.
U obostranoj ljubavi, vlada i razum, tolerancija i postovanje, sta je i najbitnije za uspesan brak.

Die Serischen Banditen

pre 6 godina

Zeni nije neprijatelj muskarac. Neprijatelj broj 1 zeni su hormoni. A onako uz put, iza uspesnog muskarca, stoji uspesna zena i On je njena L.K

Nemanja

pre 6 godina

Tommy@ Od dobrog se ne ide? Recimo da mislis na dobrog muskarca, tacno, nece one da odu al zato ce sa roditeljima da ti skacu po glavi da ispunis odredjene zahteve, sve dok ti ne odes. A ako mislis na ono drugo, pa uvek ima bolji ako je samo to bitno. Niko od nas je zaduzen da ispunjava necije kriterijume i hirove, samo neko se opameti pre neko kasnije.

Јабучило

pre 6 godina

Alex sebican si ti!Imam 37 god.i bicu spremna ako Bog da i petoro dece da rodim ali samo u braku sa muskarcem koga volim!Ovo tvoje nek se deca radjaju pokazuje samo koliko nisi zreo!I isto dodala bih da divnih muskaraca ima ali se oni plase odbijanja.I tako cekamo mi cekaju oni a vreme prolazi.
(Ana, 12. januar 2018 14:54)

Алекс је у праву, а теби време пролази. Схватићеш кад можда буде касно.

M

pre 6 godina

@Lola
Cisto zbog Vas licno, sami kazete da jos dok ste se zabavljali on nije izlazio, nije trosio pare na gluposti itd, miran i pazljiv, a posle kazete da se potpuno promenio jer nece da izlazi sa Vama. Bice da ste se za neke stvari nadali da ce se promeniti ili ne znam ni ja sta, ali je ocigledno da ste znali da je povucen, miran covek koji nece puno da izlazi i bleji sa drustvom, nije se tu nista promenilo.
Stavovi o vaspitanju dece su nesto o cemu treba razgovarati pre braka, iako ih je lako naslutiti tokom nasumicnih razgovora, ja sam sa svojim partnerom odavno pricala o tome, jer je meni npr. neprihvatljivo tuci decu, nesto sto 90% populacije u srbiji radi.
Generalno je tacno da se partneri sami pronalaze po tome koliko su bliski sa porodicom porekla, ali se svakako postavlja pitanje sta znaci to ''drzimo se zajedno''? Nije iskljuceno da jednom partneru smeta ako su roditelji jednog previse involvirani u njihov zivot. Vama je sigurno logicno da roditelji nastave da budu jako bliski i involvirani, ali isto tako razumite da ste napravili novu porodicu i da su vasi roditelji vasem suprugu su tamo neki ljudi, koji nemaju sta mnogo da se pitaju o vasem zajednickom zivotu a ne neko koga poznaje citav zivot kao Vi. Ljudima je cesto tesko da postave granicu izmedju porodice porekla i porodice prokreacije.
P.S. Odrastanje sa alkoholicarem definitivno ne moze proci bez posledica, nikome za pozeleti.

Alex

pre 6 godina

Kad bi svi ovi uslovi se ispunili jedva da bi se iko i oženio a o deci i da ne pričam. Po meni najbitnije je da se deca radjaju a sebičnim i samoživim roditeljima 21 veka kojim sve smeta poručujem radite šta hoćete nebitni ste...

Sabre

pre 6 godina

Cetiri je klasicna sponzoruska prica ali malo uvijena. Sta znaci gradjenje karijere i planovi? Sta ako je covek srecan sa tim sto vec ima, ne zeli nikakvu 'karijeru' da gradi, upada u masineriju rat race kapitalistickog duso-jeduceg sistema i zeli zenu koja zna da ceni prave vrednosti i ume sa parama dovoljno da on ne mora da prehranjuje celu porodicu i placa njene hirove? Ne kazem da treba da zaista bude lencuga bez ikakve ideje o zivotu, ali isto tako ni da mora da ima isplaniran svoj karijerni put 10 godina unapred?! Sta ako gledamo da je zaista potrebna jednakost polova sto znaci da mozda ON zeli da bude domacica a ona juri karijeru?! Zasto je vecito ta perfidna nota 'jednakosti' dok god muskarci bivaju 'glava kuce' (ali samo precutno, i dok se daju pare) #1 trazena od muskaraca i bez toga se smatraju nesposobnim za brak? Bas bih voleo odgovor na ovo pitanje iz zenskog ugla. Samo nemoj da bude "sta ce mi takav, kako ce da cuva i obezbedi porodicu" jer ste time samo potvrdile stereotip o kome pricam.

Žena

pre 6 godina

Skoro svi brakovi su iz nekog od ovih razloga. Ne znam o čemu se priča ovde? Kada se odlučiš u brak, u braku si. Nikako ne očekivati da će biti lepo, samo je lakše nego kad si sam, i jeftinije - i stan, i deca, i putovanja, i više vas svi poštuju. Ako očekujete da imate romansu, onda ste nezreli. Naravno, šta hoćeš, to i napraviš, ali ništa mije ni stalno ni zauvek. Pa šta i ako se razvedu? Ništa... Život ide dalje. Niakda ne znamo šta je bolje, možemo samo u trenutnoj situaciji doneti izbor koji nam se u tom momemtu čini boljim.
Probati i to, zašto da ne?

pohovani kokosinjac

pre 6 godina

Ne razumem razliku izmedju muskarca za brak I nekog drugog. Kod mene je svaka veza koju bi mnogi okarakterisali kao kres sema, u stvari neuspeo pokusaj da se uspostavi brak slobodno receno. Problem je sto integralnu celinu mnogi konceptualizuju u usko shvacene aranzmane sa kao nekim pravilima igre...koliko mi je drago sto sam poznavao neke devojke, toliko mi nije drago sto sam bio usko shvacen. Ispada da ako se slobodnije salis I izrazavas ili si utreniraniji, definitivno nisi za brak. Meni stvarno ne pada napamet da budem prozaican da bi me neka ozbiljno shvatila. Dakle be razumem podele, ali vidim da je kod zena to sve na bazi nekakvog nezovi dogovora. Eh da sam sposoban da tako pristupim problematici, mozda bi mi zivot bio laksi.

Trpimir

pre 6 godina

Kad sam upoznao ženu nisam imao ni kašike. Jedino što sam imao bila je moja kuda upornost. Vec iduće Tad sam radio dva posla i treći honorarno. Rekao sam joj ako hoćeš luđaka tu sam ako hoćeš glamur nisam ti ha za to. Vec iduće sedmice radila je samnom na tom honorarcu. Posle 18 godina braka imamo dva stana, kuću i još dva stana koje su nam ostavili roditelji. Sin nam je dobar student koji sam vodi svoj lokal. (Ok ja sam mu posudio da krene)

Tomy

pre 6 godina

Bivsa tasto i taste, citate li ovo? Tesko je zadovoljiti vase kriterijume.
(Nemanja T., 12. januar 2018 13:00)
Ti da si zadovoljio ženi kriterijume nema te taste i tasta koji bi nju odvojili od tebe.Od dobrog se ne ide.

Јабучило

pre 6 godina

Alex sebican si ti!Imam 37 god.i bicu spremna ako Bog da i petoro dece da rodim ali samo u braku sa muskarcem koga volim!Ovo tvoje nek se deca radjaju pokazuje samo koliko nisi zreo!I isto dodala bih da divnih muskaraca ima ali se oni plase odbijanja.I tako cekamo mi cekaju oni a vreme prolazi.
(Ana, 12. januar 2018 14:54)

Алекс је у праву, а теби време пролази. Схватићеш кад можда буде касно.

avav

pre 6 godina

eh otkad sam se oducio od toga sta zene zele i sta vole i hoce tada sam postao covek,nikad mi nije lepse bilo samo da ih nema u mom zivotu,sex kad treba zna se....

Бацач пламена

pre 6 godina

У самом наслову стоји једна велика грешка. Мушкарац за брак се не бира наменски. Него девојка лепо треба да се оријентише на нормалне мушкарце. Па онда са једним таквим веза почне спонтано. Па ако потраје довољно дуго и постане озбиљна, онда се планира брак. А ако не са тим момком, онда са неким другим. И не, није то губљење времена. Ако девојка почне на време да се оријентише према таквим мушкарцима, неће бити проблем да се уда за таквог. Треба девојке о томе да мисле и док су млађе.
А то што неке девојке мисле да до касних 20-их могу да раде шта хоће и да иду са ким хоће, па онда да крену наменски да траже мушкарца за удају као што мачка тражи мачора у фебруару, то је велика заблуда. Ретко ко је данас луд да буде социјална установа.

Ana

pre 6 godina

Alex sebican si ti!Imam 37 god.i bicu spremna ako Bog da i petoro dece da rodim ali samo u braku sa muskarcem koga volim!Ovo tvoje nek se deca radjaju pokazuje samo koliko nisi zreo!I isto dodala bih da divnih muskaraca ima ali se oni plase odbijanja.I tako cekamo mi cekaju oni a vreme prolazi.

br

pre 6 godina

Činjenica je da se mnoge udaju jer treba sa nekim ko im nije prvi izbor. Muka kad natera idu za prvim solventnim koji ima nešto od resursa. Strah od samoće je čudo. Zato kad se budem ženio gledaću ove u ranim 20-im...

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 6 godina

Pod brojem 4 definitivno. Uvek, ali uvek nekako odaberu neradnika i posle kukaju kao da im ga je opstina dodelila. Jedino sto su kod takvog videle je fizicki izgled ili ta famozna harizmaticnost...

jeza

pre 6 godina

najtuznija prica-prave decu sa nekim koji se u njih zaljubio, one ne, al imaju oko 35, nece da se udaju, al hoce dete, tuga...drze ga na kratkom povocu zbog deteta, a on mukica kevce i trckara..

Die Serischen Banditen

pre 6 godina

Zeni nije neprijatelj muskarac. Neprijatelj broj 1 zeni su hormoni. A onako uz put, iza uspesnog muskarca, stoji uspesna zena i On je njena L.K

željko

pre 6 godina

uglavnom sam u zivotu sretao ljude koji su se vjencali jer se vole.........nije brak stambeno I poslovno pitanje..........u biti u ovih pet pitanja cete prepoznati filozofiju luzera koji sebi nisu u stanju objasniti zasto ih on ili ona nisu zeljeli

Nebojša

pre 6 godina

No:1 kod nekih dama na prvo mesto stavljaju pare pa tek onda ostale kvalitete a to je recept za neuspeh a videli smo i na primeru onog robijaša koliko žena bi palo na njega jer im se svidja a to što je krimos možda i nasilnik i ubica u drugi plan.

pricam ti pricu

pre 6 godina

Postoji samo 1 pogresan razlog za udaju a to je kalkulantski, iz racuna. Vecina zena se tako udaje i zato im brakovi kad tad propadnu a tako i treba. Muskarac u takvom braku je tu samo kao posrednik izmedju nje i njenih zelja (ma kakve one bile), neko ko treba sve to da ostvari, a inace nevazan jer moze da bude bilo koji lik. Ako nije ovakav, kalkulantski, (sto je jako jako retko) brak je uspesan. Jer uspesnost nema veze sa trajanjem braka i kako se osecas na kraju ako dodje pre smrti. Nema garancija u zivotu za bilo sta. A posto je uspeh retkost, vecini zena treba pomoci tako sto ni u ludilu ne udjes u tu avanturu jer za tebe kao tipa tu nema nista korisno ili jako malo a sto se moze dobiti van braka sa puno manje izgubljenih zivaca, vremena i novca.

Kevin Moretunic

pre 6 godina

Kad sam upoznao ženu nisam imao ni kašike. Jedino što sam imao bila je moja kuda upornost. Vec iduće Tad sam radio dva posla i treći honorarno. Rekao sam joj ako hoćeš luđaka tu sam ako hoćeš glamur nisam ti ha za to. Vec iduće sedmice radila je samnom na tom honorarcu. Posle 18 godina braka imamo dva stana, kuću i još dva stana koje su nam ostavili roditelji. Sin nam je dobar student koji sam vodi svoj lokal. (Ok ja sam mu posudio da krene)
(Trpimir, 12. januar 2018 15:40)
I sta je bilo kada je alarm zazvonio?Jesi odmah ustao ili si pomerii alarm za jos pet minuta.

2S4U

pre 6 godina

Žene će vam uvek naći neku grešku, osim ako niste teška baraba. Onda će vam tražiti dobre strane. Žene uvek traže ono čega nema.

genius

pre 6 godina

@Žena
Ne želim da zvučim kao filozof, ali brak je danas i precenjen i podcenjen.
Precenjen jer neki ljudi očekuju brak iz bajke (a u bajkama je brak "happily ever after", a nešto idealno ne staje u tri reči), a podcenjen jer je nekima postao parče papira i "ono šta ide posle onog dana kada se prežderavamo, opijamo, trupamo i nosimo lepa odela/haljine"
Naravno, pravi i dobar brak je daleko i od jednog i od drugog.

Lola

pre 6 godina

Ja sam se zaljubila, a onda pomislila da smo kompatibilni, radimo na istom mestu, on je miran, vredan, ne izlazi, ne troši novac na gluposti, pažljiv...Ignorisala sam ljubomoru jer nije pravio scene, samo se povlačio u sebe i durio. Međutim, brak je pokazao sasvim nešto drugo. On previše pasivan, kauč, tv, knjiga. Ja bih svuda, družila se, putovala, šetala...On ćuti, ja bih razgovarala. Stavovi, poypuno različiti. Interesovanja, ni slična! Onda shvatim, trebalo je analizirati tu porodicu (rasturenu, otac alkoholicar, majka zrtva i mucenica, brat hladan), trebalo je analizirati vaspitanje, toliko dtugacije od moga - prestrogo, bez pokazivanja ljubavi, rad, rad (dečji,umesto igre), škrtost prema deci...Ja rasla uz bezuslovnu ljubav, mažena, pažena, sa jakim vezama prema sestri, roditeljima, a on bez imalo ljubavi i nežnosti...Sada imamo drugačije poglede na vaspitanje dece. Njegova porodica se raspala, brat se odrekao majke, zabranio svima da mu vidjaju decu, a moja porodica se čvrsto drži, vesela, srećna, puna ljubavi i podrške. Javlja se ljubomora na te veze. Odužih, a poenta je - nađite partnera koji je potekao iz slične porodice, sličnog vaspitanja! Nisu naše bsbe bile glupe kad su pitale - Čiji/a je?

+€@×

pre 6 godina

Prave samo jednu: udaju se a da nemaju pojma da iskreno kazu zasto. Kada bi to znale onda bi im svanulo i da su pare prolazne, seksom se ne mozes baviti stalno, a izgled se menja. Ako imaju nesto sto ce da vredi i kroz 5 godina onda nema greske.

Mladen

pre 6 godina

Imam 25 godina, završen fakultet i stalan posao. 2 godine živim sam. Devojku nemam od kad radim, ne ide mi. Dok sam bio student, puno sam ulagao u veze, koje su se završavale razlazom, a ni jedna bivša ne razgovara samnom. Možda jer sam dosadan. Možda sam bio previše naporan. Ne volim graju, žurke i opijanja. Volim da putujem i razgovaram sa ljudima, da ih slušam. Svaka bivša je otišla za nekim koji zna da skoči, popije, podvikne. Ja nisam takav.
Želja mi je da imam porodicu i da im se posvetim.

The Spatula

pre 6 godina

Ja znam samo jedno, vise se nikad ne bih ozenio, ili bih se zenio jos deset puta. Koliko je mojoj zeni tesko sa mnom, meni je jos teze sa njom. Znam da smo se uzeli iz ljubavi. Nisam bio nesto bogat, a ona nije imala skoro nista. Sad imamo dovoljno, a njoj je sve to malo. Sta god progovorim, tu je da me ispravi, popravi, pokopa, da kaze da nisam u pravu. Ako joj kazem moze li bez takvih komentara, ona se nadje uvredjena. Tako da joj od srca zelim da nadje boljeg i ode sto pre. Ali ima jedan problem, sto ne zna kakav ce taj biti. Tako da niko ne moze da me ubedi da je zena sa muskarcom zbog njega, vec samo zbog sebe. Ljubav, ljubav u braku traje tako kratko, da nismo ni svesni toga. Znam, reci ce neki da to nije kod svih tako, ali nek stave prst na celo i razmisle. A oni sto se vole ceo zivot, mogu samo da im kazem, svaka im cast, ali pod uslovom da je obostrana ljubav.

Sebi

pre 6 godina

Imala sam dva momka, pomagala sam im u poslu, bili su kod mene kada nisu imali gde, kada nisu imali para ja sam tu bila. Prva veza se prekinula jer je on bio svw gori što sam ja bila bolja, i prestala sam da ga poštujem, ali to je bilo tek kada je počeo da zarađuje. Ja sam mnogo uložila i dobila ništa. Drugi je isto iskorišćavao šta može, posle nekoliko meseci sam saznala da je mnogo slagao, pokušavala sam da sredim vezu ali se on sve više uplitao u sve te laži, i na kraju sam ga ostavila. Obojica su mi mesecima posle raskida pravili pakao. Prvi sada ima devojke koje njega iskorišćavaju, za drugog nemam pojma. Ja više nemam snage za ponovo sa nekim.
Ne znam gde svi nađu neke žene koje im samo uzimaju pare, i padaju na "lepotu". Treba biti bezobrazan, nikako dobar, i nikako ne davati više nego što dobijaš.
Udala bih se za nekoga ko se ponaša isto kao i ja, kada bih naišla na takvog. Nekog ko se prema tebi ponaša kao da si njegov, kao prema porodici. Ne znam kako se ljudi zaglave u loše brakove, mislim da bih ja uvenula.

Nemanja

pre 6 godina

Tommy@ Od dobrog se ne ide? Recimo da mislis na dobrog muskarca, tacno, nece one da odu al zato ce sa roditeljima da ti skacu po glavi da ispunis odredjene zahteve, sve dok ti ne odes. A ako mislis na ono drugo, pa uvek ima bolji ako je samo to bitno. Niko od nas je zaduzen da ispunjava necije kriterijume i hirove, samo neko se opameti pre neko kasnije.

DD

pre 6 godina

Upoznaju se dvoje,prodje neko vreme,ona zatrudni,dodje jedno dete,drugo,njih dvoje nemaju pojma jedno o drugom. Trpe se. Ne poznaju se dovoljno ni posle 10 godina zajednickog zivota. Zivot prolazi pored njih.

ja

pre 6 godina

Ja sam se ozenio iz ljubavi,mislio sam i moja supruga isto. Borili smo se zajedno da postanemo roditelji i uspeli u tome hvala bogu. Posle rodjenja cerkice sve se promenilo na gore... Posle godinu dana od razvoda ja sam shvatio da nisam ni bio svestan s kim sam ziveo 6 godina...

ipak se okreće

pre 6 godina

Greške u vezi odabira partnera su ipak relativno lako otklonjive, moj apel je: nemojte da rađate decu ukoliko niste sazreli kao osoba i dovoljno situirani da možete da im pružite normalne uslove za život, nemojte da dovodite novo ljudsko biće na ovaj svet samo "radi reda" i jer "tako treba", velike su šanse da ćete napraviti pakao od svog i njegovog života

Dott

pre 6 godina

Resenje je vrlo jednostavno, potrebna je obostrana ljubav, medjutim to postici ni malo nije lako i ako mozda nekome izgleda.
Kad jedna strana voli, podlozna je manipulacijama i sklona verovati i namanjim insinuacijama, signalima ljubavi sa druge strane.
Mesa se ljubav i navika, ne retko neko od dvoje u vezi nije ni nacisto da li voli, ili je u pitanju samo navika.
Inace licnog sam misljenja da barak iz interesa ne znaci po difoltu i los brak, cak mislim da je uspesniji od onog u kom samo jedna strana voli, jer onaj ko je stupio u takav brak, kad shvati da je u pitanju navika, onda ce posegnuti za interesom, a to je onda veoma bolno po drugu stranu, koja ce uciniti sve da sacuva brak i voljenu osobu.
U obostranoj ljubavi, vlada i razum, tolerancija i postovanje, sta je i najbitnije za uspesan brak.

muz-puz

pre 6 godina

Ja sam sa svojom devojkom jednostavno zeleo da providim svaki momenat. Pa smo ziveli zajedno zato sto smo oboje tako hteli. Brak i deca dosli su bez nekog plana, kao prirodan tok stvari.

M

pre 6 godina

@Lola
Cisto zbog Vas licno, sami kazete da jos dok ste se zabavljali on nije izlazio, nije trosio pare na gluposti itd, miran i pazljiv, a posle kazete da se potpuno promenio jer nece da izlazi sa Vama. Bice da ste se za neke stvari nadali da ce se promeniti ili ne znam ni ja sta, ali je ocigledno da ste znali da je povucen, miran covek koji nece puno da izlazi i bleji sa drustvom, nije se tu nista promenilo.
Stavovi o vaspitanju dece su nesto o cemu treba razgovarati pre braka, iako ih je lako naslutiti tokom nasumicnih razgovora, ja sam sa svojim partnerom odavno pricala o tome, jer je meni npr. neprihvatljivo tuci decu, nesto sto 90% populacije u srbiji radi.
Generalno je tacno da se partneri sami pronalaze po tome koliko su bliski sa porodicom porekla, ali se svakako postavlja pitanje sta znaci to ''drzimo se zajedno''? Nije iskljuceno da jednom partneru smeta ako su roditelji jednog previse involvirani u njihov zivot. Vama je sigurno logicno da roditelji nastave da budu jako bliski i involvirani, ali isto tako razumite da ste napravili novu porodicu i da su vasi roditelji vasem suprugu su tamo neki ljudi, koji nemaju sta mnogo da se pitaju o vasem zajednickom zivotu a ne neko koga poznaje citav zivot kao Vi. Ljudima je cesto tesko da postave granicu izmedju porodice porekla i porodice prokreacije.
P.S. Odrastanje sa alkoholicarem definitivno ne moze proci bez posledica, nikome za pozeleti.