Sve čemu nas je učila serija "Seks i grad" je - pogrešno

Četvrtak, 21.06.2018.

10:50

Izvor: Super žena

Sve èemu nas je uèila serija "Seks i grad" je - pogrešno IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

21 Komentari

Sortiraj po:

esma

pre 5 godina

Ni sam ne znam kako sam zavrsio osnovnu skolu, Gresis ,ekstravagancija u seriji nije za poredjenja sa neukusom na koji aludiras. I sa svrhom u seriji, na koktelima i bez svrhe na ulici.

nisamneznamkakosamzavrsioosnovnuskolu

pre 5 godina

puna Srbija žena od pedesete na više obučene kao likovi iz serije, da li je dobro ili nije ne znam ali je smešno za videti.

Ivan

pre 5 godina

@ pedja
Ja sam vise puta odgledao ovu seriju i ni najmanje se nisam osetio prozvanim , niti sam primetio u njoj bilo sta sto bi me kao muskarca uvredilo. Moze da vredja samo muskarce koji imaju problem sa egom , koji imaju problem sa samopouzdanjem i zreloscu. Ima naravno gluposti kao u svim drugim serijama ali serija je puna humora i pokazuje zenski nacin razmisljanja sto je meni super. Carli Sin je u seriji Dva i po muskarca prikazan kao jedna uzasna licnost koja na zene gleda samo kao na telo, bez uvazavanja licnosti zena a to vecini muskaraca ni malo ne smeta , cak bi vecina da moze zelela da zivi zivot Carlija iz te serije. U sex i gradu nema takvih stvari, muskarci se ne gledaju na taj nacin- osim Samante, sve ostale zele ljubav i razumevanje. To sto pricaju slobodno o sexu, sto pricaju sta im smeta kod muskaraca to nema nikakve veze sa vredjanjem licnosti muskarca. Iz mog iskustva ova serija se svidja ostvarenim uspesnim muskarcima a jako su protiv nje oni neuspesni, isfrustrirani i nesigirni muskarci.

Pedja

pre 5 godina

Ovlas procitah i mislim da gresite drage dame...nema nikakve veze sto su u seriji glumice "lose prosle" sa muskarcima, pa je onda "pouka" kako takvo ponasanje i stavovi nisu ok. Moglo je biti na kraju i drugacije. Prvo, jer serija je fikcija pa se moze svakako izrezirati, a drugo i zivot cesto ide van svih "pravila", pa i u realnosti se moze sa svakako bahatim i losim ponasanjem i stavovima "proci dobro"...Ono sto jeste bitno to je eticka, estetska i humana dimenzija ponasanja glumica u datoj reziji....kome je to estetski ok i "dobra zabava" je po meni za izbegavanja. To je kao kad bih se ja pakosan nasladjivao na nekom filmskom izrugivanju zena... Izvinite, mozda sam ja debil ali gledajuci onu seriju neki bljutav ukus od humora se oseti, a ni to nije upakovano u formu humora, nego su one jednostavno cesto prikazane kao "opicene carice", sto je koncept koji zaista ima diskutabilnu pozadinu za potencijalno tumacenje...Uglavnom, ne radi se o kompleksima, vec o losem ukusu i karakteru koji likuje i raduje se izrugivanjem drugih. A taj suptilan uticaj se itakako poprimio, mozda cak i najvise zahvaljujuci seriji, jer serija je preslikan danasnji pojavni los model "stavova" zenske emancipacije. E sad, ako je krunski dokaz da nekoga nesto tangira na los nacin po njega zbog toga sto to komentarise i obraca paznju na to...bice da nismo na istoj talasnoj duzini.

Ivana

pre 5 godina

@kraljica:ma jesi li sigurna da nisu gledali :D serija je super,zabavna i za razbibrigu.ono sto keri pise itekako ima smisla i realno je.sutuacije u koje upadaju takodje nisu nemoguce.ovi sto se bune(uglavnom muskarci)pre ce biti da pate od nekog kompleksa ili cega vec.niko od mojih drugarica ukljucujuci mene nije sebe ubacio u "sex&the city" mod i savrseno nam je zabavno bilo gledajuci seriju.naravno,ima izuzetaka da ne kazem zrtava ali to je na nivou slucaja..zaato uzivajte u reprizama i smehu.caaoo:)

pun brod ludaka...

pre 5 godina

@kraljica: Bas naprotiv, muskarci je jesu gledali, isto koliko i zene. Doduse, verovatno krisom.
Evo npr, @Jimi je tacno nabrojao zanimanja glavnih junakinja, a @DZK se vec ozbiljno bavio analizom scenarija i posledica jedne serije po jadne, male, prazne zenske glavice.

Posto je potrebna serija da se neko promeni svoj zivot.

Tina

pre 5 godina

Ma nemojte nam reci muskarci. Mi smo zene toliko ogranicene, da ne umemo da razlikujemo seriju koja je razbibriga od "vodica za zivot". Da ste gledali seriju videli biste i koje teske teme serija dotice, kao sto su tumor dojke, neplodnost i samohrani roditelj. Jedina mana serije je glavni lik.

kraljica

pre 5 godina

(priberite se, 21. jun 2018 14:46)

Najbolji komentar na temu S&C koji sam pročitala!

Dodaću samo ovo: najgore komentare daju upravo muškarci koji seriju nisu uopšte gledali. Mislim da im najteže pada mogućnost seksualne slobode žena.

second best

pre 5 godina

Autor ovog teksta nije razumeo sustinu ove serije, a ona je tragicna. Glavna junakinja ne menja muskarca, vec se prilagodjava njegovim hirovima, i prihvata da bude utesna nagrada, nakon sto je on ispucao sve svoje opcije, i odlucio da bi ona bila najpogodnija da ga trpi bezuslovno do kraja zivota ( jer je do tada sve trpela).

Dusica

pre 5 godina

@ DZK
Ma vazi.. Vazno je da ste vi muskarci , Srbi, toliko puni razumevanja, spremnosti na dogovor, imate dubinu, niste povrsni, zelite samo pravu ljubav, prolazne avanture i prevare vas ne zanimaju??? Ma koga vi to farbate? Nema manje tolerantnih, plicih, sklonijih varanju, ego manijaka, od nasih muskaraca. A licemernih i rekla bih sizofrenih pre svega. Jedan dan se zalite kako je tesko doci do sexa, kako su nase devojke teske jer nece tek tako da se daju a strankinje hvalite jer sa njima lako ostarujete kontakt, hoce sex odmah. A onda za dva dana tekst o tome koliko je prihvatljivo da vasa devojka- zena ima seksualnih partnera pre vas, i onda pocnete sa pricom kako su danasnje devojke drolje, kako ne bi ste zenili ni jednu koja je imala vise od dvojice pre vas. Kako mislite da je moguce ostvariti oboje u isti mah? Ako vam devojke lako daju sex onda je sigurno da ni buducnoj necete biti ni peti a kamoli drugi, a ako vam ne daju opet vam ne valja jer ste na susi ali samo takve bi ozenili. Koja patologija. O prevarama takodje.. prvo kako su uzasne zene koje varaju a onda na drugoj temi isti ti muskarci komentarisu kako je normalno da muskarac prevari, da zena to treba da oprosti i sl.

Milica

pre 5 godina

@ dzk
Procitaj komentar od @ priberite se. Ona je sve objasnila. Vi apsolutno niste seriju razumeli. Osim onih gluposti o modi , cipelama i velikoj zaradi sa malo rada ( sto je sve teska glupost i retko koja zena u Srbiji se prima na to) , sve ostalo je dosta realno prikazano. Kako je tesko naci odgovarajuceg muskarca - jer vecina ima neke ozbiljne falinke, probleme sa egom , emocijama i sl, kako se zene u 30 tim moraju prilagodjavati muskarcima i pristajati na kojekakve kompromise; kako je tesko zeni u 30 tim da nadje muskarca po svojoj meri jer vecina muskih zeli seme, ima ljubavnice, fantazira o manekenkama i cicama s naslovnica( san svih muskaraca ); o seksualnim odnosima- da zene vole sex jednako kao i muskarci, da menjaju seksualne partnere, o tome kako je tesko uzivati sa nekim ko ima mali polni organ , kako je tesko biti sa osobom koja je sebicna u sexu.. Milion stvari koje su veoma realne u svakodnevnom zivotu samo je to sramota reci u Srbiji. Serija je puno dirnula u muski ego Srba i zato Srbi imaju problem sa ovom serijom.Serija ima za poentu traganje za pravom ljubavlju samo sto se do nje dolazi nakon mnogih promasaja. A uradjena je na humoristicki nacin zbog cega se mnogi muskarci vredjaju jer kako se samo zene usudjuju da im se podsmevaju, procenjuju i sl. Nama zenama ni najmanje ne smeta muski sex i grad tj " dva i po muskarca" jer smo svesne da je to samo serija. A gle cuda nema muskaraca da kazu da im je ta serija gresna, da kvari omladinu , propagira nemoral.

DZK

pre 5 godina

Ta serija je bila i ostala ultimativni parametar za sve što je pogrešno u kvazi-feminističkoj vizuri odnosa dva pola. Ono što me i danas čudi jeste kako su lako producenti uspevali da zamenjuju teze i ženskoj populaciji godinama prodaju maglu sa patetičnom pričom o "emancipovanoj modernoj ženi" - pričom koja nikada nije odmakla dalje od predpubertetskog shvatanja muško-ženskih odnosa i primitivne androfobije. Sve četiri "junakinje" su emotivno nezrele, površne, iskompleksirane, neurotične, narcisoidne i ambivalentne osobe koje u svojim 30-im i 40-im razmišljaju i ponašaju se kao nedorasle šiparice, umišljajući da ih neograničeni promiskuitet, samoživost i arogancija prema muškarcima definišu kao nekakve "slobodne" i "emancipovane" ličnosti. Ako su kreatori franšize hteli da kroz profil te četiri neiživljene, konfuzne i isfrustrirane osobe daju nekakav uzor ženama, onda su zaista uspeli da im daju primer kako NE TREBA misliti i ponašati se da bi ostvarile tu famoznu psihološku i socijalnu emancipaciju. Ništa se ni u životu ni u emotivnim vezama ne može postići ako počiva na primitivnom samoljublju, isključivosti, rigidnosti, infantilnosti, umišljenosti, neodgovornosti, plitkosti, manipulativnosti, opsednutosti spoljašnjom pojavom, robovanju materijalnim fetišima i loše prikrivenoj mržnji prema suprotnom polu. Apsolutno NIŠTA od toga nema veze sa STVARNOM ljubavlju, razumevanjem, empatijom, odgovornošću, zrelošću i međusobnim poštovanjem.

priberite se

pre 5 godina

Pa serija se bas i zasniva na tezi da se muskarci ne mogu promeniti, a drama je neophodna da bi se snimila serija. Sigurno se ne moze snimati serija u kojoj glavni junaci sede srecno na klupi u parku i to je to.

Serija je za zene vrlo porazna, jer se zavrsava zakljuckom da zene moraju da pristanu na veeeelike ustupke ako misle da budu u braku sa muskarcem. Uspesna I imucna advokatica se pomiri sa idejom da se uda za neuglednog kelnera koji je bolovao od raka, prelepa galeristkinja zavrsi sa celavim, znojavim, metar i zilet visokim advokatom koji je natera da predje u njegovu religiju da bi se on njom ozenio, a glavna junakinja se uda za coveka koji je u prvom pokusaju vencanja ostavio da ceka pred oltarom i nije se uopste pojavio; nakon sto ju je ostavio, ponizio i prevario n puta pre toga. Nezavisna zena koja ne zeli da cini ustupke ostaje sama.

Opsednutonost muskaraca u Srbiji ovom serijom je potpuno bizarna. To je serija i mora da bude preterana i fokusirana na temu kojom se bavi i po kojoj se zove. Isto kao sto lik Charlie Sheen-a u Dva i po muskaraca nije realan, tako ni ovo nije realno. Da i ne pominjemo da je bezbroj filmova, serija i romana zasnovano na slicnim muskim fantazijama (od Kazanove, preko Dzejmsa Bonda do Dzoija Tribiania iz Prijatelja). Jedina razlika je sto zene nisu opsednute objasnjavanjem kako je to ponasanje skandalozno, nerealno, i kako muskarci ne treba da se zanose takvim idejama.

priberite se

pre 5 godina

Pa serija se bas i zasniva na tezi da se muskarci ne mogu promeniti, a drama je neophodna da bi se snimila serija. Sigurno se ne moze snimati serija u kojoj glavni junaci sede srecno na klupi u parku i to je to.

Serija je za zene vrlo porazna, jer se zavrsava zakljuckom da zene moraju da pristanu na veeeelike ustupke ako misle da budu u braku sa muskarcem. Uspesna I imucna advokatica se pomiri sa idejom da se uda za neuglednog kelnera koji je bolovao od raka, prelepa galeristkinja zavrsi sa celavim, znojavim, metar i zilet visokim advokatom koji je natera da predje u njegovu religiju da bi se on njom ozenio, a glavna junakinja se uda za coveka koji je u prvom pokusaju vencanja ostavio da ceka pred oltarom i nije se uopste pojavio; nakon sto ju je ostavio, ponizio i prevario n puta pre toga. Nezavisna zena koja ne zeli da cini ustupke ostaje sama.

Opsednutonost muskaraca u Srbiji ovom serijom je potpuno bizarna. To je serija i mora da bude preterana i fokusirana na temu kojom se bavi i po kojoj se zove. Isto kao sto lik Charlie Sheen-a u Dva i po muskaraca nije realan, tako ni ovo nije realno. Da i ne pominjemo da je bezbroj filmova, serija i romana zasnovano na slicnim muskim fantazijama (od Kazanove, preko Dzejmsa Bonda do Dzoija Tribiania iz Prijatelja). Jedina razlika je sto zene nisu opsednute objasnjavanjem kako je to ponasanje skandalozno, nerealno, i kako muskarci ne treba da se zanose takvim idejama.

DZK

pre 5 godina

Ta serija je bila i ostala ultimativni parametar za sve što je pogrešno u kvazi-feminističkoj vizuri odnosa dva pola. Ono što me i danas čudi jeste kako su lako producenti uspevali da zamenjuju teze i ženskoj populaciji godinama prodaju maglu sa patetičnom pričom o "emancipovanoj modernoj ženi" - pričom koja nikada nije odmakla dalje od predpubertetskog shvatanja muško-ženskih odnosa i primitivne androfobije. Sve četiri "junakinje" su emotivno nezrele, površne, iskompleksirane, neurotične, narcisoidne i ambivalentne osobe koje u svojim 30-im i 40-im razmišljaju i ponašaju se kao nedorasle šiparice, umišljajući da ih neograničeni promiskuitet, samoživost i arogancija prema muškarcima definišu kao nekakve "slobodne" i "emancipovane" ličnosti. Ako su kreatori franšize hteli da kroz profil te četiri neiživljene, konfuzne i isfrustrirane osobe daju nekakav uzor ženama, onda su zaista uspeli da im daju primer kako NE TREBA misliti i ponašati se da bi ostvarile tu famoznu psihološku i socijalnu emancipaciju. Ništa se ni u životu ni u emotivnim vezama ne može postići ako počiva na primitivnom samoljublju, isključivosti, rigidnosti, infantilnosti, umišljenosti, neodgovornosti, plitkosti, manipulativnosti, opsednutosti spoljašnjom pojavom, robovanju materijalnim fetišima i loše prikrivenoj mržnji prema suprotnom polu. Apsolutno NIŠTA od toga nema veze sa STVARNOM ljubavlju, razumevanjem, empatijom, odgovornošću, zrelošću i međusobnim poštovanjem.

kraljica

pre 5 godina

(priberite se, 21. jun 2018 14:46)

Najbolji komentar na temu S&C koji sam pročitala!

Dodaću samo ovo: najgore komentare daju upravo muškarci koji seriju nisu uopšte gledali. Mislim da im najteže pada mogućnost seksualne slobode žena.

Ivan

pre 5 godina

@ pedja
Ja sam vise puta odgledao ovu seriju i ni najmanje se nisam osetio prozvanim , niti sam primetio u njoj bilo sta sto bi me kao muskarca uvredilo. Moze da vredja samo muskarce koji imaju problem sa egom , koji imaju problem sa samopouzdanjem i zreloscu. Ima naravno gluposti kao u svim drugim serijama ali serija je puna humora i pokazuje zenski nacin razmisljanja sto je meni super. Carli Sin je u seriji Dva i po muskarca prikazan kao jedna uzasna licnost koja na zene gleda samo kao na telo, bez uvazavanja licnosti zena a to vecini muskaraca ni malo ne smeta , cak bi vecina da moze zelela da zivi zivot Carlija iz te serije. U sex i gradu nema takvih stvari, muskarci se ne gledaju na taj nacin- osim Samante, sve ostale zele ljubav i razumevanje. To sto pricaju slobodno o sexu, sto pricaju sta im smeta kod muskaraca to nema nikakve veze sa vredjanjem licnosti muskarca. Iz mog iskustva ova serija se svidja ostvarenim uspesnim muskarcima a jako su protiv nje oni neuspesni, isfrustrirani i nesigirni muskarci.

Dusica

pre 5 godina

@ DZK
Ma vazi.. Vazno je da ste vi muskarci , Srbi, toliko puni razumevanja, spremnosti na dogovor, imate dubinu, niste povrsni, zelite samo pravu ljubav, prolazne avanture i prevare vas ne zanimaju??? Ma koga vi to farbate? Nema manje tolerantnih, plicih, sklonijih varanju, ego manijaka, od nasih muskaraca. A licemernih i rekla bih sizofrenih pre svega. Jedan dan se zalite kako je tesko doci do sexa, kako su nase devojke teske jer nece tek tako da se daju a strankinje hvalite jer sa njima lako ostarujete kontakt, hoce sex odmah. A onda za dva dana tekst o tome koliko je prihvatljivo da vasa devojka- zena ima seksualnih partnera pre vas, i onda pocnete sa pricom kako su danasnje devojke drolje, kako ne bi ste zenili ni jednu koja je imala vise od dvojice pre vas. Kako mislite da je moguce ostvariti oboje u isti mah? Ako vam devojke lako daju sex onda je sigurno da ni buducnoj necete biti ni peti a kamoli drugi, a ako vam ne daju opet vam ne valja jer ste na susi ali samo takve bi ozenili. Koja patologija. O prevarama takodje.. prvo kako su uzasne zene koje varaju a onda na drugoj temi isti ti muskarci komentarisu kako je normalno da muskarac prevari, da zena to treba da oprosti i sl.

Milica

pre 5 godina

@ dzk
Procitaj komentar od @ priberite se. Ona je sve objasnila. Vi apsolutno niste seriju razumeli. Osim onih gluposti o modi , cipelama i velikoj zaradi sa malo rada ( sto je sve teska glupost i retko koja zena u Srbiji se prima na to) , sve ostalo je dosta realno prikazano. Kako je tesko naci odgovarajuceg muskarca - jer vecina ima neke ozbiljne falinke, probleme sa egom , emocijama i sl, kako se zene u 30 tim moraju prilagodjavati muskarcima i pristajati na kojekakve kompromise; kako je tesko zeni u 30 tim da nadje muskarca po svojoj meri jer vecina muskih zeli seme, ima ljubavnice, fantazira o manekenkama i cicama s naslovnica( san svih muskaraca ); o seksualnim odnosima- da zene vole sex jednako kao i muskarci, da menjaju seksualne partnere, o tome kako je tesko uzivati sa nekim ko ima mali polni organ , kako je tesko biti sa osobom koja je sebicna u sexu.. Milion stvari koje su veoma realne u svakodnevnom zivotu samo je to sramota reci u Srbiji. Serija je puno dirnula u muski ego Srba i zato Srbi imaju problem sa ovom serijom.Serija ima za poentu traganje za pravom ljubavlju samo sto se do nje dolazi nakon mnogih promasaja. A uradjena je na humoristicki nacin zbog cega se mnogi muskarci vredjaju jer kako se samo zene usudjuju da im se podsmevaju, procenjuju i sl. Nama zenama ni najmanje ne smeta muski sex i grad tj " dva i po muskarca" jer smo svesne da je to samo serija. A gle cuda nema muskaraca da kazu da im je ta serija gresna, da kvari omladinu , propagira nemoral.

second best

pre 5 godina

Autor ovog teksta nije razumeo sustinu ove serije, a ona je tragicna. Glavna junakinja ne menja muskarca, vec se prilagodjava njegovim hirovima, i prihvata da bude utesna nagrada, nakon sto je on ispucao sve svoje opcije, i odlucio da bi ona bila najpogodnija da ga trpi bezuslovno do kraja zivota ( jer je do tada sve trpela).

Tina

pre 5 godina

Ma nemojte nam reci muskarci. Mi smo zene toliko ogranicene, da ne umemo da razlikujemo seriju koja je razbibriga od "vodica za zivot". Da ste gledali seriju videli biste i koje teske teme serija dotice, kao sto su tumor dojke, neplodnost i samohrani roditelj. Jedina mana serije je glavni lik.

pun brod ludaka...

pre 5 godina

@kraljica: Bas naprotiv, muskarci je jesu gledali, isto koliko i zene. Doduse, verovatno krisom.
Evo npr, @Jimi je tacno nabrojao zanimanja glavnih junakinja, a @DZK se vec ozbiljno bavio analizom scenarija i posledica jedne serije po jadne, male, prazne zenske glavice.

Posto je potrebna serija da se neko promeni svoj zivot.

Ivana

pre 5 godina

@kraljica:ma jesi li sigurna da nisu gledali :D serija je super,zabavna i za razbibrigu.ono sto keri pise itekako ima smisla i realno je.sutuacije u koje upadaju takodje nisu nemoguce.ovi sto se bune(uglavnom muskarci)pre ce biti da pate od nekog kompleksa ili cega vec.niko od mojih drugarica ukljucujuci mene nije sebe ubacio u "sex&the city" mod i savrseno nam je zabavno bilo gledajuci seriju.naravno,ima izuzetaka da ne kazem zrtava ali to je na nivou slucaja..zaato uzivajte u reprizama i smehu.caaoo:)

nisamneznamkakosamzavrsioosnovnuskolu

pre 5 godina

puna Srbija žena od pedesete na više obučene kao likovi iz serije, da li je dobro ili nije ne znam ali je smešno za videti.

Pedja

pre 5 godina

Ovlas procitah i mislim da gresite drage dame...nema nikakve veze sto su u seriji glumice "lose prosle" sa muskarcima, pa je onda "pouka" kako takvo ponasanje i stavovi nisu ok. Moglo je biti na kraju i drugacije. Prvo, jer serija je fikcija pa se moze svakako izrezirati, a drugo i zivot cesto ide van svih "pravila", pa i u realnosti se moze sa svakako bahatim i losim ponasanjem i stavovima "proci dobro"...Ono sto jeste bitno to je eticka, estetska i humana dimenzija ponasanja glumica u datoj reziji....kome je to estetski ok i "dobra zabava" je po meni za izbegavanja. To je kao kad bih se ja pakosan nasladjivao na nekom filmskom izrugivanju zena... Izvinite, mozda sam ja debil ali gledajuci onu seriju neki bljutav ukus od humora se oseti, a ni to nije upakovano u formu humora, nego su one jednostavno cesto prikazane kao "opicene carice", sto je koncept koji zaista ima diskutabilnu pozadinu za potencijalno tumacenje...Uglavnom, ne radi se o kompleksima, vec o losem ukusu i karakteru koji likuje i raduje se izrugivanjem drugih. A taj suptilan uticaj se itakako poprimio, mozda cak i najvise zahvaljujuci seriji, jer serija je preslikan danasnji pojavni los model "stavova" zenske emancipacije. E sad, ako je krunski dokaz da nekoga nesto tangira na los nacin po njega zbog toga sto to komentarise i obraca paznju na to...bice da nismo na istoj talasnoj duzini.

esma

pre 5 godina

Ni sam ne znam kako sam zavrsio osnovnu skolu, Gresis ,ekstravagancija u seriji nije za poredjenja sa neukusom na koji aludiras. I sa svrhom u seriji, na koktelima i bez svrhe na ulici.

DZK

pre 5 godina

Ta serija je bila i ostala ultimativni parametar za sve što je pogrešno u kvazi-feminističkoj vizuri odnosa dva pola. Ono što me i danas čudi jeste kako su lako producenti uspevali da zamenjuju teze i ženskoj populaciji godinama prodaju maglu sa patetičnom pričom o "emancipovanoj modernoj ženi" - pričom koja nikada nije odmakla dalje od predpubertetskog shvatanja muško-ženskih odnosa i primitivne androfobije. Sve četiri "junakinje" su emotivno nezrele, površne, iskompleksirane, neurotične, narcisoidne i ambivalentne osobe koje u svojim 30-im i 40-im razmišljaju i ponašaju se kao nedorasle šiparice, umišljajući da ih neograničeni promiskuitet, samoživost i arogancija prema muškarcima definišu kao nekakve "slobodne" i "emancipovane" ličnosti. Ako su kreatori franšize hteli da kroz profil te četiri neiživljene, konfuzne i isfrustrirane osobe daju nekakav uzor ženama, onda su zaista uspeli da im daju primer kako NE TREBA misliti i ponašati se da bi ostvarile tu famoznu psihološku i socijalnu emancipaciju. Ništa se ni u životu ni u emotivnim vezama ne može postići ako počiva na primitivnom samoljublju, isključivosti, rigidnosti, infantilnosti, umišljenosti, neodgovornosti, plitkosti, manipulativnosti, opsednutosti spoljašnjom pojavom, robovanju materijalnim fetišima i loše prikrivenoj mržnji prema suprotnom polu. Apsolutno NIŠTA od toga nema veze sa STVARNOM ljubavlju, razumevanjem, empatijom, odgovornošću, zrelošću i međusobnim poštovanjem.

Pedja

pre 5 godina

Ovlas procitah i mislim da gresite drage dame...nema nikakve veze sto su u seriji glumice "lose prosle" sa muskarcima, pa je onda "pouka" kako takvo ponasanje i stavovi nisu ok. Moglo je biti na kraju i drugacije. Prvo, jer serija je fikcija pa se moze svakako izrezirati, a drugo i zivot cesto ide van svih "pravila", pa i u realnosti se moze sa svakako bahatim i losim ponasanjem i stavovima "proci dobro"...Ono sto jeste bitno to je eticka, estetska i humana dimenzija ponasanja glumica u datoj reziji....kome je to estetski ok i "dobra zabava" je po meni za izbegavanja. To je kao kad bih se ja pakosan nasladjivao na nekom filmskom izrugivanju zena... Izvinite, mozda sam ja debil ali gledajuci onu seriju neki bljutav ukus od humora se oseti, a ni to nije upakovano u formu humora, nego su one jednostavno cesto prikazane kao "opicene carice", sto je koncept koji zaista ima diskutabilnu pozadinu za potencijalno tumacenje...Uglavnom, ne radi se o kompleksima, vec o losem ukusu i karakteru koji likuje i raduje se izrugivanjem drugih. A taj suptilan uticaj se itakako poprimio, mozda cak i najvise zahvaljujuci seriji, jer serija je preslikan danasnji pojavni los model "stavova" zenske emancipacije. E sad, ako je krunski dokaz da nekoga nesto tangira na los nacin po njega zbog toga sto to komentarise i obraca paznju na to...bice da nismo na istoj talasnoj duzini.

priberite se

pre 5 godina

Pa serija se bas i zasniva na tezi da se muskarci ne mogu promeniti, a drama je neophodna da bi se snimila serija. Sigurno se ne moze snimati serija u kojoj glavni junaci sede srecno na klupi u parku i to je to.

Serija je za zene vrlo porazna, jer se zavrsava zakljuckom da zene moraju da pristanu na veeeelike ustupke ako misle da budu u braku sa muskarcem. Uspesna I imucna advokatica se pomiri sa idejom da se uda za neuglednog kelnera koji je bolovao od raka, prelepa galeristkinja zavrsi sa celavim, znojavim, metar i zilet visokim advokatom koji je natera da predje u njegovu religiju da bi se on njom ozenio, a glavna junakinja se uda za coveka koji je u prvom pokusaju vencanja ostavio da ceka pred oltarom i nije se uopste pojavio; nakon sto ju je ostavio, ponizio i prevario n puta pre toga. Nezavisna zena koja ne zeli da cini ustupke ostaje sama.

Opsednutonost muskaraca u Srbiji ovom serijom je potpuno bizarna. To je serija i mora da bude preterana i fokusirana na temu kojom se bavi i po kojoj se zove. Isto kao sto lik Charlie Sheen-a u Dva i po muskaraca nije realan, tako ni ovo nije realno. Da i ne pominjemo da je bezbroj filmova, serija i romana zasnovano na slicnim muskim fantazijama (od Kazanove, preko Dzejmsa Bonda do Dzoija Tribiania iz Prijatelja). Jedina razlika je sto zene nisu opsednute objasnjavanjem kako je to ponasanje skandalozno, nerealno, i kako muskarci ne treba da se zanose takvim idejama.

nisamneznamkakosamzavrsioosnovnuskolu

pre 5 godina

puna Srbija žena od pedesete na više obučene kao likovi iz serije, da li je dobro ili nije ne znam ali je smešno za videti.

kraljica

pre 5 godina

(priberite se, 21. jun 2018 14:46)

Najbolji komentar na temu S&C koji sam pročitala!

Dodaću samo ovo: najgore komentare daju upravo muškarci koji seriju nisu uopšte gledali. Mislim da im najteže pada mogućnost seksualne slobode žena.

Dusica

pre 5 godina

@ DZK
Ma vazi.. Vazno je da ste vi muskarci , Srbi, toliko puni razumevanja, spremnosti na dogovor, imate dubinu, niste povrsni, zelite samo pravu ljubav, prolazne avanture i prevare vas ne zanimaju??? Ma koga vi to farbate? Nema manje tolerantnih, plicih, sklonijih varanju, ego manijaka, od nasih muskaraca. A licemernih i rekla bih sizofrenih pre svega. Jedan dan se zalite kako je tesko doci do sexa, kako su nase devojke teske jer nece tek tako da se daju a strankinje hvalite jer sa njima lako ostarujete kontakt, hoce sex odmah. A onda za dva dana tekst o tome koliko je prihvatljivo da vasa devojka- zena ima seksualnih partnera pre vas, i onda pocnete sa pricom kako su danasnje devojke drolje, kako ne bi ste zenili ni jednu koja je imala vise od dvojice pre vas. Kako mislite da je moguce ostvariti oboje u isti mah? Ako vam devojke lako daju sex onda je sigurno da ni buducnoj necete biti ni peti a kamoli drugi, a ako vam ne daju opet vam ne valja jer ste na susi ali samo takve bi ozenili. Koja patologija. O prevarama takodje.. prvo kako su uzasne zene koje varaju a onda na drugoj temi isti ti muskarci komentarisu kako je normalno da muskarac prevari, da zena to treba da oprosti i sl.

Milica

pre 5 godina

@ dzk
Procitaj komentar od @ priberite se. Ona je sve objasnila. Vi apsolutno niste seriju razumeli. Osim onih gluposti o modi , cipelama i velikoj zaradi sa malo rada ( sto je sve teska glupost i retko koja zena u Srbiji se prima na to) , sve ostalo je dosta realno prikazano. Kako je tesko naci odgovarajuceg muskarca - jer vecina ima neke ozbiljne falinke, probleme sa egom , emocijama i sl, kako se zene u 30 tim moraju prilagodjavati muskarcima i pristajati na kojekakve kompromise; kako je tesko zeni u 30 tim da nadje muskarca po svojoj meri jer vecina muskih zeli seme, ima ljubavnice, fantazira o manekenkama i cicama s naslovnica( san svih muskaraca ); o seksualnim odnosima- da zene vole sex jednako kao i muskarci, da menjaju seksualne partnere, o tome kako je tesko uzivati sa nekim ko ima mali polni organ , kako je tesko biti sa osobom koja je sebicna u sexu.. Milion stvari koje su veoma realne u svakodnevnom zivotu samo je to sramota reci u Srbiji. Serija je puno dirnula u muski ego Srba i zato Srbi imaju problem sa ovom serijom.Serija ima za poentu traganje za pravom ljubavlju samo sto se do nje dolazi nakon mnogih promasaja. A uradjena je na humoristicki nacin zbog cega se mnogi muskarci vredjaju jer kako se samo zene usudjuju da im se podsmevaju, procenjuju i sl. Nama zenama ni najmanje ne smeta muski sex i grad tj " dva i po muskarca" jer smo svesne da je to samo serija. A gle cuda nema muskaraca da kazu da im je ta serija gresna, da kvari omladinu , propagira nemoral.

Ivan

pre 5 godina

@ pedja
Ja sam vise puta odgledao ovu seriju i ni najmanje se nisam osetio prozvanim , niti sam primetio u njoj bilo sta sto bi me kao muskarca uvredilo. Moze da vredja samo muskarce koji imaju problem sa egom , koji imaju problem sa samopouzdanjem i zreloscu. Ima naravno gluposti kao u svim drugim serijama ali serija je puna humora i pokazuje zenski nacin razmisljanja sto je meni super. Carli Sin je u seriji Dva i po muskarca prikazan kao jedna uzasna licnost koja na zene gleda samo kao na telo, bez uvazavanja licnosti zena a to vecini muskaraca ni malo ne smeta , cak bi vecina da moze zelela da zivi zivot Carlija iz te serije. U sex i gradu nema takvih stvari, muskarci se ne gledaju na taj nacin- osim Samante, sve ostale zele ljubav i razumevanje. To sto pricaju slobodno o sexu, sto pricaju sta im smeta kod muskaraca to nema nikakve veze sa vredjanjem licnosti muskarca. Iz mog iskustva ova serija se svidja ostvarenim uspesnim muskarcima a jako su protiv nje oni neuspesni, isfrustrirani i nesigirni muskarci.

second best

pre 5 godina

Autor ovog teksta nije razumeo sustinu ove serije, a ona je tragicna. Glavna junakinja ne menja muskarca, vec se prilagodjava njegovim hirovima, i prihvata da bude utesna nagrada, nakon sto je on ispucao sve svoje opcije, i odlucio da bi ona bila najpogodnija da ga trpi bezuslovno do kraja zivota ( jer je do tada sve trpela).

Tina

pre 5 godina

Ma nemojte nam reci muskarci. Mi smo zene toliko ogranicene, da ne umemo da razlikujemo seriju koja je razbibriga od "vodica za zivot". Da ste gledali seriju videli biste i koje teske teme serija dotice, kao sto su tumor dojke, neplodnost i samohrani roditelj. Jedina mana serije je glavni lik.

pun brod ludaka...

pre 5 godina

@kraljica: Bas naprotiv, muskarci je jesu gledali, isto koliko i zene. Doduse, verovatno krisom.
Evo npr, @Jimi je tacno nabrojao zanimanja glavnih junakinja, a @DZK se vec ozbiljno bavio analizom scenarija i posledica jedne serije po jadne, male, prazne zenske glavice.

Posto je potrebna serija da se neko promeni svoj zivot.

Ivana

pre 5 godina

@kraljica:ma jesi li sigurna da nisu gledali :D serija je super,zabavna i za razbibrigu.ono sto keri pise itekako ima smisla i realno je.sutuacije u koje upadaju takodje nisu nemoguce.ovi sto se bune(uglavnom muskarci)pre ce biti da pate od nekog kompleksa ili cega vec.niko od mojih drugarica ukljucujuci mene nije sebe ubacio u "sex&the city" mod i savrseno nam je zabavno bilo gledajuci seriju.naravno,ima izuzetaka da ne kazem zrtava ali to je na nivou slucaja..zaato uzivajte u reprizama i smehu.caaoo:)

esma

pre 5 godina

Ni sam ne znam kako sam zavrsio osnovnu skolu, Gresis ,ekstravagancija u seriji nije za poredjenja sa neukusom na koji aludiras. I sa svrhom u seriji, na koktelima i bez svrhe na ulici.