Tri promene koje se dešavaju kada prestanete da jedete beli hleb

Sigurno ste znali da hleb nije baš najbolji izbor kada želite da smršate.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Hleb od ječmenog brašna je jako dobar za zdravlje, kažu. Naravno, ako je to brašno kvalitetno, ne prepuno pesticida, aflatoksina i sl.
  Heljdino brašno je dobro za zdravlje organa za varenje, smanjivanje nivoa triglicerida u krvi i dr.
  (salata, 3. septembar 2018 12:21)

  # Link komentara

 2. nema gasova, bola u zelucu, neutoljive gladi, vise imam energije...
  (laki, 1. septembar 2018 20:09)

  # Link komentara

 3. ja sam pravim svoj lebac, nema sanse da prestanem da ga jedem. Industrijskim hlebovima ne verujem
   (Janusz, 1. septembar 2018 16:41)

  # Link komentara

 4. Zašto se kaže 'dobar ko hleb'. Mislim da hleb ne treba izbciti iz ishrane, koji god, posebno ako ga sami pravite.
  (part time vegan, 1. septembar 2018 16:21)

  # Link komentara

 5. Beli hleb u poređenju sa hlebom od integralnih žitarica ima isto ili neznatno više kalorija. Pored toga tačno je da je belo brašno čistije od integralnog. Probala sve vrste hleba i hrono koji mi je u početku bio neukusan, ali se čovek navikne. Jedina prednost je što se integralni hlebovi jedu u daleko manjim količinama. Posebno su loši oni sa produženom svežinom. Mislim da su na najboljem putu ovi koji sami mese hleb.
  Najviše volim hlebove od heljde.
  P.S. Jedite slobodno beli hleb, ali po krišku za obrok.
  (part time vegan, 1. septembar 2018 16:20)

  # Link komentara

 6. Ne mogu vise ni da se setim kad sam prestao svaku vrsta hleba da jedem, testenine uopste. Zivim od proteina i nesto masti...vec decenijama. Imam 60 godina a osecam se kao da imam 20. Ne znam da li je to zbog nacina ishrane, gena, joge koju praktikujem? Nemam pojma. Znam samo da se izvanredno osecam. Osim umnjaka (morao sam da ih vadim jer su na krivo rasli i time ugrozavali susedne zube), imam jos uvek sve zube. Ni naocare ne nosim. Vidim kao orao.
  (Milojle, 1. septembar 2018 12:23)

  # Link komentara

 7. Prof.dr Vujcic: Vredi svako brašno uneti u ishranu, da malo promeni ukuse i navike. Cena je previsoka, ali svaka škola se plaća. Naši preci su kao simbol kvaliteta života imali belo brašno, jer nije bilo bolesti (gljiva) koje se zadržavaju na mekinjama. Danas svi jedu mekinje iako su na njima iste gljive, bakterije, teški metali i pesticidi. Integralni hlebovi koji se jedu svakodnevno zato mogu da oštete zdravlje. Još su tu i gubitak cinka, kalcijuma i gvožđa zbog prisutnih fitata.
  (kec, 1. septembar 2018 10:21)

  # Link komentara

 8. Onaj strucnjak prije neki dan rece da je bijelo brasno najzdravije jer je najcistije, tj. da plijesan napada integralno brasno i ispusta toksine. Kome sad vjerovati
  (kec, 1. septembar 2018 10:19)

  # Link komentara

 9. 1. ulepšate jutro penzionerima
  2. ostavite 4 sendviča radnicima
  3. pomažete nenaoružanom obezbedjenju u prodavnici, ako hleb ostane do popodne u rafu :)
   (intimna prepiska sa moderatorom, 1. septembar 2018 10:14)

  # Link komentara

 10. Imao duplo povecane trigliceride. Doktorka Nataša kaže dijeta. Da izbacim hleb i šećer. Slatkise, posto sam psihozavisnik od njih, satirem i dalje. Hleb ne jedem. Nisam nikada bio gojazan, za 3 nedelje oslabio 2,5 kg. Te 3 nedelje osećao konstantnu glad i jeo kao mećava. Sada posle 3 meseca ne. 3 obroka dnevno bez hleba. Daljeg gubitka mase nemam, tu sam na 80 kg. Trigliceridi vec posle mesec dana na 1,7...max je 2,7. Krem bananice i belgijsku crnu satirem. Tako da ko hoce da smrsa, samo hleb da izbaci iz ishrane...
   (RistaAlfista, 1. septembar 2018 08:58)

  # Link komentara

 11. Hleb se oduvek jede i jedna je od najvaznijih namirnica, ne terajte ljude da izbacuju hleb. Samo je bitno da hle bude sa najmanje 60% integralnog brasna i umereno jesti.
  (Ne bas, 1. septembar 2018 08:38)

  # Link komentara

 12. Juče je ovde bio članak u kojem jedan nutricionista daje savete o zdravoj ishrani. I rekao je da belo brašno nije štetno koliko se to priča, a da njegovo izbacivanje iz ishrane dovodi do nedostatka cinka, kalcijuma i gvožđa.
  I hajde sada budi pametan.
   (Mina, 31. avgust 2018 21:38)

  # Link komentara

 13. Probajte speltu i heljdu.
   (Drug Crni, 31. avgust 2018 21:26)

  # Link komentara

 14. Svi veštački proizvodi u ishrani su dokazano nezdravi. Beli hleb nije veštački proizvod, ali nije ni daleko od njega, pogotovo ako mu se dodaju aditivi. Već godinama pravim domaći hleb od nekoliko vrsta brašna (pšeničnog tip 500 sa dodatkom integralnog, ražanog, jemenog). Hleb nije mekan kao "veštački", ali je neuporedivo sitiji. Dovoljno je pojesti jedno parče takvog hleba, umesto pola vekne belog, s tom razlikom što se posle belog osećam i dalje gladan, ali nadut...
  (samo da kazem..., 31. avgust 2018 21:18)

  # Link komentara

 15. BS. Već decenijama ne jedem beli hleb, i nisam iskusio baš nikakvu pozitivnu promenu zbog toga, nikada. Belo brašno uvek nađe načina da se prošvercuje u ishranu čak i kada izbacite beli hleb. Ali čak i kada veoma strogo pazim na to ne pojedem ni trunku ni tog prerušenog belog brašna (keksovi, poslastice, zaprške, pohovana jela, peciva i sl...) opet sve više verujem da crno i integralno brašno nije naročito zdravo ni korisno. Jedem to jer volim taj ukus i jer sam ovisnik, a svako brašno je podjednako loše.
  (Vlade, 31. avgust 2018 20:29)

  # Link komentara

 16. Ovo vazi uopste za sve ugljene hidrate
   (gradjanin, 31. avgust 2018 20:10)

  # Link komentara