Nevera kao put ka iskrenijem odnosu: Prevario je? Kako dalje s njim?

Sreda, 12.09.2018.

09:36

Izvor: Mariota Vlaisavljeviæ

Nevera kao put ka iskrenijem odnosu: Prevario je? Kako dalje s njim? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

fleurs sauvages

pre 5 godina

Priroda me nije dala lakovernom pa biste me ipak morali pitanjem uveriti a u nedostatku bogobojažljive skrušenosti, kakvi ste već… što i ne smatram starinskom vrlinom najvišeg reda da se odmah razumemo. Iako filozofija ljudskih ćudi nedvosmisleno poručuje da je vrlina samo privid privid za .. pa znate već, za nešto Drugo..

fleurs sauvages

pre 5 godina

@ Pa pa paranoja

Rekla bih da želite i Vama da se obratim :-) Samo još niste smislili šta biste mogli pametno da me pitate..

fleurs sauvages

pre 5 godina

@ Petar

Vi zaista verujete da ta devojka svoju sreću vidi kao žrtvu vama i vašem životnom narativu te će do te mere poništiti sebe i dok ste vi i vaša žena živi biti vam dobrovoljna i doživotna ljubavnica ? Ili kako vi to zovete – vaša devojka. Ako vas voli kako predstavljate ne može biti srećna i radosna što je njena ljubav oženjen čovek. Drugom ženom. Ili toliko ne poznajete žene ili ona vas ne voli. Uostalom i Vi toga morate biti svesni ? Rekla bih da vi manipulišete njenom srećom, uzimate tu ljubav za sebe ,, sve dok i ona ne bude smenjena na toj poziciji kao i njene prethodnice ili ćete se odvažiti i boriti za tu ljubav kako kažete ? Ne bi se reklo. Vi, dakle, jednu svetlost koju imate žrtvujete radi trajno trpne tame svog života ? Dirljiva ljubav, srce da zadrhti.. Ljubavi dolaze i prolaze zbog svoje prolazne prirode razume se, nikako i manjkavosti Vašeg karaktera, a Tama (praznina) u liku vaše neljubljene zakonite jedina je večna i neuništiva Konstanta, zar ne ? Opet zahvaljajući prirodi svih đavoimenih ovozemaljskih pojava koje suprugama, smrtni kakvi smo, nazivamo..

Petar

pre 5 godina

@fleurs
Možda iz Vaše perspektive tako se čini... Nije ona ni tužna ni nesrećna, niti sam ja kukavica. Kao što rekoh, svima da ugodim, da bude dobro roditečjima, ženi i deci, a ja imam svoje jedino zadovoljstvo - ljubav. Nije to samo da se izdrži čemer (čak nije ni čemer, više je praznina tamo gde bi trebalo biti zajedništvo). Ne krijem se ni od koga, a i za ovo treba imati hrabrosti. Malo proširite vidike, pa ćetw videri da nije sve tako crno-belo, ni sa jedne strane. Svako plaća svoje. Nađite jedan život koji je proživljen a da i tom čoveku i svima oko njega bude dobro - NEMA. Svako plaća svoje, a šta je ko plati, najbolje zna. Neki kriju, neki ne kroju, i tu se vide kukavice.

fleurs sauvages

pre 5 godina

Petre, Vi ste bili i ostali kukavica.

Kako na početku na koji se osvrćete niste imali ono što simetrijom podržava Vašeg juniora da načinite pravi izbor , tako to isto nemate ni dani danas. Što će reći da ste zaobišli duihovni razvoj u širokom luku i da ste „zamrznuti u vremenu“. Bojana je loše dedukovala Vašu situaciju, dozvolićete meni da pokušam s više pogodaka. Vi ste kao što već rekoh kukavica, samim tim ne volite nikoga pa ni sebe. Ni po jada što ste autodestruktivni, tu destrukciju delite sa drugima. Da umete da volite ne biste tu devojku vezivali za sebe koji joj , kako kažete, ne može dati ono što joj je potrebno, da je volite dali biste joj Slobodu, ovako ona vam godi duši da izdržite sav čemer i teskobu sopstvene promašene egzistencije. Da je volite ne biste njenom nesrećom i njenom tugom plaćali cenu svojih pogrešnih izbora. Kukavica.

fleurs sauvages

pre 5 godina

@ Ana

Ana, vi nećete zameriti na ekplicitnosti, nadam se, možete je uzeti kao preko potrebnu i molim Vas (!) dobronamernu terapiju šoka, koja je hoćeš-nećeš neizbežna životnom putu koji ste odabrali. Elem, po sredi je sledeće – Vi samo glancate glavić *Drugoj* kojoj ste od Nultog Trenutka podređeni doduše u implicitnoj i romantiziranoj formi što je radi satisfakcije vaše duše i sujete, e da bi samo shodno svojoj svrsi, osnažili, podmladili Gonadu Okosnicu toga braka. Obratićete pažnju na – “…ali se vraca njoj... Nikada ga necu imati za sebe ” čak i Vi u tom svom stanju to razumevate.. a opet ostajete tu gde su drugi odredili da je Vaše mesto.

Propadaćete tako veličanstveno za one koji traju na račun vaše propasti i kad odzvoni vaša shodnost svrsi biće vam i eksplicitno predočen poredak prioriteta u kom ordinirate od početka. Nedostojno će vas opojati. A opojani bićete..

Ružan brak, vidite, ima i lik i trajanje Kornjače Sa Galapagosa. Damice vašeg pshološkog profila (kojima nije ispod digniteta da budu podređene, pričuvne, samozatajne) su im (a sijamski neodvojivim) prekopotrebno cvetno kupanje zajedničke grdobe u mirisnoj vodici afrodizijaka. Bon appetit mlada damo. Ili možda i niste tako mladi pa se ova situacija na ovaj ili onaj način provlači redovno kroz životna iskustva ?

Petar

pre 5 godina

@Bojana
Volim devojku, ženu nisam nikada. Bio sam slab i mlad, u tom momentu morao da slušam druge, neću da objašnjavam zašto, uglavnom je ucena u pitanju. Ne opravdavam se, trebao sam srcem a ne da svima sem meni bude dobro. Lomim se jer njoj ne mogu da pružim što bi želela a ne želim bez nje a ni ona bez mene. Možda nikad nisi osetila ljubav pa ne znaš,meni je ovo treća ljubav u životu i ne verujem da će ih još biti, mislim da je i ovo mnogo. Da volim najviše sebe, radio bi da meni bude dobro, a nije. Ona je jedina svetlost koju imam.

Ana

pre 5 godina

Vara je sa mnom. Lepo nam je, ali se vraca njoj... Nikada ga necu imati za sebe, ali isto tako ne mogu da mu odolim. Iz istog razloga ne mogu ni da nadjem normalnu vezu. Bas sam s.ebana.

Bojana

pre 5 godina

@Petar

Ocigledno je da ne volis zenu, ali ne volis ni tu devojku. Ti Petre najvise volis sebe. I ne treba ni da se razvodis, pa vas dvoje ste idealni jedno za drugo.

Nešque

pre 5 godina

(Branko, 15. septembar 2018 16:19)

Isto ali bas isto kod mene. Samo što se moja nije vratila. Tako da si barem od jednog bolji i znaj da možeš da nađeš drugu. Ostavljena braćo, držimo se zajedno. :D

jedna istinita priča

pre 5 godina

Prevarila me je. I oprostio sam joj. Jer sam video veću sliku. Sliku u kojoj smo dugo godina zajedno i to je samo jedna mrlja koja vremenom bledi i nestaje pored svega lepog što će nam se desiti.

Pod uslovom da se to ne ponovi. Prevaru mogu oprostiti jednom. Dvaput je već previše.

Nažalost nisam došao do toga da saznam i čak sam bio optužen da nisam normalna osoba jer sam oprostio. Plus sto sam još ispao i loš covek jer sam proveravao telefon zbog sumnje koju sam imao.

Petar

pre 5 godina

Varam ženu. Imao sam dugu vanbračnu vezu, nije htela da se razvedemo, deca, pare, i standardni razlozi. Opet imam vezu, a između ih je bilo nekoliko promašaja. Ona hoće da je sa mnom, a zna da imam devojku koju volim. Sedim ispred televizora i maštam o njoj, to mi je jedini beg od svega, nisam ni hteo da se ženim sadašnjom nego onom pre nje, i posle 18 godina je sve i dalje bezveze.
Ne ulazite u brak sa nekim kome ste jedina opcija, a on vama samo zamena. Od takvih se ne može otići jer su u stanju da tako postave stvari da jednostavno ne možete. Život je jedan i treba ga provesti sa onim koga volite, inače ili venete ili imate vanbračne veze i decu.

o cemu pricate ljudi

pre 5 godina

odes na zurku, fino si van sebe, super atmosfera, startuje te devojka i zavrsi se sexom. potpuno random. vrtno se ne vidimo nikada vise a i ako se vidimo sve ok. nikakve emocije posebno nisu potrebne, ne znam o cemu pricate.

maka

pre 5 godina

Samo je vazno zapitati sebe iskreno: Mogu li ja voleti osobu koja me je prevarila, mogu li ja verovati osobi koja me je prevarila, mog u li ja biti bezbrizna posle prevare?
NE! Tako da... pa-pa!

sit gladnom ne vjeruje

pre 5 godina

Evo ja sam prevarena zena. Varana duze godina sa vise drugih zena. Ostala sam u braku. Moj izbor. Koliko procitah,jadna sam,ne zasluzujem postovanje,neka mi se desilo,zasluzila sam... Ok. Pazite sta pricate vi koji znate sta bi ste i kako bi ste po kratkom postupku,a niste dozivjeli prevaru...jos. Sve najbolje,zelim vam da ostanete zivjeti u blagoslovljenom neznanju.

on ili ona

pre 5 godina

razuman i normalan covek ne moze da pređe preko toga

Covek lepo objasnio. Mozemo da se "lozimo" ili sta vec, koliko god bili slabi - da nastavimo, idemo dalje. Ma nema sanse, hvala dovidjenja.Respekt za ljude koji mogu da nastave kao da se nije desilo.

Tamaranina

pre 5 godina

Vi, koji opraštate prevare, ste najobičniji crvi i šonje.

Ako ti mene ne možeš da ispoštujes za toliko, onda mi ni ne trebaš.

IMMAJTE ZA TOLIKO SAMOPOŠTOVANJA DA OSTAVITE OSOBU KOJA VAS NIJE POŠTOVALA, jer vas ta osoba ne zaslužuje!

Anja

pre 5 godina

Ima žena koje praštaju prevaru ili se prave da ne vide. A sve to rade ne iz ljubavi, nego iz pukog interesa - da ne ostanu same, ne izgube finansijsku sigurnost. I život im prolazi u lažima i nekom licemernom odnosu,kako njima tako i njihovom muževima, pa i deci. Za takve žene nemam nimalo postovanja, kao ni za takve muškarce, koji varaju. Misle da im se može, lažu supruge, lažu ljubavnice i same sebe. Fuj!
Mislim da se prevara teško može oprostiti, možda samo u izuzetnim slučajevima, kad je neko iz neke slabosti pogrešio jednom, pa sam priznao i pokajao se. I to je teško, ali ako partner može da oprosti, to pozdravljam. Sve ostalo je izdaja i ako predjete preko toga, desice se opet. I niste zaslužili bolje.

hmmm

pre 5 godina

Nije nista tako jednostavno i jasno kako bi ovde neki voleli da to bude... pa ni prevara...
Osoba koja je zadovoljna u vezi/braku nikada nece rizikovati da izgubi ili povredi partnera. Kad kazem zadovoljna, ne mislim na to da li je smece izbaceno ili sudje oprano etc.
Prevara je skoro uvek posledica neceg... rezultat loseg odnosa izmedju partnera. I skoro uvek ima emocija... Moze covek da voli vise osoba u isto vreme...
Ne treba govoriti "ja ne bih nikada prevario/la ili opristio/la prevaru"... sve o cemu pricamo je puka teorija dok se ne dodje u odredjenu situaciju. Zivot cesto pise svoje price.

Obrad

pre 5 godina

A šta ako si optužen(a) za prevaru a nisi prevario i to traje godinama. Šta onda, niko ne nudi odgovore. A život ti postane mora.

Ајде@

pre 5 godina

Више од десет година били у браку, двоје деце, поје.ала се са колегом, а како је мислила да нећу то приметити, није ми јасно. Али све се наместило да буде тако.
У почетку је мрзео, није подносио, гадила ми се, сада ми потпуно свеједно што се ње тиче, штавише ми је жао. Јер остала је сама, деца је употпуњују, али колико сам видео, душа јој празна.
Размишљао о опросту, али знам колико смо ми људи слаби, а колико су демони јаки, који ће нас стално кљукати помислима о превари. То ретко ко може да издржи, и боље је не петљати се с тиме, већ наставити даље...
И да, пошто сам је осуђивао, и њу и тог њеног, дешава ми се иста ситуација, исто искушење са једном удатом женом. Готово иста прича или барем слична! Још се не дам, али борбе има!
Поука је, не судите никоме, јер ће вам се судити!

salijeri

pre 5 godina

Ko prevari jednom prevariće opet. Znam ženu, varala pre braka, onda i u braku. Pa rodila sina mužu, naravno od ljubavnika. Mali ima 5 god. Ona se razvela sad, skoro. Bivši muž i dalje misli i da je dete njegovo, malac uglavnom kod njega.... Ova landra i dalje. Muva klince i komšije. I drži banku o moralu i vrednostima po instagramu.
Radi kao bejbi siterka.

Čuva decu. Priča o vaspitanju. Kaze veruje u Boga, u porodične vrednosti.
Ko prevari jednom, opet će.

Kritičarka

pre 5 godina

@samokritični krtičnjak
U svakom seksu ima emocija. Ne mora to obavezno biti ljubav, može biti strast, koja je, opet, nekako deo ljubavi. Najbolji seks je kada se zaljubljenost preklapa sa ljubavlju.
Evo, ja sam tebe varala, ali nisam nikoga gurala u sebe, nego je on meni pružio vrhunski kunilingus, ja njemu hand-job zajedno sa analingusom. Niko nigde nije ušao. Da li je to OK? :)))
Većina je u vezama i brakovima iz interesa, kakva ljubav i poverenje??? Tamo gde ima ljubavi, nema prevare. Prevara nije samo seks, nikada nije samo seks. Prevara je davanje sebe, ne mora seksa ni da bude.

Prevareni

pre 5 godina

Prevarila me ima od tada preko 20 god. Da zivim jos 200 zivota, nikad joj oprostio ne bih. Probao kao mesec i put pod noge. I tako, i dalje sam.

Cika Kure

pre 5 godina

Kratko i jasno- muškarac ako vara, to je donekle i ok. Nije da podržavam, ali nekako mu dođe prirodno. Žena ako vara to je već katastrofa! Ona u svoju utrobu pušta drugu osobu, e to već nije isto kao kad jedan deo sebe guras u neku osobu. U slučaju muškaraca, ti pozajmljuješ nekome deo sebe, a u slučaju žene cela se daješ, tvoje biće postaje potčinjeno drugom i to je neuporedivo sa prevarom muškarca. Ja sam muško, ali sigurno bih ovako mislio i da sam žensko.
(SAMOKRITIČNI KRTIČNJAK, 15. septembar 2018 17:35)

Cekaj, meni je npr 16cm, prevarimo se,a ona me prevari sa nekim ko ima manji, jel to znaci da sam ja vise dao nego sto je ona primila? Znaci da je ona primila manji deo nekog nego sto sam ja dao nekoj? Jel?

Peter the Great

pre 5 godina

Znam za brakove gde je jedan ili oba partnera varao a sad u četrdesetim funkcionišu odlično. Najvažniji je da partneri vole jedno drugo i mogu biti prijatelji i posvećeni roditelji a to da li se neko negde zabavio , kakve to veze ima. Što bi rekao naš narod " ni veće boli ni manje štete". Opušteno, jednom se živi
p.s.
Na b92 ili komentarišu bezgrešni ili se teše oni što nikog ne mogu da nađu pa su im svi drugi krivi.

Natasa

pre 5 godina

Muz me je prevario bolelo me je mnogo oprostila sam mu ali n i zaboravila ...stalno kad bi se posvadjali prebacila sam mu ,pocela sam sve manje i manje da ga volim i postujem i shvatila da bi mi bilo lakse da mu se osvetim prevarila sam ga on ne zna za to ali meni je nekako lakse znam da me i dalje vara ostala sam sa njim jer mi je sve lepo sem tih prevara dobar je nije nasilan,dobar otac...

VJ

pre 5 godina

@siki
Monogamno pro***avanje?

Ako ste sa partner(k)om kome ste otvoreno i jasno rekli kako gledate na monogamiju i da prosto niste monogaman tip, i on(a) Vas prihvati i pristane da bude u takvoj vezi, to je apsolutno ok.

Ali, ako ste u vezi sa nekim kome ste jedini/jedina i kao gradite neki život zajedno, pritom ne otkrivajući Vaše sklonosti i apetite, držeći tu osobu u zabludi, a sa strane dohvatite šta poželite, to je i više nego jadno.

ja

pre 5 godina

E da, ako primetite da vas partner malo više kinji i zanemaruje, a sa druge strane seks postane bolji, nemojte ništa da, proveravate, ime onoga sa kojim vas vara nije ni važno, veza sa njom / njom je već ozbiljna. O tome da je muška prevara manje opasna i za toleranciju ne bih da raspravljam, ne dozvoljava mi zdrav razum.

Prevarena žena

pre 5 godina

@SAMOKRITIČNI KRTIČNJAK
Posetite psihologa jer vaše viđenje seksa kao i funkcije seksa u vezi upućuje na neke probleme. I da ste žensko, garantujem vam svojim životom da ne biste tako mislili.

boki

pre 5 godina

Zalosno je kad se problemi precute i mjesto da se rijese razgovorom rijesavaju se prevarom.Ne razumijem one koji pređu preko prevare.Lakse je prevariti,nego se suociti sa partnerom.Price su to za malu djecu.Ako vec dodje do toga treba vremena da se stekne povjerenje,bravo opet smo na pocetku.Prevara je kao
dokaz da niko u toj vezi nije siguran,ni onaj ko vara ni onaj ko je prevaren.Povjerenje je temelj,kad se sruse temelji pocne da se ljulja gradjevina.

SAMOKRITIČNI KRTIČNJAK

pre 5 godina

Kratko i jasno- muškarac ako vara, to je donekle i ok. Nije da podržavam, ali nekako mu dođe prirodno. Žena ako vara to je već katastrofa! Ona u svoju utrobu pušta drugu osobu, e to već nije isto kao kad jedan deo sebe guras u neku osobu. U slučaju muškaraca, ti pozajmljuješ nekome deo sebe, a u slučaju žene cela se daješ, tvoje biće postaje potčinjeno drugom i to je neuporedivo sa prevarom muškarca. Ja sam muško, ali sigurno bih ovako mislio i da sam žensko.

Mickey

pre 5 godina

Meni nisu jasni ljudi koji oproste preljubu. Kako je moguće oprostiti preljubu, po meni to nije stvar dobre volje, tolerancije i želje. Samim saznanjem da je neko varao gubi se ta bliskost, ljubav, osjecanja, više ne gledaš osobu istim očima, sve se menja, osećaš se izneverenim/om obmanutim/om, samo saznanje da je spavala/o s nekim drugim/om sve menja. Mislim da nikada ne bih mogao da pređem preko preljube, jednostavno kraj, nema više.

Dexini

pre 5 godina

Ja sam prevario ženu,priznao , pokajao se i nastavio dalje . Bio sam manji od makovog zrna zbog dece,ćutao i hteo da sve popravim. Verujte da sam poželeo da ne prevari samo da nestane pritisak koji sam osećao. I? Razveo se i nastavio život bez tog osećaja koji me je pritiskao dve godine . Ne naravno sa ljubavnicom .

Dusan Savic

pre 5 godina

Kakva prevara kakve gluposti. Ako sam ulozio u ljubav i srce i dusu a to neko izigra neka mu to mi ne treba. Prevaren jesam bio i to je najgori osecaj u zivotu. Ides dalje stisnes zube istugujes kakve gluposti da se produbljuje iskrenost, ej bre ????
Najgore od svega sto moze da se desi sto vidim po ljudima da li zenama ili muskarcima kada ih neko prevari je da se zatvore i ne dozvoljavaju nikome da im pridje. Plase se dignu zid plase se da ih neko opet ne povredi. I jednostavno odustanu od ljubavi zbog nekih idiota. A taj neko bi ti sve ucinio/la za tebe.
misli glavom i nemoj da varas

Definicija :)

pre 5 godina

p.s. Jer ako ne postoji neka definicija i jasnoća, svačime se tu može manipulisati, izazivati osećaj krivice kod nedužnih osoba, izazivati neprijateljstvo protiv nedužnih osoba i slično. Možda to nekome tako odgovara da se oseća vrednije nad drugim, ali većini ta onako... proizvoljna određivanja preljube, ne odgovaraju i mogu samo naštetiti međuljudskim odnosima.

Ja

pre 5 godina

Преварила га? Нема даље с њом.
(Сликар, 15. septembar 2018 13:11)

Jesi li istog stava i ako je on taj koji je prevario?

Ana

pre 5 godina

Pre desetak godina i muž i ja smo pravili gluposti. Bili smo se i rastali u jednom momentu, on se odselio. Ali je uporno dolazio, navodno da vidi decu. Zahtev za razvod sam podnela ja, ali sam ga posle povukla. Onda se malo po malo on vratio kuci. Kada dođje do takve situacije pomislite šta zelite za 10 godina. Da li da se probudite pored njega i da zajedno popijete jutarnju kafu ili da se probudite sami ili pored nekog drugog.

Branko

pre 5 godina

Mene je devojka prevarila sa nekim likom iz Svajcarske. Inace super veza, puna topline i neznosti je prosto zahladnila preko noci da bi ona za par dana raskinula i objavila da se udaje u Svajcarsku. Malo sam se lose osecao jer me prevarila al sam to stoicki izdrzao, nisam je zvao niti patetisao, sta drugo covek i moze? Za dva meseca se vratila u Srbiju, da li je taj bio nasilan neki ili sta vec, nije ni bitno i dodje ona kod mene kuci, pita da budemo zajedno, sto sam ja odbio, nema tu sta da se prica. Iako je to sve proslo, moram priznati da je to malo uticalo na mene, od tada imam sumnju da li uopste imam kvalitet da zadrzim neku devojku, i logicno, samo sam kratke veze imao, malo se i plasim vezivanja sada...U svakom slucaju, prevara se ne prasta!

Gde je granica ljudske zlobe?

pre 5 godina

@ cinik

Da li ti to pouzdano tvrdiš, imaš fotografije, imaš pouzdane dokaze da je neka tebi bliska osoba vršila preljubu? Vidoe si ih, sretao si ih zajedno i pouzdano znaš da su bili u vezi, ili samo trućaš? Ako nagađaš samo, ili je u pitanju neka ljubomora prema nekome ko i ne zna da ti se dopada, sa kime nemapš nikakav realan kontakt, a raspisao si se po forumima, ti si onda nula od čoveka.

Coca Cola

pre 5 godina

Prevario ja a bogami i ona. Saznali smo i jedno i drugo. Nastavili da zivimo i dalje zajedno. Jako tesko ali moguce. Treba dosta vremena i poverenja. Ali moguce je uz jaku volju.

Gole

pre 5 godina

Prijatelj vara ženu, i uvek se zaljubi i veze mu traju godinama. Sa nekima se ni ne krije, šeta po gradu. Žrna sve zna, ali zna i da neće naći nekog ni blizu kao što je on, jer je ona ružna i kao baba oduvek... Valjda zna da mora da mu da toliko slobode da ne bi bila sama. On uvek ima neke dobre cice. Takvih brakova koliko hoćeš.
Na kraju, ispade da svako vara, samo se za nekoga zna, a za nekoga ne.

cinik

pre 5 godina

Nisu mi jasni oni koji pređu preko prevare.Šta kada pređeš? Kao srećni ste i unapredili ste odnos.Level up. Ma važi. Šta ako je sa komšijom ili kolegom? Selite se i daje otkaz. Ne? Ah da unapredili ste odnos pa imate više poverenja. Izvinite ali ovo su gluposti.To se ne prašta.Osim ako ste slabić pa vas je strah kako dalje.

Dott

pre 5 godina

Prevara sigurno dovodi do iskrenijeg odnosa, medjutim to ne znaci da dolazi i do boljeg odnosa, jer tada padaju zavese, iznose se i neka nezadovoljstva preko kojih ste kompromisno presli.
Tada je veza na pravom ispitu, jer ako i nakon svih palih zavesa ipak ostanu zajedno, funkcionisace rastereceno jer ce znati na cemu su i sta mogu da ocekuju od partnera. Medjutim verujem da mnoge veze i brakovi koji su opstali nakon prevare, nisu opstali i nakon ovog ispita. U smislu recenice " stvarno sam htela da ti oprostim, ali nakon ovog saznanja, mi nema sta da trazimo zajedno".

Jedno je sigurno, treba biti otvorenog uma i ne drzati se devize " ko jednom prevari, opet ce", jer to rade ljudi povrsni ili jos bolje, ljudi prazne glave.
Ako vam partner iskreno kaze motiv svoje prevare, onda veza ima sansu i mogucnost da se isto nikad ne ponovi, jer sve je resivo, koliko god vam isprva delovalo da nije.

ja

pre 5 godina

Niko ne skida gaće na prvu, potrebno je bar neko vreme muvanja, priče, dopisivanja... Vise nego dovoljno da taj koji vara shvati šta radi i izvaga šta eventualno gubi. Prevara je ultimativni čin nedostatka ljubavi i poverenja i svako ko misli da je nastavio dalje sa istim partnerom nije svestan koliko je sebe pretvorio u pihtijastu masu. Jedini strah varalice je da ne bude uhvaćen, a kada ga uhvatite i prođe manje vise nekažnjeno može samo da dobije krila. Mene je žena prevarila, pokušao sam da oprostim, ali sto je vise vreme prolazilo sve više mi je bila cimer, prijatelj više nikada nije mogla da bude. Rastali se bez mnogo teskih reči, nemamo nikakav kontakt već više od 2 godine i sa ove distance gubio sam vreme u pokušaju oprosta., razuman i normalan covek ne moze da pređe preko toga. Naravno da sam je voleo, mislim da je volim i dalje, ali neka crvena crta i životu čoveka mora da postoji

adriano_galliani

pre 5 godina

"Ukoliko se posmatra u kontekstu odnosa, prevara se javlja uglavnom kada jedan ili oba člana para nisu zadovoljna nekim aspektom njihovog funkcionisanja."

Тачно, али само за жене. Мушкарци варају јер могу, две је боље од једне, проста математика.

ja

pre 5 godina

Niko ne skida gaće na prvu, potrebno je bar neko vreme muvanja, priče, dopisivanja... Vise nego dovoljno da taj koji vara shvati šta radi i izvaga šta eventualno gubi. Prevara je ultimativni čin nedostatka ljubavi i poverenja i svako ko misli da je nastavio dalje sa istim partnerom nije svestan koliko je sebe pretvorio u pihtijastu masu. Jedini strah varalice je da ne bude uhvaćen, a kada ga uhvatite i prođe manje vise nekažnjeno može samo da dobije krila. Mene je žena prevarila, pokušao sam da oprostim, ali sto je vise vreme prolazilo sve više mi je bila cimer, prijatelj više nikada nije mogla da bude. Rastali se bez mnogo teskih reči, nemamo nikakav kontakt već više od 2 godine i sa ove distance gubio sam vreme u pokušaju oprosta., razuman i normalan covek ne moze da pređe preko toga. Naravno da sam je voleo, mislim da je volim i dalje, ali neka crvena crta i životu čoveka mora da postoji

cinik

pre 5 godina

Nisu mi jasni oni koji pređu preko prevare.Šta kada pređeš? Kao srećni ste i unapredili ste odnos.Level up. Ma važi. Šta ako je sa komšijom ili kolegom? Selite se i daje otkaz. Ne? Ah da unapredili ste odnos pa imate više poverenja. Izvinite ali ovo su gluposti.To se ne prašta.Osim ako ste slabić pa vas je strah kako dalje.

Branko

pre 5 godina

Mene je devojka prevarila sa nekim likom iz Svajcarske. Inace super veza, puna topline i neznosti je prosto zahladnila preko noci da bi ona za par dana raskinula i objavila da se udaje u Svajcarsku. Malo sam se lose osecao jer me prevarila al sam to stoicki izdrzao, nisam je zvao niti patetisao, sta drugo covek i moze? Za dva meseca se vratila u Srbiju, da li je taj bio nasilan neki ili sta vec, nije ni bitno i dodje ona kod mene kuci, pita da budemo zajedno, sto sam ja odbio, nema tu sta da se prica. Iako je to sve proslo, moram priznati da je to malo uticalo na mene, od tada imam sumnju da li uopste imam kvalitet da zadrzim neku devojku, i logicno, samo sam kratke veze imao, malo se i plasim vezivanja sada...U svakom slucaju, prevara se ne prasta!

Cika Kure

pre 5 godina

Kratko i jasno- muškarac ako vara, to je donekle i ok. Nije da podržavam, ali nekako mu dođe prirodno. Žena ako vara to je već katastrofa! Ona u svoju utrobu pušta drugu osobu, e to već nije isto kao kad jedan deo sebe guras u neku osobu. U slučaju muškaraca, ti pozajmljuješ nekome deo sebe, a u slučaju žene cela se daješ, tvoje biće postaje potčinjeno drugom i to je neuporedivo sa prevarom muškarca. Ja sam muško, ali sigurno bih ovako mislio i da sam žensko.
(SAMOKRITIČNI KRTIČNJAK, 15. septembar 2018 17:35)

Cekaj, meni je npr 16cm, prevarimo se,a ona me prevari sa nekim ko ima manji, jel to znaci da sam ja vise dao nego sto je ona primila? Znaci da je ona primila manji deo nekog nego sto sam ja dao nekoj? Jel?

Ајде@

pre 5 godina

Више од десет година били у браку, двоје деце, поје.ала се са колегом, а како је мислила да нећу то приметити, није ми јасно. Али све се наместило да буде тако.
У почетку је мрзео, није подносио, гадила ми се, сада ми потпуно свеједно што се ње тиче, штавише ми је жао. Јер остала је сама, деца је употпуњују, али колико сам видео, душа јој празна.
Размишљао о опросту, али знам колико смо ми људи слаби, а колико су демони јаки, који ће нас стално кљукати помислима о превари. То ретко ко може да издржи, и боље је не петљати се с тиме, већ наставити даље...
И да, пошто сам је осуђивао, и њу и тог њеног, дешава ми се иста ситуација, исто искушење са једном удатом женом. Готово иста прича или барем слична! Још се не дам, али борбе има!
Поука је, не судите никоме, јер ће вам се судити!

Dusan Savic

pre 5 godina

Kakva prevara kakve gluposti. Ako sam ulozio u ljubav i srce i dusu a to neko izigra neka mu to mi ne treba. Prevaren jesam bio i to je najgori osecaj u zivotu. Ides dalje stisnes zube istugujes kakve gluposti da se produbljuje iskrenost, ej bre ????
Najgore od svega sto moze da se desi sto vidim po ljudima da li zenama ili muskarcima kada ih neko prevari je da se zatvore i ne dozvoljavaju nikome da im pridje. Plase se dignu zid plase se da ih neko opet ne povredi. I jednostavno odustanu od ljubavi zbog nekih idiota. A taj neko bi ti sve ucinio/la za tebe.
misli glavom i nemoj da varas

Kritičarka

pre 5 godina

@samokritični krtičnjak
U svakom seksu ima emocija. Ne mora to obavezno biti ljubav, može biti strast, koja je, opet, nekako deo ljubavi. Najbolji seks je kada se zaljubljenost preklapa sa ljubavlju.
Evo, ja sam tebe varala, ali nisam nikoga gurala u sebe, nego je on meni pružio vrhunski kunilingus, ja njemu hand-job zajedno sa analingusom. Niko nigde nije ušao. Da li je to OK? :)))
Većina je u vezama i brakovima iz interesa, kakva ljubav i poverenje??? Tamo gde ima ljubavi, nema prevare. Prevara nije samo seks, nikada nije samo seks. Prevara je davanje sebe, ne mora seksa ni da bude.

Prevarena žena

pre 5 godina

@SAMOKRITIČNI KRTIČNJAK
Posetite psihologa jer vaše viđenje seksa kao i funkcije seksa u vezi upućuje na neke probleme. I da ste žensko, garantujem vam svojim životom da ne biste tako mislili.

salijeri

pre 5 godina

Ko prevari jednom prevariće opet. Znam ženu, varala pre braka, onda i u braku. Pa rodila sina mužu, naravno od ljubavnika. Mali ima 5 god. Ona se razvela sad, skoro. Bivši muž i dalje misli i da je dete njegovo, malac uglavnom kod njega.... Ova landra i dalje. Muva klince i komšije. I drži banku o moralu i vrednostima po instagramu.
Radi kao bejbi siterka.

Čuva decu. Priča o vaspitanju. Kaze veruje u Boga, u porodične vrednosti.
Ko prevari jednom, opet će.

Mickey

pre 5 godina

Meni nisu jasni ljudi koji oproste preljubu. Kako je moguće oprostiti preljubu, po meni to nije stvar dobre volje, tolerancije i želje. Samim saznanjem da je neko varao gubi se ta bliskost, ljubav, osjecanja, više ne gledaš osobu istim očima, sve se menja, osećaš se izneverenim/om obmanutim/om, samo saznanje da je spavala/o s nekim drugim/om sve menja. Mislim da nikada ne bih mogao da pređem preko preljube, jednostavno kraj, nema više.

VJ

pre 5 godina

@siki
Monogamno pro***avanje?

Ako ste sa partner(k)om kome ste otvoreno i jasno rekli kako gledate na monogamiju i da prosto niste monogaman tip, i on(a) Vas prihvati i pristane da bude u takvoj vezi, to je apsolutno ok.

Ali, ako ste u vezi sa nekim kome ste jedini/jedina i kao gradite neki život zajedno, pritom ne otkrivajući Vaše sklonosti i apetite, držeći tu osobu u zabludi, a sa strane dohvatite šta poželite, to je i više nego jadno.

boki

pre 5 godina

Zalosno je kad se problemi precute i mjesto da se rijese razgovorom rijesavaju se prevarom.Ne razumijem one koji pređu preko prevare.Lakse je prevariti,nego se suociti sa partnerom.Price su to za malu djecu.Ako vec dodje do toga treba vremena da se stekne povjerenje,bravo opet smo na pocetku.Prevara je kao
dokaz da niko u toj vezi nije siguran,ni onaj ko vara ni onaj ko je prevaren.Povjerenje je temelj,kad se sruse temelji pocne da se ljulja gradjevina.

Prevareni

pre 5 godina

Prevarila me ima od tada preko 20 god. Da zivim jos 200 zivota, nikad joj oprostio ne bih. Probao kao mesec i put pod noge. I tako, i dalje sam.

ja

pre 5 godina

E da, ako primetite da vas partner malo više kinji i zanemaruje, a sa druge strane seks postane bolji, nemojte ništa da, proveravate, ime onoga sa kojim vas vara nije ni važno, veza sa njom / njom je već ozbiljna. O tome da je muška prevara manje opasna i za toleranciju ne bih da raspravljam, ne dozvoljava mi zdrav razum.

Ja

pre 5 godina

Преварила га? Нема даље с њом.
(Сликар, 15. septembar 2018 13:11)

Jesi li istog stava i ako je on taj koji je prevario?

Tamaranina

pre 5 godina

Vi, koji opraštate prevare, ste najobičniji crvi i šonje.

Ako ti mene ne možeš da ispoštujes za toliko, onda mi ni ne trebaš.

IMMAJTE ZA TOLIKO SAMOPOŠTOVANJA DA OSTAVITE OSOBU KOJA VAS NIJE POŠTOVALA, jer vas ta osoba ne zaslužuje!

Ana

pre 5 godina

Pre desetak godina i muž i ja smo pravili gluposti. Bili smo se i rastali u jednom momentu, on se odselio. Ali je uporno dolazio, navodno da vidi decu. Zahtev za razvod sam podnela ja, ali sam ga posle povukla. Onda se malo po malo on vratio kuci. Kada dođje do takve situacije pomislite šta zelite za 10 godina. Da li da se probudite pored njega i da zajedno popijete jutarnju kafu ili da se probudite sami ili pored nekog drugog.

Gole

pre 5 godina

Prijatelj vara ženu, i uvek se zaljubi i veze mu traju godinama. Sa nekima se ni ne krije, šeta po gradu. Žrna sve zna, ali zna i da neće naći nekog ni blizu kao što je on, jer je ona ružna i kao baba oduvek... Valjda zna da mora da mu da toliko slobode da ne bi bila sama. On uvek ima neke dobre cice. Takvih brakova koliko hoćeš.
Na kraju, ispade da svako vara, samo se za nekoga zna, a za nekoga ne.

Anja

pre 5 godina

Ima žena koje praštaju prevaru ili se prave da ne vide. A sve to rade ne iz ljubavi, nego iz pukog interesa - da ne ostanu same, ne izgube finansijsku sigurnost. I život im prolazi u lažima i nekom licemernom odnosu,kako njima tako i njihovom muževima, pa i deci. Za takve žene nemam nimalo postovanja, kao ni za takve muškarce, koji varaju. Misle da im se može, lažu supruge, lažu ljubavnice i same sebe. Fuj!
Mislim da se prevara teško može oprostiti, možda samo u izuzetnim slučajevima, kad je neko iz neke slabosti pogrešio jednom, pa sam priznao i pokajao se. I to je teško, ali ako partner može da oprosti, to pozdravljam. Sve ostalo je izdaja i ako predjete preko toga, desice se opet. I niste zaslužili bolje.

hmmm

pre 5 godina

Nije nista tako jednostavno i jasno kako bi ovde neki voleli da to bude... pa ni prevara...
Osoba koja je zadovoljna u vezi/braku nikada nece rizikovati da izgubi ili povredi partnera. Kad kazem zadovoljna, ne mislim na to da li je smece izbaceno ili sudje oprano etc.
Prevara je skoro uvek posledica neceg... rezultat loseg odnosa izmedju partnera. I skoro uvek ima emocija... Moze covek da voli vise osoba u isto vreme...
Ne treba govoriti "ja ne bih nikada prevario/la ili opristio/la prevaru"... sve o cemu pricamo je puka teorija dok se ne dodje u odredjenu situaciju. Zivot cesto pise svoje price.

Dexini

pre 5 godina

Ja sam prevario ženu,priznao , pokajao se i nastavio dalje . Bio sam manji od makovog zrna zbog dece,ćutao i hteo da sve popravim. Verujte da sam poželeo da ne prevari samo da nestane pritisak koji sam osećao. I? Razveo se i nastavio život bez tog osećaja koji me je pritiskao dve godine . Ne naravno sa ljubavnicom .

adriano_galliani

pre 5 godina

"Ukoliko se posmatra u kontekstu odnosa, prevara se javlja uglavnom kada jedan ili oba člana para nisu zadovoljna nekim aspektom njihovog funkcionisanja."

Тачно, али само за жене. Мушкарци варају јер могу, две је боље од једне, проста математика.

on ili ona

pre 5 godina

razuman i normalan covek ne moze da pređe preko toga

Covek lepo objasnio. Mozemo da se "lozimo" ili sta vec, koliko god bili slabi - da nastavimo, idemo dalje. Ma nema sanse, hvala dovidjenja.Respekt za ljude koji mogu da nastave kao da se nije desilo.

Dott

pre 5 godina

Prevara sigurno dovodi do iskrenijeg odnosa, medjutim to ne znaci da dolazi i do boljeg odnosa, jer tada padaju zavese, iznose se i neka nezadovoljstva preko kojih ste kompromisno presli.
Tada je veza na pravom ispitu, jer ako i nakon svih palih zavesa ipak ostanu zajedno, funkcionisace rastereceno jer ce znati na cemu su i sta mogu da ocekuju od partnera. Medjutim verujem da mnoge veze i brakovi koji su opstali nakon prevare, nisu opstali i nakon ovog ispita. U smislu recenice " stvarno sam htela da ti oprostim, ali nakon ovog saznanja, mi nema sta da trazimo zajedno".

Jedno je sigurno, treba biti otvorenog uma i ne drzati se devize " ko jednom prevari, opet ce", jer to rade ljudi povrsni ili jos bolje, ljudi prazne glave.
Ako vam partner iskreno kaze motiv svoje prevare, onda veza ima sansu i mogucnost da se isto nikad ne ponovi, jer sve je resivo, koliko god vam isprva delovalo da nije.

Coca Cola

pre 5 godina

Prevario ja a bogami i ona. Saznali smo i jedno i drugo. Nastavili da zivimo i dalje zajedno. Jako tesko ali moguce. Treba dosta vremena i poverenja. Ali moguce je uz jaku volju.

Peter the Great

pre 5 godina

Znam za brakove gde je jedan ili oba partnera varao a sad u četrdesetim funkcionišu odlično. Najvažniji je da partneri vole jedno drugo i mogu biti prijatelji i posvećeni roditelji a to da li se neko negde zabavio , kakve to veze ima. Što bi rekao naš narod " ni veće boli ni manje štete". Opušteno, jednom se živi
p.s.
Na b92 ili komentarišu bezgrešni ili se teše oni što nikog ne mogu da nađu pa su im svi drugi krivi.

Gde je granica ljudske zlobe?

pre 5 godina

@ cinik

Da li ti to pouzdano tvrdiš, imaš fotografije, imaš pouzdane dokaze da je neka tebi bliska osoba vršila preljubu? Vidoe si ih, sretao si ih zajedno i pouzdano znaš da su bili u vezi, ili samo trućaš? Ako nagađaš samo, ili je u pitanju neka ljubomora prema nekome ko i ne zna da ti se dopada, sa kime nemapš nikakav realan kontakt, a raspisao si se po forumima, ti si onda nula od čoveka.

Obrad

pre 5 godina

A šta ako si optužen(a) za prevaru a nisi prevario i to traje godinama. Šta onda, niko ne nudi odgovore. A život ti postane mora.

SAMOKRITIČNI KRTIČNJAK

pre 5 godina

Kratko i jasno- muškarac ako vara, to je donekle i ok. Nije da podržavam, ali nekako mu dođe prirodno. Žena ako vara to je već katastrofa! Ona u svoju utrobu pušta drugu osobu, e to već nije isto kao kad jedan deo sebe guras u neku osobu. U slučaju muškaraca, ti pozajmljuješ nekome deo sebe, a u slučaju žene cela se daješ, tvoje biće postaje potčinjeno drugom i to je neuporedivo sa prevarom muškarca. Ja sam muško, ali sigurno bih ovako mislio i da sam žensko.

jedna istinita priča

pre 5 godina

Prevarila me je. I oprostio sam joj. Jer sam video veću sliku. Sliku u kojoj smo dugo godina zajedno i to je samo jedna mrlja koja vremenom bledi i nestaje pored svega lepog što će nam se desiti.

Pod uslovom da se to ne ponovi. Prevaru mogu oprostiti jednom. Dvaput je već previše.

Nažalost nisam došao do toga da saznam i čak sam bio optužen da nisam normalna osoba jer sam oprostio. Plus sto sam još ispao i loš covek jer sam proveravao telefon zbog sumnje koju sam imao.

Definicija :)

pre 5 godina

p.s. Jer ako ne postoji neka definicija i jasnoća, svačime se tu može manipulisati, izazivati osećaj krivice kod nedužnih osoba, izazivati neprijateljstvo protiv nedužnih osoba i slično. Možda to nekome tako odgovara da se oseća vrednije nad drugim, ali većini ta onako... proizvoljna određivanja preljube, ne odgovaraju i mogu samo naštetiti međuljudskim odnosima.

maka

pre 5 godina

Samo je vazno zapitati sebe iskreno: Mogu li ja voleti osobu koja me je prevarila, mogu li ja verovati osobi koja me je prevarila, mog u li ja biti bezbrizna posle prevare?
NE! Tako da... pa-pa!

Natasa

pre 5 godina

Muz me je prevario bolelo me je mnogo oprostila sam mu ali n i zaboravila ...stalno kad bi se posvadjali prebacila sam mu ,pocela sam sve manje i manje da ga volim i postujem i shvatila da bi mi bilo lakse da mu se osvetim prevarila sam ga on ne zna za to ali meni je nekako lakse znam da me i dalje vara ostala sam sa njim jer mi je sve lepo sem tih prevara dobar je nije nasilan,dobar otac...

sit gladnom ne vjeruje

pre 5 godina

Evo ja sam prevarena zena. Varana duze godina sa vise drugih zena. Ostala sam u braku. Moj izbor. Koliko procitah,jadna sam,ne zasluzujem postovanje,neka mi se desilo,zasluzila sam... Ok. Pazite sta pricate vi koji znate sta bi ste i kako bi ste po kratkom postupku,a niste dozivjeli prevaru...jos. Sve najbolje,zelim vam da ostanete zivjeti u blagoslovljenom neznanju.

Petar

pre 5 godina

Varam ženu. Imao sam dugu vanbračnu vezu, nije htela da se razvedemo, deca, pare, i standardni razlozi. Opet imam vezu, a između ih je bilo nekoliko promašaja. Ona hoće da je sa mnom, a zna da imam devojku koju volim. Sedim ispred televizora i maštam o njoj, to mi je jedini beg od svega, nisam ni hteo da se ženim sadašnjom nego onom pre nje, i posle 18 godina je sve i dalje bezveze.
Ne ulazite u brak sa nekim kome ste jedina opcija, a on vama samo zamena. Od takvih se ne može otići jer su u stanju da tako postave stvari da jednostavno ne možete. Život je jedan i treba ga provesti sa onim koga volite, inače ili venete ili imate vanbračne veze i decu.

Bojana

pre 5 godina

@Petar

Ocigledno je da ne volis zenu, ali ne volis ni tu devojku. Ti Petre najvise volis sebe. I ne treba ni da se razvodis, pa vas dvoje ste idealni jedno za drugo.

fleurs sauvages

pre 5 godina

@ Ana

Ana, vi nećete zameriti na ekplicitnosti, nadam se, možete je uzeti kao preko potrebnu i molim Vas (!) dobronamernu terapiju šoka, koja je hoćeš-nećeš neizbežna životnom putu koji ste odabrali. Elem, po sredi je sledeće – Vi samo glancate glavić *Drugoj* kojoj ste od Nultog Trenutka podređeni doduše u implicitnoj i romantiziranoj formi što je radi satisfakcije vaše duše i sujete, e da bi samo shodno svojoj svrsi, osnažili, podmladili Gonadu Okosnicu toga braka. Obratićete pažnju na – “…ali se vraca njoj... Nikada ga necu imati za sebe ” čak i Vi u tom svom stanju to razumevate.. a opet ostajete tu gde su drugi odredili da je Vaše mesto.

Propadaćete tako veličanstveno za one koji traju na račun vaše propasti i kad odzvoni vaša shodnost svrsi biće vam i eksplicitno predočen poredak prioriteta u kom ordinirate od početka. Nedostojno će vas opojati. A opojani bićete..

Ružan brak, vidite, ima i lik i trajanje Kornjače Sa Galapagosa. Damice vašeg pshološkog profila (kojima nije ispod digniteta da budu podređene, pričuvne, samozatajne) su im (a sijamski neodvojivim) prekopotrebno cvetno kupanje zajedničke grdobe u mirisnoj vodici afrodizijaka. Bon appetit mlada damo. Ili možda i niste tako mladi pa se ova situacija na ovaj ili onaj način provlači redovno kroz životna iskustva ?

fleurs sauvages

pre 5 godina

@ Petar

Vi zaista verujete da ta devojka svoju sreću vidi kao žrtvu vama i vašem životnom narativu te će do te mere poništiti sebe i dok ste vi i vaša žena živi biti vam dobrovoljna i doživotna ljubavnica ? Ili kako vi to zovete – vaša devojka. Ako vas voli kako predstavljate ne može biti srećna i radosna što je njena ljubav oženjen čovek. Drugom ženom. Ili toliko ne poznajete žene ili ona vas ne voli. Uostalom i Vi toga morate biti svesni ? Rekla bih da vi manipulišete njenom srećom, uzimate tu ljubav za sebe ,, sve dok i ona ne bude smenjena na toj poziciji kao i njene prethodnice ili ćete se odvažiti i boriti za tu ljubav kako kažete ? Ne bi se reklo. Vi, dakle, jednu svetlost koju imate žrtvujete radi trajno trpne tame svog života ? Dirljiva ljubav, srce da zadrhti.. Ljubavi dolaze i prolaze zbog svoje prolazne prirode razume se, nikako i manjkavosti Vašeg karaktera, a Tama (praznina) u liku vaše neljubljene zakonite jedina je večna i neuništiva Konstanta, zar ne ? Opet zahvaljajući prirodi svih đavoimenih ovozemaljskih pojava koje suprugama, smrtni kakvi smo, nazivamo..

Nešque

pre 5 godina

(Branko, 15. septembar 2018 16:19)

Isto ali bas isto kod mene. Samo što se moja nije vratila. Tako da si barem od jednog bolji i znaj da možeš da nađeš drugu. Ostavljena braćo, držimo se zajedno. :D

Ana

pre 5 godina

Vara je sa mnom. Lepo nam je, ali se vraca njoj... Nikada ga necu imati za sebe, ali isto tako ne mogu da mu odolim. Iz istog razloga ne mogu ni da nadjem normalnu vezu. Bas sam s.ebana.

fleurs sauvages

pre 5 godina

Petre, Vi ste bili i ostali kukavica.

Kako na početku na koji se osvrćete niste imali ono što simetrijom podržava Vašeg juniora da načinite pravi izbor , tako to isto nemate ni dani danas. Što će reći da ste zaobišli duihovni razvoj u širokom luku i da ste „zamrznuti u vremenu“. Bojana je loše dedukovala Vašu situaciju, dozvolićete meni da pokušam s više pogodaka. Vi ste kao što već rekoh kukavica, samim tim ne volite nikoga pa ni sebe. Ni po jada što ste autodestruktivni, tu destrukciju delite sa drugima. Da umete da volite ne biste tu devojku vezivali za sebe koji joj , kako kažete, ne može dati ono što joj je potrebno, da je volite dali biste joj Slobodu, ovako ona vam godi duši da izdržite sav čemer i teskobu sopstvene promašene egzistencije. Da je volite ne biste njenom nesrećom i njenom tugom plaćali cenu svojih pogrešnih izbora. Kukavica.

o cemu pricate ljudi

pre 5 godina

odes na zurku, fino si van sebe, super atmosfera, startuje te devojka i zavrsi se sexom. potpuno random. vrtno se ne vidimo nikada vise a i ako se vidimo sve ok. nikakve emocije posebno nisu potrebne, ne znam o cemu pricate.

fleurs sauvages

pre 5 godina

@ Pa pa paranoja

Rekla bih da želite i Vama da se obratim :-) Samo još niste smislili šta biste mogli pametno da me pitate..

Petar

pre 5 godina

@Bojana
Volim devojku, ženu nisam nikada. Bio sam slab i mlad, u tom momentu morao da slušam druge, neću da objašnjavam zašto, uglavnom je ucena u pitanju. Ne opravdavam se, trebao sam srcem a ne da svima sem meni bude dobro. Lomim se jer njoj ne mogu da pružim što bi želela a ne želim bez nje a ni ona bez mene. Možda nikad nisi osetila ljubav pa ne znaš,meni je ovo treća ljubav u životu i ne verujem da će ih još biti, mislim da je i ovo mnogo. Da volim najviše sebe, radio bi da meni bude dobro, a nije. Ona je jedina svetlost koju imam.

fleurs sauvages

pre 5 godina

Priroda me nije dala lakovernom pa biste me ipak morali pitanjem uveriti a u nedostatku bogobojažljive skrušenosti, kakvi ste već… što i ne smatram starinskom vrlinom najvišeg reda da se odmah razumemo. Iako filozofija ljudskih ćudi nedvosmisleno poručuje da je vrlina samo privid privid za .. pa znate već, za nešto Drugo..

Petar

pre 5 godina

@fleurs
Možda iz Vaše perspektive tako se čini... Nije ona ni tužna ni nesrećna, niti sam ja kukavica. Kao što rekoh, svima da ugodim, da bude dobro roditečjima, ženi i deci, a ja imam svoje jedino zadovoljstvo - ljubav. Nije to samo da se izdrži čemer (čak nije ni čemer, više je praznina tamo gde bi trebalo biti zajedništvo). Ne krijem se ni od koga, a i za ovo treba imati hrabrosti. Malo proširite vidike, pa ćetw videri da nije sve tako crno-belo, ni sa jedne strane. Svako plaća svoje. Nađite jedan život koji je proživljen a da i tom čoveku i svima oko njega bude dobro - NEMA. Svako plaća svoje, a šta je ko plati, najbolje zna. Neki kriju, neki ne kroju, i tu se vide kukavice.

SAMOKRITIČNI KRTIČNJAK

pre 5 godina

Kratko i jasno- muškarac ako vara, to je donekle i ok. Nije da podržavam, ali nekako mu dođe prirodno. Žena ako vara to je već katastrofa! Ona u svoju utrobu pušta drugu osobu, e to već nije isto kao kad jedan deo sebe guras u neku osobu. U slučaju muškaraca, ti pozajmljuješ nekome deo sebe, a u slučaju žene cela se daješ, tvoje biće postaje potčinjeno drugom i to je neuporedivo sa prevarom muškarca. Ja sam muško, ali sigurno bih ovako mislio i da sam žensko.

Coca Cola

pre 5 godina

Prevario ja a bogami i ona. Saznali smo i jedno i drugo. Nastavili da zivimo i dalje zajedno. Jako tesko ali moguce. Treba dosta vremena i poverenja. Ali moguce je uz jaku volju.

adriano_galliani

pre 5 godina

"Ukoliko se posmatra u kontekstu odnosa, prevara se javlja uglavnom kada jedan ili oba člana para nisu zadovoljna nekim aspektom njihovog funkcionisanja."

Тачно, али само за жене. Мушкарци варају јер могу, две је боље од једне, проста математика.

Natasa

pre 5 godina

Muz me je prevario bolelo me je mnogo oprostila sam mu ali n i zaboravila ...stalno kad bi se posvadjali prebacila sam mu ,pocela sam sve manje i manje da ga volim i postujem i shvatila da bi mi bilo lakse da mu se osvetim prevarila sam ga on ne zna za to ali meni je nekako lakse znam da me i dalje vara ostala sam sa njim jer mi je sve lepo sem tih prevara dobar je nije nasilan,dobar otac...

Dott

pre 5 godina

Prevara sigurno dovodi do iskrenijeg odnosa, medjutim to ne znaci da dolazi i do boljeg odnosa, jer tada padaju zavese, iznose se i neka nezadovoljstva preko kojih ste kompromisno presli.
Tada je veza na pravom ispitu, jer ako i nakon svih palih zavesa ipak ostanu zajedno, funkcionisace rastereceno jer ce znati na cemu su i sta mogu da ocekuju od partnera. Medjutim verujem da mnoge veze i brakovi koji su opstali nakon prevare, nisu opstali i nakon ovog ispita. U smislu recenice " stvarno sam htela da ti oprostim, ali nakon ovog saznanja, mi nema sta da trazimo zajedno".

Jedno je sigurno, treba biti otvorenog uma i ne drzati se devize " ko jednom prevari, opet ce", jer to rade ljudi povrsni ili jos bolje, ljudi prazne glave.
Ako vam partner iskreno kaze motiv svoje prevare, onda veza ima sansu i mogucnost da se isto nikad ne ponovi, jer sve je resivo, koliko god vam isprva delovalo da nije.

Peter the Great

pre 5 godina

Znam za brakove gde je jedan ili oba partnera varao a sad u četrdesetim funkcionišu odlično. Najvažniji je da partneri vole jedno drugo i mogu biti prijatelji i posvećeni roditelji a to da li se neko negde zabavio , kakve to veze ima. Što bi rekao naš narod " ni veće boli ni manje štete". Opušteno, jednom se živi
p.s.
Na b92 ili komentarišu bezgrešni ili se teše oni što nikog ne mogu da nađu pa su im svi drugi krivi.

Gole

pre 5 godina

Prijatelj vara ženu, i uvek se zaljubi i veze mu traju godinama. Sa nekima se ni ne krije, šeta po gradu. Žrna sve zna, ali zna i da neće naći nekog ni blizu kao što je on, jer je ona ružna i kao baba oduvek... Valjda zna da mora da mu da toliko slobode da ne bi bila sama. On uvek ima neke dobre cice. Takvih brakova koliko hoćeš.
Na kraju, ispade da svako vara, samo se za nekoga zna, a za nekoga ne.

cinik

pre 5 godina

Nisu mi jasni oni koji pređu preko prevare.Šta kada pređeš? Kao srećni ste i unapredili ste odnos.Level up. Ma važi. Šta ako je sa komšijom ili kolegom? Selite se i daje otkaz. Ne? Ah da unapredili ste odnos pa imate više poverenja. Izvinite ali ovo su gluposti.To se ne prašta.Osim ako ste slabić pa vas je strah kako dalje.

Ana

pre 5 godina

Pre desetak godina i muž i ja smo pravili gluposti. Bili smo se i rastali u jednom momentu, on se odselio. Ali je uporno dolazio, navodno da vidi decu. Zahtev za razvod sam podnela ja, ali sam ga posle povukla. Onda se malo po malo on vratio kuci. Kada dođje do takve situacije pomislite šta zelite za 10 godina. Da li da se probudite pored njega i da zajedno popijete jutarnju kafu ili da se probudite sami ili pored nekog drugog.

ja

pre 5 godina

Niko ne skida gaće na prvu, potrebno je bar neko vreme muvanja, priče, dopisivanja... Vise nego dovoljno da taj koji vara shvati šta radi i izvaga šta eventualno gubi. Prevara je ultimativni čin nedostatka ljubavi i poverenja i svako ko misli da je nastavio dalje sa istim partnerom nije svestan koliko je sebe pretvorio u pihtijastu masu. Jedini strah varalice je da ne bude uhvaćen, a kada ga uhvatite i prođe manje vise nekažnjeno može samo da dobije krila. Mene je žena prevarila, pokušao sam da oprostim, ali sto je vise vreme prolazilo sve više mi je bila cimer, prijatelj više nikada nije mogla da bude. Rastali se bez mnogo teskih reči, nemamo nikakav kontakt već više od 2 godine i sa ove distance gubio sam vreme u pokušaju oprosta., razuman i normalan covek ne moze da pređe preko toga. Naravno da sam je voleo, mislim da je volim i dalje, ali neka crvena crta i životu čoveka mora da postoji

Mickey

pre 5 godina

Meni nisu jasni ljudi koji oproste preljubu. Kako je moguće oprostiti preljubu, po meni to nije stvar dobre volje, tolerancije i želje. Samim saznanjem da je neko varao gubi se ta bliskost, ljubav, osjecanja, više ne gledaš osobu istim očima, sve se menja, osećaš se izneverenim/om obmanutim/om, samo saznanje da je spavala/o s nekim drugim/om sve menja. Mislim da nikada ne bih mogao da pređem preko preljube, jednostavno kraj, nema više.

Dexini

pre 5 godina

Ja sam prevario ženu,priznao , pokajao se i nastavio dalje . Bio sam manji od makovog zrna zbog dece,ćutao i hteo da sve popravim. Verujte da sam poželeo da ne prevari samo da nestane pritisak koji sam osećao. I? Razveo se i nastavio život bez tog osećaja koji me je pritiskao dve godine . Ne naravno sa ljubavnicom .

salijeri

pre 5 godina

Ko prevari jednom prevariće opet. Znam ženu, varala pre braka, onda i u braku. Pa rodila sina mužu, naravno od ljubavnika. Mali ima 5 god. Ona se razvela sad, skoro. Bivši muž i dalje misli i da je dete njegovo, malac uglavnom kod njega.... Ova landra i dalje. Muva klince i komšije. I drži banku o moralu i vrednostima po instagramu.
Radi kao bejbi siterka.

Čuva decu. Priča o vaspitanju. Kaze veruje u Boga, u porodične vrednosti.
Ko prevari jednom, opet će.

Tamaranina

pre 5 godina

Vi, koji opraštate prevare, ste najobičniji crvi i šonje.

Ako ti mene ne možeš da ispoštujes za toliko, onda mi ni ne trebaš.

IMMAJTE ZA TOLIKO SAMOPOŠTOVANJA DA OSTAVITE OSOBU KOJA VAS NIJE POŠTOVALA, jer vas ta osoba ne zaslužuje!

o cemu pricate ljudi

pre 5 godina

odes na zurku, fino si van sebe, super atmosfera, startuje te devojka i zavrsi se sexom. potpuno random. vrtno se ne vidimo nikada vise a i ako se vidimo sve ok. nikakve emocije posebno nisu potrebne, ne znam o cemu pricate.

Kritičarka

pre 5 godina

@samokritični krtičnjak
U svakom seksu ima emocija. Ne mora to obavezno biti ljubav, može biti strast, koja je, opet, nekako deo ljubavi. Najbolji seks je kada se zaljubljenost preklapa sa ljubavlju.
Evo, ja sam tebe varala, ali nisam nikoga gurala u sebe, nego je on meni pružio vrhunski kunilingus, ja njemu hand-job zajedno sa analingusom. Niko nigde nije ušao. Da li je to OK? :)))
Većina je u vezama i brakovima iz interesa, kakva ljubav i poverenje??? Tamo gde ima ljubavi, nema prevare. Prevara nije samo seks, nikada nije samo seks. Prevara je davanje sebe, ne mora seksa ni da bude.

Cika Kure

pre 5 godina

Kratko i jasno- muškarac ako vara, to je donekle i ok. Nije da podržavam, ali nekako mu dođe prirodno. Žena ako vara to je već katastrofa! Ona u svoju utrobu pušta drugu osobu, e to već nije isto kao kad jedan deo sebe guras u neku osobu. U slučaju muškaraca, ti pozajmljuješ nekome deo sebe, a u slučaju žene cela se daješ, tvoje biće postaje potčinjeno drugom i to je neuporedivo sa prevarom muškarca. Ja sam muško, ali sigurno bih ovako mislio i da sam žensko.
(SAMOKRITIČNI KRTIČNJAK, 15. septembar 2018 17:35)

Cekaj, meni je npr 16cm, prevarimo se,a ona me prevari sa nekim ko ima manji, jel to znaci da sam ja vise dao nego sto je ona primila? Znaci da je ona primila manji deo nekog nego sto sam ja dao nekoj? Jel?

Prevareni

pre 5 godina

Prevarila me ima od tada preko 20 god. Da zivim jos 200 zivota, nikad joj oprostio ne bih. Probao kao mesec i put pod noge. I tako, i dalje sam.

Gde je granica ljudske zlobe?

pre 5 godina

@ cinik

Da li ti to pouzdano tvrdiš, imaš fotografije, imaš pouzdane dokaze da je neka tebi bliska osoba vršila preljubu? Vidoe si ih, sretao si ih zajedno i pouzdano znaš da su bili u vezi, ili samo trućaš? Ako nagađaš samo, ili je u pitanju neka ljubomora prema nekome ko i ne zna da ti se dopada, sa kime nemapš nikakav realan kontakt, a raspisao si se po forumima, ti si onda nula od čoveka.

Ana

pre 5 godina

Vara je sa mnom. Lepo nam je, ali se vraca njoj... Nikada ga necu imati za sebe, ali isto tako ne mogu da mu odolim. Iz istog razloga ne mogu ni da nadjem normalnu vezu. Bas sam s.ebana.

Ja

pre 5 godina

Преварила га? Нема даље с њом.
(Сликар, 15. septembar 2018 13:11)

Jesi li istog stava i ako je on taj koji je prevario?

Petar

pre 5 godina

Varam ženu. Imao sam dugu vanbračnu vezu, nije htela da se razvedemo, deca, pare, i standardni razlozi. Opet imam vezu, a između ih je bilo nekoliko promašaja. Ona hoće da je sa mnom, a zna da imam devojku koju volim. Sedim ispred televizora i maštam o njoj, to mi je jedini beg od svega, nisam ni hteo da se ženim sadašnjom nego onom pre nje, i posle 18 godina je sve i dalje bezveze.
Ne ulazite u brak sa nekim kome ste jedina opcija, a on vama samo zamena. Od takvih se ne može otići jer su u stanju da tako postave stvari da jednostavno ne možete. Život je jedan i treba ga provesti sa onim koga volite, inače ili venete ili imate vanbračne veze i decu.

sit gladnom ne vjeruje

pre 5 godina

Evo ja sam prevarena zena. Varana duze godina sa vise drugih zena. Ostala sam u braku. Moj izbor. Koliko procitah,jadna sam,ne zasluzujem postovanje,neka mi se desilo,zasluzila sam... Ok. Pazite sta pricate vi koji znate sta bi ste i kako bi ste po kratkom postupku,a niste dozivjeli prevaru...jos. Sve najbolje,zelim vam da ostanete zivjeti u blagoslovljenom neznanju.

hmmm

pre 5 godina

Nije nista tako jednostavno i jasno kako bi ovde neki voleli da to bude... pa ni prevara...
Osoba koja je zadovoljna u vezi/braku nikada nece rizikovati da izgubi ili povredi partnera. Kad kazem zadovoljna, ne mislim na to da li je smece izbaceno ili sudje oprano etc.
Prevara je skoro uvek posledica neceg... rezultat loseg odnosa izmedju partnera. I skoro uvek ima emocija... Moze covek da voli vise osoba u isto vreme...
Ne treba govoriti "ja ne bih nikada prevario/la ili opristio/la prevaru"... sve o cemu pricamo je puka teorija dok se ne dodje u odredjenu situaciju. Zivot cesto pise svoje price.

Anja

pre 5 godina

Ima žena koje praštaju prevaru ili se prave da ne vide. A sve to rade ne iz ljubavi, nego iz pukog interesa - da ne ostanu same, ne izgube finansijsku sigurnost. I život im prolazi u lažima i nekom licemernom odnosu,kako njima tako i njihovom muževima, pa i deci. Za takve žene nemam nimalo postovanja, kao ni za takve muškarce, koji varaju. Misle da im se može, lažu supruge, lažu ljubavnice i same sebe. Fuj!
Mislim da se prevara teško može oprostiti, možda samo u izuzetnim slučajevima, kad je neko iz neke slabosti pogrešio jednom, pa sam priznao i pokajao se. I to je teško, ali ako partner može da oprosti, to pozdravljam. Sve ostalo je izdaja i ako predjete preko toga, desice se opet. I niste zaslužili bolje.

fleurs sauvages

pre 5 godina

@ Ana

Ana, vi nećete zameriti na ekplicitnosti, nadam se, možete je uzeti kao preko potrebnu i molim Vas (!) dobronamernu terapiju šoka, koja je hoćeš-nećeš neizbežna životnom putu koji ste odabrali. Elem, po sredi je sledeće – Vi samo glancate glavić *Drugoj* kojoj ste od Nultog Trenutka podređeni doduše u implicitnoj i romantiziranoj formi što je radi satisfakcije vaše duše i sujete, e da bi samo shodno svojoj svrsi, osnažili, podmladili Gonadu Okosnicu toga braka. Obratićete pažnju na – “…ali se vraca njoj... Nikada ga necu imati za sebe ” čak i Vi u tom svom stanju to razumevate.. a opet ostajete tu gde su drugi odredili da je Vaše mesto.

Propadaćete tako veličanstveno za one koji traju na račun vaše propasti i kad odzvoni vaša shodnost svrsi biće vam i eksplicitno predočen poredak prioriteta u kom ordinirate od početka. Nedostojno će vas opojati. A opojani bićete..

Ružan brak, vidite, ima i lik i trajanje Kornjače Sa Galapagosa. Damice vašeg pshološkog profila (kojima nije ispod digniteta da budu podređene, pričuvne, samozatajne) su im (a sijamski neodvojivim) prekopotrebno cvetno kupanje zajedničke grdobe u mirisnoj vodici afrodizijaka. Bon appetit mlada damo. Ili možda i niste tako mladi pa se ova situacija na ovaj ili onaj način provlači redovno kroz životna iskustva ?

Branko

pre 5 godina

Mene je devojka prevarila sa nekim likom iz Svajcarske. Inace super veza, puna topline i neznosti je prosto zahladnila preko noci da bi ona za par dana raskinula i objavila da se udaje u Svajcarsku. Malo sam se lose osecao jer me prevarila al sam to stoicki izdrzao, nisam je zvao niti patetisao, sta drugo covek i moze? Za dva meseca se vratila u Srbiju, da li je taj bio nasilan neki ili sta vec, nije ni bitno i dodje ona kod mene kuci, pita da budemo zajedno, sto sam ja odbio, nema tu sta da se prica. Iako je to sve proslo, moram priznati da je to malo uticalo na mene, od tada imam sumnju da li uopste imam kvalitet da zadrzim neku devojku, i logicno, samo sam kratke veze imao, malo se i plasim vezivanja sada...U svakom slucaju, prevara se ne prasta!

Prevarena žena

pre 5 godina

@SAMOKRITIČNI KRTIČNJAK
Posetite psihologa jer vaše viđenje seksa kao i funkcije seksa u vezi upućuje na neke probleme. I da ste žensko, garantujem vam svojim životom da ne biste tako mislili.

Ајде@

pre 5 godina

Више од десет година били у браку, двоје деце, поје.ала се са колегом, а како је мислила да нећу то приметити, није ми јасно. Али све се наместило да буде тако.
У почетку је мрзео, није подносио, гадила ми се, сада ми потпуно свеједно што се ње тиче, штавише ми је жао. Јер остала је сама, деца је употпуњују, али колико сам видео, душа јој празна.
Размишљао о опросту, али знам колико смо ми људи слаби, а колико су демони јаки, који ће нас стално кљукати помислима о превари. То ретко ко може да издржи, и боље је не петљати се с тиме, већ наставити даље...
И да, пошто сам је осуђивао, и њу и тог њеног, дешава ми се иста ситуација, исто искушење са једном удатом женом. Готово иста прича или барем слична! Још се не дам, али борбе има!
Поука је, не судите никоме, јер ће вам се судити!

Petar

pre 5 godina

@Bojana
Volim devojku, ženu nisam nikada. Bio sam slab i mlad, u tom momentu morao da slušam druge, neću da objašnjavam zašto, uglavnom je ucena u pitanju. Ne opravdavam se, trebao sam srcem a ne da svima sem meni bude dobro. Lomim se jer njoj ne mogu da pružim što bi želela a ne želim bez nje a ni ona bez mene. Možda nikad nisi osetila ljubav pa ne znaš,meni je ovo treća ljubav u životu i ne verujem da će ih još biti, mislim da je i ovo mnogo. Da volim najviše sebe, radio bi da meni bude dobro, a nije. Ona je jedina svetlost koju imam.

fleurs sauvages

pre 5 godina

Petre, Vi ste bili i ostali kukavica.

Kako na početku na koji se osvrćete niste imali ono što simetrijom podržava Vašeg juniora da načinite pravi izbor , tako to isto nemate ni dani danas. Što će reći da ste zaobišli duihovni razvoj u širokom luku i da ste „zamrznuti u vremenu“. Bojana je loše dedukovala Vašu situaciju, dozvolićete meni da pokušam s više pogodaka. Vi ste kao što već rekoh kukavica, samim tim ne volite nikoga pa ni sebe. Ni po jada što ste autodestruktivni, tu destrukciju delite sa drugima. Da umete da volite ne biste tu devojku vezivali za sebe koji joj , kako kažete, ne može dati ono što joj je potrebno, da je volite dali biste joj Slobodu, ovako ona vam godi duši da izdržite sav čemer i teskobu sopstvene promašene egzistencije. Da je volite ne biste njenom nesrećom i njenom tugom plaćali cenu svojih pogrešnih izbora. Kukavica.

on ili ona

pre 5 godina

razuman i normalan covek ne moze da pređe preko toga

Covek lepo objasnio. Mozemo da se "lozimo" ili sta vec, koliko god bili slabi - da nastavimo, idemo dalje. Ma nema sanse, hvala dovidjenja.Respekt za ljude koji mogu da nastave kao da se nije desilo.

Dusan Savic

pre 5 godina

Kakva prevara kakve gluposti. Ako sam ulozio u ljubav i srce i dusu a to neko izigra neka mu to mi ne treba. Prevaren jesam bio i to je najgori osecaj u zivotu. Ides dalje stisnes zube istugujes kakve gluposti da se produbljuje iskrenost, ej bre ????
Najgore od svega sto moze da se desi sto vidim po ljudima da li zenama ili muskarcima kada ih neko prevari je da se zatvore i ne dozvoljavaju nikome da im pridje. Plase se dignu zid plase se da ih neko opet ne povredi. I jednostavno odustanu od ljubavi zbog nekih idiota. A taj neko bi ti sve ucinio/la za tebe.
misli glavom i nemoj da varas

VJ

pre 5 godina

@siki
Monogamno pro***avanje?

Ako ste sa partner(k)om kome ste otvoreno i jasno rekli kako gledate na monogamiju i da prosto niste monogaman tip, i on(a) Vas prihvati i pristane da bude u takvoj vezi, to je apsolutno ok.

Ali, ako ste u vezi sa nekim kome ste jedini/jedina i kao gradite neki život zajedno, pritom ne otkrivajući Vaše sklonosti i apetite, držeći tu osobu u zabludi, a sa strane dohvatite šta poželite, to je i više nego jadno.

Obrad

pre 5 godina

A šta ako si optužen(a) za prevaru a nisi prevario i to traje godinama. Šta onda, niko ne nudi odgovore. A život ti postane mora.

Petar

pre 5 godina

@fleurs
Možda iz Vaše perspektive tako se čini... Nije ona ni tužna ni nesrećna, niti sam ja kukavica. Kao što rekoh, svima da ugodim, da bude dobro roditečjima, ženi i deci, a ja imam svoje jedino zadovoljstvo - ljubav. Nije to samo da se izdrži čemer (čak nije ni čemer, više je praznina tamo gde bi trebalo biti zajedništvo). Ne krijem se ni od koga, a i za ovo treba imati hrabrosti. Malo proširite vidike, pa ćetw videri da nije sve tako crno-belo, ni sa jedne strane. Svako plaća svoje. Nađite jedan život koji je proživljen a da i tom čoveku i svima oko njega bude dobro - NEMA. Svako plaća svoje, a šta je ko plati, najbolje zna. Neki kriju, neki ne kroju, i tu se vide kukavice.

ja

pre 5 godina

E da, ako primetite da vas partner malo više kinji i zanemaruje, a sa druge strane seks postane bolji, nemojte ništa da, proveravate, ime onoga sa kojim vas vara nije ni važno, veza sa njom / njom je već ozbiljna. O tome da je muška prevara manje opasna i za toleranciju ne bih da raspravljam, ne dozvoljava mi zdrav razum.

fleurs sauvages

pre 5 godina

Priroda me nije dala lakovernom pa biste me ipak morali pitanjem uveriti a u nedostatku bogobojažljive skrušenosti, kakvi ste već… što i ne smatram starinskom vrlinom najvišeg reda da se odmah razumemo. Iako filozofija ljudskih ćudi nedvosmisleno poručuje da je vrlina samo privid privid za .. pa znate već, za nešto Drugo..

boki

pre 5 godina

Zalosno je kad se problemi precute i mjesto da se rijese razgovorom rijesavaju se prevarom.Ne razumijem one koji pređu preko prevare.Lakse je prevariti,nego se suociti sa partnerom.Price su to za malu djecu.Ako vec dodje do toga treba vremena da se stekne povjerenje,bravo opet smo na pocetku.Prevara je kao
dokaz da niko u toj vezi nije siguran,ni onaj ko vara ni onaj ko je prevaren.Povjerenje je temelj,kad se sruse temelji pocne da se ljulja gradjevina.

fleurs sauvages

pre 5 godina

@ Pa pa paranoja

Rekla bih da želite i Vama da se obratim :-) Samo još niste smislili šta biste mogli pametno da me pitate..

Nešque

pre 5 godina

(Branko, 15. septembar 2018 16:19)

Isto ali bas isto kod mene. Samo što se moja nije vratila. Tako da si barem od jednog bolji i znaj da možeš da nađeš drugu. Ostavljena braćo, držimo se zajedno. :D

jedna istinita priča

pre 5 godina

Prevarila me je. I oprostio sam joj. Jer sam video veću sliku. Sliku u kojoj smo dugo godina zajedno i to je samo jedna mrlja koja vremenom bledi i nestaje pored svega lepog što će nam se desiti.

Pod uslovom da se to ne ponovi. Prevaru mogu oprostiti jednom. Dvaput je već previše.

Nažalost nisam došao do toga da saznam i čak sam bio optužen da nisam normalna osoba jer sam oprostio. Plus sto sam još ispao i loš covek jer sam proveravao telefon zbog sumnje koju sam imao.

Bojana

pre 5 godina

@Petar

Ocigledno je da ne volis zenu, ali ne volis ni tu devojku. Ti Petre najvise volis sebe. I ne treba ni da se razvodis, pa vas dvoje ste idealni jedno za drugo.

Definicija :)

pre 5 godina

p.s. Jer ako ne postoji neka definicija i jasnoća, svačime se tu može manipulisati, izazivati osećaj krivice kod nedužnih osoba, izazivati neprijateljstvo protiv nedužnih osoba i slično. Možda to nekome tako odgovara da se oseća vrednije nad drugim, ali većini ta onako... proizvoljna određivanja preljube, ne odgovaraju i mogu samo naštetiti međuljudskim odnosima.

maka

pre 5 godina

Samo je vazno zapitati sebe iskreno: Mogu li ja voleti osobu koja me je prevarila, mogu li ja verovati osobi koja me je prevarila, mog u li ja biti bezbrizna posle prevare?
NE! Tako da... pa-pa!

fleurs sauvages

pre 5 godina

@ Petar

Vi zaista verujete da ta devojka svoju sreću vidi kao žrtvu vama i vašem životnom narativu te će do te mere poništiti sebe i dok ste vi i vaša žena živi biti vam dobrovoljna i doživotna ljubavnica ? Ili kako vi to zovete – vaša devojka. Ako vas voli kako predstavljate ne može biti srećna i radosna što je njena ljubav oženjen čovek. Drugom ženom. Ili toliko ne poznajete žene ili ona vas ne voli. Uostalom i Vi toga morate biti svesni ? Rekla bih da vi manipulišete njenom srećom, uzimate tu ljubav za sebe ,, sve dok i ona ne bude smenjena na toj poziciji kao i njene prethodnice ili ćete se odvažiti i boriti za tu ljubav kako kažete ? Ne bi se reklo. Vi, dakle, jednu svetlost koju imate žrtvujete radi trajno trpne tame svog života ? Dirljiva ljubav, srce da zadrhti.. Ljubavi dolaze i prolaze zbog svoje prolazne prirode razume se, nikako i manjkavosti Vašeg karaktera, a Tama (praznina) u liku vaše neljubljene zakonite jedina je večna i neuništiva Konstanta, zar ne ? Opet zahvaljajući prirodi svih đavoimenih ovozemaljskih pojava koje suprugama, smrtni kakvi smo, nazivamo..