Neka pitanja postavljate singl drugaricama, a ne biste smele

Zaljubljenost i ljubavne veze su magične i predivne, ali nisu jedine stvari koje ljude čine srećnim.
Psiholog sa Harvarda Bela DePaulo skovala je termin "singlism" koji stigmatizuje odrasle ljude koji nisu u vezi.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Imam 39 godina i sama sam. Za rodbinu promasen zivot kad putujem i priustim sebi neka zadovoljstba od svojih para. Pri tom to nisu luksuzna putovanja niti neznamnijasta. Uvek me pitaju sta cekam i konstatuju da biram rodjaci koji su sve uradili ‘na vreme’. I koji misle da svi treba da rade tako kao i oni. Volela bih, naravno, da imam nekog ali dok nemam ne kukam i ne placem. Shvatila sam da se uvek nakon nekuh takvih poseta rodbine osecam lose. Uvek se nede indirektno provuce to ‘ sve je to super sto radis ali.... nemas nikog, dete nisi rodila( a mogla si sa nekim sebi dete da rodis) ‘ i sazaljevaju me. A oni krpe kraj sa krajem, vecito neka neslaganja u porodici posto su jurili vreme a ne osobe koje im pripadaju. Ali sve su uradili kao sto neke tamo od ne znam koga drustvene norme nalazu. Tesko je kad se strci i razlikuje od vecine.
  Svaki put kazem bicu djubre sledeci put i postaviti im neko delikatno pitanje ali nikad ne uradim to.
  Suma sumarum: tesko je kad si sam u Srbiji, i kad nosis nepravedno etiketu ‘ nesposoban/nespospbna’
  (Isla, 16. septembar 2018 14:37)

  # Link komentara

 2. Prebacio sam 42 godine. Nije jednostavno kada ste u društvu onih koji su oženjeni ili u vezi. Uvek imate taj osećaj da ste odbačeni, i trpite nekakve prozivke, pošalice i podruge od strane onih koji su u vezi ili u braku. Družeći se povremeno sa usamljenicima oni samo hrane svoj ego, i dobijaju osećaj da su uspešniji. Često su i licemerni, jer će usamljeniku reći da se mora oženiti ili si naći devojku, ali iza leđa će reći kako je ovaj nesposoban. Tužna je istina da su usamljenici veoma nesretni, osim u slučaju kada je samoća stvar ličnog izbora.
   (Stamatoje, 15. septembar 2018 20:25)

  # Link komentara

 3. dok nisu poceli da izmisljaju terminologiju za sve i svasta,zivelo se opustenije
   (primecujem, 15. septembar 2018 19:32)

  # Link komentara

 4. Dok nisi u vezi, svi te smaraju kada ćeš naći nekoga, i to na najružnije moguće načine. Kada nađeš nekoga, prvo te svi ignorišu i izbegavaju, kao da imaš kugu, dok ne ispitaju da li je taj/ta bolji od njihovih, pa onda krenu smaranja o braku. Kada se venčaš, krenu smaranja o deci.
  Jednom sam upitala jednog izuzetno nepristojnog poznanika, kada me je napao pre par godina šta čekam, što se ne udajem (vikao je to u supermarketu), zašto meni uvek da bude bolje nego drugima (WTF???), pitala sam ga a što me to pita, da nema možda u planu d ase razvede pa da mene ženi... Muk.
  Ne znam u kojoj je to realnosti priatojno i kulturno, ali mene nisu vaspitali da zadirem u intimu drugih ljudi, koja nema nikakve veze sa mnom. Pustite ljude da vam ispričaju ono što sami žele.
   (Vagica, 15. septembar 2018 19:32)

  # Link komentara

 5. Dodao bih na listu još i: "Hoćeš li mi dati, znam da imaš potrebe?"
  Nikad još nije uspelo.
  (Sale vampir, 15. septembar 2018 17:53)

  # Link komentara

 6. Čudi me da se malo više ne priča o teroru koji samci u Srbiji preživljavaju od strane prijatelja i rodbine koji su u braku/vezi. Teror se ogleda u prozivkama, prisilnom nabacivanju kombinacija, podsmehu i stalnim pitanjima o seksualnoj orijentaciji i tome su izloženi podjednako i žene i muškarci.

  A o tome na šta liče veze većine ljudi koje znam bolje i da ne počinjem.
  (milan, 15. septembar 2018 16:20)

  # Link komentara

 7. Kakvo je to druzenje u kome moras voditi racuna sta ces reci ili pitati? Ono je svakako osudjeno na udaljavanje, pa cak i na prekid.
  (Dott, 15. septembar 2018 15:35)

  # Link komentara