Ovakve žene muškarci smatraju najpoželjnijim: Da li ste iznenađene?

Sreda, 03.10.2018.

15:05

Izvor: cosmopolitan.hr

Ovakve žene muškarci smatraju najpoželjnijim: Da li ste iznenaðene? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

hm

pre 5 godina

A 90% žena u Srbiji traži da muškarac bude u svemu jednak ili iznad njih, da mogu da se udaju nabolje. Muškarac ako ima par bitnih kriterijuma kao što je mladost žene, odmah se javljaju besne usedelice. Žao mi je, ali ne vidim kako žena od 36 koja živi na Instagramu #sexandcity može biti interesantna ozbiljnom čoveku kojeg zanima porodica, a da pri tome ni sa svom šminkom nije privlačna. Može da bude kvalitetan prijatelj, slažem se.
(Nikola, 6. oktobar 2018 05:54)
Na instagramu ti pre zive ove mladje.
Uzgred ja na svakom koraku vidjam mame koje u debelim 40im setaju sitnu decu i bebe tako da ipak ne moze svako da nabavi mladju, inace bio ove sedele same zar ne? Ko moze moze, zna se ko. Ko ima sta da ponudi.

fleurs sauvages

pre 5 godina

Interesantan, neobično sladokusan asocijativni skok, Dott, .. i oh da.. jeste, tačno je to, oblaporni sentiment te Divne Obaveze nosi opstanak svetova na svojim plećima. Zato će ga pozdraviti aplauz visokih nebesa kad uzrok pogodi svoju posledicu kao metak u cilj.. ali naš je junak *što razumeva poreklo agresije* i prevejan lisac, kao sopstvenik oprezne radoznalosti on zna i to da ako slika vizuelne 'gozbe' vredi hiljadu reči, pogledi vrede hiljade svetova a tek u uzvraćenom pogledu uzrok će mu se pokazati kao dvosekli mač. To ga iz nekog razloga (njemu znanog) ostavlja nezbunjenim, nepokolebanim u saturnalijama koje inicira kad mu se……. hm, prohte. To je veoma lepo od njega… samo kad mu se posledica snagom i tajmingom novog uzroka vrati kao bumerang i 'kapne' u tu njegovu zbilju prolog više ne može da se održi.

Tačno je i to da žena ako smogne snage može uzdići do elegancije dobroćudnog prihvatanja divljačku suptilnost njegovog vudu tretmana ljubavi dok će joj on, dobričina kakavim ga je priroda dala, monaški strpljivo svojim finim posvećenim prstićima raskopčavati snove na njihov despotski latentni sadržaj.

Lektora bez

pre 5 godina

@Inteligentna, samostalna i samouverena. Nikada necu naci muza. Tesko meni jadnoj...
(Zena, 04. oktobar 2018 08:52)

Nego... Jesi li i ružna?

Nikola

pre 5 godina

(Samo sto, 4. oktobar 2018 17:03)
(Ego, 5. oktobar 2018 11:13)

A 90% žena u Srbiji traži da muškarac bude u svemu jednak ili iznad njih, da mogu da se udaju nabolje. Muškarac ako ima par bitnih kriterijuma kao što je mladost žene, odmah se javljaju besne usedelice. Žao mi je, ali ne vidim kako žena od 36 koja živi na Instagramu #sexandcity može biti interesantna ozbiljnom čoveku kojeg zanima porodica, a da pri tome ni sa svom šminkom nije privlačna. Može da bude kvalitetan prijatelj, slažem se.

Dott

pre 5 godina

(fleurs sauvages, 4. oktobar 2018 17:05)

Muskarac ima obavezu da zenu gleda kroz svoju seksualnost, a ona treba da se zgrazava njegovoj prostoti, ali da istovremeno krisom uziva u njegovim energetskim nadrazajima koje oseca i istovremeno sve negira agrsivno grizuci jabuku dok ga gleda direktno u oci. Njemu treba da je jasno da je njena agrsija nad jabukom posledica, a uzrocnik njegova prefinjeno dozirana seksualnost, koja je locirala a onda i nasla put do njenog zarista.

Fenix

pre 5 godina

Kaže jedan naš veliki pisac "žena više voli nežnu reč, makar bila i glupa, nego pametnu ako je gruba".
Neki jednostavno kao što neko već napisa "ne umemo da komuniciramo", premda to drugoj strani nije valjano opravdanje(naravno ukoliko i on/ona gaje ista ili slična osećanja).

Ego

pre 5 godina

@Nikola

Au kakav komentar, Vi tako o svim ženama na osnovu nekog svog ličnog iskustva... puni gorčine.
Izvinite, Nikola, da li biste nama ovde objasnili šta ste Vi i mnogi drugi muškarci radili od 20.do 30.godine?
Žena ne može oko 30. da bude ostvarena i uspešna i da želi porodicu?
Ona ako nije do kad su drugi zamislili da je vreme osnovala porodicu , iz ko zna kojih razloga koje niko ko je ne poznaje ne može da zna, njoj je prošlo vreme. A muškarci su recimo u istim tim godinama, poželjni i normalno je što su možda sami .
Uvek samo po ženi, iako je to sve dvosmerna priča.
Mnoge su bivale povređene i ostavljene, sa mnogima neki muškarci nisu želeli da naprave korak dalje ni posle godina provedenih zajedno, neke nikada nisu ni našle sebi odgovarajuću osobu, ili su bile odbjene ili neprimećene... toliko toga može ležati ispod onoga što mislite da vidite i 'znate'.
Zaista nije lepo generalizovati i etiketirati osobe koje ne poznajete , možda je neka prošla isto što i Vi pa tako i ona sada gleda na muškarce, a kada bi jedni i drugi malo pomerili ugao gledanja i otvorili se za nešto lepo i kvalitetno, možda bi pronašli izuzetnog partnera (partnerku) i druga, saputnika na putovanju zvanom život.

O zenama

pre 5 godina

Opet rasprava o zeninoj izbirljivosti, njenim godinama, kalkulacijama itd...
Ko je sam i zasto je sam, je toliko kompleksno pitanje i mi ne treba da donosimo misljenje o bilo kojoj zeni na osnovu izgleda ili bilo cega drugog.
Ljudi imaju tooliko slojeva licnosti,a mi samo posmatramo onaj prvi, golim okom vidljiv...
Opet, malo ko rece kakve tacno zene su muskarcima na prvo oko privlacne.
Zabluda je da sve lepe zene kalkulisu, to se zove "kiselo grozdje".
Ima i takvi ptoracunatih zena, ali reci da du sve lepe zene kalkulanti, je neozbiljno, povrsno i naprosto netacno.
Toliko lepih zena znam, a ne videh da sve zive kao princeze na zrnu graska.
Moja komsinica, prelepa zena zaista, zivi u garsonjeri sa muzem i dva sina.

fleurs sauvages

pre 5 godina

Hmm, dragi Dott.. svesti fizički izgled u svojoj multidimenzionalnosti na samo dimenzije dve, ne biva Dottić.. Ako ičeg od karaktera ima, a ima ima, u obliku tela i držanju to će se samoniklo rascvetati pred pogledom kao lotosov cvet, to sav svoj udeo u predigri prvih utisaka ostvaruje blagim naglašavanjem sisića i guze. Jedna doza utisaka vapije za drugom...nema većih izdajstava namerenog od sadržanog u okicama. Čemu najava i nagoveštaj rumenih usnica sugestivnih moći, da li tu negde kao sklupčani pužić strpljivo čeka krupnocvetna cvetna loža da primi nezasite jagodice tvojih prstiju? Ma ne čoveče, nema te fotografije koja će ukrasti real time pogled koji ne ostavlja Svoj Zenit u stanju ravnotušnosti. Nema ničeg korisnog od ove vrste “štiva”. Treba si dopustiti bogohulno raspoloženje da te krene niz kičmu kao brojanicu. A to je pokrenuo duh što je napustio svoje telo i “zajašio” tvoje. Na simboličnoj ravni, razume se .

Samo sto

pre 5 godina

(Nikola, 4. oktobar 2018 07:02)

Ne dragi. Takvih zaista ima 90% u opstoj populaciji. Mozda ne kod tebe u firmi. Mene bar bed bojsi nisu zanimali ja sam zena inzenjer. Ali sam svesna realnosti u Srbiji i sta je prosek. A to nisu mladi japiji, niti oni ovde vecito kukaju

Dott

pre 5 godina

Da bi rezultati ankete bili validni, mora se izbeci mogucnost manipulacije sa ucesnicima anketa. Nacin na koji je ovo ispitivanje radjeno, ocigledno ima za cilj validiranje necijeg misljenja, a ne prikaz pravog stanja. Lepa i zgodna devojka kako god se ponasala, dal detinjasto ili bila ozbiljna i odmerena, njeno ponasanje ce muskarcu biti favorit. Dok manje lepa i zgodna devojka, opet kako god se ponasala, muskarcima ce njeno ponasanje biti neprivlacno, sto samo znaci da njeno ponasanje i nije imalo bitan uticaj na njihov utisak pozeljnosti za tom osobom.
Ali zahvaljujuci ovom ispitivanju, neke zakljucke mozemo doneti, a to je da pozeljnost za nekom osobom u mnogome zavisi od njenog fizickog izgleda i da druge njene karakteristike ulaze u razmatranje tek ako njen fizicki izgled dobije konkurenciju.

Milos

pre 5 godina

Sta ima lepse od pametne, lepe, samouverene zene koju svi zele a samo je tvoja? Takve zene su navikle na flert, to im je nacin zivota, hrani im dusu, ego...svi se okrecu za njom a ona na kraju balade ode kuci sa tobom.

To je moja, i meni i njoj lepo.

naravnodaJAbiram

pre 5 godina

@...
Ovo sto si naveo u prvoj recenici je super. Premda kada malo odrastes shvatices da to prve nikako ne ide bez ovog druge recenice.
Sto pre se pomiris sa tim bice ti lepse u zivotu.

A za ovog sto mu je problem sto zene biraju- pa da cekaju vas muskarce 90% njih bi ostalo same.

Nikola

pre 5 godina

(Samo sto, 3. oktobar 2018 21:19)
Devojkama se cini da je takvo 90% muskaraca u Srbiji jer su njima u fokusu samo bed bojsi koji osim leptirica u stomaku, na kratko, ne nude nista a ostavljaju iza sebe slomljene i razocarane zene koje mrze citav muski rod u Srbiji. Mnoge provedu tako od 20. do 30. godine zivota iduci od jednog do drugog brodoloma i posle se pitaju gde su ti pravi muskarci sada? Pa sto dalje od takvih, naravno. Zamisli, uspeli su u zivotu i zele porodicu, pa nece da biraju onu cije je vreme proslo. Ali bed bojsi su tu pa taman moze vikend zanimacija da se nastavi nakon ispijanja sotova sa drugaricama po fensi kaficima.

različito shvatanje ljubavi

pre 5 godina

ono kad ti se cini da se ta divna stvorenja otrgnuta sama od sebe pumpaju kao muzjaci curke@

Ti da si neku zaista "silno voleo" prihvatio bi da nije savršena i ne bi ostao samo na tome da prepoznaš nečije mane, nego bi probao i da joj pomogneš u njima, da je ohrabriš u pravcu koji misliš da je dobar (to je ljubav - i briga za nečiju dobrobit, a ne samo strast)?

A u svom alijasu si nagovestio u čemu je problem (u tvojoj nesigurnosti u njenu vernost?), ali ne brini, najčešće nije u tome problem... Problem je često, verujem, što su neki od vas poprilično zatvoreni i ne komuniciraju kako treba, ni kad treba, ni o čemu treba (nešto bitno) i onda kad druga strana "zaboravi" zašto je uopšte izabrala vas i krene da "podiže sidro" (a i to je nekad duži proces, ali to navodno ne primećujete, a kao vas je mnogo briga), ni tad (nekih) od vas nema da se potrudite, da kažete osobi da je želite za sebe (jer ona verovatno (iz vaših dela misli da nije tako, inače možda ne bi ni odlazila)?

Ili poradi na veštinama komunikacije (postavljanju pravih pritanja na pravoj "adresi" (njoj)) i adekvatnom odgovaranju na njena pitanja), ili... (ma znaš bolje od mene kako se to završava)...?
Verovatno to nisi ni isprva želeo ili smatrao mogućim, kad si se tek naknadno setio da si silno voleo, ali eto, "nekim čudom" ti ostao uskraćen...?

Možda i jesi u pravu... ali, pitaj je ipak je li ona u nečemu prvo bila uskraćena (ili već znaš odgovor)...?

Ono što da odmah (ozvaniči vaš odnos), to imaš, drugo je... "silna ljubav" (

pre 5 godina

ono kad ti se cini da se ta divna stvorenja otrgnuta sama od sebe pumpaju kao muzjaci curke@

To što ste opisali (ta "manipulatorka") je možda žena koja je takodje silno volela i ostala "praznih šaka" (zbog nekoga ko možda nju nije dovoljno voleo) i sada veruje da se neke stvari ne garantuju, nesigurna je po pitanju takvih odnosa, ne usudjuje se da dopusti sebi da voli, dok nije sigurna da je voljena (ili da će barem imati realne uslove za to (sa nekim ko je iskren i prema njoj ima dobru nameru i ponašanje).
Evo, i ja sam nekoga dugo volela bez da je išta mnogo činio za mene. Nekog sam dugo čekala, još jednom - volela ga maltene bezuslovno (u smislu da je meni on više puta ponavljao da me ne voli (ili tako nešto))... - pa šta mislite, kako sam se posle osećala?
Ne, devojke i žene - nemojte voleti. Ne vezujte se za nekoga ko se ni na šta nije obavezao prema vama (ni na ljubav, ni na fer tretman, ni na intimne odnose, ni na zajedničke proslave... tj. na brak). Ne prihvatajte manje od toga, jer kako kažu: "Bolje je i sama, nego u lošem odnosu." (odnosu iz koga izadjete gore nego što ste bile, u kome ste davali, a nije vam adekvatno uzvraćeno, u kome ste čekale, ali gde vam možda ipak nije budućnost.
Neki muškarci tvrde da vole neke žene, ali njihova dela to ne dokazuju (nekad je to način da dobiju nešto drugo, pa makar i samo flert). Ako je toliko vole, što to ne kažu njoj, što je ne ožene, pokažu joj da žele zajedničku budućnost? Dela, a ne reči samo...

...

pre 5 godina

Ja od zene trazim nezavisnu, ambicioznu, sa cvrtstim stavom, principima i lojalnost. Nista vise. Necu zenu koja ne moze bez mene i necu zenu koja svrlja i flertuje naokolo.

samo da kazem...

pre 5 godina

Imam dva saveta: 1. Ne treba se pretvarati. Ko hoće da nađe sebi osobu za život, treba da je traži na mestima koje i nega zanimaju. Ako nekog zanimaju knjige, treba da traži u biblioteci, a ako ga zanimaju žurke, džabe obilazi biblioteke... 2. Ne možete drugu osobu promeniti iz temelja, ne nadajte se. Možete promeniti samo nijanse. Ako vam u startu ne odgovara, nije za vas.

samo da kazem...

pre 5 godina

Poželjna žena je relativna stvar. Pitanje je da li tražite ženu za provod, ili za brak i zajednički život. Kad to definišete, onda znate šta da tražite.

Bogato iskustvo

pre 5 godina

@Nikola, 3. oktobar 2018 19:08)
Nikola, Nikola, radim na fakultetu, da ti kažem - lepa, kulturna, obrazovana je ugrožena vrsta među mlađom generacijom. Pretpostavljam da imaš neke dodatne zahteve za ozbiljniju vezu sem navedenih koje tek neće zadovoljiti. Srećan povratak u realnost jer veruj mi sreća će ti trebati.

Samo sto

pre 5 godina

(Nikola, 3. oktobar 2018 19:08)

Da samo 90% muskaraca u Srbiji nece da se fokusira na posao i uspeh vec na kukanje kako je dobar i zato siromah, kako je u Srbiji to nemoguce a otici negde tesko bla, bla, bla...
Prosto lenji su za sve, za zivot ali kriterijume u vezi lepote sto kazes ne spustaju. Otuda tolika dreka oko "sponzorusa". Zamisli moze da bira a nece luzera. Sramota.

ono kad ti se cini da se ta divna stvorenja otrgnuta sama od sebe pumpaju kao muzjaci curke

pre 5 godina

Miro, slazem se da ne treba spustati kriterijume, jer to mi zvuci kao pokusaj uredjenja ljubavnih odnosa gde se zna ko svakom pripada, a ljubav se na da tako urediti. Ovakvi saveti dolaze od ljudi kod kojih je ljubav nebitna, pa su uglavnom orijentisani na organizaciju sopstvene dobrobiti, sto je razumljivo donekle, ali ono nesto sto se oseca celim bicem i „olaksava“ i pomaze kod dogovora svake vrste, to je upravo ljubav. Ima muskaraca kojima je ljubav bitna, a medju njima i onih koji su vise zena silno voleli i na kraju zbog toga sto adekvatnu ljubav nisu u njoj nasli, odlucili su da nastave sami, i dalje se nadajuci da ce imati srece da ponovo zavole i da ta ljubav bude uzvracena. Na tom putu, koncept „jaka zena“ cesto bude prepreka, ali ne u tom smislu sto se muskarac pored nje oseca inferiorno (naprotiv ima i jakih muskaraca), vec zato sto mi se cini da je ta zena jos vise okrenuta nekim svojim interesima, i da to koriste kao sredstvo dominacije i nabijanja tenzije, a realno za tim nema potrebe. U takvim situacijama, cak i muskarac koji voli potpalice taj tinjajuci sukob i ostavice je u duhu od nje nametnute real politicke borbe... Zreo muskarac nije dadraga cinitelj, vec respektabilna licnost od koje mozes da ocekujes adekvatan tretman, a tu spada i nemirenje sa danasnjom epidemijom neiskrenih odnosa, sto zene uopste ne percipiraju kao problem jer zive u predrasudi da su vece manipularke od muskaraca i da upravo tu lezi njihova moc. A to vec nije zena koja voli.

Nikola

pre 5 godina

Slažem se sa Mirom, i dodajem da muškarci ne trebaju da spuštaju svoje kriterijume u vezi sa lepotom žena. Postoje i lepe, kulturne, obrazovane a mlade žene, samo sačekajte da ih upoznate. Stasavaju svakog dana. Nemojte srljati u veze i brak. Ne nasedajte na priče o neozbiljnosti i nepreuzimanju odgovornosti. Zaista vredi preskočiti sve one koje misle da im bogatstvo, skupa garderoba, dobar posao, putovanja i titula daju pravo da biraju koga hoće, a da same nisu baš lepe niti mlade. Muškarci, imate pravo na svoje želje i preferencije i držite se slobodno kriterijuma. Vreme radi za vas. Fokusirajte se samo na svoj posao i uspeh a žene će same da se bore za vas. Nikada ih nemojte juriti. Inspirisaćete ih uspehom, postaćete sami bolje osobe i dati primer svim generacijama kako treba postupati.

Kolporter

pre 5 godina

Kao i lav kad skače na manju, sporiju antilopu, koja hramlje ili se tek rodila itd. Samo potvrđen životinjski instinkt.
(banned, 03. oktobar 2018 15:17)
Ovo je, apsolutno najbesmisleniji komentar dana. Da li si uopšte "ukačio" da su muškarci i žene pripadnici iste, ljudske, vrste i da je poređenje koje si izneo toliko suludo da je s.m.e.š.n.o? Muškarci u primalnom ponašanju zaziru od jakih, žena sa integritetom i stavom, jer im to u startu ruši poziciju zaštitnika i onemogućava dominaciju u odnosu, a imaš i ono čuveno "mnogo je komplikovana/teška", što je, obično izgovor za sopstvenu intelektualnu inferiornost. Svako generalizovanje u muško-ženskim odnosima je namenjeno ili zabavi ili da ohrabri one pripadnike oba pola koji nemaju sreće u ljubavi, nema baš neku ozbiljnu naučnu podlogu. Iz perspektive vrlo odraslog muškarca, ne postoji arhetip/slika idealne žene, tražiš kompletan odnos, na svim nivoima i, naravno da savršenstva ne postoje, neki odnosi su bliži tome i traju, neki ne i to je sve. Slika je, uzgred, odlična za zid ili ekran, ali bez svega onoga ispod vanjštine, to ostaje i njena jedina svrha. Kome je to dovoljno, poštujem, ali nekako mislim da treba uživati na više nivoa.

Hmmmm

pre 5 godina

Naravno hteo bi da ga gleda ko boga i da joj je neophodan, da crkne bez njega. Zato se uvrede kada zena nadje drugog cak i kada on nju ostavi. Zaista dobar odnos moze biti samo izmedju dve osobe kojima nije niko neophodan, ali im je lepse zajedno.

NbgDeki

pre 5 godina

pa ne znam za ove stvari poput ranjivosti i detinjastog ponasanja, ali moja supruga ima prirodnu korpu G i to mi je bilo baš poželjno...
(sidji do reke, 03. oktobar 2018 15:24)

Dokolenice a?

anti-generalizacija

pre 5 godina

Generalizacija je jedna od najglupljih stvari u Univerzumu. Naravno da prednost imaju interesantne osobe jer jednostavno sa takvim osobama ti nije dosadno. I to naravno važi za oba pola. Ali opet, ne mora da bude nekom interesantno ono što je recimo meni interesantno... Tako da 100 ljudi 100 ćudi. Svako ima nešto što mu odgovara i što mu ne odgovara pa se ljudi tako i traže.

Ica

pre 5 godina

Zanimljivo je sprovesti istrazivanje koliko muskaraca, a kolika zena komentarise teme u sesiji Super zena. Mislim da blago dominiraju muskarci :). Mozda me rezultati budu demantovali. Svakako simpaticno :)

Tina

pre 5 godina

Iz ovog samo mogu da zakljucim da u tom slucaju psiholoski mehanizam moskaraca ne radi bas dobro :) Ne verujem u ovakva ‘istrazivanja’.

Pop

pre 5 godina

Žene uglavnom gledaju korist i eventualno genetiku AKO misle da rode...

...a to je kapitalizam, samo prostitucija, nema ljubavi bate, tražili ste, živite...

lol

pre 5 godina

Ko da je bitno kako izgledaju, bitno je kakve su kao ljudi i kako se slazete u zivotu, sad to sto neko preferira ovako ili onako,, mislim da nema nikakve veze...

gde ja zivim

pre 5 godina

Vecina muskaraca voli one zene za koje procene da nemaju i da nece imati mnogo opcija, one za koje procene da ce trpeti dosta. Zato ovde i zakukavaju kako zene treba da snize kriterijume i da ne cekaju neke bolje i stalno tvrde da tih boljih nema... Ali, vidi vraga, ima ih. Zaista vredi preskociti sve one s kompleksima, sve one koji misle da je glavna fora u novcu i sve one koji za zenu koja je nesto postigla u zivotu osim udaje uvek prokomentarisu kako je "princeza" i "nafurana" i da oni takve obilaze u sirokom luku i sacekati onog retkog ali zrelog. Tek tad shvatis koliko musko-zenski odnos moze da bude lep, ispunjen, bogat i zdrav. Devojke, ne spustajte kriterijume, mi jedni druge treba da inspirisemo da budemo najbolji sto mozemo, a ne da spustamo kriterijume zbog bilo koga. Isto vazi i za zrele i inteligentne muskarce. Ostavimo ove sto spustaju kriterijume jedne drugima.
(Mira, 03. oktobar 2018 15:30)


Slazem se skoro u svemu sa tobom, ali sa godinama koje prolaze jako brzo, kriterijumi se sve vise podizu, kako ljudi budu zreliji. Jednog dana se probudimo naravno sami i shvatimo da imamo po 50 godina, a ni bracnog druga i poroda. Mislim da je bolje biti realan i pogledati sebe u ogledalo i da to bude neka osnova. Ne mogu ja(polazim od sebe), da "podizem kriterijum", a obicni sam smrtnik, a hteo bih miss sveta da imam kraj sebe, banalni primer... Ali sto se nekih unutrasnjih kvaliteta tice, apsolutno se slazem sa tobom. Ali to je nazalost danas jako retka pojava u ovom ludom vremenu, pa je pozeljno napraviti balans i kompromis.

Branko BG

pre 5 godina

Kako kaže Marfi: " Ako konsultuješ dovoljan broj stručnjaka, možeš potvrditi svako mošljenje."
Drugim rečima, vrlo je lako napraviti istraživanje koje će dati potpuno suprotne rezultate.

Ana

pre 5 godina

Kad obucem kracu suknjicu, lepe carapice, 12-icu, sredim frizuru, noktice, napucim usnice...dahcu prosto dahcu i prozdiru pogledom. Muskarci-prosto.

palop

pre 5 godina

Kao i lav kad skače na manju, sporiju antilopu, koja hramlje ili se tek rodila itd. Samo potvrđen životinjski instinkt.
(banned, 03. oktobar 2018 15:17)

Zar ne bi trebalo da se poredi sa lavom koji trazi lavicu, a ne plen za rucak?

lujka da mi vaspitava decu, to nikajo, a da je pustim da si provežba šta ima, nema problema

pre 5 godina

Hoće da kažu da bez greške znaju koja zašta može da posluži (ili šta signalizira).

Nebojša

pre 5 godina

Mislim da niko nikad ne treba da se osloni na ovakva istraživanja koja su najčešće teška glupost a čak i kada nisu to je ipak samo istraživanje u realnosti može biti totalno drugačije.

sidji do reke

pre 5 godina

pa ne znam za ove stvari poput ranjivosti i detinjastog ponasanja, ali moja supruga ima prirodnu korpu G i to mi je bilo baš poželjno...

Mira

pre 5 godina

Vecina muskaraca voli one zene za koje procene da nemaju i da nece imati mnogo opcija, one za koje procene da ce trpeti dosta. Zato ovde i zakukavaju kako zene treba da snize kriterijume i da ne cekaju neke bolje i stalno tvrde da tih boljih nema... Ali, vidi vraga, ima ih. Zaista vredi preskociti sve one s kompleksima, sve one koji misle da je glavna fora u novcu i sve one koji za zenu koja je nesto postigla u zivotu osim udaje uvek prokomentarisu kako je "princeza" i "nafurana" i da oni takve obilaze u sirokom luku i sacekati onog retkog ali zrelog. Tek tad shvatis koliko musko-zenski odnos moze da bude lep, ispunjen, bogat i zdrav. Devojke, ne spustajte kriterijume, mi jedni druge treba da inspirisemo da budemo najbolji sto mozemo, a ne da spustamo kriterijume zbog bilo koga. Isto vazi i za zrele i inteligentne muskarce. Ostavimo ove sto spustaju kriterijume jedne drugima.

Mira

pre 5 godina

Vecina muskaraca voli one zene za koje procene da nemaju i da nece imati mnogo opcija, one za koje procene da ce trpeti dosta. Zato ovde i zakukavaju kako zene treba da snize kriterijume i da ne cekaju neke bolje i stalno tvrde da tih boljih nema... Ali, vidi vraga, ima ih. Zaista vredi preskociti sve one s kompleksima, sve one koji misle da je glavna fora u novcu i sve one koji za zenu koja je nesto postigla u zivotu osim udaje uvek prokomentarisu kako je "princeza" i "nafurana" i da oni takve obilaze u sirokom luku i sacekati onog retkog ali zrelog. Tek tad shvatis koliko musko-zenski odnos moze da bude lep, ispunjen, bogat i zdrav. Devojke, ne spustajte kriterijume, mi jedni druge treba da inspirisemo da budemo najbolji sto mozemo, a ne da spustamo kriterijume zbog bilo koga. Isto vazi i za zrele i inteligentne muskarce. Ostavimo ove sto spustaju kriterijume jedne drugima.

Nebojša

pre 5 godina

Mislim da niko nikad ne treba da se osloni na ovakva istraživanja koja su najčešće teška glupost a čak i kada nisu to je ipak samo istraživanje u realnosti može biti totalno drugačije.

Hmmmm

pre 5 godina

Naravno hteo bi da ga gleda ko boga i da joj je neophodan, da crkne bez njega. Zato se uvrede kada zena nadje drugog cak i kada on nju ostavi. Zaista dobar odnos moze biti samo izmedju dve osobe kojima nije niko neophodan, ali im je lepse zajedno.

Samo sto

pre 5 godina

(Nikola, 3. oktobar 2018 19:08)

Da samo 90% muskaraca u Srbiji nece da se fokusira na posao i uspeh vec na kukanje kako je dobar i zato siromah, kako je u Srbiji to nemoguce a otici negde tesko bla, bla, bla...
Prosto lenji su za sve, za zivot ali kriterijume u vezi lepote sto kazes ne spustaju. Otuda tolika dreka oko "sponzorusa". Zamisli moze da bira a nece luzera. Sramota.

palop

pre 5 godina

Kao i lav kad skače na manju, sporiju antilopu, koja hramlje ili se tek rodila itd. Samo potvrđen životinjski instinkt.
(banned, 03. oktobar 2018 15:17)

Zar ne bi trebalo da se poredi sa lavom koji trazi lavicu, a ne plen za rucak?

Ica

pre 5 godina

Zanimljivo je sprovesti istrazivanje koliko muskaraca, a kolika zena komentarise teme u sesiji Super zena. Mislim da blago dominiraju muskarci :). Mozda me rezultati budu demantovali. Svakako simpaticno :)

Branko BG

pre 5 godina

Kako kaže Marfi: " Ako konsultuješ dovoljan broj stručnjaka, možeš potvrditi svako mošljenje."
Drugim rečima, vrlo je lako napraviti istraživanje koje će dati potpuno suprotne rezultate.

Kolporter

pre 5 godina

Kao i lav kad skače na manju, sporiju antilopu, koja hramlje ili se tek rodila itd. Samo potvrđen životinjski instinkt.
(banned, 03. oktobar 2018 15:17)
Ovo je, apsolutno najbesmisleniji komentar dana. Da li si uopšte "ukačio" da su muškarci i žene pripadnici iste, ljudske, vrste i da je poređenje koje si izneo toliko suludo da je s.m.e.š.n.o? Muškarci u primalnom ponašanju zaziru od jakih, žena sa integritetom i stavom, jer im to u startu ruši poziciju zaštitnika i onemogućava dominaciju u odnosu, a imaš i ono čuveno "mnogo je komplikovana/teška", što je, obično izgovor za sopstvenu intelektualnu inferiornost. Svako generalizovanje u muško-ženskim odnosima je namenjeno ili zabavi ili da ohrabri one pripadnike oba pola koji nemaju sreće u ljubavi, nema baš neku ozbiljnu naučnu podlogu. Iz perspektive vrlo odraslog muškarca, ne postoji arhetip/slika idealne žene, tražiš kompletan odnos, na svim nivoima i, naravno da savršenstva ne postoje, neki odnosi su bliži tome i traju, neki ne i to je sve. Slika je, uzgred, odlična za zid ili ekran, ali bez svega onoga ispod vanjštine, to ostaje i njena jedina svrha. Kome je to dovoljno, poštujem, ali nekako mislim da treba uživati na više nivoa.

anti-generalizacija

pre 5 godina

Generalizacija je jedna od najglupljih stvari u Univerzumu. Naravno da prednost imaju interesantne osobe jer jednostavno sa takvim osobama ti nije dosadno. I to naravno važi za oba pola. Ali opet, ne mora da bude nekom interesantno ono što je recimo meni interesantno... Tako da 100 ljudi 100 ćudi. Svako ima nešto što mu odgovara i što mu ne odgovara pa se ljudi tako i traže.

Nikola

pre 5 godina

Slažem se sa Mirom, i dodajem da muškarci ne trebaju da spuštaju svoje kriterijume u vezi sa lepotom žena. Postoje i lepe, kulturne, obrazovane a mlade žene, samo sačekajte da ih upoznate. Stasavaju svakog dana. Nemojte srljati u veze i brak. Ne nasedajte na priče o neozbiljnosti i nepreuzimanju odgovornosti. Zaista vredi preskočiti sve one koje misle da im bogatstvo, skupa garderoba, dobar posao, putovanja i titula daju pravo da biraju koga hoće, a da same nisu baš lepe niti mlade. Muškarci, imate pravo na svoje želje i preferencije i držite se slobodno kriterijuma. Vreme radi za vas. Fokusirajte se samo na svoj posao i uspeh a žene će same da se bore za vas. Nikada ih nemojte juriti. Inspirisaćete ih uspehom, postaćete sami bolje osobe i dati primer svim generacijama kako treba postupati.

sidji do reke

pre 5 godina

pa ne znam za ove stvari poput ranjivosti i detinjastog ponasanja, ali moja supruga ima prirodnu korpu G i to mi je bilo baš poželjno...

gde ja zivim

pre 5 godina

Vecina muskaraca voli one zene za koje procene da nemaju i da nece imati mnogo opcija, one za koje procene da ce trpeti dosta. Zato ovde i zakukavaju kako zene treba da snize kriterijume i da ne cekaju neke bolje i stalno tvrde da tih boljih nema... Ali, vidi vraga, ima ih. Zaista vredi preskociti sve one s kompleksima, sve one koji misle da je glavna fora u novcu i sve one koji za zenu koja je nesto postigla u zivotu osim udaje uvek prokomentarisu kako je "princeza" i "nafurana" i da oni takve obilaze u sirokom luku i sacekati onog retkog ali zrelog. Tek tad shvatis koliko musko-zenski odnos moze da bude lep, ispunjen, bogat i zdrav. Devojke, ne spustajte kriterijume, mi jedni druge treba da inspirisemo da budemo najbolji sto mozemo, a ne da spustamo kriterijume zbog bilo koga. Isto vazi i za zrele i inteligentne muskarce. Ostavimo ove sto spustaju kriterijume jedne drugima.
(Mira, 03. oktobar 2018 15:30)


Slazem se skoro u svemu sa tobom, ali sa godinama koje prolaze jako brzo, kriterijumi se sve vise podizu, kako ljudi budu zreliji. Jednog dana se probudimo naravno sami i shvatimo da imamo po 50 godina, a ni bracnog druga i poroda. Mislim da je bolje biti realan i pogledati sebe u ogledalo i da to bude neka osnova. Ne mogu ja(polazim od sebe), da "podizem kriterijum", a obicni sam smrtnik, a hteo bih miss sveta da imam kraj sebe, banalni primer... Ali sto se nekih unutrasnjih kvaliteta tice, apsolutno se slazem sa tobom. Ali to je nazalost danas jako retka pojava u ovom ludom vremenu, pa je pozeljno napraviti balans i kompromis.

različito shvatanje ljubavi

pre 5 godina

ono kad ti se cini da se ta divna stvorenja otrgnuta sama od sebe pumpaju kao muzjaci curke@

Ti da si neku zaista "silno voleo" prihvatio bi da nije savršena i ne bi ostao samo na tome da prepoznaš nečije mane, nego bi probao i da joj pomogneš u njima, da je ohrabriš u pravcu koji misliš da je dobar (to je ljubav - i briga za nečiju dobrobit, a ne samo strast)?

A u svom alijasu si nagovestio u čemu je problem (u tvojoj nesigurnosti u njenu vernost?), ali ne brini, najčešće nije u tome problem... Problem je često, verujem, što su neki od vas poprilično zatvoreni i ne komuniciraju kako treba, ni kad treba, ni o čemu treba (nešto bitno) i onda kad druga strana "zaboravi" zašto je uopšte izabrala vas i krene da "podiže sidro" (a i to je nekad duži proces, ali to navodno ne primećujete, a kao vas je mnogo briga), ni tad (nekih) od vas nema da se potrudite, da kažete osobi da je želite za sebe (jer ona verovatno (iz vaših dela misli da nije tako, inače možda ne bi ni odlazila)?

Ili poradi na veštinama komunikacije (postavljanju pravih pritanja na pravoj "adresi" (njoj)) i adekvatnom odgovaranju na njena pitanja), ili... (ma znaš bolje od mene kako se to završava)...?
Verovatno to nisi ni isprva želeo ili smatrao mogućim, kad si se tek naknadno setio da si silno voleo, ali eto, "nekim čudom" ti ostao uskraćen...?

Možda i jesi u pravu... ali, pitaj je ipak je li ona u nečemu prvo bila uskraćena (ili već znaš odgovor)...?

samo da kazem...

pre 5 godina

Imam dva saveta: 1. Ne treba se pretvarati. Ko hoće da nađe sebi osobu za život, treba da je traži na mestima koje i nega zanimaju. Ako nekog zanimaju knjige, treba da traži u biblioteci, a ako ga zanimaju žurke, džabe obilazi biblioteke... 2. Ne možete drugu osobu promeniti iz temelja, ne nadajte se. Možete promeniti samo nijanse. Ako vam u startu ne odgovara, nije za vas.

Ono što da odmah (ozvaniči vaš odnos), to imaš, drugo je... "silna ljubav" (

pre 5 godina

ono kad ti se cini da se ta divna stvorenja otrgnuta sama od sebe pumpaju kao muzjaci curke@

To što ste opisali (ta "manipulatorka") je možda žena koja je takodje silno volela i ostala "praznih šaka" (zbog nekoga ko možda nju nije dovoljno voleo) i sada veruje da se neke stvari ne garantuju, nesigurna je po pitanju takvih odnosa, ne usudjuje se da dopusti sebi da voli, dok nije sigurna da je voljena (ili da će barem imati realne uslove za to (sa nekim ko je iskren i prema njoj ima dobru nameru i ponašanje).
Evo, i ja sam nekoga dugo volela bez da je išta mnogo činio za mene. Nekog sam dugo čekala, još jednom - volela ga maltene bezuslovno (u smislu da je meni on više puta ponavljao da me ne voli (ili tako nešto))... - pa šta mislite, kako sam se posle osećala?
Ne, devojke i žene - nemojte voleti. Ne vezujte se za nekoga ko se ni na šta nije obavezao prema vama (ni na ljubav, ni na fer tretman, ni na intimne odnose, ni na zajedničke proslave... tj. na brak). Ne prihvatajte manje od toga, jer kako kažu: "Bolje je i sama, nego u lošem odnosu." (odnosu iz koga izadjete gore nego što ste bile, u kome ste davali, a nije vam adekvatno uzvraćeno, u kome ste čekale, ali gde vam možda ipak nije budućnost.
Neki muškarci tvrde da vole neke žene, ali njihova dela to ne dokazuju (nekad je to način da dobiju nešto drugo, pa makar i samo flert). Ako je toliko vole, što to ne kažu njoj, što je ne ožene, pokažu joj da žele zajedničku budućnost? Dela, a ne reči samo...

lol

pre 5 godina

Ko da je bitno kako izgledaju, bitno je kakve su kao ljudi i kako se slazete u zivotu, sad to sto neko preferira ovako ili onako,, mislim da nema nikakve veze...

Dott

pre 5 godina

Da bi rezultati ankete bili validni, mora se izbeci mogucnost manipulacije sa ucesnicima anketa. Nacin na koji je ovo ispitivanje radjeno, ocigledno ima za cilj validiranje necijeg misljenja, a ne prikaz pravog stanja. Lepa i zgodna devojka kako god se ponasala, dal detinjasto ili bila ozbiljna i odmerena, njeno ponasanje ce muskarcu biti favorit. Dok manje lepa i zgodna devojka, opet kako god se ponasala, muskarcima ce njeno ponasanje biti neprivlacno, sto samo znaci da njeno ponasanje i nije imalo bitan uticaj na njihov utisak pozeljnosti za tom osobom.
Ali zahvaljujuci ovom ispitivanju, neke zakljucke mozemo doneti, a to je da pozeljnost za nekom osobom u mnogome zavisi od njenog fizickog izgleda i da druge njene karakteristike ulaze u razmatranje tek ako njen fizicki izgled dobije konkurenciju.

...

pre 5 godina

Ja od zene trazim nezavisnu, ambicioznu, sa cvrtstim stavom, principima i lojalnost. Nista vise. Necu zenu koja ne moze bez mene i necu zenu koja svrlja i flertuje naokolo.

Milos

pre 5 godina

Sta ima lepse od pametne, lepe, samouverene zene koju svi zele a samo je tvoja? Takve zene su navikle na flert, to im je nacin zivota, hrani im dusu, ego...svi se okrecu za njom a ona na kraju balade ode kuci sa tobom.

To je moja, i meni i njoj lepo.

NbgDeki

pre 5 godina

pa ne znam za ove stvari poput ranjivosti i detinjastog ponasanja, ali moja supruga ima prirodnu korpu G i to mi je bilo baš poželjno...
(sidji do reke, 03. oktobar 2018 15:24)

Dokolenice a?

Ana

pre 5 godina

Kad obucem kracu suknjicu, lepe carapice, 12-icu, sredim frizuru, noktice, napucim usnice...dahcu prosto dahcu i prozdiru pogledom. Muskarci-prosto.

Bogato iskustvo

pre 5 godina

@Nikola, 3. oktobar 2018 19:08)
Nikola, Nikola, radim na fakultetu, da ti kažem - lepa, kulturna, obrazovana je ugrožena vrsta među mlađom generacijom. Pretpostavljam da imaš neke dodatne zahteve za ozbiljniju vezu sem navedenih koje tek neće zadovoljiti. Srećan povratak u realnost jer veruj mi sreća će ti trebati.

Dott

pre 5 godina

(fleurs sauvages, 4. oktobar 2018 17:05)

Muskarac ima obavezu da zenu gleda kroz svoju seksualnost, a ona treba da se zgrazava njegovoj prostoti, ali da istovremeno krisom uziva u njegovim energetskim nadrazajima koje oseca i istovremeno sve negira agrsivno grizuci jabuku dok ga gleda direktno u oci. Njemu treba da je jasno da je njena agrsija nad jabukom posledica, a uzrocnik njegova prefinjeno dozirana seksualnost, koja je locirala a onda i nasla put do njenog zarista.

ono kad ti se cini da se ta divna stvorenja otrgnuta sama od sebe pumpaju kao muzjaci curke

pre 5 godina

Miro, slazem se da ne treba spustati kriterijume, jer to mi zvuci kao pokusaj uredjenja ljubavnih odnosa gde se zna ko svakom pripada, a ljubav se na da tako urediti. Ovakvi saveti dolaze od ljudi kod kojih je ljubav nebitna, pa su uglavnom orijentisani na organizaciju sopstvene dobrobiti, sto je razumljivo donekle, ali ono nesto sto se oseca celim bicem i „olaksava“ i pomaze kod dogovora svake vrste, to je upravo ljubav. Ima muskaraca kojima je ljubav bitna, a medju njima i onih koji su vise zena silno voleli i na kraju zbog toga sto adekvatnu ljubav nisu u njoj nasli, odlucili su da nastave sami, i dalje se nadajuci da ce imati srece da ponovo zavole i da ta ljubav bude uzvracena. Na tom putu, koncept „jaka zena“ cesto bude prepreka, ali ne u tom smislu sto se muskarac pored nje oseca inferiorno (naprotiv ima i jakih muskaraca), vec zato sto mi se cini da je ta zena jos vise okrenuta nekim svojim interesima, i da to koriste kao sredstvo dominacije i nabijanja tenzije, a realno za tim nema potrebe. U takvim situacijama, cak i muskarac koji voli potpalice taj tinjajuci sukob i ostavice je u duhu od nje nametnute real politicke borbe... Zreo muskarac nije dadraga cinitelj, vec respektabilna licnost od koje mozes da ocekujes adekvatan tretman, a tu spada i nemirenje sa danasnjom epidemijom neiskrenih odnosa, sto zene uopste ne percipiraju kao problem jer zive u predrasudi da su vece manipularke od muskaraca i da upravo tu lezi njihova moc. A to vec nije zena koja voli.

samo da kazem...

pre 5 godina

Poželjna žena je relativna stvar. Pitanje je da li tražite ženu za provod, ili za brak i zajednički život. Kad to definišete, onda znate šta da tražite.

Ego

pre 5 godina

@Nikola

Au kakav komentar, Vi tako o svim ženama na osnovu nekog svog ličnog iskustva... puni gorčine.
Izvinite, Nikola, da li biste nama ovde objasnili šta ste Vi i mnogi drugi muškarci radili od 20.do 30.godine?
Žena ne može oko 30. da bude ostvarena i uspešna i da želi porodicu?
Ona ako nije do kad su drugi zamislili da je vreme osnovala porodicu , iz ko zna kojih razloga koje niko ko je ne poznaje ne može da zna, njoj je prošlo vreme. A muškarci su recimo u istim tim godinama, poželjni i normalno je što su možda sami .
Uvek samo po ženi, iako je to sve dvosmerna priča.
Mnoge su bivale povređene i ostavljene, sa mnogima neki muškarci nisu želeli da naprave korak dalje ni posle godina provedenih zajedno, neke nikada nisu ni našle sebi odgovarajuću osobu, ili su bile odbjene ili neprimećene... toliko toga može ležati ispod onoga što mislite da vidite i 'znate'.
Zaista nije lepo generalizovati i etiketirati osobe koje ne poznajete , možda je neka prošla isto što i Vi pa tako i ona sada gleda na muškarce, a kada bi jedni i drugi malo pomerili ugao gledanja i otvorili se za nešto lepo i kvalitetno, možda bi pronašli izuzetnog partnera (partnerku) i druga, saputnika na putovanju zvanom život.

O zenama

pre 5 godina

Opet rasprava o zeninoj izbirljivosti, njenim godinama, kalkulacijama itd...
Ko je sam i zasto je sam, je toliko kompleksno pitanje i mi ne treba da donosimo misljenje o bilo kojoj zeni na osnovu izgleda ili bilo cega drugog.
Ljudi imaju tooliko slojeva licnosti,a mi samo posmatramo onaj prvi, golim okom vidljiv...
Opet, malo ko rece kakve tacno zene su muskarcima na prvo oko privlacne.
Zabluda je da sve lepe zene kalkulisu, to se zove "kiselo grozdje".
Ima i takvi ptoracunatih zena, ali reci da du sve lepe zene kalkulanti, je neozbiljno, povrsno i naprosto netacno.
Toliko lepih zena znam, a ne videh da sve zive kao princeze na zrnu graska.
Moja komsinica, prelepa zena zaista, zivi u garsonjeri sa muzem i dva sina.

naravnodaJAbiram

pre 5 godina

@...
Ovo sto si naveo u prvoj recenici je super. Premda kada malo odrastes shvatices da to prve nikako ne ide bez ovog druge recenice.
Sto pre se pomiris sa tim bice ti lepse u zivotu.

A za ovog sto mu je problem sto zene biraju- pa da cekaju vas muskarce 90% njih bi ostalo same.

Nikola

pre 5 godina

(Samo sto, 3. oktobar 2018 21:19)
Devojkama se cini da je takvo 90% muskaraca u Srbiji jer su njima u fokusu samo bed bojsi koji osim leptirica u stomaku, na kratko, ne nude nista a ostavljaju iza sebe slomljene i razocarane zene koje mrze citav muski rod u Srbiji. Mnoge provedu tako od 20. do 30. godine zivota iduci od jednog do drugog brodoloma i posle se pitaju gde su ti pravi muskarci sada? Pa sto dalje od takvih, naravno. Zamisli, uspeli su u zivotu i zele porodicu, pa nece da biraju onu cije je vreme proslo. Ali bed bojsi su tu pa taman moze vikend zanimacija da se nastavi nakon ispijanja sotova sa drugaricama po fensi kaficima.

Tina

pre 5 godina

Iz ovog samo mogu da zakljucim da u tom slucaju psiholoski mehanizam moskaraca ne radi bas dobro :) Ne verujem u ovakva ‘istrazivanja’.

Samo sto

pre 5 godina

(Nikola, 4. oktobar 2018 07:02)

Ne dragi. Takvih zaista ima 90% u opstoj populaciji. Mozda ne kod tebe u firmi. Mene bar bed bojsi nisu zanimali ja sam zena inzenjer. Ali sam svesna realnosti u Srbiji i sta je prosek. A to nisu mladi japiji, niti oni ovde vecito kukaju

Pop

pre 5 godina

Žene uglavnom gledaju korist i eventualno genetiku AKO misle da rode...

...a to je kapitalizam, samo prostitucija, nema ljubavi bate, tražili ste, živite...

Fenix

pre 5 godina

Kaže jedan naš veliki pisac "žena više voli nežnu reč, makar bila i glupa, nego pametnu ako je gruba".
Neki jednostavno kao što neko već napisa "ne umemo da komuniciramo", premda to drugoj strani nije valjano opravdanje(naravno ukoliko i on/ona gaje ista ili slična osećanja).

lujka da mi vaspitava decu, to nikajo, a da je pustim da si provežba šta ima, nema problema

pre 5 godina

Hoće da kažu da bez greške znaju koja zašta može da posluži (ili šta signalizira).

fleurs sauvages

pre 5 godina

Hmm, dragi Dott.. svesti fizički izgled u svojoj multidimenzionalnosti na samo dimenzije dve, ne biva Dottić.. Ako ičeg od karaktera ima, a ima ima, u obliku tela i držanju to će se samoniklo rascvetati pred pogledom kao lotosov cvet, to sav svoj udeo u predigri prvih utisaka ostvaruje blagim naglašavanjem sisića i guze. Jedna doza utisaka vapije za drugom...nema većih izdajstava namerenog od sadržanog u okicama. Čemu najava i nagoveštaj rumenih usnica sugestivnih moći, da li tu negde kao sklupčani pužić strpljivo čeka krupnocvetna cvetna loža da primi nezasite jagodice tvojih prstiju? Ma ne čoveče, nema te fotografije koja će ukrasti real time pogled koji ne ostavlja Svoj Zenit u stanju ravnotušnosti. Nema ničeg korisnog od ove vrste “štiva”. Treba si dopustiti bogohulno raspoloženje da te krene niz kičmu kao brojanicu. A to je pokrenuo duh što je napustio svoje telo i “zajašio” tvoje. Na simboličnoj ravni, razume se .

Lektora bez

pre 5 godina

@Inteligentna, samostalna i samouverena. Nikada necu naci muza. Tesko meni jadnoj...
(Zena, 04. oktobar 2018 08:52)

Nego... Jesi li i ružna?

Nikola

pre 5 godina

(Samo sto, 4. oktobar 2018 17:03)
(Ego, 5. oktobar 2018 11:13)

A 90% žena u Srbiji traži da muškarac bude u svemu jednak ili iznad njih, da mogu da se udaju nabolje. Muškarac ako ima par bitnih kriterijuma kao što je mladost žene, odmah se javljaju besne usedelice. Žao mi je, ali ne vidim kako žena od 36 koja živi na Instagramu #sexandcity može biti interesantna ozbiljnom čoveku kojeg zanima porodica, a da pri tome ni sa svom šminkom nije privlačna. Može da bude kvalitetan prijatelj, slažem se.

fleurs sauvages

pre 5 godina

Interesantan, neobično sladokusan asocijativni skok, Dott, .. i oh da.. jeste, tačno je to, oblaporni sentiment te Divne Obaveze nosi opstanak svetova na svojim plećima. Zato će ga pozdraviti aplauz visokih nebesa kad uzrok pogodi svoju posledicu kao metak u cilj.. ali naš je junak *što razumeva poreklo agresije* i prevejan lisac, kao sopstvenik oprezne radoznalosti on zna i to da ako slika vizuelne 'gozbe' vredi hiljadu reči, pogledi vrede hiljade svetova a tek u uzvraćenom pogledu uzrok će mu se pokazati kao dvosekli mač. To ga iz nekog razloga (njemu znanog) ostavlja nezbunjenim, nepokolebanim u saturnalijama koje inicira kad mu se……. hm, prohte. To je veoma lepo od njega… samo kad mu se posledica snagom i tajmingom novog uzroka vrati kao bumerang i 'kapne' u tu njegovu zbilju prolog više ne može da se održi.

Tačno je i to da žena ako smogne snage može uzdići do elegancije dobroćudnog prihvatanja divljačku suptilnost njegovog vudu tretmana ljubavi dok će joj on, dobričina kakavim ga je priroda dala, monaški strpljivo svojim finim posvećenim prstićima raskopčavati snove na njihov despotski latentni sadržaj.

hm

pre 5 godina

A 90% žena u Srbiji traži da muškarac bude u svemu jednak ili iznad njih, da mogu da se udaju nabolje. Muškarac ako ima par bitnih kriterijuma kao što je mladost žene, odmah se javljaju besne usedelice. Žao mi je, ali ne vidim kako žena od 36 koja živi na Instagramu #sexandcity može biti interesantna ozbiljnom čoveku kojeg zanima porodica, a da pri tome ni sa svom šminkom nije privlačna. Može da bude kvalitetan prijatelj, slažem se.
(Nikola, 6. oktobar 2018 05:54)
Na instagramu ti pre zive ove mladje.
Uzgred ja na svakom koraku vidjam mame koje u debelim 40im setaju sitnu decu i bebe tako da ipak ne moze svako da nabavi mladju, inace bio ove sedele same zar ne? Ko moze moze, zna se ko. Ko ima sta da ponudi.

Nikola

pre 5 godina

Slažem se sa Mirom, i dodajem da muškarci ne trebaju da spuštaju svoje kriterijume u vezi sa lepotom žena. Postoje i lepe, kulturne, obrazovane a mlade žene, samo sačekajte da ih upoznate. Stasavaju svakog dana. Nemojte srljati u veze i brak. Ne nasedajte na priče o neozbiljnosti i nepreuzimanju odgovornosti. Zaista vredi preskočiti sve one koje misle da im bogatstvo, skupa garderoba, dobar posao, putovanja i titula daju pravo da biraju koga hoće, a da same nisu baš lepe niti mlade. Muškarci, imate pravo na svoje želje i preferencije i držite se slobodno kriterijuma. Vreme radi za vas. Fokusirajte se samo na svoj posao i uspeh a žene će same da se bore za vas. Nikada ih nemojte juriti. Inspirisaćete ih uspehom, postaćete sami bolje osobe i dati primer svim generacijama kako treba postupati.

sidji do reke

pre 5 godina

pa ne znam za ove stvari poput ranjivosti i detinjastog ponasanja, ali moja supruga ima prirodnu korpu G i to mi je bilo baš poželjno...

ono kad ti se cini da se ta divna stvorenja otrgnuta sama od sebe pumpaju kao muzjaci curke

pre 5 godina

Miro, slazem se da ne treba spustati kriterijume, jer to mi zvuci kao pokusaj uredjenja ljubavnih odnosa gde se zna ko svakom pripada, a ljubav se na da tako urediti. Ovakvi saveti dolaze od ljudi kod kojih je ljubav nebitna, pa su uglavnom orijentisani na organizaciju sopstvene dobrobiti, sto je razumljivo donekle, ali ono nesto sto se oseca celim bicem i „olaksava“ i pomaze kod dogovora svake vrste, to je upravo ljubav. Ima muskaraca kojima je ljubav bitna, a medju njima i onih koji su vise zena silno voleli i na kraju zbog toga sto adekvatnu ljubav nisu u njoj nasli, odlucili su da nastave sami, i dalje se nadajuci da ce imati srece da ponovo zavole i da ta ljubav bude uzvracena. Na tom putu, koncept „jaka zena“ cesto bude prepreka, ali ne u tom smislu sto se muskarac pored nje oseca inferiorno (naprotiv ima i jakih muskaraca), vec zato sto mi se cini da je ta zena jos vise okrenuta nekim svojim interesima, i da to koriste kao sredstvo dominacije i nabijanja tenzije, a realno za tim nema potrebe. U takvim situacijama, cak i muskarac koji voli potpalice taj tinjajuci sukob i ostavice je u duhu od nje nametnute real politicke borbe... Zreo muskarac nije dadraga cinitelj, vec respektabilna licnost od koje mozes da ocekujes adekvatan tretman, a tu spada i nemirenje sa danasnjom epidemijom neiskrenih odnosa, sto zene uopste ne percipiraju kao problem jer zive u predrasudi da su vece manipularke od muskaraca i da upravo tu lezi njihova moc. A to vec nije zena koja voli.

Mira

pre 5 godina

Vecina muskaraca voli one zene za koje procene da nemaju i da nece imati mnogo opcija, one za koje procene da ce trpeti dosta. Zato ovde i zakukavaju kako zene treba da snize kriterijume i da ne cekaju neke bolje i stalno tvrde da tih boljih nema... Ali, vidi vraga, ima ih. Zaista vredi preskociti sve one s kompleksima, sve one koji misle da je glavna fora u novcu i sve one koji za zenu koja je nesto postigla u zivotu osim udaje uvek prokomentarisu kako je "princeza" i "nafurana" i da oni takve obilaze u sirokom luku i sacekati onog retkog ali zrelog. Tek tad shvatis koliko musko-zenski odnos moze da bude lep, ispunjen, bogat i zdrav. Devojke, ne spustajte kriterijume, mi jedni druge treba da inspirisemo da budemo najbolji sto mozemo, a ne da spustamo kriterijume zbog bilo koga. Isto vazi i za zrele i inteligentne muskarce. Ostavimo ove sto spustaju kriterijume jedne drugima.

Pop

pre 5 godina

Žene uglavnom gledaju korist i eventualno genetiku AKO misle da rode...

...a to je kapitalizam, samo prostitucija, nema ljubavi bate, tražili ste, živite...

Ana

pre 5 godina

Kad obucem kracu suknjicu, lepe carapice, 12-icu, sredim frizuru, noktice, napucim usnice...dahcu prosto dahcu i prozdiru pogledom. Muskarci-prosto.

Nikola

pre 5 godina

(Samo sto, 3. oktobar 2018 21:19)
Devojkama se cini da je takvo 90% muskaraca u Srbiji jer su njima u fokusu samo bed bojsi koji osim leptirica u stomaku, na kratko, ne nude nista a ostavljaju iza sebe slomljene i razocarane zene koje mrze citav muski rod u Srbiji. Mnoge provedu tako od 20. do 30. godine zivota iduci od jednog do drugog brodoloma i posle se pitaju gde su ti pravi muskarci sada? Pa sto dalje od takvih, naravno. Zamisli, uspeli su u zivotu i zele porodicu, pa nece da biraju onu cije je vreme proslo. Ali bed bojsi su tu pa taman moze vikend zanimacija da se nastavi nakon ispijanja sotova sa drugaricama po fensi kaficima.

Milos

pre 5 godina

Sta ima lepse od pametne, lepe, samouverene zene koju svi zele a samo je tvoja? Takve zene su navikle na flert, to im je nacin zivota, hrani im dusu, ego...svi se okrecu za njom a ona na kraju balade ode kuci sa tobom.

To je moja, i meni i njoj lepo.

Lektora bez

pre 5 godina

@Inteligentna, samostalna i samouverena. Nikada necu naci muza. Tesko meni jadnoj...
(Zena, 04. oktobar 2018 08:52)

Nego... Jesi li i ružna?

Dott

pre 5 godina

(fleurs sauvages, 4. oktobar 2018 17:05)

Muskarac ima obavezu da zenu gleda kroz svoju seksualnost, a ona treba da se zgrazava njegovoj prostoti, ali da istovremeno krisom uziva u njegovim energetskim nadrazajima koje oseca i istovremeno sve negira agrsivno grizuci jabuku dok ga gleda direktno u oci. Njemu treba da je jasno da je njena agrsija nad jabukom posledica, a uzrocnik njegova prefinjeno dozirana seksualnost, koja je locirala a onda i nasla put do njenog zarista.

Samo sto

pre 5 godina

(Nikola, 3. oktobar 2018 19:08)

Da samo 90% muskaraca u Srbiji nece da se fokusira na posao i uspeh vec na kukanje kako je dobar i zato siromah, kako je u Srbiji to nemoguce a otici negde tesko bla, bla, bla...
Prosto lenji su za sve, za zivot ali kriterijume u vezi lepote sto kazes ne spustaju. Otuda tolika dreka oko "sponzorusa". Zamisli moze da bira a nece luzera. Sramota.

Nikola

pre 5 godina

(Samo sto, 4. oktobar 2018 17:03)
(Ego, 5. oktobar 2018 11:13)

A 90% žena u Srbiji traži da muškarac bude u svemu jednak ili iznad njih, da mogu da se udaju nabolje. Muškarac ako ima par bitnih kriterijuma kao što je mladost žene, odmah se javljaju besne usedelice. Žao mi je, ali ne vidim kako žena od 36 koja živi na Instagramu #sexandcity može biti interesantna ozbiljnom čoveku kojeg zanima porodica, a da pri tome ni sa svom šminkom nije privlačna. Može da bude kvalitetan prijatelj, slažem se.

lujka da mi vaspitava decu, to nikajo, a da je pustim da si provežba šta ima, nema problema

pre 5 godina

Hoće da kažu da bez greške znaju koja zašta može da posluži (ili šta signalizira).

fleurs sauvages

pre 5 godina

Hmm, dragi Dott.. svesti fizički izgled u svojoj multidimenzionalnosti na samo dimenzije dve, ne biva Dottić.. Ako ičeg od karaktera ima, a ima ima, u obliku tela i držanju to će se samoniklo rascvetati pred pogledom kao lotosov cvet, to sav svoj udeo u predigri prvih utisaka ostvaruje blagim naglašavanjem sisića i guze. Jedna doza utisaka vapije za drugom...nema većih izdajstava namerenog od sadržanog u okicama. Čemu najava i nagoveštaj rumenih usnica sugestivnih moći, da li tu negde kao sklupčani pužić strpljivo čeka krupnocvetna cvetna loža da primi nezasite jagodice tvojih prstiju? Ma ne čoveče, nema te fotografije koja će ukrasti real time pogled koji ne ostavlja Svoj Zenit u stanju ravnotušnosti. Nema ničeg korisnog od ove vrste “štiva”. Treba si dopustiti bogohulno raspoloženje da te krene niz kičmu kao brojanicu. A to je pokrenuo duh što je napustio svoje telo i “zajašio” tvoje. Na simboličnoj ravni, razume se .

fleurs sauvages

pre 5 godina

Interesantan, neobično sladokusan asocijativni skok, Dott, .. i oh da.. jeste, tačno je to, oblaporni sentiment te Divne Obaveze nosi opstanak svetova na svojim plećima. Zato će ga pozdraviti aplauz visokih nebesa kad uzrok pogodi svoju posledicu kao metak u cilj.. ali naš je junak *što razumeva poreklo agresije* i prevejan lisac, kao sopstvenik oprezne radoznalosti on zna i to da ako slika vizuelne 'gozbe' vredi hiljadu reči, pogledi vrede hiljade svetova a tek u uzvraćenom pogledu uzrok će mu se pokazati kao dvosekli mač. To ga iz nekog razloga (njemu znanog) ostavlja nezbunjenim, nepokolebanim u saturnalijama koje inicira kad mu se……. hm, prohte. To je veoma lepo od njega… samo kad mu se posledica snagom i tajmingom novog uzroka vrati kao bumerang i 'kapne' u tu njegovu zbilju prolog više ne može da se održi.

Tačno je i to da žena ako smogne snage može uzdići do elegancije dobroćudnog prihvatanja divljačku suptilnost njegovog vudu tretmana ljubavi dok će joj on, dobričina kakavim ga je priroda dala, monaški strpljivo svojim finim posvećenim prstićima raskopčavati snove na njihov despotski latentni sadržaj.

gde ja zivim

pre 5 godina

Vecina muskaraca voli one zene za koje procene da nemaju i da nece imati mnogo opcija, one za koje procene da ce trpeti dosta. Zato ovde i zakukavaju kako zene treba da snize kriterijume i da ne cekaju neke bolje i stalno tvrde da tih boljih nema... Ali, vidi vraga, ima ih. Zaista vredi preskociti sve one s kompleksima, sve one koji misle da je glavna fora u novcu i sve one koji za zenu koja je nesto postigla u zivotu osim udaje uvek prokomentarisu kako je "princeza" i "nafurana" i da oni takve obilaze u sirokom luku i sacekati onog retkog ali zrelog. Tek tad shvatis koliko musko-zenski odnos moze da bude lep, ispunjen, bogat i zdrav. Devojke, ne spustajte kriterijume, mi jedni druge treba da inspirisemo da budemo najbolji sto mozemo, a ne da spustamo kriterijume zbog bilo koga. Isto vazi i za zrele i inteligentne muskarce. Ostavimo ove sto spustaju kriterijume jedne drugima.
(Mira, 03. oktobar 2018 15:30)


Slazem se skoro u svemu sa tobom, ali sa godinama koje prolaze jako brzo, kriterijumi se sve vise podizu, kako ljudi budu zreliji. Jednog dana se probudimo naravno sami i shvatimo da imamo po 50 godina, a ni bracnog druga i poroda. Mislim da je bolje biti realan i pogledati sebe u ogledalo i da to bude neka osnova. Ne mogu ja(polazim od sebe), da "podizem kriterijum", a obicni sam smrtnik, a hteo bih miss sveta da imam kraj sebe, banalni primer... Ali sto se nekih unutrasnjih kvaliteta tice, apsolutno se slazem sa tobom. Ali to je nazalost danas jako retka pojava u ovom ludom vremenu, pa je pozeljno napraviti balans i kompromis.

...

pre 5 godina

Ja od zene trazim nezavisnu, ambicioznu, sa cvrtstim stavom, principima i lojalnost. Nista vise. Necu zenu koja ne moze bez mene i necu zenu koja svrlja i flertuje naokolo.

NbgDeki

pre 5 godina

pa ne znam za ove stvari poput ranjivosti i detinjastog ponasanja, ali moja supruga ima prirodnu korpu G i to mi je bilo baš poželjno...
(sidji do reke, 03. oktobar 2018 15:24)

Dokolenice a?

Kolporter

pre 5 godina

Kao i lav kad skače na manju, sporiju antilopu, koja hramlje ili se tek rodila itd. Samo potvrđen životinjski instinkt.
(banned, 03. oktobar 2018 15:17)
Ovo je, apsolutno najbesmisleniji komentar dana. Da li si uopšte "ukačio" da su muškarci i žene pripadnici iste, ljudske, vrste i da je poređenje koje si izneo toliko suludo da je s.m.e.š.n.o? Muškarci u primalnom ponašanju zaziru od jakih, žena sa integritetom i stavom, jer im to u startu ruši poziciju zaštitnika i onemogućava dominaciju u odnosu, a imaš i ono čuveno "mnogo je komplikovana/teška", što je, obično izgovor za sopstvenu intelektualnu inferiornost. Svako generalizovanje u muško-ženskim odnosima je namenjeno ili zabavi ili da ohrabri one pripadnike oba pola koji nemaju sreće u ljubavi, nema baš neku ozbiljnu naučnu podlogu. Iz perspektive vrlo odraslog muškarca, ne postoji arhetip/slika idealne žene, tražiš kompletan odnos, na svim nivoima i, naravno da savršenstva ne postoje, neki odnosi su bliži tome i traju, neki ne i to je sve. Slika je, uzgred, odlična za zid ili ekran, ali bez svega onoga ispod vanjštine, to ostaje i njena jedina svrha. Kome je to dovoljno, poštujem, ali nekako mislim da treba uživati na više nivoa.

Ono što da odmah (ozvaniči vaš odnos), to imaš, drugo je... "silna ljubav" (

pre 5 godina

ono kad ti se cini da se ta divna stvorenja otrgnuta sama od sebe pumpaju kao muzjaci curke@

To što ste opisali (ta "manipulatorka") je možda žena koja je takodje silno volela i ostala "praznih šaka" (zbog nekoga ko možda nju nije dovoljno voleo) i sada veruje da se neke stvari ne garantuju, nesigurna je po pitanju takvih odnosa, ne usudjuje se da dopusti sebi da voli, dok nije sigurna da je voljena (ili da će barem imati realne uslove za to (sa nekim ko je iskren i prema njoj ima dobru nameru i ponašanje).
Evo, i ja sam nekoga dugo volela bez da je išta mnogo činio za mene. Nekog sam dugo čekala, još jednom - volela ga maltene bezuslovno (u smislu da je meni on više puta ponavljao da me ne voli (ili tako nešto))... - pa šta mislite, kako sam se posle osećala?
Ne, devojke i žene - nemojte voleti. Ne vezujte se za nekoga ko se ni na šta nije obavezao prema vama (ni na ljubav, ni na fer tretman, ni na intimne odnose, ni na zajedničke proslave... tj. na brak). Ne prihvatajte manje od toga, jer kako kažu: "Bolje je i sama, nego u lošem odnosu." (odnosu iz koga izadjete gore nego što ste bile, u kome ste davali, a nije vam adekvatno uzvraćeno, u kome ste čekale, ali gde vam možda ipak nije budućnost.
Neki muškarci tvrde da vole neke žene, ali njihova dela to ne dokazuju (nekad je to način da dobiju nešto drugo, pa makar i samo flert). Ako je toliko vole, što to ne kažu njoj, što je ne ožene, pokažu joj da žele zajedničku budućnost? Dela, a ne reči samo...

Nebojša

pre 5 godina

Mislim da niko nikad ne treba da se osloni na ovakva istraživanja koja su najčešće teška glupost a čak i kada nisu to je ipak samo istraživanje u realnosti može biti totalno drugačije.

različito shvatanje ljubavi

pre 5 godina

ono kad ti se cini da se ta divna stvorenja otrgnuta sama od sebe pumpaju kao muzjaci curke@

Ti da si neku zaista "silno voleo" prihvatio bi da nije savršena i ne bi ostao samo na tome da prepoznaš nečije mane, nego bi probao i da joj pomogneš u njima, da je ohrabriš u pravcu koji misliš da je dobar (to je ljubav - i briga za nečiju dobrobit, a ne samo strast)?

A u svom alijasu si nagovestio u čemu je problem (u tvojoj nesigurnosti u njenu vernost?), ali ne brini, najčešće nije u tome problem... Problem je često, verujem, što su neki od vas poprilično zatvoreni i ne komuniciraju kako treba, ni kad treba, ni o čemu treba (nešto bitno) i onda kad druga strana "zaboravi" zašto je uopšte izabrala vas i krene da "podiže sidro" (a i to je nekad duži proces, ali to navodno ne primećujete, a kao vas je mnogo briga), ni tad (nekih) od vas nema da se potrudite, da kažete osobi da je želite za sebe (jer ona verovatno (iz vaših dela misli da nije tako, inače možda ne bi ni odlazila)?

Ili poradi na veštinama komunikacije (postavljanju pravih pritanja na pravoj "adresi" (njoj)) i adekvatnom odgovaranju na njena pitanja), ili... (ma znaš bolje od mene kako se to završava)...?
Verovatno to nisi ni isprva želeo ili smatrao mogućim, kad si se tek naknadno setio da si silno voleo, ali eto, "nekim čudom" ti ostao uskraćen...?

Možda i jesi u pravu... ali, pitaj je ipak je li ona u nečemu prvo bila uskraćena (ili već znaš odgovor)...?

Ego

pre 5 godina

@Nikola

Au kakav komentar, Vi tako o svim ženama na osnovu nekog svog ličnog iskustva... puni gorčine.
Izvinite, Nikola, da li biste nama ovde objasnili šta ste Vi i mnogi drugi muškarci radili od 20.do 30.godine?
Žena ne može oko 30. da bude ostvarena i uspešna i da želi porodicu?
Ona ako nije do kad su drugi zamislili da je vreme osnovala porodicu , iz ko zna kojih razloga koje niko ko je ne poznaje ne može da zna, njoj je prošlo vreme. A muškarci su recimo u istim tim godinama, poželjni i normalno je što su možda sami .
Uvek samo po ženi, iako je to sve dvosmerna priča.
Mnoge su bivale povređene i ostavljene, sa mnogima neki muškarci nisu želeli da naprave korak dalje ni posle godina provedenih zajedno, neke nikada nisu ni našle sebi odgovarajuću osobu, ili su bile odbjene ili neprimećene... toliko toga može ležati ispod onoga što mislite da vidite i 'znate'.
Zaista nije lepo generalizovati i etiketirati osobe koje ne poznajete , možda je neka prošla isto što i Vi pa tako i ona sada gleda na muškarce, a kada bi jedni i drugi malo pomerili ugao gledanja i otvorili se za nešto lepo i kvalitetno, možda bi pronašli izuzetnog partnera (partnerku) i druga, saputnika na putovanju zvanom život.

Hmmmm

pre 5 godina

Naravno hteo bi da ga gleda ko boga i da joj je neophodan, da crkne bez njega. Zato se uvrede kada zena nadje drugog cak i kada on nju ostavi. Zaista dobar odnos moze biti samo izmedju dve osobe kojima nije niko neophodan, ali im je lepse zajedno.

Bogato iskustvo

pre 5 godina

@Nikola, 3. oktobar 2018 19:08)
Nikola, Nikola, radim na fakultetu, da ti kažem - lepa, kulturna, obrazovana je ugrožena vrsta među mlađom generacijom. Pretpostavljam da imaš neke dodatne zahteve za ozbiljniju vezu sem navedenih koje tek neće zadovoljiti. Srećan povratak u realnost jer veruj mi sreća će ti trebati.

Dott

pre 5 godina

Da bi rezultati ankete bili validni, mora se izbeci mogucnost manipulacije sa ucesnicima anketa. Nacin na koji je ovo ispitivanje radjeno, ocigledno ima za cilj validiranje necijeg misljenja, a ne prikaz pravog stanja. Lepa i zgodna devojka kako god se ponasala, dal detinjasto ili bila ozbiljna i odmerena, njeno ponasanje ce muskarcu biti favorit. Dok manje lepa i zgodna devojka, opet kako god se ponasala, muskarcima ce njeno ponasanje biti neprivlacno, sto samo znaci da njeno ponasanje i nije imalo bitan uticaj na njihov utisak pozeljnosti za tom osobom.
Ali zahvaljujuci ovom ispitivanju, neke zakljucke mozemo doneti, a to je da pozeljnost za nekom osobom u mnogome zavisi od njenog fizickog izgleda i da druge njene karakteristike ulaze u razmatranje tek ako njen fizicki izgled dobije konkurenciju.

naravnodaJAbiram

pre 5 godina

@...
Ovo sto si naveo u prvoj recenici je super. Premda kada malo odrastes shvatices da to prve nikako ne ide bez ovog druge recenice.
Sto pre se pomiris sa tim bice ti lepse u zivotu.

A za ovog sto mu je problem sto zene biraju- pa da cekaju vas muskarce 90% njih bi ostalo same.

Samo sto

pre 5 godina

(Nikola, 4. oktobar 2018 07:02)

Ne dragi. Takvih zaista ima 90% u opstoj populaciji. Mozda ne kod tebe u firmi. Mene bar bed bojsi nisu zanimali ja sam zena inzenjer. Ali sam svesna realnosti u Srbiji i sta je prosek. A to nisu mladi japiji, niti oni ovde vecito kukaju

anti-generalizacija

pre 5 godina

Generalizacija je jedna od najglupljih stvari u Univerzumu. Naravno da prednost imaju interesantne osobe jer jednostavno sa takvim osobama ti nije dosadno. I to naravno važi za oba pola. Ali opet, ne mora da bude nekom interesantno ono što je recimo meni interesantno... Tako da 100 ljudi 100 ćudi. Svako ima nešto što mu odgovara i što mu ne odgovara pa se ljudi tako i traže.

Tina

pre 5 godina

Iz ovog samo mogu da zakljucim da u tom slucaju psiholoski mehanizam moskaraca ne radi bas dobro :) Ne verujem u ovakva ‘istrazivanja’.

O zenama

pre 5 godina

Opet rasprava o zeninoj izbirljivosti, njenim godinama, kalkulacijama itd...
Ko je sam i zasto je sam, je toliko kompleksno pitanje i mi ne treba da donosimo misljenje o bilo kojoj zeni na osnovu izgleda ili bilo cega drugog.
Ljudi imaju tooliko slojeva licnosti,a mi samo posmatramo onaj prvi, golim okom vidljiv...
Opet, malo ko rece kakve tacno zene su muskarcima na prvo oko privlacne.
Zabluda je da sve lepe zene kalkulisu, to se zove "kiselo grozdje".
Ima i takvi ptoracunatih zena, ali reci da du sve lepe zene kalkulanti, je neozbiljno, povrsno i naprosto netacno.
Toliko lepih zena znam, a ne videh da sve zive kao princeze na zrnu graska.
Moja komsinica, prelepa zena zaista, zivi u garsonjeri sa muzem i dva sina.

palop

pre 5 godina

Kao i lav kad skače na manju, sporiju antilopu, koja hramlje ili se tek rodila itd. Samo potvrđen životinjski instinkt.
(banned, 03. oktobar 2018 15:17)

Zar ne bi trebalo da se poredi sa lavom koji trazi lavicu, a ne plen za rucak?

lol

pre 5 godina

Ko da je bitno kako izgledaju, bitno je kakve su kao ljudi i kako se slazete u zivotu, sad to sto neko preferira ovako ili onako,, mislim da nema nikakve veze...

samo da kazem...

pre 5 godina

Poželjna žena je relativna stvar. Pitanje je da li tražite ženu za provod, ili za brak i zajednički život. Kad to definišete, onda znate šta da tražite.

Branko BG

pre 5 godina

Kako kaže Marfi: " Ako konsultuješ dovoljan broj stručnjaka, možeš potvrditi svako mošljenje."
Drugim rečima, vrlo je lako napraviti istraživanje koje će dati potpuno suprotne rezultate.

Ica

pre 5 godina

Zanimljivo je sprovesti istrazivanje koliko muskaraca, a kolika zena komentarise teme u sesiji Super zena. Mislim da blago dominiraju muskarci :). Mozda me rezultati budu demantovali. Svakako simpaticno :)

samo da kazem...

pre 5 godina

Imam dva saveta: 1. Ne treba se pretvarati. Ko hoće da nađe sebi osobu za život, treba da je traži na mestima koje i nega zanimaju. Ako nekog zanimaju knjige, treba da traži u biblioteci, a ako ga zanimaju žurke, džabe obilazi biblioteke... 2. Ne možete drugu osobu promeniti iz temelja, ne nadajte se. Možete promeniti samo nijanse. Ako vam u startu ne odgovara, nije za vas.

Fenix

pre 5 godina

Kaže jedan naš veliki pisac "žena više voli nežnu reč, makar bila i glupa, nego pametnu ako je gruba".
Neki jednostavno kao što neko već napisa "ne umemo da komuniciramo", premda to drugoj strani nije valjano opravdanje(naravno ukoliko i on/ona gaje ista ili slična osećanja).

hm

pre 5 godina

A 90% žena u Srbiji traži da muškarac bude u svemu jednak ili iznad njih, da mogu da se udaju nabolje. Muškarac ako ima par bitnih kriterijuma kao što je mladost žene, odmah se javljaju besne usedelice. Žao mi je, ali ne vidim kako žena od 36 koja živi na Instagramu #sexandcity može biti interesantna ozbiljnom čoveku kojeg zanima porodica, a da pri tome ni sa svom šminkom nije privlačna. Može da bude kvalitetan prijatelj, slažem se.
(Nikola, 6. oktobar 2018 05:54)
Na instagramu ti pre zive ove mladje.
Uzgred ja na svakom koraku vidjam mame koje u debelim 40im setaju sitnu decu i bebe tako da ipak ne moze svako da nabavi mladju, inace bio ove sedele same zar ne? Ko moze moze, zna se ko. Ko ima sta da ponudi.