Kad leptirići nestanu: Žena savršeno objasnila kako izgleda ljubav posle 5 godina

Četvrtak, 18.10.2018.

14:40

Izvor: atma.hr

Kad leptiriæi nestanu: Žena savršeno objasnila kako izgleda ljubav posle 5 godina IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

Dobro, i ovo je bila predigra

pre 5 godina

@namere i "namene"
Problem i jeste sto to nisu kriterijumi, vec opsta mesta koja vaze, kao sto rekoh, za sve oblike socijalnih veze i pokazuju samo dve stvari ili nemanje kriterijuma ili skrivanje kriterijuma.

namere i "namene"

pre 5 godina

(Dobro, to je bila predigra..., 22. oktobar 2018 18:00)@

Vidi, nekim ženama su potrebni preduslovi da bi mogle da imaju intimne odnose sa nekim, i da, ti preduslovi jesu poverenje, sigurnost i drugi bitni kvaliteti koje suprug poseduje ili može da pruža.

Ima žena koje pažljivo biraju s kim će (koliko god se nekim muškarcima to ne dopadalo (sem kad se radi o njihovim majkama i sestrama, jer njima obično žele bolje), jer ne žele posle da se kaju i to je njihovo pravo.

Neko je rekao - "Zna se kako se nazivaju one koje mogu sa svakim", a ako se Vana ne svidja nečiji kriterijum ili vrednosnim sistem, tražite dalje...

Tužno mi je da danas neki bivaju vredjani jer imaju kakve-takve standarde, a prostakluk i bahatost često prolaze bez kritike.
Društvenii pritisak se nameće ženama od strane nekih da se ponašaju poput onih koje su lake (ko je imao prilike da čita komentare na ovim stranama mislim da zna o čemu pišem, posebno na onoj vesti o (ne)nošenju grudnjaka i sl., mada takve komentare mislim da pišu nezreli muškarci i klinci, ali su ipak prosli cenzuru).

Žene imaju pravo na (samo)poštovanje i dostojanstvo. Imaju pravo da se bave svojim obrazovanjem i plemenitim zanimanjima (poput doktorki, vaspitačica i učiteljica), da budu čestite i uzorne majke, ćerke i supruge. Imaju pravo i da brinu o svom zdravlju (i mentalnom i fizičkom) i da biraju društvo onih koji im prijaju i kojima veruju (da imaju dobru nameru).

Serpentina

pre 5 godina

Bezdetna žena?!?!?!?!?
Romantična predstava o zajedničkom životu???
Gde vi živite, u šta verujete? Ljubav se menja, nismo mi prva generacija koja voli. Pogledajte starije od nas. Kod nekih ima i leptirića i strasti, ali naravno da nije kao u početku, a i ne treba da bude.
Ljudi ne moraju da budu suštinski isti, važno je da imaju isti cilj. Čak je bolje ako su različiti, jer je bolja dinamika između njih.

Vagica

pre 5 godina

Leptiriće čuvati i gajiti za posebne prilike. Nisam imala dužu vezu od par godina, ali smo čuvali te leptiriće i pravili ponekad atmosferu za njih, da ih oboje osetimo. Ne može to svaki dan...

Dobro, to je bila predigra...

pre 5 godina

@zena
Zvucis kao clan komisije za zaposljavanje:"znate, mi u nasoj firmi posebnu paznju pridajemo poverenju, postovanju, razumevanju, podrsci...".Glagoli koje vi zene navodite u opisu veze su pozeljni i u prijateljstvu, poslu, bilo kojoj vrski socijalnih odnosa.Seks je ono sto odvaja ljubavni odnos od ostalog.

... žena...

pre 5 godina

i "peglanju" :"D :*
(fleurs sauvages, 22. oktobar 2018 14:15)

Hvala(zaboravih).

... ah da posebnu pažnju pridajemo peglanju," peglanju"(za sve te"radoznalce").

... ah da i da ne zaboravim kuvanje je jako bitno, "krčkanje" (za sve te "radoznalce").
I to uglavnom sve na tihoj vatri da ne zagori,ukusnije je kada se duže krčka....

...

Domaćica koja nikako nije dokona :D

pre 5 godina

Moguće je Nikolina da to uopšte nije osoba kojom se predstavlja ("dokona domaćica"), već pokušava nekoga da ismeje i prikaže "prosekom", malodušnim itd. Moguće da je i da je"uspešna, bezdetna žena" iza nika, naravno. Mada ne isključujem sasvim mogućnost da se neko zaista tako potpiše u svoje ime.

Nikolina

pre 5 godina

@ dokona domacica
Problem je kada se nadju dve sustinski razlicite osobe , one mogu da se zaljube, cak i da se vole , ali s protekom godina braka, u vecini takvih slucajeva , oni se udaljavaju, pocinju sve vise da nerviraju jedno drugo, zive ko cimeri - jer imaju potpuno drugacija interesovanja, nacin zivota i stavove. Zato se desava to sto ste opisali. Kad se nadju dve sustinski slicne osobe, sigirno ce vremenom biti nekih razmirica, svadjica ( to je sve zivot, ne mozete se uvek i oko svega sloziti) ali nikada ali nikada necete zazaliti sto ste godine proveli s tom osobom, cak cete biti ponosni na svoj zajednicki " staz". Znam osobe koje i dalje ostaju u braku, zive ko cimeri- nista ih vise ne spaja, , a opet znam i parove koji i posle 20 ili 30 godina braka i dalje imaju onu iskricu u ocima kada pominju svog muza- zenu tj svoj brak. Ima nas raznih.

... žena...

pre 5 godina

. “ ah, pa znate, mi posebnu pažnju posvećujemo *ebanju. ”
(fleurs sauvages, 21. oktobar 2018 15:41)
...“ ah, pa znate, mi posebnu pažnju pridajemo poverenju, poštovanju, podršci, razumevanju.“

Dokona domaćica

pre 5 godina

Ljubav posle 15-20 godina braka je stalna borba da ne ubijete jedno drugo i setno podsećanje na činjenicu da ste mogli već odrobijati kaznu da ste to uradili blagovremeno. Ali avaj, kuća, deca, posao, ne stiže se do tih sitnih zadovoljstava.Seksa nema odavno, bar ne između vas dvoje. Ljubav? Držite se zajedno jer vas mrzi da se cimate ispočetka za ono malo leptirića koji začas odlete zajedno sa svim vašim romantičnim predstavama o zajedničkom životu.To je neki prosek,nažalost.

ev

pre 5 godina

Pomenuti "Leptirici" nemaju nikakve veze sa ljubavlju, to je cista iluzija. Radi se o prostoj fiziologiji, instinktnoj reakciji organizma od pocetka veze do odredjenog vremena. Cilj toga je zacece, rodjenje deteta i odrzavanje veze dok dete nije dovoljno jako. To je ugravirano u nasim genima i to nema nikakve veze sa tim da li stvarno hocete da imate decu, da li ste homo ili heteroseksualci, ili sta god vec. U proseku taj period traje oko 2 godine.

Lana

pre 5 godina

Ne možemo gledati na ovo generalno. Potpuno je subjektivan osećaj u pitanju. Ovo je bas pateticno napisano. Evo npr moj muz i ja živimo zajedno 7god. I dan danas sam uzbudjena kad ga vidim posle dugog dana na poslu ili kada mi pošalje poruku. Nekako- uzbudjena, eto to je možda najbolja rec. Svaka veza je različita. Ne generalizujte.

... pobuna na brodu ludaka ...

pre 5 godina

...ček, ček, ona kaže "moj dečko", znači to je osoba sa kojom se zabavlja još uvek, i žive zajedno... nisu u braku, nemaju dece, nemaju svekrve, tašte i ostale vrste iksana :-)
...eee sestro slatka, još ti nisi iskusila prave životne izazove i realne životne situacije...
al dobro, još uvek si, verovatno, mlada i želiš opušteno uživati u životu, sa njim, ok, nemamo ništa protiv... pa čak i da nisi i da vam zauvek ostane tako, vas dvoje samo, i to je ok...
- živela sloboda izbora - :-) !!!!!!!

(inače, prvi deo komentara ističem iz pretpostavke, ne iz ličnog iskustva:-))

Dusan K.

pre 5 godina

Leptirici su zaljubljenost, sigurnost i mir su ljubav. Zaljubljenost prelazi u ljubav. Spontani poljubci u supermarketu :) To je merilo koliko su dvoje vezani i bezbrizni.

Veliki dr mr

pre 5 godina

12 godina u braku i 5 godina veze pre braka. Svaki put kada je pogledam, meni zaigraju leptirići u stomaku.
(Doktor, 21. oktobar 2018 15:34)

Jesi li bio kod lekara? To imam i ja, nervozna creva.

alo bre

pre 5 godina

@...
Verovatno je nasla boljeg a ti samo kukaj. I taj drugi je verovatno osecajan ali je bolji od tebe. Pomiri se sa tim da i nisi neka prilika, ne prebacuj krivicu na druge covece..

jbg

pre 5 godina

Posle 5 godina veze ja sam je beskrajno voleo. Sada, posle 24 godine braka i dvoje dece lepo se slažemo , ali kao cimeri.
Zato, deco volite se i uživajte ako imate i malo pameti. Nema toga kasnije.

Nešque

pre 5 godina

Leptiri prestaju kada ta osoba koja je trenutno idealizovana pokaže svoje domete. I kada ti dometi nisu na istom nivou vašim idealnim dometima "leptiri prestanu" Ja npr 4 godine sam se viđao sa jednom devojkom i do kraja veze svaki dan sam bio pod leptirima bez izuzetka. Ona je izgubila leptire, kao što možete zaključiti. Nije bila ništa posebno, niti ja.. Izgleda da sam u njenoj glavi pak bio nešto više od samog sebe.

Realnost i to surova

pre 5 godina

Ala ova laže. Volimo se ja i moja žena i posle 13 godina ali mi se gnezdi samo kad joj je hladno. Leti i kad stavim ruku blizu nje vice da grejem ko grejalica i pomera senisam ja kriv sto sam toplokrvna životinja). Kad ne uradim nesto kako valja pada mrstenje ili kritika. A od svih insekata najvise mrzi leptire.

@

pre 5 godina

U danasnje vreme muskarac sa emocijom je osudjen na samocu!!!Devojkama je uzbudljivo da "lome"kroz glavu sta muskarac misli i zeli a mi koji smo iskreni i otvoreni smo na zacelju!Takva je i ljubav danas...LAZNA....jer muskarcu kada je stalo ondo to i pokazuje...taj sto vas "lomi" taj vas i ne voli!!!!
(..., 21. oktobar 2018 15:03)

And vice versa.

banjac

pre 5 godina

Ja moju zenu volim nakon 20 godina braka isto kao i prve. Ali leptirice nisam nikada osecao. Jednostavno ne mozemo kedno bez drugog. Ovo je izgovor za menjanje

Mirko

pre 5 godina

5 godina nije neko dugo vreme. Ja sam u vezi 12 godina i kako munjevitom brzinom idu godine manje je romantike a sve vise navike. Posle 12 godina postanete porodica.

Đole

pre 5 godina

Sve istina! Svoju sadašnju suprugu sam upoznao u prvoj godini gimnazije (išli u isti razred) i počeli smo da se zabavljamo 2002. između 3. i 4. godine. Od tada smo zajedno, bez "pauza" i u braku smo od 2013.

Iskreno bih voleo kada bi svako mogao da ima to što je opisano u tekstu jer tada zna da je to - to. Dva tela, ali jedna duša. :)

Hm

pre 5 godina

Ovi kojima je ljubav samo seks bolje da se ne zene. Znaju to i oni ali ko ce onda da im kuva, pere i sluzi ih?
Srecom ni devojke nisu vise blesave posebno one sto mogu da biraju, te su shvatile da mogu imati kucne pomocnice. I jos ce svi vise da ih cene i muz i okolina. Niko ne voli i ne ceni ove sto rintaju i na poslu i kod kuce, ni muz pa cak ni deca, samo su korisne.
Tako vam je to.

kalcokera

pre 5 godina

12 godina u braku i 5 godina veze pre braka. Svaki put kada je pogledam, meni zaigraju leptirići u stomaku.
(Doktor, 21. oktobar 2018 15:34)

em si doktor em si srecan
roditelji(ako su zivi) mora da su ponosni

Neko iz mase

pre 5 godina

"12 godina u braku i 5 godina veze pre braka. Svaki put kada je pogledam, meni zaigraju leptirići u stomaku.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Doktor, 21. oktobar 2018 15:34)"

Može li neka slika doktore...msilim, ako je do pogleda kao što pišeš.

pcelica

pre 5 godina

lep text i mislim da takva jeste prava duboka ljubav.medjutim,ovo je nazalost toliko retko da je skoro pa nemoguce u ovom besmislu od vremena u kojem zivimo.takva ljubav postoji ali se veoma tesko pronalazi.potrebno je da se poklope sve kockice slagalice i dosta srece.sve najlepse zelim onima koji su se pronasli u njoj.

...

pre 5 godina

U danasnje vreme muskarac sa emocijom je osudjen na samocu!!!Devojkama je uzbudljivo da "lome"kroz glavu sta muskarac misli i zeli a mi koji smo iskreni i otvoreni smo na zacelju!Takva je i ljubav danas...LAZNA....jer muskarcu kada je stalo ondo to i pokazuje...taj sto vas "lomi" taj vas i ne voli!!!!

zliZo

pre 5 godina

Leptirići se javljaju kada je nešto lepo, nepoznato, mistično i voleli bismo da traje dugo. Kada se to i ostvari onda nepoznato nestaje jer ste naravno upoznali osobu sa kojom delite i lepe i loše trenutke, takav je život. Zato, nadogradite svoje Leptirići razumevanjem, poštovanjem, nadogradite svoju duhovitost, pokažite da ste hrabri svojoj dragoj osobi, da ste dobar roditelj, prijatelji, partner, ljubavnik. Samo je pitanje mašte i naravno ljubavi.

Sabre

pre 5 godina

Uh, sad je otkrila toplu vodu. Svako ko ima emotivnu inteligenciju iznad nivoa amebe je ovo vec odavno provalio - leptirici su zaljubljenost, i samo nezreli klinci i klinke ce cim isti prodju bezati da trazi nesto drugo. Problem je nazalost sto je takvih danas sve vise, cak i medju po-godinama-odavno-bi-trebalo-zrelim ljudima.

fleurs sauvages

pre 5 godina

*** Butterfly effect ***

..i kad nas posle mnogih godina radoznalci budu pitali, pa kako vam uspevaju leptirići i posle toliko vremena, a mi ćemo iskreno ponuditi odgovor umesto monalizinog osmeha..

... “ ah, pa znate, mi posebnu pažnju posvećujemo *ebanju. ”

zliZo

pre 5 godina

Leptirići se javljaju kada je nešto lepo, nepoznato, mistično i voleli bismo da traje dugo. Kada se to i ostvari onda nepoznato nestaje jer ste naravno upoznali osobu sa kojom delite i lepe i loše trenutke, takav je život. Zato, nadogradite svoje Leptirići razumevanjem, poštovanjem, nadogradite svoju duhovitost, pokažite da ste hrabri svojoj dragoj osobi, da ste dobar roditelj, prijatelji, partner, ljubavnik. Samo je pitanje mašte i naravno ljubavi.

...

pre 5 godina

U danasnje vreme muskarac sa emocijom je osudjen na samocu!!!Devojkama je uzbudljivo da "lome"kroz glavu sta muskarac misli i zeli a mi koji smo iskreni i otvoreni smo na zacelju!Takva je i ljubav danas...LAZNA....jer muskarcu kada je stalo ondo to i pokazuje...taj sto vas "lomi" taj vas i ne voli!!!!

Sabre

pre 5 godina

Uh, sad je otkrila toplu vodu. Svako ko ima emotivnu inteligenciju iznad nivoa amebe je ovo vec odavno provalio - leptirici su zaljubljenost, i samo nezreli klinci i klinke ce cim isti prodju bezati da trazi nesto drugo. Problem je nazalost sto je takvih danas sve vise, cak i medju po-godinama-odavno-bi-trebalo-zrelim ljudima.

fleurs sauvages

pre 5 godina

*** Butterfly effect ***

..i kad nas posle mnogih godina radoznalci budu pitali, pa kako vam uspevaju leptirići i posle toliko vremena, a mi ćemo iskreno ponuditi odgovor umesto monalizinog osmeha..

... “ ah, pa znate, mi posebnu pažnju posvećujemo *ebanju. ”

Dokona domaćica

pre 5 godina

Ljubav posle 15-20 godina braka je stalna borba da ne ubijete jedno drugo i setno podsećanje na činjenicu da ste mogli već odrobijati kaznu da ste to uradili blagovremeno. Ali avaj, kuća, deca, posao, ne stiže se do tih sitnih zadovoljstava.Seksa nema odavno, bar ne između vas dvoje. Ljubav? Držite se zajedno jer vas mrzi da se cimate ispočetka za ono malo leptirića koji začas odlete zajedno sa svim vašim romantičnim predstavama o zajedničkom životu.To je neki prosek,nažalost.

Veliki dr mr

pre 5 godina

12 godina u braku i 5 godina veze pre braka. Svaki put kada je pogledam, meni zaigraju leptirići u stomaku.
(Doktor, 21. oktobar 2018 15:34)

Jesi li bio kod lekara? To imam i ja, nervozna creva.

Nikolina

pre 5 godina

@ dokona domacica
Problem je kada se nadju dve sustinski razlicite osobe , one mogu da se zaljube, cak i da se vole , ali s protekom godina braka, u vecini takvih slucajeva , oni se udaljavaju, pocinju sve vise da nerviraju jedno drugo, zive ko cimeri - jer imaju potpuno drugacija interesovanja, nacin zivota i stavove. Zato se desava to sto ste opisali. Kad se nadju dve sustinski slicne osobe, sigirno ce vremenom biti nekih razmirica, svadjica ( to je sve zivot, ne mozete se uvek i oko svega sloziti) ali nikada ali nikada necete zazaliti sto ste godine proveli s tom osobom, cak cete biti ponosni na svoj zajednicki " staz". Znam osobe koje i dalje ostaju u braku, zive ko cimeri- nista ih vise ne spaja, , a opet znam i parove koji i posle 20 ili 30 godina braka i dalje imaju onu iskricu u ocima kada pominju svog muza- zenu tj svoj brak. Ima nas raznih.

Hm

pre 5 godina

Ovi kojima je ljubav samo seks bolje da se ne zene. Znaju to i oni ali ko ce onda da im kuva, pere i sluzi ih?
Srecom ni devojke nisu vise blesave posebno one sto mogu da biraju, te su shvatile da mogu imati kucne pomocnice. I jos ce svi vise da ih cene i muz i okolina. Niko ne voli i ne ceni ove sto rintaju i na poslu i kod kuce, ni muz pa cak ni deca, samo su korisne.
Tako vam je to.

... žena...

pre 5 godina

. “ ah, pa znate, mi posebnu pažnju posvećujemo *ebanju. ”
(fleurs sauvages, 21. oktobar 2018 15:41)
...“ ah, pa znate, mi posebnu pažnju pridajemo poverenju, poštovanju, podršci, razumevanju.“

pcelica

pre 5 godina

lep text i mislim da takva jeste prava duboka ljubav.medjutim,ovo je nazalost toliko retko da je skoro pa nemoguce u ovom besmislu od vremena u kojem zivimo.takva ljubav postoji ali se veoma tesko pronalazi.potrebno je da se poklope sve kockice slagalice i dosta srece.sve najlepse zelim onima koji su se pronasli u njoj.

Đole

pre 5 godina

Sve istina! Svoju sadašnju suprugu sam upoznao u prvoj godini gimnazije (išli u isti razred) i počeli smo da se zabavljamo 2002. između 3. i 4. godine. Od tada smo zajedno, bez "pauza" i u braku smo od 2013.

Iskreno bih voleo kada bi svako mogao da ima to što je opisano u tekstu jer tada zna da je to - to. Dva tela, ali jedna duša. :)

banjac

pre 5 godina

Ja moju zenu volim nakon 20 godina braka isto kao i prve. Ali leptirice nisam nikada osecao. Jednostavno ne mozemo kedno bez drugog. Ovo je izgovor za menjanje

@

pre 5 godina

U danasnje vreme muskarac sa emocijom je osudjen na samocu!!!Devojkama je uzbudljivo da "lome"kroz glavu sta muskarac misli i zeli a mi koji smo iskreni i otvoreni smo na zacelju!Takva je i ljubav danas...LAZNA....jer muskarcu kada je stalo ondo to i pokazuje...taj sto vas "lomi" taj vas i ne voli!!!!
(..., 21. oktobar 2018 15:03)

And vice versa.

Lana

pre 5 godina

Ne možemo gledati na ovo generalno. Potpuno je subjektivan osećaj u pitanju. Ovo je bas pateticno napisano. Evo npr moj muz i ja živimo zajedno 7god. I dan danas sam uzbudjena kad ga vidim posle dugog dana na poslu ili kada mi pošalje poruku. Nekako- uzbudjena, eto to je možda najbolja rec. Svaka veza je različita. Ne generalizujte.

ev

pre 5 godina

Pomenuti "Leptirici" nemaju nikakve veze sa ljubavlju, to je cista iluzija. Radi se o prostoj fiziologiji, instinktnoj reakciji organizma od pocetka veze do odredjenog vremena. Cilj toga je zacece, rodjenje deteta i odrzavanje veze dok dete nije dovoljno jako. To je ugravirano u nasim genima i to nema nikakve veze sa tim da li stvarno hocete da imate decu, da li ste homo ili heteroseksualci, ili sta god vec. U proseku taj period traje oko 2 godine.

Dusan K.

pre 5 godina

Leptirici su zaljubljenost, sigurnost i mir su ljubav. Zaljubljenost prelazi u ljubav. Spontani poljubci u supermarketu :) To je merilo koliko su dvoje vezani i bezbrizni.

Serpentina

pre 5 godina

Bezdetna žena?!?!?!?!?
Romantična predstava o zajedničkom životu???
Gde vi živite, u šta verujete? Ljubav se menja, nismo mi prva generacija koja voli. Pogledajte starije od nas. Kod nekih ima i leptirića i strasti, ali naravno da nije kao u početku, a i ne treba da bude.
Ljudi ne moraju da budu suštinski isti, važno je da imaju isti cilj. Čak je bolje ako su različiti, jer je bolja dinamika između njih.

Realnost i to surova

pre 5 godina

Ala ova laže. Volimo se ja i moja žena i posle 13 godina ali mi se gnezdi samo kad joj je hladno. Leti i kad stavim ruku blizu nje vice da grejem ko grejalica i pomera senisam ja kriv sto sam toplokrvna životinja). Kad ne uradim nesto kako valja pada mrstenje ili kritika. A od svih insekata najvise mrzi leptire.

kalcokera

pre 5 godina

12 godina u braku i 5 godina veze pre braka. Svaki put kada je pogledam, meni zaigraju leptirići u stomaku.
(Doktor, 21. oktobar 2018 15:34)

em si doktor em si srecan
roditelji(ako su zivi) mora da su ponosni

jbg

pre 5 godina

Posle 5 godina veze ja sam je beskrajno voleo. Sada, posle 24 godine braka i dvoje dece lepo se slažemo , ali kao cimeri.
Zato, deco volite se i uživajte ako imate i malo pameti. Nema toga kasnije.

Nešque

pre 5 godina

Leptiri prestaju kada ta osoba koja je trenutno idealizovana pokaže svoje domete. I kada ti dometi nisu na istom nivou vašim idealnim dometima "leptiri prestanu" Ja npr 4 godine sam se viđao sa jednom devojkom i do kraja veze svaki dan sam bio pod leptirima bez izuzetka. Ona je izgubila leptire, kao što možete zaključiti. Nije bila ništa posebno, niti ja.. Izgleda da sam u njenoj glavi pak bio nešto više od samog sebe.

Mirko

pre 5 godina

5 godina nije neko dugo vreme. Ja sam u vezi 12 godina i kako munjevitom brzinom idu godine manje je romantike a sve vise navike. Posle 12 godina postanete porodica.

namere i "namene"

pre 5 godina

(Dobro, to je bila predigra..., 22. oktobar 2018 18:00)@

Vidi, nekim ženama su potrebni preduslovi da bi mogle da imaju intimne odnose sa nekim, i da, ti preduslovi jesu poverenje, sigurnost i drugi bitni kvaliteti koje suprug poseduje ili može da pruža.

Ima žena koje pažljivo biraju s kim će (koliko god se nekim muškarcima to ne dopadalo (sem kad se radi o njihovim majkama i sestrama, jer njima obično žele bolje), jer ne žele posle da se kaju i to je njihovo pravo.

Neko je rekao - "Zna se kako se nazivaju one koje mogu sa svakim", a ako se Vana ne svidja nečiji kriterijum ili vrednosnim sistem, tražite dalje...

Tužno mi je da danas neki bivaju vredjani jer imaju kakve-takve standarde, a prostakluk i bahatost često prolaze bez kritike.
Društvenii pritisak se nameće ženama od strane nekih da se ponašaju poput onih koje su lake (ko je imao prilike da čita komentare na ovim stranama mislim da zna o čemu pišem, posebno na onoj vesti o (ne)nošenju grudnjaka i sl., mada takve komentare mislim da pišu nezreli muškarci i klinci, ali su ipak prosli cenzuru).

Žene imaju pravo na (samo)poštovanje i dostojanstvo. Imaju pravo da se bave svojim obrazovanjem i plemenitim zanimanjima (poput doktorki, vaspitačica i učiteljica), da budu čestite i uzorne majke, ćerke i supruge. Imaju pravo i da brinu o svom zdravlju (i mentalnom i fizičkom) i da biraju društvo onih koji im prijaju i kojima veruju (da imaju dobru nameru).

Dobro, to je bila predigra...

pre 5 godina

@zena
Zvucis kao clan komisije za zaposljavanje:"znate, mi u nasoj firmi posebnu paznju pridajemo poverenju, postovanju, razumevanju, podrsci...".Glagoli koje vi zene navodite u opisu veze su pozeljni i u prijateljstvu, poslu, bilo kojoj vrski socijalnih odnosa.Seks je ono sto odvaja ljubavni odnos od ostalog.

... pobuna na brodu ludaka ...

pre 5 godina

...ček, ček, ona kaže "moj dečko", znači to je osoba sa kojom se zabavlja još uvek, i žive zajedno... nisu u braku, nemaju dece, nemaju svekrve, tašte i ostale vrste iksana :-)
...eee sestro slatka, još ti nisi iskusila prave životne izazove i realne životne situacije...
al dobro, još uvek si, verovatno, mlada i želiš opušteno uživati u životu, sa njim, ok, nemamo ništa protiv... pa čak i da nisi i da vam zauvek ostane tako, vas dvoje samo, i to je ok...
- živela sloboda izbora - :-) !!!!!!!

(inače, prvi deo komentara ističem iz pretpostavke, ne iz ličnog iskustva:-))

Vagica

pre 5 godina

Leptiriće čuvati i gajiti za posebne prilike. Nisam imala dužu vezu od par godina, ali smo čuvali te leptiriće i pravili ponekad atmosferu za njih, da ih oboje osetimo. Ne može to svaki dan...

... žena...

pre 5 godina

i "peglanju" :"D :*
(fleurs sauvages, 22. oktobar 2018 14:15)

Hvala(zaboravih).

... ah da posebnu pažnju pridajemo peglanju," peglanju"(za sve te"radoznalce").

... ah da i da ne zaboravim kuvanje je jako bitno, "krčkanje" (za sve te "radoznalce").
I to uglavnom sve na tihoj vatri da ne zagori,ukusnije je kada se duže krčka....

...

Neko iz mase

pre 5 godina

"12 godina u braku i 5 godina veze pre braka. Svaki put kada je pogledam, meni zaigraju leptirići u stomaku.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Doktor, 21. oktobar 2018 15:34)"

Može li neka slika doktore...msilim, ako je do pogleda kao što pišeš.

alo bre

pre 5 godina

@...
Verovatno je nasla boljeg a ti samo kukaj. I taj drugi je verovatno osecajan ali je bolji od tebe. Pomiri se sa tim da i nisi neka prilika, ne prebacuj krivicu na druge covece..

Domaćica koja nikako nije dokona :D

pre 5 godina

Moguće je Nikolina da to uopšte nije osoba kojom se predstavlja ("dokona domaćica"), već pokušava nekoga da ismeje i prikaže "prosekom", malodušnim itd. Moguće da je i da je"uspešna, bezdetna žena" iza nika, naravno. Mada ne isključujem sasvim mogućnost da se neko zaista tako potpiše u svoje ime.

Dobro, i ovo je bila predigra

pre 5 godina

@namere i "namene"
Problem i jeste sto to nisu kriterijumi, vec opsta mesta koja vaze, kao sto rekoh, za sve oblike socijalnih veze i pokazuju samo dve stvari ili nemanje kriterijuma ili skrivanje kriterijuma.

...

pre 5 godina

U danasnje vreme muskarac sa emocijom je osudjen na samocu!!!Devojkama je uzbudljivo da "lome"kroz glavu sta muskarac misli i zeli a mi koji smo iskreni i otvoreni smo na zacelju!Takva je i ljubav danas...LAZNA....jer muskarcu kada je stalo ondo to i pokazuje...taj sto vas "lomi" taj vas i ne voli!!!!

fleurs sauvages

pre 5 godina

*** Butterfly effect ***

..i kad nas posle mnogih godina radoznalci budu pitali, pa kako vam uspevaju leptirići i posle toliko vremena, a mi ćemo iskreno ponuditi odgovor umesto monalizinog osmeha..

... “ ah, pa znate, mi posebnu pažnju posvećujemo *ebanju. ”

Sabre

pre 5 godina

Uh, sad je otkrila toplu vodu. Svako ko ima emotivnu inteligenciju iznad nivoa amebe je ovo vec odavno provalio - leptirici su zaljubljenost, i samo nezreli klinci i klinke ce cim isti prodju bezati da trazi nesto drugo. Problem je nazalost sto je takvih danas sve vise, cak i medju po-godinama-odavno-bi-trebalo-zrelim ljudima.

Domaćica koja nikako nije dokona :D

pre 5 godina

Moguće je Nikolina da to uopšte nije osoba kojom se predstavlja ("dokona domaćica"), već pokušava nekoga da ismeje i prikaže "prosekom", malodušnim itd. Moguće da je i da je"uspešna, bezdetna žena" iza nika, naravno. Mada ne isključujem sasvim mogućnost da se neko zaista tako potpiše u svoje ime.

Dokona domaćica

pre 5 godina

Ljubav posle 15-20 godina braka je stalna borba da ne ubijete jedno drugo i setno podsećanje na činjenicu da ste mogli već odrobijati kaznu da ste to uradili blagovremeno. Ali avaj, kuća, deca, posao, ne stiže se do tih sitnih zadovoljstava.Seksa nema odavno, bar ne između vas dvoje. Ljubav? Držite se zajedno jer vas mrzi da se cimate ispočetka za ono malo leptirića koji začas odlete zajedno sa svim vašim romantičnim predstavama o zajedničkom životu.To je neki prosek,nažalost.

... pobuna na brodu ludaka ...

pre 5 godina

...ček, ček, ona kaže "moj dečko", znači to je osoba sa kojom se zabavlja još uvek, i žive zajedno... nisu u braku, nemaju dece, nemaju svekrve, tašte i ostale vrste iksana :-)
...eee sestro slatka, još ti nisi iskusila prave životne izazove i realne životne situacije...
al dobro, još uvek si, verovatno, mlada i želiš opušteno uživati u životu, sa njim, ok, nemamo ništa protiv... pa čak i da nisi i da vam zauvek ostane tako, vas dvoje samo, i to je ok...
- živela sloboda izbora - :-) !!!!!!!

(inače, prvi deo komentara ističem iz pretpostavke, ne iz ličnog iskustva:-))

Nikolina

pre 5 godina

@ dokona domacica
Problem je kada se nadju dve sustinski razlicite osobe , one mogu da se zaljube, cak i da se vole , ali s protekom godina braka, u vecini takvih slucajeva , oni se udaljavaju, pocinju sve vise da nerviraju jedno drugo, zive ko cimeri - jer imaju potpuno drugacija interesovanja, nacin zivota i stavove. Zato se desava to sto ste opisali. Kad se nadju dve sustinski slicne osobe, sigirno ce vremenom biti nekih razmirica, svadjica ( to je sve zivot, ne mozete se uvek i oko svega sloziti) ali nikada ali nikada necete zazaliti sto ste godine proveli s tom osobom, cak cete biti ponosni na svoj zajednicki " staz". Znam osobe koje i dalje ostaju u braku, zive ko cimeri- nista ih vise ne spaja, , a opet znam i parove koji i posle 20 ili 30 godina braka i dalje imaju onu iskricu u ocima kada pominju svog muza- zenu tj svoj brak. Ima nas raznih.

... žena...

pre 5 godina

. “ ah, pa znate, mi posebnu pažnju posvećujemo *ebanju. ”
(fleurs sauvages, 21. oktobar 2018 15:41)
...“ ah, pa znate, mi posebnu pažnju pridajemo poverenju, poštovanju, podršci, razumevanju.“

Dobro, to je bila predigra...

pre 5 godina

@zena
Zvucis kao clan komisije za zaposljavanje:"znate, mi u nasoj firmi posebnu paznju pridajemo poverenju, postovanju, razumevanju, podrsci...".Glagoli koje vi zene navodite u opisu veze su pozeljni i u prijateljstvu, poslu, bilo kojoj vrski socijalnih odnosa.Seks je ono sto odvaja ljubavni odnos od ostalog.

namere i "namene"

pre 5 godina

(Dobro, to je bila predigra..., 22. oktobar 2018 18:00)@

Vidi, nekim ženama su potrebni preduslovi da bi mogle da imaju intimne odnose sa nekim, i da, ti preduslovi jesu poverenje, sigurnost i drugi bitni kvaliteti koje suprug poseduje ili može da pruža.

Ima žena koje pažljivo biraju s kim će (koliko god se nekim muškarcima to ne dopadalo (sem kad se radi o njihovim majkama i sestrama, jer njima obično žele bolje), jer ne žele posle da se kaju i to je njihovo pravo.

Neko je rekao - "Zna se kako se nazivaju one koje mogu sa svakim", a ako se Vana ne svidja nečiji kriterijum ili vrednosnim sistem, tražite dalje...

Tužno mi je da danas neki bivaju vredjani jer imaju kakve-takve standarde, a prostakluk i bahatost često prolaze bez kritike.
Društvenii pritisak se nameće ženama od strane nekih da se ponašaju poput onih koje su lake (ko je imao prilike da čita komentare na ovim stranama mislim da zna o čemu pišem, posebno na onoj vesti o (ne)nošenju grudnjaka i sl., mada takve komentare mislim da pišu nezreli muškarci i klinci, ali su ipak prosli cenzuru).

Žene imaju pravo na (samo)poštovanje i dostojanstvo. Imaju pravo da se bave svojim obrazovanjem i plemenitim zanimanjima (poput doktorki, vaspitačica i učiteljica), da budu čestite i uzorne majke, ćerke i supruge. Imaju pravo i da brinu o svom zdravlju (i mentalnom i fizičkom) i da biraju društvo onih koji im prijaju i kojima veruju (da imaju dobru nameru).

Realnost i to surova

pre 5 godina

Ala ova laže. Volimo se ja i moja žena i posle 13 godina ali mi se gnezdi samo kad joj je hladno. Leti i kad stavim ruku blizu nje vice da grejem ko grejalica i pomera senisam ja kriv sto sam toplokrvna životinja). Kad ne uradim nesto kako valja pada mrstenje ili kritika. A od svih insekata najvise mrzi leptire.

jbg

pre 5 godina

Posle 5 godina veze ja sam je beskrajno voleo. Sada, posle 24 godine braka i dvoje dece lepo se slažemo , ali kao cimeri.
Zato, deco volite se i uživajte ako imate i malo pameti. Nema toga kasnije.

Serpentina

pre 5 godina

Bezdetna žena?!?!?!?!?
Romantična predstava o zajedničkom životu???
Gde vi živite, u šta verujete? Ljubav se menja, nismo mi prva generacija koja voli. Pogledajte starije od nas. Kod nekih ima i leptirića i strasti, ali naravno da nije kao u početku, a i ne treba da bude.
Ljudi ne moraju da budu suštinski isti, važno je da imaju isti cilj. Čak je bolje ako su različiti, jer je bolja dinamika između njih.

Neko iz mase

pre 5 godina

"12 godina u braku i 5 godina veze pre braka. Svaki put kada je pogledam, meni zaigraju leptirići u stomaku.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Doktor, 21. oktobar 2018 15:34)"

Može li neka slika doktore...msilim, ako je do pogleda kao što pišeš.

alo bre

pre 5 godina

@...
Verovatno je nasla boljeg a ti samo kukaj. I taj drugi je verovatno osecajan ali je bolji od tebe. Pomiri se sa tim da i nisi neka prilika, ne prebacuj krivicu na druge covece..

ev

pre 5 godina

Pomenuti "Leptirici" nemaju nikakve veze sa ljubavlju, to je cista iluzija. Radi se o prostoj fiziologiji, instinktnoj reakciji organizma od pocetka veze do odredjenog vremena. Cilj toga je zacece, rodjenje deteta i odrzavanje veze dok dete nije dovoljno jako. To je ugravirano u nasim genima i to nema nikakve veze sa tim da li stvarno hocete da imate decu, da li ste homo ili heteroseksualci, ili sta god vec. U proseku taj period traje oko 2 godine.

Lana

pre 5 godina

Ne možemo gledati na ovo generalno. Potpuno je subjektivan osećaj u pitanju. Ovo je bas pateticno napisano. Evo npr moj muz i ja živimo zajedno 7god. I dan danas sam uzbudjena kad ga vidim posle dugog dana na poslu ili kada mi pošalje poruku. Nekako- uzbudjena, eto to je možda najbolja rec. Svaka veza je različita. Ne generalizujte.

Veliki dr mr

pre 5 godina

12 godina u braku i 5 godina veze pre braka. Svaki put kada je pogledam, meni zaigraju leptirići u stomaku.
(Doktor, 21. oktobar 2018 15:34)

Jesi li bio kod lekara? To imam i ja, nervozna creva.

zliZo

pre 5 godina

Leptirići se javljaju kada je nešto lepo, nepoznato, mistično i voleli bismo da traje dugo. Kada se to i ostvari onda nepoznato nestaje jer ste naravno upoznali osobu sa kojom delite i lepe i loše trenutke, takav je život. Zato, nadogradite svoje Leptirići razumevanjem, poštovanjem, nadogradite svoju duhovitost, pokažite da ste hrabri svojoj dragoj osobi, da ste dobar roditelj, prijatelji, partner, ljubavnik. Samo je pitanje mašte i naravno ljubavi.

... žena...

pre 5 godina

i "peglanju" :"D :*
(fleurs sauvages, 22. oktobar 2018 14:15)

Hvala(zaboravih).

... ah da posebnu pažnju pridajemo peglanju," peglanju"(za sve te"radoznalce").

... ah da i da ne zaboravim kuvanje je jako bitno, "krčkanje" (za sve te "radoznalce").
I to uglavnom sve na tihoj vatri da ne zagori,ukusnije je kada se duže krčka....

...

Dobro, i ovo je bila predigra

pre 5 godina

@namere i "namene"
Problem i jeste sto to nisu kriterijumi, vec opsta mesta koja vaze, kao sto rekoh, za sve oblike socijalnih veze i pokazuju samo dve stvari ili nemanje kriterijuma ili skrivanje kriterijuma.

Mirko

pre 5 godina

5 godina nije neko dugo vreme. Ja sam u vezi 12 godina i kako munjevitom brzinom idu godine manje je romantike a sve vise navike. Posle 12 godina postanete porodica.

Đole

pre 5 godina

Sve istina! Svoju sadašnju suprugu sam upoznao u prvoj godini gimnazije (išli u isti razred) i počeli smo da se zabavljamo 2002. između 3. i 4. godine. Od tada smo zajedno, bez "pauza" i u braku smo od 2013.

Iskreno bih voleo kada bi svako mogao da ima to što je opisano u tekstu jer tada zna da je to - to. Dva tela, ali jedna duša. :)

kalcokera

pre 5 godina

12 godina u braku i 5 godina veze pre braka. Svaki put kada je pogledam, meni zaigraju leptirići u stomaku.
(Doktor, 21. oktobar 2018 15:34)

em si doktor em si srecan
roditelji(ako su zivi) mora da su ponosni

Dusan K.

pre 5 godina

Leptirici su zaljubljenost, sigurnost i mir su ljubav. Zaljubljenost prelazi u ljubav. Spontani poljubci u supermarketu :) To je merilo koliko su dvoje vezani i bezbrizni.

@

pre 5 godina

U danasnje vreme muskarac sa emocijom je osudjen na samocu!!!Devojkama je uzbudljivo da "lome"kroz glavu sta muskarac misli i zeli a mi koji smo iskreni i otvoreni smo na zacelju!Takva je i ljubav danas...LAZNA....jer muskarcu kada je stalo ondo to i pokazuje...taj sto vas "lomi" taj vas i ne voli!!!!
(..., 21. oktobar 2018 15:03)

And vice versa.

Hm

pre 5 godina

Ovi kojima je ljubav samo seks bolje da se ne zene. Znaju to i oni ali ko ce onda da im kuva, pere i sluzi ih?
Srecom ni devojke nisu vise blesave posebno one sto mogu da biraju, te su shvatile da mogu imati kucne pomocnice. I jos ce svi vise da ih cene i muz i okolina. Niko ne voli i ne ceni ove sto rintaju i na poslu i kod kuce, ni muz pa cak ni deca, samo su korisne.
Tako vam je to.

banjac

pre 5 godina

Ja moju zenu volim nakon 20 godina braka isto kao i prve. Ali leptirice nisam nikada osecao. Jednostavno ne mozemo kedno bez drugog. Ovo je izgovor za menjanje

Nešque

pre 5 godina

Leptiri prestaju kada ta osoba koja je trenutno idealizovana pokaže svoje domete. I kada ti dometi nisu na istom nivou vašim idealnim dometima "leptiri prestanu" Ja npr 4 godine sam se viđao sa jednom devojkom i do kraja veze svaki dan sam bio pod leptirima bez izuzetka. Ona je izgubila leptire, kao što možete zaključiti. Nije bila ništa posebno, niti ja.. Izgleda da sam u njenoj glavi pak bio nešto više od samog sebe.

pcelica

pre 5 godina

lep text i mislim da takva jeste prava duboka ljubav.medjutim,ovo je nazalost toliko retko da je skoro pa nemoguce u ovom besmislu od vremena u kojem zivimo.takva ljubav postoji ali se veoma tesko pronalazi.potrebno je da se poklope sve kockice slagalice i dosta srece.sve najlepse zelim onima koji su se pronasli u njoj.

Vagica

pre 5 godina

Leptiriće čuvati i gajiti za posebne prilike. Nisam imala dužu vezu od par godina, ali smo čuvali te leptiriće i pravili ponekad atmosferu za njih, da ih oboje osetimo. Ne može to svaki dan...