Stvari koje zreo muškarac nikad ne bi trebalo da uradi

Utorak, 13.11.2018.

20:00

Izvor: infpult.info

Stvari koje zreo muškarac nikad ne bi trebalo da uradi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

X-man

pre 5 godina

Jos jedan od tekstova, u nizu "sta zenama treba, kako usreciti zenu". Drugim recima, kako muskarca podrediti zeni.Zasto se to otvoreno ne napise? U pravu je komentator sto napisa da je to smisljeno u cilju zaustavljanja muskog misaonog procesa. U cilju oduzimanja mogucnosti, da muskarac u vezi, u braku misli po sopstvenom nahodjenju. Bez bojazni da ce time "uvrediti" njeno "velicanstvo", zensku sujetu. Tekst koji citamo nije nita novo. Prepun ih je internet. Tekstovi promovisu egzaltiranost egocentrizmom zenskog pola. Zena=centar Univerzuma. Nesto sto se potom pakuje u pojmove: "ljubav, kompromis, postovanje, zrelost". Iako nema sa tim pojmovima nikakvu povezanost. Ljubav nije cutanje i odobravanje. Kompromis nije parter radi onako kako partnerka kaze. Postovanje nije teznja da se od muskog saputnika napravi lutak na koncu. Kada se to direktno predoci, dakle kada se kaze ISTINA... tada krecu optuzbe uvredjenje zenske sujete. Optuzbe za "nezrelost", "mizoginiju, "nepostovanje zena". Po iskrivljenom tumacenju: "ako ne radis sve ono sto zena zeli-ne volis zene-nisi pravi muskarac". Prenebregavaju cinjenicu da su zene najvise postovali i voleli upravo oni koji su njihove mane najvise podvrgavali analizi. Nije iskren, nije dobronameran, nije privrzen onaj ko po ramenu tapse, vec onaj ko istinu u lice kaze. Toliko. A sad udarajte minuse. Kao i prethodnicima, sto rekose istinu.

trn u oku

pre 5 godina

Simptomaticno je da ovakvi tekstovi uvek imaju najvise komentara... To dosta govori o kolektivnom vapaju, realnosti danasnjice...svako se uhvati&komentarise ono sto njega licno muci..ne postoje univerzalni taksativni postulati koji nekog deklarisu kao zrelog ako ispunjava jedan ili sve navedeno..svakako da neki inicijalni arsini drustva & doba postoje, ali ne mogu se slepo pratiti. Budite onakvi kakvi u biti jeste...ko vas prihvati takvog, irelevantno je da li ste za nekog drugog zreli ili ne..

Always look at the bright side of life

pre 5 godina

(Iz pobede se ne uci nista, vec iz poraza, 15. novembar 2018 04:44)

Muškarci na super ženi su poraženi od sebe samih. Tragedija.

Lili

pre 5 godina

@Dada
Tako je. Lavina poraženih na super ženi, lepo si rekla.
Strašno je što neki ne znaju šta znači kritikovati. Pa mene su kritikovali najružniji, najdeblji, najbezvezniji, jer sam od svakog bolja u svakom pogledu. Ljubomora, zavist, kompleksi - onda dolazi neprekidno kritikovanje, posebno izgleda, i posebno jer privlačiš vuše pažnje nego oni, a oni neće i ne mogu da se potrude da budu bolji. Konstruktivna kritika (jedna!) je nešto sasvim drugo, to većina ovdašnjih ne ume da uradi. Nisu navikli, balkanci su navikli da ponižavaju žene, a posle ponižavanja kreću i ostale vrste nasilja. Nemaju argumente pa besne.

Iz pobede se ne uci nista, vec iz poraza

pre 5 godina

@Dada
I 300 Spartanaca su "porazeni".Iz nacina ophodjenja je jasno da ne znas da prepoznas zrelog muskarca!

wlado

pre 5 godina

vidim najvise se komentarise izgled tj tezina zena, to je ok tema.
Moram da kazem da vec u ranom periodu mozete zakljuciti da li devojka ima potencijal da bude nemarna prema svome telu ili ne. Ako prosto "obozava slatko", ako stalno ceo dan nesto jede, pri tome joj je glavni hobi citanje knjiga ili jos bolje gledanje tv(filmovi, serije) radi se o pasivnoj osobi koja godinama koje dolaze nece biti aktivnija (statisticka greska ako jedna u 1000 promeni lifestyle),dakle imate signale, upozoreni ste, ako je to nesto sto vam ne smeta, i volite je zbog kvaliteta koje ima, super za vas i srecni ste.
Ukoliko vam vec sad smeta sto je maalko krupnija ali bice bolje..nece.
Takodje malo je prosto ali ima i nesto u narodnoj gledaj mamu, biraj cerku ako niste dobri sa znakovima pored puta.

Да се не лажемо пуно...

pre 5 godina

21. век је век самаца и самица (самица - ах како то робијашки звучи!). Да не кажем уседлара и уседлица. Нико никога не трпи, не толерише и не помаже. Нико не жели да "ради на себи" (некада се то звало кућно васпитање, а сада је то "рад на себи"). Отуда долазе ненормални захтеви од оне друге стране и бајковите представе о животу који треба други да нам пружи. Зато смо све усамљенији, све фрустриранији и читамо овакве будалаштине и кретенизме који тај јаз међу половима само још више продубљују. Но, само такви смо корисни за индустрију која продаје срећу и задовољство. Одавно су корпоративни људи укапирали да су несрећни и сами људи много бољи извор профита од брачних парова са децом. Е и да вам кажем нешто - то какве сте партнере изабрали - то је оно што оличава ваш карактер. И када на крају изаберете да будете сами са собом (самица, самац, уседлица, уседлар) - то је онда најгора опција - тада морате да будете са најгором особом на свету. Јер да нисте лоши не би били толико незадовољни, зловољни, заједљиви, пуни зависти, мржње, љубоморе и сваког другог зла. Знате да је то истина, односи се на све нас смртне људе, на неког мање, на неког више. Шта сам хтео да вам кажем, а правите се да нисте разумели? Рекао сам - узмите огледало и погледајте се у њега. Ту су одговори.

lola

pre 5 godina

Mozda ce komentarisati i neki zreo muskarac. Mozda ce pitati kakve veze ima koliko kilograma ima njegova zena, kakvu frizuru ima, kakve noge, boju glasa, ako ju je on izabrao? Ovde se zena vidi i dalje kao objekat koji ukrasava svoga vlasnika, pa ako nije dovoljno reprezentativan, vlasnik ima logicno pravo da objekat preuredi: kritikom, ponizavanjem, samarom, mrznjom, uskracivanjem, preterivanjem...dodajte sami.
Pravo na kritiku (zvocanje, optuzivanje, zahtevanje, prisilu), ovde se najvise brani. Izrazavanje ljubavi ovde je " zaustavljen misaoni proces", zivot u kompromisu je "klimanje glavom" i slicno. Zreo balkanski maco negira samog sebe ako prihvati zrelu zenu. A ako pogresi u prvom koraku onda obavezno svojoj izabranici od zivota napravi pakao pokusavajuci da joj ukaze na pogresne stavove, pogresnu frizuru, i sto je najvaznije, na pogesan broj kilograma. Sve je pogresno i zrelo za propast osim gospodina.
p.s. za kriticare: nisam ni debela, ni sama, ni neobrazovana.

Miki

pre 5 godina

@pazi molim te
Ako je samo on zaposlen, a ona sve ostalo radi, znači da ona nema pauzu NIKADA, a on se zavali kada dođe sa posla i ceo dan mu free, dok ona gilja od ujutru do uveče. Konje bio u toj situaciji, zna o čemu pričam, nebitno da li je muško ili žensko.

mi

pre 5 godina

Izgleda da 'zreli' muskarci ovde komentarisu da se mora kritikovati zena, pogotovo ako je 'debela'. sto u prevodu znaci da su to klinci koji zivota nisu omirisali ili matori decaci koji zivot vode iza kompjutera ili case piva ili imaju nerelana ocekivanja. Zivot vam sprema mnogo dobrih stvari: smrt, bolest, samocu. I naravno ista arica vazi i za zene. Prvo: zivot se verovali ili ne uglavnom ne svodi na to koliko neko kilograma ima i kako izgleda. U 40-oj, bez obizra na izgled, svako zna da imate 40 i niste pozeljni.Drugo: ako je izgled i 'ja sam uradio ovo a ti nista' kako se vodi razgovor, vi ste dete. Moci nesto da se uradi znaci imati moc. Znaci odlucivati. znaci biti srecan. Trece: 'kiritkovanje' je znak nemoci. Ako ne mozete da poundite resenje, sve drugo je prazna prica. Cetvrto: svi smo mi malo blesavi i nismo uvek dorasli svim situacijiama, i mozda je to lepota zivljenja. Treba nekad biti detinjast i nezreo, i kritikovati i derati se u rupu bez dna.

Gordon Freeman

pre 5 godina

Vala, ja kritikujem ženu kada se ugoji. Nije u redu, vodi računa o sebi i svom zdravlju. Da sam hteo debelu, debelu bih i oženio.

NeshKO

pre 5 godina

@nemanja Pa ko ti je kriv kada si izabrao takvu ženu. TI si je birao a ne mi, a sada kukaš i hoćeš romane da pišeš. “U zivotu je dovoljno biti pametan samo dva puta. Kad birate zanimanje i bracnog druga. Ko oba puta promasi, mora biti pamatan celog života”

Jedna žena

pre 5 godina

Zrela osoba:
1. Komunicira otvoreno
2. Nosi se sa problemima
3. Tretira druge sa poštovanjem
4. Ne kritikuje ali iznosi svoje mišljenje ako se sa nečim ne slaže (uvažavajući drugu stranu)
5. Poštuje tudje vreme i preuzima obaveze (deli ih)
6. Planira u granicama onoga što joj proja i vodi računa da planira vreme koje utiče na druge ljude i njihove onaveze ili slobodno vreme

Ne muškarac, ne žena nego zreo i odgovoran čovek.

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 5 godina

Sve je super, ali osim broja 3 e tu se otvori i pokazi emocije i ugasio si ga kod svake... Istog trenutka se kod zena pali neka lampica u glavi koja signalizira bezi od njega.

jasamaja

pre 5 godina

Ne nadajte se džabe, nezrele žene ne postoje. Već u vrtiću počinje očigledna razlika i tu je kraj. Svaka čast zrelim muškarci ma ali retki su,ako uopšte postoje.

pedja

pre 5 godina

jok, pusticu je da se prejeda, sedi pred instagramom po ceo dan i da se goji i da je i dalje lazem kako mi je sexy. Da li ste vi normalni??

Spejs Radašin

pre 5 godina

Naravno. Ovo se očekuje od muža-puža, a od 14. do 34. godinice se jurilo za frajerima koji imaju bukvalo suprotne osobine od ovih navedenih.

Sabre

pre 5 godina

E al kako smarate kolektivno sa tim planiranjem buducnosti. A sta ako neko uziva u zivotu i zeli da ima neku generalnu ideju gde vidi sebe ali nije korporativna botina koja je svoj botovski zivot isplanirala u detalje, i koja zna da je dovoljno inteligentna i sposobna da ne mora to da radi?! Zivot je lepsi kada je malo i spontan, bitno je da vas muskarac nije totalna lencuga koja vas ne postuje i nema nikakve ambicije da bilo sta radi u zivotu, sve ostalo se da dogovoriti.

u prolazu

pre 5 godina

Nije svako kritikovanje zrak "nezrelosti". Kada bi tako bilo to bi znacilo da muskarac "treba da zaustavi svoj misaoni proces, ulaskom u ljubavnu vezu". Da stavi ruzicasti ljubavni povez, na oci, postane "slep i gluv", na svaku partnerkinu besmislicu. Da klima glavom sa odobravaanjem i razumevanjem, na sve. Klimoglavac. "Da draga, u pravu si draga, odlicno draga". Da blanko prihvati "sve sto partnerka radi, govori, zeli". Sve hirove. Zlo i naopako kada bi tako bilo. Kakva je to "zrelost"? Sta tu ima "zrelo"? U papucaraskom, bespogovornom povinovanju partnerki? To je ropski, papucarski mentalitet. A tu nema ni z od zrelosti. Ni m od muskosti. Ni a od alfa.

T- Zex

pre 5 godina

Sa zenskog aspekta zreo muskarac je onaj kojim se moze mlatiti kao krpom . Prethodno mu objasnivsi da je tako moderan i zreo . Zrelom muskarcu zena ima zadnju rec za sve . Zrelom muskarcu ne pada na pamet da kritikuje zenu kad vidi da pravi ili prica gluposti , jer on je zreo . A ona moze da radi i prica sta zeli. Zreo muskarac se nikad ne suprotstavlja zeni , jer je zreo pa shvata da zena nikad ne gresi . Zreo muskarac ima razumevanja za sve pa i za to kad ga tako zrelog i potcinjenog zena otkaci kao dosadnog , nepozeljnog i bez karaktera. Zreo muskarac mora da razume da zena ponekad voli avanturu sa nezrelim muskarcima . Posto ima zrelog , pa se zazelela nezrelog. Zreo muskarac sve razume . Sem sebe .

milke

pre 5 godina

Sve prihvatam, ali jedno nikako, a to je prevelik višak kilograma. Onaj ko nije u stanju održati pristojan izgled nije u stanju uraditi mnoge druge stvari. Za mene je prevelika težina i pitanje pristojnosti. Uostalom i ljubav se mora zaslužiti.

mitko

pre 5 godina

"Čovek koji vas uistinu voli nikada vas neće kritikovati. Bilo da se radi o vašem izgledu, vašoj težini, poslu ili nadama i snovima." Ovo je teska glupost. Znaci zreo muskarac ce dopustiti da mu se zena ugoji na 100kg?

to je to

pre 5 godina

Ovo su sve osobine zrele osobe, bilo koji pol da je u pitanju. Potpuno je prirodno da neko ko zrelo razmislja pruza sve navedeno i isto tako to trazi za sebe, pa necu gubiti vreme na detinjaste valjda... Naravno ima i vrtropira koje sve ovo nervira i oni traze onaj drugi tip, sasvim legitimno. Nismo svi isti. Meni je samo cudno koliko ima osoba, bez obzira na pol, mada su ovde uglavnon muskarci, kojima je ovo nesto navodno nedostizno i neprirodno. Kako li oni zamisljaju odraslu osobu, bilo bi zanimljivo videti. Igram igrice, ne propustam utakmice i ispijanje piva, mislim samo na sebe, isprobavam sminku i odecu dok ne napunim 100 i da, kukam sto nemam ozbiljnog partnera!

Nemanja

pre 5 godina

E dragi moji ,mozete ovo da pisete do sutra...
Niko od nas muskaraca nije savrsen ali koliko sam god sve ovo radio sto pisete od moje bivse nisam dobio ni cokoladu za rodjendan a morao sam na zapadu da radim. Da se setila jednu cokoladu da mi pokloni,ma kakvu cokoladu bombonu .

Tuzne textove pisete,bolje dajte meni da vam svakog dana prepricavama sta sam dozivljavao , roman mogu da napisem .

Ne zelim nikog da vredjam ali to je istina , istina najvise boli .

Nemojte biti uvek "dobri" ne vodi nikuda ,samo propast.

Hari

pre 5 godina

Zasto dve zrele osobe ne bi argumentovano kritikovale jedna drugu i prihvatili istu ako je osnovana i bez zle namere. To je nacin da svako koriguje svoje ponasanje a svi po nekada umemo da se zaboravimo. Meni je kritika neophodna kada preteram. Ne volim osobe kojima je uvek sve u redu i nikada se ne izjasnjavaju niti kritikuju. Meni deluje upravo suprotno ne kritikuju samo oni kojima nije stalo do vas.

izhlapjeli starac

pre 5 godina

Ovakav clanak o zenama ne moze da se napise iz prostog razloga jer zene nikad nisu zrele.
Anticki Rim je bio najveca imperija i najdugovecnija. Stari Rimljani su odlucili da zene zauvek ostanu maloletne. Bili su neosporno mudar narod.

Pedja

pre 5 godina

Mogu sebe da svrstam u zrelog muskarca,a sve ovo sto sam procitao je spisak zelja zene koja ce sebe zapostaviti i unistiti a ocekivati da je muz postuje. Sve se zasniva na zdravom i uzajamnom odnosu,kao sto muz nece raditi nesto sto njegovu suprugu uznemirava tako i ona mora voditi racuna o njegovim zeljama i obrunito da ne ponavljam menjajuci uloge. Prosto je to i jednostavno,moramo postovati i uvazavati jedno drugo da bi to postovanje moglo da opstane.

Pazi molim te

pre 5 godina

Ovakav zreo muskarac je jednak muskarcu sa keceljom. Da li ima i clanak o zreloj zeni da uporedimo?
(hermafrodit, 13. novembar 2018 20:16)

Da, zreo muskarac nosi ponekad i kecelju a ne ceka da ga njegova takodje zaposlena zena svakodnevno sluzi.
Ako samo on radi i izdrzava ih to je druga stvar.

profi

pre 5 godina

ovo je sve tako relativno..
kako da ne kritikujem suprugu ako se stvarno ugojila i pritom uopste ne pazi na hranu? ja to trebam precutim i ignorisem jer je volim?
pritom mislim na zrelu kritiku a ne na ismevanje i ponizavanje.

livin’ on a prayer

pre 5 godina

Zar je moguće da ni jedno od 7 odgovora ne ispunjavam.Ja najviše od svega na svetu volim biti sam u svojoj sobi.Za ostale stvari da ne spominjem.Znaci bez obzira sto imam 37 banki ne ispunjavam ni jedan uslov o zrelosti...

profi

pre 5 godina

ovo je sve tako relativno..
kako da ne kritikujem suprugu ako se stvarno ugojila i pritom uopste ne pazi na hranu? ja to trebam precutim i ignorisem jer je volim?
pritom mislim na zrelu kritiku a ne na ismevanje i ponizavanje.

Pedja

pre 5 godina

Mogu sebe da svrstam u zrelog muskarca,a sve ovo sto sam procitao je spisak zelja zene koja ce sebe zapostaviti i unistiti a ocekivati da je muz postuje. Sve se zasniva na zdravom i uzajamnom odnosu,kao sto muz nece raditi nesto sto njegovu suprugu uznemirava tako i ona mora voditi racuna o njegovim zeljama i obrunito da ne ponavljam menjajuci uloge. Prosto je to i jednostavno,moramo postovati i uvazavati jedno drugo da bi to postovanje moglo da opstane.

T- Zex

pre 5 godina

Sa zenskog aspekta zreo muskarac je onaj kojim se moze mlatiti kao krpom . Prethodno mu objasnivsi da je tako moderan i zreo . Zrelom muskarcu zena ima zadnju rec za sve . Zrelom muskarcu ne pada na pamet da kritikuje zenu kad vidi da pravi ili prica gluposti , jer on je zreo . A ona moze da radi i prica sta zeli. Zreo muskarac se nikad ne suprotstavlja zeni , jer je zreo pa shvata da zena nikad ne gresi . Zreo muskarac ima razumevanja za sve pa i za to kad ga tako zrelog i potcinjenog zena otkaci kao dosadnog , nepozeljnog i bez karaktera. Zreo muskarac mora da razume da zena ponekad voli avanturu sa nezrelim muskarcima . Posto ima zrelog , pa se zazelela nezrelog. Zreo muskarac sve razume . Sem sebe .

livin’ on a prayer

pre 5 godina

Zar je moguće da ni jedno od 7 odgovora ne ispunjavam.Ja najviše od svega na svetu volim biti sam u svojoj sobi.Za ostale stvari da ne spominjem.Znaci bez obzira sto imam 37 banki ne ispunjavam ni jedan uslov o zrelosti...

Pazi molim te

pre 5 godina

Ovakav zreo muskarac je jednak muskarcu sa keceljom. Da li ima i clanak o zreloj zeni da uporedimo?
(hermafrodit, 13. novembar 2018 20:16)

Da, zreo muskarac nosi ponekad i kecelju a ne ceka da ga njegova takodje zaposlena zena svakodnevno sluzi.
Ako samo on radi i izdrzava ih to je druga stvar.

Sabre

pre 5 godina

E al kako smarate kolektivno sa tim planiranjem buducnosti. A sta ako neko uziva u zivotu i zeli da ima neku generalnu ideju gde vidi sebe ali nije korporativna botina koja je svoj botovski zivot isplanirala u detalje, i koja zna da je dovoljno inteligentna i sposobna da ne mora to da radi?! Zivot je lepsi kada je malo i spontan, bitno je da vas muskarac nije totalna lencuga koja vas ne postuje i nema nikakve ambicije da bilo sta radi u zivotu, sve ostalo se da dogovoriti.

Hari

pre 5 godina

Zasto dve zrele osobe ne bi argumentovano kritikovale jedna drugu i prihvatili istu ako je osnovana i bez zle namere. To je nacin da svako koriguje svoje ponasanje a svi po nekada umemo da se zaboravimo. Meni je kritika neophodna kada preteram. Ne volim osobe kojima je uvek sve u redu i nikada se ne izjasnjavaju niti kritikuju. Meni deluje upravo suprotno ne kritikuju samo oni kojima nije stalo do vas.

mitko

pre 5 godina

"Čovek koji vas uistinu voli nikada vas neće kritikovati. Bilo da se radi o vašem izgledu, vašoj težini, poslu ili nadama i snovima." Ovo je teska glupost. Znaci zreo muskarac ce dopustiti da mu se zena ugoji na 100kg?

u prolazu

pre 5 godina

Nije svako kritikovanje zrak "nezrelosti". Kada bi tako bilo to bi znacilo da muskarac "treba da zaustavi svoj misaoni proces, ulaskom u ljubavnu vezu". Da stavi ruzicasti ljubavni povez, na oci, postane "slep i gluv", na svaku partnerkinu besmislicu. Da klima glavom sa odobravaanjem i razumevanjem, na sve. Klimoglavac. "Da draga, u pravu si draga, odlicno draga". Da blanko prihvati "sve sto partnerka radi, govori, zeli". Sve hirove. Zlo i naopako kada bi tako bilo. Kakva je to "zrelost"? Sta tu ima "zrelo"? U papucaraskom, bespogovornom povinovanju partnerki? To je ropski, papucarski mentalitet. A tu nema ni z od zrelosti. Ni m od muskosti. Ni a od alfa.

Jedna žena

pre 5 godina

Zrela osoba:
1. Komunicira otvoreno
2. Nosi se sa problemima
3. Tretira druge sa poštovanjem
4. Ne kritikuje ali iznosi svoje mišljenje ako se sa nečim ne slaže (uvažavajući drugu stranu)
5. Poštuje tudje vreme i preuzima obaveze (deli ih)
6. Planira u granicama onoga što joj proja i vodi računa da planira vreme koje utiče na druge ljude i njihove onaveze ili slobodno vreme

Ne muškarac, ne žena nego zreo i odgovoran čovek.

Nemanja

pre 5 godina

E dragi moji ,mozete ovo da pisete do sutra...
Niko od nas muskaraca nije savrsen ali koliko sam god sve ovo radio sto pisete od moje bivse nisam dobio ni cokoladu za rodjendan a morao sam na zapadu da radim. Da se setila jednu cokoladu da mi pokloni,ma kakvu cokoladu bombonu .

Tuzne textove pisete,bolje dajte meni da vam svakog dana prepricavama sta sam dozivljavao , roman mogu da napisem .

Ne zelim nikog da vredjam ali to je istina , istina najvise boli .

Nemojte biti uvek "dobri" ne vodi nikuda ,samo propast.

lola

pre 5 godina

Mozda ce komentarisati i neki zreo muskarac. Mozda ce pitati kakve veze ima koliko kilograma ima njegova zena, kakvu frizuru ima, kakve noge, boju glasa, ako ju je on izabrao? Ovde se zena vidi i dalje kao objekat koji ukrasava svoga vlasnika, pa ako nije dovoljno reprezentativan, vlasnik ima logicno pravo da objekat preuredi: kritikom, ponizavanjem, samarom, mrznjom, uskracivanjem, preterivanjem...dodajte sami.
Pravo na kritiku (zvocanje, optuzivanje, zahtevanje, prisilu), ovde se najvise brani. Izrazavanje ljubavi ovde je " zaustavljen misaoni proces", zivot u kompromisu je "klimanje glavom" i slicno. Zreo balkanski maco negira samog sebe ako prihvati zrelu zenu. A ako pogresi u prvom koraku onda obavezno svojoj izabranici od zivota napravi pakao pokusavajuci da joj ukaze na pogresne stavove, pogresnu frizuru, i sto je najvaznije, na pogesan broj kilograma. Sve je pogresno i zrelo za propast osim gospodina.
p.s. za kriticare: nisam ni debela, ni sama, ni neobrazovana.

Да се не лажемо пуно...

pre 5 godina

21. век је век самаца и самица (самица - ах како то робијашки звучи!). Да не кажем уседлара и уседлица. Нико никога не трпи, не толерише и не помаже. Нико не жели да "ради на себи" (некада се то звало кућно васпитање, а сада је то "рад на себи"). Отуда долазе ненормални захтеви од оне друге стране и бајковите представе о животу који треба други да нам пружи. Зато смо све усамљенији, све фрустриранији и читамо овакве будалаштине и кретенизме који тај јаз међу половима само још више продубљују. Но, само такви смо корисни за индустрију која продаје срећу и задовољство. Одавно су корпоративни људи укапирали да су несрећни и сами људи много бољи извор профита од брачних парова са децом. Е и да вам кажем нешто - то какве сте партнере изабрали - то је оно што оличава ваш карактер. И када на крају изаберете да будете сами са собом (самица, самац, уседлица, уседлар) - то је онда најгора опција - тада морате да будете са најгором особом на свету. Јер да нисте лоши не би били толико незадовољни, зловољни, заједљиви, пуни зависти, мржње, љубоморе и сваког другог зла. Знате да је то истина, односи се на све нас смртне људе, на неког мање, на неког више. Шта сам хтео да вам кажем, а правите се да нисте разумели? Рекао сам - узмите огледало и погледајте се у њега. Ту су одговори.

to je to

pre 5 godina

Ovo su sve osobine zrele osobe, bilo koji pol da je u pitanju. Potpuno je prirodno da neko ko zrelo razmislja pruza sve navedeno i isto tako to trazi za sebe, pa necu gubiti vreme na detinjaste valjda... Naravno ima i vrtropira koje sve ovo nervira i oni traze onaj drugi tip, sasvim legitimno. Nismo svi isti. Meni je samo cudno koliko ima osoba, bez obzira na pol, mada su ovde uglavnon muskarci, kojima je ovo nesto navodno nedostizno i neprirodno. Kako li oni zamisljaju odraslu osobu, bilo bi zanimljivo videti. Igram igrice, ne propustam utakmice i ispijanje piva, mislim samo na sebe, isprobavam sminku i odecu dok ne napunim 100 i da, kukam sto nemam ozbiljnog partnera!

Miki

pre 5 godina

@pazi molim te
Ako je samo on zaposlen, a ona sve ostalo radi, znači da ona nema pauzu NIKADA, a on se zavali kada dođe sa posla i ceo dan mu free, dok ona gilja od ujutru do uveče. Konje bio u toj situaciji, zna o čemu pričam, nebitno da li je muško ili žensko.

milke

pre 5 godina

Sve prihvatam, ali jedno nikako, a to je prevelik višak kilograma. Onaj ko nije u stanju održati pristojan izgled nije u stanju uraditi mnoge druge stvari. Za mene je prevelika težina i pitanje pristojnosti. Uostalom i ljubav se mora zaslužiti.

izhlapjeli starac

pre 5 godina

Ovakav clanak o zenama ne moze da se napise iz prostog razloga jer zene nikad nisu zrele.
Anticki Rim je bio najveca imperija i najdugovecnija. Stari Rimljani su odlucili da zene zauvek ostanu maloletne. Bili su neosporno mudar narod.

NeshKO

pre 5 godina

@nemanja Pa ko ti je kriv kada si izabrao takvu ženu. TI si je birao a ne mi, a sada kukaš i hoćeš romane da pišeš. “U zivotu je dovoljno biti pametan samo dva puta. Kad birate zanimanje i bracnog druga. Ko oba puta promasi, mora biti pamatan celog života”

Spejs Radašin

pre 5 godina

Naravno. Ovo se očekuje od muža-puža, a od 14. do 34. godinice se jurilo za frajerima koji imaju bukvalo suprotne osobine od ovih navedenih.

jasamaja

pre 5 godina

Ne nadajte se džabe, nezrele žene ne postoje. Već u vrtiću počinje očigledna razlika i tu je kraj. Svaka čast zrelim muškarci ma ali retki su,ako uopšte postoje.

mi

pre 5 godina

Izgleda da 'zreli' muskarci ovde komentarisu da se mora kritikovati zena, pogotovo ako je 'debela'. sto u prevodu znaci da su to klinci koji zivota nisu omirisali ili matori decaci koji zivot vode iza kompjutera ili case piva ili imaju nerelana ocekivanja. Zivot vam sprema mnogo dobrih stvari: smrt, bolest, samocu. I naravno ista arica vazi i za zene. Prvo: zivot se verovali ili ne uglavnom ne svodi na to koliko neko kilograma ima i kako izgleda. U 40-oj, bez obizra na izgled, svako zna da imate 40 i niste pozeljni.Drugo: ako je izgled i 'ja sam uradio ovo a ti nista' kako se vodi razgovor, vi ste dete. Moci nesto da se uradi znaci imati moc. Znaci odlucivati. znaci biti srecan. Trece: 'kiritkovanje' je znak nemoci. Ako ne mozete da poundite resenje, sve drugo je prazna prica. Cetvrto: svi smo mi malo blesavi i nismo uvek dorasli svim situacijiama, i mozda je to lepota zivljenja. Treba nekad biti detinjast i nezreo, i kritikovati i derati se u rupu bez dna.

pedja

pre 5 godina

jok, pusticu je da se prejeda, sedi pred instagramom po ceo dan i da se goji i da je i dalje lazem kako mi je sexy. Da li ste vi normalni??

wlado

pre 5 godina

vidim najvise se komentarise izgled tj tezina zena, to je ok tema.
Moram da kazem da vec u ranom periodu mozete zakljuciti da li devojka ima potencijal da bude nemarna prema svome telu ili ne. Ako prosto "obozava slatko", ako stalno ceo dan nesto jede, pri tome joj je glavni hobi citanje knjiga ili jos bolje gledanje tv(filmovi, serije) radi se o pasivnoj osobi koja godinama koje dolaze nece biti aktivnija (statisticka greska ako jedna u 1000 promeni lifestyle),dakle imate signale, upozoreni ste, ako je to nesto sto vam ne smeta, i volite je zbog kvaliteta koje ima, super za vas i srecni ste.
Ukoliko vam vec sad smeta sto je maalko krupnija ali bice bolje..nece.
Takodje malo je prosto ali ima i nesto u narodnoj gledaj mamu, biraj cerku ako niste dobri sa znakovima pored puta.

Gordon Freeman

pre 5 godina

Vala, ja kritikujem ženu kada se ugoji. Nije u redu, vodi računa o sebi i svom zdravlju. Da sam hteo debelu, debelu bih i oženio.

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 5 godina

Sve je super, ali osim broja 3 e tu se otvori i pokazi emocije i ugasio si ga kod svake... Istog trenutka se kod zena pali neka lampica u glavi koja signalizira bezi od njega.

Lili

pre 5 godina

@Dada
Tako je. Lavina poraženih na super ženi, lepo si rekla.
Strašno je što neki ne znaju šta znači kritikovati. Pa mene su kritikovali najružniji, najdeblji, najbezvezniji, jer sam od svakog bolja u svakom pogledu. Ljubomora, zavist, kompleksi - onda dolazi neprekidno kritikovanje, posebno izgleda, i posebno jer privlačiš vuše pažnje nego oni, a oni neće i ne mogu da se potrude da budu bolji. Konstruktivna kritika (jedna!) je nešto sasvim drugo, to većina ovdašnjih ne ume da uradi. Nisu navikli, balkanci su navikli da ponižavaju žene, a posle ponižavanja kreću i ostale vrste nasilja. Nemaju argumente pa besne.

Iz pobede se ne uci nista, vec iz poraza

pre 5 godina

@Dada
I 300 Spartanaca su "porazeni".Iz nacina ophodjenja je jasno da ne znas da prepoznas zrelog muskarca!

Always look at the bright side of life

pre 5 godina

(Iz pobede se ne uci nista, vec iz poraza, 15. novembar 2018 04:44)

Muškarci na super ženi su poraženi od sebe samih. Tragedija.

trn u oku

pre 5 godina

Simptomaticno je da ovakvi tekstovi uvek imaju najvise komentara... To dosta govori o kolektivnom vapaju, realnosti danasnjice...svako se uhvati&komentarise ono sto njega licno muci..ne postoje univerzalni taksativni postulati koji nekog deklarisu kao zrelog ako ispunjava jedan ili sve navedeno..svakako da neki inicijalni arsini drustva & doba postoje, ali ne mogu se slepo pratiti. Budite onakvi kakvi u biti jeste...ko vas prihvati takvog, irelevantno je da li ste za nekog drugog zreli ili ne..

X-man

pre 5 godina

Jos jedan od tekstova, u nizu "sta zenama treba, kako usreciti zenu". Drugim recima, kako muskarca podrediti zeni.Zasto se to otvoreno ne napise? U pravu je komentator sto napisa da je to smisljeno u cilju zaustavljanja muskog misaonog procesa. U cilju oduzimanja mogucnosti, da muskarac u vezi, u braku misli po sopstvenom nahodjenju. Bez bojazni da ce time "uvrediti" njeno "velicanstvo", zensku sujetu. Tekst koji citamo nije nita novo. Prepun ih je internet. Tekstovi promovisu egzaltiranost egocentrizmom zenskog pola. Zena=centar Univerzuma. Nesto sto se potom pakuje u pojmove: "ljubav, kompromis, postovanje, zrelost". Iako nema sa tim pojmovima nikakvu povezanost. Ljubav nije cutanje i odobravanje. Kompromis nije parter radi onako kako partnerka kaze. Postovanje nije teznja da se od muskog saputnika napravi lutak na koncu. Kada se to direktno predoci, dakle kada se kaze ISTINA... tada krecu optuzbe uvredjenje zenske sujete. Optuzbe za "nezrelost", "mizoginiju, "nepostovanje zena". Po iskrivljenom tumacenju: "ako ne radis sve ono sto zena zeli-ne volis zene-nisi pravi muskarac". Prenebregavaju cinjenicu da su zene najvise postovali i voleli upravo oni koji su njihove mane najvise podvrgavali analizi. Nije iskren, nije dobronameran, nije privrzen onaj ko po ramenu tapse, vec onaj ko istinu u lice kaze. Toliko. A sad udarajte minuse. Kao i prethodnicima, sto rekose istinu.

T- Zex

pre 5 godina

Sa zenskog aspekta zreo muskarac je onaj kojim se moze mlatiti kao krpom . Prethodno mu objasnivsi da je tako moderan i zreo . Zrelom muskarcu zena ima zadnju rec za sve . Zrelom muskarcu ne pada na pamet da kritikuje zenu kad vidi da pravi ili prica gluposti , jer on je zreo . A ona moze da radi i prica sta zeli. Zreo muskarac se nikad ne suprotstavlja zeni , jer je zreo pa shvata da zena nikad ne gresi . Zreo muskarac ima razumevanja za sve pa i za to kad ga tako zrelog i potcinjenog zena otkaci kao dosadnog , nepozeljnog i bez karaktera. Zreo muskarac mora da razume da zena ponekad voli avanturu sa nezrelim muskarcima . Posto ima zrelog , pa se zazelela nezrelog. Zreo muskarac sve razume . Sem sebe .

livin’ on a prayer

pre 5 godina

Zar je moguće da ni jedno od 7 odgovora ne ispunjavam.Ja najviše od svega na svetu volim biti sam u svojoj sobi.Za ostale stvari da ne spominjem.Znaci bez obzira sto imam 37 banki ne ispunjavam ni jedan uslov o zrelosti...

izhlapjeli starac

pre 5 godina

Ovakav clanak o zenama ne moze da se napise iz prostog razloga jer zene nikad nisu zrele.
Anticki Rim je bio najveca imperija i najdugovecnija. Stari Rimljani su odlucili da zene zauvek ostanu maloletne. Bili su neosporno mudar narod.

milke

pre 5 godina

Sve prihvatam, ali jedno nikako, a to je prevelik višak kilograma. Onaj ko nije u stanju održati pristojan izgled nije u stanju uraditi mnoge druge stvari. Za mene je prevelika težina i pitanje pristojnosti. Uostalom i ljubav se mora zaslužiti.

Gordon Freeman

pre 5 godina

Vala, ja kritikujem ženu kada se ugoji. Nije u redu, vodi računa o sebi i svom zdravlju. Da sam hteo debelu, debelu bih i oženio.

profi

pre 5 godina

ovo je sve tako relativno..
kako da ne kritikujem suprugu ako se stvarno ugojila i pritom uopste ne pazi na hranu? ja to trebam precutim i ignorisem jer je volim?
pritom mislim na zrelu kritiku a ne na ismevanje i ponizavanje.

wlado

pre 5 godina

vidim najvise se komentarise izgled tj tezina zena, to je ok tema.
Moram da kazem da vec u ranom periodu mozete zakljuciti da li devojka ima potencijal da bude nemarna prema svome telu ili ne. Ako prosto "obozava slatko", ako stalno ceo dan nesto jede, pri tome joj je glavni hobi citanje knjiga ili jos bolje gledanje tv(filmovi, serije) radi se o pasivnoj osobi koja godinama koje dolaze nece biti aktivnija (statisticka greska ako jedna u 1000 promeni lifestyle),dakle imate signale, upozoreni ste, ako je to nesto sto vam ne smeta, i volite je zbog kvaliteta koje ima, super za vas i srecni ste.
Ukoliko vam vec sad smeta sto je maalko krupnija ali bice bolje..nece.
Takodje malo je prosto ali ima i nesto u narodnoj gledaj mamu, biraj cerku ako niste dobri sa znakovima pored puta.

Pedja

pre 5 godina

Mogu sebe da svrstam u zrelog muskarca,a sve ovo sto sam procitao je spisak zelja zene koja ce sebe zapostaviti i unistiti a ocekivati da je muz postuje. Sve se zasniva na zdravom i uzajamnom odnosu,kao sto muz nece raditi nesto sto njegovu suprugu uznemirava tako i ona mora voditi racuna o njegovim zeljama i obrunito da ne ponavljam menjajuci uloge. Prosto je to i jednostavno,moramo postovati i uvazavati jedno drugo da bi to postovanje moglo da opstane.

pedja

pre 5 godina

jok, pusticu je da se prejeda, sedi pred instagramom po ceo dan i da se goji i da je i dalje lazem kako mi je sexy. Da li ste vi normalni??

mitko

pre 5 godina

"Čovek koji vas uistinu voli nikada vas neće kritikovati. Bilo da se radi o vašem izgledu, vašoj težini, poslu ili nadama i snovima." Ovo je teska glupost. Znaci zreo muskarac ce dopustiti da mu se zena ugoji na 100kg?

Spejs Radašin

pre 5 godina

Naravno. Ovo se očekuje od muža-puža, a od 14. do 34. godinice se jurilo za frajerima koji imaju bukvalo suprotne osobine od ovih navedenih.

u prolazu

pre 5 godina

Nije svako kritikovanje zrak "nezrelosti". Kada bi tako bilo to bi znacilo da muskarac "treba da zaustavi svoj misaoni proces, ulaskom u ljubavnu vezu". Da stavi ruzicasti ljubavni povez, na oci, postane "slep i gluv", na svaku partnerkinu besmislicu. Da klima glavom sa odobravaanjem i razumevanjem, na sve. Klimoglavac. "Da draga, u pravu si draga, odlicno draga". Da blanko prihvati "sve sto partnerka radi, govori, zeli". Sve hirove. Zlo i naopako kada bi tako bilo. Kakva je to "zrelost"? Sta tu ima "zrelo"? U papucaraskom, bespogovornom povinovanju partnerki? To je ropski, papucarski mentalitet. A tu nema ni z od zrelosti. Ni m od muskosti. Ni a od alfa.

Да се не лажемо пуно...

pre 5 godina

21. век је век самаца и самица (самица - ах како то робијашки звучи!). Да не кажем уседлара и уседлица. Нико никога не трпи, не толерише и не помаже. Нико не жели да "ради на себи" (некада се то звало кућно васпитање, а сада је то "рад на себи"). Отуда долазе ненормални захтеви од оне друге стране и бајковите представе о животу који треба други да нам пружи. Зато смо све усамљенији, све фрустриранији и читамо овакве будалаштине и кретенизме који тај јаз међу половима само још више продубљују. Но, само такви смо корисни за индустрију која продаје срећу и задовољство. Одавно су корпоративни људи укапирали да су несрећни и сами људи много бољи извор профита од брачних парова са децом. Е и да вам кажем нешто - то какве сте партнере изабрали - то је оно што оличава ваш карактер. И када на крају изаберете да будете сами са собом (самица, самац, уседлица, уседлар) - то је онда најгора опција - тада морате да будете са најгором особом на свету. Јер да нисте лоши не би били толико незадовољни, зловољни, заједљиви, пуни зависти, мржње, љубоморе и сваког другог зла. Знате да је то истина, односи се на све нас смртне људе, на неког мање, на неког више. Шта сам хтео да вам кажем, а правите се да нисте разумели? Рекао сам - узмите огледало и погледајте се у њега. Ту су одговори.

Nemanja

pre 5 godina

E dragi moji ,mozete ovo da pisete do sutra...
Niko od nas muskaraca nije savrsen ali koliko sam god sve ovo radio sto pisete od moje bivse nisam dobio ni cokoladu za rodjendan a morao sam na zapadu da radim. Da se setila jednu cokoladu da mi pokloni,ma kakvu cokoladu bombonu .

Tuzne textove pisete,bolje dajte meni da vam svakog dana prepricavama sta sam dozivljavao , roman mogu da napisem .

Ne zelim nikog da vredjam ali to je istina , istina najvise boli .

Nemojte biti uvek "dobri" ne vodi nikuda ,samo propast.

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 5 godina

Sve je super, ali osim broja 3 e tu se otvori i pokazi emocije i ugasio si ga kod svake... Istog trenutka se kod zena pali neka lampica u glavi koja signalizira bezi od njega.

mi

pre 5 godina

Izgleda da 'zreli' muskarci ovde komentarisu da se mora kritikovati zena, pogotovo ako je 'debela'. sto u prevodu znaci da su to klinci koji zivota nisu omirisali ili matori decaci koji zivot vode iza kompjutera ili case piva ili imaju nerelana ocekivanja. Zivot vam sprema mnogo dobrih stvari: smrt, bolest, samocu. I naravno ista arica vazi i za zene. Prvo: zivot se verovali ili ne uglavnom ne svodi na to koliko neko kilograma ima i kako izgleda. U 40-oj, bez obizra na izgled, svako zna da imate 40 i niste pozeljni.Drugo: ako je izgled i 'ja sam uradio ovo a ti nista' kako se vodi razgovor, vi ste dete. Moci nesto da se uradi znaci imati moc. Znaci odlucivati. znaci biti srecan. Trece: 'kiritkovanje' je znak nemoci. Ako ne mozete da poundite resenje, sve drugo je prazna prica. Cetvrto: svi smo mi malo blesavi i nismo uvek dorasli svim situacijiama, i mozda je to lepota zivljenja. Treba nekad biti detinjast i nezreo, i kritikovati i derati se u rupu bez dna.

lola

pre 5 godina

Mozda ce komentarisati i neki zreo muskarac. Mozda ce pitati kakve veze ima koliko kilograma ima njegova zena, kakvu frizuru ima, kakve noge, boju glasa, ako ju je on izabrao? Ovde se zena vidi i dalje kao objekat koji ukrasava svoga vlasnika, pa ako nije dovoljno reprezentativan, vlasnik ima logicno pravo da objekat preuredi: kritikom, ponizavanjem, samarom, mrznjom, uskracivanjem, preterivanjem...dodajte sami.
Pravo na kritiku (zvocanje, optuzivanje, zahtevanje, prisilu), ovde se najvise brani. Izrazavanje ljubavi ovde je " zaustavljen misaoni proces", zivot u kompromisu je "klimanje glavom" i slicno. Zreo balkanski maco negira samog sebe ako prihvati zrelu zenu. A ako pogresi u prvom koraku onda obavezno svojoj izabranici od zivota napravi pakao pokusavajuci da joj ukaze na pogresne stavove, pogresnu frizuru, i sto je najvaznije, na pogesan broj kilograma. Sve je pogresno i zrelo za propast osim gospodina.
p.s. za kriticare: nisam ni debela, ni sama, ni neobrazovana.

jasamaja

pre 5 godina

Ne nadajte se džabe, nezrele žene ne postoje. Već u vrtiću počinje očigledna razlika i tu je kraj. Svaka čast zrelim muškarci ma ali retki su,ako uopšte postoje.

Sabre

pre 5 godina

E al kako smarate kolektivno sa tim planiranjem buducnosti. A sta ako neko uziva u zivotu i zeli da ima neku generalnu ideju gde vidi sebe ali nije korporativna botina koja je svoj botovski zivot isplanirala u detalje, i koja zna da je dovoljno inteligentna i sposobna da ne mora to da radi?! Zivot je lepsi kada je malo i spontan, bitno je da vas muskarac nije totalna lencuga koja vas ne postuje i nema nikakve ambicije da bilo sta radi u zivotu, sve ostalo se da dogovoriti.

Pazi molim te

pre 5 godina

Ovakav zreo muskarac je jednak muskarcu sa keceljom. Da li ima i clanak o zreloj zeni da uporedimo?
(hermafrodit, 13. novembar 2018 20:16)

Da, zreo muskarac nosi ponekad i kecelju a ne ceka da ga njegova takodje zaposlena zena svakodnevno sluzi.
Ako samo on radi i izdrzava ih to je druga stvar.

to je to

pre 5 godina

Ovo su sve osobine zrele osobe, bilo koji pol da je u pitanju. Potpuno je prirodno da neko ko zrelo razmislja pruza sve navedeno i isto tako to trazi za sebe, pa necu gubiti vreme na detinjaste valjda... Naravno ima i vrtropira koje sve ovo nervira i oni traze onaj drugi tip, sasvim legitimno. Nismo svi isti. Meni je samo cudno koliko ima osoba, bez obzira na pol, mada su ovde uglavnon muskarci, kojima je ovo nesto navodno nedostizno i neprirodno. Kako li oni zamisljaju odraslu osobu, bilo bi zanimljivo videti. Igram igrice, ne propustam utakmice i ispijanje piva, mislim samo na sebe, isprobavam sminku i odecu dok ne napunim 100 i da, kukam sto nemam ozbiljnog partnera!

Iz pobede se ne uci nista, vec iz poraza

pre 5 godina

@Dada
I 300 Spartanaca su "porazeni".Iz nacina ophodjenja je jasno da ne znas da prepoznas zrelog muskarca!

Jedna žena

pre 5 godina

Zrela osoba:
1. Komunicira otvoreno
2. Nosi se sa problemima
3. Tretira druge sa poštovanjem
4. Ne kritikuje ali iznosi svoje mišljenje ako se sa nečim ne slaže (uvažavajući drugu stranu)
5. Poštuje tudje vreme i preuzima obaveze (deli ih)
6. Planira u granicama onoga što joj proja i vodi računa da planira vreme koje utiče na druge ljude i njihove onaveze ili slobodno vreme

Ne muškarac, ne žena nego zreo i odgovoran čovek.

Miki

pre 5 godina

@pazi molim te
Ako je samo on zaposlen, a ona sve ostalo radi, znači da ona nema pauzu NIKADA, a on se zavali kada dođe sa posla i ceo dan mu free, dok ona gilja od ujutru do uveče. Konje bio u toj situaciji, zna o čemu pričam, nebitno da li je muško ili žensko.

Lili

pre 5 godina

@Dada
Tako je. Lavina poraženih na super ženi, lepo si rekla.
Strašno je što neki ne znaju šta znači kritikovati. Pa mene su kritikovali najružniji, najdeblji, najbezvezniji, jer sam od svakog bolja u svakom pogledu. Ljubomora, zavist, kompleksi - onda dolazi neprekidno kritikovanje, posebno izgleda, i posebno jer privlačiš vuše pažnje nego oni, a oni neće i ne mogu da se potrude da budu bolji. Konstruktivna kritika (jedna!) je nešto sasvim drugo, to većina ovdašnjih ne ume da uradi. Nisu navikli, balkanci su navikli da ponižavaju žene, a posle ponižavanja kreću i ostale vrste nasilja. Nemaju argumente pa besne.

Hari

pre 5 godina

Zasto dve zrele osobe ne bi argumentovano kritikovale jedna drugu i prihvatili istu ako je osnovana i bez zle namere. To je nacin da svako koriguje svoje ponasanje a svi po nekada umemo da se zaboravimo. Meni je kritika neophodna kada preteram. Ne volim osobe kojima je uvek sve u redu i nikada se ne izjasnjavaju niti kritikuju. Meni deluje upravo suprotno ne kritikuju samo oni kojima nije stalo do vas.

NeshKO

pre 5 godina

@nemanja Pa ko ti je kriv kada si izabrao takvu ženu. TI si je birao a ne mi, a sada kukaš i hoćeš romane da pišeš. “U zivotu je dovoljno biti pametan samo dva puta. Kad birate zanimanje i bracnog druga. Ko oba puta promasi, mora biti pamatan celog života”

X-man

pre 5 godina

Jos jedan od tekstova, u nizu "sta zenama treba, kako usreciti zenu". Drugim recima, kako muskarca podrediti zeni.Zasto se to otvoreno ne napise? U pravu je komentator sto napisa da je to smisljeno u cilju zaustavljanja muskog misaonog procesa. U cilju oduzimanja mogucnosti, da muskarac u vezi, u braku misli po sopstvenom nahodjenju. Bez bojazni da ce time "uvrediti" njeno "velicanstvo", zensku sujetu. Tekst koji citamo nije nita novo. Prepun ih je internet. Tekstovi promovisu egzaltiranost egocentrizmom zenskog pola. Zena=centar Univerzuma. Nesto sto se potom pakuje u pojmove: "ljubav, kompromis, postovanje, zrelost". Iako nema sa tim pojmovima nikakvu povezanost. Ljubav nije cutanje i odobravanje. Kompromis nije parter radi onako kako partnerka kaze. Postovanje nije teznja da se od muskog saputnika napravi lutak na koncu. Kada se to direktno predoci, dakle kada se kaze ISTINA... tada krecu optuzbe uvredjenje zenske sujete. Optuzbe za "nezrelost", "mizoginiju, "nepostovanje zena". Po iskrivljenom tumacenju: "ako ne radis sve ono sto zena zeli-ne volis zene-nisi pravi muskarac". Prenebregavaju cinjenicu da su zene najvise postovali i voleli upravo oni koji su njihove mane najvise podvrgavali analizi. Nije iskren, nije dobronameran, nije privrzen onaj ko po ramenu tapse, vec onaj ko istinu u lice kaze. Toliko. A sad udarajte minuse. Kao i prethodnicima, sto rekose istinu.

Always look at the bright side of life

pre 5 godina

(Iz pobede se ne uci nista, vec iz poraza, 15. novembar 2018 04:44)

Muškarci na super ženi su poraženi od sebe samih. Tragedija.

trn u oku

pre 5 godina

Simptomaticno je da ovakvi tekstovi uvek imaju najvise komentara... To dosta govori o kolektivnom vapaju, realnosti danasnjice...svako se uhvati&komentarise ono sto njega licno muci..ne postoje univerzalni taksativni postulati koji nekog deklarisu kao zrelog ako ispunjava jedan ili sve navedeno..svakako da neki inicijalni arsini drustva & doba postoje, ali ne mogu se slepo pratiti. Budite onakvi kakvi u biti jeste...ko vas prihvati takvog, irelevantno je da li ste za nekog drugog zreli ili ne..