Iskrena ispovest: Zašto sam ostavio savršenu ženu i porodicu zbog afere s mlađom...

Ponedeljak, 19.11.2018.

15:19

Izvor: vecernji.hr

Iskrena ispovest: Zašto sam ostavio savršenu ženu i porodicu zbog afere s mlaðom... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

115 Komentari

Sortiraj po:

MaLa

pre 5 godina

Meni on izgleda kao tipičan mamin razmaženi sinčić, koji počne da kenjka i da se duri cim nije u centru pažnje, a kidne na prvu naznaku nekih problema. Mislim da je obema damama zapravo učinio uslugu. Sad mu ni ne preostaje nista drugo nego da glumi dragu Savetu.

Hana

pre 5 godina

@EU Citizen: Da, slažem se...Bio jednom jedan koji je važio za ženskaroša, planirao je da mu budem samo još jedna recka...međutim, desilo se da je bilo lepo, kako je rekao, kao nikad pre...strast, miris tela itd. Bio je hladan u početku, nije mi postavljao lična pitanja...Malo po malo, lagano je nesvesno počeo da mi šalje poruke non stop, od jutra kad se probudi do mraka...da ne priča samo o sexu već da postavlja i druga pitanja. Strast je učinila svoje. Mislim da se pre zaljubio u tu strast nefo u mene toliko. Hoću da prekinem, on kaže nemoj, tek je počelo...

EU Citizen

pre 5 godina

@Hana
Tako je, potpuno se slažem, ali u tome se ogledaju pamet i zrelost, da čovek može da na vreme racionalno preseče nešto što je lepo, zato što zna da dugoročno nije dobro, i to ne nužno za njega, već za ljude oko njega i porodicu... :) Ništa tog tipa ne sme da traje duže od mesec-dva, jer čovek se veže za mačku ili psa, a ne za nekoga s kojim ima odličan seks, ako smem da budem pomalo grafičan i ne mnogo političan :))

mrmlj

pre 5 godina

@(Vagica, 20. novembar 2018 14:00)
zena koja proceni da treba muza da "vezuje" za dete je pogresila u izboru muskarca.
da me je neko pitao pre 10-15 godina ko ce od mojih drugova koji sada imaju decu biti dobar otac a ko ne, odgovorio bih 100% tacno.
problem je u tome sto mnoge zene to ne umeju ili ne zele da prepoznaju u muskarcu ili jednostavno odbijaju da priznaju sebi da od svog decka/muza nece dobiti to sto zele i sto im je potrebno.

Samo vas gledam

pre 5 godina

Moje iskustvo 7:3 u "korist" dece napustene od strane majki, ne razvod, totalno napustanje, u odnosu na oceve.Dva razvoda mojih prijateljica, one inicijatori, ispalo je da su se razvele da bi mogle da idu na rumbu i sambu.Kakva to obaveze u braku teraju zene da se upetostruce?

Hana

pre 5 godina

@EU Citizen
Sve si u pravu...samo si zaboravio da napomeneš da fizička veza nakon određenog vremena, iziskuje pojavu emocija bar sa jedne strane. Dobar sex i strast čuda čine...Pogledaj film "5 to 7". Udata žena i slobodan momak počinju da se viđaju, pod uslovom da to bude uvek petkom od 5 do 7...međutim...:)

Svastara

pre 5 godina

Meni ovo pre lici na nekog slabica...Da mu je zaista stalo do zene i porodice, borio bi se. Ovako ispada da je izabrao liniju manjeg otpora. Steta sto ljudi tako lako odustaju.

realnno

pre 5 godina

šta je priroda usadila kroz nagone nemožeš samo tako da obuzdaš i to je to. prirodi ljubav nije potrebna za opstanak. samo razmnožavanje. ljubav nije racionalna

Miloš

pre 5 godina

Čovek ni jednog trenutka nije rekao da nije pomagao svojoj ženi. To ste vi iskonstruisali da bi mogli da prosipate pamet. Možda i nije pomagao ali vrlo lako je moguće da je uprkos podeli posla došao u takvu situaciju.

EU Citizen

pre 5 godina

Ja mislim da muškarcu, naročito alfa-tipu, bez obzira koliko voli i poštuje svoju ženu i porodicu, s vremena na vreme zatreba neko ludilo, i da, sve dok je inače dobar otac i suprug, i jako diskretan kada ga to ludilo povremeno uhvati, to nije nikakav naročit problem, pre se radi o biološkom programu primata :) Sve dok je spontano, diskretno, jasno i bez ikakvih daljih ambicija s obe strane (za šta su najbolje mlađe devojke ili takođe udate žene i majke zanemarene kod kuće) sve je sasvim OK, jedino što je zaista neophodno je dobro poznavati žensku psihologiju i znati da proceniš s kakvom osobom imaš posla :))

Nikola

pre 5 godina

Sama je kriva jer je loše rezonovala kada je birala partnera. Nije bila sposobna da proceni njegov karakter ispravno. Preuzmite i tu odgovornost drage dame, kada su vam puna usta priče o istoj.

milojica

pre 5 godina

Monogamija nije u čovekovoj prirodi.
(Delije Čikago, 19. novembar 2018 17:08)

I ovako ne mogu da nadjem zenu, jos neka bogatasi pokupe po 5-6 za sebe i mogu da se obesim.

Vagica

pre 5 godina

@Dusan Savic
Odgovor si sam dao u komentaru. "Ono što si stvarao i oko čega si se trudio". Ovaj iz ove izmišljene priče nije se trudio, zato i ne ceni i to mu ne znači. Jedna drugarica mi je davno rekla, čim se dete rodi, odmah vezati muža i babe i dede za njega, a ne sebe. Kada provode vreme sa detetom, onda se osećaju kao svoji. Kada sve padne na ženu, ništa neće valjati.

mi

pre 5 godina

za sve koji sunesrecni jer im je partner ''los'': sve polazi od vas. Prestanite da lazete sebe i partnera. Kazite istinu. To boli, ali vodi boljim resenjem od '' ja varam jer sam neserecan''. Evo sta je problem: vi ne kazete nista jer druga strana moze da progovori o vama. Vise mi se cini da izbegavate istinu o tome kako ste vi losi...

makar sta!

pre 5 godina

Da si malo vise gledao decu, zena bi imala vise vremena za sebe, a i za tebe! Klasicne izlike "nesrecnih" muskaraca! Sve bi na gotovo, da sve bude po njegovom, ako nije tako, pati! Sto nisi unajmio bejbi-sitera za vikend, pa odveo zenu na kratko putovanje? Nije ti palo na pamet? Lakse je traziti "paznju" kod druge?

Neki suprug

pre 5 godina

Prepoznajem se u clanak, iskreno nazalost, osecam se tuzan sto ne dopirem godinama, trudim se u svemu, kucnim obavezama, slobodnom vremenu i pogotovo paznjom...njoj je to svejedno ona iskljucivo zeli obaveze i tako me odbija, da me vara ja bih onda razumeo, ali nju je zivot okupirao i ne vidim kako da je spasem iz zacaranog kruga u kom je upala i oseca se komforno.
Spasavam sebe i svoje zdravlje, emotivno i fizicko, imam ljubavnicu iako me mentalno ta cinjenica pravi tuznim, ali mi doprinosi emotivnom ispunjenju.
Dovoljno sam zreo da znam da cu izgubiti suprugu i nasu porodicu, sa druge strane ne zelim sebi nesrecu ostajuci u braku samo radi rituala i navike.
Ljubavnica sve ovo zna, fer je da ostavlja meni izbor jer i sama ima brak iza sebe i razume dilemu.
Da, ovo boli iako nije fenomen da se samo meni desava. Bice razne osude, ja to znam, zeleo sam samo da podelim musko iskustvo......zene, kao sto volite paznju muza, dozvolite mu to i uzvratite mu jer i on ima potrebu za emotivnom paznjom a ne samo seksom.

Igor

pre 5 godina

@ detlic
Hehe, nije nego.U braku sam 14 godina, dvoje dece, sex i dalje 3-4 puta nedeljno, tako je bilo i kad su deca bila bas mala a i sad kad su u nizim razredima osnovne skole. Ali za razliku od tebe i vecine drugih muskaraca ja sam se uvek trudio da moju zenu rasteretim obaveza, npr dok zena sprema rucak ja sa detetom vezbam za domaci, zena pere sudje ja vodim decu na sport. Ona uspavljuje decu ili se bavi njima ( dok su bila bas mala) ja perem sudje, kuvam rucak. Sa takvom organizacijom vremena uvek imamo vremena za NAS dvoje. Ali ako ces ti da dodjes s posla izvalis se na krevet i uhvatis daljinski dok zena sprema rucak, pa posle rucka pere posudje, onda kontrolise decu oko domacih, opegla nesto , onda si se grdno prevario ako mislis da treba da bude orna za strastveni sex, pa i za bilo kakav sex.

hmmmmm

pre 5 godina

A šta kada se žena 100% posveti svojim ličnim poslovima i karijeri a na muža prevali sve obaveze i dužnosti oko kuće, dece i porodice? Šta kada takva situacija traje godinama bez jasne namere takvih žena da se ikada stvari promene? Šta kada takve žene samo figuriraju i poziraju u braku dok sav teret vuče magarac od muža? Da li muškarac treba da potraži partnerku sa kojom će da živi i gradi budućnosti ili treba doživotno da trpi sebičnu, nezainteresovanu i bezobzirnu ženu samo da ga ne bi nazvali "nezrelim"?
(one way out, 20. novembar 2018 07:34)

Naravno da treba da trazis drugu. Ako nije problem sto zavisis finansijski od takve zauzete poslovne zene. I zene najcesce ostaju u braku koji je los zbog para. Zbog cega ti trpis?

Micka

pre 5 godina

Eto zasto nam opada natalitet i zasto nas je sv emanje. Nema zrelih muskaraca koji su spremni da budu roditelji i da se nose sa svim obavezama koje roditeljstvo donosi. I obrnuto vazi, ima i sebicnih i nezrelih zena, ali mi se cini da je majcinski instinkt prilicno jak, pa preobrati zenu (naravno ne svaku). Kazu kad se rodi dete rodi se i majka, ali za oca to u vecini slucajeva ne vazi. Imam jednog takvog koji je non-stop ljubomoran na dete. Moram maksimalno da manipulisem da ne oseti da je zapostavljen...jubavi, srce, duso, ...seks i kad mi nije do toga...ajde sad ce najbolji tatica na svetu da opere zubice...divljenje do imbecilnosti i za stvari koje nisu ni za pohvalu.Dok mi ne pukne film, ali kad pomislim na razocarane decije okice ako ima najbolji tatica odleprsa...I taj moj andjeo jednog dana treba da bide roditelj, kako da ga naucim da bude PRAVI?

Bojana

pre 5 godina

Možda on nije trebalo da ima decu. Bolje to, nego da očekuje da sve oko njih radi žena, pa onda bolesnik ljubomoran što nije u centru pažnje.

Iva

pre 5 godina

@ Tanja M
Nije to nikakav trend, nisu roditelji neki psiho pacenici nego je problem sto se vreme promenilo, radno vreme je mnogo duze nego sto su radili nasi roditelji u socijalizmu, drustvo je bilo bezbednije, mogli ste decu ranije pustiti na ulicu sa drugom decom a da ne strahujete u meri kako je to danas od droge, kriminala, manijaka i sl. Mi deca smo se maltene sami cuvali , celo leto napolju u komsiluku, ispred zgrada. Ajde danas tako- tesko da moze. Nasi roditelji su i te kako imali vremena jedno za drugo za razliku od danasnjih bracnih parova koji su sa svih strana optereceni. Mislim kako ne praktikovati kako ti kazes " trend " a ja kazem neminovnost kada radimo skoro po ceo dan i sta na kraju dodjemo kuci i kazemo detetu bavi se sobom idem ja da se posvetim muzu- zenu. Mislim ionako ih ne vidjamo maltene ceo dan( posao, oni u vrticu, skoli, sportu) i ostaje nam svega 2 sata dnevno i sta da kazemo sta nas briga, bavite se sami sobom. A kad dete onda zastrani, udalji se od nas, upadne u depresiju, zavisnost od alkohola , droge, upadne u kriminal- onda ce biti kuku lele.

tja

pre 5 godina

Pa dobro sta sad, nije ni zenama danas neophodan muz. Ovo je prica sa zapada ona je kao zena i majka zasticena kao beli medved, finansijski i na svaki drugi nacin. Nece nista da joj fali, ima decu, ovakav muz joj ne treba. Mozda nadje drugog, mozda ne, zene mogu lakse bez seksa za razliku od muskaraca te su i tu u prednosti. Sto godine vise prolaze zenama prija samoca i da se konacno posvete sebi posto su decenijama svima udovoljavale. Bar ove oko mene preko 50 sto su bile udate. Ne treba im niko, tako kazu, da ga sluze. A muskarci zna se u tim godinama koliko para, toliko muzike.
E sad kako se na decu odrazavaju razvodi u to se ne razumem.

Djenka

pre 5 godina

Koliko reči da se opiše najobičnija prevara izazvana svrabom u gaćama. Žena koja mi je rodila decu je nekoliko svetlosnih eona ispred svih ostalih živih bića u svemiru, tačno posle dece. Od 8 milijardi ljudi baš je ona ta koja mi je podarila najveće blago sveta, i dala smisao mom životu. I sad ja treba da se naljutim kada se bakće oko naše dece više nego oko mene??? Pa poginuo bih za njih, a ne sa sačekam malo da bi došao do njene pažnje. Za prevaru je uvek potrebno minimum dvoje. Žene koje se prže na muškarce u "nesrećnim brakovima" su specijalna kategorija naivnosti. Kakvu poruku šaljete svojoj deci kada odustajete posle prve strije, svadje ili bore? A tek posle prve plate koja nije stigla? Dokaz da živimo u vreme "pahuljica", ko tako misli i ne treba da ima decu. Hipersebičnost pojede planetu... Žao mi dece, oko njih samo sebične ..., nema heroja na koga se mogu ugledati.

Marijana

pre 5 godina

Covek se zaljubi vise puta u zivotu, a u losim vezama i brakovima ostaju ljudi koji imaju teoriju da covek voli jednom u zivotu....rece nas cuveni psihijatar u njeg.najprodavanijoj knjizi..ako vam nesto fali vi to trazite sve je drugo tracenje zivota i vremena ako je neko nesrecan ima pravo da trazi srecu...pa i na drugom mestu....nikad ne bih zadrzavala muskarca ako me nece i ne voli vise, i ja zasluzujem nekog ko ce mene voleti, samo treba pustiti da ode.

TanjaM

pre 5 godina

Mislim da svi parovi imaju tu problematiku....današnji roditelji su preko svake mere uključeni u život svoje dece, takav je trend...ne postoji žena koja može da bude lepa, negovana, uspešna na poslu, dobra domaćica, majka, da drži kuću i da bude svršena supruga, da bude zdrava, raspoložena...to jednostavno ne postoji jer dan ima 24 h...opet se svodimo na lovu, tvrdim da svakoj zaposlenoj ženi treba jedna kućna pomoćnica pa makar samo 2x nedeljno....Nije realno da žena mora sve to i da je sve na njoj...Muževi treba da preuzmu inicijativu, pomognu i učestvuju sa decom naročito. Postoji odlična američka serija Afera, gde muž razbucava divnu porodicu zbog mladje al na kraju kaže ja sam sve ostavio i rizikovao ni za šta.... AKO SE UPUSTIŠ KAJAĆEŠ SE AKO SE NE UPUSTIŠ KAJAĆEŠ SE -KISELO GROŽĐE!!!

Maja

pre 5 godina

@ zvezda
Problem je sto on vidi situaciju sasvim pogresno. On ne vidi da on ima problem a ne njegova zena. On ocigledno nije covek za decu. S obzirom da ne vidi situaciju objektivno velika je sansa da ce se ponovo ozeniti i dobiti dete sa drugom zenom a onda ce nanovo nastati isti problem , da se oseca zapostavljeno i sl. On zeli zaljubljenost, leptirice , posvecivanje prevashodno njemu, a to je sa decom nemoguce jer dok su deca mala njihove potrebe se stavljaju na prvo mesto a tek onda se zadovoljavaju nase. Sve dok ne shvati da je problem u njemu pravice greske. On pre svega treba da nadje zenu koja nema decu i ne zeli decu i da tako zive , jer ce tek tako on biti " dovoljno" posvecena njemu. Zali Boze samo decu koju vec ima.

Dusica

pre 5 godina

@ ukratko
Nije ovde niko licemeran. Svako ko nije zadovoljan brakom i treba da se razvede. Ali ovo je vec bezobrazluk i sebicluk. Napravis dvoje dece sto je bila i njegova zelja ne samo zenina, i onda se zalis kako nije sve isto kao pre dece. Mislim ne samo da je sebican nego je i budala, ko jos moze da misli da je isti brak sa decom i bez dece u smislu organizacije vremena. Jos se usudjuje , sto je bezobrazuk da na nju prebaci krivicu za sve. Najbolje je sve objasnio komentator @ Hnn jer to je sustina. Kad se dobije dete oba roditelja moraju da se ukljuce u roditeljsku ulogu, jer ako to radi samo zena muskarcu ce biti dosadno, osecace se zarobljeno, zapostavljeno a nista od toga nije objektivno. Da uzme odredjen deo obaveza oko dece ne bi imao kad da se oseca zapostavljenim plus bi se jos vise vezao sa zenom jer bi imali i vise tema za razgovor.

drug_stari

pre 5 godina

Zivim sa zenom i troje njene muske dece. Volim je i prihvatio sam njenu decu jer bioloski nisam sposoban da imam svoju! Mnogo sam problema imao sam sa njihovim ocem koji ih vidja 3 meseca godisnje jer je frajer na zapadu zadnjih 12 godima. Odnos sa decom imam skoro pa harmonican! Iskreno, usled stotine problema i inicijalno nepotrebnih obaveza koje sam prigrlio u toj vezi mnogo puta mi je padalo na pamet ono kao; Sta koji ... meni ovo treba u zivotu! Cak sam i strucnjake konsultovao da li je to normalno sto mi ponekad padaju takve misli na pamet, i kazu da je to prirodno! Situiran sam apsolutno, obrazovan, i potpuno fizicki i mentalno zdrav, zene mi govore i da sam lep i zgodan muskarac! Tri deteta uzima danak kako u vremenu, tako i emocionalno ali i finansijski. Ali jednostavno, iako sam mogao i mogu da biram zenu za sebe, ja sam izabrao bas nju! Objasnjenje...ne razumem! Nisam balavac meni je 42 a njoj 37.
Eto, covek napustio svoju zenu i decu zbog druge zene, a ja prihvatio tudju nekada zenu i tudju decu! KO je od nas dvoje ludji ???
Ipak mislim da u svakom od nas treba da bude zivotna vodilja visi cilj! Koji je to cilj? Moramo sami da saznamo!

Ivona

pre 5 godina

@ pedja
O cemu ti pricas? Kakve veze ima tvoj slucaj sa ovim? Ovaj covek kaze da ima divnu zenu koja je sve u superlativu jedino ima problem sa tim sto misli da mu nije dovoljno posvecena zbog dece. Kakve to ima veze sa tvojom ponizenoscu, zenom i tastom? Promasio si pricu covece.

radojko

pre 5 godina

"Ne stoji kuća na zemlji nego na ženi", prastara mudrost koja je uvek aktuelna. Kuća je naravno samo metafora za porodicu. A od žene zavisi kako će shvatiti svoju temeljnu ulogu. Sigurno ne tako što će se sama satirati od rada a muža udaljiti od kuće nego tako da nadzire i organizuje sve aktivnosti porodice. Svojoj ženi sam uvek govorio kad bi gunđala da ne može sve da uradi da "meni nije teško bilo šta da uradim u kući ali mi je neizdržljivo ako moram da mislim ŠTA TREBA DA SE URADI"! Mlade žene, mislite o tome, muškarca možete voditi vašom linijom uvek ako ste dovoljno dovitljive. Kuća je vaša.

Prle

pre 5 godina

Pre nego smocis u nesto razmisli koliko je njih pre tebe tu smocilo.Drugo,budi baja i reci porodici da si zbog zivotinjske potrebe kar..o neku raspustenicu u minicu.Kada cete shvatiti da u zivotu postoje obaveze i odgovornosti mnogo znacajnije od guranja one stvari.

Kosta

pre 5 godina

Trenuci sitnih nežnosti, pažnja, pomoć i zajedničko roditeljstvo je nešto što će (skoro) svaku suprugu učiniti najlepšom, najboljom i najpoželjnijom ženom na svetu. Naših dvadeset godina braka govore u prilog tome.

one way out

pre 5 godina

A šta kada se žena 100% posveti svojim ličnim poslovima i karijeri a na muža prevali sve obaveze i dužnosti oko kuće, dece i porodice? Šta kada takva situacija traje godinama bez jasne namere takvih žena da se ikada stvari promene? Šta kada takve žene samo figuriraju i poziraju u braku dok sav teret vuče magarac od muža? Da li muškarac treba da potraži partnerku sa kojom će da živi i gradi budućnosti ili treba doživotno da trpi sebičnu, nezainteresovanu i bezobzirnu ženu samo da ga ne bi nazvali "nezrelim"?

Marija

pre 5 godina

Svi pravimo greške i sigurno da nije sve jednostrano! Ali, dragi muževi, pokušajte da se uključite u odrastanje svoje dece. Ostavite svoje telefone, daljinske upravljače, pa se uključite oko kućnih i obaveza oko dece. Žena će to svakako ceniti, a imaće vremena za vas. Ona ovako nema izbora. Jer kad dođe kući dok opere, ispegla, skuva, spremi, uradi domaći s detetom, izmeri temperaturu, odveze na trening, uteši, sasluša...padne uveče k'o mrtva! E onda se pojavi fina, nežna i poštena mlađa koleginica njenog nesrećnog muža da reši problem...Fuj!

Strucnjak

pre 5 godina

I sta sada? Da se covek sazalí na tu pricu, rasplace.98-/-je takvih slucajeva.Pitajte zenu li imala vremena za bes? Umesto da podele obaveze on jadnicak pao u zagrljaj drugoj.10.god.mlađoj.Pazi BOGA TI.
(ja, 19. novembar 2018 17:55)
Ne treba dijeliti i dobro je sto zena nije imala vremena za bijes. Znate kako kazu... Neuposlena zena je djavolja rabota.

Enterthevoid

pre 5 godina

Kad se ozenis ti si zapravo potpisao dobrovoljni dozivotni celibat. Nema sta vise da ocekujes od zene. Tu si pusten njoj na milost ili nemilost. Jer ona je svemoguca, sveznajuca, uvekupravujuca, svemucena, neshvacena, uvekzanemarena, vazdaugrozena, zasvepitajuca, carskokraljevska, zivotodarujuca, vanvremenska, vladarka zivota tvoga. Naravno sve to pada u vodu kada odes sa 10g mladjom...

George Costanza

pre 5 godina

jao kako bih svasta napilsala al bi sve izaslo u onim "zvezdicama" ovde...
(arriba, 19. novembar 2018 15:37)
Šta bi napisala?! U prethodnim tekstovima sa obrnutim ulogama bilo je na stotine komentara, od toga 2-3 su bila osudjujuca prema ženama a ostali podržavajuci. A sada Hmm rekao bih da su žene u većini slučajeva veliki licemeri i da varaju u mnogo većem obimu, i uvek imaju opravdanje i naravno u pravu su iz svoje perspektive.

Dusan Savic

pre 5 godina

Onaj koji hoce da vara nacice uvek izgovor za to.
Onaj koji voli svoju zenu i svoju porodicu pa makar mu se nudilo 1000 zena nikada je nece prevariti.
Zasto baciti u vodu nesto sto si stvarao sto si se trudio da osvojis i to kao zbog mladje i atraktivne. MArs mene kuci ceka zena i deca to mi je najveca ljubav na svetu

Vilana

pre 5 godina

Aaaaaaa....brizan...
evo suzu sam pustila.....znate,i zena prevari upravo iz tog razloga sto se oseti zapostavljenom.....ili mi to samo umislimo pa ispadnemo bezosecajne.....hmmmm

Samo jako

pre 5 godina

Najbolji deo price je što mu je veza sa ljubavnicom propala jer je ona patila od anksioznosti. Znaci ukoliko zena pokaze bilo kakvu manu, nesavrsenost ili problem (kao i njegova prva supruga), on se pokupi i ode.Jer pobogu, zasto bi on bilo sta trpeo ili pomagao, on je tu samo da uziva.

m

pre 5 godina

Zene, od muskarca ne ocekujte nista, u vecini slucajeva bi ovo ladno uradili. Cast izuzecima, znam muskarce koji bi poginuli za svoju porodicu ali su vrlo retki, njima naklon do poda, pre svega kao ljudima. Vecina bi otisla za drugom suknjom jer zaboga, njihove potrebe su zanemarene, jer zaboga oni nisu centar univerzuma. Kao da zena koja je majka nema potrebe, kao da nije usamljena i kao da i ona ne zeli slobodno vreme sa svojim muzem. Ali jbg, ne moze, nema taj luksuz. Ko je pita uopste. Govorim o Balkanu, gde zena izgine oko kuce i dece, radi uz to i sa 35 izgleda kao baba a onda jos dobije kritiku kako se 'zapustila'. Sve radi i premorena je, dok se od muskarca ocekuje da samo treba da zaradi, a danas ni to ne ume... Ne znam zene sta da vam kazem. Ja sam nasla jednog od retkih i cuvam ga kao malo vode na dlanu.

народни херој друг Пера Катаи-Писар

pre 5 godina

...što je ostavio voljenu ženu ??? ...koja je, bre, voljena nakomn 20 godina braka, to je neprirodno...video na You Tube-u ovaj snimak sa izbora za Mis, a takve Boginje sa velikim B...u životiu nije video...teško da se ukuca...one izgledaju kao anđeli...svaka 175 cm / 55 kg...kad počnu da naviru ulicama Kijeva...ulica je modna pista, kakav Milano, New York...a inače Beograđanke su najlepše na svetu...obratite pažnju ako ste imalo ž od žena što pišete ova ..., da njihov hod manekenski nije učen...one su graciozne rođene, a lake su ribe za ove kretene koji koji nemogu ni u najluđim snovima da ih imaju...čuvena priča o vuku i grožđu !!!

Goca

pre 5 godina

@Hnn
Savrseno receno, potpuno se slazem.
Nazalost u najvecem broju slucajeve zene su deci i otac i majka, dok je muz jedno "bonus" dete koje ima obaveze kad i koje pozeli.

Vrlo je verovatno da bi mnogi svoje zene ostavili i bez dece, kada jednom zadju u neke godine. Razlog je jednostavan, zele da ponovo prozive svoju mladost (strah od smrti) i zato sto im se moze.

Imam nekoliko singl prijateljica sa preko 40. godina. Slusam ih kako se zale na nedostatak partnera i ne znam sta da im kazem, jer da ih lazem ne zelim, a ne mogu da im kazem ono sto zaista mislim.

Sanse da nadju nekog, koga one zele (ovo je jako vazno), su vrlo male. Takvi tipovi su ili zauzeti ili ako su se "oduzeli" traze mladje zene. Idealno oko tridesete (ako su i malo normalni) jer su i dalje dovoljno mlade da im fizicki budu privlacne i divoljno zrele da ih stimulisu intelektualno. Ostali traze bas klinke klinke.

Uglavnom upoznaju nekog na poslu ili ako su bas osteceni, onda jure, ko zna koliko dugo partnerki iza ledja, kombinaciju na mrezama za upoznavanje.

Moj muz se gadi takvih prica, ali iskreno, koliko god da ga volim i znam da me voli, nazalost gledajuci price oko sebe (skoro smo saznali da nam kum - prijatelj iz detinjstva - ima duplu porodicu!), mene vise nista ne bi iznenadilo...
Zivimo u vremenima kada je licna odgovornost svedena na nulu. Posledica nema, a sve je virtuelno i dostupno na jedan klik.

pozz

pre 5 godina

па добро, ово је било још и интересантно прочитати. претпостављам да никад нећемо наићи на наслов "Зашто сам оставила младост, љубав и секс да бих се удала за пребогатог старкељу" зато што је то тако уобичајена и досадна појава...

Ucinio si zeni uslugu genije

pre 5 godina

Ok, znaci ovaj je ostavio zenu i dvoje dece zbog mladje devojke koja ga je naravno sutnula cim joj je dosadio. I sad on upozorava zene na nesto. Care, tvoja zena ce verovatno naci nekog drugog cim deca malo odrastu i naravno uvek ce imati decu kraj sebe, a ti ces imati vikende s decom i jos nekoliko mladjih devojaka koje ce te iskoristiti dok jos valjas za nesto a onda otici i udati se da nekog lika njihovih godina. Mislim da si ti taj koji je u ovoj prici izvukao deblji kraj.

borivoje cikasti

pre 5 godina

Covek je 100% u pravu! Sta ste graknuli odmah na njega,nece vise sa zenom i tacka! I nema veze sto je izmisljena prica,rekao je da i sa drugom nije uspeo,nema srecan kraj po njega!p.s.da ga izbicujemo?

Lexv

pre 5 godina

Ja ga razumem u potpunosti. Sta sad, kad dodju deca ljudi treba da prestanu da zive ili da zive samo zbog dece? To samo kod nas na Balkanu. Na zapadu ljudi gledaju kako da sto pre osamostale to dete kako bi imali sto vise vremena za sebe a kod nas se roditelji ponasaju suvise pokroviteljski i sami sebe udave obavezama oko deteta koje mozda i ne bi trebalo da imaju.

pravnik

pre 5 godina

Radi se o tome da nisu ni trebali da se uzimaju i prave decu :) a ovako imaju problem u komunikaciji, na prvu vidim da zena ima drugacije prioritete

pedja

pre 5 godina

vi koji pišete gluposti i još za to dobijate pluseve nemate pojma o čemu se radi. na svojoj koži sam osetio sve to. začinjeno njenim mamom tatom i sestrom. 27 godina sam trpeo kojekakva poniženja. i trpeo. kakav sam glupson bio. a vi cepajte minuse. niste ništa od toga osetili na svojoj koži.

Milica

pre 5 godina

Pa to su i njegova deca. Majke su to sve razmazile. Em sve padne na zenu em emocionalno hendikepirani muskarci postaju ljubomorni na sopstvenu decu.

Jelica

pre 5 godina

Čisto me je rasplakao od smeha. Nemam empatiju za žalbe "zapostavljenog" dječarca. Sem što je mužjak, on je i roditelj svojoj deci, nije ih sama rodila. I zašto misli da bi se trebao pravdati? Pa to je u prirodi muškarca! Pre mi liči na hvalisanje.

pera detlic

pre 5 godina

Za svaku majku je gajenje dece težak i iscrpljujuc posao a ako je još i zaposlena, to znači da ona ne diže glavu od rada. takvoj ženi treba pomoć i podrška, a ne muškarac koji će da otrči i zagrljaj drugoj. jadne su i te ljubavnice...ocajnice koje se nečemu nadaju

dule

pre 5 godina

Deset god. u braku, jedno dete, voleo sam je i još je volim, ali jedna pijana noć i razmaženi devojčurak su promenili sve. I dan danas, u samoći, mislim na bivšu ženu i kakav sam slepac ispao.

ja

pre 5 godina

I sta sada? Da se covek sazalí na tu pricu, rasplace.98-/-je takvih slucajeva.Pitajte zenu li imala vremena za bes? Umesto da podele obaveze on jadnicak pao u zagrljaj drugoj.10.god.mlađoj.Pazi BOGA TI.

kanidja

pre 5 godina

Roditeljstvo je test veze, oboje snose istu odgovornost. Zato treba shvatiti da stvari nisu iste kao i pre, nije vise "8 ipo nedelja" ali treba naci i trenutke za sebe i vezu i seks. Ali namerno sam upotrebio rec trenutke, jer obaveze su velike i u tim trenucima treba uzivati. Inace ja radost odgajanja mojih cerki ne bih zamenio za sav seks ovog sveta

zvezda

pre 5 godina

A sto ga odmah svi napadate i skacete, covek ispricao svoju pricu, onako kako je on vidi i dozivljava i oseca..Vi ste vidim svi savrseni i bezgresni jel.

g

pre 5 godina

Ne znam zasto se pravda, i jos preko dece. Ispada kao jos jedno dete, ljubomorno na drugu decu. Budi musko, ili istrpi ili reci iskreno... necu ta porodicna sr...nja, hocu da se osecam mlad, da j...m okolo, da se zaljubim, sta god...

Muskarac

pre 5 godina

Ja cu da ostavim jer sam zavoleo drugu. Nije isto strasna preljiba i ljubav.Nema veze sa tim ni zena, ni deca. Nekada se prave stvari dese u pogresno vreme.

stasvenecuprocitati

pre 5 godina

kakav mekusac, kriva mu deca sto ne moze... sa zenom kao nekad.

Zasto pravite decu ukoliko niste sigurni da se mozete nositi s njima?

ko razume shvatice

pre 5 godina

Koji je smisao ove ''ispovesti''?
Da se ljudi odvrate od rađanja dece.
Lepo i jasno stoji da njih nije bilo,
bračna idila bi bila idealna.

sarkazam

pre 5 godina

Činjenica je da žene kad se udaju zapuste se... Prestane da se trudi u krevetu, stalno izbegava seks... Misli e sad smo u braku nemoze da me ostavi... Skroz pogrešno

Ukratko

pre 5 godina

Najlicemernija tema u nasem drustvu definitivno. Javno su svi duše brespekorne i sve osudjuju. Imam utisak da je po vecini misljenja bolje biti nesrecan u losem braku nego bila koja druga opcija.

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

Сасвим је логично да поред два мала детета неко буде у другом плану. Ту бракови пуцају када једно од њих почне са дететом да се бори за својих 5 минута пажње. Он је наскочио на 10 година млађу са психичким проблемима јер су кликнули :Д Патетичан и опортуниста тежак.

Hnn

pre 5 godina

Kad dvoje postanu roditelji, oboje promene prioritete i razmišljanje, pa tako zajednički pronađu ponovo i smeh i sreću i vreme za seks. E, al zato kad samo žena postane roditelj, a muž se pravi blesav, nema od te priče ništa.

Sabre

pre 5 godina

Cekaj, sebicna stoka koja na kraju zakljucuje da je ZENA kriva? Jao brate. A ovakvih itekako ima i u suprotnom taboru.. samo mi je zao vazda ljudi koji se sa takvima zarobe i ne vide sta su izabrali na vreme. I onda kao lose je biti singl..

I.T.

pre 5 godina

Ovo je pitanje za BOG-a. Zašto uvek dobre žene, daješ debilima koji ne znaju da ih cene? Ovaj je samo jedan u nizu nesrećnika, zbog kojih dobre žene, gube veru u ljubav i vernost.

Olja

pre 5 godina

Da se izborio (kao supruga mu) za pravo izvrsavanja roditeljskih obaveza, onda bi ona bila rasterecenija, a "visak" slobodnog vremena bi ucinio da mu bude bliza.

Hnn

pre 5 godina

Kad dvoje postanu roditelji, oboje promene prioritete i razmišljanje, pa tako zajednički pronađu ponovo i smeh i sreću i vreme za seks. E, al zato kad samo žena postane roditelj, a muž se pravi blesav, nema od te priče ništa.

pera detlic

pre 5 godina

Za svaku majku je gajenje dece težak i iscrpljujuc posao a ako je još i zaposlena, to znači da ona ne diže glavu od rada. takvoj ženi treba pomoć i podrška, a ne muškarac koji će da otrči i zagrljaj drugoj. jadne su i te ljubavnice...ocajnice koje se nečemu nadaju

Milica

pre 5 godina

Pa to su i njegova deca. Majke su to sve razmazile. Em sve padne na zenu em emocionalno hendikepirani muskarci postaju ljubomorni na sopstvenu decu.

Igor

pre 5 godina

@ detlic
Hehe, nije nego.U braku sam 14 godina, dvoje dece, sex i dalje 3-4 puta nedeljno, tako je bilo i kad su deca bila bas mala a i sad kad su u nizim razredima osnovne skole. Ali za razliku od tebe i vecine drugih muskaraca ja sam se uvek trudio da moju zenu rasteretim obaveza, npr dok zena sprema rucak ja sa detetom vezbam za domaci, zena pere sudje ja vodim decu na sport. Ona uspavljuje decu ili se bavi njima ( dok su bila bas mala) ja perem sudje, kuvam rucak. Sa takvom organizacijom vremena uvek imamo vremena za NAS dvoje. Ali ako ces ti da dodjes s posla izvalis se na krevet i uhvatis daljinski dok zena sprema rucak, pa posle rucka pere posudje, onda kontrolise decu oko domacih, opegla nesto , onda si se grdno prevario ako mislis da treba da bude orna za strastveni sex, pa i za bilo kakav sex.

kanidja

pre 5 godina

Roditeljstvo je test veze, oboje snose istu odgovornost. Zato treba shvatiti da stvari nisu iste kao i pre, nije vise "8 ipo nedelja" ali treba naci i trenutke za sebe i vezu i seks. Ali namerno sam upotrebio rec trenutke, jer obaveze su velike i u tim trenucima treba uzivati. Inace ja radost odgajanja mojih cerki ne bih zamenio za sav seks ovog sveta

dule

pre 5 godina

Deset god. u braku, jedno dete, voleo sam je i još je volim, ali jedna pijana noć i razmaženi devojčurak su promenili sve. I dan danas, u samoći, mislim na bivšu ženu i kakav sam slepac ispao.

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

Сасвим је логично да поред два мала детета неко буде у другом плану. Ту бракови пуцају када једно од њих почне са дететом да се бори за својих 5 минута пажње. Он је наскочио на 10 година млађу са психичким проблемима јер су кликнули :Д Патетичан и опортуниста тежак.

ja

pre 5 godina

I sta sada? Da se covek sazalí na tu pricu, rasplace.98-/-je takvih slucajeva.Pitajte zenu li imala vremena za bes? Umesto da podele obaveze on jadnicak pao u zagrljaj drugoj.10.god.mlađoj.Pazi BOGA TI.

g

pre 5 godina

Ne znam zasto se pravda, i jos preko dece. Ispada kao jos jedno dete, ljubomorno na drugu decu. Budi musko, ili istrpi ili reci iskreno... necu ta porodicna sr...nja, hocu da se osecam mlad, da j...m okolo, da se zaljubim, sta god...

I.T.

pre 5 godina

Ovo je pitanje za BOG-a. Zašto uvek dobre žene, daješ debilima koji ne znaju da ih cene? Ovaj je samo jedan u nizu nesrećnika, zbog kojih dobre žene, gube veru u ljubav i vernost.

stasvenecuprocitati

pre 5 godina

kakav mekusac, kriva mu deca sto ne moze... sa zenom kao nekad.

Zasto pravite decu ukoliko niste sigurni da se mozete nositi s njima?

Olja

pre 5 godina

Da se izborio (kao supruga mu) za pravo izvrsavanja roditeljskih obaveza, onda bi ona bila rasterecenija, a "visak" slobodnog vremena bi ucinio da mu bude bliza.

Sabre

pre 5 godina

Cekaj, sebicna stoka koja na kraju zakljucuje da je ZENA kriva? Jao brate. A ovakvih itekako ima i u suprotnom taboru.. samo mi je zao vazda ljudi koji se sa takvima zarobe i ne vide sta su izabrali na vreme. I onda kao lose je biti singl..

Djenka

pre 5 godina

Koliko reči da se opiše najobičnija prevara izazvana svrabom u gaćama. Žena koja mi je rodila decu je nekoliko svetlosnih eona ispred svih ostalih živih bića u svemiru, tačno posle dece. Od 8 milijardi ljudi baš je ona ta koja mi je podarila najveće blago sveta, i dala smisao mom životu. I sad ja treba da se naljutim kada se bakće oko naše dece više nego oko mene??? Pa poginuo bih za njih, a ne sa sačekam malo da bi došao do njene pažnje. Za prevaru je uvek potrebno minimum dvoje. Žene koje se prže na muškarce u "nesrećnim brakovima" su specijalna kategorija naivnosti. Kakvu poruku šaljete svojoj deci kada odustajete posle prve strije, svadje ili bore? A tek posle prve plate koja nije stigla? Dokaz da živimo u vreme "pahuljica", ko tako misli i ne treba da ima decu. Hipersebičnost pojede planetu... Žao mi dece, oko njih samo sebične ..., nema heroja na koga se mogu ugledati.

Jelica

pre 5 godina

Čisto me je rasplakao od smeha. Nemam empatiju za žalbe "zapostavljenog" dječarca. Sem što je mužjak, on je i roditelj svojoj deci, nije ih sama rodila. I zašto misli da bi se trebao pravdati? Pa to je u prirodi muškarca! Pre mi liči na hvalisanje.

pedja

pre 5 godina

vi koji pišete gluposti i još za to dobijate pluseve nemate pojma o čemu se radi. na svojoj koži sam osetio sve to. začinjeno njenim mamom tatom i sestrom. 27 godina sam trpeo kojekakva poniženja. i trpeo. kakav sam glupson bio. a vi cepajte minuse. niste ništa od toga osetili na svojoj koži.

makar sta!

pre 5 godina

Da si malo vise gledao decu, zena bi imala vise vremena za sebe, a i za tebe! Klasicne izlike "nesrecnih" muskaraca! Sve bi na gotovo, da sve bude po njegovom, ako nije tako, pati! Sto nisi unajmio bejbi-sitera za vikend, pa odveo zenu na kratko putovanje? Nije ti palo na pamet? Lakse je traziti "paznju" kod druge?

Samo jako

pre 5 godina

Najbolji deo price je što mu je veza sa ljubavnicom propala jer je ona patila od anksioznosti. Znaci ukoliko zena pokaze bilo kakvu manu, nesavrsenost ili problem (kao i njegova prva supruga), on se pokupi i ode.Jer pobogu, zasto bi on bilo sta trpeo ili pomagao, on je tu samo da uziva.

ko razume shvatice

pre 5 godina

Koji je smisao ove ''ispovesti''?
Da se ljudi odvrate od rađanja dece.
Lepo i jasno stoji da njih nije bilo,
bračna idila bi bila idealna.

Marija

pre 5 godina

Svi pravimo greške i sigurno da nije sve jednostrano! Ali, dragi muževi, pokušajte da se uključite u odrastanje svoje dece. Ostavite svoje telefone, daljinske upravljače, pa se uključite oko kućnih i obaveza oko dece. Žena će to svakako ceniti, a imaće vremena za vas. Ona ovako nema izbora. Jer kad dođe kući dok opere, ispegla, skuva, spremi, uradi domaći s detetom, izmeri temperaturu, odveze na trening, uteši, sasluša...padne uveče k'o mrtva! E onda se pojavi fina, nežna i poštena mlađa koleginica njenog nesrećnog muža da reši problem...Fuj!

drug_stari

pre 5 godina

Zivim sa zenom i troje njene muske dece. Volim je i prihvatio sam njenu decu jer bioloski nisam sposoban da imam svoju! Mnogo sam problema imao sam sa njihovim ocem koji ih vidja 3 meseca godisnje jer je frajer na zapadu zadnjih 12 godima. Odnos sa decom imam skoro pa harmonican! Iskreno, usled stotine problema i inicijalno nepotrebnih obaveza koje sam prigrlio u toj vezi mnogo puta mi je padalo na pamet ono kao; Sta koji ... meni ovo treba u zivotu! Cak sam i strucnjake konsultovao da li je to normalno sto mi ponekad padaju takve misli na pamet, i kazu da je to prirodno! Situiran sam apsolutno, obrazovan, i potpuno fizicki i mentalno zdrav, zene mi govore i da sam lep i zgodan muskarac! Tri deteta uzima danak kako u vremenu, tako i emocionalno ali i finansijski. Ali jednostavno, iako sam mogao i mogu da biram zenu za sebe, ja sam izabrao bas nju! Objasnjenje...ne razumem! Nisam balavac meni je 42 a njoj 37.
Eto, covek napustio svoju zenu i decu zbog druge zene, a ja prihvatio tudju nekada zenu i tudju decu! KO je od nas dvoje ludji ???
Ipak mislim da u svakom od nas treba da bude zivotna vodilja visi cilj! Koji je to cilj? Moramo sami da saznamo!

milojica

pre 5 godina

Monogamija nije u čovekovoj prirodi.
(Delije Čikago, 19. novembar 2018 17:08)

I ovako ne mogu da nadjem zenu, jos neka bogatasi pokupe po 5-6 za sebe i mogu da se obesim.

m

pre 5 godina

Zene, od muskarca ne ocekujte nista, u vecini slucajeva bi ovo ladno uradili. Cast izuzecima, znam muskarce koji bi poginuli za svoju porodicu ali su vrlo retki, njima naklon do poda, pre svega kao ljudima. Vecina bi otisla za drugom suknjom jer zaboga, njihove potrebe su zanemarene, jer zaboga oni nisu centar univerzuma. Kao da zena koja je majka nema potrebe, kao da nije usamljena i kao da i ona ne zeli slobodno vreme sa svojim muzem. Ali jbg, ne moze, nema taj luksuz. Ko je pita uopste. Govorim o Balkanu, gde zena izgine oko kuce i dece, radi uz to i sa 35 izgleda kao baba a onda jos dobije kritiku kako se 'zapustila'. Sve radi i premorena je, dok se od muskarca ocekuje da samo treba da zaradi, a danas ni to ne ume... Ne znam zene sta da vam kazem. Ja sam nasla jednog od retkih i cuvam ga kao malo vode na dlanu.

Goca

pre 5 godina

@Hnn
Savrseno receno, potpuno se slazem.
Nazalost u najvecem broju slucajeve zene su deci i otac i majka, dok je muz jedno "bonus" dete koje ima obaveze kad i koje pozeli.

Vrlo je verovatno da bi mnogi svoje zene ostavili i bez dece, kada jednom zadju u neke godine. Razlog je jednostavan, zele da ponovo prozive svoju mladost (strah od smrti) i zato sto im se moze.

Imam nekoliko singl prijateljica sa preko 40. godina. Slusam ih kako se zale na nedostatak partnera i ne znam sta da im kazem, jer da ih lazem ne zelim, a ne mogu da im kazem ono sto zaista mislim.

Sanse da nadju nekog, koga one zele (ovo je jako vazno), su vrlo male. Takvi tipovi su ili zauzeti ili ako su se "oduzeli" traze mladje zene. Idealno oko tridesete (ako su i malo normalni) jer su i dalje dovoljno mlade da im fizicki budu privlacne i divoljno zrele da ih stimulisu intelektualno. Ostali traze bas klinke klinke.

Uglavnom upoznaju nekog na poslu ili ako su bas osteceni, onda jure, ko zna koliko dugo partnerki iza ledja, kombinaciju na mrezama za upoznavanje.

Moj muz se gadi takvih prica, ali iskreno, koliko god da ga volim i znam da me voli, nazalost gledajuci price oko sebe (skoro smo saznali da nam kum - prijatelj iz detinjstva - ima duplu porodicu!), mene vise nista ne bi iznenadilo...
Zivimo u vremenima kada je licna odgovornost svedena na nulu. Posledica nema, a sve je virtuelno i dostupno na jedan klik.

Ucinio si zeni uslugu genije

pre 5 godina

Ok, znaci ovaj je ostavio zenu i dvoje dece zbog mladje devojke koja ga je naravno sutnula cim joj je dosadio. I sad on upozorava zene na nesto. Care, tvoja zena ce verovatno naci nekog drugog cim deca malo odrastu i naravno uvek ce imati decu kraj sebe, a ti ces imati vikende s decom i jos nekoliko mladjih devojaka koje ce te iskoristiti dok jos valjas za nesto a onda otici i udati se da nekog lika njihovih godina. Mislim da si ti taj koji je u ovoj prici izvukao deblji kraj.

Prle

pre 5 godina

Pre nego smocis u nesto razmisli koliko je njih pre tebe tu smocilo.Drugo,budi baja i reci porodici da si zbog zivotinjske potrebe kar..o neku raspustenicu u minicu.Kada cete shvatiti da u zivotu postoje obaveze i odgovornosti mnogo znacajnije od guranja one stvari.

Dusan Savic

pre 5 godina

Onaj koji hoce da vara nacice uvek izgovor za to.
Onaj koji voli svoju zenu i svoju porodicu pa makar mu se nudilo 1000 zena nikada je nece prevariti.
Zasto baciti u vodu nesto sto si stvarao sto si se trudio da osvojis i to kao zbog mladje i atraktivne. MArs mene kuci ceka zena i deca to mi je najveca ljubav na svetu

Iva

pre 5 godina

@ Tanja M
Nije to nikakav trend, nisu roditelji neki psiho pacenici nego je problem sto se vreme promenilo, radno vreme je mnogo duze nego sto su radili nasi roditelji u socijalizmu, drustvo je bilo bezbednije, mogli ste decu ranije pustiti na ulicu sa drugom decom a da ne strahujete u meri kako je to danas od droge, kriminala, manijaka i sl. Mi deca smo se maltene sami cuvali , celo leto napolju u komsiluku, ispred zgrada. Ajde danas tako- tesko da moze. Nasi roditelji su i te kako imali vremena jedno za drugo za razliku od danasnjih bracnih parova koji su sa svih strana optereceni. Mislim kako ne praktikovati kako ti kazes " trend " a ja kazem neminovnost kada radimo skoro po ceo dan i sta na kraju dodjemo kuci i kazemo detetu bavi se sobom idem ja da se posvetim muzu- zenu. Mislim ionako ih ne vidjamo maltene ceo dan( posao, oni u vrticu, skoli, sportu) i ostaje nam svega 2 sata dnevno i sta da kazemo sta nas briga, bavite se sami sobom. A kad dete onda zastrani, udalji se od nas, upadne u depresiju, zavisnost od alkohola , droge, upadne u kriminal- onda ce biti kuku lele.

Dusica

pre 5 godina

@ ukratko
Nije ovde niko licemeran. Svako ko nije zadovoljan brakom i treba da se razvede. Ali ovo je vec bezobrazluk i sebicluk. Napravis dvoje dece sto je bila i njegova zelja ne samo zenina, i onda se zalis kako nije sve isto kao pre dece. Mislim ne samo da je sebican nego je i budala, ko jos moze da misli da je isti brak sa decom i bez dece u smislu organizacije vremena. Jos se usudjuje , sto je bezobrazuk da na nju prebaci krivicu za sve. Najbolje je sve objasnio komentator @ Hnn jer to je sustina. Kad se dobije dete oba roditelja moraju da se ukljuce u roditeljsku ulogu, jer ako to radi samo zena muskarcu ce biti dosadno, osecace se zarobljeno, zapostavljeno a nista od toga nije objektivno. Da uzme odredjen deo obaveza oko dece ne bi imao kad da se oseca zapostavljenim plus bi se jos vise vezao sa zenom jer bi imali i vise tema za razgovor.

hmmmmm

pre 5 godina

A šta kada se žena 100% posveti svojim ličnim poslovima i karijeri a na muža prevali sve obaveze i dužnosti oko kuće, dece i porodice? Šta kada takva situacija traje godinama bez jasne namere takvih žena da se ikada stvari promene? Šta kada takve žene samo figuriraju i poziraju u braku dok sav teret vuče magarac od muža? Da li muškarac treba da potraži partnerku sa kojom će da živi i gradi budućnosti ili treba doživotno da trpi sebičnu, nezainteresovanu i bezobzirnu ženu samo da ga ne bi nazvali "nezrelim"?
(one way out, 20. novembar 2018 07:34)

Naravno da treba da trazis drugu. Ako nije problem sto zavisis finansijski od takve zauzete poslovne zene. I zene najcesce ostaju u braku koji je los zbog para. Zbog cega ti trpis?

Micka

pre 5 godina

Eto zasto nam opada natalitet i zasto nas je sv emanje. Nema zrelih muskaraca koji su spremni da budu roditelji i da se nose sa svim obavezama koje roditeljstvo donosi. I obrnuto vazi, ima i sebicnih i nezrelih zena, ali mi se cini da je majcinski instinkt prilicno jak, pa preobrati zenu (naravno ne svaku). Kazu kad se rodi dete rodi se i majka, ali za oca to u vecini slucajeva ne vazi. Imam jednog takvog koji je non-stop ljubomoran na dete. Moram maksimalno da manipulisem da ne oseti da je zapostavljen...jubavi, srce, duso, ...seks i kad mi nije do toga...ajde sad ce najbolji tatica na svetu da opere zubice...divljenje do imbecilnosti i za stvari koje nisu ni za pohvalu.Dok mi ne pukne film, ali kad pomislim na razocarane decije okice ako ima najbolji tatica odleprsa...I taj moj andjeo jednog dana treba da bide roditelj, kako da ga naucim da bude PRAVI?

pravnik

pre 5 godina

Radi se o tome da nisu ni trebali da se uzimaju i prave decu :) a ovako imaju problem u komunikaciji, na prvu vidim da zena ima drugacije prioritete

Maja

pre 5 godina

@ zvezda
Problem je sto on vidi situaciju sasvim pogresno. On ne vidi da on ima problem a ne njegova zena. On ocigledno nije covek za decu. S obzirom da ne vidi situaciju objektivno velika je sansa da ce se ponovo ozeniti i dobiti dete sa drugom zenom a onda ce nanovo nastati isti problem , da se oseca zapostavljeno i sl. On zeli zaljubljenost, leptirice , posvecivanje prevashodno njemu, a to je sa decom nemoguce jer dok su deca mala njihove potrebe se stavljaju na prvo mesto a tek onda se zadovoljavaju nase. Sve dok ne shvati da je problem u njemu pravice greske. On pre svega treba da nadje zenu koja nema decu i ne zeli decu i da tako zive , jer ce tek tako on biti " dovoljno" posvecena njemu. Zali Boze samo decu koju vec ima.

Ukratko

pre 5 godina

Najlicemernija tema u nasem drustvu definitivno. Javno su svi duše brespekorne i sve osudjuju. Imam utisak da je po vecini misljenja bolje biti nesrecan u losem braku nego bila koja druga opcija.

sarkazam

pre 5 godina

Činjenica je da žene kad se udaju zapuste se... Prestane da se trudi u krevetu, stalno izbegava seks... Misli e sad smo u braku nemoze da me ostavi... Skroz pogrešno

Muskarac

pre 5 godina

Ja cu da ostavim jer sam zavoleo drugu. Nije isto strasna preljiba i ljubav.Nema veze sa tim ni zena, ni deca. Nekada se prave stvari dese u pogresno vreme.

TanjaM

pre 5 godina

Mislim da svi parovi imaju tu problematiku....današnji roditelji su preko svake mere uključeni u život svoje dece, takav je trend...ne postoji žena koja može da bude lepa, negovana, uspešna na poslu, dobra domaćica, majka, da drži kuću i da bude svršena supruga, da bude zdrava, raspoložena...to jednostavno ne postoji jer dan ima 24 h...opet se svodimo na lovu, tvrdim da svakoj zaposlenoj ženi treba jedna kućna pomoćnica pa makar samo 2x nedeljno....Nije realno da žena mora sve to i da je sve na njoj...Muževi treba da preuzmu inicijativu, pomognu i učestvuju sa decom naročito. Postoji odlična američka serija Afera, gde muž razbucava divnu porodicu zbog mladje al na kraju kaže ja sam sve ostavio i rizikovao ni za šta.... AKO SE UPUSTIŠ KAJAĆEŠ SE AKO SE NE UPUSTIŠ KAJAĆEŠ SE -KISELO GROŽĐE!!!

zvezda

pre 5 godina

A sto ga odmah svi napadate i skacete, covek ispricao svoju pricu, onako kako je on vidi i dozivljava i oseca..Vi ste vidim svi savrseni i bezgresni jel.

Kosta

pre 5 godina

Trenuci sitnih nežnosti, pažnja, pomoć i zajedničko roditeljstvo je nešto što će (skoro) svaku suprugu učiniti najlepšom, najboljom i najpoželjnijom ženom na svetu. Naših dvadeset godina braka govore u prilog tome.

Bojana

pre 5 godina

Možda on nije trebalo da ima decu. Bolje to, nego da očekuje da sve oko njih radi žena, pa onda bolesnik ljubomoran što nije u centru pažnje.

Marijana

pre 5 godina

Covek se zaljubi vise puta u zivotu, a u losim vezama i brakovima ostaju ljudi koji imaju teoriju da covek voli jednom u zivotu....rece nas cuveni psihijatar u njeg.najprodavanijoj knjizi..ako vam nesto fali vi to trazite sve je drugo tracenje zivota i vremena ako je neko nesrecan ima pravo da trazi srecu...pa i na drugom mestu....nikad ne bih zadrzavala muskarca ako me nece i ne voli vise, i ja zasluzujem nekog ko ce mene voleti, samo treba pustiti da ode.

Neki suprug

pre 5 godina

Prepoznajem se u clanak, iskreno nazalost, osecam se tuzan sto ne dopirem godinama, trudim se u svemu, kucnim obavezama, slobodnom vremenu i pogotovo paznjom...njoj je to svejedno ona iskljucivo zeli obaveze i tako me odbija, da me vara ja bih onda razumeo, ali nju je zivot okupirao i ne vidim kako da je spasem iz zacaranog kruga u kom je upala i oseca se komforno.
Spasavam sebe i svoje zdravlje, emotivno i fizicko, imam ljubavnicu iako me mentalno ta cinjenica pravi tuznim, ali mi doprinosi emotivnom ispunjenju.
Dovoljno sam zreo da znam da cu izgubiti suprugu i nasu porodicu, sa druge strane ne zelim sebi nesrecu ostajuci u braku samo radi rituala i navike.
Ljubavnica sve ovo zna, fer je da ostavlja meni izbor jer i sama ima brak iza sebe i razume dilemu.
Da, ovo boli iako nije fenomen da se samo meni desava. Bice razne osude, ja to znam, zeleo sam samo da podelim musko iskustvo......zene, kao sto volite paznju muza, dozvolite mu to i uzvratite mu jer i on ima potrebu za emotivnom paznjom a ne samo seksom.

Vagica

pre 5 godina

@Dusan Savic
Odgovor si sam dao u komentaru. "Ono što si stvarao i oko čega si se trudio". Ovaj iz ove izmišljene priče nije se trudio, zato i ne ceni i to mu ne znači. Jedna drugarica mi je davno rekla, čim se dete rodi, odmah vezati muža i babe i dede za njega, a ne sebe. Kada provode vreme sa detetom, onda se osećaju kao svoji. Kada sve padne na ženu, ništa neće valjati.

Enterthevoid

pre 5 godina

Kad se ozenis ti si zapravo potpisao dobrovoljni dozivotni celibat. Nema sta vise da ocekujes od zene. Tu si pusten njoj na milost ili nemilost. Jer ona je svemoguca, sveznajuca, uvekupravujuca, svemucena, neshvacena, uvekzanemarena, vazdaugrozena, zasvepitajuca, carskokraljevska, zivotodarujuca, vanvremenska, vladarka zivota tvoga. Naravno sve to pada u vodu kada odes sa 10g mladjom...

Ivona

pre 5 godina

@ pedja
O cemu ti pricas? Kakve veze ima tvoj slucaj sa ovim? Ovaj covek kaze da ima divnu zenu koja je sve u superlativu jedino ima problem sa tim sto misli da mu nije dovoljno posvecena zbog dece. Kakve to ima veze sa tvojom ponizenoscu, zenom i tastom? Promasio si pricu covece.

tja

pre 5 godina

Pa dobro sta sad, nije ni zenama danas neophodan muz. Ovo je prica sa zapada ona je kao zena i majka zasticena kao beli medved, finansijski i na svaki drugi nacin. Nece nista da joj fali, ima decu, ovakav muz joj ne treba. Mozda nadje drugog, mozda ne, zene mogu lakse bez seksa za razliku od muskaraca te su i tu u prednosti. Sto godine vise prolaze zenama prija samoca i da se konacno posvete sebi posto su decenijama svima udovoljavale. Bar ove oko mene preko 50 sto su bile udate. Ne treba im niko, tako kazu, da ga sluze. A muskarci zna se u tim godinama koliko para, toliko muzike.
E sad kako se na decu odrazavaju razvodi u to se ne razumem.

Svastara

pre 5 godina

Meni ovo pre lici na nekog slabica...Da mu je zaista stalo do zene i porodice, borio bi se. Ovako ispada da je izabrao liniju manjeg otpora. Steta sto ljudi tako lako odustaju.

Vilana

pre 5 godina

Aaaaaaa....brizan...
evo suzu sam pustila.....znate,i zena prevari upravo iz tog razloga sto se oseti zapostavljenom.....ili mi to samo umislimo pa ispadnemo bezosecajne.....hmmmm

mi

pre 5 godina

za sve koji sunesrecni jer im je partner ''los'': sve polazi od vas. Prestanite da lazete sebe i partnera. Kazite istinu. To boli, ali vodi boljim resenjem od '' ja varam jer sam neserecan''. Evo sta je problem: vi ne kazete nista jer druga strana moze da progovori o vama. Vise mi se cini da izbegavate istinu o tome kako ste vi losi...

George Costanza

pre 5 godina

jao kako bih svasta napilsala al bi sve izaslo u onim "zvezdicama" ovde...
(arriba, 19. novembar 2018 15:37)
Šta bi napisala?! U prethodnim tekstovima sa obrnutim ulogama bilo je na stotine komentara, od toga 2-3 su bila osudjujuca prema ženama a ostali podržavajuci. A sada Hmm rekao bih da su žene u većini slučajeva veliki licemeri i da varaju u mnogo većem obimu, i uvek imaju opravdanje i naravno u pravu su iz svoje perspektive.

pozz

pre 5 godina

па добро, ово је било још и интересантно прочитати. претпостављам да никад нећемо наићи на наслов "Зашто сам оставила младост, љубав и секс да бих се удала за пребогатог старкељу" зато што је то тако уобичајена и досадна појава...

radojko

pre 5 godina

"Ne stoji kuća na zemlji nego na ženi", prastara mudrost koja je uvek aktuelna. Kuća je naravno samo metafora za porodicu. A od žene zavisi kako će shvatiti svoju temeljnu ulogu. Sigurno ne tako što će se sama satirati od rada a muža udaljiti od kuće nego tako da nadzire i organizuje sve aktivnosti porodice. Svojoj ženi sam uvek govorio kad bi gunđala da ne može sve da uradi da "meni nije teško bilo šta da uradim u kući ali mi je neizdržljivo ako moram da mislim ŠTA TREBA DA SE URADI"! Mlade žene, mislite o tome, muškarca možete voditi vašom linijom uvek ako ste dovoljno dovitljive. Kuća je vaša.

Lexv

pre 5 godina

Ja ga razumem u potpunosti. Sta sad, kad dodju deca ljudi treba da prestanu da zive ili da zive samo zbog dece? To samo kod nas na Balkanu. Na zapadu ljudi gledaju kako da sto pre osamostale to dete kako bi imali sto vise vremena za sebe a kod nas se roditelji ponasaju suvise pokroviteljski i sami sebe udave obavezama oko deteta koje mozda i ne bi trebalo da imaju.

MaLa

pre 5 godina

Meni on izgleda kao tipičan mamin razmaženi sinčić, koji počne da kenjka i da se duri cim nije u centru pažnje, a kidne na prvu naznaku nekih problema. Mislim da je obema damama zapravo učinio uslugu. Sad mu ni ne preostaje nista drugo nego da glumi dragu Savetu.

one way out

pre 5 godina

A šta kada se žena 100% posveti svojim ličnim poslovima i karijeri a na muža prevali sve obaveze i dužnosti oko kuće, dece i porodice? Šta kada takva situacija traje godinama bez jasne namere takvih žena da se ikada stvari promene? Šta kada takve žene samo figuriraju i poziraju u braku dok sav teret vuče magarac od muža? Da li muškarac treba da potraži partnerku sa kojom će da živi i gradi budućnosti ili treba doživotno da trpi sebičnu, nezainteresovanu i bezobzirnu ženu samo da ga ne bi nazvali "nezrelim"?

Nikola

pre 5 godina

Sama je kriva jer je loše rezonovala kada je birala partnera. Nije bila sposobna da proceni njegov karakter ispravno. Preuzmite i tu odgovornost drage dame, kada su vam puna usta priče o istoj.

Hana

pre 5 godina

@EU Citizen
Sve si u pravu...samo si zaboravio da napomeneš da fizička veza nakon određenog vremena, iziskuje pojavu emocija bar sa jedne strane. Dobar sex i strast čuda čine...Pogledaj film "5 to 7". Udata žena i slobodan momak počinju da se viđaju, pod uslovom da to bude uvek petkom od 5 do 7...međutim...:)

EU Citizen

pre 5 godina

Ja mislim da muškarcu, naročito alfa-tipu, bez obzira koliko voli i poštuje svoju ženu i porodicu, s vremena na vreme zatreba neko ludilo, i da, sve dok je inače dobar otac i suprug, i jako diskretan kada ga to ludilo povremeno uhvati, to nije nikakav naročit problem, pre se radi o biološkom programu primata :) Sve dok je spontano, diskretno, jasno i bez ikakvih daljih ambicija s obe strane (za šta su najbolje mlađe devojke ili takođe udate žene i majke zanemarene kod kuće) sve je sasvim OK, jedino što je zaista neophodno je dobro poznavati žensku psihologiju i znati da proceniš s kakvom osobom imaš posla :))

mrmlj

pre 5 godina

@(Vagica, 20. novembar 2018 14:00)
zena koja proceni da treba muza da "vezuje" za dete je pogresila u izboru muskarca.
da me je neko pitao pre 10-15 godina ko ce od mojih drugova koji sada imaju decu biti dobar otac a ko ne, odgovorio bih 100% tacno.
problem je u tome sto mnoge zene to ne umeju ili ne zele da prepoznaju u muskarcu ili jednostavno odbijaju da priznaju sebi da od svog decka/muza nece dobiti to sto zele i sto im je potrebno.

Miloš

pre 5 godina

Čovek ni jednog trenutka nije rekao da nije pomagao svojoj ženi. To ste vi iskonstruisali da bi mogli da prosipate pamet. Možda i nije pomagao ali vrlo lako je moguće da je uprkos podeli posla došao u takvu situaciju.

borivoje cikasti

pre 5 godina

Covek je 100% u pravu! Sta ste graknuli odmah na njega,nece vise sa zenom i tacka! I nema veze sto je izmisljena prica,rekao je da i sa drugom nije uspeo,nema srecan kraj po njega!p.s.da ga izbicujemo?

Strucnjak

pre 5 godina

I sta sada? Da se covek sazalí na tu pricu, rasplace.98-/-je takvih slucajeva.Pitajte zenu li imala vremena za bes? Umesto da podele obaveze on jadnicak pao u zagrljaj drugoj.10.god.mlađoj.Pazi BOGA TI.
(ja, 19. novembar 2018 17:55)
Ne treba dijeliti i dobro je sto zena nije imala vremena za bijes. Znate kako kazu... Neuposlena zena je djavolja rabota.

Hana

pre 5 godina

@EU Citizen: Da, slažem se...Bio jednom jedan koji je važio za ženskaroša, planirao je da mu budem samo još jedna recka...međutim, desilo se da je bilo lepo, kako je rekao, kao nikad pre...strast, miris tela itd. Bio je hladan u početku, nije mi postavljao lična pitanja...Malo po malo, lagano je nesvesno počeo da mi šalje poruke non stop, od jutra kad se probudi do mraka...da ne priča samo o sexu već da postavlja i druga pitanja. Strast je učinila svoje. Mislim da se pre zaljubio u tu strast nefo u mene toliko. Hoću da prekinem, on kaže nemoj, tek je počelo...

EU Citizen

pre 5 godina

@Hana
Tako je, potpuno se slažem, ali u tome se ogledaju pamet i zrelost, da čovek može da na vreme racionalno preseče nešto što je lepo, zato što zna da dugoročno nije dobro, i to ne nužno za njega, već za ljude oko njega i porodicu... :) Ništa tog tipa ne sme da traje duže od mesec-dva, jer čovek se veže za mačku ili psa, a ne za nekoga s kojim ima odličan seks, ako smem da budem pomalo grafičan i ne mnogo političan :))

realnno

pre 5 godina

šta je priroda usadila kroz nagone nemožeš samo tako da obuzdaš i to je to. prirodi ljubav nije potrebna za opstanak. samo razmnožavanje. ljubav nije racionalna

народни херој друг Пера Катаи-Писар

pre 5 godina

...što je ostavio voljenu ženu ??? ...koja je, bre, voljena nakomn 20 godina braka, to je neprirodno...video na You Tube-u ovaj snimak sa izbora za Mis, a takve Boginje sa velikim B...u životiu nije video...teško da se ukuca...one izgledaju kao anđeli...svaka 175 cm / 55 kg...kad počnu da naviru ulicama Kijeva...ulica je modna pista, kakav Milano, New York...a inače Beograđanke su najlepše na svetu...obratite pažnju ako ste imalo ž od žena što pišete ova ..., da njihov hod manekenski nije učen...one su graciozne rođene, a lake su ribe za ove kretene koji koji nemogu ni u najluđim snovima da ih imaju...čuvena priča o vuku i grožđu !!!

Samo vas gledam

pre 5 godina

Moje iskustvo 7:3 u "korist" dece napustene od strane majki, ne razvod, totalno napustanje, u odnosu na oceve.Dva razvoda mojih prijateljica, one inicijatori, ispalo je da su se razvele da bi mogle da idu na rumbu i sambu.Kakva to obaveze u braku teraju zene da se upetostruce?

sarkazam

pre 5 godina

Činjenica je da žene kad se udaju zapuste se... Prestane da se trudi u krevetu, stalno izbegava seks... Misli e sad smo u braku nemoze da me ostavi... Skroz pogrešno

Hnn

pre 5 godina

Kad dvoje postanu roditelji, oboje promene prioritete i razmišljanje, pa tako zajednički pronađu ponovo i smeh i sreću i vreme za seks. E, al zato kad samo žena postane roditelj, a muž se pravi blesav, nema od te priče ništa.

EU Citizen

pre 5 godina

Ja mislim da muškarcu, naročito alfa-tipu, bez obzira koliko voli i poštuje svoju ženu i porodicu, s vremena na vreme zatreba neko ludilo, i da, sve dok je inače dobar otac i suprug, i jako diskretan kada ga to ludilo povremeno uhvati, to nije nikakav naročit problem, pre se radi o biološkom programu primata :) Sve dok je spontano, diskretno, jasno i bez ikakvih daljih ambicija s obe strane (za šta su najbolje mlađe devojke ili takođe udate žene i majke zanemarene kod kuće) sve je sasvim OK, jedino što je zaista neophodno je dobro poznavati žensku psihologiju i znati da proceniš s kakvom osobom imaš posla :))

Enterthevoid

pre 5 godina

Kad se ozenis ti si zapravo potpisao dobrovoljni dozivotni celibat. Nema sta vise da ocekujes od zene. Tu si pusten njoj na milost ili nemilost. Jer ona je svemoguca, sveznajuca, uvekupravujuca, svemucena, neshvacena, uvekzanemarena, vazdaugrozena, zasvepitajuca, carskokraljevska, zivotodarujuca, vanvremenska, vladarka zivota tvoga. Naravno sve to pada u vodu kada odes sa 10g mladjom...

народни херој друг Пера Катаи-Писар

pre 5 godina

...što je ostavio voljenu ženu ??? ...koja je, bre, voljena nakomn 20 godina braka, to je neprirodno...video na You Tube-u ovaj snimak sa izbora za Mis, a takve Boginje sa velikim B...u životiu nije video...teško da se ukuca...one izgledaju kao anđeli...svaka 175 cm / 55 kg...kad počnu da naviru ulicama Kijeva...ulica je modna pista, kakav Milano, New York...a inače Beograđanke su najlepše na svetu...obratite pažnju ako ste imalo ž od žena što pišete ova ..., da njihov hod manekenski nije učen...one su graciozne rođene, a lake su ribe za ove kretene koji koji nemogu ni u najluđim snovima da ih imaju...čuvena priča o vuku i grožđu !!!

pedja

pre 5 godina

vi koji pišete gluposti i još za to dobijate pluseve nemate pojma o čemu se radi. na svojoj koži sam osetio sve to. začinjeno njenim mamom tatom i sestrom. 27 godina sam trpeo kojekakva poniženja. i trpeo. kakav sam glupson bio. a vi cepajte minuse. niste ništa od toga osetili na svojoj koži.

zvezda

pre 5 godina

A sto ga odmah svi napadate i skacete, covek ispricao svoju pricu, onako kako je on vidi i dozivljava i oseca..Vi ste vidim svi savrseni i bezgresni jel.

Strucnjak

pre 5 godina

I sta sada? Da se covek sazalí na tu pricu, rasplace.98-/-je takvih slucajeva.Pitajte zenu li imala vremena za bes? Umesto da podele obaveze on jadnicak pao u zagrljaj drugoj.10.god.mlađoj.Pazi BOGA TI.
(ja, 19. novembar 2018 17:55)
Ne treba dijeliti i dobro je sto zena nije imala vremena za bijes. Znate kako kazu... Neuposlena zena je djavolja rabota.

Muskarac

pre 5 godina

Ja cu da ostavim jer sam zavoleo drugu. Nije isto strasna preljiba i ljubav.Nema veze sa tim ni zena, ni deca. Nekada se prave stvari dese u pogresno vreme.

Nikola

pre 5 godina

Sama je kriva jer je loše rezonovala kada je birala partnera. Nije bila sposobna da proceni njegov karakter ispravno. Preuzmite i tu odgovornost drage dame, kada su vam puna usta priče o istoj.

borivoje cikasti

pre 5 godina

Covek je 100% u pravu! Sta ste graknuli odmah na njega,nece vise sa zenom i tacka! I nema veze sto je izmisljena prica,rekao je da i sa drugom nije uspeo,nema srecan kraj po njega!p.s.da ga izbicujemo?

realnno

pre 5 godina

šta je priroda usadila kroz nagone nemožeš samo tako da obuzdaš i to je to. prirodi ljubav nije potrebna za opstanak. samo razmnožavanje. ljubav nije racionalna

radojko

pre 5 godina

"Ne stoji kuća na zemlji nego na ženi", prastara mudrost koja je uvek aktuelna. Kuća je naravno samo metafora za porodicu. A od žene zavisi kako će shvatiti svoju temeljnu ulogu. Sigurno ne tako što će se sama satirati od rada a muža udaljiti od kuće nego tako da nadzire i organizuje sve aktivnosti porodice. Svojoj ženi sam uvek govorio kad bi gunđala da ne može sve da uradi da "meni nije teško bilo šta da uradim u kući ali mi je neizdržljivo ako moram da mislim ŠTA TREBA DA SE URADI"! Mlade žene, mislite o tome, muškarca možete voditi vašom linijom uvek ako ste dovoljno dovitljive. Kuća je vaša.

George Costanza

pre 5 godina

jao kako bih svasta napilsala al bi sve izaslo u onim "zvezdicama" ovde...
(arriba, 19. novembar 2018 15:37)
Šta bi napisala?! U prethodnim tekstovima sa obrnutim ulogama bilo je na stotine komentara, od toga 2-3 su bila osudjujuca prema ženama a ostali podržavajuci. A sada Hmm rekao bih da su žene u većini slučajeva veliki licemeri i da varaju u mnogo većem obimu, i uvek imaju opravdanje i naravno u pravu su iz svoje perspektive.

Lexv

pre 5 godina

Ja ga razumem u potpunosti. Sta sad, kad dodju deca ljudi treba da prestanu da zive ili da zive samo zbog dece? To samo kod nas na Balkanu. Na zapadu ljudi gledaju kako da sto pre osamostale to dete kako bi imali sto vise vremena za sebe a kod nas se roditelji ponasaju suvise pokroviteljski i sami sebe udave obavezama oko deteta koje mozda i ne bi trebalo da imaju.

I.T.

pre 5 godina

Ovo je pitanje za BOG-a. Zašto uvek dobre žene, daješ debilima koji ne znaju da ih cene? Ovaj je samo jedan u nizu nesrećnika, zbog kojih dobre žene, gube veru u ljubav i vernost.

Milica

pre 5 godina

Pa to su i njegova deca. Majke su to sve razmazile. Em sve padne na zenu em emocionalno hendikepirani muskarci postaju ljubomorni na sopstvenu decu.

dule

pre 5 godina

Deset god. u braku, jedno dete, voleo sam je i još je volim, ali jedna pijana noć i razmaženi devojčurak su promenili sve. I dan danas, u samoći, mislim na bivšu ženu i kakav sam slepac ispao.

ja

pre 5 godina

I sta sada? Da se covek sazalí na tu pricu, rasplace.98-/-je takvih slucajeva.Pitajte zenu li imala vremena za bes? Umesto da podele obaveze on jadnicak pao u zagrljaj drugoj.10.god.mlađoj.Pazi BOGA TI.

pozz

pre 5 godina

па добро, ово је било још и интересантно прочитати. претпостављам да никад нећемо наићи на наслов "Зашто сам оставила младост, љубав и секс да бих се удала за пребогатог старкељу" зато што је то тако уобичајена и досадна појава...

Neki suprug

pre 5 godina

Prepoznajem se u clanak, iskreno nazalost, osecam se tuzan sto ne dopirem godinama, trudim se u svemu, kucnim obavezama, slobodnom vremenu i pogotovo paznjom...njoj je to svejedno ona iskljucivo zeli obaveze i tako me odbija, da me vara ja bih onda razumeo, ali nju je zivot okupirao i ne vidim kako da je spasem iz zacaranog kruga u kom je upala i oseca se komforno.
Spasavam sebe i svoje zdravlje, emotivno i fizicko, imam ljubavnicu iako me mentalno ta cinjenica pravi tuznim, ali mi doprinosi emotivnom ispunjenju.
Dovoljno sam zreo da znam da cu izgubiti suprugu i nasu porodicu, sa druge strane ne zelim sebi nesrecu ostajuci u braku samo radi rituala i navike.
Ljubavnica sve ovo zna, fer je da ostavlja meni izbor jer i sama ima brak iza sebe i razume dilemu.
Da, ovo boli iako nije fenomen da se samo meni desava. Bice razne osude, ja to znam, zeleo sam samo da podelim musko iskustvo......zene, kao sto volite paznju muza, dozvolite mu to i uzvratite mu jer i on ima potrebu za emotivnom paznjom a ne samo seksom.

Jelica

pre 5 godina

Čisto me je rasplakao od smeha. Nemam empatiju za žalbe "zapostavljenog" dječarca. Sem što je mužjak, on je i roditelj svojoj deci, nije ih sama rodila. I zašto misli da bi se trebao pravdati? Pa to je u prirodi muškarca! Pre mi liči na hvalisanje.

Ukratko

pre 5 godina

Najlicemernija tema u nasem drustvu definitivno. Javno su svi duše brespekorne i sve osudjuju. Imam utisak da je po vecini misljenja bolje biti nesrecan u losem braku nego bila koja druga opcija.

Miloš

pre 5 godina

Čovek ni jednog trenutka nije rekao da nije pomagao svojoj ženi. To ste vi iskonstruisali da bi mogli da prosipate pamet. Možda i nije pomagao ali vrlo lako je moguće da je uprkos podeli posla došao u takvu situaciju.

ko razume shvatice

pre 5 godina

Koji je smisao ove ''ispovesti''?
Da se ljudi odvrate od rađanja dece.
Lepo i jasno stoji da njih nije bilo,
bračna idila bi bila idealna.

Prle

pre 5 godina

Pre nego smocis u nesto razmisli koliko je njih pre tebe tu smocilo.Drugo,budi baja i reci porodici da si zbog zivotinjske potrebe kar..o neku raspustenicu u minicu.Kada cete shvatiti da u zivotu postoje obaveze i odgovornosti mnogo znacajnije od guranja one stvari.

makar sta!

pre 5 godina

Da si malo vise gledao decu, zena bi imala vise vremena za sebe, a i za tebe! Klasicne izlike "nesrecnih" muskaraca! Sve bi na gotovo, da sve bude po njegovom, ako nije tako, pati! Sto nisi unajmio bejbi-sitera za vikend, pa odveo zenu na kratko putovanje? Nije ti palo na pamet? Lakse je traziti "paznju" kod druge?

pera detlic

pre 5 godina

Za svaku majku je gajenje dece težak i iscrpljujuc posao a ako je još i zaposlena, to znači da ona ne diže glavu od rada. takvoj ženi treba pomoć i podrška, a ne muškarac koji će da otrči i zagrljaj drugoj. jadne su i te ljubavnice...ocajnice koje se nečemu nadaju

Sabre

pre 5 godina

Cekaj, sebicna stoka koja na kraju zakljucuje da je ZENA kriva? Jao brate. A ovakvih itekako ima i u suprotnom taboru.. samo mi je zao vazda ljudi koji se sa takvima zarobe i ne vide sta su izabrali na vreme. I onda kao lose je biti singl..

stasvenecuprocitati

pre 5 godina

kakav mekusac, kriva mu deca sto ne moze... sa zenom kao nekad.

Zasto pravite decu ukoliko niste sigurni da se mozete nositi s njima?

one way out

pre 5 godina

A šta kada se žena 100% posveti svojim ličnim poslovima i karijeri a na muža prevali sve obaveze i dužnosti oko kuće, dece i porodice? Šta kada takva situacija traje godinama bez jasne namere takvih žena da se ikada stvari promene? Šta kada takve žene samo figuriraju i poziraju u braku dok sav teret vuče magarac od muža? Da li muškarac treba da potraži partnerku sa kojom će da živi i gradi budućnosti ili treba doživotno da trpi sebičnu, nezainteresovanu i bezobzirnu ženu samo da ga ne bi nazvali "nezrelim"?

pravnik

pre 5 godina

Radi se o tome da nisu ni trebali da se uzimaju i prave decu :) a ovako imaju problem u komunikaciji, na prvu vidim da zena ima drugacije prioritete

g

pre 5 godina

Ne znam zasto se pravda, i jos preko dece. Ispada kao jos jedno dete, ljubomorno na drugu decu. Budi musko, ili istrpi ili reci iskreno... necu ta porodicna sr...nja, hocu da se osecam mlad, da j...m okolo, da se zaljubim, sta god...

m

pre 5 godina

Zene, od muskarca ne ocekujte nista, u vecini slucajeva bi ovo ladno uradili. Cast izuzecima, znam muskarce koji bi poginuli za svoju porodicu ali su vrlo retki, njima naklon do poda, pre svega kao ljudima. Vecina bi otisla za drugom suknjom jer zaboga, njihove potrebe su zanemarene, jer zaboga oni nisu centar univerzuma. Kao da zena koja je majka nema potrebe, kao da nije usamljena i kao da i ona ne zeli slobodno vreme sa svojim muzem. Ali jbg, ne moze, nema taj luksuz. Ko je pita uopste. Govorim o Balkanu, gde zena izgine oko kuce i dece, radi uz to i sa 35 izgleda kao baba a onda jos dobije kritiku kako se 'zapustila'. Sve radi i premorena je, dok se od muskarca ocekuje da samo treba da zaradi, a danas ni to ne ume... Ne znam zene sta da vam kazem. Ja sam nasla jednog od retkih i cuvam ga kao malo vode na dlanu.

Micka

pre 5 godina

Eto zasto nam opada natalitet i zasto nas je sv emanje. Nema zrelih muskaraca koji su spremni da budu roditelji i da se nose sa svim obavezama koje roditeljstvo donosi. I obrnuto vazi, ima i sebicnih i nezrelih zena, ali mi se cini da je majcinski instinkt prilicno jak, pa preobrati zenu (naravno ne svaku). Kazu kad se rodi dete rodi se i majka, ali za oca to u vecini slucajeva ne vazi. Imam jednog takvog koji je non-stop ljubomoran na dete. Moram maksimalno da manipulisem da ne oseti da je zapostavljen...jubavi, srce, duso, ...seks i kad mi nije do toga...ajde sad ce najbolji tatica na svetu da opere zubice...divljenje do imbecilnosti i za stvari koje nisu ni za pohvalu.Dok mi ne pukne film, ali kad pomislim na razocarane decije okice ako ima najbolji tatica odleprsa...I taj moj andjeo jednog dana treba da bide roditelj, kako da ga naucim da bude PRAVI?

Samo vas gledam

pre 5 godina

Moje iskustvo 7:3 u "korist" dece napustene od strane majki, ne razvod, totalno napustanje, u odnosu na oceve.Dva razvoda mojih prijateljica, one inicijatori, ispalo je da su se razvele da bi mogle da idu na rumbu i sambu.Kakva to obaveze u braku teraju zene da se upetostruce?

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

Сасвим је логично да поред два мала детета неко буде у другом плану. Ту бракови пуцају када једно од њих почне са дететом да се бори за својих 5 минута пажње. Он је наскочио на 10 година млађу са психичким проблемима јер су кликнули :Д Патетичан и опортуниста тежак.

Djenka

pre 5 godina

Koliko reči da se opiše najobičnija prevara izazvana svrabom u gaćama. Žena koja mi je rodila decu je nekoliko svetlosnih eona ispred svih ostalih živih bića u svemiru, tačno posle dece. Od 8 milijardi ljudi baš je ona ta koja mi je podarila najveće blago sveta, i dala smisao mom životu. I sad ja treba da se naljutim kada se bakće oko naše dece više nego oko mene??? Pa poginuo bih za njih, a ne sa sačekam malo da bi došao do njene pažnje. Za prevaru je uvek potrebno minimum dvoje. Žene koje se prže na muškarce u "nesrećnim brakovima" su specijalna kategorija naivnosti. Kakvu poruku šaljete svojoj deci kada odustajete posle prve strije, svadje ili bore? A tek posle prve plate koja nije stigla? Dokaz da živimo u vreme "pahuljica", ko tako misli i ne treba da ima decu. Hipersebičnost pojede planetu... Žao mi dece, oko njih samo sebične ..., nema heroja na koga se mogu ugledati.

Igor

pre 5 godina

@ detlic
Hehe, nije nego.U braku sam 14 godina, dvoje dece, sex i dalje 3-4 puta nedeljno, tako je bilo i kad su deca bila bas mala a i sad kad su u nizim razredima osnovne skole. Ali za razliku od tebe i vecine drugih muskaraca ja sam se uvek trudio da moju zenu rasteretim obaveza, npr dok zena sprema rucak ja sa detetom vezbam za domaci, zena pere sudje ja vodim decu na sport. Ona uspavljuje decu ili se bavi njima ( dok su bila bas mala) ja perem sudje, kuvam rucak. Sa takvom organizacijom vremena uvek imamo vremena za NAS dvoje. Ali ako ces ti da dodjes s posla izvalis se na krevet i uhvatis daljinski dok zena sprema rucak, pa posle rucka pere posudje, onda kontrolise decu oko domacih, opegla nesto , onda si se grdno prevario ako mislis da treba da bude orna za strastveni sex, pa i za bilo kakav sex.

EU Citizen

pre 5 godina

@Hana
Tako je, potpuno se slažem, ali u tome se ogledaju pamet i zrelost, da čovek može da na vreme racionalno preseče nešto što je lepo, zato što zna da dugoročno nije dobro, i to ne nužno za njega, već za ljude oko njega i porodicu... :) Ništa tog tipa ne sme da traje duže od mesec-dva, jer čovek se veže za mačku ili psa, a ne za nekoga s kojim ima odličan seks, ako smem da budem pomalo grafičan i ne mnogo političan :))

mi

pre 5 godina

za sve koji sunesrecni jer im je partner ''los'': sve polazi od vas. Prestanite da lazete sebe i partnera. Kazite istinu. To boli, ali vodi boljim resenjem od '' ja varam jer sam neserecan''. Evo sta je problem: vi ne kazete nista jer druga strana moze da progovori o vama. Vise mi se cini da izbegavate istinu o tome kako ste vi losi...

tja

pre 5 godina

Pa dobro sta sad, nije ni zenama danas neophodan muz. Ovo je prica sa zapada ona je kao zena i majka zasticena kao beli medved, finansijski i na svaki drugi nacin. Nece nista da joj fali, ima decu, ovakav muz joj ne treba. Mozda nadje drugog, mozda ne, zene mogu lakse bez seksa za razliku od muskaraca te su i tu u prednosti. Sto godine vise prolaze zenama prija samoca i da se konacno posvete sebi posto su decenijama svima udovoljavale. Bar ove oko mene preko 50 sto su bile udate. Ne treba im niko, tako kazu, da ga sluze. A muskarci zna se u tim godinama koliko para, toliko muzike.
E sad kako se na decu odrazavaju razvodi u to se ne razumem.

Bojana

pre 5 godina

Možda on nije trebalo da ima decu. Bolje to, nego da očekuje da sve oko njih radi žena, pa onda bolesnik ljubomoran što nije u centru pažnje.

kanidja

pre 5 godina

Roditeljstvo je test veze, oboje snose istu odgovornost. Zato treba shvatiti da stvari nisu iste kao i pre, nije vise "8 ipo nedelja" ali treba naci i trenutke za sebe i vezu i seks. Ali namerno sam upotrebio rec trenutke, jer obaveze su velike i u tim trenucima treba uzivati. Inace ja radost odgajanja mojih cerki ne bih zamenio za sav seks ovog sveta

Marijana

pre 5 godina

Covek se zaljubi vise puta u zivotu, a u losim vezama i brakovima ostaju ljudi koji imaju teoriju da covek voli jednom u zivotu....rece nas cuveni psihijatar u njeg.najprodavanijoj knjizi..ako vam nesto fali vi to trazite sve je drugo tracenje zivota i vremena ako je neko nesrecan ima pravo da trazi srecu...pa i na drugom mestu....nikad ne bih zadrzavala muskarca ako me nece i ne voli vise, i ja zasluzujem nekog ko ce mene voleti, samo treba pustiti da ode.

Vilana

pre 5 godina

Aaaaaaa....brizan...
evo suzu sam pustila.....znate,i zena prevari upravo iz tog razloga sto se oseti zapostavljenom.....ili mi to samo umislimo pa ispadnemo bezosecajne.....hmmmm

Olja

pre 5 godina

Da se izborio (kao supruga mu) za pravo izvrsavanja roditeljskih obaveza, onda bi ona bila rasterecenija, a "visak" slobodnog vremena bi ucinio da mu bude bliza.

Samo jako

pre 5 godina

Najbolji deo price je što mu je veza sa ljubavnicom propala jer je ona patila od anksioznosti. Znaci ukoliko zena pokaze bilo kakvu manu, nesavrsenost ili problem (kao i njegova prva supruga), on se pokupi i ode.Jer pobogu, zasto bi on bilo sta trpeo ili pomagao, on je tu samo da uziva.

Dusan Savic

pre 5 godina

Onaj koji hoce da vara nacice uvek izgovor za to.
Onaj koji voli svoju zenu i svoju porodicu pa makar mu se nudilo 1000 zena nikada je nece prevariti.
Zasto baciti u vodu nesto sto si stvarao sto si se trudio da osvojis i to kao zbog mladje i atraktivne. MArs mene kuci ceka zena i deca to mi je najveca ljubav na svetu

Vagica

pre 5 godina

@Dusan Savic
Odgovor si sam dao u komentaru. "Ono što si stvarao i oko čega si se trudio". Ovaj iz ove izmišljene priče nije se trudio, zato i ne ceni i to mu ne znači. Jedna drugarica mi je davno rekla, čim se dete rodi, odmah vezati muža i babe i dede za njega, a ne sebe. Kada provode vreme sa detetom, onda se osećaju kao svoji. Kada sve padne na ženu, ništa neće valjati.

Ucinio si zeni uslugu genije

pre 5 godina

Ok, znaci ovaj je ostavio zenu i dvoje dece zbog mladje devojke koja ga je naravno sutnula cim joj je dosadio. I sad on upozorava zene na nesto. Care, tvoja zena ce verovatno naci nekog drugog cim deca malo odrastu i naravno uvek ce imati decu kraj sebe, a ti ces imati vikende s decom i jos nekoliko mladjih devojaka koje ce te iskoristiti dok jos valjas za nesto a onda otici i udati se da nekog lika njihovih godina. Mislim da si ti taj koji je u ovoj prici izvukao deblji kraj.

Goca

pre 5 godina

@Hnn
Savrseno receno, potpuno se slazem.
Nazalost u najvecem broju slucajeve zene su deci i otac i majka, dok je muz jedno "bonus" dete koje ima obaveze kad i koje pozeli.

Vrlo je verovatno da bi mnogi svoje zene ostavili i bez dece, kada jednom zadju u neke godine. Razlog je jednostavan, zele da ponovo prozive svoju mladost (strah od smrti) i zato sto im se moze.

Imam nekoliko singl prijateljica sa preko 40. godina. Slusam ih kako se zale na nedostatak partnera i ne znam sta da im kazem, jer da ih lazem ne zelim, a ne mogu da im kazem ono sto zaista mislim.

Sanse da nadju nekog, koga one zele (ovo je jako vazno), su vrlo male. Takvi tipovi su ili zauzeti ili ako su se "oduzeli" traze mladje zene. Idealno oko tridesete (ako su i malo normalni) jer su i dalje dovoljno mlade da im fizicki budu privlacne i divoljno zrele da ih stimulisu intelektualno. Ostali traze bas klinke klinke.

Uglavnom upoznaju nekog na poslu ili ako su bas osteceni, onda jure, ko zna koliko dugo partnerki iza ledja, kombinaciju na mrezama za upoznavanje.

Moj muz se gadi takvih prica, ali iskreno, koliko god da ga volim i znam da me voli, nazalost gledajuci price oko sebe (skoro smo saznali da nam kum - prijatelj iz detinjstva - ima duplu porodicu!), mene vise nista ne bi iznenadilo...
Zivimo u vremenima kada je licna odgovornost svedena na nulu. Posledica nema, a sve je virtuelno i dostupno na jedan klik.

drug_stari

pre 5 godina

Zivim sa zenom i troje njene muske dece. Volim je i prihvatio sam njenu decu jer bioloski nisam sposoban da imam svoju! Mnogo sam problema imao sam sa njihovim ocem koji ih vidja 3 meseca godisnje jer je frajer na zapadu zadnjih 12 godima. Odnos sa decom imam skoro pa harmonican! Iskreno, usled stotine problema i inicijalno nepotrebnih obaveza koje sam prigrlio u toj vezi mnogo puta mi je padalo na pamet ono kao; Sta koji ... meni ovo treba u zivotu! Cak sam i strucnjake konsultovao da li je to normalno sto mi ponekad padaju takve misli na pamet, i kazu da je to prirodno! Situiran sam apsolutno, obrazovan, i potpuno fizicki i mentalno zdrav, zene mi govore i da sam lep i zgodan muskarac! Tri deteta uzima danak kako u vremenu, tako i emocionalno ali i finansijski. Ali jednostavno, iako sam mogao i mogu da biram zenu za sebe, ja sam izabrao bas nju! Objasnjenje...ne razumem! Nisam balavac meni je 42 a njoj 37.
Eto, covek napustio svoju zenu i decu zbog druge zene, a ja prihvatio tudju nekada zenu i tudju decu! KO je od nas dvoje ludji ???
Ipak mislim da u svakom od nas treba da bude zivotna vodilja visi cilj! Koji je to cilj? Moramo sami da saznamo!

Iva

pre 5 godina

@ Tanja M
Nije to nikakav trend, nisu roditelji neki psiho pacenici nego je problem sto se vreme promenilo, radno vreme je mnogo duze nego sto su radili nasi roditelji u socijalizmu, drustvo je bilo bezbednije, mogli ste decu ranije pustiti na ulicu sa drugom decom a da ne strahujete u meri kako je to danas od droge, kriminala, manijaka i sl. Mi deca smo se maltene sami cuvali , celo leto napolju u komsiluku, ispred zgrada. Ajde danas tako- tesko da moze. Nasi roditelji su i te kako imali vremena jedno za drugo za razliku od danasnjih bracnih parova koji su sa svih strana optereceni. Mislim kako ne praktikovati kako ti kazes " trend " a ja kazem neminovnost kada radimo skoro po ceo dan i sta na kraju dodjemo kuci i kazemo detetu bavi se sobom idem ja da se posvetim muzu- zenu. Mislim ionako ih ne vidjamo maltene ceo dan( posao, oni u vrticu, skoli, sportu) i ostaje nam svega 2 sata dnevno i sta da kazemo sta nas briga, bavite se sami sobom. A kad dete onda zastrani, udalji se od nas, upadne u depresiju, zavisnost od alkohola , droge, upadne u kriminal- onda ce biti kuku lele.

Hana

pre 5 godina

@EU Citizen: Da, slažem se...Bio jednom jedan koji je važio za ženskaroša, planirao je da mu budem samo još jedna recka...međutim, desilo se da je bilo lepo, kako je rekao, kao nikad pre...strast, miris tela itd. Bio je hladan u početku, nije mi postavljao lična pitanja...Malo po malo, lagano je nesvesno počeo da mi šalje poruke non stop, od jutra kad se probudi do mraka...da ne priča samo o sexu već da postavlja i druga pitanja. Strast je učinila svoje. Mislim da se pre zaljubio u tu strast nefo u mene toliko. Hoću da prekinem, on kaže nemoj, tek je počelo...

Marija

pre 5 godina

Svi pravimo greške i sigurno da nije sve jednostrano! Ali, dragi muževi, pokušajte da se uključite u odrastanje svoje dece. Ostavite svoje telefone, daljinske upravljače, pa se uključite oko kućnih i obaveza oko dece. Žena će to svakako ceniti, a imaće vremena za vas. Ona ovako nema izbora. Jer kad dođe kući dok opere, ispegla, skuva, spremi, uradi domaći s detetom, izmeri temperaturu, odveze na trening, uteši, sasluša...padne uveče k'o mrtva! E onda se pojavi fina, nežna i poštena mlađa koleginica njenog nesrećnog muža da reši problem...Fuj!

Kosta

pre 5 godina

Trenuci sitnih nežnosti, pažnja, pomoć i zajedničko roditeljstvo je nešto što će (skoro) svaku suprugu učiniti najlepšom, najboljom i najpoželjnijom ženom na svetu. Naših dvadeset godina braka govore u prilog tome.

Dusica

pre 5 godina

@ ukratko
Nije ovde niko licemeran. Svako ko nije zadovoljan brakom i treba da se razvede. Ali ovo je vec bezobrazluk i sebicluk. Napravis dvoje dece sto je bila i njegova zelja ne samo zenina, i onda se zalis kako nije sve isto kao pre dece. Mislim ne samo da je sebican nego je i budala, ko jos moze da misli da je isti brak sa decom i bez dece u smislu organizacije vremena. Jos se usudjuje , sto je bezobrazuk da na nju prebaci krivicu za sve. Najbolje je sve objasnio komentator @ Hnn jer to je sustina. Kad se dobije dete oba roditelja moraju da se ukljuce u roditeljsku ulogu, jer ako to radi samo zena muskarcu ce biti dosadno, osecace se zarobljeno, zapostavljeno a nista od toga nije objektivno. Da uzme odredjen deo obaveza oko dece ne bi imao kad da se oseca zapostavljenim plus bi se jos vise vezao sa zenom jer bi imali i vise tema za razgovor.

Maja

pre 5 godina

@ zvezda
Problem je sto on vidi situaciju sasvim pogresno. On ne vidi da on ima problem a ne njegova zena. On ocigledno nije covek za decu. S obzirom da ne vidi situaciju objektivno velika je sansa da ce se ponovo ozeniti i dobiti dete sa drugom zenom a onda ce nanovo nastati isti problem , da se oseca zapostavljeno i sl. On zeli zaljubljenost, leptirice , posvecivanje prevashodno njemu, a to je sa decom nemoguce jer dok su deca mala njihove potrebe se stavljaju na prvo mesto a tek onda se zadovoljavaju nase. Sve dok ne shvati da je problem u njemu pravice greske. On pre svega treba da nadje zenu koja nema decu i ne zeli decu i da tako zive , jer ce tek tako on biti " dovoljno" posvecena njemu. Zali Boze samo decu koju vec ima.

milojica

pre 5 godina

Monogamija nije u čovekovoj prirodi.
(Delije Čikago, 19. novembar 2018 17:08)

I ovako ne mogu da nadjem zenu, jos neka bogatasi pokupe po 5-6 za sebe i mogu da se obesim.

Svastara

pre 5 godina

Meni ovo pre lici na nekog slabica...Da mu je zaista stalo do zene i porodice, borio bi se. Ovako ispada da je izabrao liniju manjeg otpora. Steta sto ljudi tako lako odustaju.

MaLa

pre 5 godina

Meni on izgleda kao tipičan mamin razmaženi sinčić, koji počne da kenjka i da se duri cim nije u centru pažnje, a kidne na prvu naznaku nekih problema. Mislim da je obema damama zapravo učinio uslugu. Sad mu ni ne preostaje nista drugo nego da glumi dragu Savetu.

TanjaM

pre 5 godina

Mislim da svi parovi imaju tu problematiku....današnji roditelji su preko svake mere uključeni u život svoje dece, takav je trend...ne postoji žena koja može da bude lepa, negovana, uspešna na poslu, dobra domaćica, majka, da drži kuću i da bude svršena supruga, da bude zdrava, raspoložena...to jednostavno ne postoji jer dan ima 24 h...opet se svodimo na lovu, tvrdim da svakoj zaposlenoj ženi treba jedna kućna pomoćnica pa makar samo 2x nedeljno....Nije realno da žena mora sve to i da je sve na njoj...Muževi treba da preuzmu inicijativu, pomognu i učestvuju sa decom naročito. Postoji odlična američka serija Afera, gde muž razbucava divnu porodicu zbog mladje al na kraju kaže ja sam sve ostavio i rizikovao ni za šta.... AKO SE UPUSTIŠ KAJAĆEŠ SE AKO SE NE UPUSTIŠ KAJAĆEŠ SE -KISELO GROŽĐE!!!

hmmmmm

pre 5 godina

A šta kada se žena 100% posveti svojim ličnim poslovima i karijeri a na muža prevali sve obaveze i dužnosti oko kuće, dece i porodice? Šta kada takva situacija traje godinama bez jasne namere takvih žena da se ikada stvari promene? Šta kada takve žene samo figuriraju i poziraju u braku dok sav teret vuče magarac od muža? Da li muškarac treba da potraži partnerku sa kojom će da živi i gradi budućnosti ili treba doživotno da trpi sebičnu, nezainteresovanu i bezobzirnu ženu samo da ga ne bi nazvali "nezrelim"?
(one way out, 20. novembar 2018 07:34)

Naravno da treba da trazis drugu. Ako nije problem sto zavisis finansijski od takve zauzete poslovne zene. I zene najcesce ostaju u braku koji je los zbog para. Zbog cega ti trpis?

Hana

pre 5 godina

@EU Citizen
Sve si u pravu...samo si zaboravio da napomeneš da fizička veza nakon određenog vremena, iziskuje pojavu emocija bar sa jedne strane. Dobar sex i strast čuda čine...Pogledaj film "5 to 7". Udata žena i slobodan momak počinju da se viđaju, pod uslovom da to bude uvek petkom od 5 do 7...međutim...:)

mrmlj

pre 5 godina

@(Vagica, 20. novembar 2018 14:00)
zena koja proceni da treba muza da "vezuje" za dete je pogresila u izboru muskarca.
da me je neko pitao pre 10-15 godina ko ce od mojih drugova koji sada imaju decu biti dobar otac a ko ne, odgovorio bih 100% tacno.
problem je u tome sto mnoge zene to ne umeju ili ne zele da prepoznaju u muskarcu ili jednostavno odbijaju da priznaju sebi da od svog decka/muza nece dobiti to sto zele i sto im je potrebno.

Ivona

pre 5 godina

@ pedja
O cemu ti pricas? Kakve veze ima tvoj slucaj sa ovim? Ovaj covek kaze da ima divnu zenu koja je sve u superlativu jedino ima problem sa tim sto misli da mu nije dovoljno posvecena zbog dece. Kakve to ima veze sa tvojom ponizenoscu, zenom i tastom? Promasio si pricu covece.