Oženio se i više ne vodi računa o izgledu: Zašto se u braku zapuštaju muškarci, a zašto žene

Ponedeljak, 26.11.2018.

14:20

Izvor: super zena

Oženio se i više ne vodi raèuna o izgledu: Zašto se u braku zapuštaju muškarci, a zašto žene IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

mrmlj

pre 5 godina

imam 35 godina i na prste mogu nabrojati svoje vrsnjake koji su fizicki aktivni, nevezano za to da li su ozenjeni ili ne, u dugim vezama ili ne itd. kad sednemo na pivo i kazem da moram da idem jer ujutro idem na trening, gledaju me kao da sam ne znam sta rekao. a stomacine, holesterol, secer itd. samo rastu i onda mi kazu: "blago tebi, imas dobar metabolizam". ili, jos bolje: "imas dobru genetiku". kao da je meni to palo s neba i nista ne radim na tome. da se razumemo, daleko sam od neke ne znam kakve forme ali u poredjenju sa mnogim svojim vrsnjacima ispada i da bas nisam toliko daleko koliko mislim.

da naglasim, imam cerkicu i zaposlen sam i imam (i obavljam) sve obaveze koje uz to idu. ne vezbam da bih imao plocice ili veliki biceps nego da me ne bi bolela ledja od celodnevnog sedenja ili da ne bih nosio 5-6kg viska sa sobom po ceo dan.

@(Naomi, 27. novembar 2018 07:56)
"bavljenje sportom" onako kako se shvata medj' srbljima (citaj: fudbal i basket/kosarka) postanu skoro pa nemoguci posle 30. godine. razlog je vrlo jednostavan - nemoguce je naci 10-12 ljudi koji ce biti redovni 2-3 puta nedeljno. prestao sam da igram fudbal i basket jer smo uvek sat-dva pred termin morali da trazimo 2-3 coveka jer bilmezi jave u zadnji cas da ne mogu da dodju.
zato sam nasao nacin da vezbam a da ne zavisim od drugih.

lili m

pre 5 godina

@ hm
Kad ostavis komentar na ovom sajtu, pozitivan i pun duha, ne vracaj se da gledas moguci reply. Samo otrovi znaju da se izliju i upropaste svaki moguci pozitivan dojam cinjenice, u ovom slucaju, da je neko tamo, negde, zadovoljan i ne daj Boze srecan. Predivno je dok covek ima ritam u zivotu, uzivaj u svakom danu!

Neli

pre 5 godina

Ključ je u balansu, zajedno u teretanu, zajedno u krevet a klopa i ručkovi za poludosadnu rodbinu samo kad se stigne...i da, zajedno u kućne posliće kad se stigne. Kome treba kuća apoteka, svašta. Namerno nemamo tepihe. I zajedno u izlaske :) PS: imamo odraslu decu

Bumerang

pre 5 godina

Generalno muskarci su kod nas danas mnogo vise zapusteni ( fizicki) od zena. Danasnje zene za razliku od zena starije generacije, nasih majki ( koje sad imaju po 60-90 godina) mnogo vise paze na izgled, ali zato danasnji muskarci izgledaju mnogo losije ( i gojazno sa ogromnim stomacima) nego nasi ocevi .

Јабучило

pre 5 godina

I ja sam se u braku bila zapustila, jednostavno, nesvesno. Onda sam na poslu upoznala jednog kolegu koji mi je postao izuzetno privlacan i opet se vratila ta zelja za doterivanjem. Muz je dosta stariji od mene, a kolega mladji 3 godine. Sada mi je taj kolega ljubavnik, ja nikada bolje nisam izgledala, a muz (ima 50 godina a ja 38) misli da je to zbog njega i njegove stomacine koju je pustio ;)
(Vesna, 26. novembar 2018 23:49)

Има реч за тебе. Али немој да се хвалиш тиме.

Tanja

pre 5 godina

@dejan: Ne, nije laž. Pre nego što tako doterana izađem na ulicu ja prvo sebe pogledam u ogledalu. Prvo moram sebi da se svidim. Ako se sebi ne sviđam, može ceo svet uglas da mi govori kako sam lepa, ja se tako neću osećati. To glede izgleda, glede teme - telesna težina i fizička aktivnost su vezane za zdravlje pre svege, zdravlje tela i duha.

Naomi

pre 5 godina

Umesto “vežbanja” preporučujem bavljenje sportom. Vežbanje bez sporta neće doprineti paihičkoj stabilnosti, jer je u suštini namenjeno hranjenju ega, sujeti, izgledu radi izgleda.

Marijana

pre 5 godina

Moje drugarice mama zena u 60.tim kaze: Ja odavno nisam videla zgodnog muskarca...Dobra vecina zapusteni od lose brze hrane i cigareta, alkohola, debeli, koza potamnela...siva, ali ima zena kojima je to privlacno.Ima i ova druga kategorija, ekstremno mrsavi, pa pomislis isto da su bolesni...kao pusteni iz Ausvica.

Dejan

pre 5 godina

Ajd shvatam da neko kaže da vežba i vodi zdrav život zbog sebe jer to je njegovo zdravlje i on će uživati plodove tog rada. Ali kad neko kaže da se doteruje i oblači zbog sebe a ne zbog drugih je takva laž da je to neverovatno...izgled i kako ti garderoba izgleda je baš i napravljena da drugi vide...zato se i kaže IZGLED. Ne gledam ja sebe nonstop nego drugi ljudi...zato i imamo modu koja se nonstop menja. Kada se devojka našmika, ne šminka se ona zbog sebe jer je tako dobro provoditi sate šminkajući se nego da bi lepše izgledala drugim ljudima. I to nije ništa loše, mi smo društvena bića. Neprirodno je da nas uopšte ne zanima šta drugi misle o nama.

Vesna

pre 5 godina

I ja sam se u braku bila zapustila, jednostavno, nesvesno. Onda sam na poslu upoznala jednog kolegu koji mi je postao izuzetno privlacan i opet se vratila ta zelja za doterivanjem. Muz je dosta stariji od mene, a kolega mladji 3 godine. Sada mi je taj kolega ljubavnik, ja nikada bolje nisam izgledala, a muz (ima 50 godina a ja 38) misli da je to zbog njega i njegove stomacine koju je pustio ;)

...

pre 5 godina

Da vam opisem moje iskustvo.Pre udaje sam bila neko ko je imao samopouzdanje,kom su starke,leviske i obicno labelo bili sve za dobar provod.Zavrsila fakultet,radila,imala hobi pisanje...ali nikad manjak samopouzdanja.Udaja...trudnica,kilogrami...prvo dete,ajde lutko evo ga i drugo....peri,kuvaj,deca..muz:)do trenutka kad nisam cula recenicu od muza,dok setamo gradom:auto svirnu on:svirnu mariji vide zensko(marija sa mnom pod ruku)E to je bio povratak u realnost.Budjenje....Pogledam sebe,ko je ovo...i jedno 3 meseca psihickog,pa tek posle fizickog vracanja...da bi na kraju svatila koliko mi se dragi trudio da bas tako lose izgledam,a ja nasela.Trebalo mu je vremena da se navikne ba mene zgodnu,doteranu...pokusava i dalje da poljulja samopouzdanje...ovo moje iskustvo nije samo vezanobza muskarce,vec za osobe i karakter...tako neki muskarci u vezama rade,a i zene...pa kako ko dobije:)Cuvajte svoje mentalno zdravlje,i uzivajte u svojoj lepoti.Verujte i da nece moraju da vam se dive.

Day dreaming about single life

pre 5 godina

Živim sa momkom godinu dana, zabavljamo se 200 godina. Uvek bio prefinjen, kulturan, odmeren a otkad živimo zajedno shvatila sam da je Barni iz Simpsonovih. Volim ga ja, ali se uvek sa setom prisećam samačkog života.

phreak

pre 5 godina

Nikome nije lako, ali ko uspe da nadje vremena za sebe da vezba a ima porodicu...svaka cast.
(slayer, 26. novembar 2018 15:40)

Ja sam nasao vremena za vezbanje ali kad je mladje dete navrsilo 8 godina. Sada mogu da nadjem sat vremena dnevno za sebe.

Руска Душа

pre 5 godina

Само умереност у свему и нема проблема без обзира на “генетику”, крупне кости и сл.
Суздржавање од непотребне хране говори о личности не о линији...
А за тренинг је довољно 10 мин, ако је уопште и потребан..
Пост, за оне верујуће је диван за јачање духа и суздржавање, храна је ту најмањи проблем, чисто да наведем јер људи наводе и да “посте” да би смршали.. А кад ојачате дух, волећете једно друго какве год мане да имате..

Trovach

pre 5 godina

Meni supruga ne dozvoljava da se zapustim. Cak sam od nje prvi put cuo da treba da skracujem obrve da ne bih, po njoj, bio Boris Godunov. Stvarno, neverovatno je kako sada brzo rastu, a u dvadesetim o tome nisam ni imao pojma.

milke

pre 5 godina

Kakva bre depresija, mada ima i toga. Problem je nedostatak pameti, i “ukusna“ hrana, a mnogi misle da su u brak ušli da bi onaj drugi trebao da brine o njemu, bez obzira kako se ovaj ponaša. Da li je reč o ženi ili muškarcu svejedno je, i među jednim i drugim onoh koji misle da ulaskom u brak rešavaju najvažniji životni problem i da im izgled više nije bitan.

Sasa

pre 5 godina

Imam ozbiljnju rutinu dizanja tegova 3 puta nedeljno, uz 3 puta kardio vezbi. Naravno, osnovni razlog je zdravlje, a sekudarni je fizicka snaga i kardiovaskularni kapacitet. Kao sto Tanja rece ispod, to sam radio dok nisam bio u vezi jer sam se bojlje osecao, nastavio sam beskompromisno da radim dok sam u vezi, i nastavicu kada se ozenim. Lep izgled je samo slag na torti.

Asparagus

pre 5 godina

A kako moze da se poredi razlog zapustenosti muskarca -nedostatak izazova i razlog žene- iscrpljenost i premor? Zena nema kad sa misli o izgledu i treninzima ako radi,i uz to brine o kuci, deci, roditeljima. Muškarci cesto tome pripišu minus,eto ubija ih svakodnevnica u kojoj zena nema kad da ih pogleda, i nadju povod za prevaru i razvod braka. To nije nista drugo do nezrelo ponašanje.
Zeni se ne oprasta nista-ni hormonski udari u trudnoci, ni nespavanje zbog dece, i ocekuje se da bude fit i nasminkana uvek, da pljuste komplimenti. Muskarci dotle opusteno setaju stomak,i niko im to ne zamera.
Da bi bila sveza i odmorna, zena mora biti sebicna naustrb potreba dece i gledati prvo sebe, Ili imati pomoc u vidu bake, cistacice i bejbisiterke. Tako stoje stvari, retki su izuzeci koji sami sve uspeju da postignu, pa onda pametuju kako je stvar samo u dobroj organizaciji.

LIQUID

pre 5 godina

Najsmesnije je sto i jedni i drugi postanu naprasno ljubomorni kad se usvinje :)))
Cekaj, polako, imas 30kg viska, ides odrpan/a i zabole te uvo, a ovamo kao "gde si bio", "koga si pogledala"... eeee! Zene posebno nisu svesne tog problema, jer muskarci bar 70% obracaju paznju na izgled partnerke, bez obzira na godine (ili na drzanje, ne mora bas da bude "starleta", da sad ne pomislite da je silikon zakon). Zene ce ipak pre "uhvatiti na duge staze" nekog nezgrapnog ali uspesnog muskarca, nego frajercinu bez para. Tako to ide...
Sve u svemu, zene nikad nece ukapirati da se muskarci pale na vizuelni efekat, a muskarcima nikada nece biti jasno da zenama presudnu ulogu imaju status i osecaj "bitnosti".
U brakovima gde partneri imaju preko 40g, cesto ima jedan koji se malo vise "opustio", ali mi nikad nece biti jasno zasto on/ona ocekuje da ce ovaj drugi da ga razume i podrzava u njegovom brlogu?! Prizovi se pameti ili nemoj da se pitas zasto ukupni odnosi postaju hladni i dosadni.

zoki

pre 5 godina

@hmm

Izvini, ako si u braku, kako si onda devojka? Mislim, nakon vožnje sobnog bicikla, vijače i drugih vežbi, (oko 40 minuta), kupanja i sređivanja (do 60 minuta), možda da odvojiš malo vremena (do 120 sekundi) i za opštu kulturu i naučiš da se udate žene ne zovu devojke.

Срђан Јовановић

pre 5 godina

За 11 година брака, угојио сам се 15 килограма. Како и зашто?

Док сам био момак, отворим фрижидер, видим да нема ништа, па у кревет.

Сада, одем у кревет, видим да нема "ништа", па у фрижидер.

pozz

pre 5 godina

Cast izuzecima, ali vecina muskarca ni pre braka ne vode racuna o svom izgledu i zdravlju. Jedu brzu i masnu hranu u neogranicenim kolicinama, piju, puse, retki treniraju. Kad sa godinama metabolizam uspori, a navike se ne menjaju, dobijamo tridesetogodisnjake sa stomacima kao da su u sedmom mesecu trudnoce.

dragan

pre 5 godina

Sto se ozeni, jadan ja. Da sam sam, mogao bih da idem gdje hocu, da radim sta hocu, da ..... sta hocu ........... Ovako sam u zatvoru. Trajnom zatvoru.

eto

pre 5 godina

sve može, samo ako si se uhlebio u državu.
Ako si kod privatnika ima da krepaš svaki dan i da precrkneš jer si rob.
Ko se ne bi ugojio od 10 sati pred računarom, a posle deca idi bre.
Ja mesečno odvajam 350 eur poreza (razlika od bruto2 do neto plate). Na ceo radni vek to je 190.000 eur. Da za te pare kupim malo malo po stan umesto da uhlebima plaćam platu imao bih pare i za super penziju i da platim lekara privatnog i sve.
Bagra poslednja.

xxxx

pre 5 godina

Kad mi neko kaze kako svaki dan provede 2h u teretani i kako se sredjuje svaki dan po dva sata i kako bira i razmilja o garderobi, ja kapiram kako mu je zivot prazan da moze da se bavi tim trivialnostima ili ako ima porodicu kako je sebican.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (PF1, 26. novembar 2018 15:31)
Tako je, ipak je samo bitno roditi se, raditi, razmnoziti se i umreti, sve ostalo su trivijalnosti i ne daj Boze neko uradi nesto za svoju dusu.

Hr

pre 5 godina

Ipak je suprotno.barem kod ovih zena koje su duze od 10g u braku.vecina ih se sređuje i za ic bacit smece.jer pase im dok ih drugi muskarci gledaju

jazavac

pre 5 godina

@sidji do reke

Tebi daju komplimente za njen izgled ;-) E pa budi siguran da na poslu bar 4-5 njih daju njoj komplimente a tebe olajavaju, nadajuci se da ce im se posreciti

Torcida Jupiter

pre 5 godina

Zbog zdravlja, ne zbog zena. 4-5 puta nedeljno, necu valjda da dozivim slog kod sam u cvijetu mladosti. Taj cvijet traje tek 20 godina

pozz

pre 5 godina

Cast izuzecima, ali vecina muskarca ni pre braka ne vode racuna o svom izgledu i zdravlju. Jedu brzu i masnu hranu u neogranicenim kolicinama, piju, puse, retki treniraju. Kad sa godinama metabolizam uspori, a navike se ne menjaju, dobijamo tridesetogodisnjake sa stomacima kao da su u sedmom mesecu trudnoce.

Ka

pre 5 godina

Za mene je u celom tekstu ključna ova rečenica: "Muskarci se češće zapuštaju iz manjka neizvesnosti i izazova, a žene zbog iscrpljenosti i premora".

Znači, muškarci zato što su nemotivisani (čitaj: lenji), žene zato što su zauzete (čitaj: umorne). Zaista bih volela da muškarci dodaju sebi na listu dnevnih obaveza kuvanje, peglanje ili nešto tome slično, pa da vidim kada i kako bi uklopili odlazak do teretane ili prosto nekakvo vežbanje. Naravno, tu i ne pominjem vreme koje žena mora da odvoji da se sredi u toku nedelje: frizura, manikir, pedikir- salon ili kućna varijanta, skroz je nebitno. To što većina žena na kraju odlazak u salon ili teretanu doživljavaju kao obavezu više koju treba uklopiti u sve ostale aktivnost u toku dana ili nedelje je zato što to i jeste obaveza više. I zaista ću radije da ostanem kod kuće i ne radim ništa, nego da jurim svakog dana da još negde stignem na vrem i da na kraju dana ili nedelje ne znam ni kako se zovem od umora.

PF1

pre 5 godina

Kad mi neko kaze kako svaki dan provede 2h u teretani i kako se sredjuje svaki dan po dva sata i kako bira i razmilja o garderobi, ja kapiram kako mu je zivot prazan da moze da se bavi tim trivialnostima ili ako ima porodicu kako je sebican.

Јабучило

pre 5 godina

Хајде, молим вас. Ко се запусти, неће га салетати - и брак остаје безбедан :)

Brdjanin

pre 5 godina

Uvek sam voleo da treniram i da budem u formi. Poceo sam kao dete, jer sam imao visak energije. Matorci me ni na jedan sport nisu terali. Bio u vezi/braku ili ne, odrzavacu formu dok sam ziv, jer mi to um i telo traze.
Neko je ostavio komentar da treniramo i dobro se oblacimo zbog zena, to je GLUPOST. Radim ono sto volim (ne samo trening) zbog sebe a ako se to nekome dopada ili ne to je vec do njega. Ovde cesto zene ostavljaju komentare kako vole ambiciozne muskarce. Ako je neko ambiciozan to je zbog njega samog a ne da bi se dopao nekoj. Isto vazi i za trening. Uostalom ima raznih vidova treninga i odrzavanja telesne kilaze i zdravlja normalnim. Ako vam je dosadna teretana, plivajte, vozite bajs, brzo hodanje, vezbajte kod kuce sa elasticnim trakama. A one price kako se nema vremena su glupost. 10 minuta zagrevanje, 40 min jak trening i 10 min istezanje, 3x nedeljno i videcete rezultate. Ko nema 3 sata ukupno u toku nedelje??
A ako niste pristalica treninga nije smak sveta...
Vodite racuna o sebi zbog sebe a ne zbog drugih.

milan

pre 5 godina

Можете и на столици да вежбате ако хоћете! Ствар је у жељи.Лењост је највећа болест.

slayer

pre 5 godina

Jedes od muke.
Ujutru odlazak na posao. Prva kafa odmah ti skacu za vrat sa poslom pogotovo kod privatnika. Tu ti je adrenalin do plafona i stres do tokija. Kuci cim dodjes sa decom haos. Tata vidi ovo milion puta. Pa rodjendani pa igraonice, tamo odmah kafa jer treba voziti i nisi ni trepnuo prodje dan. Uvece na spavanje u 11 mozda neki snosaj ali to kratko traje jer treba ujutru ustati i tako u krug 31 dan mesecno. Nikome nije lako, ali ko uspe da nadje vremena za sebe da vezba a ima porodicu...svaka cast.

969

pre 5 godina

Dok sam ja radio i obezbedjivao novac moja zena se sredjivala samo, silikoni itd...razisli smo se jer je na kraju mislila da je previse lepa za mene hahhaah

Tanja

pre 5 godina

Ljudi baš čudno razmišljaju. Ne održavam ja svoje fizičko i mentalno zdravlje (time i izgled) zbog drugih, no zbog sebe. JA se bolje osećam ako sam fit, lakše se krećem, imam više snage i energije. Volim da hodam, obožavam plivanje, ponekad džogiram. Živim u blizini Zvezdarske šume, maltene ne prođe dan da ne ispešačim nekoliko kilometara. Nisam u braku, u vezi sam, ali ne vidim zašto bi se stanje promenilo u braku. Moja sestra ima dvoje dece i dugogodišnji brak iza sebe pa redovno vežba, puno hoda, izgleda odlično, što je i manje bitno - oseća se dobro, smirenija je, ništa joj nije teško.

Mislim da se ljudi nagoje do tačke bez povratka iz čiste lenjosti, i onda im posle krivo sve drugo - muž, žena, deca, brak, život. Bzvz.

hmm

pre 5 godina

Devojka sam, u braku smo dve godine. Svaki dan posle posla radim ono sto mi prija - kafa s muzem pa vezbanje oko 40 minuta (sobni bicikl, vijaca, vezbe), ucenje jezika oko pola sata, citanje neke dobre knjige oko 40 min, kupanje i doterivanje do sat vremena. Ipak, gledajuci druge, cini mi se da je ovo luksuz koji moze da se priusti samo dok ne dodje dete na red :/ Bas bih volela da gresim.

sidji do reke

pre 5 godina

nije tačno da se ljudi zapuste u braku! moja supruga, npr, pre nego što izadje sa drugaricom u bioskop i kasnije na piće, provede bar dva sata u kupatilu, a posle toga jos toliko ispred ormara. Svi u komsiluku mi daju komplimente na njen izgled.

nisammeznamkakosamzavršioosnovnuškolu

pre 5 godina

i pre braka nisam pazio niti razmišljao o izgledu, više sam voleo gledati prirodu sa jednog mesta nego da jurim ko sumanut zbog kalorija. a teretana mi je uvek bila na nivou javnog wc. da li me žena vara sa nekim zgodnim? pa to je onda već njen problem što se dovela u situaciju da bude neiskrena.

slayer

pre 5 godina

Jedes od muke.
Ujutru odlazak na posao. Prva kafa odmah ti skacu za vrat sa poslom pogotovo kod privatnika. Tu ti je adrenalin do plafona i stres do tokija. Kuci cim dodjes sa decom haos. Tata vidi ovo milion puta. Pa rodjendani pa igraonice, tamo odmah kafa jer treba voziti i nisi ni trepnuo prodje dan. Uvece na spavanje u 11 mozda neki snosaj ali to kratko traje jer treba ujutru ustati i tako u krug 31 dan mesecno. Nikome nije lako, ali ko uspe da nadje vremena za sebe da vezba a ima porodicu...svaka cast.

Tanja

pre 5 godina

Ljudi baš čudno razmišljaju. Ne održavam ja svoje fizičko i mentalno zdravlje (time i izgled) zbog drugih, no zbog sebe. JA se bolje osećam ako sam fit, lakše se krećem, imam više snage i energije. Volim da hodam, obožavam plivanje, ponekad džogiram. Živim u blizini Zvezdarske šume, maltene ne prođe dan da ne ispešačim nekoliko kilometara. Nisam u braku, u vezi sam, ali ne vidim zašto bi se stanje promenilo u braku. Moja sestra ima dvoje dece i dugogodišnji brak iza sebe pa redovno vežba, puno hoda, izgleda odlično, što je i manje bitno - oseća se dobro, smirenija je, ništa joj nije teško.

Mislim da se ljudi nagoje do tačke bez povratka iz čiste lenjosti, i onda im posle krivo sve drugo - muž, žena, deca, brak, život. Bzvz.

969

pre 5 godina

Dok sam ja radio i obezbedjivao novac moja zena se sredjivala samo, silikoni itd...razisli smo se jer je na kraju mislila da je previse lepa za mene hahhaah

PF1

pre 5 godina

Kad mi neko kaze kako svaki dan provede 2h u teretani i kako se sredjuje svaki dan po dva sata i kako bira i razmilja o garderobi, ja kapiram kako mu je zivot prazan da moze da se bavi tim trivialnostima ili ako ima porodicu kako je sebican.

hmm

pre 5 godina

Devojka sam, u braku smo dve godine. Svaki dan posle posla radim ono sto mi prija - kafa s muzem pa vezbanje oko 40 minuta (sobni bicikl, vijaca, vezbe), ucenje jezika oko pola sata, citanje neke dobre knjige oko 40 min, kupanje i doterivanje do sat vremena. Ipak, gledajuci druge, cini mi se da je ovo luksuz koji moze da se priusti samo dok ne dodje dete na red :/ Bas bih volela da gresim.

Brdjanin

pre 5 godina

Uvek sam voleo da treniram i da budem u formi. Poceo sam kao dete, jer sam imao visak energije. Matorci me ni na jedan sport nisu terali. Bio u vezi/braku ili ne, odrzavacu formu dok sam ziv, jer mi to um i telo traze.
Neko je ostavio komentar da treniramo i dobro se oblacimo zbog zena, to je GLUPOST. Radim ono sto volim (ne samo trening) zbog sebe a ako se to nekome dopada ili ne to je vec do njega. Ovde cesto zene ostavljaju komentare kako vole ambiciozne muskarce. Ako je neko ambiciozan to je zbog njega samog a ne da bi se dopao nekoj. Isto vazi i za trening. Uostalom ima raznih vidova treninga i odrzavanja telesne kilaze i zdravlja normalnim. Ako vam je dosadna teretana, plivajte, vozite bajs, brzo hodanje, vezbajte kod kuce sa elasticnim trakama. A one price kako se nema vremena su glupost. 10 minuta zagrevanje, 40 min jak trening i 10 min istezanje, 3x nedeljno i videcete rezultate. Ko nema 3 sata ukupno u toku nedelje??
A ako niste pristalica treninga nije smak sveta...
Vodite racuna o sebi zbog sebe a ne zbog drugih.

Срђан Јовановић

pre 5 godina

За 11 година брака, угојио сам се 15 килограма. Како и зашто?

Док сам био момак, отворим фрижидер, видим да нема ништа, па у кревет.

Сада, одем у кревет, видим да нема "ништа", па у фрижидер.

sidji do reke

pre 5 godina

nije tačno da se ljudi zapuste u braku! moja supruga, npr, pre nego što izadje sa drugaricom u bioskop i kasnije na piće, provede bar dva sata u kupatilu, a posle toga jos toliko ispred ormara. Svi u komsiluku mi daju komplimente na njen izgled.

Јабучило

pre 5 godina

Хајде, молим вас. Ко се запусти, неће га салетати - и брак остаје безбедан :)

pozz

pre 5 godina

Cast izuzecima, ali vecina muskarca ni pre braka ne vode racuna o svom izgledu i zdravlju. Jedu brzu i masnu hranu u neogranicenim kolicinama, piju, puse, retki treniraju. Kad sa godinama metabolizam uspori, a navike se ne menjaju, dobijamo tridesetogodisnjake sa stomacima kao da su u sedmom mesecu trudnoce.

nisammeznamkakosamzavršioosnovnuškolu

pre 5 godina

i pre braka nisam pazio niti razmišljao o izgledu, više sam voleo gledati prirodu sa jednog mesta nego da jurim ko sumanut zbog kalorija. a teretana mi je uvek bila na nivou javnog wc. da li me žena vara sa nekim zgodnim? pa to je onda već njen problem što se dovela u situaciju da bude neiskrena.

pozz

pre 5 godina

Cast izuzecima, ali vecina muskarca ni pre braka ne vode racuna o svom izgledu i zdravlju. Jedu brzu i masnu hranu u neogranicenim kolicinama, piju, puse, retki treniraju. Kad sa godinama metabolizam uspori, a navike se ne menjaju, dobijamo tridesetogodisnjake sa stomacima kao da su u sedmom mesecu trudnoce.

Trovach

pre 5 godina

Meni supruga ne dozvoljava da se zapustim. Cak sam od nje prvi put cuo da treba da skracujem obrve da ne bih, po njoj, bio Boris Godunov. Stvarno, neverovatno je kako sada brzo rastu, a u dvadesetim o tome nisam ni imao pojma.

jazavac

pre 5 godina

@sidji do reke

Tebi daju komplimente za njen izgled ;-) E pa budi siguran da na poslu bar 4-5 njih daju njoj komplimente a tebe olajavaju, nadajuci se da ce im se posreciti

milan

pre 5 godina

Можете и на столици да вежбате ако хоћете! Ствар је у жељи.Лењост је највећа болест.

Јабучило

pre 5 godina

I ja sam se u braku bila zapustila, jednostavno, nesvesno. Onda sam na poslu upoznala jednog kolegu koji mi je postao izuzetno privlacan i opet se vratila ta zelja za doterivanjem. Muz je dosta stariji od mene, a kolega mladji 3 godine. Sada mi je taj kolega ljubavnik, ja nikada bolje nisam izgledala, a muz (ima 50 godina a ja 38) misli da je to zbog njega i njegove stomacine koju je pustio ;)
(Vesna, 26. novembar 2018 23:49)

Има реч за тебе. Али немој да се хвалиш тиме.

Руска Душа

pre 5 godina

Само умереност у свему и нема проблема без обзира на “генетику”, крупне кости и сл.
Суздржавање од непотребне хране говори о личности не о линији...
А за тренинг је довољно 10 мин, ако је уопште и потребан..
Пост, за оне верујуће је диван за јачање духа и суздржавање, храна је ту најмањи проблем, чисто да наведем јер људи наводе и да “посте” да би смршали.. А кад ојачате дух, волећете једно друго какве год мане да имате..

milke

pre 5 godina

Kakva bre depresija, mada ima i toga. Problem je nedostatak pameti, i “ukusna“ hrana, a mnogi misle da su u brak ušli da bi onaj drugi trebao da brine o njemu, bez obzira kako se ovaj ponaša. Da li je reč o ženi ili muškarcu svejedno je, i među jednim i drugim onoh koji misle da ulaskom u brak rešavaju najvažniji životni problem i da im izgled više nije bitan.

Hr

pre 5 godina

Ipak je suprotno.barem kod ovih zena koje su duze od 10g u braku.vecina ih se sređuje i za ic bacit smece.jer pase im dok ih drugi muskarci gledaju

Bumerang

pre 5 godina

Generalno muskarci su kod nas danas mnogo vise zapusteni ( fizicki) od zena. Danasnje zene za razliku od zena starije generacije, nasih majki ( koje sad imaju po 60-90 godina) mnogo vise paze na izgled, ali zato danasnji muskarci izgledaju mnogo losije ( i gojazno sa ogromnim stomacima) nego nasi ocevi .

Day dreaming about single life

pre 5 godina

Živim sa momkom godinu dana, zabavljamo se 200 godina. Uvek bio prefinjen, kulturan, odmeren a otkad živimo zajedno shvatila sam da je Barni iz Simpsonovih. Volim ga ja, ali se uvek sa setom prisećam samačkog života.

...

pre 5 godina

Da vam opisem moje iskustvo.Pre udaje sam bila neko ko je imao samopouzdanje,kom su starke,leviske i obicno labelo bili sve za dobar provod.Zavrsila fakultet,radila,imala hobi pisanje...ali nikad manjak samopouzdanja.Udaja...trudnica,kilogrami...prvo dete,ajde lutko evo ga i drugo....peri,kuvaj,deca..muz:)do trenutka kad nisam cula recenicu od muza,dok setamo gradom:auto svirnu on:svirnu mariji vide zensko(marija sa mnom pod ruku)E to je bio povratak u realnost.Budjenje....Pogledam sebe,ko je ovo...i jedno 3 meseca psihickog,pa tek posle fizickog vracanja...da bi na kraju svatila koliko mi se dragi trudio da bas tako lose izgledam,a ja nasela.Trebalo mu je vremena da se navikne ba mene zgodnu,doteranu...pokusava i dalje da poljulja samopouzdanje...ovo moje iskustvo nije samo vezanobza muskarce,vec za osobe i karakter...tako neki muskarci u vezama rade,a i zene...pa kako ko dobije:)Cuvajte svoje mentalno zdravlje,i uzivajte u svojoj lepoti.Verujte i da nece moraju da vam se dive.

Torcida Jupiter

pre 5 godina

Zbog zdravlja, ne zbog zena. 4-5 puta nedeljno, necu valjda da dozivim slog kod sam u cvijetu mladosti. Taj cvijet traje tek 20 godina

dragan

pre 5 godina

Sto se ozeni, jadan ja. Da sam sam, mogao bih da idem gdje hocu, da radim sta hocu, da ..... sta hocu ........... Ovako sam u zatvoru. Trajnom zatvoru.

xxxx

pre 5 godina

Kad mi neko kaze kako svaki dan provede 2h u teretani i kako se sredjuje svaki dan po dva sata i kako bira i razmilja o garderobi, ja kapiram kako mu je zivot prazan da moze da se bavi tim trivialnostima ili ako ima porodicu kako je sebican.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (PF1, 26. novembar 2018 15:31)
Tako je, ipak je samo bitno roditi se, raditi, razmnoziti se i umreti, sve ostalo su trivijalnosti i ne daj Boze neko uradi nesto za svoju dusu.

Asparagus

pre 5 godina

A kako moze da se poredi razlog zapustenosti muskarca -nedostatak izazova i razlog žene- iscrpljenost i premor? Zena nema kad sa misli o izgledu i treninzima ako radi,i uz to brine o kuci, deci, roditeljima. Muškarci cesto tome pripišu minus,eto ubija ih svakodnevnica u kojoj zena nema kad da ih pogleda, i nadju povod za prevaru i razvod braka. To nije nista drugo do nezrelo ponašanje.
Zeni se ne oprasta nista-ni hormonski udari u trudnoci, ni nespavanje zbog dece, i ocekuje se da bude fit i nasminkana uvek, da pljuste komplimenti. Muskarci dotle opusteno setaju stomak,i niko im to ne zamera.
Da bi bila sveza i odmorna, zena mora biti sebicna naustrb potreba dece i gledati prvo sebe, Ili imati pomoc u vidu bake, cistacice i bejbisiterke. Tako stoje stvari, retki su izuzeci koji sami sve uspeju da postignu, pa onda pametuju kako je stvar samo u dobroj organizaciji.

Marijana

pre 5 godina

Moje drugarice mama zena u 60.tim kaze: Ja odavno nisam videla zgodnog muskarca...Dobra vecina zapusteni od lose brze hrane i cigareta, alkohola, debeli, koza potamnela...siva, ali ima zena kojima je to privlacno.Ima i ova druga kategorija, ekstremno mrsavi, pa pomislis isto da su bolesni...kao pusteni iz Ausvica.

phreak

pre 5 godina

Nikome nije lako, ali ko uspe da nadje vremena za sebe da vezba a ima porodicu...svaka cast.
(slayer, 26. novembar 2018 15:40)

Ja sam nasao vremena za vezbanje ali kad je mladje dete navrsilo 8 godina. Sada mogu da nadjem sat vremena dnevno za sebe.

Ka

pre 5 godina

Za mene je u celom tekstu ključna ova rečenica: "Muskarci se češće zapuštaju iz manjka neizvesnosti i izazova, a žene zbog iscrpljenosti i premora".

Znači, muškarci zato što su nemotivisani (čitaj: lenji), žene zato što su zauzete (čitaj: umorne). Zaista bih volela da muškarci dodaju sebi na listu dnevnih obaveza kuvanje, peglanje ili nešto tome slično, pa da vidim kada i kako bi uklopili odlazak do teretane ili prosto nekakvo vežbanje. Naravno, tu i ne pominjem vreme koje žena mora da odvoji da se sredi u toku nedelje: frizura, manikir, pedikir- salon ili kućna varijanta, skroz je nebitno. To što većina žena na kraju odlazak u salon ili teretanu doživljavaju kao obavezu više koju treba uklopiti u sve ostale aktivnost u toku dana ili nedelje je zato što to i jeste obaveza više. I zaista ću radije da ostanem kod kuće i ne radim ništa, nego da jurim svakog dana da još negde stignem na vrem i da na kraju dana ili nedelje ne znam ni kako se zovem od umora.

eto

pre 5 godina

sve može, samo ako si se uhlebio u državu.
Ako si kod privatnika ima da krepaš svaki dan i da precrkneš jer si rob.
Ko se ne bi ugojio od 10 sati pred računarom, a posle deca idi bre.
Ja mesečno odvajam 350 eur poreza (razlika od bruto2 do neto plate). Na ceo radni vek to je 190.000 eur. Da za te pare kupim malo malo po stan umesto da uhlebima plaćam platu imao bih pare i za super penziju i da platim lekara privatnog i sve.
Bagra poslednja.

Dejan

pre 5 godina

Ajd shvatam da neko kaže da vežba i vodi zdrav život zbog sebe jer to je njegovo zdravlje i on će uživati plodove tog rada. Ali kad neko kaže da se doteruje i oblači zbog sebe a ne zbog drugih je takva laž da je to neverovatno...izgled i kako ti garderoba izgleda je baš i napravljena da drugi vide...zato se i kaže IZGLED. Ne gledam ja sebe nonstop nego drugi ljudi...zato i imamo modu koja se nonstop menja. Kada se devojka našmika, ne šminka se ona zbog sebe jer je tako dobro provoditi sate šminkajući se nego da bi lepše izgledala drugim ljudima. I to nije ništa loše, mi smo društvena bića. Neprirodno je da nas uopšte ne zanima šta drugi misle o nama.

Naomi

pre 5 godina

Umesto “vežbanja” preporučujem bavljenje sportom. Vežbanje bez sporta neće doprineti paihičkoj stabilnosti, jer je u suštini namenjeno hranjenju ega, sujeti, izgledu radi izgleda.

zoki

pre 5 godina

@hmm

Izvini, ako si u braku, kako si onda devojka? Mislim, nakon vožnje sobnog bicikla, vijače i drugih vežbi, (oko 40 minuta), kupanja i sređivanja (do 60 minuta), možda da odvojiš malo vremena (do 120 sekundi) i za opštu kulturu i naučiš da se udate žene ne zovu devojke.

Tanja

pre 5 godina

@dejan: Ne, nije laž. Pre nego što tako doterana izađem na ulicu ja prvo sebe pogledam u ogledalu. Prvo moram sebi da se svidim. Ako se sebi ne sviđam, može ceo svet uglas da mi govori kako sam lepa, ja se tako neću osećati. To glede izgleda, glede teme - telesna težina i fizička aktivnost su vezane za zdravlje pre svege, zdravlje tela i duha.

Neli

pre 5 godina

Ključ je u balansu, zajedno u teretanu, zajedno u krevet a klopa i ručkovi za poludosadnu rodbinu samo kad se stigne...i da, zajedno u kućne posliće kad se stigne. Kome treba kuća apoteka, svašta. Namerno nemamo tepihe. I zajedno u izlaske :) PS: imamo odraslu decu

lili m

pre 5 godina

@ hm
Kad ostavis komentar na ovom sajtu, pozitivan i pun duha, ne vracaj se da gledas moguci reply. Samo otrovi znaju da se izliju i upropaste svaki moguci pozitivan dojam cinjenice, u ovom slucaju, da je neko tamo, negde, zadovoljan i ne daj Boze srecan. Predivno je dok covek ima ritam u zivotu, uzivaj u svakom danu!

Sasa

pre 5 godina

Imam ozbiljnju rutinu dizanja tegova 3 puta nedeljno, uz 3 puta kardio vezbi. Naravno, osnovni razlog je zdravlje, a sekudarni je fizicka snaga i kardiovaskularni kapacitet. Kao sto Tanja rece ispod, to sam radio dok nisam bio u vezi jer sam se bojlje osecao, nastavio sam beskompromisno da radim dok sam u vezi, i nastavicu kada se ozenim. Lep izgled je samo slag na torti.

Vesna

pre 5 godina

I ja sam se u braku bila zapustila, jednostavno, nesvesno. Onda sam na poslu upoznala jednog kolegu koji mi je postao izuzetno privlacan i opet se vratila ta zelja za doterivanjem. Muz je dosta stariji od mene, a kolega mladji 3 godine. Sada mi je taj kolega ljubavnik, ja nikada bolje nisam izgledala, a muz (ima 50 godina a ja 38) misli da je to zbog njega i njegove stomacine koju je pustio ;)

LIQUID

pre 5 godina

Najsmesnije je sto i jedni i drugi postanu naprasno ljubomorni kad se usvinje :)))
Cekaj, polako, imas 30kg viska, ides odrpan/a i zabole te uvo, a ovamo kao "gde si bio", "koga si pogledala"... eeee! Zene posebno nisu svesne tog problema, jer muskarci bar 70% obracaju paznju na izgled partnerke, bez obzira na godine (ili na drzanje, ne mora bas da bude "starleta", da sad ne pomislite da je silikon zakon). Zene ce ipak pre "uhvatiti na duge staze" nekog nezgrapnog ali uspesnog muskarca, nego frajercinu bez para. Tako to ide...
Sve u svemu, zene nikad nece ukapirati da se muskarci pale na vizuelni efekat, a muskarcima nikada nece biti jasno da zenama presudnu ulogu imaju status i osecaj "bitnosti".
U brakovima gde partneri imaju preko 40g, cesto ima jedan koji se malo vise "opustio", ali mi nikad nece biti jasno zasto on/ona ocekuje da ce ovaj drugi da ga razume i podrzava u njegovom brlogu?! Prizovi se pameti ili nemoj da se pitas zasto ukupni odnosi postaju hladni i dosadni.

mrmlj

pre 5 godina

imam 35 godina i na prste mogu nabrojati svoje vrsnjake koji su fizicki aktivni, nevezano za to da li su ozenjeni ili ne, u dugim vezama ili ne itd. kad sednemo na pivo i kazem da moram da idem jer ujutro idem na trening, gledaju me kao da sam ne znam sta rekao. a stomacine, holesterol, secer itd. samo rastu i onda mi kazu: "blago tebi, imas dobar metabolizam". ili, jos bolje: "imas dobru genetiku". kao da je meni to palo s neba i nista ne radim na tome. da se razumemo, daleko sam od neke ne znam kakve forme ali u poredjenju sa mnogim svojim vrsnjacima ispada i da bas nisam toliko daleko koliko mislim.

da naglasim, imam cerkicu i zaposlen sam i imam (i obavljam) sve obaveze koje uz to idu. ne vezbam da bih imao plocice ili veliki biceps nego da me ne bi bolela ledja od celodnevnog sedenja ili da ne bih nosio 5-6kg viska sa sobom po ceo dan.

@(Naomi, 27. novembar 2018 07:56)
"bavljenje sportom" onako kako se shvata medj' srbljima (citaj: fudbal i basket/kosarka) postanu skoro pa nemoguci posle 30. godine. razlog je vrlo jednostavan - nemoguce je naci 10-12 ljudi koji ce biti redovni 2-3 puta nedeljno. prestao sam da igram fudbal i basket jer smo uvek sat-dva pred termin morali da trazimo 2-3 coveka jer bilmezi jave u zadnji cas da ne mogu da dodju.
zato sam nasao nacin da vezbam a da ne zavisim od drugih.

nisammeznamkakosamzavršioosnovnuškolu

pre 5 godina

i pre braka nisam pazio niti razmišljao o izgledu, više sam voleo gledati prirodu sa jednog mesta nego da jurim ko sumanut zbog kalorija. a teretana mi je uvek bila na nivou javnog wc. da li me žena vara sa nekim zgodnim? pa to je onda već njen problem što se dovela u situaciju da bude neiskrena.

PF1

pre 5 godina

Kad mi neko kaze kako svaki dan provede 2h u teretani i kako se sredjuje svaki dan po dva sata i kako bira i razmilja o garderobi, ja kapiram kako mu je zivot prazan da moze da se bavi tim trivialnostima ili ako ima porodicu kako je sebican.

hmm

pre 5 godina

Devojka sam, u braku smo dve godine. Svaki dan posle posla radim ono sto mi prija - kafa s muzem pa vezbanje oko 40 minuta (sobni bicikl, vijaca, vezbe), ucenje jezika oko pola sata, citanje neke dobre knjige oko 40 min, kupanje i doterivanje do sat vremena. Ipak, gledajuci druge, cini mi se da je ovo luksuz koji moze da se priusti samo dok ne dodje dete na red :/ Bas bih volela da gresim.

Vesna

pre 5 godina

I ja sam se u braku bila zapustila, jednostavno, nesvesno. Onda sam na poslu upoznala jednog kolegu koji mi je postao izuzetno privlacan i opet se vratila ta zelja za doterivanjem. Muz je dosta stariji od mene, a kolega mladji 3 godine. Sada mi je taj kolega ljubavnik, ja nikada bolje nisam izgledala, a muz (ima 50 godina a ja 38) misli da je to zbog njega i njegove stomacine koju je pustio ;)

dragan

pre 5 godina

Sto se ozeni, jadan ja. Da sam sam, mogao bih da idem gdje hocu, da radim sta hocu, da ..... sta hocu ........... Ovako sam u zatvoru. Trajnom zatvoru.

Tanja

pre 5 godina

Ljudi baš čudno razmišljaju. Ne održavam ja svoje fizičko i mentalno zdravlje (time i izgled) zbog drugih, no zbog sebe. JA se bolje osećam ako sam fit, lakše se krećem, imam više snage i energije. Volim da hodam, obožavam plivanje, ponekad džogiram. Živim u blizini Zvezdarske šume, maltene ne prođe dan da ne ispešačim nekoliko kilometara. Nisam u braku, u vezi sam, ali ne vidim zašto bi se stanje promenilo u braku. Moja sestra ima dvoje dece i dugogodišnji brak iza sebe pa redovno vežba, puno hoda, izgleda odlično, što je i manje bitno - oseća se dobro, smirenija je, ništa joj nije teško.

Mislim da se ljudi nagoje do tačke bez povratka iz čiste lenjosti, i onda im posle krivo sve drugo - muž, žena, deca, brak, život. Bzvz.

sidji do reke

pre 5 godina

nije tačno da se ljudi zapuste u braku! moja supruga, npr, pre nego što izadje sa drugaricom u bioskop i kasnije na piće, provede bar dva sata u kupatilu, a posle toga jos toliko ispred ormara. Svi u komsiluku mi daju komplimente na njen izgled.

969

pre 5 godina

Dok sam ja radio i obezbedjivao novac moja zena se sredjivala samo, silikoni itd...razisli smo se jer je na kraju mislila da je previse lepa za mene hahhaah

Руска Душа

pre 5 godina

Само умереност у свему и нема проблема без обзира на “генетику”, крупне кости и сл.
Суздржавање од непотребне хране говори о личности не о линији...
А за тренинг је довољно 10 мин, ако је уопште и потребан..
Пост, за оне верујуће је диван за јачање духа и суздржавање, храна је ту најмањи проблем, чисто да наведем јер људи наводе и да “посте” да би смршали.. А кад ојачате дух, волећете једно друго какве год мане да имате..

Јабучило

pre 5 godina

Хајде, молим вас. Ко се запусти, неће га салетати - и брак остаје безбедан :)

Brdjanin

pre 5 godina

Uvek sam voleo da treniram i da budem u formi. Poceo sam kao dete, jer sam imao visak energije. Matorci me ni na jedan sport nisu terali. Bio u vezi/braku ili ne, odrzavacu formu dok sam ziv, jer mi to um i telo traze.
Neko je ostavio komentar da treniramo i dobro se oblacimo zbog zena, to je GLUPOST. Radim ono sto volim (ne samo trening) zbog sebe a ako se to nekome dopada ili ne to je vec do njega. Ovde cesto zene ostavljaju komentare kako vole ambiciozne muskarce. Ako je neko ambiciozan to je zbog njega samog a ne da bi se dopao nekoj. Isto vazi i za trening. Uostalom ima raznih vidova treninga i odrzavanja telesne kilaze i zdravlja normalnim. Ako vam je dosadna teretana, plivajte, vozite bajs, brzo hodanje, vezbajte kod kuce sa elasticnim trakama. A one price kako se nema vremena su glupost. 10 minuta zagrevanje, 40 min jak trening i 10 min istezanje, 3x nedeljno i videcete rezultate. Ko nema 3 sata ukupno u toku nedelje??
A ako niste pristalica treninga nije smak sveta...
Vodite racuna o sebi zbog sebe a ne zbog drugih.

slayer

pre 5 godina

Jedes od muke.
Ujutru odlazak na posao. Prva kafa odmah ti skacu za vrat sa poslom pogotovo kod privatnika. Tu ti je adrenalin do plafona i stres do tokija. Kuci cim dodjes sa decom haos. Tata vidi ovo milion puta. Pa rodjendani pa igraonice, tamo odmah kafa jer treba voziti i nisi ni trepnuo prodje dan. Uvece na spavanje u 11 mozda neki snosaj ali to kratko traje jer treba ujutru ustati i tako u krug 31 dan mesecno. Nikome nije lako, ali ko uspe da nadje vremena za sebe da vezba a ima porodicu...svaka cast.

Срђан Јовановић

pre 5 godina

За 11 година брака, угојио сам се 15 килограма. Како и зашто?

Док сам био момак, отворим фрижидер, видим да нема ништа, па у кревет.

Сада, одем у кревет, видим да нема "ништа", па у фрижидер.

Dejan

pre 5 godina

Ajd shvatam da neko kaže da vežba i vodi zdrav život zbog sebe jer to je njegovo zdravlje i on će uživati plodove tog rada. Ali kad neko kaže da se doteruje i oblači zbog sebe a ne zbog drugih je takva laž da je to neverovatno...izgled i kako ti garderoba izgleda je baš i napravljena da drugi vide...zato se i kaže IZGLED. Ne gledam ja sebe nonstop nego drugi ljudi...zato i imamo modu koja se nonstop menja. Kada se devojka našmika, ne šminka se ona zbog sebe jer je tako dobro provoditi sate šminkajući se nego da bi lepše izgledala drugim ljudima. I to nije ništa loše, mi smo društvena bića. Neprirodno je da nas uopšte ne zanima šta drugi misle o nama.

Јабучило

pre 5 godina

I ja sam se u braku bila zapustila, jednostavno, nesvesno. Onda sam na poslu upoznala jednog kolegu koji mi je postao izuzetno privlacan i opet se vratila ta zelja za doterivanjem. Muz je dosta stariji od mene, a kolega mladji 3 godine. Sada mi je taj kolega ljubavnik, ja nikada bolje nisam izgledala, a muz (ima 50 godina a ja 38) misli da je to zbog njega i njegove stomacine koju je pustio ;)
(Vesna, 26. novembar 2018 23:49)

Има реч за тебе. Али немој да се хвалиш тиме.

zoki

pre 5 godina

@hmm

Izvini, ako si u braku, kako si onda devojka? Mislim, nakon vožnje sobnog bicikla, vijače i drugih vežbi, (oko 40 minuta), kupanja i sređivanja (do 60 minuta), možda da odvojiš malo vremena (do 120 sekundi) i za opštu kulturu i naučiš da se udate žene ne zovu devojke.

Naomi

pre 5 godina

Umesto “vežbanja” preporučujem bavljenje sportom. Vežbanje bez sporta neće doprineti paihičkoj stabilnosti, jer je u suštini namenjeno hranjenju ega, sujeti, izgledu radi izgleda.

Hr

pre 5 godina

Ipak je suprotno.barem kod ovih zena koje su duze od 10g u braku.vecina ih se sređuje i za ic bacit smece.jer pase im dok ih drugi muskarci gledaju

...

pre 5 godina

Da vam opisem moje iskustvo.Pre udaje sam bila neko ko je imao samopouzdanje,kom su starke,leviske i obicno labelo bili sve za dobar provod.Zavrsila fakultet,radila,imala hobi pisanje...ali nikad manjak samopouzdanja.Udaja...trudnica,kilogrami...prvo dete,ajde lutko evo ga i drugo....peri,kuvaj,deca..muz:)do trenutka kad nisam cula recenicu od muza,dok setamo gradom:auto svirnu on:svirnu mariji vide zensko(marija sa mnom pod ruku)E to je bio povratak u realnost.Budjenje....Pogledam sebe,ko je ovo...i jedno 3 meseca psihickog,pa tek posle fizickog vracanja...da bi na kraju svatila koliko mi se dragi trudio da bas tako lose izgledam,a ja nasela.Trebalo mu je vremena da se navikne ba mene zgodnu,doteranu...pokusava i dalje da poljulja samopouzdanje...ovo moje iskustvo nije samo vezanobza muskarce,vec za osobe i karakter...tako neki muskarci u vezama rade,a i zene...pa kako ko dobije:)Cuvajte svoje mentalno zdravlje,i uzivajte u svojoj lepoti.Verujte i da nece moraju da vam se dive.

milan

pre 5 godina

Можете и на столици да вежбате ако хоћете! Ствар је у жељи.Лењост је највећа болест.

LIQUID

pre 5 godina

Najsmesnije je sto i jedni i drugi postanu naprasno ljubomorni kad se usvinje :)))
Cekaj, polako, imas 30kg viska, ides odrpan/a i zabole te uvo, a ovamo kao "gde si bio", "koga si pogledala"... eeee! Zene posebno nisu svesne tog problema, jer muskarci bar 70% obracaju paznju na izgled partnerke, bez obzira na godine (ili na drzanje, ne mora bas da bude "starleta", da sad ne pomislite da je silikon zakon). Zene ce ipak pre "uhvatiti na duge staze" nekog nezgrapnog ali uspesnog muskarca, nego frajercinu bez para. Tako to ide...
Sve u svemu, zene nikad nece ukapirati da se muskarci pale na vizuelni efekat, a muskarcima nikada nece biti jasno da zenama presudnu ulogu imaju status i osecaj "bitnosti".
U brakovima gde partneri imaju preko 40g, cesto ima jedan koji se malo vise "opustio", ali mi nikad nece biti jasno zasto on/ona ocekuje da ce ovaj drugi da ga razume i podrzava u njegovom brlogu?! Prizovi se pameti ili nemoj da se pitas zasto ukupni odnosi postaju hladni i dosadni.

Sasa

pre 5 godina

Imam ozbiljnju rutinu dizanja tegova 3 puta nedeljno, uz 3 puta kardio vezbi. Naravno, osnovni razlog je zdravlje, a sekudarni je fizicka snaga i kardiovaskularni kapacitet. Kao sto Tanja rece ispod, to sam radio dok nisam bio u vezi jer sam se bojlje osecao, nastavio sam beskompromisno da radim dok sam u vezi, i nastavicu kada se ozenim. Lep izgled je samo slag na torti.

Tanja

pre 5 godina

@dejan: Ne, nije laž. Pre nego što tako doterana izađem na ulicu ja prvo sebe pogledam u ogledalu. Prvo moram sebi da se svidim. Ako se sebi ne sviđam, može ceo svet uglas da mi govori kako sam lepa, ja se tako neću osećati. To glede izgleda, glede teme - telesna težina i fizička aktivnost su vezane za zdravlje pre svege, zdravlje tela i duha.

jazavac

pre 5 godina

@sidji do reke

Tebi daju komplimente za njen izgled ;-) E pa budi siguran da na poslu bar 4-5 njih daju njoj komplimente a tebe olajavaju, nadajuci se da ce im se posreciti

xxxx

pre 5 godina

Kad mi neko kaze kako svaki dan provede 2h u teretani i kako se sredjuje svaki dan po dva sata i kako bira i razmilja o garderobi, ja kapiram kako mu je zivot prazan da moze da se bavi tim trivialnostima ili ako ima porodicu kako je sebican.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (PF1, 26. novembar 2018 15:31)
Tako je, ipak je samo bitno roditi se, raditi, razmnoziti se i umreti, sve ostalo su trivijalnosti i ne daj Boze neko uradi nesto za svoju dusu.

pozz

pre 5 godina

Cast izuzecima, ali vecina muskarca ni pre braka ne vode racuna o svom izgledu i zdravlju. Jedu brzu i masnu hranu u neogranicenim kolicinama, piju, puse, retki treniraju. Kad sa godinama metabolizam uspori, a navike se ne menjaju, dobijamo tridesetogodisnjake sa stomacima kao da su u sedmom mesecu trudnoce.

Ka

pre 5 godina

Za mene je u celom tekstu ključna ova rečenica: "Muskarci se češće zapuštaju iz manjka neizvesnosti i izazova, a žene zbog iscrpljenosti i premora".

Znači, muškarci zato što su nemotivisani (čitaj: lenji), žene zato što su zauzete (čitaj: umorne). Zaista bih volela da muškarci dodaju sebi na listu dnevnih obaveza kuvanje, peglanje ili nešto tome slično, pa da vidim kada i kako bi uklopili odlazak do teretane ili prosto nekakvo vežbanje. Naravno, tu i ne pominjem vreme koje žena mora da odvoji da se sredi u toku nedelje: frizura, manikir, pedikir- salon ili kućna varijanta, skroz je nebitno. To što većina žena na kraju odlazak u salon ili teretanu doživljavaju kao obavezu više koju treba uklopiti u sve ostale aktivnost u toku dana ili nedelje je zato što to i jeste obaveza više. I zaista ću radije da ostanem kod kuće i ne radim ništa, nego da jurim svakog dana da još negde stignem na vrem i da na kraju dana ili nedelje ne znam ni kako se zovem od umora.

Torcida Jupiter

pre 5 godina

Zbog zdravlja, ne zbog zena. 4-5 puta nedeljno, necu valjda da dozivim slog kod sam u cvijetu mladosti. Taj cvijet traje tek 20 godina

milke

pre 5 godina

Kakva bre depresija, mada ima i toga. Problem je nedostatak pameti, i “ukusna“ hrana, a mnogi misle da su u brak ušli da bi onaj drugi trebao da brine o njemu, bez obzira kako se ovaj ponaša. Da li je reč o ženi ili muškarcu svejedno je, i među jednim i drugim onoh koji misle da ulaskom u brak rešavaju najvažniji životni problem i da im izgled više nije bitan.

Trovach

pre 5 godina

Meni supruga ne dozvoljava da se zapustim. Cak sam od nje prvi put cuo da treba da skracujem obrve da ne bih, po njoj, bio Boris Godunov. Stvarno, neverovatno je kako sada brzo rastu, a u dvadesetim o tome nisam ni imao pojma.

Neli

pre 5 godina

Ključ je u balansu, zajedno u teretanu, zajedno u krevet a klopa i ručkovi za poludosadnu rodbinu samo kad se stigne...i da, zajedno u kućne posliće kad se stigne. Kome treba kuća apoteka, svašta. Namerno nemamo tepihe. I zajedno u izlaske :) PS: imamo odraslu decu

pozz

pre 5 godina

Cast izuzecima, ali vecina muskarca ni pre braka ne vode racuna o svom izgledu i zdravlju. Jedu brzu i masnu hranu u neogranicenim kolicinama, piju, puse, retki treniraju. Kad sa godinama metabolizam uspori, a navike se ne menjaju, dobijamo tridesetogodisnjake sa stomacima kao da su u sedmom mesecu trudnoce.

eto

pre 5 godina

sve može, samo ako si se uhlebio u državu.
Ako si kod privatnika ima da krepaš svaki dan i da precrkneš jer si rob.
Ko se ne bi ugojio od 10 sati pred računarom, a posle deca idi bre.
Ja mesečno odvajam 350 eur poreza (razlika od bruto2 do neto plate). Na ceo radni vek to je 190.000 eur. Da za te pare kupim malo malo po stan umesto da uhlebima plaćam platu imao bih pare i za super penziju i da platim lekara privatnog i sve.
Bagra poslednja.

Marijana

pre 5 godina

Moje drugarice mama zena u 60.tim kaze: Ja odavno nisam videla zgodnog muskarca...Dobra vecina zapusteni od lose brze hrane i cigareta, alkohola, debeli, koza potamnela...siva, ali ima zena kojima je to privlacno.Ima i ova druga kategorija, ekstremno mrsavi, pa pomislis isto da su bolesni...kao pusteni iz Ausvica.

lili m

pre 5 godina

@ hm
Kad ostavis komentar na ovom sajtu, pozitivan i pun duha, ne vracaj se da gledas moguci reply. Samo otrovi znaju da se izliju i upropaste svaki moguci pozitivan dojam cinjenice, u ovom slucaju, da je neko tamo, negde, zadovoljan i ne daj Boze srecan. Predivno je dok covek ima ritam u zivotu, uzivaj u svakom danu!

Day dreaming about single life

pre 5 godina

Živim sa momkom godinu dana, zabavljamo se 200 godina. Uvek bio prefinjen, kulturan, odmeren a otkad živimo zajedno shvatila sam da je Barni iz Simpsonovih. Volim ga ja, ali se uvek sa setom prisećam samačkog života.

Asparagus

pre 5 godina

A kako moze da se poredi razlog zapustenosti muskarca -nedostatak izazova i razlog žene- iscrpljenost i premor? Zena nema kad sa misli o izgledu i treninzima ako radi,i uz to brine o kuci, deci, roditeljima. Muškarci cesto tome pripišu minus,eto ubija ih svakodnevnica u kojoj zena nema kad da ih pogleda, i nadju povod za prevaru i razvod braka. To nije nista drugo do nezrelo ponašanje.
Zeni se ne oprasta nista-ni hormonski udari u trudnoci, ni nespavanje zbog dece, i ocekuje se da bude fit i nasminkana uvek, da pljuste komplimenti. Muskarci dotle opusteno setaju stomak,i niko im to ne zamera.
Da bi bila sveza i odmorna, zena mora biti sebicna naustrb potreba dece i gledati prvo sebe, Ili imati pomoc u vidu bake, cistacice i bejbisiterke. Tako stoje stvari, retki su izuzeci koji sami sve uspeju da postignu, pa onda pametuju kako je stvar samo u dobroj organizaciji.

Bumerang

pre 5 godina

Generalno muskarci su kod nas danas mnogo vise zapusteni ( fizicki) od zena. Danasnje zene za razliku od zena starije generacije, nasih majki ( koje sad imaju po 60-90 godina) mnogo vise paze na izgled, ali zato danasnji muskarci izgledaju mnogo losije ( i gojazno sa ogromnim stomacima) nego nasi ocevi .

phreak

pre 5 godina

Nikome nije lako, ali ko uspe da nadje vremena za sebe da vezba a ima porodicu...svaka cast.
(slayer, 26. novembar 2018 15:40)

Ja sam nasao vremena za vezbanje ali kad je mladje dete navrsilo 8 godina. Sada mogu da nadjem sat vremena dnevno za sebe.

mrmlj

pre 5 godina

imam 35 godina i na prste mogu nabrojati svoje vrsnjake koji su fizicki aktivni, nevezano za to da li su ozenjeni ili ne, u dugim vezama ili ne itd. kad sednemo na pivo i kazem da moram da idem jer ujutro idem na trening, gledaju me kao da sam ne znam sta rekao. a stomacine, holesterol, secer itd. samo rastu i onda mi kazu: "blago tebi, imas dobar metabolizam". ili, jos bolje: "imas dobru genetiku". kao da je meni to palo s neba i nista ne radim na tome. da se razumemo, daleko sam od neke ne znam kakve forme ali u poredjenju sa mnogim svojim vrsnjacima ispada i da bas nisam toliko daleko koliko mislim.

da naglasim, imam cerkicu i zaposlen sam i imam (i obavljam) sve obaveze koje uz to idu. ne vezbam da bih imao plocice ili veliki biceps nego da me ne bi bolela ledja od celodnevnog sedenja ili da ne bih nosio 5-6kg viska sa sobom po ceo dan.

@(Naomi, 27. novembar 2018 07:56)
"bavljenje sportom" onako kako se shvata medj' srbljima (citaj: fudbal i basket/kosarka) postanu skoro pa nemoguci posle 30. godine. razlog je vrlo jednostavan - nemoguce je naci 10-12 ljudi koji ce biti redovni 2-3 puta nedeljno. prestao sam da igram fudbal i basket jer smo uvek sat-dva pred termin morali da trazimo 2-3 coveka jer bilmezi jave u zadnji cas da ne mogu da dodju.
zato sam nasao nacin da vezbam a da ne zavisim od drugih.