Previsoki kriterijumi mladih: Egocentričnost i ambicije odlažu brak

Petak, 14.12.2018.

20:00

Izvor: novosti.rs

Previsoki kriterijumi mladih: Egocentriènost i ambicije odlažu brak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

maja

pre 5 godina

Ti “mladi” su nečija deca, jel tako? Tu decu je neko vaspitavao...pretpostavimo da su to, u vecini slučajeva, bili njihovi roditelji...pa iz toga proizilazi..kakvi roditelji, takva i deca, ili ti “mladi”...Znaci da uzrok tih i takvih “mladih” (egicentricni...posvećeni samo sebi i svojim potrebama i sl), ne treba traziti u njima samima, oni samo posledica, vec je uzrok problema u onima koji su te “mlade” vaspitavali, ucili i odgajali! Mada, pored nabrojanog, veliki uticaj ima i genetika...Tako da je to mnogo dublji i veći problem, nego sto izgleda...

Nikola

pre 5 godina

Da li trebam da crtam ili sam dovoljno ilustrovao na konkretnim primerima. Oba pola su licemerna. Čak i kritike su licemerne. Da ne pišem sada isto kako neka ima komplekse jer nije ni malo lepa. Ne vredi, licemerni ne vide nikada šta rade.

Opustite se i ne pokušavajte da isterujete svoju jednu stranu nego sagledajte dobro obe strane i videćete lako istinu. Nikakva agenda ne može da se progura na silu, već je potreban dvosmeran pristup i pre svega iskren a ne krajnje licemeran i jednosmeran. Odjavljujem se sa ove temice.

Nemanja

pre 5 godina

@ nikola
Ti decko ocito imas neki veliki problem. S obzirom koliko potenciras visinu , reklo bi se da si neki hobit, ali bukvalno. Ja sam 173 cm visok i nikada nisam imao problem da nadjem devojku za sebe, a spadam u nize- srednje visoke momke . Nisam imao ni lose situacije da me devojke nipodastavaju zbog visine, jednostavno i ja zelim devojku koja je malo niza od mene pa nisam ni gledao vise od sebe .Mada imao sam i dve koje su bile par cm vise od mene i to je bilo super dok je trajalo. I opet sam imao i te kako veliki izbor da biram jer sam i pametan i obrazovan, duhovit. Bilo je ekstra riba koje su pre birale mene nego nekog bas bas zgodnog od 190 , ali odabrale su mene. Nemoj da shvatis pogresno, ali zaista mislim da imas problem. U mom drustvu svi su normalni obicni momci i ne vidim da iko ima neki veliki problem da nadje devojku za sebe, a nisu ni bogati, ni lepi , ni ne znam koliko visoki. Ali ni njihove devojke nisu mis sveta. Mislim da je u tome problem.

Snezana

pre 5 godina

@ nikola
Gospode, kakve nebuloze. U mom okruzenju, sa faksa , ni jedna drugarica nema niti nekog zgodnog baju od 190, niti nekog bogatasa. Sve imaju normalne obicne momke, neki studiraju neki rade. Odakle ti to da zene biraju po visini? Ocigledno imas neki kompleks vezano za visinu, pretpostavljam da si nizak cim si se toliko uhvatio za visinu.
Inace svi se muskarci " ubise" da nam dokazu kako je normalno sto zele lepoticu. Hahhahah, smesno.

Sonja

pre 5 godina

Dovoljno je samo procitati komentare zena i komentare muskaraca i sve ce vam se samo kazati. Zene su mnogo superiornija bica u svakom pogledu. Njihovi komentari idu u srz stvari, vidi se da su u pitanju visookobrazovane zene, neke su i uspesne u poslu, za razliku od muskih koji su luzerski tipa nisu nas htele, jadni mi, odbile su nas lepotice i sl. Strasno. I onda se pitaju zasto su sami.

Nikola

pre 5 godina

@(Nevena, 20. decembar 2018 10:33)
Naučno je dokazano da je muškarcima lepo 8 od 10 žena. A ženama 2 od 10 muškaraca. Tako da je tačno da su žene u proseku lepše muškarcima nego što su muškarci ženama. Muškarcu pripisujete vrednost pre svega po visini i otuda čitav problem u muško-ženskim odnosima i tako visoke, gledate ih kao trofej a ne kao ličnosti sa kvalitetima. Mnoge žene sa zrelošću to prevaziđu (nekim to dođe u kasnim 20 tim, nekim u 30 tim, nekima u 40 ili kasnije), ali dosta njih ostaje nezrelo i neosvešćeno tokom celog života. One prve se udaju i srede, počnu da cene muškarce na osnovu istinskih vrednosti, a ove druge ostaju frustrurane, nesrećne, kivne na ceo svet, naročito na muškarce jer ne mogu da prežale sve te visoke koji su ih iskoristili ili ignorisali a oženili druge. Sujeta do neba. Odrastite konačno.

Brainiac

pre 5 godina

Najbolje su mi ove zene koje se zale kako muskarci imaju prevelika ocekivanja kad je njihov izgled u pitanju.
Pa cekajte, ko je za to kriv? Da li vas mi teramo da se sredjujete i sminkate svaki put kad izadjete iz kuce?? Cak i u ranu zoru imate kilo sminke na sebi. Vi ste same sebi nametnule nerealne standarde zato sto se iz petnih zila trudite da se prikazete lepsim nego sto jeste.
Budite prirodne, pa ce se i ocekivanja muskaraca vratiti u normalu.

Biljana

pre 5 godina

@ nikola
Ne slazem se jer muskarci su prirodno visi od zena tako da ocekivanje da muskarac bude visi od zene i nije ocekivanje, vec je u vecini slucajeva prirodna datost. Mislim i ne mora biti visi ali je tako u vecini slucajeva jer i jednom i drugom polu se tako vise svidja a ako je prosecna zena u svetu visoka oko 168 onda je 95% muskaraca vise od nje, tako da je to potpuno prirodna stvar. Naravno ima lujki koje preteruju u svemu pa i vezano za visinu muskarca ali opet zapitajte se zasto jurite takve lujke.
A da imaju lepu zenu, to je bitno svim muskarcima, ali jos vise je bitnije onima koji nemaju ni novac ni neki posao , ni obrazovanje , jer njima samo tako ostaje mogucnost da budu" bolji " od drugih muskaraca , jer samo tako mogu, jer nemaju druge kvalitete, da se takmice sa drugima, pa bar da se takmice sa muskarcima oko zena koje " poseduju" . Opet dolazimo do toga da muskarci gledaju zene kao na trofej. Moram napraviti digresiju posto ima donekle veze sa ovom temom. Kada je ubijena neka zena, 90% muskih komentara je bilo " steta , kako lepa zena" . I onda su zene napisale " znaci da nije lepa ispada da ne bi bilo steta". Meni takvi komentari jasno govore o muskom mentalnom sklopu.

Nevena

pre 5 godina

@ nikola
To nije prirodno. Prirodno je da osoba ide spram sebe, bar prema moralno- intelektualnim sposobnostima ,obrazovanju i manje vise prema fizickom izgledu. Pozeljan je da to sve bude manje vise priblizan nivo. Prirodno su muskarci visi od zena, ali nisu prirodno ruzniji od njih tako da tvoj argument ne vazi. I u principu kako to da samo kada je lepota zene u pitanju zelite lepsu od sebe, a kada je pamet i obrazovanje u pitanju radije birate neku koja je bar na jednoj stepenici nize od vas, jer ocito ne volite da je zena pametnija od vas. Odgovor je - zeni pripisujete vrednost pre svega po njenom fizickom izgledu i otuda citav problem u musko- zenskim odnosima jer gledate zenu kao trofej ne kao licnost. I da imate idealnu zenu po vecini kriterijuma vi cete zavideti onom coveku koju prosto ima zenu koja je samo lepa ili je lepsa od vase. Mnogi muskarci sa godinama i zreloscu to prevazidju ( nekome to dodje u kasnim 20 tim, nekim u 30 tim , nekima u 40 ili kasnije) ali dosta njih ostaje nezrelo i neosvesceno tokom celog zivota. Oni prvi se ozene i srede , pocnu da cene zene na osnovu istinskih vrednosti koje nisu prolazne a drugi ostaju frustrirani , nesrecni i kivni na ceo svet, narocito na zene jer ne mogu da prezale sve te lepotice koje su ih odbile tj nisu htele. Sujeta do neba. Odrastite konacno.

Nikola

pre 5 godina

@(Nevena, 19. decembar 2018 11:53)
Prirodno je isto i da su žene u proseku lepše. I muškarci vole da su lepše. Ne vidim problem s'toga u očekivanju lepše devojke. Izrazita lepota znači samo jako lepim momcima jer im je teže da pronađu malo lepšu od sebe. Ostalim momcima je lepota nebitna jer manje više većina devojaka im je lepo i odgovara.
Potpuno druga dimenzija je kada je devojka izrazito niska a očekuje samo visoke muškarce i želi da trampi svoje lepo lice i druge duhovne i materijalne kvalitete za njegovu visinu.

Filmofil

pre 5 godina

@Filmofil

Dok smo studirali, te koleginice bas i nisu obracale paznju na nas studente. Sta ce im student kad mogu da se zabavljaju sa advokatom, bankarom, sinom nekog privrednika,... sa nekim ko ce ih voditi na letovanja, ruckove, vecere, gradske dogadjaje, kupiti telefon, parfem,... Nije pravilo ali uglavnom su bili takvi komentari i ja se svega veoma dobro secam. Inace, te devojke sa kojima sam studirao (dakle inzenjerke po struci) uglavnom rade izvan struke, fakultet su zavrsile cisto da bi jednog dana rekle "eto, ja imam fakultet", a i to sto zarade utrose (ili tacnije receno "investiraju") u izged.

Ma nije nego, 19. decembar 2018 11:32)

Ja tebe nicim nisam uvredila. Sem ako uvreda nije sto sam uopste iskazala svoje misljenje ili bolje receno cudjenje. To je znacilo da u muskim komentarima (vecini) ne traze takve zene kao ti. I to je sve. Nisam ti rekla da si glup, to su tvoje projekcije. Nista sramotno i bezobrazno, sem ako je svako ko misli drugacije od tebe bezobrazan. Da li neko radi u struci ili ne, u Srbiji je sreca da ima posao uopste. Posto gotovo da nema proizvodnje sem u JP gde da rade. Gomila ljudi kroz radni vek prodje sve od projektovanja do komercijale razlicitim redosledom. Znam to jer sam inzenjer sa godinama rada iza sebe u core struci. Ako meni odgovaras na ovaj nacin na komentar koji nije bio zlonameran, svaka ti cast kako funkcionises u grupu gde moze biti deset razlicitih misljenja i jos toliko razlicitih poslovnih kultura.

@Ma nije nego

pre 5 godina

Druže, tebe pucaju kompleksi. Ne znam gde si studirao, i kakve si koleginice hteo koje su se tada zabavljale sa lovatorima. Kod mene na fakultetu je bila samo jedna takva, a taj njen je poznati sportista, i udala se za njega, ali je ona daleko od lepotice. Uz srednjoj su bile dve koje su se samo sa mnogo starijima viđale. To je sve. Ostale su normalne. To si ti hteo neku vrhunsku, a sebe ne gledaš, pa si sam sebi nabio komplekse, i sada, dvadeset godina kasnije, nemaš 20 god iskustva, nego 20 god rasta tog kompleksa. Prihvati sebe, inače će ti život proći u tom besu. Budi realan dok gledaš u ogledalo, unutar sebe i u bankovno račun, i nađi neku koja ti prija, mani se tih koje te neće.

Milena

pre 5 godina

@ ma nije nego
Kad kazes " te koleginice" sigurna sam da ne mislis na koleginice s faksa koje su prosecnog izgleda nego na one koje su bas lepe i koje uvek imaju puno udvaraca. Ja sam se udala za kolegu s faksa, nit je bio bogat, nit lepotan ali zato pametan i dobar covek, nacitan, veoma duhovit. Ni ja nisam lepotica. A znam dosta drugih kolega s faksa koji bi jurili za lepim koleginicama, a one ih naravno nisu htele pa sad ovde pisu frustrirajuce komentare. Neko je dobro primetio u komentaru " vi koji jurite za lepoticama ste stvorili sponzoruse". Zaista se nekad pitam kako je moguce da je obrazovan , pametan, pa i uspesan muskarac u sustini ipak tako glup i tako povrsan kada je u pitanju fizicki izgled zene. Ili se sve kako je primetila Nevena sve svodi na osvajanje trofeja i na taj nacin sticanja titule alfa muzjaka?

Ma nije nego

pre 5 godina

@Filmofil

Dok smo studirali, te koleginice bas i nisu obracale paznju na nas studente. Sta ce im student kad mogu da se zabavljaju sa advokatom, bankarom, sinom nekog privrednika,... sa nekim ko ce ih voditi na letovanja, ruckove, vecere, gradske dogadjaje, kupiti telefon, parfem,... Nije pravilo ali uglavnom su bili takvi komentari i ja se svega veoma dobro secam. Inace, te devojke sa kojima sam studirao (dakle inzenjerke po struci) uglavnom rade izvan struke, fakultet su zavrsile cisto da bi jednog dana rekle "eto, ja imam fakultet", a i to sto zarade utrose (ili tacnije receno "investiraju") u izged.

Sto se tice tvoje recenice "Citas li ti ostale komentare ovde? Sa razumevanjem", moram da primetim da je veoma sramotna i uvredljiva. Svako ima pravo na svoje misljenje. Nasa misljenja se razlikuju ali je veoma sramotno sto ti zelis da "nametnes" svoje misljenje kao jedino i ispravno, i jos pritom podrugljivo vredjas. Nemam reci.

Nevena

pre 5 godina

@ nikola
Opismeni se druze. Ne kaze se i ne pise visociji nego visi muskarac. Takodje , to da je muskarac visi od zene to je manje vise prirodno ocekivanje, jer su muskarci generalno prirodno visi od zena. I muskarci vole da je devojka bar 5 cm niza od njih , a zene da je bar 5 cm visi, ne vidim to kao preveliko ocekivanje niti ima veze sa osvajanjem trofeja, jer to sto je neko visok ne znaci ni da je lep ni zgodan , apsolutno nista. Visina u vecini slucajeva znaci samo jako visokim devojkama , jer im je teze naci muskarca da je malo visi od njih, dok ostalim devojkama visina je manje vise nebitna jer im vecina muskaraca moze odgovarati po visini. Ja sam 166 visoka i moj partner je 173 i to mi je sasvim ok. Bilo bi mi ok i da je 170cm. A da je 185 i to mi je ok. Potpuno irelevantno.
Potpuno je druga dimenzija kada neko ocekuje lepotana- lepoticu a da sam nije lep- lepa , i to ocekivanje opravdava time sto je pametan, obrazovan, imucan. Menjaju svoje kvalitativne osobine za kvantitativne - fizicke- osobine zene , sto je potpuno nedostojno pametne obrazovane osobe. Nije ni cudna tolika poplava sponzorusa kada muskarci trampe sve za izgled zene.

Nikola

pre 5 godina

@(Nevena, 18. decembar 2018 15:13)
Kao što žene žele visočijeg od sebe, kao trofej. Ali to onda nije problem sa muškarcima i time kakvi su oni, vec je problem za psihologa i razgovorima o tome kakve komplekse imaju te žene i kako da ih se rese da bi bile srecne.

neko

pre 5 godina

Moje visedecenijsko iskustvo kaze ovako- niko nikada nije dobio sve, niti ce. Tako da, biraj po kriterijumu koji ti je najbitniji, bila to lepota, izgled, dobrota ili nesto trece, a od ostalog odustani. Ako jos nesto dobijes u paketu, dobro je, ako ne, dobio si ono sto ti je najbitnije

Dusan

pre 5 godina

@ nevena
Ti si napisala da je Gabi napisala sustinu, a ja kazem tebi na tvom komentaru jedno veliko bravo. To jeste poenta u muskom svetu. Stalno nadmetanje ko je bolji, jaci, ko vise zaradjuje, ko vozi bolji skuplji auto, ko ima lepsu i zgodniju devojku to jest zenu. Pa cak i svalerku. Tim stvarima definisemo sebe ko smo i sta smo. A sto se tice zena i toga da nam je najvazniji izgled , mislim na vecinu muske populacije, potpuno si u pravu, jer muskarci nikada nece biti zavidni drugim muskarcima na tome sto ti drugi imaju pametniju ili obrazovaniju zenu, ni imucniju, niti bolju kao licnost ili bolju domacicu, ali ce zato biti opasno zavidni ako je tudja zena lepsa i zgodnija od njihove. Inace sam i sam bio u situaciji da budem prozvan kao sonja, nesposobnjakovic od strane nekih drugih muskaraca, jer sam ozenio zenu koja je prosecnog izgleda za njihove standarde ali je savrsena u svakom drugom smislu. Jer po njima mora da sam nesposoban iako imam fakultet, svoju firmu, velike pare, nekoliko stanova koje sam kupio, ali jbg nemam lepu zenu , bas kako ti kazes po njihovim standardima, i ja sam za njih gubitnik i nesposobnjakovic. I to samo zato sto nemam lepoticu za zenu. To je nazalost nacin na koji vecina nasih muskaraca vrednuje zenu- kroz izgled. Otuda i problem u ljubavnom zivotu jer umesto da se bira po tome ko nam prija vise se bira da se pokaze narodu tj okruzenju i da se takmici sa njima.

Nevena

pre 5 godina

U sustini @ Gabi je sve objasnila. Problem muskog sveta se svodi na to sto imaju prevelika ocekivanja vezana za zenski izgled , jer cak i kad nadju zenu koja je sva u full-u osim izgleda, znaci ima sve obrazovanje, posao, novac, imovina, dobra osoba, ali nema fizicki izgled koji oni smatraju da zasluzuju , oni je nece hteti . Problem je u tome sto muskarci zene gledaju pre svega kao trofej , ali na taj nacin sto osvajajuci trofej zenu oni sebi dizu cenu, jer eto kakav sam ja veliki muzjak kad sam uspeo da " ulovim" takav trofej. Trofej zena se definise pre svega po izgledu, to je zena lepotica, plus ako je obrazovana , ima novca i posao , onda je top trofej. Ali izgled je broj jedan.
Muskarci cini mi se , kao sto markom auta, sata, telefona, koji poseduju definisu sebe u odnosu na druge muskarce, isto to rade i sa zenama sa kojima su , jer i njih dozivljavaju kao posed ili deo sebe kojim pokazuju ko su i sta su. Mnogim muskarcima, a narocito onima koji imaju novac, imovinu i obrazovanje pa misle da imaju pravo da biraju za sebe najbolje i najlepse je " ispod casti" da budu sa nekom koja je isto tako obrazovana, uspesna, ima novca, ali nije lepotica. Oni tada sebe gledaju kao da nisu dovoljno muskarci, dovoljno alfe jer njima je " posedovanje" lepotice jedan od najvecih znakova da su pravi muzjaci i generalno odraz uspesnosti. Isto kao i sa posedovanjem auta , sata, stana u nekom delu grada i sl. Sto je auto, stan, deo grada, sat, bolje kotiran oni se posedovanjem toga osecaju uspesnije. Isto je i sa izgledom zene. Ali to onda nije problem sa zenama i time kakve su one, vec je problem za psihologa i razgovorima o tome kakve komplekse imaju ti muskarci i kako da ih se rese da bi bili srecni.

eee

pre 5 godina

Samo da vam kazem jedno-svaki koji je vredeo se ozenio. Ali svaki. Samo se vi tesite.
Muskarac koji je lep, pametan, obrazovan i uspesan NEMA SANSE da ostane bez zene,ali nema sanse, ima da se lepe za njega samo tako. Ovde u komentarima se naveo primer nekog 'idealnog' koji ne moze da nadje devojku, pa to je smesno stvarno... Osecam da je covek ili ekstremno ruzan ili ima gadan karakter ili ako je zaista sve navedeno - onda sam ima previsoke kriterijume pa je zato sam. Znaci daleko od toga da je idealan.

Filmofil

pre 5 godina

Ma nije nego, 18. decembar 2018 12:49

Koju realnost? Pa sa kim je taj covek studirao? Isao na vezbe? Radio laboratoriju? Je li imao koleginice? Prave li tehnicki fakulteti brucosijade zajedno sa farmacijom i medicinom?
Ti tvoji koju su nasli te zene, nasli su ih jer su takve hteli, da one konformiraju svoj zivot njima i njihovoj karijeri samo sto tebe nisu obavestili. Znam i jedan par gde je ona dr nauka. Ne da joj da radi, Srbine. Zena u depresiji.
Citas li ti ostale komentare ovde? Sa razumevanjem. Ti si devijacija, a ne pravilo tu ako su ti takve preference.

Filmofob

pre 5 godina

Nemate vi deco pojma. Ja sam se mlada udala pa sam prevarila mog muza sa dva crnca jad smo bili u africi. Bolje da se nisam ni udala, jer sam se razvela. Sad sam ovde u EU i uzivam sa muzem strancem koji mi sve cini, a ja opet nisam zadovoljna i sve se okrecem za crncima na ulici. Tako da, odlozili brak ili ne, necete biti zadovoljni ni u kom slucaju, nista ne brinite.

Gabi

pre 5 godina

@ ma nije nego
Aman covece, apsolutno nije problem ako taj inzenjer koji je sutuiran, obrazovan , imucan, trazi isto takvu zenu( iako smatram da ljubav ne treba da ima veze sa bilo kakvim kalkulacijama i proracunima ko ima sta i sl) . Problem je ako ocekuje a 99, 99% takvih u Srbiji ocekuje da uz sve to MORA da bude lepotica. Ja imam sve to pobrojano , i obrazovanje i dobar posao, super platu, svoj stan i auto koje sam sama zaradila plus imam jos jedan nasledjeni od babe i dede, ALI , nisam lepa po nekim danasnjim standardima, nit sam visoka, nit imam duge noge, nit imam velike grudi, imam prijatno simpaticno lice i to je sve. I nema teorijske sanse da nadjem sebi muskarca istog takvog poput mene ( sto i ne trazim , bar ne po bogatstvu i zaradi) zato sto ti koji imaju to sto imam i ja, oni hoce uz sve to i lepoticu, jer smatraju da imaju pravo na to. Ej, pa oni hoce da trampe svoje obrazovanje, posao, novac za pre svega lepoticu koja je usput i sve ostalo nabrojano. A pri tom sami nisu lepi , niti zgodni. Ali misle da time sto imaju para , imovinu, da zasluzuju neku koja je uz sve to jos i lepotica. A posto imaju problem da sve to dobiju u paketu ( a ni sami nisu paket) onda se ovde zale i kukaju na " nepravednu" sudbinu.

Ma nije nego

pre 5 godina

@Ana @Filmofi @I tako...

Moje prethodno izrazeno misljenje je formirano na osnovu 20-ogodisnjeg iskustva, tako da je i vise nego tacno. Vasi komentari i par navedenih primera sigurno ne mogu promeniti moja uverenja. Na svaki od vasih primera ja mogu navesti desetine drugih koji pobijaju vase razmisljanje. Prihvatite realnost i suocite se sa cinjenicama.

I tako...

pre 5 godina

@ ma nije nego

Više devojaka završi fakultet nego momaka, tako da u startu grešiš, a ostatak komentara su čiste predrasude. Biće ipak da si nešto ljut.

Filmofil

pre 5 godina

@Ma nije nego

Zanimljivo. Ovde u mom inostranstvu nasi parovu. Muz inzenjer, zena lekar (specijalista); zena lekar (specijalista), muz ekonomista, muz inzenjer, zena ekonomista; dva inzenjera. Svi rade i to na dobrim poslovima. Razlicit nivo je samo tamo gde su muskarci namerno hteli zenu kojom misle da ce da dominiraju. Ima par tako besnih i to intelektualci. Sljakerske familije, rade ljudi i normalno su. Moja skolska drugarica je dr ing, muz takodje. Nasi napolju, tamo se i sreli. Ako stvarno trazi to sto tvrdis, trazi na pogresnom mestu.

Ana

pre 5 godina

@ ma nije nego
Nije bas tako. U mom drustvu vecina parova je istovetna ali u smislu da su zene te koje su vise obrazovane( fakultet sve imaju, master, cak i nekoliko doktora nauka ima medju njima, a muskarci neki imaju srednje skole, ali uglavnom neke vise skole ali maksimum im je fakultet) ali muskarci vise zaradjuju. To je gotovo pa pravilo a ima veze sa drustvom u kojem se " muska" zanimanja vise placaju bez obzira na nivo obrazovana. Izuzeci su retki. Muskarci su bolje placeni i kad su manje obrazovani a tek kad su obrazovani , obrazovana zena ce u 90% slucajeva zaradjivati manje od njega. Npr u mojoj struci muski programeri zaradjuju skoro pa duplo od nas zena programera, iako jednako doprinosimo poslu. Isto i sa web dizajnerima i dizajnerkama. Vise se ceni lekar hirurg nego njegova koleginica, a imace i vise pacijenata. Takodje muskarci ne samo da vise zaradjuju oni i nasledjuju kuce i stanove( iako imaju i sestre) a posto vise i zaradjuju samim tim poseduju vise imovine. Iako voze i muskarci i zene muskarci voze bolje automobile jer hoce da se pokazu, to im je statusni simbol. Nadalje, taj muskarac ce u 99% slucajeva gledati kako zena izgleda i tako ce birati devojku za sebe , po izgledu, umesto da trazi neku slicniju sebi po osobinama, obrazovanju. On misli da ako zaradjuje vise da zasluzuje lepsu. Al ajde njega da i razumemo ali ovde i najveci dekintosi hoce lepoticu. Sta reci..

Aleks

pre 5 godina

A zašto je brak imperativ? Zašto MORA da se stupi u brak? Zašto su oni koji nisu zainteresovani za brak automatski obeleženi kao osobe sa kojima nešto nije u redu?

Sandra

pre 5 godina

Sve je to pretakanje iz šupljeg u prazno. Reći ću vam drage moje šta je za brak najvažnije: dobar seks, i novac. Stara je izreka “beda na vrata, ljubav kroz prozor”. O značaju seksa ne treba trošiti reči, makar na ovim stranama o tome možemo svakodnevno da čitamo. A mladi kao mladi, u krevetu još imaju da uče, a novca baš i nemaju. Zato i ne stupaju u brak pre tridesete. I u pravu su!

Ma nije nego

pre 5 godina

@(Kina, 16. decembar 2018 23:38)
Mnogo me pogadjaju ovi komentari, a posebno izvrtanje cinjenica i gnusno i prepredeno "okretanje vode na zensku vodenicu". Taj momak (inzenjer) je obrazovan, uspesan i situiran. Shodno svim drustvenim pravilima i normama, on trazi devojku spram sebe, dakle isto tako obrazovanu i situiranu. Problem broj jedan je sto se takve devojke nalaze u promilima (neka se svi zapitaju koliko znaju devojaka koje su samostalno, svojim trudom i radom postale situirane i to za kes a ne 30-ogodisnje kredite). Problem broj dva je sto se od ovog momka na veoma perfidan nacin trazi da spusti kriterijume sve dok se ne pojavi neka koja ce biti preserecna sto je nasla nekog obrazovanog i situiranog.
Skoro svi parovi koje poznajem su istovetni i odgovaraju sledecem opisu: muskarac je vise obrazovan od zene, vise zaradjuje, situiran je i ima svoj neki cilj i pravac kretanja. Devojke/zene tih muskaraca su u principu neki statisti koji ga prate, zive u njegovoj nekretnini (licno njegovoj ili preuredjenoj porodicnoj kuci tog muskarca) i uglavnom koriste njegove kontakte kako bi i same postale uspesnije i postale "spram njega". Mnoge nikad nisu ni bile zaposlene dok njihovi muskarci nisu poturili svoj obraz i zaposlili ih, ucinivsi ih tako slobodnijim. U slicnoj sam situaciji tako da sam veoma upoznat sa tematikom. Iz svega prethodno navedenog, ne zelim ni da se ozenim devojkom iz Srbije. Jednostavno, niste vredne kvalitetnih muskaraca a zalite se na njihov nedostatak.

Kina

pre 5 godina

@Horaio Kejn
Hoće ga, hoće, ali on neće te, nego traži one koje bi nekog boljeg.
@Dg. Tako je, kao i svaki seljober što bi neku prelepu, situiranu, sa odličnim poslom. Nema toga, takve traže bolje... Neka se zadovolje nekom naspram sebe. Svaki da zna gde mu je mesto, a ne da kuka po ženskim portalima.

Gaca

pre 5 godina

Danas mnogi misle kako je sramota pokazati slabost, ranjivost i zbog tog lako dizu ruke od ljubavi. Mnogi su sami jer se boje dati sebe u potpunosti nekome a to znaci pokazati sebe takav kakav si, nesavrsen u vremenu gdje se sve vise potencira savrsenost. I prije se tesko zivjelo...to je sad samo izgovor.

Ehhhh

pre 5 godina

U situaciji gde svaka seljanka smatra da zaslužuje milijardera nema govora o normalnim medjuljudskim odnosima. Ljudi prvo moraju da nauče da se orijentišu i shvate gde im je mesto.
(Dg., 15. decembar 2018 09:44)

U situaciji gde svaki siromasni prosecnjak smatra da zasluzuje lepoticu takodje. Oni tek ne shvataju gde im je mesto.
A te tvoje "seljanke" su mozda seljanke ali su atraktivne seljanke svakako. Prosecne ne ocekuju ni milionera ni milijardera samo da ima neki posao.

Horatio Caine

pre 5 godina

Tu se zene pitaju. Moj drug, inzenjer, stambeno obezbedjen, smiren, stabilan, a nece ga nijedna. Ima zelju da stupi u brak, ali nema s kim.

Jjhh

pre 5 godina

Ma da, zlikovci, a tako je lako rešiti stambeno pitanje, opremiti porodicu, kupiti auto itd, sve im na tacni a oni neće. I posebno žene, biti samohrana majka je prosto ko pasulj, a one neće da rizikuju, užas.

Dg.

pre 5 godina

U situaciji gde svaka seljanka smatra da zaslužuje milijardera nema govora o normalnim medjuljudskim odnosima. Ljudi prvo moraju da nauče da se orijentišu i shvate gde im je mesto.

abraham

pre 5 godina

ozenio sam se sa 26, a ona 25 i razveo sa 30. sad imam 34 a ona 22 i treba da je zenim nagodinu. ako me bude nervirala ko ona prva ostavicu i nju.

Ненад

pre 5 godina

Što bi rekao Del boj, kada ga je bivša verenica, kada su se sreli posle mnogo godina, pitala da li se oženio: "Neee, nikad se nisam svideo samom sebi. " LOL...

ghfsfg

pre 5 godina

"Opominju ih da se nekad tokom zabavljanja tražio partner za brak, a ne za zabavu"

Nije to bilo "nekada" nego generacije posle seksualne revolucije su još imale eho prošlih vremena pa su uglavnom prve ljbavi i zabavljanje vodilo u 90% slučajeva ka braku... danas su svu tabui koji su tu sa razlogom stajali proglašeni retrogradnim, nazadnim itd... ovo je normanla posledica građanskog društva, leka nema, biće i gore.

bezuba zvečarka

pre 5 godina

I šta Onda? Opada natalitet i nestaju Srbi i Srbija? I zašto je to loše? Bez glupave demagogije, ajmo činjenice malo. Meni nas nije žao ni trenutka. I dosta više s političkom korektnošću. Mladi ovo, mladi ono. Ko ih je (ne)vaspitavao?

Dali bocek

pre 5 godina

Ovaj tekst me neodoljivo podseca na istrosenu, ali dobronamernu halucinaciju i iluziju, ne tako davno koju je u pokidanoj vezi sa surovom realnoscu, jednako strasno izgovorila profesorka Rajna, sa Filozofskog fakulteta u Beogradu. Na moju zalost, te vrednosti, ciljevi, i ta zanimanja, to je neko proslo vreme, pre 40 godina, kada je moja generacija to sto se navodi, imala za cilj. Na zalost, samo tih vrednosti mozemo da se secamo, a njihovo pominjanje, uglavnom izazove podsmeh prema generaciji kojoj su to bili ideali... Sve se menja, i nastaju novi sistemi vrednosti. Tako je, kako je.

Lule

pre 5 godina

Imam sina od 27 godina, ima devojku od 25 godina. Divno se slazu, rade oboje i zive zivot punim plucima, putuju, provode se, izlaze i o braku ne razmisljaju. Imaju svu moju podrsku, nije brak i dete najsrecnije resenje. Sa platama koje primaju mogu trenutno da zive ovako kako zive lepo i lagodno on kod svojih roditelja a ona kod svojih roditelja. Imaju besplatno stan i hranu a sa svojim platam neka uzivaju do god im je to CEF. Uzgred aplicirali su za radnu vizu u Madjarskoj i cekaju dozvolu. I tamo da odu, ne mari mozda im bude bolje nego ovde, a uvek mogu da se vrate na staro.

bezuba zvečarka

pre 5 godina

I šta Onda? Opada natalitet i nestaju Srbi i Srbija? I zašto je to loše? Bez glupave demagogije, ajmo činjenice malo. Meni nas nije žao ni trenutka. I dosta više s političkom korektnošću. Mladi ovo, mladi ono. Ko ih je (ne)vaspitavao?

ghfsfg

pre 5 godina

"Opominju ih da se nekad tokom zabavljanja tražio partner za brak, a ne za zabavu"

Nije to bilo "nekada" nego generacije posle seksualne revolucije su još imale eho prošlih vremena pa su uglavnom prve ljbavi i zabavljanje vodilo u 90% slučajeva ka braku... danas su svu tabui koji su tu sa razlogom stajali proglašeni retrogradnim, nazadnim itd... ovo je normanla posledica građanskog društva, leka nema, biće i gore.

Lule

pre 5 godina

Imam sina od 27 godina, ima devojku od 25 godina. Divno se slazu, rade oboje i zive zivot punim plucima, putuju, provode se, izlaze i o braku ne razmisljaju. Imaju svu moju podrsku, nije brak i dete najsrecnije resenje. Sa platama koje primaju mogu trenutno da zive ovako kako zive lepo i lagodno on kod svojih roditelja a ona kod svojih roditelja. Imaju besplatno stan i hranu a sa svojim platam neka uzivaju do god im je to CEF. Uzgred aplicirali su za radnu vizu u Madjarskoj i cekaju dozvolu. I tamo da odu, ne mari mozda im bude bolje nego ovde, a uvek mogu da se vrate na staro.

Dali bocek

pre 5 godina

Ovaj tekst me neodoljivo podseca na istrosenu, ali dobronamernu halucinaciju i iluziju, ne tako davno koju je u pokidanoj vezi sa surovom realnoscu, jednako strasno izgovorila profesorka Rajna, sa Filozofskog fakulteta u Beogradu. Na moju zalost, te vrednosti, ciljevi, i ta zanimanja, to je neko proslo vreme, pre 40 godina, kada je moja generacija to sto se navodi, imala za cilj. Na zalost, samo tih vrednosti mozemo da se secamo, a njihovo pominjanje, uglavnom izazove podsmeh prema generaciji kojoj su to bili ideali... Sve se menja, i nastaju novi sistemi vrednosti. Tako je, kako je.

Jjhh

pre 5 godina

Ma da, zlikovci, a tako je lako rešiti stambeno pitanje, opremiti porodicu, kupiti auto itd, sve im na tacni a oni neće. I posebno žene, biti samohrana majka je prosto ko pasulj, a one neće da rizikuju, užas.

Aleks

pre 5 godina

A zašto je brak imperativ? Zašto MORA da se stupi u brak? Zašto su oni koji nisu zainteresovani za brak automatski obeleženi kao osobe sa kojima nešto nije u redu?

Ma nije nego

pre 5 godina

@(Kina, 16. decembar 2018 23:38)
Mnogo me pogadjaju ovi komentari, a posebno izvrtanje cinjenica i gnusno i prepredeno "okretanje vode na zensku vodenicu". Taj momak (inzenjer) je obrazovan, uspesan i situiran. Shodno svim drustvenim pravilima i normama, on trazi devojku spram sebe, dakle isto tako obrazovanu i situiranu. Problem broj jedan je sto se takve devojke nalaze u promilima (neka se svi zapitaju koliko znaju devojaka koje su samostalno, svojim trudom i radom postale situirane i to za kes a ne 30-ogodisnje kredite). Problem broj dva je sto se od ovog momka na veoma perfidan nacin trazi da spusti kriterijume sve dok se ne pojavi neka koja ce biti preserecna sto je nasla nekog obrazovanog i situiranog.
Skoro svi parovi koje poznajem su istovetni i odgovaraju sledecem opisu: muskarac je vise obrazovan od zene, vise zaradjuje, situiran je i ima svoj neki cilj i pravac kretanja. Devojke/zene tih muskaraca su u principu neki statisti koji ga prate, zive u njegovoj nekretnini (licno njegovoj ili preuredjenoj porodicnoj kuci tog muskarca) i uglavnom koriste njegove kontakte kako bi i same postale uspesnije i postale "spram njega". Mnoge nikad nisu ni bile zaposlene dok njihovi muskarci nisu poturili svoj obraz i zaposlili ih, ucinivsi ih tako slobodnijim. U slicnoj sam situaciji tako da sam veoma upoznat sa tematikom. Iz svega prethodno navedenog, ne zelim ni da se ozenim devojkom iz Srbije. Jednostavno, niste vredne kvalitetnih muskaraca a zalite se na njihov nedostatak.

Ненад

pre 5 godina

Što bi rekao Del boj, kada ga je bivša verenica, kada su se sreli posle mnogo godina, pitala da li se oženio: "Neee, nikad se nisam svideo samom sebi. " LOL...

Ehhhh

pre 5 godina

U situaciji gde svaka seljanka smatra da zaslužuje milijardera nema govora o normalnim medjuljudskim odnosima. Ljudi prvo moraju da nauče da se orijentišu i shvate gde im je mesto.
(Dg., 15. decembar 2018 09:44)

U situaciji gde svaki siromasni prosecnjak smatra da zasluzuje lepoticu takodje. Oni tek ne shvataju gde im je mesto.
A te tvoje "seljanke" su mozda seljanke ali su atraktivne seljanke svakako. Prosecne ne ocekuju ni milionera ni milijardera samo da ima neki posao.

Dg.

pre 5 godina

U situaciji gde svaka seljanka smatra da zaslužuje milijardera nema govora o normalnim medjuljudskim odnosima. Ljudi prvo moraju da nauče da se orijentišu i shvate gde im je mesto.

Horatio Caine

pre 5 godina

Tu se zene pitaju. Moj drug, inzenjer, stambeno obezbedjen, smiren, stabilan, a nece ga nijedna. Ima zelju da stupi u brak, ali nema s kim.

Nevena

pre 5 godina

U sustini @ Gabi je sve objasnila. Problem muskog sveta se svodi na to sto imaju prevelika ocekivanja vezana za zenski izgled , jer cak i kad nadju zenu koja je sva u full-u osim izgleda, znaci ima sve obrazovanje, posao, novac, imovina, dobra osoba, ali nema fizicki izgled koji oni smatraju da zasluzuju , oni je nece hteti . Problem je u tome sto muskarci zene gledaju pre svega kao trofej , ali na taj nacin sto osvajajuci trofej zenu oni sebi dizu cenu, jer eto kakav sam ja veliki muzjak kad sam uspeo da " ulovim" takav trofej. Trofej zena se definise pre svega po izgledu, to je zena lepotica, plus ako je obrazovana , ima novca i posao , onda je top trofej. Ali izgled je broj jedan.
Muskarci cini mi se , kao sto markom auta, sata, telefona, koji poseduju definisu sebe u odnosu na druge muskarce, isto to rade i sa zenama sa kojima su , jer i njih dozivljavaju kao posed ili deo sebe kojim pokazuju ko su i sta su. Mnogim muskarcima, a narocito onima koji imaju novac, imovinu i obrazovanje pa misle da imaju pravo da biraju za sebe najbolje i najlepse je " ispod casti" da budu sa nekom koja je isto tako obrazovana, uspesna, ima novca, ali nije lepotica. Oni tada sebe gledaju kao da nisu dovoljno muskarci, dovoljno alfe jer njima je " posedovanje" lepotice jedan od najvecih znakova da su pravi muzjaci i generalno odraz uspesnosti. Isto kao i sa posedovanjem auta , sata, stana u nekom delu grada i sl. Sto je auto, stan, deo grada, sat, bolje kotiran oni se posedovanjem toga osecaju uspesnije. Isto je i sa izgledom zene. Ali to onda nije problem sa zenama i time kakve su one, vec je problem za psihologa i razgovorima o tome kakve komplekse imaju ti muskarci i kako da ih se rese da bi bili srecni.

Gabi

pre 5 godina

@ ma nije nego
Aman covece, apsolutno nije problem ako taj inzenjer koji je sutuiran, obrazovan , imucan, trazi isto takvu zenu( iako smatram da ljubav ne treba da ima veze sa bilo kakvim kalkulacijama i proracunima ko ima sta i sl) . Problem je ako ocekuje a 99, 99% takvih u Srbiji ocekuje da uz sve to MORA da bude lepotica. Ja imam sve to pobrojano , i obrazovanje i dobar posao, super platu, svoj stan i auto koje sam sama zaradila plus imam jos jedan nasledjeni od babe i dede, ALI , nisam lepa po nekim danasnjim standardima, nit sam visoka, nit imam duge noge, nit imam velike grudi, imam prijatno simpaticno lice i to je sve. I nema teorijske sanse da nadjem sebi muskarca istog takvog poput mene ( sto i ne trazim , bar ne po bogatstvu i zaradi) zato sto ti koji imaju to sto imam i ja, oni hoce uz sve to i lepoticu, jer smatraju da imaju pravo na to. Ej, pa oni hoce da trampe svoje obrazovanje, posao, novac za pre svega lepoticu koja je usput i sve ostalo nabrojano. A pri tom sami nisu lepi , niti zgodni. Ali misle da time sto imaju para , imovinu, da zasluzuju neku koja je uz sve to jos i lepotica. A posto imaju problem da sve to dobiju u paketu ( a ni sami nisu paket) onda se ovde zale i kukaju na " nepravednu" sudbinu.

Gaca

pre 5 godina

Danas mnogi misle kako je sramota pokazati slabost, ranjivost i zbog tog lako dizu ruke od ljubavi. Mnogi su sami jer se boje dati sebe u potpunosti nekome a to znaci pokazati sebe takav kakav si, nesavrsen u vremenu gdje se sve vise potencira savrsenost. I prije se tesko zivjelo...to je sad samo izgovor.

Sandra

pre 5 godina

Sve je to pretakanje iz šupljeg u prazno. Reći ću vam drage moje šta je za brak najvažnije: dobar seks, i novac. Stara je izreka “beda na vrata, ljubav kroz prozor”. O značaju seksa ne treba trošiti reči, makar na ovim stranama o tome možemo svakodnevno da čitamo. A mladi kao mladi, u krevetu još imaju da uče, a novca baš i nemaju. Zato i ne stupaju u brak pre tridesete. I u pravu su!

Nikola

pre 5 godina

@(Nevena, 20. decembar 2018 10:33)
Naučno je dokazano da je muškarcima lepo 8 od 10 žena. A ženama 2 od 10 muškaraca. Tako da je tačno da su žene u proseku lepše muškarcima nego što su muškarci ženama. Muškarcu pripisujete vrednost pre svega po visini i otuda čitav problem u muško-ženskim odnosima i tako visoke, gledate ih kao trofej a ne kao ličnosti sa kvalitetima. Mnoge žene sa zrelošću to prevaziđu (nekim to dođe u kasnim 20 tim, nekim u 30 tim, nekima u 40 ili kasnije), ali dosta njih ostaje nezrelo i neosvešćeno tokom celog života. One prve se udaju i srede, počnu da cene muškarce na osnovu istinskih vrednosti, a ove druge ostaju frustrurane, nesrećne, kivne na ceo svet, naročito na muškarce jer ne mogu da prežale sve te visoke koji su ih iskoristili ili ignorisali a oženili druge. Sujeta do neba. Odrastite konačno.

Kina

pre 5 godina

@Horaio Kejn
Hoće ga, hoće, ali on neće te, nego traži one koje bi nekog boljeg.
@Dg. Tako je, kao i svaki seljober što bi neku prelepu, situiranu, sa odličnim poslom. Nema toga, takve traže bolje... Neka se zadovolje nekom naspram sebe. Svaki da zna gde mu je mesto, a ne da kuka po ženskim portalima.

neko

pre 5 godina

Moje visedecenijsko iskustvo kaze ovako- niko nikada nije dobio sve, niti ce. Tako da, biraj po kriterijumu koji ti je najbitniji, bila to lepota, izgled, dobrota ili nesto trece, a od ostalog odustani. Ako jos nesto dobijes u paketu, dobro je, ako ne, dobio si ono sto ti je najbitnije

Nikola

pre 5 godina

@(Nevena, 18. decembar 2018 15:13)
Kao što žene žele visočijeg od sebe, kao trofej. Ali to onda nije problem sa muškarcima i time kakvi su oni, vec je problem za psihologa i razgovorima o tome kakve komplekse imaju te žene i kako da ih se rese da bi bile srecne.

Nikola

pre 5 godina

@(Nevena, 19. decembar 2018 11:53)
Prirodno je isto i da su žene u proseku lepše. I muškarci vole da su lepše. Ne vidim problem s'toga u očekivanju lepše devojke. Izrazita lepota znači samo jako lepim momcima jer im je teže da pronađu malo lepšu od sebe. Ostalim momcima je lepota nebitna jer manje više većina devojaka im je lepo i odgovara.
Potpuno druga dimenzija je kada je devojka izrazito niska a očekuje samo visoke muškarce i želi da trampi svoje lepo lice i druge duhovne i materijalne kvalitete za njegovu visinu.

I tako...

pre 5 godina

@ ma nije nego

Više devojaka završi fakultet nego momaka, tako da u startu grešiš, a ostatak komentara su čiste predrasude. Biće ipak da si nešto ljut.

abraham

pre 5 godina

ozenio sam se sa 26, a ona 25 i razveo sa 30. sad imam 34 a ona 22 i treba da je zenim nagodinu. ako me bude nervirala ko ona prva ostavicu i nju.

Filmofil

pre 5 godina

Ma nije nego, 18. decembar 2018 12:49

Koju realnost? Pa sa kim je taj covek studirao? Isao na vezbe? Radio laboratoriju? Je li imao koleginice? Prave li tehnicki fakulteti brucosijade zajedno sa farmacijom i medicinom?
Ti tvoji koju su nasli te zene, nasli su ih jer su takve hteli, da one konformiraju svoj zivot njima i njihovoj karijeri samo sto tebe nisu obavestili. Znam i jedan par gde je ona dr nauka. Ne da joj da radi, Srbine. Zena u depresiji.
Citas li ti ostale komentare ovde? Sa razumevanjem. Ti si devijacija, a ne pravilo tu ako su ti takve preference.

Dusan

pre 5 godina

@ nevena
Ti si napisala da je Gabi napisala sustinu, a ja kazem tebi na tvom komentaru jedno veliko bravo. To jeste poenta u muskom svetu. Stalno nadmetanje ko je bolji, jaci, ko vise zaradjuje, ko vozi bolji skuplji auto, ko ima lepsu i zgodniju devojku to jest zenu. Pa cak i svalerku. Tim stvarima definisemo sebe ko smo i sta smo. A sto se tice zena i toga da nam je najvazniji izgled , mislim na vecinu muske populacije, potpuno si u pravu, jer muskarci nikada nece biti zavidni drugim muskarcima na tome sto ti drugi imaju pametniju ili obrazovaniju zenu, ni imucniju, niti bolju kao licnost ili bolju domacicu, ali ce zato biti opasno zavidni ako je tudja zena lepsa i zgodnija od njihove. Inace sam i sam bio u situaciji da budem prozvan kao sonja, nesposobnjakovic od strane nekih drugih muskaraca, jer sam ozenio zenu koja je prosecnog izgleda za njihove standarde ali je savrsena u svakom drugom smislu. Jer po njima mora da sam nesposoban iako imam fakultet, svoju firmu, velike pare, nekoliko stanova koje sam kupio, ali jbg nemam lepu zenu , bas kako ti kazes po njihovim standardima, i ja sam za njih gubitnik i nesposobnjakovic. I to samo zato sto nemam lepoticu za zenu. To je nazalost nacin na koji vecina nasih muskaraca vrednuje zenu- kroz izgled. Otuda i problem u ljubavnom zivotu jer umesto da se bira po tome ko nam prija vise se bira da se pokaze narodu tj okruzenju i da se takmici sa njima.

Ma nije nego

pre 5 godina

@Filmofil

Dok smo studirali, te koleginice bas i nisu obracale paznju na nas studente. Sta ce im student kad mogu da se zabavljaju sa advokatom, bankarom, sinom nekog privrednika,... sa nekim ko ce ih voditi na letovanja, ruckove, vecere, gradske dogadjaje, kupiti telefon, parfem,... Nije pravilo ali uglavnom su bili takvi komentari i ja se svega veoma dobro secam. Inace, te devojke sa kojima sam studirao (dakle inzenjerke po struci) uglavnom rade izvan struke, fakultet su zavrsile cisto da bi jednog dana rekle "eto, ja imam fakultet", a i to sto zarade utrose (ili tacnije receno "investiraju") u izged.

Sto se tice tvoje recenice "Citas li ti ostale komentare ovde? Sa razumevanjem", moram da primetim da je veoma sramotna i uvredljiva. Svako ima pravo na svoje misljenje. Nasa misljenja se razlikuju ali je veoma sramotno sto ti zelis da "nametnes" svoje misljenje kao jedino i ispravno, i jos pritom podrugljivo vredjas. Nemam reci.

Milena

pre 5 godina

@ ma nije nego
Kad kazes " te koleginice" sigurna sam da ne mislis na koleginice s faksa koje su prosecnog izgleda nego na one koje su bas lepe i koje uvek imaju puno udvaraca. Ja sam se udala za kolegu s faksa, nit je bio bogat, nit lepotan ali zato pametan i dobar covek, nacitan, veoma duhovit. Ni ja nisam lepotica. A znam dosta drugih kolega s faksa koji bi jurili za lepim koleginicama, a one ih naravno nisu htele pa sad ovde pisu frustrirajuce komentare. Neko je dobro primetio u komentaru " vi koji jurite za lepoticama ste stvorili sponzoruse". Zaista se nekad pitam kako je moguce da je obrazovan , pametan, pa i uspesan muskarac u sustini ipak tako glup i tako povrsan kada je u pitanju fizicki izgled zene. Ili se sve kako je primetila Nevena sve svodi na osvajanje trofeja i na taj nacin sticanja titule alfa muzjaka?

Brainiac

pre 5 godina

Najbolje su mi ove zene koje se zale kako muskarci imaju prevelika ocekivanja kad je njihov izgled u pitanju.
Pa cekajte, ko je za to kriv? Da li vas mi teramo da se sredjujete i sminkate svaki put kad izadjete iz kuce?? Cak i u ranu zoru imate kilo sminke na sebi. Vi ste same sebi nametnule nerealne standarde zato sto se iz petnih zila trudite da se prikazete lepsim nego sto jeste.
Budite prirodne, pa ce se i ocekivanja muskaraca vratiti u normalu.

Ana

pre 5 godina

@ ma nije nego
Nije bas tako. U mom drustvu vecina parova je istovetna ali u smislu da su zene te koje su vise obrazovane( fakultet sve imaju, master, cak i nekoliko doktora nauka ima medju njima, a muskarci neki imaju srednje skole, ali uglavnom neke vise skole ali maksimum im je fakultet) ali muskarci vise zaradjuju. To je gotovo pa pravilo a ima veze sa drustvom u kojem se " muska" zanimanja vise placaju bez obzira na nivo obrazovana. Izuzeci su retki. Muskarci su bolje placeni i kad su manje obrazovani a tek kad su obrazovani , obrazovana zena ce u 90% slucajeva zaradjivati manje od njega. Npr u mojoj struci muski programeri zaradjuju skoro pa duplo od nas zena programera, iako jednako doprinosimo poslu. Isto i sa web dizajnerima i dizajnerkama. Vise se ceni lekar hirurg nego njegova koleginica, a imace i vise pacijenata. Takodje muskarci ne samo da vise zaradjuju oni i nasledjuju kuce i stanove( iako imaju i sestre) a posto vise i zaradjuju samim tim poseduju vise imovine. Iako voze i muskarci i zene muskarci voze bolje automobile jer hoce da se pokazu, to im je statusni simbol. Nadalje, taj muskarac ce u 99% slucajeva gledati kako zena izgleda i tako ce birati devojku za sebe , po izgledu, umesto da trazi neku slicniju sebi po osobinama, obrazovanju. On misli da ako zaradjuje vise da zasluzuje lepsu. Al ajde njega da i razumemo ali ovde i najveci dekintosi hoce lepoticu. Sta reci..

@Ma nije nego

pre 5 godina

Druže, tebe pucaju kompleksi. Ne znam gde si studirao, i kakve si koleginice hteo koje su se tada zabavljale sa lovatorima. Kod mene na fakultetu je bila samo jedna takva, a taj njen je poznati sportista, i udala se za njega, ali je ona daleko od lepotice. Uz srednjoj su bile dve koje su se samo sa mnogo starijima viđale. To je sve. Ostale su normalne. To si ti hteo neku vrhunsku, a sebe ne gledaš, pa si sam sebi nabio komplekse, i sada, dvadeset godina kasnije, nemaš 20 god iskustva, nego 20 god rasta tog kompleksa. Prihvati sebe, inače će ti život proći u tom besu. Budi realan dok gledaš u ogledalo, unutar sebe i u bankovno račun, i nađi neku koja ti prija, mani se tih koje te neće.

Nevena

pre 5 godina

@ nikola
To nije prirodno. Prirodno je da osoba ide spram sebe, bar prema moralno- intelektualnim sposobnostima ,obrazovanju i manje vise prema fizickom izgledu. Pozeljan je da to sve bude manje vise priblizan nivo. Prirodno su muskarci visi od zena, ali nisu prirodno ruzniji od njih tako da tvoj argument ne vazi. I u principu kako to da samo kada je lepota zene u pitanju zelite lepsu od sebe, a kada je pamet i obrazovanje u pitanju radije birate neku koja je bar na jednoj stepenici nize od vas, jer ocito ne volite da je zena pametnija od vas. Odgovor je - zeni pripisujete vrednost pre svega po njenom fizickom izgledu i otuda citav problem u musko- zenskim odnosima jer gledate zenu kao trofej ne kao licnost. I da imate idealnu zenu po vecini kriterijuma vi cete zavideti onom coveku koju prosto ima zenu koja je samo lepa ili je lepsa od vase. Mnogi muskarci sa godinama i zreloscu to prevazidju ( nekome to dodje u kasnim 20 tim, nekim u 30 tim , nekima u 40 ili kasnije) ali dosta njih ostaje nezrelo i neosvesceno tokom celog zivota. Oni prvi se ozene i srede , pocnu da cene zene na osnovu istinskih vrednosti koje nisu prolazne a drugi ostaju frustrirani , nesrecni i kivni na ceo svet, narocito na zene jer ne mogu da prezale sve te lepotice koje su ih odbile tj nisu htele. Sujeta do neba. Odrastite konacno.

Biljana

pre 5 godina

@ nikola
Ne slazem se jer muskarci su prirodno visi od zena tako da ocekivanje da muskarac bude visi od zene i nije ocekivanje, vec je u vecini slucajeva prirodna datost. Mislim i ne mora biti visi ali je tako u vecini slucajeva jer i jednom i drugom polu se tako vise svidja a ako je prosecna zena u svetu visoka oko 168 onda je 95% muskaraca vise od nje, tako da je to potpuno prirodna stvar. Naravno ima lujki koje preteruju u svemu pa i vezano za visinu muskarca ali opet zapitajte se zasto jurite takve lujke.
A da imaju lepu zenu, to je bitno svim muskarcima, ali jos vise je bitnije onima koji nemaju ni novac ni neki posao , ni obrazovanje , jer njima samo tako ostaje mogucnost da budu" bolji " od drugih muskaraca , jer samo tako mogu, jer nemaju druge kvalitete, da se takmice sa drugima, pa bar da se takmice sa muskarcima oko zena koje " poseduju" . Opet dolazimo do toga da muskarci gledaju zene kao na trofej. Moram napraviti digresiju posto ima donekle veze sa ovom temom. Kada je ubijena neka zena, 90% muskih komentara je bilo " steta , kako lepa zena" . I onda su zene napisale " znaci da nije lepa ispada da ne bi bilo steta". Meni takvi komentari jasno govore o muskom mentalnom sklopu.

Nevena

pre 5 godina

@ nikola
Opismeni se druze. Ne kaze se i ne pise visociji nego visi muskarac. Takodje , to da je muskarac visi od zene to je manje vise prirodno ocekivanje, jer su muskarci generalno prirodno visi od zena. I muskarci vole da je devojka bar 5 cm niza od njih , a zene da je bar 5 cm visi, ne vidim to kao preveliko ocekivanje niti ima veze sa osvajanjem trofeja, jer to sto je neko visok ne znaci ni da je lep ni zgodan , apsolutno nista. Visina u vecini slucajeva znaci samo jako visokim devojkama , jer im je teze naci muskarca da je malo visi od njih, dok ostalim devojkama visina je manje vise nebitna jer im vecina muskaraca moze odgovarati po visini. Ja sam 166 visoka i moj partner je 173 i to mi je sasvim ok. Bilo bi mi ok i da je 170cm. A da je 185 i to mi je ok. Potpuno irelevantno.
Potpuno je druga dimenzija kada neko ocekuje lepotana- lepoticu a da sam nije lep- lepa , i to ocekivanje opravdava time sto je pametan, obrazovan, imucan. Menjaju svoje kvalitativne osobine za kvantitativne - fizicke- osobine zene , sto je potpuno nedostojno pametne obrazovane osobe. Nije ni cudna tolika poplava sponzorusa kada muskarci trampe sve za izgled zene.

eee

pre 5 godina

Samo da vam kazem jedno-svaki koji je vredeo se ozenio. Ali svaki. Samo se vi tesite.
Muskarac koji je lep, pametan, obrazovan i uspesan NEMA SANSE da ostane bez zene,ali nema sanse, ima da se lepe za njega samo tako. Ovde u komentarima se naveo primer nekog 'idealnog' koji ne moze da nadje devojku, pa to je smesno stvarno... Osecam da je covek ili ekstremno ruzan ili ima gadan karakter ili ako je zaista sve navedeno - onda sam ima previsoke kriterijume pa je zato sam. Znaci daleko od toga da je idealan.

Ma nije nego

pre 5 godina

@Ana @Filmofi @I tako...

Moje prethodno izrazeno misljenje je formirano na osnovu 20-ogodisnjeg iskustva, tako da je i vise nego tacno. Vasi komentari i par navedenih primera sigurno ne mogu promeniti moja uverenja. Na svaki od vasih primera ja mogu navesti desetine drugih koji pobijaju vase razmisljanje. Prihvatite realnost i suocite se sa cinjenicama.

Sonja

pre 5 godina

Dovoljno je samo procitati komentare zena i komentare muskaraca i sve ce vam se samo kazati. Zene su mnogo superiornija bica u svakom pogledu. Njihovi komentari idu u srz stvari, vidi se da su u pitanju visookobrazovane zene, neke su i uspesne u poslu, za razliku od muskih koji su luzerski tipa nisu nas htele, jadni mi, odbile su nas lepotice i sl. Strasno. I onda se pitaju zasto su sami.

Nemanja

pre 5 godina

@ nikola
Ti decko ocito imas neki veliki problem. S obzirom koliko potenciras visinu , reklo bi se da si neki hobit, ali bukvalno. Ja sam 173 cm visok i nikada nisam imao problem da nadjem devojku za sebe, a spadam u nize- srednje visoke momke . Nisam imao ni lose situacije da me devojke nipodastavaju zbog visine, jednostavno i ja zelim devojku koja je malo niza od mene pa nisam ni gledao vise od sebe .Mada imao sam i dve koje su bile par cm vise od mene i to je bilo super dok je trajalo. I opet sam imao i te kako veliki izbor da biram jer sam i pametan i obrazovan, duhovit. Bilo je ekstra riba koje su pre birale mene nego nekog bas bas zgodnog od 190 , ali odabrale su mene. Nemoj da shvatis pogresno, ali zaista mislim da imas problem. U mom drustvu svi su normalni obicni momci i ne vidim da iko ima neki veliki problem da nadje devojku za sebe, a nisu ni bogati, ni lepi , ni ne znam koliko visoki. Ali ni njihove devojke nisu mis sveta. Mislim da je u tome problem.

Filmofob

pre 5 godina

Nemate vi deco pojma. Ja sam se mlada udala pa sam prevarila mog muza sa dva crnca jad smo bili u africi. Bolje da se nisam ni udala, jer sam se razvela. Sad sam ovde u EU i uzivam sa muzem strancem koji mi sve cini, a ja opet nisam zadovoljna i sve se okrecem za crncima na ulici. Tako da, odlozili brak ili ne, necete biti zadovoljni ni u kom slucaju, nista ne brinite.

Snezana

pre 5 godina

@ nikola
Gospode, kakve nebuloze. U mom okruzenju, sa faksa , ni jedna drugarica nema niti nekog zgodnog baju od 190, niti nekog bogatasa. Sve imaju normalne obicne momke, neki studiraju neki rade. Odakle ti to da zene biraju po visini? Ocigledno imas neki kompleks vezano za visinu, pretpostavljam da si nizak cim si se toliko uhvatio za visinu.
Inace svi se muskarci " ubise" da nam dokazu kako je normalno sto zele lepoticu. Hahhahah, smesno.

Filmofil

pre 5 godina

@Ma nije nego

Zanimljivo. Ovde u mom inostranstvu nasi parovu. Muz inzenjer, zena lekar (specijalista); zena lekar (specijalista), muz ekonomista, muz inzenjer, zena ekonomista; dva inzenjera. Svi rade i to na dobrim poslovima. Razlicit nivo je samo tamo gde su muskarci namerno hteli zenu kojom misle da ce da dominiraju. Ima par tako besnih i to intelektualci. Sljakerske familije, rade ljudi i normalno su. Moja skolska drugarica je dr ing, muz takodje. Nasi napolju, tamo se i sreli. Ako stvarno trazi to sto tvrdis, trazi na pogresnom mestu.

Filmofil

pre 5 godina

@Filmofil

Dok smo studirali, te koleginice bas i nisu obracale paznju na nas studente. Sta ce im student kad mogu da se zabavljaju sa advokatom, bankarom, sinom nekog privrednika,... sa nekim ko ce ih voditi na letovanja, ruckove, vecere, gradske dogadjaje, kupiti telefon, parfem,... Nije pravilo ali uglavnom su bili takvi komentari i ja se svega veoma dobro secam. Inace, te devojke sa kojima sam studirao (dakle inzenjerke po struci) uglavnom rade izvan struke, fakultet su zavrsile cisto da bi jednog dana rekle "eto, ja imam fakultet", a i to sto zarade utrose (ili tacnije receno "investiraju") u izged.

Ma nije nego, 19. decembar 2018 11:32)

Ja tebe nicim nisam uvredila. Sem ako uvreda nije sto sam uopste iskazala svoje misljenje ili bolje receno cudjenje. To je znacilo da u muskim komentarima (vecini) ne traze takve zene kao ti. I to je sve. Nisam ti rekla da si glup, to su tvoje projekcije. Nista sramotno i bezobrazno, sem ako je svako ko misli drugacije od tebe bezobrazan. Da li neko radi u struci ili ne, u Srbiji je sreca da ima posao uopste. Posto gotovo da nema proizvodnje sem u JP gde da rade. Gomila ljudi kroz radni vek prodje sve od projektovanja do komercijale razlicitim redosledom. Znam to jer sam inzenjer sa godinama rada iza sebe u core struci. Ako meni odgovaras na ovaj nacin na komentar koji nije bio zlonameran, svaka ti cast kako funkcionises u grupu gde moze biti deset razlicitih misljenja i jos toliko razlicitih poslovnih kultura.

Nikola

pre 5 godina

Da li trebam da crtam ili sam dovoljno ilustrovao na konkretnim primerima. Oba pola su licemerna. Čak i kritike su licemerne. Da ne pišem sada isto kako neka ima komplekse jer nije ni malo lepa. Ne vredi, licemerni ne vide nikada šta rade.

Opustite se i ne pokušavajte da isterujete svoju jednu stranu nego sagledajte dobro obe strane i videćete lako istinu. Nikakva agenda ne može da se progura na silu, već je potreban dvosmeran pristup i pre svega iskren a ne krajnje licemeran i jednosmeran. Odjavljujem se sa ove temice.

maja

pre 5 godina

Ti “mladi” su nečija deca, jel tako? Tu decu je neko vaspitavao...pretpostavimo da su to, u vecini slučajeva, bili njihovi roditelji...pa iz toga proizilazi..kakvi roditelji, takva i deca, ili ti “mladi”...Znaci da uzrok tih i takvih “mladih” (egicentricni...posvećeni samo sebi i svojim potrebama i sl), ne treba traziti u njima samima, oni samo posledica, vec je uzrok problema u onima koji su te “mlade” vaspitavali, ucili i odgajali! Mada, pored nabrojanog, veliki uticaj ima i genetika...Tako da je to mnogo dublji i veći problem, nego sto izgleda...

Lule

pre 5 godina

Imam sina od 27 godina, ima devojku od 25 godina. Divno se slazu, rade oboje i zive zivot punim plucima, putuju, provode se, izlaze i o braku ne razmisljaju. Imaju svu moju podrsku, nije brak i dete najsrecnije resenje. Sa platama koje primaju mogu trenutno da zive ovako kako zive lepo i lagodno on kod svojih roditelja a ona kod svojih roditelja. Imaju besplatno stan i hranu a sa svojim platam neka uzivaju do god im je to CEF. Uzgred aplicirali su za radnu vizu u Madjarskoj i cekaju dozvolu. I tamo da odu, ne mari mozda im bude bolje nego ovde, a uvek mogu da se vrate na staro.

abraham

pre 5 godina

ozenio sam se sa 26, a ona 25 i razveo sa 30. sad imam 34 a ona 22 i treba da je zenim nagodinu. ako me bude nervirala ko ona prva ostavicu i nju.

bezuba zvečarka

pre 5 godina

I šta Onda? Opada natalitet i nestaju Srbi i Srbija? I zašto je to loše? Bez glupave demagogije, ajmo činjenice malo. Meni nas nije žao ni trenutka. I dosta više s političkom korektnošću. Mladi ovo, mladi ono. Ko ih je (ne)vaspitavao?

ghfsfg

pre 5 godina

"Opominju ih da se nekad tokom zabavljanja tražio partner za brak, a ne za zabavu"

Nije to bilo "nekada" nego generacije posle seksualne revolucije su još imale eho prošlih vremena pa su uglavnom prve ljbavi i zabavljanje vodilo u 90% slučajeva ka braku... danas su svu tabui koji su tu sa razlogom stajali proglašeni retrogradnim, nazadnim itd... ovo je normanla posledica građanskog društva, leka nema, biće i gore.

Dali bocek

pre 5 godina

Ovaj tekst me neodoljivo podseca na istrosenu, ali dobronamernu halucinaciju i iluziju, ne tako davno koju je u pokidanoj vezi sa surovom realnoscu, jednako strasno izgovorila profesorka Rajna, sa Filozofskog fakulteta u Beogradu. Na moju zalost, te vrednosti, ciljevi, i ta zanimanja, to je neko proslo vreme, pre 40 godina, kada je moja generacija to sto se navodi, imala za cilj. Na zalost, samo tih vrednosti mozemo da se secamo, a njihovo pominjanje, uglavnom izazove podsmeh prema generaciji kojoj su to bili ideali... Sve se menja, i nastaju novi sistemi vrednosti. Tako je, kako je.

Dg.

pre 5 godina

U situaciji gde svaka seljanka smatra da zaslužuje milijardera nema govora o normalnim medjuljudskim odnosima. Ljudi prvo moraju da nauče da se orijentišu i shvate gde im je mesto.

Horatio Caine

pre 5 godina

Tu se zene pitaju. Moj drug, inzenjer, stambeno obezbedjen, smiren, stabilan, a nece ga nijedna. Ima zelju da stupi u brak, ali nema s kim.

Nevena

pre 5 godina

@ nikola
Opismeni se druze. Ne kaze se i ne pise visociji nego visi muskarac. Takodje , to da je muskarac visi od zene to je manje vise prirodno ocekivanje, jer su muskarci generalno prirodno visi od zena. I muskarci vole da je devojka bar 5 cm niza od njih , a zene da je bar 5 cm visi, ne vidim to kao preveliko ocekivanje niti ima veze sa osvajanjem trofeja, jer to sto je neko visok ne znaci ni da je lep ni zgodan , apsolutno nista. Visina u vecini slucajeva znaci samo jako visokim devojkama , jer im je teze naci muskarca da je malo visi od njih, dok ostalim devojkama visina je manje vise nebitna jer im vecina muskaraca moze odgovarati po visini. Ja sam 166 visoka i moj partner je 173 i to mi je sasvim ok. Bilo bi mi ok i da je 170cm. A da je 185 i to mi je ok. Potpuno irelevantno.
Potpuno je druga dimenzija kada neko ocekuje lepotana- lepoticu a da sam nije lep- lepa , i to ocekivanje opravdava time sto je pametan, obrazovan, imucan. Menjaju svoje kvalitativne osobine za kvantitativne - fizicke- osobine zene , sto je potpuno nedostojno pametne obrazovane osobe. Nije ni cudna tolika poplava sponzorusa kada muskarci trampe sve za izgled zene.

Ma nije nego

pre 5 godina

@(Kina, 16. decembar 2018 23:38)
Mnogo me pogadjaju ovi komentari, a posebno izvrtanje cinjenica i gnusno i prepredeno "okretanje vode na zensku vodenicu". Taj momak (inzenjer) je obrazovan, uspesan i situiran. Shodno svim drustvenim pravilima i normama, on trazi devojku spram sebe, dakle isto tako obrazovanu i situiranu. Problem broj jedan je sto se takve devojke nalaze u promilima (neka se svi zapitaju koliko znaju devojaka koje su samostalno, svojim trudom i radom postale situirane i to za kes a ne 30-ogodisnje kredite). Problem broj dva je sto se od ovog momka na veoma perfidan nacin trazi da spusti kriterijume sve dok se ne pojavi neka koja ce biti preserecna sto je nasla nekog obrazovanog i situiranog.
Skoro svi parovi koje poznajem su istovetni i odgovaraju sledecem opisu: muskarac je vise obrazovan od zene, vise zaradjuje, situiran je i ima svoj neki cilj i pravac kretanja. Devojke/zene tih muskaraca su u principu neki statisti koji ga prate, zive u njegovoj nekretnini (licno njegovoj ili preuredjenoj porodicnoj kuci tog muskarca) i uglavnom koriste njegove kontakte kako bi i same postale uspesnije i postale "spram njega". Mnoge nikad nisu ni bile zaposlene dok njihovi muskarci nisu poturili svoj obraz i zaposlili ih, ucinivsi ih tako slobodnijim. U slicnoj sam situaciji tako da sam veoma upoznat sa tematikom. Iz svega prethodno navedenog, ne zelim ni da se ozenim devojkom iz Srbije. Jednostavno, niste vredne kvalitetnih muskaraca a zalite se na njihov nedostatak.

eee

pre 5 godina

Samo da vam kazem jedno-svaki koji je vredeo se ozenio. Ali svaki. Samo se vi tesite.
Muskarac koji je lep, pametan, obrazovan i uspesan NEMA SANSE da ostane bez zene,ali nema sanse, ima da se lepe za njega samo tako. Ovde u komentarima se naveo primer nekog 'idealnog' koji ne moze da nadje devojku, pa to je smesno stvarno... Osecam da je covek ili ekstremno ruzan ili ima gadan karakter ili ako je zaista sve navedeno - onda sam ima previsoke kriterijume pa je zato sam. Znaci daleko od toga da je idealan.

Filmofob

pre 5 godina

Nemate vi deco pojma. Ja sam se mlada udala pa sam prevarila mog muza sa dva crnca jad smo bili u africi. Bolje da se nisam ni udala, jer sam se razvela. Sad sam ovde u EU i uzivam sa muzem strancem koji mi sve cini, a ja opet nisam zadovoljna i sve se okrecem za crncima na ulici. Tako da, odlozili brak ili ne, necete biti zadovoljni ni u kom slucaju, nista ne brinite.

Nevena

pre 5 godina

@ nikola
To nije prirodno. Prirodno je da osoba ide spram sebe, bar prema moralno- intelektualnim sposobnostima ,obrazovanju i manje vise prema fizickom izgledu. Pozeljan je da to sve bude manje vise priblizan nivo. Prirodno su muskarci visi od zena, ali nisu prirodno ruzniji od njih tako da tvoj argument ne vazi. I u principu kako to da samo kada je lepota zene u pitanju zelite lepsu od sebe, a kada je pamet i obrazovanje u pitanju radije birate neku koja je bar na jednoj stepenici nize od vas, jer ocito ne volite da je zena pametnija od vas. Odgovor je - zeni pripisujete vrednost pre svega po njenom fizickom izgledu i otuda citav problem u musko- zenskim odnosima jer gledate zenu kao trofej ne kao licnost. I da imate idealnu zenu po vecini kriterijuma vi cete zavideti onom coveku koju prosto ima zenu koja je samo lepa ili je lepsa od vase. Mnogi muskarci sa godinama i zreloscu to prevazidju ( nekome to dodje u kasnim 20 tim, nekim u 30 tim , nekima u 40 ili kasnije) ali dosta njih ostaje nezrelo i neosvesceno tokom celog zivota. Oni prvi se ozene i srede , pocnu da cene zene na osnovu istinskih vrednosti koje nisu prolazne a drugi ostaju frustrirani , nesrecni i kivni na ceo svet, narocito na zene jer ne mogu da prezale sve te lepotice koje su ih odbile tj nisu htele. Sujeta do neba. Odrastite konacno.

Nemanja

pre 5 godina

@ nikola
Ti decko ocito imas neki veliki problem. S obzirom koliko potenciras visinu , reklo bi se da si neki hobit, ali bukvalno. Ja sam 173 cm visok i nikada nisam imao problem da nadjem devojku za sebe, a spadam u nize- srednje visoke momke . Nisam imao ni lose situacije da me devojke nipodastavaju zbog visine, jednostavno i ja zelim devojku koja je malo niza od mene pa nisam ni gledao vise od sebe .Mada imao sam i dve koje su bile par cm vise od mene i to je bilo super dok je trajalo. I opet sam imao i te kako veliki izbor da biram jer sam i pametan i obrazovan, duhovit. Bilo je ekstra riba koje su pre birale mene nego nekog bas bas zgodnog od 190 , ali odabrale su mene. Nemoj da shvatis pogresno, ali zaista mislim da imas problem. U mom drustvu svi su normalni obicni momci i ne vidim da iko ima neki veliki problem da nadje devojku za sebe, a nisu ni bogati, ni lepi , ni ne znam koliko visoki. Ali ni njihove devojke nisu mis sveta. Mislim da je u tome problem.

Ma nije nego

pre 5 godina

@Ana @Filmofi @I tako...

Moje prethodno izrazeno misljenje je formirano na osnovu 20-ogodisnjeg iskustva, tako da je i vise nego tacno. Vasi komentari i par navedenih primera sigurno ne mogu promeniti moja uverenja. Na svaki od vasih primera ja mogu navesti desetine drugih koji pobijaju vase razmisljanje. Prihvatite realnost i suocite se sa cinjenicama.

Snezana

pre 5 godina

@ nikola
Gospode, kakve nebuloze. U mom okruzenju, sa faksa , ni jedna drugarica nema niti nekog zgodnog baju od 190, niti nekog bogatasa. Sve imaju normalne obicne momke, neki studiraju neki rade. Odakle ti to da zene biraju po visini? Ocigledno imas neki kompleks vezano za visinu, pretpostavljam da si nizak cim si se toliko uhvatio za visinu.
Inace svi se muskarci " ubise" da nam dokazu kako je normalno sto zele lepoticu. Hahhahah, smesno.

Kina

pre 5 godina

@Horaio Kejn
Hoće ga, hoće, ali on neće te, nego traži one koje bi nekog boljeg.
@Dg. Tako je, kao i svaki seljober što bi neku prelepu, situiranu, sa odličnim poslom. Nema toga, takve traže bolje... Neka se zadovolje nekom naspram sebe. Svaki da zna gde mu je mesto, a ne da kuka po ženskim portalima.

@Ma nije nego

pre 5 godina

Druže, tebe pucaju kompleksi. Ne znam gde si studirao, i kakve si koleginice hteo koje su se tada zabavljale sa lovatorima. Kod mene na fakultetu je bila samo jedna takva, a taj njen je poznati sportista, i udala se za njega, ali je ona daleko od lepotice. Uz srednjoj su bile dve koje su se samo sa mnogo starijima viđale. To je sve. Ostale su normalne. To si ti hteo neku vrhunsku, a sebe ne gledaš, pa si sam sebi nabio komplekse, i sada, dvadeset godina kasnije, nemaš 20 god iskustva, nego 20 god rasta tog kompleksa. Prihvati sebe, inače će ti život proći u tom besu. Budi realan dok gledaš u ogledalo, unutar sebe i u bankovno račun, i nađi neku koja ti prija, mani se tih koje te neće.

Milena

pre 5 godina

@ ma nije nego
Kad kazes " te koleginice" sigurna sam da ne mislis na koleginice s faksa koje su prosecnog izgleda nego na one koje su bas lepe i koje uvek imaju puno udvaraca. Ja sam se udala za kolegu s faksa, nit je bio bogat, nit lepotan ali zato pametan i dobar covek, nacitan, veoma duhovit. Ni ja nisam lepotica. A znam dosta drugih kolega s faksa koji bi jurili za lepim koleginicama, a one ih naravno nisu htele pa sad ovde pisu frustrirajuce komentare. Neko je dobro primetio u komentaru " vi koji jurite za lepoticama ste stvorili sponzoruse". Zaista se nekad pitam kako je moguce da je obrazovan , pametan, pa i uspesan muskarac u sustini ipak tako glup i tako povrsan kada je u pitanju fizicki izgled zene. Ili se sve kako je primetila Nevena sve svodi na osvajanje trofeja i na taj nacin sticanja titule alfa muzjaka?

Ehhhh

pre 5 godina

U situaciji gde svaka seljanka smatra da zaslužuje milijardera nema govora o normalnim medjuljudskim odnosima. Ljudi prvo moraju da nauče da se orijentišu i shvate gde im je mesto.
(Dg., 15. decembar 2018 09:44)

U situaciji gde svaki siromasni prosecnjak smatra da zasluzuje lepoticu takodje. Oni tek ne shvataju gde im je mesto.
A te tvoje "seljanke" su mozda seljanke ali su atraktivne seljanke svakako. Prosecne ne ocekuju ni milionera ni milijardera samo da ima neki posao.

Filmofil

pre 5 godina

@Ma nije nego

Zanimljivo. Ovde u mom inostranstvu nasi parovu. Muz inzenjer, zena lekar (specijalista); zena lekar (specijalista), muz ekonomista, muz inzenjer, zena ekonomista; dva inzenjera. Svi rade i to na dobrim poslovima. Razlicit nivo je samo tamo gde su muskarci namerno hteli zenu kojom misle da ce da dominiraju. Ima par tako besnih i to intelektualci. Sljakerske familije, rade ljudi i normalno su. Moja skolska drugarica je dr ing, muz takodje. Nasi napolju, tamo se i sreli. Ako stvarno trazi to sto tvrdis, trazi na pogresnom mestu.

Biljana

pre 5 godina

@ nikola
Ne slazem se jer muskarci su prirodno visi od zena tako da ocekivanje da muskarac bude visi od zene i nije ocekivanje, vec je u vecini slucajeva prirodna datost. Mislim i ne mora biti visi ali je tako u vecini slucajeva jer i jednom i drugom polu se tako vise svidja a ako je prosecna zena u svetu visoka oko 168 onda je 95% muskaraca vise od nje, tako da je to potpuno prirodna stvar. Naravno ima lujki koje preteruju u svemu pa i vezano za visinu muskarca ali opet zapitajte se zasto jurite takve lujke.
A da imaju lepu zenu, to je bitno svim muskarcima, ali jos vise je bitnije onima koji nemaju ni novac ni neki posao , ni obrazovanje , jer njima samo tako ostaje mogucnost da budu" bolji " od drugih muskaraca , jer samo tako mogu, jer nemaju druge kvalitete, da se takmice sa drugima, pa bar da se takmice sa muskarcima oko zena koje " poseduju" . Opet dolazimo do toga da muskarci gledaju zene kao na trofej. Moram napraviti digresiju posto ima donekle veze sa ovom temom. Kada je ubijena neka zena, 90% muskih komentara je bilo " steta , kako lepa zena" . I onda su zene napisale " znaci da nije lepa ispada da ne bi bilo steta". Meni takvi komentari jasno govore o muskom mentalnom sklopu.

Sonja

pre 5 godina

Dovoljno je samo procitati komentare zena i komentare muskaraca i sve ce vam se samo kazati. Zene su mnogo superiornija bica u svakom pogledu. Njihovi komentari idu u srz stvari, vidi se da su u pitanju visookobrazovane zene, neke su i uspesne u poslu, za razliku od muskih koji su luzerski tipa nisu nas htele, jadni mi, odbile su nas lepotice i sl. Strasno. I onda se pitaju zasto su sami.

Nikola

pre 5 godina

@(Nevena, 20. decembar 2018 10:33)
Naučno je dokazano da je muškarcima lepo 8 od 10 žena. A ženama 2 od 10 muškaraca. Tako da je tačno da su žene u proseku lepše muškarcima nego što su muškarci ženama. Muškarcu pripisujete vrednost pre svega po visini i otuda čitav problem u muško-ženskim odnosima i tako visoke, gledate ih kao trofej a ne kao ličnosti sa kvalitetima. Mnoge žene sa zrelošću to prevaziđu (nekim to dođe u kasnim 20 tim, nekim u 30 tim, nekima u 40 ili kasnije), ali dosta njih ostaje nezrelo i neosvešćeno tokom celog života. One prve se udaju i srede, počnu da cene muškarce na osnovu istinskih vrednosti, a ove druge ostaju frustrurane, nesrećne, kivne na ceo svet, naročito na muškarce jer ne mogu da prežale sve te visoke koji su ih iskoristili ili ignorisali a oženili druge. Sujeta do neba. Odrastite konačno.

Nevena

pre 5 godina

U sustini @ Gabi je sve objasnila. Problem muskog sveta se svodi na to sto imaju prevelika ocekivanja vezana za zenski izgled , jer cak i kad nadju zenu koja je sva u full-u osim izgleda, znaci ima sve obrazovanje, posao, novac, imovina, dobra osoba, ali nema fizicki izgled koji oni smatraju da zasluzuju , oni je nece hteti . Problem je u tome sto muskarci zene gledaju pre svega kao trofej , ali na taj nacin sto osvajajuci trofej zenu oni sebi dizu cenu, jer eto kakav sam ja veliki muzjak kad sam uspeo da " ulovim" takav trofej. Trofej zena se definise pre svega po izgledu, to je zena lepotica, plus ako je obrazovana , ima novca i posao , onda je top trofej. Ali izgled je broj jedan.
Muskarci cini mi se , kao sto markom auta, sata, telefona, koji poseduju definisu sebe u odnosu na druge muskarce, isto to rade i sa zenama sa kojima su , jer i njih dozivljavaju kao posed ili deo sebe kojim pokazuju ko su i sta su. Mnogim muskarcima, a narocito onima koji imaju novac, imovinu i obrazovanje pa misle da imaju pravo da biraju za sebe najbolje i najlepse je " ispod casti" da budu sa nekom koja je isto tako obrazovana, uspesna, ima novca, ali nije lepotica. Oni tada sebe gledaju kao da nisu dovoljno muskarci, dovoljno alfe jer njima je " posedovanje" lepotice jedan od najvecih znakova da su pravi muzjaci i generalno odraz uspesnosti. Isto kao i sa posedovanjem auta , sata, stana u nekom delu grada i sl. Sto je auto, stan, deo grada, sat, bolje kotiran oni se posedovanjem toga osecaju uspesnije. Isto je i sa izgledom zene. Ali to onda nije problem sa zenama i time kakve su one, vec je problem za psihologa i razgovorima o tome kakve komplekse imaju ti muskarci i kako da ih se rese da bi bili srecni.

Ana

pre 5 godina

@ ma nije nego
Nije bas tako. U mom drustvu vecina parova je istovetna ali u smislu da su zene te koje su vise obrazovane( fakultet sve imaju, master, cak i nekoliko doktora nauka ima medju njima, a muskarci neki imaju srednje skole, ali uglavnom neke vise skole ali maksimum im je fakultet) ali muskarci vise zaradjuju. To je gotovo pa pravilo a ima veze sa drustvom u kojem se " muska" zanimanja vise placaju bez obzira na nivo obrazovana. Izuzeci su retki. Muskarci su bolje placeni i kad su manje obrazovani a tek kad su obrazovani , obrazovana zena ce u 90% slucajeva zaradjivati manje od njega. Npr u mojoj struci muski programeri zaradjuju skoro pa duplo od nas zena programera, iako jednako doprinosimo poslu. Isto i sa web dizajnerima i dizajnerkama. Vise se ceni lekar hirurg nego njegova koleginica, a imace i vise pacijenata. Takodje muskarci ne samo da vise zaradjuju oni i nasledjuju kuce i stanove( iako imaju i sestre) a posto vise i zaradjuju samim tim poseduju vise imovine. Iako voze i muskarci i zene muskarci voze bolje automobile jer hoce da se pokazu, to im je statusni simbol. Nadalje, taj muskarac ce u 99% slucajeva gledati kako zena izgleda i tako ce birati devojku za sebe , po izgledu, umesto da trazi neku slicniju sebi po osobinama, obrazovanju. On misli da ako zaradjuje vise da zasluzuje lepsu. Al ajde njega da i razumemo ali ovde i najveci dekintosi hoce lepoticu. Sta reci..

Gabi

pre 5 godina

@ ma nije nego
Aman covece, apsolutno nije problem ako taj inzenjer koji je sutuiran, obrazovan , imucan, trazi isto takvu zenu( iako smatram da ljubav ne treba da ima veze sa bilo kakvim kalkulacijama i proracunima ko ima sta i sl) . Problem je ako ocekuje a 99, 99% takvih u Srbiji ocekuje da uz sve to MORA da bude lepotica. Ja imam sve to pobrojano , i obrazovanje i dobar posao, super platu, svoj stan i auto koje sam sama zaradila plus imam jos jedan nasledjeni od babe i dede, ALI , nisam lepa po nekim danasnjim standardima, nit sam visoka, nit imam duge noge, nit imam velike grudi, imam prijatno simpaticno lice i to je sve. I nema teorijske sanse da nadjem sebi muskarca istog takvog poput mene ( sto i ne trazim , bar ne po bogatstvu i zaradi) zato sto ti koji imaju to sto imam i ja, oni hoce uz sve to i lepoticu, jer smatraju da imaju pravo na to. Ej, pa oni hoce da trampe svoje obrazovanje, posao, novac za pre svega lepoticu koja je usput i sve ostalo nabrojano. A pri tom sami nisu lepi , niti zgodni. Ali misle da time sto imaju para , imovinu, da zasluzuju neku koja je uz sve to jos i lepotica. A posto imaju problem da sve to dobiju u paketu ( a ni sami nisu paket) onda se ovde zale i kukaju na " nepravednu" sudbinu.

Filmofil

pre 5 godina

Ma nije nego, 18. decembar 2018 12:49

Koju realnost? Pa sa kim je taj covek studirao? Isao na vezbe? Radio laboratoriju? Je li imao koleginice? Prave li tehnicki fakulteti brucosijade zajedno sa farmacijom i medicinom?
Ti tvoji koju su nasli te zene, nasli su ih jer su takve hteli, da one konformiraju svoj zivot njima i njihovoj karijeri samo sto tebe nisu obavestili. Znam i jedan par gde je ona dr nauka. Ne da joj da radi, Srbine. Zena u depresiji.
Citas li ti ostale komentare ovde? Sa razumevanjem. Ti si devijacija, a ne pravilo tu ako su ti takve preference.

Nikola

pre 5 godina

@(Nevena, 18. decembar 2018 15:13)
Kao što žene žele visočijeg od sebe, kao trofej. Ali to onda nije problem sa muškarcima i time kakvi su oni, vec je problem za psihologa i razgovorima o tome kakve komplekse imaju te žene i kako da ih se rese da bi bile srecne.

I tako...

pre 5 godina

@ ma nije nego

Više devojaka završi fakultet nego momaka, tako da u startu grešiš, a ostatak komentara su čiste predrasude. Biće ipak da si nešto ljut.

Sandra

pre 5 godina

Sve je to pretakanje iz šupljeg u prazno. Reći ću vam drage moje šta je za brak najvažnije: dobar seks, i novac. Stara je izreka “beda na vrata, ljubav kroz prozor”. O značaju seksa ne treba trošiti reči, makar na ovim stranama o tome možemo svakodnevno da čitamo. A mladi kao mladi, u krevetu još imaju da uče, a novca baš i nemaju. Zato i ne stupaju u brak pre tridesete. I u pravu su!

Dusan

pre 5 godina

@ nevena
Ti si napisala da je Gabi napisala sustinu, a ja kazem tebi na tvom komentaru jedno veliko bravo. To jeste poenta u muskom svetu. Stalno nadmetanje ko je bolji, jaci, ko vise zaradjuje, ko vozi bolji skuplji auto, ko ima lepsu i zgodniju devojku to jest zenu. Pa cak i svalerku. Tim stvarima definisemo sebe ko smo i sta smo. A sto se tice zena i toga da nam je najvazniji izgled , mislim na vecinu muske populacije, potpuno si u pravu, jer muskarci nikada nece biti zavidni drugim muskarcima na tome sto ti drugi imaju pametniju ili obrazovaniju zenu, ni imucniju, niti bolju kao licnost ili bolju domacicu, ali ce zato biti opasno zavidni ako je tudja zena lepsa i zgodnija od njihove. Inace sam i sam bio u situaciji da budem prozvan kao sonja, nesposobnjakovic od strane nekih drugih muskaraca, jer sam ozenio zenu koja je prosecnog izgleda za njihove standarde ali je savrsena u svakom drugom smislu. Jer po njima mora da sam nesposoban iako imam fakultet, svoju firmu, velike pare, nekoliko stanova koje sam kupio, ali jbg nemam lepu zenu , bas kako ti kazes po njihovim standardima, i ja sam za njih gubitnik i nesposobnjakovic. I to samo zato sto nemam lepoticu za zenu. To je nazalost nacin na koji vecina nasih muskaraca vrednuje zenu- kroz izgled. Otuda i problem u ljubavnom zivotu jer umesto da se bira po tome ko nam prija vise se bira da se pokaze narodu tj okruzenju i da se takmici sa njima.

Ma nije nego

pre 5 godina

@Filmofil

Dok smo studirali, te koleginice bas i nisu obracale paznju na nas studente. Sta ce im student kad mogu da se zabavljaju sa advokatom, bankarom, sinom nekog privrednika,... sa nekim ko ce ih voditi na letovanja, ruckove, vecere, gradske dogadjaje, kupiti telefon, parfem,... Nije pravilo ali uglavnom su bili takvi komentari i ja se svega veoma dobro secam. Inace, te devojke sa kojima sam studirao (dakle inzenjerke po struci) uglavnom rade izvan struke, fakultet su zavrsile cisto da bi jednog dana rekle "eto, ja imam fakultet", a i to sto zarade utrose (ili tacnije receno "investiraju") u izged.

Sto se tice tvoje recenice "Citas li ti ostale komentare ovde? Sa razumevanjem", moram da primetim da je veoma sramotna i uvredljiva. Svako ima pravo na svoje misljenje. Nasa misljenja se razlikuju ali je veoma sramotno sto ti zelis da "nametnes" svoje misljenje kao jedino i ispravno, i jos pritom podrugljivo vredjas. Nemam reci.

Brainiac

pre 5 godina

Najbolje su mi ove zene koje se zale kako muskarci imaju prevelika ocekivanja kad je njihov izgled u pitanju.
Pa cekajte, ko je za to kriv? Da li vas mi teramo da se sredjujete i sminkate svaki put kad izadjete iz kuce?? Cak i u ranu zoru imate kilo sminke na sebi. Vi ste same sebi nametnule nerealne standarde zato sto se iz petnih zila trudite da se prikazete lepsim nego sto jeste.
Budite prirodne, pa ce se i ocekivanja muskaraca vratiti u normalu.

Filmofil

pre 5 godina

@Filmofil

Dok smo studirali, te koleginice bas i nisu obracale paznju na nas studente. Sta ce im student kad mogu da se zabavljaju sa advokatom, bankarom, sinom nekog privrednika,... sa nekim ko ce ih voditi na letovanja, ruckove, vecere, gradske dogadjaje, kupiti telefon, parfem,... Nije pravilo ali uglavnom su bili takvi komentari i ja se svega veoma dobro secam. Inace, te devojke sa kojima sam studirao (dakle inzenjerke po struci) uglavnom rade izvan struke, fakultet su zavrsile cisto da bi jednog dana rekle "eto, ja imam fakultet", a i to sto zarade utrose (ili tacnije receno "investiraju") u izged.

Ma nije nego, 19. decembar 2018 11:32)

Ja tebe nicim nisam uvredila. Sem ako uvreda nije sto sam uopste iskazala svoje misljenje ili bolje receno cudjenje. To je znacilo da u muskim komentarima (vecini) ne traze takve zene kao ti. I to je sve. Nisam ti rekla da si glup, to su tvoje projekcije. Nista sramotno i bezobrazno, sem ako je svako ko misli drugacije od tebe bezobrazan. Da li neko radi u struci ili ne, u Srbiji je sreca da ima posao uopste. Posto gotovo da nema proizvodnje sem u JP gde da rade. Gomila ljudi kroz radni vek prodje sve od projektovanja do komercijale razlicitim redosledom. Znam to jer sam inzenjer sa godinama rada iza sebe u core struci. Ako meni odgovaras na ovaj nacin na komentar koji nije bio zlonameran, svaka ti cast kako funkcionises u grupu gde moze biti deset razlicitih misljenja i jos toliko razlicitih poslovnih kultura.

Nikola

pre 5 godina

@(Nevena, 19. decembar 2018 11:53)
Prirodno je isto i da su žene u proseku lepše. I muškarci vole da su lepše. Ne vidim problem s'toga u očekivanju lepše devojke. Izrazita lepota znači samo jako lepim momcima jer im je teže da pronađu malo lepšu od sebe. Ostalim momcima je lepota nebitna jer manje više većina devojaka im je lepo i odgovara.
Potpuno druga dimenzija je kada je devojka izrazito niska a očekuje samo visoke muškarce i želi da trampi svoje lepo lice i druge duhovne i materijalne kvalitete za njegovu visinu.

Jjhh

pre 5 godina

Ma da, zlikovci, a tako je lako rešiti stambeno pitanje, opremiti porodicu, kupiti auto itd, sve im na tacni a oni neće. I posebno žene, biti samohrana majka je prosto ko pasulj, a one neće da rizikuju, užas.

Gaca

pre 5 godina

Danas mnogi misle kako je sramota pokazati slabost, ranjivost i zbog tog lako dizu ruke od ljubavi. Mnogi su sami jer se boje dati sebe u potpunosti nekome a to znaci pokazati sebe takav kakav si, nesavrsen u vremenu gdje se sve vise potencira savrsenost. I prije se tesko zivjelo...to je sad samo izgovor.

Aleks

pre 5 godina

A zašto je brak imperativ? Zašto MORA da se stupi u brak? Zašto su oni koji nisu zainteresovani za brak automatski obeleženi kao osobe sa kojima nešto nije u redu?

Nikola

pre 5 godina

Da li trebam da crtam ili sam dovoljno ilustrovao na konkretnim primerima. Oba pola su licemerna. Čak i kritike su licemerne. Da ne pišem sada isto kako neka ima komplekse jer nije ni malo lepa. Ne vredi, licemerni ne vide nikada šta rade.

Opustite se i ne pokušavajte da isterujete svoju jednu stranu nego sagledajte dobro obe strane i videćete lako istinu. Nikakva agenda ne može da se progura na silu, već je potreban dvosmeran pristup i pre svega iskren a ne krajnje licemeran i jednosmeran. Odjavljujem se sa ove temice.

maja

pre 5 godina

Ti “mladi” su nečija deca, jel tako? Tu decu je neko vaspitavao...pretpostavimo da su to, u vecini slučajeva, bili njihovi roditelji...pa iz toga proizilazi..kakvi roditelji, takva i deca, ili ti “mladi”...Znaci da uzrok tih i takvih “mladih” (egicentricni...posvećeni samo sebi i svojim potrebama i sl), ne treba traziti u njima samima, oni samo posledica, vec je uzrok problema u onima koji su te “mlade” vaspitavali, ucili i odgajali! Mada, pored nabrojanog, veliki uticaj ima i genetika...Tako da je to mnogo dublji i veći problem, nego sto izgleda...

Ненад

pre 5 godina

Što bi rekao Del boj, kada ga je bivša verenica, kada su se sreli posle mnogo godina, pitala da li se oženio: "Neee, nikad se nisam svideo samom sebi. " LOL...

neko

pre 5 godina

Moje visedecenijsko iskustvo kaze ovako- niko nikada nije dobio sve, niti ce. Tako da, biraj po kriterijumu koji ti je najbitniji, bila to lepota, izgled, dobrota ili nesto trece, a od ostalog odustani. Ako jos nesto dobijes u paketu, dobro je, ako ne, dobio si ono sto ti je najbitnije