Žena koja je okrenula modni svet naglavačke i stvorila najpopularniji parfem svih vremena

Koko Šanel bila je francuska modna dizajnerka i poslovna žena koja je ostavila neizbrisiv trag u izgradnji stila žena širom sveta. Rođena je kao Gabrijel Bonur Šanel u Parizu.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Nacisti, bla, bla, a tema je ona u modnom svetu. Glupi hejteri, kad nemate nista pametnije uhvatite se za nesto peto i samo o tome drvite...
   (pitam se pitam, 10. januar 2019 23:21)

  # Link komentara

 2. Parfem Coco Chanel Mademoiselle obožavam! I samo njega koristim!
   (Ona, 10. januar 2019 12:33)

  # Link komentara

 3. Tokom nemacke okupacije Francuske Koko je bila nacisticki agent pod sifrom F7124, radila je direktno za glavnog nacistickog obavestajca Valtera Selenberga sa kojim je bila i u emotivnoj vezi. Osim toga bila je ljubavnica i jednog nacistickog diplomate sa kojim je zivela u pariskom Ricu. Kada je Selenberg ranije pusten iz zatvora gde je bio osudjen kao ratni zlocinac, a usled raka jetre, ona mu je platila lecenje u Svajcarskoj, a kad je umro platila mu je i sahranu i nadgrobni spomenik. Samo usled toga da se izbegne veliki skandal, posto je bila simbol francuske mode, De Gol je potom naredio da se podaci o njenoj saradnji sa nacistima stave pod tepih i dozvoljeno joj je da se vrati u Francusku iz Svajcarske. Ko u ovo sve ne veruje, neka procita njenu skorasnju biografiju, pisanu na osnovu velikog broja nemackih i francuskih dokumenata, a koju je napisao Hal Von. On je jasno dokazao da je "fina" Koko bila pravi nacisticki agent.
   (Dzoni, 10. januar 2019 12:12)

  # Link komentara

 4. "Pa sad ako joj je partner bio Artur Kapelo, ona i nije mogla ovoriti nista drugo do butik sa šeširima (cappello = sesir na talijanskom).
  (dvorska_luda, 10. januar 2019 11:41)

  # Link komentara

 5. U ovom kratkom članku, dosta toga lepo napisanog o ovoj ženi. I nešto novo sam naučio.
   (Mmm, 10. januar 2019 11:41)

  # Link komentara

 6. Taj miris uvek imam ...nema mu ravnog ... obožavam ga
   (luda, 10. januar 2019 10:49)

  # Link komentara

 7. I bila nacisticki agent i ljubavnica nacistickog obavestajca Valtera Selenberga. Cak mu je o svom trosku podigla nadgrobni spomenik u Svajcarskoj.
   (Mare, 10. januar 2019 10:28)

  # Link komentara

 8. I vrlo tesno sarađivala sa nacistima.
   (Goran Pavlov, 10. januar 2019 10:22)

  # Link komentara