Retkost među poznatima: Glumica iskreno o tome zašto je uzela suprugovo prezime

Glumica Prijanka Čopra pre dva meseca udala se za muzičara Nika Džonasa, a sada je službeno promenila svoje prezime u Čopra Džonas.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. ova kad se nasmeje ustima dovaca nos. de stavi crveni karmin
   (mrle, 8. februar 2019 23:05)

  # Link komentara

 2. Moja majka je zadrzala svoje prezime, ocu to nije smetalo. Smetalo je strinama i tetkama sa osnovnom skolom, koje ni nemaju svoje misljenje i onako. U to vreme je to bio skandal ali moje roditelje to nije zanimalo. Cak su i jedne novine pisale o njima :) Ja nosim ocevo prezime. Moji roditelji su bili u braku 30 godina sve do oceve smrti.
  Vecu i lepsu ljubav ja nisam nikad videla, mislim da su se voleli do poslednjeg trenutka :(

  jel treba da napomenem da su mi se maltene sve gorepomenute tetke i strine razvele zbog svrljanja? :) kako su 'postovale' svoje muzeve i prezime smo videli...
   (jooooj, 8. februar 2019 13:23)

  # Link komentara

 3. ja sam za to da zena uzme ono sto joj odgovara, ako se prethodno lepo dogovorila sa svojim muzicem - uz kaficu i poljubac.
   (dobar kajmak, loš sir, 8. februar 2019 10:52)

  # Link komentara

 4. ( Petar, 08.februar .2019 7.32 )


  Ko je Vama drmao kavez Petre? Zvučite vrlo ogorčeno... Kao da Vam je ženski rod kriv za neku nesreću?
  Da li će neko da menja lično ime je isključivo i samo stvar te osobe i nikog više. Ni tate, ni mame, ni muža, ni nikoga. Mama neće biti manje mama svom detetu ako nemaju isto prezime a pogotovo neće uticati na to kakva je mama svom detetu. Da li će porodica skladno živeti nema veze sa tim ko se kako zove i preziva.
   (Vesna, 8. februar 2019 09:50)

  # Link komentara

 5. Jedno prezime pokazuje jedinstvo, a dva u najboljem slucaju savez (interesni), ako ne i rascep (princip se lakse uocava na imenima kompanija). Da li je logicno da muz uzme zenino prezime? Da, ako ce zena uvek istupiti da fizicki brani muza i sutra decu, da ponese tezak teret, da sidje pod prljavo auto, podrum, kanal. Sve dok je suprotno, logicno je da zena uzima prezime muza! Ali, ne dozvolimo da nas cinjenice ometaju u zakljucivanju. Zabavnije je malo roljnuti i naduvati, il sujetu podgrejati, pa imati "misljenje" ;)
  (deki, 8. februar 2019 09:48)

  # Link komentara

 6. HH, Prijanka i jeste ime.
  aaa, pišeš koješta, na osnovu čega?! Nikoga u svetu nije briga odakle si, to je važno samo na Balkanu.
  Petre, ne propada porodica zbog prezimena, a tvoju ćerku i ženu mogu samo da sažaljevam. Samo, upravo su devojke "da patrijarhalnim vaspitanjem" te koje prve iskoče iz nametnutog im oklopa. Videćeš. A sinovi s takvim vaspitanjem su često nasilni u porodici.
  Neka svako nosi prezime koje hoće. Inače, u Italiji, zemlji koja ima, možda, najsolidniju porodicu na svetu, ne postoji mogućnost uzimanja muževljevog prezimena, niti dodavanja.
   (j., 8. februar 2019 09:39)

  # Link komentara

 7. Pogrešan naslov: Nije "uzela", nego je "dodala"! Velika je razlika između te dve opcije.
  (Žena sa dva prezimena, 8. februar 2019 08:14)

  # Link komentara

 8. Ja ne bi nikad uzeo zenino prezime !
   (holivudski frizer, 8. februar 2019 08:13)

  # Link komentara

 9. @ (mamakoka, 08. februar 2019 03:24)

  Meni bi bilo mnogo glupo da se moja žena preziva drugačije od moje dece. Al ko sam ja da se pitam...
   (ja, 8. februar 2019 07:41)

  # Link komentara

 10. I ja sam mislila slično. Sad smatram da je to cista glupost.Svako treba da se zove kao i pre braka.Naravno uvek sam za to da postoji izbor.
  (mamakoka, 08. februar 2019 03:24), a deca!? i deca mamino, je l' da? U stvari to je maminog oca tj dede... Znači nemate ništa protiv partijarhalnog nasleđivanja prezimena osim u svom slučaju. E pa zato porodica propada, zato što više nismo jedno nego je i dalje svako svoj. Imam žensko dete, reći ću joj, kad se bude udavala, da uradi kao njena majka. Imam i muško, još ranije ću mu reći da emancipacija uopšte nije pozitivna stvar. Muškarci su postali mlite, a za žene, što više obraćam pažnju vidim da ste generalno mnogo gore od nas. Isto kao mačke, da su velike ko psi, klale bi nas po ulicama.
   (Petar, 8. februar 2019 07:32)

  # Link komentara

 11. @jokac
  Za razliku od Srba, ona se ne stidi svog porekla i prezimena, jer je svoj uspeh postigla pre svega u Indiji, a Holivud je dosao kasnije. Iako je tebi, kao prosecnom Srbinu, koji kad ode u inostranstvo krije ko je i odakle je, koji je u vreme ratova lagao kako je Hrvat i SVE NAJGORE pricao o Srbima da bi ga bolje prihvatili gospodari, neshvatljivo da neko ne krije svoje poreklo, Indijci to uopste ne rade. U sustini, Srbi su jedini koji to rade, konstantno se ulizuju strancima i glume veceg katolika od Pape.
  (aaa, 8. februar 2019 03:45)

  # Link komentara

 12. I ja sam mislila slično. Sad smatram da je to cista glupost.Svako treba da se zove kao i pre braka.Naravno uvek sam za to da postoji izbor.
   (mamakoka, 8. februar 2019 03:24)

  # Link komentara

 13. ko?
   (zajebant, 8. februar 2019 02:43)

  # Link komentara

 14. Danas te napadnu ako si normalan...
   (Kleopatra, 8. februar 2019 01:45)

  # Link komentara

 15. Da je situacija naopaka, on Čopra a ona Džonas, da li bi i tada dodala njegovo prezime? Nešto sumnjam...
   (jokac, 7. februar 2019 23:36)

  # Link komentara

 16. Ja sve vreme mislim Prijanka joj ime ?
   (HH, 7. februar 2019 22:06)

  # Link komentara

 17. Nego šta. Ja bi zakonom uveo da žena uzima muževo prezime. Nemoj mi te Kardašijan fore hoće zadrži svoje prezime, mora neki red da se zna.
   (Zeus, 7. februar 2019 21:38)

  # Link komentara