Zašto je bolje biti "tatina ćerka" nego "mamin sin"?

Ponedeljak, 20.05.2019.

19:30

Izvor: novosti.rs

Zašto je bolje biti "tatina æerka" nego "mamin sin"? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

Boziji sin

pre 4 godine

Cekajte da izvadim cuclu, pa i ja da kazem nesto.
....
Mamaaaaa!
...
OK, sad sam malo bolje. Volim sve ljude koji rade na svom razvoju, ali imam simpatiju i razumevanje za sve koji su i dalje zaglavljeni u svetu transakcija. Sve je to deo puta, ali su na kraju svi odgovori u nama samima.
Cucla nazad, Cao.

Marijana

pre 4 godine

Maminim sinovima ni veze ni brakovi nece uspeti, jer imaju problem, pa onda isfrustrirani ce doci ovde da bacaju hejt...oni pocinju sa pricama sreo sam ovu ova je ovakva, ona je onakva ugavnom ne valja nijedna, ustvari ne valjaju oni, to je taj patoloski odnos sa majkom, i neadekvatno vaspitanje. Normalna majka, nauci sina da bude samostalan, kupa se redovno, kuva sam sebi, ukljuci masinu, ne ceka mamu, i podstice ga da se ozeni, ne puni mu glavu da su sve zene lose.Tako da mamini sinovi,sedite i posmatrajte svoje majke slusajte njihove reci, one vam zele dobro, ali vas upropascavaju. Tatina cerka, pa cudan pojam, jer zensko dete cesto se sa majkom poistoveti,ali ako devojka ima dobar odnos sa ocem ona ce imati dobar odnos i sa drugim muskarcima, tako da to je dobro zapravo za njih, zene.

Gotovo

pre 4 godine

@(M, 21. maj 2019 15:36) Jaooo sta procitah. E ovako, kako onda objasnjavate to da godinama idem po raznoraznim seminarima, konferencijama, radionicama, sastancima,.. i u 75-80% prisutnih su muskarci. Znam gomilu muskaraca koji su neozenjeni i voze skuplje i luksuznije automobile, neki od njih imaju svoje firme, znam njih 15-ak koji su od SVOG novca kupili stanove (i to za kes!), onda one koji svoje devojke ili verenice vode na letovanja, izlete, izlaske, na ruckove i vecere, svadbe i druga veselja, (podrazumeva se da oni sve placaju, plus obezbedjuju prevoz svojim autom). Pokloni, parfemi, iznenadjenja,... se podrazumevaju. Retki su slucajevi da znam da neka devojka ima svoj auto (uglavnom su to kola vrednosti do 2-3.000 evra) a kamoli nesto vise. Znam gomilu devojaka uzrasta 30-40 godina koje od imovine nemaju apsolutno nista, a zato umeju da uvek budu sredjene i namirisane i jos da muskarcima nabijaju na nos kako su zene sredjene a muskarci zarozani. Neka sam ja i zarozan, ja zivim u svom stanu, i sa 500-1000 evra ulaganja u sebe cu biti kao nov i mamicu uzdahe devojaka a vi i dalje glumite visinu.

Bob

pre 4 godine

Da žene nisu generalno jako glupe, ne bi ih ni zanimali muškarci. Naravno, ima i jako inteligentnih žena, ali njih ne zanimaju muškarci.

Svet dakle opstaje zahvaljujući ženama, na njihovoj gluposti. Svet bi bio idealno mesto kada žene ne bi umele da govore. Nažalost itekako umeju da govore.

kloi

pre 4 godine

@...
Umesto da gledaš sebe, ti gledaš druge. To kako zebi izgleda, ne mora da znači da je stvarno tako. Kako neka da se zagleda u takvog čoveka? Šta sa njim da radi, da sluša žalopojke kako eto tamo neki šeta neku dobru, a on zaglavio sa devojkom koju ne bi? Tako većina radi, a ne gledaju sebe i kakvi su oni. Možda du svi ti koji šetaju te devojke bolji od tebe? To vam ne padne na pamet da se zapitate? Kao da ste bogom dani, svaki za sebe viče kako je baš on dobar i eto baš njega neće tamo neka koju je on zamislio

Mila

pre 4 godine

@bankar
Haha, gde ih nađeš? Meni ti deluješ kao čovek koga ništa ne zanima, zato i tražiš takve. Kada počnem bilo kom muškarcu da pričam o knjigama, smeju se i kao pa samo budale čitaju, oni mooožda pogledaju film. Kao je sramota čitati. Kao "nemaju vremena". Alapače i tračare da nema većih, ko sa kim, ko koga, ko koliko - eto to su muške teme, a više se družim sa muškarcima nego sa ženam. Tako da - pst.

U

pre 4 godine

@P76-ers
Mržnju ovde ne možeš da ne vidiš jer je komentar svakog muškarca prepun, žao mi ih je što im život prođe u tome. Tužno je kada očekuješ u komentarima tuđa mišljenja, a pročitaš izlive ružnih emocija.

Dao sam 2 500 za Badjua i iznervirao se, ali mi je lakse dok gledam dres "Kanedeinsa"

pre 4 godine

Zene sluze za seks.Postoje muskarci koji sa zenama zive, razgovaraju i imaju decu, ja takvu nisam nasao ni na faksu, a studirao sam nesto za sta treba imati "posebna" interesovanja.Zato su mi se veze svodile na seks, a ispunjenje mi je dolazilo od drugih stvari, nekih klinackih, a nekih i prilicno skupih.Vremenom potreba za seksom opada i zene mi sve manje postaju razumljive kao bica.Znam dva slucaja uspesnih muskaraca, iskusnih sa zenama koji su doziveli teske porodicne brodolome.To sta su im uradile...I nije me naucilo nicemu!

...

pre 4 godine

@(Tja, 20. maj 2019 21:26)
Ima dobrih muskaraca, ali je to i ujedno njihov najveci problem. Tesko je godinama gledati kako devojke sazrevaju sa parajlijama, muzicarima, bilderima, krimi momcima, sirovinama i ostalima kojima je cilj da je gledaju kao komad mesa sa kojim se igraju i bace. Ti dobri momci su kao poslednja rupa na svirali. Svi su se zasitili te devojke i sad taj fini treba da bude sarmantan, zavodljiv, stabilan, uravnotezen, pun razumevanja,... Ne ide to tako, pa ni mi muskarci nismo budale... Cast pojedinim devojkama koje ne pripadaju opstem haosu!

M

pre 4 godine

@mnm
Jesu frustrirani. Gledaju žene, ne mogu d ih imaju, lepe su im i privlačne, čini im se da ne mrdaju prstom a sve imaju. Ne vide koliko se naše žene muče, koliko rade, koliko se trude, koliko se neprestano unapređuju. Nemaju predaha ni sekunde jedne. Oni vide samo spolja - eto, oni bi bili sa njima i lako je ženama. Tako svi posmatraju, dok njima mame sve urade, da se oni jadni ne muče. Zato su tako mlohavi i duhom i telom. Tačno se vidi koji muškarac se hvata posla (osim na radnom mestu, koje im je obezbeđeno uglavnom od roditelja, kao i kola i nekretnina). Žene su ovde još uvek skrajnute, imale dece ili ne, bile udate ili ne, više rade i svega dobijaju manje.
Muškarci bi da ama baš ništa ne rade, ne trude se, a uz to i da imaju prelepu i prepametnu robinju. Odatle frustracije.

sara

pre 4 godine

Sudeci po komentarima zemljaci ispadose zenski sveznalci, najveci ljubavnici, najbolji partneri i ujedno najveci zenomrzci.
Dragi muskarci u vasim komentarima nesto debelo ne stima a kako vam je u zivotu sami znate ili su muzda za sve vase probleme zene krive.

P76-ers

pre 4 godine

Sve sami nepozeljni narcisoidni zenomrsci, izopaceni pornografijom, prosecni u svemu a zeljni samo dobrih riba histerisu na netu. Srecom to nije reprezentativni uzorak. Ima jos dosta dobrih muskaraca.
(Tja, 20. maj 2019 21:26)

A da se ti malo preispitaš! Mržnju vidi samo onaj ko je i traži.

bankar

pre 4 godine

kad bi na proizvoljnom uzorku BG analizirako sa kakvim zenama(uzrasta do 35 god) sam izasao na kafu 90 % je suplje sa svih strana. Nula u svakom pogledu, nist ih ne interesuje, sport, fakultet, umetnost, neka struka, bar nesto???nek je frizerka pa nek bar prica o tome cime se bavi, nek je kuvarica u nekom cafeu pa nek mi prica sta voli ili ume da napravi, bukvalno bilo sta moze i bajkerka. Ovo je strasno, ni jedna tema za razgovor samo splav, klub, flasa separe, cigare, kafa u nekom Vudu-Baru, i fazon tipa:zanm onog znam ovog. To im je zacarani krug, posetak i kraj.

bad liar

pre 4 godine

@mnm

Ima ona izreka da žena kada te voli oprostiće ti i mane, ako te ne voli neće ti oprostiti ni vrline. Nekim muškarcima se prašta sve, od manjih do većih gluposti a nekima se ne prašta ni pravo na sopstveno mišljenje. Takva raspodela uglavnom nema veze sa logikom. I kako da ne budeš frustriran kada shvatiš da živiš u ženskom svetu koji je nepravedan, surov i nelogičan, da ćeš biti nipodaštavan bez osnove dok je neko drugi na pijedestalu, takođe bez osnove. I da to sve zavisi od nečijeg podsvesnog, nesvesnog, hormonalnog ili čime god vrednujete muškarce.

Muskarac

pre 4 godine

Nazalost tatinih cera ima na prste jedne ruke a maminih i tatinih sinova na svakom koraku. Od zenskog deteta se ocekuje da ceo zivot bude tu za roditelje a da od istih nista ne dobije dok od sina se ne ocekuje nista a po pravilu dobije sve. Kako moze u danasnjem drustvu zeni biti bolje. Zena dodje sa posla, pa krene ciscenje, peglanje, pranje, kuvanje, rad domaceg sa detetom...i tek oko 9-10 moze da pocne da uradi nesto za sebe. Sa druge strane danasnje “muskarcine” dodju sa posla u 2 i dok zena obavi ono sve gore navedeno oni odspavaju, odu u kladionicu, odu u teretanu i na kraju dana zabiju se uz tv i gledaju sta oni zele dok zena iako je radila ceo dan mora da gleda sta se njenoj muskarcini gleda. Ozenjen sam, moja zena takodje radi sve gore navedeno ali zato ja sa druge strane slobodno vreme gledam da iskoristim da dodatno zaradim u vidu part time poslova a uvece kada se zasedne pred tv gledamo nesto zajedno

Iskren momak

pre 4 godine

Mmm@ ja ne krivim žene nizašta jer sam shvatio odavnoo nepoželjan osim za friend zone ćaskanje i ako se ubode neki keks. To je to ! A za druge me ne dotiče jer svako svoju muku brinu. Al'ja sam odavno prestao da verujem u bolje i prepustio se pa kako bude.

VJ

pre 4 godine

@LorD
Wow, kakva generalizacija!

Ako takve poznajete, zapitajte se zašto ne znate one drugačije, koje razgovaraju o filmovima, sportu, putovanjima, knjigama, politici, i o mnogim drugim temama iz oblasti kulture...
Nećete verovati, ima žena koje rade, ne gledaju tv, nisu odgledale sekund tih emisija koje pominjete, ne čitaju smeće i ne bave se tuđim životima, ne diskutuju o ispucalim krajevima i manikiru..
Možda i upoznate takvu neku u idućem životu, ili ne, zavisi šta tražite i privlačite.

realno

pre 4 godine

Vrlo je jednostavno otkriti sta zene zele- potpuno isto sto i muskarci. Ako je vama tesko da cuvate decu sami i nima je tesko. To sto se ne bune je zbog toga sto ne zele da ispadnu lose majke, a ne zbog toga sto je njma cuvanje dece "prirodno".
Ko sto vi ne biste hteli da uzimate godinu dana slobodno od posla koji volite da bi cuvali decu... pa ne zele ni one.
Niti vole nesto posebno da kuvaju, cast izuzetcima, niti da ciste toalet
Tako da iduci put kad se pitate sta zene zele zapitajte se sta bi vi zeleli u toj situaciji i sve ce vam biti jasno.

hardtoswallowpil

pre 4 godine

Moj otac je voleo da ima dečaka.Tako se i ponasao prema meni.Tako da ja nisam tatina ćerka.Mamina ćerka jesam.
(Teodora, 20. maj 2019 22:39)

Tuzno :(

dodji sebi

pre 4 godine

Nije da zelim da kvarim romantiku ali zene ne moraju da budu jace od muskaraca ni u kom smislu, to zavisi od osobe do osobe. Znam dosta raznih primera. Pogotovo ne kod nas, gde uglavnom ne znaju ni da se ponasaju. Jedino sto zive duze u proseku, to je tacno. Bilo bi lepo kad bi prihvatile i neke odgovornosti e ne samo da misle da su jace.
(fa, 20. maj 2019 23:51)

U zemlji u kojoj je odgovornost muskarca samo da radi i zaradjuje, dok se od zene ocekuje da radi, zaraduje, cisti, kuva, odgaja decu gotovo samostalno, jer sve je to "zenski" posao, neko kaze kako zene treba da PRIHVATE NEKE ODGOVORNOSTI.
A koje to tacno? Nije vam dovoljno sto rintaju od jutra do sutra dok ste vi "umorni od posla" jos biste i da vam nose kofere da se jadni ne pretrgnete.
Naravno, ovo se ne odnosi na muskarce koji zaista rade kucne poslove vec na ostalih 80% lenstina.

Nemoj...

pre 4 godine

@mnm,

Ja kao muskarac, sam mislio isto kao ti zena. Dok nisam frontalno dozivio sudar sa realnosti pod imenom family court...
Ta kolicina nepravde prema muskarcima i dvolicnosti u standardima je nevjerovatna...

Zato sam sad praktican, koristim zene kad mi trebaju, i zasta mi trebaju...
Meni je sada dobro. A i zene me vise postuju od kad sam postao sebican.

Kad o tome razmisljam, shvatim da su zene stvarno cudna sorta, nimalo nalik na muskarce.

olo

pre 4 godine

Kada se god pojavi ovakav članak, iz svoje zabokrecine isplivaju razni edipovci kojima su žene za sve krive.

Razni likovi koji su mladost proveli šeneci za ortakinjama koje, sram ih bilo, im nisu uzvratile njihovu patetičnu ljubav. I ta ekipa je jednako jadna kada je imala 16 i kada napuni 36. Ekipa koja nikada nije imala herca ili šarma da smuva devojku. Svaki put kada se napiju nešto kao ponovo pate itd...

U strašnom društvu naše žene žive, da ne poželiš da imas ćerku kada vidiš od koga će joj potencijalni momak ili muž poteći. Sve bre isfustriani mamini sinovi.

nellle

pre 4 godine

Sve su ovo pohvale i komplimenti ženama. Ne znam zašto se neke dame osećaju napadnuto. Možda im fali malo ovog "dame". Veliki naklon za prave dame koje se ne osećaju ugroženo zato što su žene, majke i sve ono čemu se treba diviti.

Dragan

pre 4 godine

Meni je neverovatno kako žene koje komentarišu odmah moraju svakom muškarcu koji je makar malo kritičan prema njima da prilepe etiketu isfrustriranog ženomrsca. S druge strane, ta ista žena se ne bi ni najmanje suzdržavala da sve muškarce okarakteriše na najgori mogući način. U realnosti, žena je uvek bila više zaštićena od muškaraca iz očiglednih razloga koje je glupo objašnjavati. Muškarci ginu u ratovima, na poslu, više nasilno stradaju, više se samoubijaju, prirodno kraće žive, društvo nema mnogo sažaljenja za muške gubitnike... Ipak, svaka žena će vas ubeđivati kako je njoj gore zato što mora da pere sudove.

En man

pre 4 godine

Najcesca greska nas muskaraca je sto previse gledamo fizicki izgled a kod zena je sto previse gledaju takozvani socijalni status (ne mislim na pare, ni na bogatstvo, nego status u drustvu koji se najcesce vezuje za radno mesto..). Ima mnogo primjera i jednih i drugih da se jako kaju kad se udje u nesto ozbiljnije pa se vide ostale osobine...

auuuu

pre 4 godine

@Lord: Zene nemaju aktivnosti sa drugaricama?! Pa zenama su prijateljstva na prvom mestu,sta je s Vama?! Cak i kad su tema pedikir i manikir, nema tog muskarca koji je zenama bitniji od price sa drugaricama pa makar imala decu, muza, svekrvu na grbaci.
Za razliku od Vas ja ne znam nijednog momka da ima zaista bliskog prijatelja koji ce doci da mu pomogne u 3 ujutru ako treba. Svi moji bivsi su gubili identitet u vezi a kad su veze pucale kukali kako nemaju s kim da se druze. Moj otac nije imao nijednog prijatelja, brat takodje, sem povrsnih.
Zavisi od osobe. Verujem da ima dobrih prijatelja medju muskarcima ali je to kod zena normalno a ne izuzetak.

momke

pre 4 godine

Za ovo da su Manje kilave nisam siguran. Velika vecina zena I devojaka recimo ne voli zimu I uvek im je Hladno. Bar u odnosu na mene. Ja cesto moram da izadjem napolje da se rashladim a njim jos nije Taman.

Branko

pre 4 godine

Ovo sve u članku važi ali samo za atraktivne žene. Žene u donjoj polovini po lepoti nemaju nijednu od ovih navedenih prednosti...

Milojko bre!

pre 4 godine

Nakon 40 godina provedenih na ovom svetu kao heteroseksualac i kontakta sa raznim ženama u milion situacija, mogućih i nemogućih, kao oženjen čovek i otac, mogu samo reći da ja žene ič’ ne razumem. To šta bi one htele a šta ne i kako to protumačiti je teže od razumevanja beskonačnosti svemira. Eto priznajem, glup sam.

Macak

pre 4 godine

Izdvojio bih tri muskarca koji su znali nesto zenama. Ostatak muskog dela covecanstva slepo baulja za manipulativnim zenama koje se pretvaraju da znaju kud idu, ali su potpuno izgubljene.
Ta trojica su
Jovan Ducic- ako ga spomenete devojci ili zeni zgrozice se, ali ce one same da ga preporuce svom sinu, jer on ZNA o zenama
Nice- cuvena recenica o tome sta poneti kad se ide zeni
i u moderna tu je Doktor Dre i pitanje koje potpuno objasnjava zenu:
“ Why donn’t you fall in love with nigger with buss pass?”

Džoni

pre 4 godine

Možda sve to i jeste tako ali se ja ipak Bogu zahvaljujem što sam muško. Njihov PMS uz sve što uz to ide, pa šminka, frizure, garderoba, kilo gore, kilo dole, ovo, ono... neka hvala!

Srle

pre 4 godine

Zene su bre pametne one znaju da imaju preduzece medju nogama I ako firma posluje u plusu, nisu bas nesto zaintersovane za otvaranje novih radnih mesta.. ali ako firma posluje u minusu..I trenutni radink nije sposoban sam da obezbedi sve rashode sto firma trazi od njega, odmah se otvara biro za zaposljavanje I intervjuisu novi kandidati!

CATAPA

pre 4 godine

Ali nikako ne treba biti nepravedan prema prvim feministkinjama, sifražetkinjama. One su se zaista zalagale samo za pravo da se bave poslovima kojima i muškarci i da imaju politička prava koliko i muškarci.
Na nesreću, njihov trijumf je pokrenuo proces kojim su i njihovi zahtevi obesmišljeni i pretvoreni u apsurd, a vlast i moć se prelila u ruke jedne moćne manjine u kojoj je i inače oduvek bilo i žena.

fa

pre 4 godine

Nije da zelim da kvarim romantiku ali zene ne moraju da budu jace od muskaraca ni u kom smislu, to zavisi od osobe do osobe. Znam dosta raznih primera. Pogotovo ne kod nas, gde uglavnom ne znaju ni da se ponasaju. Jedino sto zive duze u proseku, to je tacno. Bilo bi lepo kad bi prihvatile i neke odgovornosti e ne samo da misle da su jace.

suicidal tendencies

pre 4 godine

U principu žene jesu nekako jače,čvršće,odgovornije,ranije i sazrijevaju od muškaraca,ali mi nikad nisu pojedine bile jasne,koje sa zaljubljivanjem promjene maltene čitavu svoju ideologiju i stav,pa počnu da misle kao "taj novi idealni" promjene muzički,filmski i ko zna koji ne ukus.

Dragan

pre 4 godine

Zena hoce da ima decu sa muskarcem koji ima dobre gene i da bude sa muskarcem koji ce da ostane pored nje i brine o deci. Ako je to isti muskarac utoliko bolje. Sve ostalo je u funkciji te dve zelje. Kroz istoriju i u ogromnoj vecini kultura, bilo je mnogo bolje biti muskarac.

joj

pre 4 godine

Jao koje srednjoskolske, klinacke gluposti. Uvek mogu sarmom da se izvuku od kazne, cemu to? Plati kaznu i gotovo. A ovo o PMSu tek nemam reci... eto nisam znala da je prednost to sto krvarim svakog meseca dok mi se utroba raspada.
I zasto bi nekome trebao izgovor za glavoblju? Boli te glava i gotovo.
Jedino ovo za drugarice podrzavam.
Mada su u principu sve ovo prednosti mlade osobe. Zene u godinama vecinu ovih "prednosti" nemaju.

Tja

pre 4 godine

Sve sami nepozeljni narcisoidni zenomrsci, izopaceni pornografijom, prosecni u svemu a zeljni samo dobrih riba histerisu na netu. Srecom to nije reprezentativni uzorak. Ima jos dosta dobrih muskaraca.

m

pre 4 godine

Puno stvari ovde napisanih vazi mnogo vise za mlade i lepe zene nego za bilo koju drugu kategoriju zena. Mlada i lepa zena koja je usto i prefrigana, manipulator, zaista moze sve. Ali koliko je takvih? Sa druge strane bogat muškarac moze isto tako sta god pozeli. Ako je pritom i namazan, mozda ga i nece preveslati ova mlada, lepa i prefrigana. Koja je "pobednicka strategija" ovde, iako ne mozemo bas da biramo bas neke od trazenih osobina? Tesko je reci. U svakom slucaju, zene tesko da s godinama mogu da postanu mladje, a muskarac moze da postane bogatiji. E zato je zenama trebala emancipacija.

tr

pre 4 godine

Žene imaju duži vek jer rade lakše poslove u proseku a i ranije idu u penziju. Pogledajte da najopasnije poslove rade muškarci, prodjite pored neke gradjevine i vidi se ko radi. Imamo železare, rudnike, naftne bušotine, posao sa opasnim hemikalijama. I posle će neko reći da je ovo muški svet? Da stvarno mi muškarci držimo žene u pokornosti onda bi ih poslali na te opasne poslove dok bi mi išli u penziju sa 50.g.

Bruder Jakob

pre 4 godine

Evo citat od Euripida koji mi se neizmjerno sviđa, napisat ću na engleskom jer sam na tu verziju naletio a i mislim da bi se s prevodom na "naški" nešto izgubilo.

To a father growing old there is nothing dearer than a daughter.

M.G.T.O.W. je jedini i neizbežan ishod

pre 4 godine

Moderne žene su najprivilegovanija bića na planeti Zemlji u celokupnoj istoriji i živimo u Matrijarhatu.

No, to ne sme niko javno da kaže u strahu od napada, demonizacije, uvreda, žigosanja, linčovanja i sl tretmana javnog mnjenja koje kontrolišu žene.

Dott

pre 4 godine

Svaka zena na ovoj planeti recice vam da zna sta hoce, cak sta vise vase pitanje smatrace apsurdnim.
Dubokom analizom medjutim docicete do zakljcka da je sustina napretka civilizacije upravo u tome sto zena zaista ne zna sta hoce. Ono sta misli da hoce, kad to i dobije, njeno zadovljstvo je krtko i vrlo brzo nastaju nove zelje s tim u vezi sta zapravo ona hoce.
Ambicija svakog muskarca na planeti jeste da pruzi voljenoj osobi, da bi u tome i uspeo, muskarc radi, stvara, napreduje u poslu, da bi stekao vise i bio u stanju pruziti voljenoj osobi. Pa onda zamislite kad bi zena znala sta hoce, muskarc bi joj to priustio i njegove ambicije bi stale, samim tim i planetarni razvoj u svim segmentima.
Mnoge zene i na ovu pricu reagovace nipodastavajuce, s recima da nije istin, ja kad bi dobila ono sta zelim, ne bih trazila vise. Da, ali zena ne znaci da kad dobije ono sta zeli, da ce traziti vise, vec nesto drugo, drugacije, a to je opet novi zadatak za muskarca.
Zena koja to drugo ne dobija, ili pak i ne iznosi kao zelju, moze prepoznati da u njoj to postoji, tako sto cesto u kuci pravi razmestaj, zeli nesto novo u stanu iako staro nije dovoljno dotrajalo, zeli da voljeni promeni stil oblacenja, menja svoju boju kose, frizuru, duzinu kose, jos cipela iako je cipelanik pun...

Mediocritical

pre 4 godine

Život je plod žene... I žene, i muškarci, su stvoreni od žene.

Tako da na život čoveka, kao bića, gledam, kao na zajednički, i podeljeni fundus gena, muškarca i žene, koji bi u pravom balansu, trebalo da budu u ravnoteži, nekog približnog savršenstva, kojem se možemo, ovako pojedinačno, nesavršeni, da se približimo... Ako se baš potrudimo. U sebi živim život oba bića, zato uživam, u svim blagodetima života, jer razumem i žene, i sebe kao muškarca.

Jovo Toševski je u Amonovom Rogu, objasnio biološke, i psihološke ciljeve, i muškarca i žene, kroz seksalnost...
Toplo preporučujem, da ne bi protraćili život, večitim "velikim nedukučivim pitanjima", koja uopšte nisu ni velika ni nedokučiva, već su jednostavna. Kao mlad sam istraživao praktično sve, i opet sam zaokružio priču, onim, što tad pročitah. Iskustvo koje posedujem, ipak traži pravu meru, u pravoj ženi, koja je uvek tu, sa kojom sam savršen, dok smo zajedno.

LorD

pre 4 godine

A u praksi, rasulo totalno.
Koliko zena posle braka ima zajednicke aktivnosti sa starim drustvom?
Jedno 10%.
Muskarci?
Jedno 80%.
Meni da se zivot svodi na price o ispucalim krajevima, manikiru, parovima , farmama i stiklicama prekratio bih ga licno.

Nebojša

pre 4 godine

Žene znaju da li su nekom majke i bez DNK analize.

Uvek mogu da iskoriste šarm da bi se progurale preko reda ili izbegle plaćanje kazne za brzu vožnju.

Ima istina ali i gluposti ovo sam izdvojio.

LorD

pre 4 godine

A u praksi, rasulo totalno.
Koliko zena posle braka ima zajednicke aktivnosti sa starim drustvom?
Jedno 10%.
Muskarci?
Jedno 80%.
Meni da se zivot svodi na price o ispucalim krajevima, manikiru, parovima , farmama i stiklicama prekratio bih ga licno.

Tja

pre 4 godine

Sve sami nepozeljni narcisoidni zenomrsci, izopaceni pornografijom, prosecni u svemu a zeljni samo dobrih riba histerisu na netu. Srecom to nije reprezentativni uzorak. Ima jos dosta dobrih muskaraca.

m

pre 4 godine

Puno stvari ovde napisanih vazi mnogo vise za mlade i lepe zene nego za bilo koju drugu kategoriju zena. Mlada i lepa zena koja je usto i prefrigana, manipulator, zaista moze sve. Ali koliko je takvih? Sa druge strane bogat muškarac moze isto tako sta god pozeli. Ako je pritom i namazan, mozda ga i nece preveslati ova mlada, lepa i prefrigana. Koja je "pobednicka strategija" ovde, iako ne mozemo bas da biramo bas neke od trazenih osobina? Tesko je reci. U svakom slucaju, zene tesko da s godinama mogu da postanu mladje, a muskarac moze da postane bogatiji. E zato je zenama trebala emancipacija.

tr

pre 4 godine

Žene imaju duži vek jer rade lakše poslove u proseku a i ranije idu u penziju. Pogledajte da najopasnije poslove rade muškarci, prodjite pored neke gradjevine i vidi se ko radi. Imamo železare, rudnike, naftne bušotine, posao sa opasnim hemikalijama. I posle će neko reći da je ovo muški svet? Da stvarno mi muškarci držimo žene u pokornosti onda bi ih poslali na te opasne poslove dok bi mi išli u penziju sa 50.g.

joj

pre 4 godine

Jao koje srednjoskolske, klinacke gluposti. Uvek mogu sarmom da se izvuku od kazne, cemu to? Plati kaznu i gotovo. A ovo o PMSu tek nemam reci... eto nisam znala da je prednost to sto krvarim svakog meseca dok mi se utroba raspada.
I zasto bi nekome trebao izgovor za glavoblju? Boli te glava i gotovo.
Jedino ovo za drugarice podrzavam.
Mada su u principu sve ovo prednosti mlade osobe. Zene u godinama vecinu ovih "prednosti" nemaju.

Nebojša

pre 4 godine

Žene znaju da li su nekom majke i bez DNK analize.

Uvek mogu da iskoriste šarm da bi se progurale preko reda ili izbegle plaćanje kazne za brzu vožnju.

Ima istina ali i gluposti ovo sam izdvojio.

Bruder Jakob

pre 4 godine

Evo citat od Euripida koji mi se neizmjerno sviđa, napisat ću na engleskom jer sam na tu verziju naletio a i mislim da bi se s prevodom na "naški" nešto izgubilo.

To a father growing old there is nothing dearer than a daughter.

Dragan

pre 4 godine

Zena hoce da ima decu sa muskarcem koji ima dobre gene i da bude sa muskarcem koji ce da ostane pored nje i brine o deci. Ako je to isti muskarac utoliko bolje. Sve ostalo je u funkciji te dve zelje. Kroz istoriju i u ogromnoj vecini kultura, bilo je mnogo bolje biti muskarac.

Dott

pre 4 godine

Svaka zena na ovoj planeti recice vam da zna sta hoce, cak sta vise vase pitanje smatrace apsurdnim.
Dubokom analizom medjutim docicete do zakljcka da je sustina napretka civilizacije upravo u tome sto zena zaista ne zna sta hoce. Ono sta misli da hoce, kad to i dobije, njeno zadovljstvo je krtko i vrlo brzo nastaju nove zelje s tim u vezi sta zapravo ona hoce.
Ambicija svakog muskarca na planeti jeste da pruzi voljenoj osobi, da bi u tome i uspeo, muskarc radi, stvara, napreduje u poslu, da bi stekao vise i bio u stanju pruziti voljenoj osobi. Pa onda zamislite kad bi zena znala sta hoce, muskarc bi joj to priustio i njegove ambicije bi stale, samim tim i planetarni razvoj u svim segmentima.
Mnoge zene i na ovu pricu reagovace nipodastavajuce, s recima da nije istin, ja kad bi dobila ono sta zelim, ne bih trazila vise. Da, ali zena ne znaci da kad dobije ono sta zeli, da ce traziti vise, vec nesto drugo, drugacije, a to je opet novi zadatak za muskarca.
Zena koja to drugo ne dobija, ili pak i ne iznosi kao zelju, moze prepoznati da u njoj to postoji, tako sto cesto u kuci pravi razmestaj, zeli nesto novo u stanu iako staro nije dovoljno dotrajalo, zeli da voljeni promeni stil oblacenja, menja svoju boju kose, frizuru, duzinu kose, jos cipela iako je cipelanik pun...

suicidal tendencies

pre 4 godine

U principu žene jesu nekako jače,čvršće,odgovornije,ranije i sazrijevaju od muškaraca,ali mi nikad nisu pojedine bile jasne,koje sa zaljubljivanjem promjene maltene čitavu svoju ideologiju i stav,pa počnu da misle kao "taj novi idealni" promjene muzički,filmski i ko zna koji ne ukus.

M.G.T.O.W. je jedini i neizbežan ishod

pre 4 godine

Moderne žene su najprivilegovanija bića na planeti Zemlji u celokupnoj istoriji i živimo u Matrijarhatu.

No, to ne sme niko javno da kaže u strahu od napada, demonizacije, uvreda, žigosanja, linčovanja i sl tretmana javnog mnjenja koje kontrolišu žene.

fa

pre 4 godine

Nije da zelim da kvarim romantiku ali zene ne moraju da budu jace od muskaraca ni u kom smislu, to zavisi od osobe do osobe. Znam dosta raznih primera. Pogotovo ne kod nas, gde uglavnom ne znaju ni da se ponasaju. Jedino sto zive duze u proseku, to je tacno. Bilo bi lepo kad bi prihvatile i neke odgovornosti e ne samo da misle da su jace.

M

pre 4 godine

@mnm
Jesu frustrirani. Gledaju žene, ne mogu d ih imaju, lepe su im i privlačne, čini im se da ne mrdaju prstom a sve imaju. Ne vide koliko se naše žene muče, koliko rade, koliko se trude, koliko se neprestano unapređuju. Nemaju predaha ni sekunde jedne. Oni vide samo spolja - eto, oni bi bili sa njima i lako je ženama. Tako svi posmatraju, dok njima mame sve urade, da se oni jadni ne muče. Zato su tako mlohavi i duhom i telom. Tačno se vidi koji muškarac se hvata posla (osim na radnom mestu, koje im je obezbeđeno uglavnom od roditelja, kao i kola i nekretnina). Žene su ovde još uvek skrajnute, imale dece ili ne, bile udate ili ne, više rade i svega dobijaju manje.
Muškarci bi da ama baš ništa ne rade, ne trude se, a uz to i da imaju prelepu i prepametnu robinju. Odatle frustracije.

realno

pre 4 godine

Vrlo je jednostavno otkriti sta zene zele- potpuno isto sto i muskarci. Ako je vama tesko da cuvate decu sami i nima je tesko. To sto se ne bune je zbog toga sto ne zele da ispadnu lose majke, a ne zbog toga sto je njma cuvanje dece "prirodno".
Ko sto vi ne biste hteli da uzimate godinu dana slobodno od posla koji volite da bi cuvali decu... pa ne zele ni one.
Niti vole nesto posebno da kuvaju, cast izuzetcima, niti da ciste toalet
Tako da iduci put kad se pitate sta zene zele zapitajte se sta bi vi zeleli u toj situaciji i sve ce vam biti jasno.

...

pre 4 godine

@(Tja, 20. maj 2019 21:26)
Ima dobrih muskaraca, ali je to i ujedno njihov najveci problem. Tesko je godinama gledati kako devojke sazrevaju sa parajlijama, muzicarima, bilderima, krimi momcima, sirovinama i ostalima kojima je cilj da je gledaju kao komad mesa sa kojim se igraju i bace. Ti dobri momci su kao poslednja rupa na svirali. Svi su se zasitili te devojke i sad taj fini treba da bude sarmantan, zavodljiv, stabilan, uravnotezen, pun razumevanja,... Ne ide to tako, pa ni mi muskarci nismo budale... Cast pojedinim devojkama koje ne pripadaju opstem haosu!

bankar

pre 4 godine

kad bi na proizvoljnom uzorku BG analizirako sa kakvim zenama(uzrasta do 35 god) sam izasao na kafu 90 % je suplje sa svih strana. Nula u svakom pogledu, nist ih ne interesuje, sport, fakultet, umetnost, neka struka, bar nesto???nek je frizerka pa nek bar prica o tome cime se bavi, nek je kuvarica u nekom cafeu pa nek mi prica sta voli ili ume da napravi, bukvalno bilo sta moze i bajkerka. Ovo je strasno, ni jedna tema za razgovor samo splav, klub, flasa separe, cigare, kafa u nekom Vudu-Baru, i fazon tipa:zanm onog znam ovog. To im je zacarani krug, posetak i kraj.

VJ

pre 4 godine

@LorD
Wow, kakva generalizacija!

Ako takve poznajete, zapitajte se zašto ne znate one drugačije, koje razgovaraju o filmovima, sportu, putovanjima, knjigama, politici, i o mnogim drugim temama iz oblasti kulture...
Nećete verovati, ima žena koje rade, ne gledaju tv, nisu odgledale sekund tih emisija koje pominjete, ne čitaju smeće i ne bave se tuđim životima, ne diskutuju o ispucalim krajevima i manikiru..
Možda i upoznate takvu neku u idućem životu, ili ne, zavisi šta tražite i privlačite.

Mediocritical

pre 4 godine

Život je plod žene... I žene, i muškarci, su stvoreni od žene.

Tako da na život čoveka, kao bića, gledam, kao na zajednički, i podeljeni fundus gena, muškarca i žene, koji bi u pravom balansu, trebalo da budu u ravnoteži, nekog približnog savršenstva, kojem se možemo, ovako pojedinačno, nesavršeni, da se približimo... Ako se baš potrudimo. U sebi živim život oba bića, zato uživam, u svim blagodetima života, jer razumem i žene, i sebe kao muškarca.

Jovo Toševski je u Amonovom Rogu, objasnio biološke, i psihološke ciljeve, i muškarca i žene, kroz seksalnost...
Toplo preporučujem, da ne bi protraćili život, večitim "velikim nedukučivim pitanjima", koja uopšte nisu ni velika ni nedokučiva, već su jednostavna. Kao mlad sam istraživao praktično sve, i opet sam zaokružio priču, onim, što tad pročitah. Iskustvo koje posedujem, ipak traži pravu meru, u pravoj ženi, koja je uvek tu, sa kojom sam savršen, dok smo zajedno.

Muskarac

pre 4 godine

Nazalost tatinih cera ima na prste jedne ruke a maminih i tatinih sinova na svakom koraku. Od zenskog deteta se ocekuje da ceo zivot bude tu za roditelje a da od istih nista ne dobije dok od sina se ne ocekuje nista a po pravilu dobije sve. Kako moze u danasnjem drustvu zeni biti bolje. Zena dodje sa posla, pa krene ciscenje, peglanje, pranje, kuvanje, rad domaceg sa detetom...i tek oko 9-10 moze da pocne da uradi nesto za sebe. Sa druge strane danasnje “muskarcine” dodju sa posla u 2 i dok zena obavi ono sve gore navedeno oni odspavaju, odu u kladionicu, odu u teretanu i na kraju dana zabiju se uz tv i gledaju sta oni zele dok zena iako je radila ceo dan mora da gleda sta se njenoj muskarcini gleda. Ozenjen sam, moja zena takodje radi sve gore navedeno ali zato ja sa druge strane slobodno vreme gledam da iskoristim da dodatno zaradim u vidu part time poslova a uvece kada se zasedne pred tv gledamo nesto zajedno

dodji sebi

pre 4 godine

Nije da zelim da kvarim romantiku ali zene ne moraju da budu jace od muskaraca ni u kom smislu, to zavisi od osobe do osobe. Znam dosta raznih primera. Pogotovo ne kod nas, gde uglavnom ne znaju ni da se ponasaju. Jedino sto zive duze u proseku, to je tacno. Bilo bi lepo kad bi prihvatile i neke odgovornosti e ne samo da misle da su jace.
(fa, 20. maj 2019 23:51)

U zemlji u kojoj je odgovornost muskarca samo da radi i zaradjuje, dok se od zene ocekuje da radi, zaraduje, cisti, kuva, odgaja decu gotovo samostalno, jer sve je to "zenski" posao, neko kaze kako zene treba da PRIHVATE NEKE ODGOVORNOSTI.
A koje to tacno? Nije vam dovoljno sto rintaju od jutra do sutra dok ste vi "umorni od posla" jos biste i da vam nose kofere da se jadni ne pretrgnete.
Naravno, ovo se ne odnosi na muskarce koji zaista rade kucne poslove vec na ostalih 80% lenstina.

olo

pre 4 godine

Kada se god pojavi ovakav članak, iz svoje zabokrecine isplivaju razni edipovci kojima su žene za sve krive.

Razni likovi koji su mladost proveli šeneci za ortakinjama koje, sram ih bilo, im nisu uzvratile njihovu patetičnu ljubav. I ta ekipa je jednako jadna kada je imala 16 i kada napuni 36. Ekipa koja nikada nije imala herca ili šarma da smuva devojku. Svaki put kada se napiju nešto kao ponovo pate itd...

U strašnom društvu naše žene žive, da ne poželiš da imas ćerku kada vidiš od koga će joj potencijalni momak ili muž poteći. Sve bre isfustriani mamini sinovi.

sara

pre 4 godine

Sudeci po komentarima zemljaci ispadose zenski sveznalci, najveci ljubavnici, najbolji partneri i ujedno najveci zenomrzci.
Dragi muskarci u vasim komentarima nesto debelo ne stima a kako vam je u zivotu sami znate ili su muzda za sve vase probleme zene krive.

Džoni

pre 4 godine

Možda sve to i jeste tako ali se ja ipak Bogu zahvaljujem što sam muško. Njihov PMS uz sve što uz to ide, pa šminka, frizure, garderoba, kilo gore, kilo dole, ovo, ono... neka hvala!

En man

pre 4 godine

Najcesca greska nas muskaraca je sto previse gledamo fizicki izgled a kod zena je sto previse gledaju takozvani socijalni status (ne mislim na pare, ni na bogatstvo, nego status u drustvu koji se najcesce vezuje za radno mesto..). Ima mnogo primjera i jednih i drugih da se jako kaju kad se udje u nesto ozbiljnije pa se vide ostale osobine...

bad liar

pre 4 godine

@mnm

Ima ona izreka da žena kada te voli oprostiće ti i mane, ako te ne voli neće ti oprostiti ni vrline. Nekim muškarcima se prašta sve, od manjih do većih gluposti a nekima se ne prašta ni pravo na sopstveno mišljenje. Takva raspodela uglavnom nema veze sa logikom. I kako da ne budeš frustriran kada shvatiš da živiš u ženskom svetu koji je nepravedan, surov i nelogičan, da ćeš biti nipodaštavan bez osnove dok je neko drugi na pijedestalu, takođe bez osnove. I da to sve zavisi od nečijeg podsvesnog, nesvesnog, hormonalnog ili čime god vrednujete muškarce.

Milojko bre!

pre 4 godine

Nakon 40 godina provedenih na ovom svetu kao heteroseksualac i kontakta sa raznim ženama u milion situacija, mogućih i nemogućih, kao oženjen čovek i otac, mogu samo reći da ja žene ič’ ne razumem. To šta bi one htele a šta ne i kako to protumačiti je teže od razumevanja beskonačnosti svemira. Eto priznajem, glup sam.

Srle

pre 4 godine

Zene su bre pametne one znaju da imaju preduzece medju nogama I ako firma posluje u plusu, nisu bas nesto zaintersovane za otvaranje novih radnih mesta.. ali ako firma posluje u minusu..I trenutni radink nije sposoban sam da obezbedi sve rashode sto firma trazi od njega, odmah se otvara biro za zaposljavanje I intervjuisu novi kandidati!

Dragan

pre 4 godine

Meni je neverovatno kako žene koje komentarišu odmah moraju svakom muškarcu koji je makar malo kritičan prema njima da prilepe etiketu isfrustriranog ženomrsca. S druge strane, ta ista žena se ne bi ni najmanje suzdržavala da sve muškarce okarakteriše na najgori mogući način. U realnosti, žena je uvek bila više zaštićena od muškaraca iz očiglednih razloga koje je glupo objašnjavati. Muškarci ginu u ratovima, na poslu, više nasilno stradaju, više se samoubijaju, prirodno kraće žive, društvo nema mnogo sažaljenja za muške gubitnike... Ipak, svaka žena će vas ubeđivati kako je njoj gore zato što mora da pere sudove.

hardtoswallowpil

pre 4 godine

Moj otac je voleo da ima dečaka.Tako se i ponasao prema meni.Tako da ja nisam tatina ćerka.Mamina ćerka jesam.
(Teodora, 20. maj 2019 22:39)

Tuzno :(

P76-ers

pre 4 godine

Sve sami nepozeljni narcisoidni zenomrsci, izopaceni pornografijom, prosecni u svemu a zeljni samo dobrih riba histerisu na netu. Srecom to nije reprezentativni uzorak. Ima jos dosta dobrih muskaraca.
(Tja, 20. maj 2019 21:26)

A da se ti malo preispitaš! Mržnju vidi samo onaj ko je i traži.

auuuu

pre 4 godine

@Lord: Zene nemaju aktivnosti sa drugaricama?! Pa zenama su prijateljstva na prvom mestu,sta je s Vama?! Cak i kad su tema pedikir i manikir, nema tog muskarca koji je zenama bitniji od price sa drugaricama pa makar imala decu, muza, svekrvu na grbaci.
Za razliku od Vas ja ne znam nijednog momka da ima zaista bliskog prijatelja koji ce doci da mu pomogne u 3 ujutru ako treba. Svi moji bivsi su gubili identitet u vezi a kad su veze pucale kukali kako nemaju s kim da se druze. Moj otac nije imao nijednog prijatelja, brat takodje, sem povrsnih.
Zavisi od osobe. Verujem da ima dobrih prijatelja medju muskarcima ali je to kod zena normalno a ne izuzetak.

Nemoj...

pre 4 godine

@mnm,

Ja kao muskarac, sam mislio isto kao ti zena. Dok nisam frontalno dozivio sudar sa realnosti pod imenom family court...
Ta kolicina nepravde prema muskarcima i dvolicnosti u standardima je nevjerovatna...

Zato sam sad praktican, koristim zene kad mi trebaju, i zasta mi trebaju...
Meni je sada dobro. A i zene me vise postuju od kad sam postao sebican.

Kad o tome razmisljam, shvatim da su zene stvarno cudna sorta, nimalo nalik na muskarce.

Branko

pre 4 godine

Ovo sve u članku važi ali samo za atraktivne žene. Žene u donjoj polovini po lepoti nemaju nijednu od ovih navedenih prednosti...

Iskren momak

pre 4 godine

Mmm@ ja ne krivim žene nizašta jer sam shvatio odavnoo nepoželjan osim za friend zone ćaskanje i ako se ubode neki keks. To je to ! A za druge me ne dotiče jer svako svoju muku brinu. Al'ja sam odavno prestao da verujem u bolje i prepustio se pa kako bude.

Gotovo

pre 4 godine

@(M, 21. maj 2019 15:36) Jaooo sta procitah. E ovako, kako onda objasnjavate to da godinama idem po raznoraznim seminarima, konferencijama, radionicama, sastancima,.. i u 75-80% prisutnih su muskarci. Znam gomilu muskaraca koji su neozenjeni i voze skuplje i luksuznije automobile, neki od njih imaju svoje firme, znam njih 15-ak koji su od SVOG novca kupili stanove (i to za kes!), onda one koji svoje devojke ili verenice vode na letovanja, izlete, izlaske, na ruckove i vecere, svadbe i druga veselja, (podrazumeva se da oni sve placaju, plus obezbedjuju prevoz svojim autom). Pokloni, parfemi, iznenadjenja,... se podrazumevaju. Retki su slucajevi da znam da neka devojka ima svoj auto (uglavnom su to kola vrednosti do 2-3.000 evra) a kamoli nesto vise. Znam gomilu devojaka uzrasta 30-40 godina koje od imovine nemaju apsolutno nista, a zato umeju da uvek budu sredjene i namirisane i jos da muskarcima nabijaju na nos kako su zene sredjene a muskarci zarozani. Neka sam ja i zarozan, ja zivim u svom stanu, i sa 500-1000 evra ulaganja u sebe cu biti kao nov i mamicu uzdahe devojaka a vi i dalje glumite visinu.

CATAPA

pre 4 godine

Ali nikako ne treba biti nepravedan prema prvim feministkinjama, sifražetkinjama. One su se zaista zalagale samo za pravo da se bave poslovima kojima i muškarci i da imaju politička prava koliko i muškarci.
Na nesreću, njihov trijumf je pokrenuo proces kojim su i njihovi zahtevi obesmišljeni i pretvoreni u apsurd, a vlast i moć se prelila u ruke jedne moćne manjine u kojoj je i inače oduvek bilo i žena.

nellle

pre 4 godine

Sve su ovo pohvale i komplimenti ženama. Ne znam zašto se neke dame osećaju napadnuto. Možda im fali malo ovog "dame". Veliki naklon za prave dame koje se ne osećaju ugroženo zato što su žene, majke i sve ono čemu se treba diviti.

Marijana

pre 4 godine

Maminim sinovima ni veze ni brakovi nece uspeti, jer imaju problem, pa onda isfrustrirani ce doci ovde da bacaju hejt...oni pocinju sa pricama sreo sam ovu ova je ovakva, ona je onakva ugavnom ne valja nijedna, ustvari ne valjaju oni, to je taj patoloski odnos sa majkom, i neadekvatno vaspitanje. Normalna majka, nauci sina da bude samostalan, kupa se redovno, kuva sam sebi, ukljuci masinu, ne ceka mamu, i podstice ga da se ozeni, ne puni mu glavu da su sve zene lose.Tako da mamini sinovi,sedite i posmatrajte svoje majke slusajte njihove reci, one vam zele dobro, ali vas upropascavaju. Tatina cerka, pa cudan pojam, jer zensko dete cesto se sa majkom poistoveti,ali ako devojka ima dobar odnos sa ocem ona ce imati dobar odnos i sa drugim muskarcima, tako da to je dobro zapravo za njih, zene.

Mila

pre 4 godine

@bankar
Haha, gde ih nađeš? Meni ti deluješ kao čovek koga ništa ne zanima, zato i tražiš takve. Kada počnem bilo kom muškarcu da pričam o knjigama, smeju se i kao pa samo budale čitaju, oni mooožda pogledaju film. Kao je sramota čitati. Kao "nemaju vremena". Alapače i tračare da nema većih, ko sa kim, ko koga, ko koliko - eto to su muške teme, a više se družim sa muškarcima nego sa ženam. Tako da - pst.

momke

pre 4 godine

Za ovo da su Manje kilave nisam siguran. Velika vecina zena I devojaka recimo ne voli zimu I uvek im je Hladno. Bar u odnosu na mene. Ja cesto moram da izadjem napolje da se rashladim a njim jos nije Taman.

kloi

pre 4 godine

@...
Umesto da gledaš sebe, ti gledaš druge. To kako zebi izgleda, ne mora da znači da je stvarno tako. Kako neka da se zagleda u takvog čoveka? Šta sa njim da radi, da sluša žalopojke kako eto tamo neki šeta neku dobru, a on zaglavio sa devojkom koju ne bi? Tako većina radi, a ne gledaju sebe i kakvi su oni. Možda du svi ti koji šetaju te devojke bolji od tebe? To vam ne padne na pamet da se zapitate? Kao da ste bogom dani, svaki za sebe viče kako je baš on dobar i eto baš njega neće tamo neka koju je on zamislio

Macak

pre 4 godine

Izdvojio bih tri muskarca koji su znali nesto zenama. Ostatak muskog dela covecanstva slepo baulja za manipulativnim zenama koje se pretvaraju da znaju kud idu, ali su potpuno izgubljene.
Ta trojica su
Jovan Ducic- ako ga spomenete devojci ili zeni zgrozice se, ali ce one same da ga preporuce svom sinu, jer on ZNA o zenama
Nice- cuvena recenica o tome sta poneti kad se ide zeni
i u moderna tu je Doktor Dre i pitanje koje potpuno objasnjava zenu:
“ Why donn’t you fall in love with nigger with buss pass?”

Boziji sin

pre 4 godine

Cekajte da izvadim cuclu, pa i ja da kazem nesto.
....
Mamaaaaa!
...
OK, sad sam malo bolje. Volim sve ljude koji rade na svom razvoju, ali imam simpatiju i razumevanje za sve koji su i dalje zaglavljeni u svetu transakcija. Sve je to deo puta, ali su na kraju svi odgovori u nama samima.
Cucla nazad, Cao.

Bob

pre 4 godine

Da žene nisu generalno jako glupe, ne bi ih ni zanimali muškarci. Naravno, ima i jako inteligentnih žena, ali njih ne zanimaju muškarci.

Svet dakle opstaje zahvaljujući ženama, na njihovoj gluposti. Svet bi bio idealno mesto kada žene ne bi umele da govore. Nažalost itekako umeju da govore.

U

pre 4 godine

@P76-ers
Mržnju ovde ne možeš da ne vidiš jer je komentar svakog muškarca prepun, žao mi ih je što im život prođe u tome. Tužno je kada očekuješ u komentarima tuđa mišljenja, a pročitaš izlive ružnih emocija.

Dao sam 2 500 za Badjua i iznervirao se, ali mi je lakse dok gledam dres "Kanedeinsa"

pre 4 godine

Zene sluze za seks.Postoje muskarci koji sa zenama zive, razgovaraju i imaju decu, ja takvu nisam nasao ni na faksu, a studirao sam nesto za sta treba imati "posebna" interesovanja.Zato su mi se veze svodile na seks, a ispunjenje mi je dolazilo od drugih stvari, nekih klinackih, a nekih i prilicno skupih.Vremenom potreba za seksom opada i zene mi sve manje postaju razumljive kao bica.Znam dva slucaja uspesnih muskaraca, iskusnih sa zenama koji su doziveli teske porodicne brodolome.To sta su im uradile...I nije me naucilo nicemu!

tr

pre 4 godine

Žene imaju duži vek jer rade lakše poslove u proseku a i ranije idu u penziju. Pogledajte da najopasnije poslove rade muškarci, prodjite pored neke gradjevine i vidi se ko radi. Imamo železare, rudnike, naftne bušotine, posao sa opasnim hemikalijama. I posle će neko reći da je ovo muški svet? Da stvarno mi muškarci držimo žene u pokornosti onda bi ih poslali na te opasne poslove dok bi mi išli u penziju sa 50.g.

M.G.T.O.W. je jedini i neizbežan ishod

pre 4 godine

Moderne žene su najprivilegovanija bića na planeti Zemlji u celokupnoj istoriji i živimo u Matrijarhatu.

No, to ne sme niko javno da kaže u strahu od napada, demonizacije, uvreda, žigosanja, linčovanja i sl tretmana javnog mnjenja koje kontrolišu žene.

LorD

pre 4 godine

A u praksi, rasulo totalno.
Koliko zena posle braka ima zajednicke aktivnosti sa starim drustvom?
Jedno 10%.
Muskarci?
Jedno 80%.
Meni da se zivot svodi na price o ispucalim krajevima, manikiru, parovima , farmama i stiklicama prekratio bih ga licno.

Tja

pre 4 godine

Sve sami nepozeljni narcisoidni zenomrsci, izopaceni pornografijom, prosecni u svemu a zeljni samo dobrih riba histerisu na netu. Srecom to nije reprezentativni uzorak. Ima jos dosta dobrih muskaraca.

fa

pre 4 godine

Nije da zelim da kvarim romantiku ali zene ne moraju da budu jace od muskaraca ni u kom smislu, to zavisi od osobe do osobe. Znam dosta raznih primera. Pogotovo ne kod nas, gde uglavnom ne znaju ni da se ponasaju. Jedino sto zive duze u proseku, to je tacno. Bilo bi lepo kad bi prihvatile i neke odgovornosti e ne samo da misle da su jace.

Dott

pre 4 godine

Svaka zena na ovoj planeti recice vam da zna sta hoce, cak sta vise vase pitanje smatrace apsurdnim.
Dubokom analizom medjutim docicete do zakljcka da je sustina napretka civilizacije upravo u tome sto zena zaista ne zna sta hoce. Ono sta misli da hoce, kad to i dobije, njeno zadovljstvo je krtko i vrlo brzo nastaju nove zelje s tim u vezi sta zapravo ona hoce.
Ambicija svakog muskarca na planeti jeste da pruzi voljenoj osobi, da bi u tome i uspeo, muskarc radi, stvara, napreduje u poslu, da bi stekao vise i bio u stanju pruziti voljenoj osobi. Pa onda zamislite kad bi zena znala sta hoce, muskarc bi joj to priustio i njegove ambicije bi stale, samim tim i planetarni razvoj u svim segmentima.
Mnoge zene i na ovu pricu reagovace nipodastavajuce, s recima da nije istin, ja kad bi dobila ono sta zelim, ne bih trazila vise. Da, ali zena ne znaci da kad dobije ono sta zeli, da ce traziti vise, vec nesto drugo, drugacije, a to je opet novi zadatak za muskarca.
Zena koja to drugo ne dobija, ili pak i ne iznosi kao zelju, moze prepoznati da u njoj to postoji, tako sto cesto u kuci pravi razmestaj, zeli nesto novo u stanu iako staro nije dovoljno dotrajalo, zeli da voljeni promeni stil oblacenja, menja svoju boju kose, frizuru, duzinu kose, jos cipela iako je cipelanik pun...

Mediocritical

pre 4 godine

Život je plod žene... I žene, i muškarci, su stvoreni od žene.

Tako da na život čoveka, kao bića, gledam, kao na zajednički, i podeljeni fundus gena, muškarca i žene, koji bi u pravom balansu, trebalo da budu u ravnoteži, nekog približnog savršenstva, kojem se možemo, ovako pojedinačno, nesavršeni, da se približimo... Ako se baš potrudimo. U sebi živim život oba bića, zato uživam, u svim blagodetima života, jer razumem i žene, i sebe kao muškarca.

Jovo Toševski je u Amonovom Rogu, objasnio biološke, i psihološke ciljeve, i muškarca i žene, kroz seksalnost...
Toplo preporučujem, da ne bi protraćili život, večitim "velikim nedukučivim pitanjima", koja uopšte nisu ni velika ni nedokučiva, već su jednostavna. Kao mlad sam istraživao praktično sve, i opet sam zaokružio priču, onim, što tad pročitah. Iskustvo koje posedujem, ipak traži pravu meru, u pravoj ženi, koja je uvek tu, sa kojom sam savršen, dok smo zajedno.

m

pre 4 godine

Puno stvari ovde napisanih vazi mnogo vise za mlade i lepe zene nego za bilo koju drugu kategoriju zena. Mlada i lepa zena koja je usto i prefrigana, manipulator, zaista moze sve. Ali koliko je takvih? Sa druge strane bogat muškarac moze isto tako sta god pozeli. Ako je pritom i namazan, mozda ga i nece preveslati ova mlada, lepa i prefrigana. Koja je "pobednicka strategija" ovde, iako ne mozemo bas da biramo bas neke od trazenih osobina? Tesko je reci. U svakom slucaju, zene tesko da s godinama mogu da postanu mladje, a muskarac moze da postane bogatiji. E zato je zenama trebala emancipacija.

P76-ers

pre 4 godine

Sve sami nepozeljni narcisoidni zenomrsci, izopaceni pornografijom, prosecni u svemu a zeljni samo dobrih riba histerisu na netu. Srecom to nije reprezentativni uzorak. Ima jos dosta dobrih muskaraca.
(Tja, 20. maj 2019 21:26)

A da se ti malo preispitaš! Mržnju vidi samo onaj ko je i traži.

Macak

pre 4 godine

Izdvojio bih tri muskarca koji su znali nesto zenama. Ostatak muskog dela covecanstva slepo baulja za manipulativnim zenama koje se pretvaraju da znaju kud idu, ali su potpuno izgubljene.
Ta trojica su
Jovan Ducic- ako ga spomenete devojci ili zeni zgrozice se, ali ce one same da ga preporuce svom sinu, jer on ZNA o zenama
Nice- cuvena recenica o tome sta poneti kad se ide zeni
i u moderna tu je Doktor Dre i pitanje koje potpuno objasnjava zenu:
“ Why donn’t you fall in love with nigger with buss pass?”

...

pre 4 godine

@(Tja, 20. maj 2019 21:26)
Ima dobrih muskaraca, ali je to i ujedno njihov najveci problem. Tesko je godinama gledati kako devojke sazrevaju sa parajlijama, muzicarima, bilderima, krimi momcima, sirovinama i ostalima kojima je cilj da je gledaju kao komad mesa sa kojim se igraju i bace. Ti dobri momci su kao poslednja rupa na svirali. Svi su se zasitili te devojke i sad taj fini treba da bude sarmantan, zavodljiv, stabilan, uravnotezen, pun razumevanja,... Ne ide to tako, pa ni mi muskarci nismo budale... Cast pojedinim devojkama koje ne pripadaju opstem haosu!

Dragan

pre 4 godine

Meni je neverovatno kako žene koje komentarišu odmah moraju svakom muškarcu koji je makar malo kritičan prema njima da prilepe etiketu isfrustriranog ženomrsca. S druge strane, ta ista žena se ne bi ni najmanje suzdržavala da sve muškarce okarakteriše na najgori mogući način. U realnosti, žena je uvek bila više zaštićena od muškaraca iz očiglednih razloga koje je glupo objašnjavati. Muškarci ginu u ratovima, na poslu, više nasilno stradaju, više se samoubijaju, prirodno kraće žive, društvo nema mnogo sažaljenja za muške gubitnike... Ipak, svaka žena će vas ubeđivati kako je njoj gore zato što mora da pere sudove.

Dragan

pre 4 godine

Zena hoce da ima decu sa muskarcem koji ima dobre gene i da bude sa muskarcem koji ce da ostane pored nje i brine o deci. Ako je to isti muskarac utoliko bolje. Sve ostalo je u funkciji te dve zelje. Kroz istoriju i u ogromnoj vecini kultura, bilo je mnogo bolje biti muskarac.

Nemoj...

pre 4 godine

@mnm,

Ja kao muskarac, sam mislio isto kao ti zena. Dok nisam frontalno dozivio sudar sa realnosti pod imenom family court...
Ta kolicina nepravde prema muskarcima i dvolicnosti u standardima je nevjerovatna...

Zato sam sad praktican, koristim zene kad mi trebaju, i zasta mi trebaju...
Meni je sada dobro. A i zene me vise postuju od kad sam postao sebican.

Kad o tome razmisljam, shvatim da su zene stvarno cudna sorta, nimalo nalik na muskarce.

M

pre 4 godine

@mnm
Jesu frustrirani. Gledaju žene, ne mogu d ih imaju, lepe su im i privlačne, čini im se da ne mrdaju prstom a sve imaju. Ne vide koliko se naše žene muče, koliko rade, koliko se trude, koliko se neprestano unapređuju. Nemaju predaha ni sekunde jedne. Oni vide samo spolja - eto, oni bi bili sa njima i lako je ženama. Tako svi posmatraju, dok njima mame sve urade, da se oni jadni ne muče. Zato su tako mlohavi i duhom i telom. Tačno se vidi koji muškarac se hvata posla (osim na radnom mestu, koje im je obezbeđeno uglavnom od roditelja, kao i kola i nekretnina). Žene su ovde još uvek skrajnute, imale dece ili ne, bile udate ili ne, više rade i svega dobijaju manje.
Muškarci bi da ama baš ništa ne rade, ne trude se, a uz to i da imaju prelepu i prepametnu robinju. Odatle frustracije.

bankar

pre 4 godine

kad bi na proizvoljnom uzorku BG analizirako sa kakvim zenama(uzrasta do 35 god) sam izasao na kafu 90 % je suplje sa svih strana. Nula u svakom pogledu, nist ih ne interesuje, sport, fakultet, umetnost, neka struka, bar nesto???nek je frizerka pa nek bar prica o tome cime se bavi, nek je kuvarica u nekom cafeu pa nek mi prica sta voli ili ume da napravi, bukvalno bilo sta moze i bajkerka. Ovo je strasno, ni jedna tema za razgovor samo splav, klub, flasa separe, cigare, kafa u nekom Vudu-Baru, i fazon tipa:zanm onog znam ovog. To im je zacarani krug, posetak i kraj.

Nebojša

pre 4 godine

Žene znaju da li su nekom majke i bez DNK analize.

Uvek mogu da iskoriste šarm da bi se progurale preko reda ili izbegle plaćanje kazne za brzu vožnju.

Ima istina ali i gluposti ovo sam izdvojio.

momke

pre 4 godine

Za ovo da su Manje kilave nisam siguran. Velika vecina zena I devojaka recimo ne voli zimu I uvek im je Hladno. Bar u odnosu na mene. Ja cesto moram da izadjem napolje da se rashladim a njim jos nije Taman.

bad liar

pre 4 godine

@mnm

Ima ona izreka da žena kada te voli oprostiće ti i mane, ako te ne voli neće ti oprostiti ni vrline. Nekim muškarcima se prašta sve, od manjih do većih gluposti a nekima se ne prašta ni pravo na sopstveno mišljenje. Takva raspodela uglavnom nema veze sa logikom. I kako da ne budeš frustriran kada shvatiš da živiš u ženskom svetu koji je nepravedan, surov i nelogičan, da ćeš biti nipodaštavan bez osnove dok je neko drugi na pijedestalu, takođe bez osnove. I da to sve zavisi od nečijeg podsvesnog, nesvesnog, hormonalnog ili čime god vrednujete muškarce.

Gotovo

pre 4 godine

@(M, 21. maj 2019 15:36) Jaooo sta procitah. E ovako, kako onda objasnjavate to da godinama idem po raznoraznim seminarima, konferencijama, radionicama, sastancima,.. i u 75-80% prisutnih su muskarci. Znam gomilu muskaraca koji su neozenjeni i voze skuplje i luksuznije automobile, neki od njih imaju svoje firme, znam njih 15-ak koji su od SVOG novca kupili stanove (i to za kes!), onda one koji svoje devojke ili verenice vode na letovanja, izlete, izlaske, na ruckove i vecere, svadbe i druga veselja, (podrazumeva se da oni sve placaju, plus obezbedjuju prevoz svojim autom). Pokloni, parfemi, iznenadjenja,... se podrazumevaju. Retki su slucajevi da znam da neka devojka ima svoj auto (uglavnom su to kola vrednosti do 2-3.000 evra) a kamoli nesto vise. Znam gomilu devojaka uzrasta 30-40 godina koje od imovine nemaju apsolutno nista, a zato umeju da uvek budu sredjene i namirisane i jos da muskarcima nabijaju na nos kako su zene sredjene a muskarci zarozani. Neka sam ja i zarozan, ja zivim u svom stanu, i sa 500-1000 evra ulaganja u sebe cu biti kao nov i mamicu uzdahe devojaka a vi i dalje glumite visinu.

Srle

pre 4 godine

Zene su bre pametne one znaju da imaju preduzece medju nogama I ako firma posluje u plusu, nisu bas nesto zaintersovane za otvaranje novih radnih mesta.. ali ako firma posluje u minusu..I trenutni radink nije sposoban sam da obezbedi sve rashode sto firma trazi od njega, odmah se otvara biro za zaposljavanje I intervjuisu novi kandidati!

joj

pre 4 godine

Jao koje srednjoskolske, klinacke gluposti. Uvek mogu sarmom da se izvuku od kazne, cemu to? Plati kaznu i gotovo. A ovo o PMSu tek nemam reci... eto nisam znala da je prednost to sto krvarim svakog meseca dok mi se utroba raspada.
I zasto bi nekome trebao izgovor za glavoblju? Boli te glava i gotovo.
Jedino ovo za drugarice podrzavam.
Mada su u principu sve ovo prednosti mlade osobe. Zene u godinama vecinu ovih "prednosti" nemaju.

suicidal tendencies

pre 4 godine

U principu žene jesu nekako jače,čvršće,odgovornije,ranije i sazrijevaju od muškaraca,ali mi nikad nisu pojedine bile jasne,koje sa zaljubljivanjem promjene maltene čitavu svoju ideologiju i stav,pa počnu da misle kao "taj novi idealni" promjene muzički,filmski i ko zna koji ne ukus.

Muskarac

pre 4 godine

Nazalost tatinih cera ima na prste jedne ruke a maminih i tatinih sinova na svakom koraku. Od zenskog deteta se ocekuje da ceo zivot bude tu za roditelje a da od istih nista ne dobije dok od sina se ne ocekuje nista a po pravilu dobije sve. Kako moze u danasnjem drustvu zeni biti bolje. Zena dodje sa posla, pa krene ciscenje, peglanje, pranje, kuvanje, rad domaceg sa detetom...i tek oko 9-10 moze da pocne da uradi nesto za sebe. Sa druge strane danasnje “muskarcine” dodju sa posla u 2 i dok zena obavi ono sve gore navedeno oni odspavaju, odu u kladionicu, odu u teretanu i na kraju dana zabiju se uz tv i gledaju sta oni zele dok zena iako je radila ceo dan mora da gleda sta se njenoj muskarcini gleda. Ozenjen sam, moja zena takodje radi sve gore navedeno ali zato ja sa druge strane slobodno vreme gledam da iskoristim da dodatno zaradim u vidu part time poslova a uvece kada se zasedne pred tv gledamo nesto zajedno

Bruder Jakob

pre 4 godine

Evo citat od Euripida koji mi se neizmjerno sviđa, napisat ću na engleskom jer sam na tu verziju naletio a i mislim da bi se s prevodom na "naški" nešto izgubilo.

To a father growing old there is nothing dearer than a daughter.

olo

pre 4 godine

Kada se god pojavi ovakav članak, iz svoje zabokrecine isplivaju razni edipovci kojima su žene za sve krive.

Razni likovi koji su mladost proveli šeneci za ortakinjama koje, sram ih bilo, im nisu uzvratile njihovu patetičnu ljubav. I ta ekipa je jednako jadna kada je imala 16 i kada napuni 36. Ekipa koja nikada nije imala herca ili šarma da smuva devojku. Svaki put kada se napiju nešto kao ponovo pate itd...

U strašnom društvu naše žene žive, da ne poželiš da imas ćerku kada vidiš od koga će joj potencijalni momak ili muž poteći. Sve bre isfustriani mamini sinovi.

Dao sam 2 500 za Badjua i iznervirao se, ali mi je lakse dok gledam dres "Kanedeinsa"

pre 4 godine

Zene sluze za seks.Postoje muskarci koji sa zenama zive, razgovaraju i imaju decu, ja takvu nisam nasao ni na faksu, a studirao sam nesto za sta treba imati "posebna" interesovanja.Zato su mi se veze svodile na seks, a ispunjenje mi je dolazilo od drugih stvari, nekih klinackih, a nekih i prilicno skupih.Vremenom potreba za seksom opada i zene mi sve manje postaju razumljive kao bica.Znam dva slucaja uspesnih muskaraca, iskusnih sa zenama koji su doziveli teske porodicne brodolome.To sta su im uradile...I nije me naucilo nicemu!

nellle

pre 4 godine

Sve su ovo pohvale i komplimenti ženama. Ne znam zašto se neke dame osećaju napadnuto. Možda im fali malo ovog "dame". Veliki naklon za prave dame koje se ne osećaju ugroženo zato što su žene, majke i sve ono čemu se treba diviti.

sara

pre 4 godine

Sudeci po komentarima zemljaci ispadose zenski sveznalci, najveci ljubavnici, najbolji partneri i ujedno najveci zenomrzci.
Dragi muskarci u vasim komentarima nesto debelo ne stima a kako vam je u zivotu sami znate ili su muzda za sve vase probleme zene krive.

auuuu

pre 4 godine

@Lord: Zene nemaju aktivnosti sa drugaricama?! Pa zenama su prijateljstva na prvom mestu,sta je s Vama?! Cak i kad su tema pedikir i manikir, nema tog muskarca koji je zenama bitniji od price sa drugaricama pa makar imala decu, muza, svekrvu na grbaci.
Za razliku od Vas ja ne znam nijednog momka da ima zaista bliskog prijatelja koji ce doci da mu pomogne u 3 ujutru ako treba. Svi moji bivsi su gubili identitet u vezi a kad su veze pucale kukali kako nemaju s kim da se druze. Moj otac nije imao nijednog prijatelja, brat takodje, sem povrsnih.
Zavisi od osobe. Verujem da ima dobrih prijatelja medju muskarcima ali je to kod zena normalno a ne izuzetak.

dodji sebi

pre 4 godine

Nije da zelim da kvarim romantiku ali zene ne moraju da budu jace od muskaraca ni u kom smislu, to zavisi od osobe do osobe. Znam dosta raznih primera. Pogotovo ne kod nas, gde uglavnom ne znaju ni da se ponasaju. Jedino sto zive duze u proseku, to je tacno. Bilo bi lepo kad bi prihvatile i neke odgovornosti e ne samo da misle da su jace.
(fa, 20. maj 2019 23:51)

U zemlji u kojoj je odgovornost muskarca samo da radi i zaradjuje, dok se od zene ocekuje da radi, zaraduje, cisti, kuva, odgaja decu gotovo samostalno, jer sve je to "zenski" posao, neko kaze kako zene treba da PRIHVATE NEKE ODGOVORNOSTI.
A koje to tacno? Nije vam dovoljno sto rintaju od jutra do sutra dok ste vi "umorni od posla" jos biste i da vam nose kofere da se jadni ne pretrgnete.
Naravno, ovo se ne odnosi na muskarce koji zaista rade kucne poslove vec na ostalih 80% lenstina.

Milojko bre!

pre 4 godine

Nakon 40 godina provedenih na ovom svetu kao heteroseksualac i kontakta sa raznim ženama u milion situacija, mogućih i nemogućih, kao oženjen čovek i otac, mogu samo reći da ja žene ič’ ne razumem. To šta bi one htele a šta ne i kako to protumačiti je teže od razumevanja beskonačnosti svemira. Eto priznajem, glup sam.

Bob

pre 4 godine

Da žene nisu generalno jako glupe, ne bi ih ni zanimali muškarci. Naravno, ima i jako inteligentnih žena, ali njih ne zanimaju muškarci.

Svet dakle opstaje zahvaljujući ženama, na njihovoj gluposti. Svet bi bio idealno mesto kada žene ne bi umele da govore. Nažalost itekako umeju da govore.

Iskren momak

pre 4 godine

Mmm@ ja ne krivim žene nizašta jer sam shvatio odavnoo nepoželjan osim za friend zone ćaskanje i ako se ubode neki keks. To je to ! A za druge me ne dotiče jer svako svoju muku brinu. Al'ja sam odavno prestao da verujem u bolje i prepustio se pa kako bude.

Marijana

pre 4 godine

Maminim sinovima ni veze ni brakovi nece uspeti, jer imaju problem, pa onda isfrustrirani ce doci ovde da bacaju hejt...oni pocinju sa pricama sreo sam ovu ova je ovakva, ona je onakva ugavnom ne valja nijedna, ustvari ne valjaju oni, to je taj patoloski odnos sa majkom, i neadekvatno vaspitanje. Normalna majka, nauci sina da bude samostalan, kupa se redovno, kuva sam sebi, ukljuci masinu, ne ceka mamu, i podstice ga da se ozeni, ne puni mu glavu da su sve zene lose.Tako da mamini sinovi,sedite i posmatrajte svoje majke slusajte njihove reci, one vam zele dobro, ali vas upropascavaju. Tatina cerka, pa cudan pojam, jer zensko dete cesto se sa majkom poistoveti,ali ako devojka ima dobar odnos sa ocem ona ce imati dobar odnos i sa drugim muskarcima, tako da to je dobro zapravo za njih, zene.

Mila

pre 4 godine

@bankar
Haha, gde ih nađeš? Meni ti deluješ kao čovek koga ništa ne zanima, zato i tražiš takve. Kada počnem bilo kom muškarcu da pričam o knjigama, smeju se i kao pa samo budale čitaju, oni mooožda pogledaju film. Kao je sramota čitati. Kao "nemaju vremena". Alapače i tračare da nema većih, ko sa kim, ko koga, ko koliko - eto to su muške teme, a više se družim sa muškarcima nego sa ženam. Tako da - pst.

VJ

pre 4 godine

@LorD
Wow, kakva generalizacija!

Ako takve poznajete, zapitajte se zašto ne znate one drugačije, koje razgovaraju o filmovima, sportu, putovanjima, knjigama, politici, i o mnogim drugim temama iz oblasti kulture...
Nećete verovati, ima žena koje rade, ne gledaju tv, nisu odgledale sekund tih emisija koje pominjete, ne čitaju smeće i ne bave se tuđim životima, ne diskutuju o ispucalim krajevima i manikiru..
Možda i upoznate takvu neku u idućem životu, ili ne, zavisi šta tražite i privlačite.

realno

pre 4 godine

Vrlo je jednostavno otkriti sta zene zele- potpuno isto sto i muskarci. Ako je vama tesko da cuvate decu sami i nima je tesko. To sto se ne bune je zbog toga sto ne zele da ispadnu lose majke, a ne zbog toga sto je njma cuvanje dece "prirodno".
Ko sto vi ne biste hteli da uzimate godinu dana slobodno od posla koji volite da bi cuvali decu... pa ne zele ni one.
Niti vole nesto posebno da kuvaju, cast izuzetcima, niti da ciste toalet
Tako da iduci put kad se pitate sta zene zele zapitajte se sta bi vi zeleli u toj situaciji i sve ce vam biti jasno.

hardtoswallowpil

pre 4 godine

Moj otac je voleo da ima dečaka.Tako se i ponasao prema meni.Tako da ja nisam tatina ćerka.Mamina ćerka jesam.
(Teodora, 20. maj 2019 22:39)

Tuzno :(

U

pre 4 godine

@P76-ers
Mržnju ovde ne možeš da ne vidiš jer je komentar svakog muškarca prepun, žao mi ih je što im život prođe u tome. Tužno je kada očekuješ u komentarima tuđa mišljenja, a pročitaš izlive ružnih emocija.

Branko

pre 4 godine

Ovo sve u članku važi ali samo za atraktivne žene. Žene u donjoj polovini po lepoti nemaju nijednu od ovih navedenih prednosti...

kloi

pre 4 godine

@...
Umesto da gledaš sebe, ti gledaš druge. To kako zebi izgleda, ne mora da znači da je stvarno tako. Kako neka da se zagleda u takvog čoveka? Šta sa njim da radi, da sluša žalopojke kako eto tamo neki šeta neku dobru, a on zaglavio sa devojkom koju ne bi? Tako većina radi, a ne gledaju sebe i kakvi su oni. Možda du svi ti koji šetaju te devojke bolji od tebe? To vam ne padne na pamet da se zapitate? Kao da ste bogom dani, svaki za sebe viče kako je baš on dobar i eto baš njega neće tamo neka koju je on zamislio

CATAPA

pre 4 godine

Ali nikako ne treba biti nepravedan prema prvim feministkinjama, sifražetkinjama. One su se zaista zalagale samo za pravo da se bave poslovima kojima i muškarci i da imaju politička prava koliko i muškarci.
Na nesreću, njihov trijumf je pokrenuo proces kojim su i njihovi zahtevi obesmišljeni i pretvoreni u apsurd, a vlast i moć se prelila u ruke jedne moćne manjine u kojoj je i inače oduvek bilo i žena.

Džoni

pre 4 godine

Možda sve to i jeste tako ali se ja ipak Bogu zahvaljujem što sam muško. Njihov PMS uz sve što uz to ide, pa šminka, frizure, garderoba, kilo gore, kilo dole, ovo, ono... neka hvala!

En man

pre 4 godine

Najcesca greska nas muskaraca je sto previse gledamo fizicki izgled a kod zena je sto previse gledaju takozvani socijalni status (ne mislim na pare, ni na bogatstvo, nego status u drustvu koji se najcesce vezuje za radno mesto..). Ima mnogo primjera i jednih i drugih da se jako kaju kad se udje u nesto ozbiljnije pa se vide ostale osobine...

Boziji sin

pre 4 godine

Cekajte da izvadim cuclu, pa i ja da kazem nesto.
....
Mamaaaaa!
...
OK, sad sam malo bolje. Volim sve ljude koji rade na svom razvoju, ali imam simpatiju i razumevanje za sve koji su i dalje zaglavljeni u svetu transakcija. Sve je to deo puta, ali su na kraju svi odgovori u nama samima.
Cucla nazad, Cao.