Poznata pravnica otkriva zbog čega pucaju brakovi

Utorak, 11.06.2019.

12:59

Izvor: super zena

Poznata pravnica otkriva zbog èega pucaju brakovi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

Zena

pre 4 godine

Raspad veze u braku nastane prvo pa onda razvod braka, a raspad nastaje zbog osecanja nevoljenosti.

A do osecanja nevoljenosti uglavnom dodje zbog nesporazuma.

često se ne rešava pa se krene u prevaru i to je otprilike to.

Zoran

pre 4 godine

U braku sam 33 godine i mogu da dam komentar. Nasa svadja se svodi na j..i se ja njoj ona meni u prolazu i to je to. Pomazem sve u kuci od spremanja do kupovine i sl. Postujem zenu i volim i neka misle mnogi da sam papucar. Zenu ne smatram zenom ni suprugom vec bracnim drugom. To vam sve govori.

Najpametnija

pre 4 godine

@Dott
Nikome iz usta ne miriši ako ne opere usta kada treba i to nije razlog za ostavljanje i razvod. Razlog je loše ponašanje muškarca prema ženi, tretiranje kao sluškinje, uzimanje zdravo za gotovo, ponižavanje nje u odnosu na druge žene uz uzdizanje drugih. Kada to počne i muškarac se ne dozove pameti na vreme, žena ga nikada više ne može posmattati kao muško i partnera i kao nekoga ko je seksualno privlači.

**

pre 4 godine

@what to do
Imam isto to tj. vrlo slicno. Kako se suzbija? Mozda je neprikladno poredjenje ali kao kad se ostavljaju cigarete, moras da budes svestan zasto ih ostavljas odnosno svestan realnosti i da imas volju da to sprovedes. Realnost je, osim braka koji mozda zelis da sacuvas, sagledana situacija tj. to sto osecas je fizicka privlacnost, jaka hemija a sve ostalo je najverovatnije fantazija. Realno niste bili zajedno i sustinski ga ne poznajes (ni fizicki ni emotivno) i vrlo je moguce da kada biste bili zajedno osim sexa nicega vise ne bi bilo... i sve bi se izduvalo od preteranih ocekivanja. Problem je kada je nesto tako neopipljivo a tu je, zaljubljenost je veliki deo onoga sto se oseca, kod mene u kombinaciji sa nenormalnom fizickom privlacnoscu (isto ni sa kim pre nije bila tako jaka)... bas je tesko. Ali ja znam da nikada necemo biti zajedno realno, oboje u braku, i ja svesno kontrolisem to sto osecam do mere da mi prija, dajem sebi da uzivam u njegovom prisustvu, on je samo nesto lepo u mom zivotu ali bez ikakvog daljeg "lozenja". Ako ne mozes to, nemoj ga vise vidjati, potpuno prekini kontakte... jednostavno svesno prekini da ga vidjas i da razmisljas o njemu jer da ponovim opet dobar deo onoga sto osecas nije proizvod realnosti nego fantazija sta bi bilo kad bi bilo... I pokusaj da svu tu energiju usmeris na supruga ako ga volis, cesto uzimamo zdravo za gotovo kvalitete i ljubav koje neko sa kim smo ima... samo sa njim ne nosimo ruzicaste naocare :)

@ what to do

pre 4 godine

Takvi se oseáji stvarno mogu javiti ali ne više puta u životu, javlja se jednom. Meni se isto to desilo, oko godinu dana smo suzbijali i onda je sve eksplodiralo u tajnu vezu, prepunu strasti ali i velike ljubavi. Ja sam oženjen i kada je postavila ultimatum, razvod, zbog dvoje dece nisam. Verujte mi da nema dana kada ne pomislim na nju. Iz ovog ugla se kajem ali je ona sada zauzeta i dok je tako neću ništa menjati. Mada znam da ćemo pre ili kasnije opet biti zajedno. Takav osećaj se ne dešava dva puta. Pošto nemate dece za početak probajte da se bliže upoznate sa tim čovekom.

what to do

pre 4 godine

@Hana Pozdrav Hana. Ti si mi jedina postavila to pitanje..jeste uzvraceno, ja barem osecam da jeste, kad me pogleda ili progovori sa mnom osetim nekako da je obostrano, on pocrveni kao i ja, a nisam primetila da je tako kad razgovara sa nekim drugim. On je uzasno stidljiv, u sustini jako smo slicni, i ja sam takva, iskreno mi deluje da se ne bi ni usudio da mi pridje u tom smislu jer zna da sam zauzeta. Suprug i ja smo u braku 8 godina, bez dece, imamo poteskoca oko toga pa mozda i to utice dosta na moju psihu. Nisam nikad prevarila supruga niti pomisljala na to, jednostavno ovo mi se prvi put desava, a osecanja su toliko jaka, nikada pre nisam osetila ovako nesto, sto je najgore ni sa suprugom svojim niti u dugoj vezi koju sam imala pre njega...ovo je jednostavno uzasan osecaj, mozda ne bi bio da sam slobodna ali ovako, veruj mi, je prava agonija, bukvalno ga sanjam, srce mi preskoci kad ga vidim, koza mi se najezi, ne mogu sebe da prepoznam. Neko mi je napisao Razvedi se pa svrljaj...ja ni u jednom trenutku nisam napisala da planiram tako nesto, koliko se secam, samo sam pitala kako suzbiti tu kolicinu osecanja, mozda zbog navike ili okoline ili ne znam ni ja cega, ja jednostavno nemam hrabrosti trenutno da se razvedem. :-(

Hana

pre 4 godine

@what to do:
Desilo se i meni nedavno. Sačekaj da vidiš šta će se dogoditi. Nemoj donositi nagle odluke. Izmeri. Da li je uzvraćeno?

Jr

pre 4 godine

"Žena je napravljena od rebra Adamovog; ne od njegove glave da vlada nad njim, niti od njegovih stopala da bi je gazio, već od njegovog boka da bi mu bila jednaka, ispod njegove ruke da bude zaštićena, i blizu srca da bi bila voljena" (Matthew Henry)

Marijana

pre 4 godine

Sto se nas tice nasi muskarci moraju na psihoterapiju pod hitno, mrze i vredjaju zene, a neki i tuku, jer imaju problem sa svojom glavom, e sad ovde i zene moraju na psihoterapiju. Znaci zajedno moraju ako imaju probleme,ako jedan partner ima imace i drugi,jer ruzno je sto na Balkanu dave svoje prijatelje i roditelje njihovim bracnim problemima. Ruzno je iznositi stvari iz kuce,jer im taj niko napolju ne moze pomoci...ali moze okolo da samo tracari o tome.

Dja

pre 4 godine

Ako seks postane rutina, onda ne valja...um da, posle 30 god braka bih bas voleo da vidim nekoga kome seks nije rutinski vec originalan, nov, svez i ostali sinonimi koji su protivni rutinskom...

Hm

pre 4 godine

danas se brakovi zasnivaju na interesu , a ne bi trebalo da bude tako.
(ja kad volem to frca kamenje, 11. jun 2019 18:11)
Brakovi su se do skoro zasnivali iskljucivo na interesu odnosno trazila se prvenstveno dobra prilika. Trazili su je roditelji za decu. Tako je od postanka civilizacije jer je porodica zasnivana zbog podizanja sledece generacije a ne zbog romantike i seksa. O kom vremenu vi to pricate i koliko je taj period trajao?

Mrs. Nobody

pre 4 godine

Odlican tekst, ni malo povrsan. Kao relativno sveze razvedena mogu da otvrdim svaku od navedenih stavki.
A komentari na clanak su zaista porazavajuci. Interesantno je da 80% komentara na super zeni ostavljaju duboko frustrirani i gnevni muskarci. hajde ljudi, zamislite se malo, budite otvoreni prema sebi i prema nekom drugom. Brak nije takmicenje, nadmudrivanje... Valjda bi taj odnos trebao da bude prijateljski, da se neguje, da se u njega ulaze. Da se trudimo da budemo bolji i sebi i drugoj osobi. Cemu toliki gnev i ozlojadjenost?
Vecina muskaraca sa Balkana gaji patolosku mrznju prema zenama. Sve je to posledica poljuljanog patrijarhata koji je izgubio svaki smisao, nemastine, ove nesrecne tranzicije, pogresnog vaspitavanja i muske a i zenske dece...

Dott

pre 4 godine

A koja ce zena to sto zeli da se razvede navesti kao razlog da mu smrdi iz usta, a ona prosto mora da se ljubi dok vodi ljubav, ne moze mu vise okretati glavu. Ili reci da je njenom muzu mali i da ne dozivljava orgazam?
Nego ce to svoje nezadovoljstvo pretociti u kvarenje odnososa u svim drugim segmentima i prosto ga naterati da to on ucini, podnese zahtev za razvod braka.
Mnogi muskarci u braku to i znaju, ali njihov ego ne dopusta tu cinjenicu da joj ne pruza u krevetu i za njeno lose ponasanje krivi to da je ona teski materijalista i ako nije nista vise od drugih, da zeli da ga kontrolise i tera da radi kucne poslove.
Vecina zena zapadne u ovakvu situaciju, jednostavno kaze sebi da joj nije stalo do njega i sto ne bi onda sve okrenula na svoju vodenicu, a on ako mu se ne svidja nek se razvodi.
Zene su svesne da na sudu jednostavno ne mogu navesti razlog zelje za razvodom los seks, jer ce je smatrati ninfomankom, ali nije tako, seks je bitan deo zivota i to u bilo kom zivotnom dobu svakoga od nas.

Jelena

pre 4 godine

Brakovi pucaju jer su ljudi nezadovoljni sobom I svojim zivotom a najlakse I'm je da to nezadovoljstvo personaliziju u nekoj osobi, da ne kazem svale na nekog, nego da preuzmu odgovornost na sebe.U neku ruku resavanje problema na laksi nacin, razvedes se I odjednom imas vise licne slobode, nikom me polazes racune...Ali! Sve bi bilo bajno da tu me postoje deca, koje su naravno bas ti ucio o vaznosti porodice, porodicnim vrednostima, kojima su mama I tata jedna neodvojiva celina, dve polovine koje cine njih same. Traume za ceo zivot I osecanje da ti uvek nesto nedostaje.

Крис

pre 4 godine

@what to do
С обзиром да си се заљубила и да си у браку, вероватно да ваш брак није тако стабилан и срећан. Сигурна сам да то не примећујеш само ти и да је он исто тако несрећан јер се не може десити да неко не примећује како се друга страна хлади и не осећа исто(сем ако ниси изврсна глумица) . Нисам у браку, али ти саветујем да искрено поразговарате и видите шта је то што фали вашој вези.

Bane

pre 4 godine

Ja sam se ludo zaljubila u nekog drugog i ne znam sta cu da radim... nisam nikada prevarila supruga i ne zelim da mu uradim nesto sto ne zelim meni neko da radi, da ga povredim i da pati... kako suzbiti nabujala osecanja kad o toj osobi razmisljam cini mi se i dok spavam :-(
(what to do, 11. jun 2019 14:10)

Zaljubljenost je hemija....kao kada se napijes. Etil alkohol u krvi vrsi svoju funkciju i tebi je lepo. Posle se otreznis i boli te glava.
Isto je sa zaljubljenoscu, u telu se odigravaju hemijski procesi koji uticu da se tako osecate. To uglavnom traje neko vreme pa prodje a slika koju vidite je jednako iskrivljena kao kada ste pijani.
Eto, sada kada sam vam otkrio tajnu mozete da racionalizujete problem i shvatite da osoba o kojoj razmisljate verovatno nije to sto zamisljate i kada hemija ispari iz vaseg organizma pitacete se "Boze, sta mi bi, sta sam videla u njemu"
E sada, ima osoba koje vole kako da gaje tako i da se prepuste toj hemiji, na relaciji primera alkohola takvi ljudi su alkoholicari, a znate koliko su oni pogubni po sebe i okolinu.
Tako da ako hocete kao alkoholicar da se prepustite toj hemiji u vama i unistite sebi zivot kada se otreznite...izvolite...

divorce

pre 4 godine

Ja sam se ludo zaljubila u nekog drugog i ne znam sta cu da radim... nisam nikada prevarila supruga i ne zelim da mu uradim nesto sto ne zelim meni neko da radi, da ga povredim i da pati... kako suzbiti nabujala osecanja kad o toj osobi razmisljam cini mi se i dok spavam :-(
(what to do, 11. jun 2019 14:10)

Razvedi se pa onda švrljaj!

ja kad volem to frca kamenje

pre 4 godine

danas se brakovi zasnivaju na interesu , a ne bi trebalo da bude tako. u braku treba deliti i lose i zlo a ne cim neko od partnera upadne u krizu odmah razvod. tako da ja brak danas vidim kao instituciju koju ljudi zloupotrebljavaju.

Aron

pre 4 godine

Ovde se stvari razlukuju nego u Britaniji u vezi razvoda. Ova pravila u Srbiji vladaju za negde oko 10%populacije, i to prvenstveno one koji koji imaju uticaj i veze da spadaju u visoku klasu. To su mahom oni koji svoje privilegije vuku iz slobinog i socijalistickog perioda pa rade u vrhu birokratije poput EPS-a, raznim komorama, agencijama, institutima... Ili imaju razne privatne firme sa jakim vezama i namestenim poslovima za javni sektor. Ostali deo populacije su ili nezaposleni ili ako imaju posla rade za oko 300 evra. Tu je glavni razlog razvoda uglavnom prepirka oko novca ili prevara u manjoj meri. Napetost je velika a rasprave i tenzija su na zaista visokom nivou. Tako da su tu potpuno nebitni navedeni principi u smislu "kompromisa", "prihvatanje uloga" ili seksa

Znam ja nas, .... ti nas!

pre 4 godine

Ja sam se ludo zaljubila u nekog drugog i ne znam sta cu da radim... nisam nikada prevarila supruga i ne zelim da mu uradim nesto sto ne zelim meni neko da radi, da ga povredim i da pati... kako suzbiti nabujala osecanja kad o toj osobi razmisljam cini mi se i dok spavam :-(
(what to do, 11. jun 2019 14:10)

Taj vid prevare je gori od samog fizickog odnosa. Tako da ti si ga prevarila vec, samo treba da shvatis u svojoj glavi.

OMG

pre 4 godine

what to do..nije ugodna situacija. ali razmisli, jedno je zaljubiti se a drugo ziveti sa nekim...e sad, moras sama odlučiti sta dalje...ali sto bi rekli "pusti stvar da prenoći" pa ces najbolje znati sta dalje

Kibo

pre 4 godine

Ja sam se ludo zaljubila u nekog drugog i ne znam sta cu da radim... nisam nikada prevarila supruga i ne zelim da mu uradim nesto sto ne zelim meni neko da radi, da ga povredim i da pati... kako suzbiti nabujala osecanja kad o toj osobi razmisljam cini mi se i dok spavam :-(
(what to do, 11. jun 2019 14:10)

Ili ostavljaš supruga i ideš ,, all in" na tpg nekog ili daš sve od sebe da zaboraviš tog drugog, menjaj društvo, posao, zaboravi ga i spasi brak. Vidi do čega ti je više stalo. Nije isključeno da je to samo zaljubljenost samo kratkog perioda koja će proći za par godina nedelja.

Lidija

pre 4 godine

@what to do
Ja sam se bila zaljubila u oženjenog. Godinama sam se trudila da me prođe i nikada nije prošlo. U jednom momentu sam mu to i pokazala i počeli smo vezu. Bolje da sam ranije jer se ne bih toliko vezala i mogla bih da nekim drugim. Ovako, osećanja nisam mogla da suzbijem nego su porasla. Ako ne uspeš kada treba, nema kraja. Pitanje je da li hoćeš da žališ što jesi ili što nisi.

elem

pre 4 godine

Pitajte zene zasto pucaju brakovi jel bar u anglo-saksonskom sveta one podnose 80% zahteva za razvod i urnisu muskarce na svaki nacin na sudovima koji su im apsolutno naklonjeni. Pa nisu muskarci toliki debili koliko ih zene pod uticajem raspalih feministkinja prave da jesu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dejan, 11. jun 2019 16:37)

Evo reci cu ti ja zasto.Zato sto nijedna zena vise nece da trpi lenje muskarce koji dodju kuci s posla i ocekuju sve na gotovs. Cak i u tim zapadnim zemljama gde je sve "podredjeno zenama" zene i dalje rade tri cetvrtine neplacenih kucnih poslova (u proseku) dok muskarci ocekuju orden ako jednom nedeljno spreme rucak ili odvedu sopstvenu decu na piknik.
Ako neces da se zena razvede od tebe nemoj da budes lenstina. I podeli kucne poslove na pola a ne na 75:25. Inace ocekuj zahtev za razvod. Vidis kako je jednostavno.

jooooj

pre 4 godine

@a zamislite, postoje i takvi: Jel to Vama krivo sto ne radite u kancelariji? Izgleda da jeste, vidi se iz komentara, jer ne vidim kojom logikom dodjoste do tog zakljucka?!

Logicno je da ce zena pre da zameri muzu koji 'sedi u kancelariji' nego npr. rudaru, posebno ako sama nije obrazovana pa misli da ljudi u kancelarijama 'samo sede'. Ovo sam doziveo na svojoj kozi, jer sam programer i sta ja tu samo nesto klikcem za velike pare, dok moj otac mora da kopa po ceo dan. To mi je rekao, mrtav ladan.

citalac

pre 4 godine

what to do

kako si zaljubila u drugog , tako ces i u treceg , cetvrtog , petog itd, nema kraja..bila si zaljubljena i u supruga ali zaljubljenost prodje i predje u voleti a to nije isto..zaljubljenost je kratkotrajna fantazija a voleti je za ceo zivot i ne mozes svakog u kog se zaljubis trenutno, zavoleti...ne mozes zbog toga stalno menjati partnera jer ce i taj drugi u kog si sada zaljubljena proci kao tvoj sadasnji suprug ako se zaljubis u treceg itd , ostaj tu gde jesi i uzivaj u suprotnom iz kruga neces izaci

011

pre 4 godine

A sta to znaci da puca brak? Da li se u to racuna i kad dvoje ljudi zivi zajedno 20, 30 godina, od cega bar pola vremena potpuno otudjeni, ali se ne razvode iz ko zna kog razloga? Zivot im prolazi uz nekog ko ih vise ne razume i ne oseca, a mozda bi oboje mogli biti srecniji u nekoj novoj prici. Po meni ima vise popucalih brakova medju onim nerazvedenim.

a zamislite, postoje i takvi

pre 4 godine

Vidim ovde jedan mali problem... Ova žena ima viziju da svi muškarci rade u kancelarijama. Izgleda da je muškarci drugih zanimanja ne interesuju.

Dejan

pre 4 godine

Pitajte zene zasto pucaju brakovi jel bar u anglo-saksonskom sveta one podnose 80% zahteva za razvod i urnisu muskarce na svaki nacin na sudovima koji su im apsolutno naklonjeni. Pa nisu muskarci toliki debili koliko ih zene pod uticajem raspalih feministkinja prave da jesu.

Goksi

pre 4 godine

Jednom sam za godisnjicu dao svojoj ženi karticu i rekao joj da ode u kupovinu i kupi šta god hoce, da ne misli o cenama i količini. Šta god hoćeš i koliko god hoces. Žena se vratila i od 3000 eu na kartici potrošila je 300, kupila je sinovima nove patike, 3 haljine za cerku, meni jaknu, igračku za kera i poslastice za papagaja, i sebi jednu haljinu. Jednu haljinu!
Tada sam dobro zaradjivao a ona je provodila dane sa nasim hiperaktivim djavolima. Sada zaradjuje bolje od mene i dan danas zna da me posrami svojom skromnoscu, dobrotom i razumevanjem.
Dakle, zenite se i udajte iz ljubavi i pare to nikada nece pokvariti. Sve obaveze, teskoce, tragedije ne mogu nista paru koji svoju vezu cuva kao dragocenost.

what to do

pre 4 godine

Ja sam se ludo zaljubila u nekog drugog i ne znam sta cu da radim... nisam nikada prevarila supruga i ne zelim da mu uradim nesto sto ne zelim meni neko da radi, da ga povredim i da pati... kako suzbiti nabujala osecanja kad o toj osobi razmisljam cini mi se i dok spavam :-(

alek

pre 4 godine

Brakovi pucaju jer ljudi prestaju da se trude oko svog partnera i oko opstanka braka. Mislim da je opstati u zdravom braku jedan od najtezih ako ne i natezi zivotni izazov.

haha

pre 4 godine

Ako jedan od partnera zaradjuje vise od drugog... Sto jednostavno ne napisete da je problem ako muskarac zaradjuje manje... Tu veze I brakovi pucaju kroz 2-3 meseca, a prvenstveno do braka je doslo u vremenu kad je muskarac vise zarafjivao..

LIK

pre 4 godine

Brak je ljudska izmišljotina, tvorevina, a ne nešto za čim ljudi imaju istinktivnu životnu potrebu i kao takav je neodrživ... zato ne treba ni da postoji, a deca treba da se podižu u skladu sa zakonom po kojim i majka i otac imaju podjednaka prava, ali i obaveze.

Goksi

pre 4 godine

Jednom sam za godisnjicu dao svojoj ženi karticu i rekao joj da ode u kupovinu i kupi šta god hoce, da ne misli o cenama i količini. Šta god hoćeš i koliko god hoces. Žena se vratila i od 3000 eu na kartici potrošila je 300, kupila je sinovima nove patike, 3 haljine za cerku, meni jaknu, igračku za kera i poslastice za papagaja, i sebi jednu haljinu. Jednu haljinu!
Tada sam dobro zaradjivao a ona je provodila dane sa nasim hiperaktivim djavolima. Sada zaradjuje bolje od mene i dan danas zna da me posrami svojom skromnoscu, dobrotom i razumevanjem.
Dakle, zenite se i udajte iz ljubavi i pare to nikada nece pokvariti. Sve obaveze, teskoce, tragedije ne mogu nista paru koji svoju vezu cuva kao dragocenost.

alek

pre 4 godine

Brakovi pucaju jer ljudi prestaju da se trude oko svog partnera i oko opstanka braka. Mislim da je opstati u zdravom braku jedan od najtezih ako ne i natezi zivotni izazov.

a zamislite, postoje i takvi

pre 4 godine

Vidim ovde jedan mali problem... Ova žena ima viziju da svi muškarci rade u kancelarijama. Izgleda da je muškarci drugih zanimanja ne interesuju.

011

pre 4 godine

A sta to znaci da puca brak? Da li se u to racuna i kad dvoje ljudi zivi zajedno 20, 30 godina, od cega bar pola vremena potpuno otudjeni, ali se ne razvode iz ko zna kog razloga? Zivot im prolazi uz nekog ko ih vise ne razume i ne oseca, a mozda bi oboje mogli biti srecniji u nekoj novoj prici. Po meni ima vise popucalih brakova medju onim nerazvedenim.

jooooj

pre 4 godine

@a zamislite, postoje i takvi: Jel to Vama krivo sto ne radite u kancelariji? Izgleda da jeste, vidi se iz komentara, jer ne vidim kojom logikom dodjoste do tog zakljucka?!

Logicno je da ce zena pre da zameri muzu koji 'sedi u kancelariji' nego npr. rudaru, posebno ako sama nije obrazovana pa misli da ljudi u kancelarijama 'samo sede'. Ovo sam doziveo na svojoj kozi, jer sam programer i sta ja tu samo nesto klikcem za velike pare, dok moj otac mora da kopa po ceo dan. To mi je rekao, mrtav ladan.

elem

pre 4 godine

Pitajte zene zasto pucaju brakovi jel bar u anglo-saksonskom sveta one podnose 80% zahteva za razvod i urnisu muskarce na svaki nacin na sudovima koji su im apsolutno naklonjeni. Pa nisu muskarci toliki debili koliko ih zene pod uticajem raspalih feministkinja prave da jesu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dejan, 11. jun 2019 16:37)

Evo reci cu ti ja zasto.Zato sto nijedna zena vise nece da trpi lenje muskarce koji dodju kuci s posla i ocekuju sve na gotovs. Cak i u tim zapadnim zemljama gde je sve "podredjeno zenama" zene i dalje rade tri cetvrtine neplacenih kucnih poslova (u proseku) dok muskarci ocekuju orden ako jednom nedeljno spreme rucak ili odvedu sopstvenu decu na piknik.
Ako neces da se zena razvede od tebe nemoj da budes lenstina. I podeli kucne poslove na pola a ne na 75:25. Inace ocekuj zahtev za razvod. Vidis kako je jednostavno.

Mrs. Nobody

pre 4 godine

Odlican tekst, ni malo povrsan. Kao relativno sveze razvedena mogu da otvrdim svaku od navedenih stavki.
A komentari na clanak su zaista porazavajuci. Interesantno je da 80% komentara na super zeni ostavljaju duboko frustrirani i gnevni muskarci. hajde ljudi, zamislite se malo, budite otvoreni prema sebi i prema nekom drugom. Brak nije takmicenje, nadmudrivanje... Valjda bi taj odnos trebao da bude prijateljski, da se neguje, da se u njega ulaze. Da se trudimo da budemo bolji i sebi i drugoj osobi. Cemu toliki gnev i ozlojadjenost?
Vecina muskaraca sa Balkana gaji patolosku mrznju prema zenama. Sve je to posledica poljuljanog patrijarhata koji je izgubio svaki smisao, nemastine, ove nesrecne tranzicije, pogresnog vaspitavanja i muske a i zenske dece...

haha

pre 4 godine

Ako jedan od partnera zaradjuje vise od drugog... Sto jednostavno ne napisete da je problem ako muskarac zaradjuje manje... Tu veze I brakovi pucaju kroz 2-3 meseca, a prvenstveno do braka je doslo u vremenu kad je muskarac vise zarafjivao..

divorce

pre 4 godine

Ja sam se ludo zaljubila u nekog drugog i ne znam sta cu da radim... nisam nikada prevarila supruga i ne zelim da mu uradim nesto sto ne zelim meni neko da radi, da ga povredim i da pati... kako suzbiti nabujala osecanja kad o toj osobi razmisljam cini mi se i dok spavam :-(
(what to do, 11. jun 2019 14:10)

Razvedi se pa onda švrljaj!

citalac

pre 4 godine

what to do

kako si zaljubila u drugog , tako ces i u treceg , cetvrtog , petog itd, nema kraja..bila si zaljubljena i u supruga ali zaljubljenost prodje i predje u voleti a to nije isto..zaljubljenost je kratkotrajna fantazija a voleti je za ceo zivot i ne mozes svakog u kog se zaljubis trenutno, zavoleti...ne mozes zbog toga stalno menjati partnera jer ce i taj drugi u kog si sada zaljubljena proci kao tvoj sadasnji suprug ako se zaljubis u treceg itd , ostaj tu gde jesi i uzivaj u suprotnom iz kruga neces izaci

Dejan

pre 4 godine

Pitajte zene zasto pucaju brakovi jel bar u anglo-saksonskom sveta one podnose 80% zahteva za razvod i urnisu muskarce na svaki nacin na sudovima koji su im apsolutno naklonjeni. Pa nisu muskarci toliki debili koliko ih zene pod uticajem raspalih feministkinja prave da jesu.

Bane

pre 4 godine

Ja sam se ludo zaljubila u nekog drugog i ne znam sta cu da radim... nisam nikada prevarila supruga i ne zelim da mu uradim nesto sto ne zelim meni neko da radi, da ga povredim i da pati... kako suzbiti nabujala osecanja kad o toj osobi razmisljam cini mi se i dok spavam :-(
(what to do, 11. jun 2019 14:10)

Zaljubljenost je hemija....kao kada se napijes. Etil alkohol u krvi vrsi svoju funkciju i tebi je lepo. Posle se otreznis i boli te glava.
Isto je sa zaljubljenoscu, u telu se odigravaju hemijski procesi koji uticu da se tako osecate. To uglavnom traje neko vreme pa prodje a slika koju vidite je jednako iskrivljena kao kada ste pijani.
Eto, sada kada sam vam otkrio tajnu mozete da racionalizujete problem i shvatite da osoba o kojoj razmisljate verovatno nije to sto zamisljate i kada hemija ispari iz vaseg organizma pitacete se "Boze, sta mi bi, sta sam videla u njemu"
E sada, ima osoba koje vole kako da gaje tako i da se prepuste toj hemiji, na relaciji primera alkohola takvi ljudi su alkoholicari, a znate koliko su oni pogubni po sebe i okolinu.
Tako da ako hocete kao alkoholicar da se prepustite toj hemiji u vama i unistite sebi zivot kada se otreznite...izvolite...

Dott

pre 4 godine

A koja ce zena to sto zeli da se razvede navesti kao razlog da mu smrdi iz usta, a ona prosto mora da se ljubi dok vodi ljubav, ne moze mu vise okretati glavu. Ili reci da je njenom muzu mali i da ne dozivljava orgazam?
Nego ce to svoje nezadovoljstvo pretociti u kvarenje odnososa u svim drugim segmentima i prosto ga naterati da to on ucini, podnese zahtev za razvod braka.
Mnogi muskarci u braku to i znaju, ali njihov ego ne dopusta tu cinjenicu da joj ne pruza u krevetu i za njeno lose ponasanje krivi to da je ona teski materijalista i ako nije nista vise od drugih, da zeli da ga kontrolise i tera da radi kucne poslove.
Vecina zena zapadne u ovakvu situaciju, jednostavno kaze sebi da joj nije stalo do njega i sto ne bi onda sve okrenula na svoju vodenicu, a on ako mu se ne svidja nek se razvodi.
Zene su svesne da na sudu jednostavno ne mogu navesti razlog zelje za razvodom los seks, jer ce je smatrati ninfomankom, ali nije tako, seks je bitan deo zivota i to u bilo kom zivotnom dobu svakoga od nas.

Крис

pre 4 godine

@what to do
С обзиром да си се заљубила и да си у браку, вероватно да ваш брак није тако стабилан и срећан. Сигурна сам да то не примећујеш само ти и да је он исто тако несрећан јер се не може десити да неко не примећује како се друга страна хлади и не осећа исто(сем ако ниси изврсна глумица) . Нисам у браку, али ти саветујем да искрено поразговарате и видите шта је то што фали вашој вези.

Hm

pre 4 godine

danas se brakovi zasnivaju na interesu , a ne bi trebalo da bude tako.
(ja kad volem to frca kamenje, 11. jun 2019 18:11)
Brakovi su se do skoro zasnivali iskljucivo na interesu odnosno trazila se prvenstveno dobra prilika. Trazili su je roditelji za decu. Tako je od postanka civilizacije jer je porodica zasnivana zbog podizanja sledece generacije a ne zbog romantike i seksa. O kom vremenu vi to pricate i koliko je taj period trajao?

Kibo

pre 4 godine

Ja sam se ludo zaljubila u nekog drugog i ne znam sta cu da radim... nisam nikada prevarila supruga i ne zelim da mu uradim nesto sto ne zelim meni neko da radi, da ga povredim i da pati... kako suzbiti nabujala osecanja kad o toj osobi razmisljam cini mi se i dok spavam :-(
(what to do, 11. jun 2019 14:10)

Ili ostavljaš supruga i ideš ,, all in" na tpg nekog ili daš sve od sebe da zaboraviš tog drugog, menjaj društvo, posao, zaboravi ga i spasi brak. Vidi do čega ti je više stalo. Nije isključeno da je to samo zaljubljenost samo kratkog perioda koja će proći za par godina nedelja.

what to do

pre 4 godine

Ja sam se ludo zaljubila u nekog drugog i ne znam sta cu da radim... nisam nikada prevarila supruga i ne zelim da mu uradim nesto sto ne zelim meni neko da radi, da ga povredim i da pati... kako suzbiti nabujala osecanja kad o toj osobi razmisljam cini mi se i dok spavam :-(

Jelena

pre 4 godine

Brakovi pucaju jer su ljudi nezadovoljni sobom I svojim zivotom a najlakse I'm je da to nezadovoljstvo personaliziju u nekoj osobi, da ne kazem svale na nekog, nego da preuzmu odgovornost na sebe.U neku ruku resavanje problema na laksi nacin, razvedes se I odjednom imas vise licne slobode, nikom me polazes racune...Ali! Sve bi bilo bajno da tu me postoje deca, koje su naravno bas ti ucio o vaznosti porodice, porodicnim vrednostima, kojima su mama I tata jedna neodvojiva celina, dve polovine koje cine njih same. Traume za ceo zivot I osecanje da ti uvek nesto nedostaje.

Dja

pre 4 godine

Ako seks postane rutina, onda ne valja...um da, posle 30 god braka bih bas voleo da vidim nekoga kome seks nije rutinski vec originalan, nov, svez i ostali sinonimi koji su protivni rutinskom...

ja kad volem to frca kamenje

pre 4 godine

danas se brakovi zasnivaju na interesu , a ne bi trebalo da bude tako. u braku treba deliti i lose i zlo a ne cim neko od partnera upadne u krizu odmah razvod. tako da ja brak danas vidim kao instituciju koju ljudi zloupotrebljavaju.

Marijana

pre 4 godine

Sto se nas tice nasi muskarci moraju na psihoterapiju pod hitno, mrze i vredjaju zene, a neki i tuku, jer imaju problem sa svojom glavom, e sad ovde i zene moraju na psihoterapiju. Znaci zajedno moraju ako imaju probleme,ako jedan partner ima imace i drugi,jer ruzno je sto na Balkanu dave svoje prijatelje i roditelje njihovim bracnim problemima. Ruzno je iznositi stvari iz kuce,jer im taj niko napolju ne moze pomoci...ali moze okolo da samo tracari o tome.

LIK

pre 4 godine

Brak je ljudska izmišljotina, tvorevina, a ne nešto za čim ljudi imaju istinktivnu životnu potrebu i kao takav je neodrživ... zato ne treba ni da postoji, a deca treba da se podižu u skladu sa zakonom po kojim i majka i otac imaju podjednaka prava, ali i obaveze.

OMG

pre 4 godine

what to do..nije ugodna situacija. ali razmisli, jedno je zaljubiti se a drugo ziveti sa nekim...e sad, moras sama odlučiti sta dalje...ali sto bi rekli "pusti stvar da prenoći" pa ces najbolje znati sta dalje

Znam ja nas, .... ti nas!

pre 4 godine

Ja sam se ludo zaljubila u nekog drugog i ne znam sta cu da radim... nisam nikada prevarila supruga i ne zelim da mu uradim nesto sto ne zelim meni neko da radi, da ga povredim i da pati... kako suzbiti nabujala osecanja kad o toj osobi razmisljam cini mi se i dok spavam :-(
(what to do, 11. jun 2019 14:10)

Taj vid prevare je gori od samog fizickog odnosa. Tako da ti si ga prevarila vec, samo treba da shvatis u svojoj glavi.

Jr

pre 4 godine

"Žena je napravljena od rebra Adamovog; ne od njegove glave da vlada nad njim, niti od njegovih stopala da bi je gazio, već od njegovog boka da bi mu bila jednaka, ispod njegove ruke da bude zaštićena, i blizu srca da bi bila voljena" (Matthew Henry)

Aron

pre 4 godine

Ovde se stvari razlukuju nego u Britaniji u vezi razvoda. Ova pravila u Srbiji vladaju za negde oko 10%populacije, i to prvenstveno one koji koji imaju uticaj i veze da spadaju u visoku klasu. To su mahom oni koji svoje privilegije vuku iz slobinog i socijalistickog perioda pa rade u vrhu birokratije poput EPS-a, raznim komorama, agencijama, institutima... Ili imaju razne privatne firme sa jakim vezama i namestenim poslovima za javni sektor. Ostali deo populacije su ili nezaposleni ili ako imaju posla rade za oko 300 evra. Tu je glavni razlog razvoda uglavnom prepirka oko novca ili prevara u manjoj meri. Napetost je velika a rasprave i tenzija su na zaista visokom nivou. Tako da su tu potpuno nebitni navedeni principi u smislu "kompromisa", "prihvatanje uloga" ili seksa

Lidija

pre 4 godine

@what to do
Ja sam se bila zaljubila u oženjenog. Godinama sam se trudila da me prođe i nikada nije prošlo. U jednom momentu sam mu to i pokazala i počeli smo vezu. Bolje da sam ranije jer se ne bih toliko vezala i mogla bih da nekim drugim. Ovako, osećanja nisam mogla da suzbijem nego su porasla. Ako ne uspeš kada treba, nema kraja. Pitanje je da li hoćeš da žališ što jesi ili što nisi.

what to do

pre 4 godine

@Hana Pozdrav Hana. Ti si mi jedina postavila to pitanje..jeste uzvraceno, ja barem osecam da jeste, kad me pogleda ili progovori sa mnom osetim nekako da je obostrano, on pocrveni kao i ja, a nisam primetila da je tako kad razgovara sa nekim drugim. On je uzasno stidljiv, u sustini jako smo slicni, i ja sam takva, iskreno mi deluje da se ne bi ni usudio da mi pridje u tom smislu jer zna da sam zauzeta. Suprug i ja smo u braku 8 godina, bez dece, imamo poteskoca oko toga pa mozda i to utice dosta na moju psihu. Nisam nikad prevarila supruga niti pomisljala na to, jednostavno ovo mi se prvi put desava, a osecanja su toliko jaka, nikada pre nisam osetila ovako nesto, sto je najgore ni sa suprugom svojim niti u dugoj vezi koju sam imala pre njega...ovo je jednostavno uzasan osecaj, mozda ne bi bio da sam slobodna ali ovako, veruj mi, je prava agonija, bukvalno ga sanjam, srce mi preskoci kad ga vidim, koza mi se najezi, ne mogu sebe da prepoznam. Neko mi je napisao Razvedi se pa svrljaj...ja ni u jednom trenutku nisam napisala da planiram tako nesto, koliko se secam, samo sam pitala kako suzbiti tu kolicinu osecanja, mozda zbog navike ili okoline ili ne znam ni ja cega, ja jednostavno nemam hrabrosti trenutno da se razvedem. :-(

Hana

pre 4 godine

@what to do:
Desilo se i meni nedavno. Sačekaj da vidiš šta će se dogoditi. Nemoj donositi nagle odluke. Izmeri. Da li je uzvraćeno?

Zoran

pre 4 godine

U braku sam 33 godine i mogu da dam komentar. Nasa svadja se svodi na j..i se ja njoj ona meni u prolazu i to je to. Pomazem sve u kuci od spremanja do kupovine i sl. Postujem zenu i volim i neka misle mnogi da sam papucar. Zenu ne smatram zenom ni suprugom vec bracnim drugom. To vam sve govori.

Najpametnija

pre 4 godine

@Dott
Nikome iz usta ne miriši ako ne opere usta kada treba i to nije razlog za ostavljanje i razvod. Razlog je loše ponašanje muškarca prema ženi, tretiranje kao sluškinje, uzimanje zdravo za gotovo, ponižavanje nje u odnosu na druge žene uz uzdizanje drugih. Kada to počne i muškarac se ne dozove pameti na vreme, žena ga nikada više ne može posmattati kao muško i partnera i kao nekoga ko je seksualno privlači.

**

pre 4 godine

@what to do
Imam isto to tj. vrlo slicno. Kako se suzbija? Mozda je neprikladno poredjenje ali kao kad se ostavljaju cigarete, moras da budes svestan zasto ih ostavljas odnosno svestan realnosti i da imas volju da to sprovedes. Realnost je, osim braka koji mozda zelis da sacuvas, sagledana situacija tj. to sto osecas je fizicka privlacnost, jaka hemija a sve ostalo je najverovatnije fantazija. Realno niste bili zajedno i sustinski ga ne poznajes (ni fizicki ni emotivno) i vrlo je moguce da kada biste bili zajedno osim sexa nicega vise ne bi bilo... i sve bi se izduvalo od preteranih ocekivanja. Problem je kada je nesto tako neopipljivo a tu je, zaljubljenost je veliki deo onoga sto se oseca, kod mene u kombinaciji sa nenormalnom fizickom privlacnoscu (isto ni sa kim pre nije bila tako jaka)... bas je tesko. Ali ja znam da nikada necemo biti zajedno realno, oboje u braku, i ja svesno kontrolisem to sto osecam do mere da mi prija, dajem sebi da uzivam u njegovom prisustvu, on je samo nesto lepo u mom zivotu ali bez ikakvog daljeg "lozenja". Ako ne mozes to, nemoj ga vise vidjati, potpuno prekini kontakte... jednostavno svesno prekini da ga vidjas i da razmisljas o njemu jer da ponovim opet dobar deo onoga sto osecas nije proizvod realnosti nego fantazija sta bi bilo kad bi bilo... I pokusaj da svu tu energiju usmeris na supruga ako ga volis, cesto uzimamo zdravo za gotovo kvalitete i ljubav koje neko sa kim smo ima... samo sa njim ne nosimo ruzicaste naocare :)

@ what to do

pre 4 godine

Takvi se oseáji stvarno mogu javiti ali ne više puta u životu, javlja se jednom. Meni se isto to desilo, oko godinu dana smo suzbijali i onda je sve eksplodiralo u tajnu vezu, prepunu strasti ali i velike ljubavi. Ja sam oženjen i kada je postavila ultimatum, razvod, zbog dvoje dece nisam. Verujte mi da nema dana kada ne pomislim na nju. Iz ovog ugla se kajem ali je ona sada zauzeta i dok je tako neću ništa menjati. Mada znam da ćemo pre ili kasnije opet biti zajedno. Takav osećaj se ne dešava dva puta. Pošto nemate dece za početak probajte da se bliže upoznate sa tim čovekom.

Zena

pre 4 godine

Raspad veze u braku nastane prvo pa onda razvod braka, a raspad nastaje zbog osecanja nevoljenosti.

A do osecanja nevoljenosti uglavnom dodje zbog nesporazuma.

često se ne rešava pa se krene u prevaru i to je otprilike to.

Dejan

pre 4 godine

Pitajte zene zasto pucaju brakovi jel bar u anglo-saksonskom sveta one podnose 80% zahteva za razvod i urnisu muskarce na svaki nacin na sudovima koji su im apsolutno naklonjeni. Pa nisu muskarci toliki debili koliko ih zene pod uticajem raspalih feministkinja prave da jesu.

LIK

pre 4 godine

Brak je ljudska izmišljotina, tvorevina, a ne nešto za čim ljudi imaju istinktivnu životnu potrebu i kao takav je neodrživ... zato ne treba ni da postoji, a deca treba da se podižu u skladu sa zakonom po kojim i majka i otac imaju podjednaka prava, ali i obaveze.

elem

pre 4 godine

Pitajte zene zasto pucaju brakovi jel bar u anglo-saksonskom sveta one podnose 80% zahteva za razvod i urnisu muskarce na svaki nacin na sudovima koji su im apsolutno naklonjeni. Pa nisu muskarci toliki debili koliko ih zene pod uticajem raspalih feministkinja prave da jesu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dejan, 11. jun 2019 16:37)

Evo reci cu ti ja zasto.Zato sto nijedna zena vise nece da trpi lenje muskarce koji dodju kuci s posla i ocekuju sve na gotovs. Cak i u tim zapadnim zemljama gde je sve "podredjeno zenama" zene i dalje rade tri cetvrtine neplacenih kucnih poslova (u proseku) dok muskarci ocekuju orden ako jednom nedeljno spreme rucak ili odvedu sopstvenu decu na piknik.
Ako neces da se zena razvede od tebe nemoj da budes lenstina. I podeli kucne poslove na pola a ne na 75:25. Inace ocekuj zahtev za razvod. Vidis kako je jednostavno.

Znam ja nas, .... ti nas!

pre 4 godine

Ja sam se ludo zaljubila u nekog drugog i ne znam sta cu da radim... nisam nikada prevarila supruga i ne zelim da mu uradim nesto sto ne zelim meni neko da radi, da ga povredim i da pati... kako suzbiti nabujala osecanja kad o toj osobi razmisljam cini mi se i dok spavam :-(
(what to do, 11. jun 2019 14:10)

Taj vid prevare je gori od samog fizickog odnosa. Tako da ti si ga prevarila vec, samo treba da shvatis u svojoj glavi.

what to do

pre 4 godine

Ja sam se ludo zaljubila u nekog drugog i ne znam sta cu da radim... nisam nikada prevarila supruga i ne zelim da mu uradim nesto sto ne zelim meni neko da radi, da ga povredim i da pati... kako suzbiti nabujala osecanja kad o toj osobi razmisljam cini mi se i dok spavam :-(

haha

pre 4 godine

Ako jedan od partnera zaradjuje vise od drugog... Sto jednostavno ne napisete da je problem ako muskarac zaradjuje manje... Tu veze I brakovi pucaju kroz 2-3 meseca, a prvenstveno do braka je doslo u vremenu kad je muskarac vise zarafjivao..

Mrs. Nobody

pre 4 godine

Odlican tekst, ni malo povrsan. Kao relativno sveze razvedena mogu da otvrdim svaku od navedenih stavki.
A komentari na clanak su zaista porazavajuci. Interesantno je da 80% komentara na super zeni ostavljaju duboko frustrirani i gnevni muskarci. hajde ljudi, zamislite se malo, budite otvoreni prema sebi i prema nekom drugom. Brak nije takmicenje, nadmudrivanje... Valjda bi taj odnos trebao da bude prijateljski, da se neguje, da se u njega ulaze. Da se trudimo da budemo bolji i sebi i drugoj osobi. Cemu toliki gnev i ozlojadjenost?
Vecina muskaraca sa Balkana gaji patolosku mrznju prema zenama. Sve je to posledica poljuljanog patrijarhata koji je izgubio svaki smisao, nemastine, ove nesrecne tranzicije, pogresnog vaspitavanja i muske a i zenske dece...

Dott

pre 4 godine

A koja ce zena to sto zeli da se razvede navesti kao razlog da mu smrdi iz usta, a ona prosto mora da se ljubi dok vodi ljubav, ne moze mu vise okretati glavu. Ili reci da je njenom muzu mali i da ne dozivljava orgazam?
Nego ce to svoje nezadovoljstvo pretociti u kvarenje odnososa u svim drugim segmentima i prosto ga naterati da to on ucini, podnese zahtev za razvod braka.
Mnogi muskarci u braku to i znaju, ali njihov ego ne dopusta tu cinjenicu da joj ne pruza u krevetu i za njeno lose ponasanje krivi to da je ona teski materijalista i ako nije nista vise od drugih, da zeli da ga kontrolise i tera da radi kucne poslove.
Vecina zena zapadne u ovakvu situaciju, jednostavno kaze sebi da joj nije stalo do njega i sto ne bi onda sve okrenula na svoju vodenicu, a on ako mu se ne svidja nek se razvodi.
Zene su svesne da na sudu jednostavno ne mogu navesti razlog zelje za razvodom los seks, jer ce je smatrati ninfomankom, ali nije tako, seks je bitan deo zivota i to u bilo kom zivotnom dobu svakoga od nas.

citalac

pre 4 godine

what to do

kako si zaljubila u drugog , tako ces i u treceg , cetvrtog , petog itd, nema kraja..bila si zaljubljena i u supruga ali zaljubljenost prodje i predje u voleti a to nije isto..zaljubljenost je kratkotrajna fantazija a voleti je za ceo zivot i ne mozes svakog u kog se zaljubis trenutno, zavoleti...ne mozes zbog toga stalno menjati partnera jer ce i taj drugi u kog si sada zaljubljena proci kao tvoj sadasnji suprug ako se zaljubis u treceg itd , ostaj tu gde jesi i uzivaj u suprotnom iz kruga neces izaci

a zamislite, postoje i takvi

pre 4 godine

Vidim ovde jedan mali problem... Ova žena ima viziju da svi muškarci rade u kancelarijama. Izgleda da je muškarci drugih zanimanja ne interesuju.

Jr

pre 4 godine

"Žena je napravljena od rebra Adamovog; ne od njegove glave da vlada nad njim, niti od njegovih stopala da bi je gazio, već od njegovog boka da bi mu bila jednaka, ispod njegove ruke da bude zaštićena, i blizu srca da bi bila voljena" (Matthew Henry)

Lidija

pre 4 godine

@what to do
Ja sam se bila zaljubila u oženjenog. Godinama sam se trudila da me prođe i nikada nije prošlo. U jednom momentu sam mu to i pokazala i počeli smo vezu. Bolje da sam ranije jer se ne bih toliko vezala i mogla bih da nekim drugim. Ovako, osećanja nisam mogla da suzbijem nego su porasla. Ako ne uspeš kada treba, nema kraja. Pitanje je da li hoćeš da žališ što jesi ili što nisi.

divorce

pre 4 godine

Ja sam se ludo zaljubila u nekog drugog i ne znam sta cu da radim... nisam nikada prevarila supruga i ne zelim da mu uradim nesto sto ne zelim meni neko da radi, da ga povredim i da pati... kako suzbiti nabujala osecanja kad o toj osobi razmisljam cini mi se i dok spavam :-(
(what to do, 11. jun 2019 14:10)

Razvedi se pa onda švrljaj!

what to do

pre 4 godine

@Hana Pozdrav Hana. Ti si mi jedina postavila to pitanje..jeste uzvraceno, ja barem osecam da jeste, kad me pogleda ili progovori sa mnom osetim nekako da je obostrano, on pocrveni kao i ja, a nisam primetila da je tako kad razgovara sa nekim drugim. On je uzasno stidljiv, u sustini jako smo slicni, i ja sam takva, iskreno mi deluje da se ne bi ni usudio da mi pridje u tom smislu jer zna da sam zauzeta. Suprug i ja smo u braku 8 godina, bez dece, imamo poteskoca oko toga pa mozda i to utice dosta na moju psihu. Nisam nikad prevarila supruga niti pomisljala na to, jednostavno ovo mi se prvi put desava, a osecanja su toliko jaka, nikada pre nisam osetila ovako nesto, sto je najgore ni sa suprugom svojim niti u dugoj vezi koju sam imala pre njega...ovo je jednostavno uzasan osecaj, mozda ne bi bio da sam slobodna ali ovako, veruj mi, je prava agonija, bukvalno ga sanjam, srce mi preskoci kad ga vidim, koza mi se najezi, ne mogu sebe da prepoznam. Neko mi je napisao Razvedi se pa svrljaj...ja ni u jednom trenutku nisam napisala da planiram tako nesto, koliko se secam, samo sam pitala kako suzbiti tu kolicinu osecanja, mozda zbog navike ili okoline ili ne znam ni ja cega, ja jednostavno nemam hrabrosti trenutno da se razvedem. :-(

ja kad volem to frca kamenje

pre 4 godine

danas se brakovi zasnivaju na interesu , a ne bi trebalo da bude tako. u braku treba deliti i lose i zlo a ne cim neko od partnera upadne u krizu odmah razvod. tako da ja brak danas vidim kao instituciju koju ljudi zloupotrebljavaju.

Aron

pre 4 godine

Ovde se stvari razlukuju nego u Britaniji u vezi razvoda. Ova pravila u Srbiji vladaju za negde oko 10%populacije, i to prvenstveno one koji koji imaju uticaj i veze da spadaju u visoku klasu. To su mahom oni koji svoje privilegije vuku iz slobinog i socijalistickog perioda pa rade u vrhu birokratije poput EPS-a, raznim komorama, agencijama, institutima... Ili imaju razne privatne firme sa jakim vezama i namestenim poslovima za javni sektor. Ostali deo populacije su ili nezaposleni ili ako imaju posla rade za oko 300 evra. Tu je glavni razlog razvoda uglavnom prepirka oko novca ili prevara u manjoj meri. Napetost je velika a rasprave i tenzija su na zaista visokom nivou. Tako da su tu potpuno nebitni navedeni principi u smislu "kompromisa", "prihvatanje uloga" ili seksa

Najpametnija

pre 4 godine

@Dott
Nikome iz usta ne miriši ako ne opere usta kada treba i to nije razlog za ostavljanje i razvod. Razlog je loše ponašanje muškarca prema ženi, tretiranje kao sluškinje, uzimanje zdravo za gotovo, ponižavanje nje u odnosu na druge žene uz uzdizanje drugih. Kada to počne i muškarac se ne dozove pameti na vreme, žena ga nikada više ne može posmattati kao muško i partnera i kao nekoga ko je seksualno privlači.

Bane

pre 4 godine

Ja sam se ludo zaljubila u nekog drugog i ne znam sta cu da radim... nisam nikada prevarila supruga i ne zelim da mu uradim nesto sto ne zelim meni neko da radi, da ga povredim i da pati... kako suzbiti nabujala osecanja kad o toj osobi razmisljam cini mi se i dok spavam :-(
(what to do, 11. jun 2019 14:10)

Zaljubljenost je hemija....kao kada se napijes. Etil alkohol u krvi vrsi svoju funkciju i tebi je lepo. Posle se otreznis i boli te glava.
Isto je sa zaljubljenoscu, u telu se odigravaju hemijski procesi koji uticu da se tako osecate. To uglavnom traje neko vreme pa prodje a slika koju vidite je jednako iskrivljena kao kada ste pijani.
Eto, sada kada sam vam otkrio tajnu mozete da racionalizujete problem i shvatite da osoba o kojoj razmisljate verovatno nije to sto zamisljate i kada hemija ispari iz vaseg organizma pitacete se "Boze, sta mi bi, sta sam videla u njemu"
E sada, ima osoba koje vole kako da gaje tako i da se prepuste toj hemiji, na relaciji primera alkohola takvi ljudi su alkoholicari, a znate koliko su oni pogubni po sebe i okolinu.
Tako da ako hocete kao alkoholicar da se prepustite toj hemiji u vama i unistite sebi zivot kada se otreznite...izvolite...

Marijana

pre 4 godine

Sto se nas tice nasi muskarci moraju na psihoterapiju pod hitno, mrze i vredjaju zene, a neki i tuku, jer imaju problem sa svojom glavom, e sad ovde i zene moraju na psihoterapiju. Znaci zajedno moraju ako imaju probleme,ako jedan partner ima imace i drugi,jer ruzno je sto na Balkanu dave svoje prijatelje i roditelje njihovim bracnim problemima. Ruzno je iznositi stvari iz kuce,jer im taj niko napolju ne moze pomoci...ali moze okolo da samo tracari o tome.

@ what to do

pre 4 godine

Takvi se oseáji stvarno mogu javiti ali ne više puta u životu, javlja se jednom. Meni se isto to desilo, oko godinu dana smo suzbijali i onda je sve eksplodiralo u tajnu vezu, prepunu strasti ali i velike ljubavi. Ja sam oženjen i kada je postavila ultimatum, razvod, zbog dvoje dece nisam. Verujte mi da nema dana kada ne pomislim na nju. Iz ovog ugla se kajem ali je ona sada zauzeta i dok je tako neću ništa menjati. Mada znam da ćemo pre ili kasnije opet biti zajedno. Takav osećaj se ne dešava dva puta. Pošto nemate dece za početak probajte da se bliže upoznate sa tim čovekom.

Goksi

pre 4 godine

Jednom sam za godisnjicu dao svojoj ženi karticu i rekao joj da ode u kupovinu i kupi šta god hoce, da ne misli o cenama i količini. Šta god hoćeš i koliko god hoces. Žena se vratila i od 3000 eu na kartici potrošila je 300, kupila je sinovima nove patike, 3 haljine za cerku, meni jaknu, igračku za kera i poslastice za papagaja, i sebi jednu haljinu. Jednu haljinu!
Tada sam dobro zaradjivao a ona je provodila dane sa nasim hiperaktivim djavolima. Sada zaradjuje bolje od mene i dan danas zna da me posrami svojom skromnoscu, dobrotom i razumevanjem.
Dakle, zenite se i udajte iz ljubavi i pare to nikada nece pokvariti. Sve obaveze, teskoce, tragedije ne mogu nista paru koji svoju vezu cuva kao dragocenost.

Крис

pre 4 godine

@what to do
С обзиром да си се заљубила и да си у браку, вероватно да ваш брак није тако стабилан и срећан. Сигурна сам да то не примећујеш само ти и да је он исто тако несрећан јер се не може десити да неко не примећује како се друга страна хлади и не осећа исто(сем ако ниси изврсна глумица) . Нисам у браку, али ти саветујем да искрено поразговарате и видите шта је то што фали вашој вези.

Zoran

pre 4 godine

U braku sam 33 godine i mogu da dam komentar. Nasa svadja se svodi na j..i se ja njoj ona meni u prolazu i to je to. Pomazem sve u kuci od spremanja do kupovine i sl. Postujem zenu i volim i neka misle mnogi da sam papucar. Zenu ne smatram zenom ni suprugom vec bracnim drugom. To vam sve govori.

alek

pre 4 godine

Brakovi pucaju jer ljudi prestaju da se trude oko svog partnera i oko opstanka braka. Mislim da je opstati u zdravom braku jedan od najtezih ako ne i natezi zivotni izazov.

Kibo

pre 4 godine

Ja sam se ludo zaljubila u nekog drugog i ne znam sta cu da radim... nisam nikada prevarila supruga i ne zelim da mu uradim nesto sto ne zelim meni neko da radi, da ga povredim i da pati... kako suzbiti nabujala osecanja kad o toj osobi razmisljam cini mi se i dok spavam :-(
(what to do, 11. jun 2019 14:10)

Ili ostavljaš supruga i ideš ,, all in" na tpg nekog ili daš sve od sebe da zaboraviš tog drugog, menjaj društvo, posao, zaboravi ga i spasi brak. Vidi do čega ti je više stalo. Nije isključeno da je to samo zaljubljenost samo kratkog perioda koja će proći za par godina nedelja.

Hm

pre 4 godine

danas se brakovi zasnivaju na interesu , a ne bi trebalo da bude tako.
(ja kad volem to frca kamenje, 11. jun 2019 18:11)
Brakovi su se do skoro zasnivali iskljucivo na interesu odnosno trazila se prvenstveno dobra prilika. Trazili su je roditelji za decu. Tako je od postanka civilizacije jer je porodica zasnivana zbog podizanja sledece generacije a ne zbog romantike i seksa. O kom vremenu vi to pricate i koliko je taj period trajao?

Hana

pre 4 godine

@what to do:
Desilo se i meni nedavno. Sačekaj da vidiš šta će se dogoditi. Nemoj donositi nagle odluke. Izmeri. Da li je uzvraćeno?

jooooj

pre 4 godine

@a zamislite, postoje i takvi: Jel to Vama krivo sto ne radite u kancelariji? Izgleda da jeste, vidi se iz komentara, jer ne vidim kojom logikom dodjoste do tog zakljucka?!

Logicno je da ce zena pre da zameri muzu koji 'sedi u kancelariji' nego npr. rudaru, posebno ako sama nije obrazovana pa misli da ljudi u kancelarijama 'samo sede'. Ovo sam doziveo na svojoj kozi, jer sam programer i sta ja tu samo nesto klikcem za velike pare, dok moj otac mora da kopa po ceo dan. To mi je rekao, mrtav ladan.

Jelena

pre 4 godine

Brakovi pucaju jer su ljudi nezadovoljni sobom I svojim zivotom a najlakse I'm je da to nezadovoljstvo personaliziju u nekoj osobi, da ne kazem svale na nekog, nego da preuzmu odgovornost na sebe.U neku ruku resavanje problema na laksi nacin, razvedes se I odjednom imas vise licne slobode, nikom me polazes racune...Ali! Sve bi bilo bajno da tu me postoje deca, koje su naravno bas ti ucio o vaznosti porodice, porodicnim vrednostima, kojima su mama I tata jedna neodvojiva celina, dve polovine koje cine njih same. Traume za ceo zivot I osecanje da ti uvek nesto nedostaje.

Dja

pre 4 godine

Ako seks postane rutina, onda ne valja...um da, posle 30 god braka bih bas voleo da vidim nekoga kome seks nije rutinski vec originalan, nov, svez i ostali sinonimi koji su protivni rutinskom...

OMG

pre 4 godine

what to do..nije ugodna situacija. ali razmisli, jedno je zaljubiti se a drugo ziveti sa nekim...e sad, moras sama odlučiti sta dalje...ali sto bi rekli "pusti stvar da prenoći" pa ces najbolje znati sta dalje

011

pre 4 godine

A sta to znaci da puca brak? Da li se u to racuna i kad dvoje ljudi zivi zajedno 20, 30 godina, od cega bar pola vremena potpuno otudjeni, ali se ne razvode iz ko zna kog razloga? Zivot im prolazi uz nekog ko ih vise ne razume i ne oseca, a mozda bi oboje mogli biti srecniji u nekoj novoj prici. Po meni ima vise popucalih brakova medju onim nerazvedenim.

**

pre 4 godine

@what to do
Imam isto to tj. vrlo slicno. Kako se suzbija? Mozda je neprikladno poredjenje ali kao kad se ostavljaju cigarete, moras da budes svestan zasto ih ostavljas odnosno svestan realnosti i da imas volju da to sprovedes. Realnost je, osim braka koji mozda zelis da sacuvas, sagledana situacija tj. to sto osecas je fizicka privlacnost, jaka hemija a sve ostalo je najverovatnije fantazija. Realno niste bili zajedno i sustinski ga ne poznajes (ni fizicki ni emotivno) i vrlo je moguce da kada biste bili zajedno osim sexa nicega vise ne bi bilo... i sve bi se izduvalo od preteranih ocekivanja. Problem je kada je nesto tako neopipljivo a tu je, zaljubljenost je veliki deo onoga sto se oseca, kod mene u kombinaciji sa nenormalnom fizickom privlacnoscu (isto ni sa kim pre nije bila tako jaka)... bas je tesko. Ali ja znam da nikada necemo biti zajedno realno, oboje u braku, i ja svesno kontrolisem to sto osecam do mere da mi prija, dajem sebi da uzivam u njegovom prisustvu, on je samo nesto lepo u mom zivotu ali bez ikakvog daljeg "lozenja". Ako ne mozes to, nemoj ga vise vidjati, potpuno prekini kontakte... jednostavno svesno prekini da ga vidjas i da razmisljas o njemu jer da ponovim opet dobar deo onoga sto osecas nije proizvod realnosti nego fantazija sta bi bilo kad bi bilo... I pokusaj da svu tu energiju usmeris na supruga ako ga volis, cesto uzimamo zdravo za gotovo kvalitete i ljubav koje neko sa kim smo ima... samo sa njim ne nosimo ruzicaste naocare :)

Zena

pre 4 godine

Raspad veze u braku nastane prvo pa onda razvod braka, a raspad nastaje zbog osecanja nevoljenosti.

A do osecanja nevoljenosti uglavnom dodje zbog nesporazuma.

često se ne rešava pa se krene u prevaru i to je otprilike to.