ANKETA: Da li je odlaganje ciklusa opasno po zdravlje?

Da li je letovanje pravo vreme da se pilulom odloži ciklus?

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. T67,ne mora da znaci ,iako s ironijom konstatujes,jer mi koji nismo ginekolozi dobijamo menstruaciju i dobijamo informacije cija nam je primena ponekad pozeljna i stoga citamo i razmenujemo misljenje jer nam i strucna lica ,ginekolozi cesto ostavljaju da sami odlucujemo o zivotnim dilemama vezanim za medicinu.
  (mina, 6. avgust 2019 10:18)

  # Link komentara

 2. Ciklus se odlaze tabletama prograterona koji je pored estrogena, najvise prisutan zenski polni hormon. Pred menstrualni ciklus, nivo i estrogena i progesterona je jako nizak. Uzimanjem tih tableta, progesreron raste i dok se uzimaju nema odljubljivanja endometrijuma materice i nema menstruacije. Sa prestankom uzimanja tableta, nivo progesterona opada i za dva do sedam dana dolazi do menstruacije. Ponekada kada je potrebno nije rizicno po zdravlje uzeti te tablete. Nakon njih ciklus se normalno nastavlja.
  (Objasnjenje, 2. avgust 2019 09:53)

  # Link komentara

 3. Svako "nadmudrivanje" sa prirodom je vrlo opasno. Strucan odgovor treba traziti od endokrinologa fokusiranog na funkciju i rad polnih zlezda.Ono što je odobrila ALIMS treba posmatrati kao veoma siroku lepezu mogucnosti primene. "Moz' da bidne, al' ne mora da znaci". Svaka primena necega sto ometa prirodne procese prestavlja direktan atak na nas organizam. Pogotovo ako nema medicinskog opravdanja. Odmor treba prilagoditi zahtevima organizma, a ne obrnuto.
  (djole, 2. avgust 2019 01:09)

  # Link komentara

 4. Pitajte stručnjake, to nije pitanje za anketu.
   (sky, 1. avgust 2019 18:37)

  # Link komentara

 5. Pa ako je lek odobren od strane regulatornog tela za kontrolu lekova, i ako se prodaje po apotekama, onda je valjda bezbedan?
   (Reilingenac, 1. avgust 2019 13:45)

  # Link komentara

 6. Nema ovo smisla, mislim na anketu. Svi koji su glasali su valjda ginekolozi.
  (T67, 1. avgust 2019 10:00)

  # Link komentara

 7. Ja kada se vratim sa sluzbeni put, nema odlaganja! A ona mora da se organizuje...
  (Ironija ti i ja, 1. avgust 2019 09:40)

  # Link komentara

 8. Anketom utvrdjujete je li odlaganje ciklusa opasno po zdravlje? Nista strucnjaci, lekari, ginekolozi, vec ajmo da pitamo javnost?
  Sledeca anketa ce verovatno biti je li opasno koristiti zajednicki spric sa narkomanima zarazenim sidom i hepatitisom!
  (bigserb, 1. avgust 2019 09:32)

  # Link komentara

 9. Mene iskreno interesuje stručno mišljenje šta raditi sa sportistkinjama kada imaju bitan nastup u ovom slučaju, da li se pristupa ovoj metodi ?
   (trener, 1. avgust 2019 09:31)

  # Link komentara

 10. Ovi eksperti što su rekli "da" da objasne kako je opasno. Ako nema ovulacije nije opasno ni nemati menstruaciju. Ne nasedajte na propovedi malignog patrijarhata.
  (Prava Max, 1. avgust 2019 09:25)

  # Link komentara

 11. Za srbe je i promaja opasna po zdravlje.
   (drćl, 1. avgust 2019 09:18)

  # Link komentara