Izgled ili nešto drugo: Muškarcima su ovakve žene najprivlačnije

Ako ste mislile da je muškarcima kod žena najbitniji izgled, prevarile ste se.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Mozda je ovo i tacno, ali tesko u zaostaloj Srbiji, gde muskarci vecinom misle da su najpametniji i bogom dani!
  (Eto!, 19. oktobar 2019 00:53)

  # Link komentara

 2. (Liberače, 4. oktobar 2019 12:21)
  Iz onog što ste napisali se provlači motiv da dobri i pametni momci zaslužuju ljepotice. To ima samo u bajkama. Ne može svako da ima ljepoticu, nisu one nagrada niti orden koji vam društvo duguje za vaše zasluge. Dobri i pametni momci zaslužuju dobre i pametne djevojke i obrnuto, a u kakvom pakovanju, to vam niko ne garantuje. Nije dokazano ni da dobri i pametni momci u inostranstvu obavezno nađu ljepoticu koja im je ovdje bila nedostižna. Može, ali ne mora da bude, anegdotalni primjeri nisu dokaz. Prije će biti da ih tamo nije briga šta će ortaci reći, pa im je tamo ljepotica i ona koju ovdje ne bi pogledali.
  Drugo, ne bih se složila sa generalizacijom da su lijepe i privlačne djevojke najčešće sa polusvijetom, kako ste ga opisali. Šta smatramo lijepim i privlačnim je stvar ličnih preferencija koje mogu biti pod uticajem vaspitanja i dominantne kulture. Što je lijepo Vama, ne mora biti i meni. Kod nas je dominantna balkanska grand estetika i trandža stil, pa nije čudo da se takve osobe sparuju sa kockastim zgubidanima. Svako traži u jatu u kojem se kreće. Teško da ćete naći privlačnu intelektualku sa nekom baš budaletinom. Zato nema logike ni da vi sa ozbiljnim fakultetima i planovima u životu uopšte uzimate u obzir žene kojima su domet kockasti zgubidani. Bilo da ste ovdje ili u inostranstvu, bez obzira na drugačiju konjunkturu.
  (kraljica, 5. oktobar 2019 22:24)

  # Link komentara

 3. @ Kraljica

  Ako je sve to tako bilo bi lepo da nam objasnite zasto kod nas naljlepse,a pod time ne podrazumevam "estetski doradjene" vec zaista lepe i privlacene devojke, imaju prevashodno, da ne kazem iskljucivo, momci koje bih najblaze opisao kao polusvet...nabildovani, isarani polu-kriminalci koji su od skole videli veliki odmor,jedva malo pismeniji skorojevici, tatini sinovi koji potvrdjuju da kod nas uspeh i sposobnost, kako god shvacena, presatje u drugoj, najkasnije trecoj generaciji i gradske face i smekeri citaj zgubidani koji trose nasledstvo a koji su od svih navedenih mozda najmanje antipaticni. Iz moje generacije sa Masinskog fakulteta 4/5 momaka dok je bilo ovde imalo je prilicne probleme da nadje devojku a i one koje su nasli... pa recimo da im fizicka lepota nije bila jak adut. I gle cuda, svi ti momci kada su optisli preko, a i sami pretpostavljam znate koliko nam je odliv tehnicke inteligencije, nadjose lepe devojke - istina ne nase nego sto lokalne sto sa svih strana sveta, pozenise i sve kako i treba da bude sa vrednim i pametnim momcima koji su usto i dobri ljudi.
  (Liberače, 4. oktobar 2019 12:21)

  # Link komentara

 4. Hahahaha koja glupost. A cak i da je tacno da li je zeni ok da bude sa nekim od tih "jadnih" muskaraca :)
   (QA, 4. oktobar 2019 11:10)

  # Link komentara

 5. @Lina

  ,,Ipak, muškarac mora biti pametniji od žene. I bogatiji. Ona lepša.''

  За овакав однос између мушкарца и жене постоји адекватан назив. Синоним му је најстарији занат. Узгред - ,,сељО''? Хахахахахахахахаха!
  (Бацач пламена, 4. oktobar 2019 10:59)

  # Link komentara

 6. @(kraljica, 3. oktobar 2019 13:18) sve tacno. Ali, ovo treba da citaju devojke a ne muskarci. Devojke same svesno ili nesvesno zele imucnije momke (to se vidi kroz sredjivanje, sminkanje, gomilanje garderobe, tasni i cipela, ruckovi, vecere, ekskluzivna letovanja, promovisanja na drustvenim mrezama, davanje paznje imucnijim momcima, laksi pristup komunikaciji, druzenje sa njima,...). Sa strane muskarca, to sve deluje lepo u pocetku, ali tokom vremena oni shvataju da su u mnogim kategorijama ispred svojih devojaka (prvenstveno obrazovanje i imovina, a onda i konkurencija od strane drugih devojaka koje su ga okarakterisale kao pozeljnog, pa onda sve ostalo) pa pocinje da se ponasa tako kako si ti opisala.
  (..., 4. oktobar 2019 06:38)

  # Link komentara

 7. (..., 2. oktobar 2019 22:22)
  Nauka i stvarni život kažu da takvi koji su ispod njihove lige često imaju tendenciju da pokušavaju zadržati partnerke ljubomorom, kontrolom, pokušajima prinude, verbalnim omalovažavanjem i drugim taktikama (uključujući i nasilje) nesigurnih muškaraca, koji bi da mnogo dobiju, a da malo ulože u odnos, bilo da su prirodno škrti u svemu ili da imaju malo kvaliteta da ponude. To je vrlo često iskustvo žena. Da ne pominjem ekstremne slučajeve da žene plate glavom kad odu od takvih. Ulaganje u odnos tako da partnerka bude zadovoljna i da sama ne poželi da ode za njih je previše "skupa" strategija (ne mislim na materijalno) - mnogo truda kojem nisu skloni, nisu tako vaspitavani ili im je nezamislivo da to rade, zbog svjesnog ili nesvjesnog omalovažavanja žena i negiranja njihovih potreba. Ukratko, šta ima on da se trudi, ona treba da postoji radi njega i odakle joj pravo da hoće nešto bolje.
  Pa se vi čudite što žene to neće. Budite vi face i muškarci vrijedni snage, ljubavi i pažnje, da ona koju zavolite i sama voli vas najviše, toliko da vas ne bi dala ni za šta na svijetu. Od takvog nijedna nije pobjegla. Samo od onih što liče na muškarce, a ništa od toga nisu. I da, pare ne mogu da vas takvim naprave. Samo mogu da vam kupe lažnu naklonost ako nemate muškog herca i petlje.
  (kraljica, 3. oktobar 2019 13:18)

  # Link komentara

 8. Ooo, opet ovi što odvajaju ljude u neke "klase" po njihovim merilima! Pa kao sa godinama se smanjuju kriterijumi, pa niko ih neće. Hoće, hoće, svaka se može udati kada poželi i za koga poželi, od pamtiveka je tako. Svaka zna zašto je neko hoće, da li zbog para koje ona ima, lepote ili nečeg trećeg. Meni ne treba ni glup ni ružan ni neobrazovan ni siromašan, jer ne znam šta bih radila sa njim. Probala samo neobrazovanog, to je živa katastrofa, toliko zavisti i omalovažavanja, kompleksa... Ipak, muškarac mora biti pametniji od žene. I bogatiji. Ona lepša. I to njima dvoma, ne kako ih neki seljo bacačplamena doživljava, jer je ipak to njihov život, nije realnost mišljenje nekog iskompleksiranog selje...
   (Lina, 2. oktobar 2019 23:10)

  # Link komentara

 9. Samo spram sebe (obrazovanje, ciljevi, imovina, status, izgled,...). Ove ispod tvoje "lige" se osecaju uspesnim ako te "navataju" a one iznad te gledaju kao gmizavca i jure krupnije "ribe" (bar donekle dok ih ne stignu godine ili dok "ne sazre" a onda ce da ubedjuju kako proslost nije vazna i kako svi pravimo greske).

  @IntruderBrokoli-devojkama obicno smeta ako je muskarac ispod njihove "lige" a ne smeta im onaj iznad njihove "lige", njemu se predaju bez puno razmisljanja zato sto se ne zna kada ce se pojaviti slicna prilika. Jako lepo mas ubedjujete kako je normalno da bankar/inzenjer/doktor bude sa pekarkom, a obrnuto nikako. Obicno kazete "sta jedna doktorka ima da trazi sa pekarom, o cemu ce da pricaju". Jao jao, samo vucete na svoju stranu i pravite se lude, a ovamo trubite o nekoj ravnopravnosti.
  (..., 2. oktobar 2019 22:22)

  # Link komentara

 10. Dosadni tekstovi, svaka krpa nadje zakrpu...i to vam je to..nema filozofije.
   (Marijana, 2. oktobar 2019 21:16)

  # Link komentara

 11. Najprivlacnija zena za muskarca je ona koja ga gleda kao boga. I da nije bas preruzna i predebela.
   (istina, 2. oktobar 2019 20:24)

  # Link komentara

 12. ma najprivlacnija je ona kada se nasmeje popravi mi raspolozenje,ili nam se pogledi sretnu prosto poludim,ili kada pomeri kovrdže sa lica srce momentalno trokira .E takva meni treba,a ne plastična,bogata ili nešto trece m
   (ja, 2. oktobar 2019 12:02)

  # Link komentara

 13. Kako beše ona replika iz Balkanskih pravila...
  "Jel pametna?"
  "Pametna"
  "Znači nema sise"
  :-D
   (Baraba jedna, 2. oktobar 2019 09:16)

  # Link komentara

 14. Ne, ne i ne. Želim ženu koja mi neće ZVOCATI, ništa više. Nebitan izgled, klasa, pare, obrazovanje...
   (Zoki Lo, 2. oktobar 2019 07:46)

  # Link komentara

 15. Наравно да је битан и изглед и колико зарађује и шта има од школе. Не тражим да ме издржава, нити да буде мис света, али не може да ми се не свиђа и да буде необразована. Доста је мени оних фора ,,битна је душа'', а овамо та душа резервисана само за мушкарце који су две лиге изнад ње и којима нема реално шта да понуди, док оне мушкарце испод третира као парамецијуме. Јок!
  (Бацач пламена, 1. oktobar 2019 17:03)

  # Link komentara

 16. Vrlo je simptomaticna prevelika muska sirokogrudost iza koje se cesce krije muska neambicioznost a kada je rec o udvaranju ,linija manjeg angazovanja nego bas emancipacija.Naravno da mislim da zene treba da rade na svom obrazovanju ,samopouzdanju ali da bar malo sacuvaju svoju neznost za muskarca,zivotnog partnera.
  (8, 1. oktobar 2019 14:08)

  # Link komentara

 17. Jesam. A on lenj, neobrazovan. E, pa ne moze!
  (IntruderBrokoli, 1. oktobar 2019 13:02)

  # Link komentara

 18. Nista novo. Muskarci su oduvek padali na miraz. Sto bogatija to pozeljnija. Treba neko mamu da zameni.
  (Milutin, 1. oktobar 2019 12:22)

  # Link komentara

 19. Ako istrazivanje dolazi od Amera onda je sigurno tako.
   (dacha, 1. oktobar 2019 10:57)

  # Link komentara

 20. Nisam neki karakter pa mi se dopada zadnji pasus tako da svaku prihvatam koja bi mi prišla.
   (XXL, 1. oktobar 2019 10:35)

  # Link komentara

 21. e zato nam je ovako kako nam je.
   (Slavko Greben, 1. oktobar 2019 10:31)

  # Link komentara

 22. Jasam, ono što se kaže prilika, audi a6, kuća, 40 godina, razveden (žena je mene prevarila). Odustao sam od traženja, jer želim običnu, normalnu,, nenametljivu, onu koja kad se našminka to ni ne primetiš, ali pre svega onu sa kojom provedeš par sati koji prodju kao par minuta. Na moju žalost to su pravi frajeri već osvojili za sebe i nema takvih.
   (ja, 1. oktobar 2019 10:21)

  # Link komentara

 23. Bolje ceo zivot bogat nego jedan dan siromasan.
   (Izvesni Milance, 1. oktobar 2019 07:27)

  # Link komentara

 24. Većinom se sve svede na dnevnu jurnjavu za preživljavanje, a karakteri su lutrija, tako da je i sve jedna velika lutrija.
  (Društveni poredak, 1. oktobar 2019 07:08)

  # Link komentara

 25. Ma jok, u pitanju je oralni seks...
   (Nikola, 1. oktobar 2019 03:01)

  # Link komentara

 26. A kod mene sve bude u fazon divan,dobar prema al nešto šibicat vrlo teško a vezu ni na vidiku.
  I plus nevin sa 29 još uvek. Kažu kriv sam!?! Ne one su te ko je neće sa mnom pa ništa. Osim da budemo priljatelji. A godine mi prošle nadajući za nešto od prilike koju tražim i na kraju ništa. Samo se trudim čekam i nadam se. Dokle bre ?? Dok ne budem stvarno matora osoba a tad neću biti primetan kao što je dok si mlad..
  (Iskren momak, 1. oktobar 2019 01:38)

  # Link komentara

 27. Ovde na balkanu takve zele da uniste. Ne znam cemu ta bolesna potreba nasih muskaraca da se uspesna ostvarena zena pokusa poniziti na svaki nacin. Gomilu takvih primera znam, a jednom sam i ja dozivela. Pokusaju da te slome, eto, to im bustuje ego. Ne znam
  (zenskinja, 1. oktobar 2019 01:04)

  # Link komentara

 28. @marko
  Kako si krenuo mozda ce neki drugar da ti bude lep kuva i da naravno nema tabua u seksu. Srecno ti!
  (sram nas bilo, 1. oktobar 2019 01:02)

  # Link komentara

 29. @Marko
  "Samo da je zgodna, lepa, da radi po kuci i kuva i naravno da nema tabua u seksu. Za sve ostalo imam drugare."
  E, a i ti ga kolega baš malo pretera.
  U današnje vreme brze hrane i bezbroj svetskih restorana, ti bi još da ti radi po kući, i još da zna da dobro kuva!? Žena nije automat, pa da samo ubaciš žeton i on sve ostalo sam odradi.
  (balkanosapiens, 1. oktobar 2019 01:00)

  # Link komentara

 30. Živeo sa jednom takvom 7 godina. Čak se i razvela zbog mene. I onda sam venuo I gubio sebe malo po malo. Za nju ste crtica u rokovniku i treba da budete srećni kada dodjete na red od posla, obaveza, telefona... I da živite njen život. Neka hvala. Nikad više. Sad je veliki šef i direktor. Poželeo sam joj sve avione i kamione ovog sveta da ih stavi na jastuk uvece. Ja sad u inostranstvu I ne prestaje da mi piše svaki dan.
   (Dadara, 1. oktobar 2019 00:56)

  # Link komentara

 31. Naravno da je bolje živeti sa nekim ko bolje misli i više zarađuje od tebe pod uslovom da on(a) želi da sve svoje bogatstvo, mudrost i uspeh podeli sa tobom ! Stvar je u tome što ljudi mahom žele da udruže glupost ,siromaštvo i lenjost , a da prethodno navedeno zadrže isključivo za sebe !
   (Superhik, 30. septembar 2019 23:59)

  # Link komentara

 32. To vole oni što često masturbiraju, pa tako puste mašti na volju...
   (Аhtung, 30. septembar 2019 23:01)

  # Link komentara

 33. Pošto je većina ispitanika iz kategorije neradnik sam, živim sa roditeljima i posao neka me zaobidje. Neka hvala!
  (uhlebljeniparazit, 30. septembar 2019 22:55)

  # Link komentara

 34. Pa naravno da im treba zena koja ce napraviti prvi korak posto oni sam nisu bas nesto preterano sposobni!
  (Malisha, 30. septembar 2019 21:33)

  Nije problem prvi korak, napravio sam ih koliko volis, nikakav problem, sa uzivanjem, ali je problem sto ja mnogo koracam jer nemam auto, a i sa kintom sam kratak. Tako da koraci nisu problem.
  Sa druge strane imas gomilu "tutumraka" koji bas nisu sposobni ni pijani da pridju ali to nije problem, cura sama dodje.
  Gtdje od toga je samo kad ti se nakaci neka uporna (a misli da je pametna i sigurna u sebe) pa te davi kao zmija zabu.
   (Vatra, 30. septembar 2019 22:48)

  # Link komentara

 35. najvažnije je da 'oće
   (АЗ-5, 30. septembar 2019 22:36)

  # Link komentara

 36. Ja bi to volio vise od svega da jednu takvu zemsku zbarim da probam da naucim odnje svasta u zivotu o nauci i vaznim stvarima za koe bi trebo da citam knjige a lakse mi ovako nemoram da se trudim samo uzivam i jos plus toga dobivam i seks
  (Volina, 30. septembar 2019 22:34)

  # Link komentara

 37. Lažu
  (golijat, 30. septembar 2019 22:18)

  # Link komentara

 38. Sa posledniim pasusom bih se slozio. Ume da bude simpaticno i privlacno. Sa zenama koje vise vole svoj posao i lici prosperitet od porodice i njenog prosperiteta najradije bih im se unapred zahvalio.
   (Si, 30. septembar 2019 22:15)

  # Link komentara

 39. Istina...Mada ne znam šta će ta inteligentna i sposobna, koja dobro zaradjuje, da traži sa takvim muškarcem?
  (mina335, 30. septembar 2019 22:12)

  # Link komentara

 40. Praksa je pokazala da muskarci vole sto gluplje to bolje
   (Post, 30. septembar 2019 21:47)

  # Link komentara

 41. Pa naravno da im treba zena koja ce napraviti prvi korak posto oni sam nisu bas nesto preterano sposobni!
   (Malisha, 30. septembar 2019 21:33)

  # Link komentara

 42. Gole.
   (Oliver Nedeljković, zapamtite to ime, 30. septembar 2019 21:09)

  # Link komentara

 43. Jos jedno 'istrazivanje' koje gura zenski badass pristup, zasto, odavno vise niko i ne pita, dojadili ste i Bogu i ljudima.

  Ovde se, po 463235677678907098- ti put provlaci poruka da zene treba da budu obrazovanije, placenije i inteligentnije, naprosto kvalitetnija ljudska bica od muskaraca, kao da je to neko vecito guranje prsta u oko i takmicenje, a ne veza, dosadno je, zamorno i ponavlja se do imbecilnosti.

  Pustite nas da zivimo jedan jedini dan bez te propagande aman!

  Evo meni prvom ne pada napamet ni da li je obrazovanija, samouverenija i ne znam ni ja sa kakvim jos agresivnim superlativima, potrebna mi je samo srodna dusa.
   (Gretchen, 30. septembar 2019 20:54)

  # Link komentara

 44. Delim misljenje da je dobro imati suprugu koja je inteligentna i iz cijih obicnih razgovora, muskarac moze dosta toga i da nauci.Zene nas radjaju odgajaju zavode pa zasto onda ospoavati im ono sto on jesu i zele.
  (humanista, 30. septembar 2019 20:22)

  # Link komentara

 45. Ipak, ne zaboravite, to nisu ispitanici sa ovog podneblja ;)
  (hehee..., 30. septembar 2019 20:21)

  # Link komentara

 46. Sve je vise muskih sponzorusa koji bi da ih "uspesne i ambiciozne" zene izdrzavaju.
   (perica, 30. septembar 2019 20:18)

  # Link komentara

 47. samo da je normalna
   (@, 30. septembar 2019 20:16)

  # Link komentara

 48. Kad god je bila dobra,brzo sam se hladio. Kad se ponasala kao kucka,uvek sam se lozio do kraja.
   (Maksim, 30. septembar 2019 20:14)

  # Link komentara

 49. Oni najvise vole sluskinje posto nemaju svoje noge i ruke.
  (:), 30. septembar 2019 20:11)

  # Link komentara

 50. Samo da je zgodna, lepa, da radi po kuci i kuva i naravno da nema tabua u seksu. Za sve ostalo imam drugare.
  (Marko, 30. septembar 2019 18:45)

  Plati cistacicu, plati prostititku a za ostalo imas drugare.
  Nego poenta zene je da ti rinta i sluzi za seks. Onda se bunite kada i vi za nedto treba da posluzite i budete iskorisceni, ona bi trebala biti "nesebicna".
  Hoce to.
  (Balkanikusi, 30. septembar 2019 20:04)

  # Link komentara

 51. hahhaha. jedino tacno je ovo poslednje. a ostalo nikako.
   (Modesti, 30. septembar 2019 18:50)

  # Link komentara

 52. Ma lažu a ni ne znaju. Teorija i praksa - dve različite stvari.
  (Eva, 30. septembar 2019 18:48)

  # Link komentara

 53. Samo da je zgodna, lepa, da radi po kuci i kuva i naravno da nema tabua u seksu. Za sve ostalo imam drugare.
  (Marko, 30. septembar 2019 18:45)

  # Link komentara

 54. Mene nikad ništa ne pitaju, jer sam u doživotnom frendzounu.
   (život je kao mušema, samo mrvice, 30. septembar 2019 18:42)

  # Link komentara