"Najveći problem je u tome što žene odlažu trudnoću"

Sve više parova suočava se sa problemom steriliteta i poteškoća kod začeća zbog čega je važno da znaju kada je pravo vreme da se obrate za pomoć.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Problem nisu zene vec losa ekonomska situacija.Nek vrse pritisak na one koji su finansijski obezbedjeni sa sigurnim poslovima koje su dobili zahvaljujuci skupom obrazovanju koje im je neko drugi priustio.Kad bi pritisak bio vrsen na tu kategoriju sto zena sto muskaraca problem bi bio upola resen a na one sto jedva i sami sebe finansiraju.Od bogatih vise i ocekujte a sirotinji pomozite
  (Tina, 25. oktobar 2019 00:00)

  # Link komentara

 2. Tačnije 500 jajnih ćelija čeka u jajnicima, svaki mesec sazri po jedna...
   (lilly at2m, 23. oktobar 2019 22:15)

  # Link komentara

 3. @boris
  Žene ne proizvode jajne ćelije, one se rode s njima, dakle koliko ih je, toliko ih je, a tokom života njihov broj se samo smanjuje.
   (Always look at the bright side of life, 22. oktobar 2019 17:28)

  # Link komentara

 4. (Boris, 21. oktobar 2019 14:35)
  A sta imas da kazes na konto zdravih zena nebitnih godina koje prolaze mucne i zdravstveno stetne hormonske terapije vise puta a sve zbog muza i njegovih problema?
  (Ma daj, 22. oktobar 2019 17:15)

  # Link komentara

 5. Ma ne odlažem nego nemam donatora, moram neki oglas da objavim, mož mi se poreći :p
   (lilly at2m, 22. oktobar 2019 13:25)

  # Link komentara

 6. Normalno da odlazu kad ne mogu da nadju dovoljno bogate krmke da se slude dovoljno da zele decu s njim.
   (DonJuan, 22. oktobar 2019 12:56)

  # Link komentara

 7. @ kosta
  Ne mora uopste biti tako. Od 22 godine sam sa svojim partnerom . Sad imamo ja 35 a on 38 godina. U braku smo 8 godina. Nisam nikad bila tip za neka ludovanja, izlaske, ne pusim, niti sam ikad, niti sam ikad pila alkohol. Isto vazi i za mog muza.Ali isto tako tek smo skoro poceli da radimo na detetu. Problemi sa nalazenjem posla, podstanari, nismo zeleli sa njegovima ili mojima u zajednicu. Sve su to realni problemi zasto neki parovi odlazu potomstvo.Da smo se ranije odlucili sigurno bi morali u zajednicu sa roditeljima sto nikako nije bilo prihvatljivo ni za mene ni za njega. A od kad smo podstanari cas bi ja , cas on bili bez posla, nikako do sigurnosti da oboje imamo bar koliko toliko stabilan posao. To se konacno desilo pre dve godine, i eto sad smo poceli da radimo na potomstvu. To su realni problemi realnih ljudi. A to sto neki imaju srece pa im se sve prostre na tacnu, i stan i posao ili im je prihvatljivo sto ce da zive u zajednici , kakve to ima veze ima sa mnom i mojim vidjenjem stvari.
   (Ana, 22. oktobar 2019 08:50)

  # Link komentara

 8. Kosta javi se da se upoznamo :))
   (Nici, 22. oktobar 2019 02:25)

  # Link komentara

 9. A sta ako dolazi do trudnoce, ali i do spontanih, da li je i to neplodnost?
   (Jagoda, 21. oktobar 2019 23:41)

  # Link komentara

 10. Zene sto su starije sve manje jajnih celija proizvode i to je problem, ako bi malo ranije dolazile do saznanja da ce zacece biti problem bilo bi dosta vremena za alternative, ovako je trka sa vremenom jako ubitacna i psihicki teska sto opet ne doprinosi krajnjem cilju.
  (Boris, 21. oktobar 2019 14:35)

  # Link komentara

 11. Ti da si normalan doktor ne bi rekao da je to problem.
  Ili mozda da se vratimo u srednj vek???
  Svima je jasno da su pametnija i normalnija deca od starijih rodilteja, kao i da je lose kada deca radjaju decu, ali je ipakna Balknau jeftinije biti rasplodna zivotinja.
  (ema, 21. oktobar 2019 14:30)

  # Link komentara

 12. Svi mi i muškarci i žene bi do 35 da se zezamo, izlazimo, pijemo, menjamo partnere pa onda kada osetimo da cetrdeseta kuca na vrata onda moze porodica. 4 moja drugara ispod 40 godina imaju problema sa zacecem. Problem imaju jednako i muškarci. Ne znam da li je stil života ili losa hrana ali svi cekaju da se vrate rode.
  Ja nazalost sada sa 32 jos nisam nasao zenu koju bih voleo da ozenim, a voleo bih porodicu i decu sto pre ali ne mogu sa bilo kim.
   (Kosta, 21. oktobar 2019 14:23)

  # Link komentara

 13. Sve je na mestu sto pise u tekstu, ali molim vas nemojte ovakve naslove. Stvaraju nekonstruktivan pritisak ljudima koji iz objektivnih razloga nisu bilo u mogucnosti da ranije zacnu porodicu (nepronalazak adekvatnog partnera i sl.), i stvaraju osecaj grize savesti da su sami krivi jer imaju poteskoca da zacnu (jer su cekali previse).
  (izmogugla, 21. oktobar 2019 13:17)

  # Link komentara

 14. Najveći problem što žene odlažu trudnoću, a zapravo odnos 50:50 neplodnih muškaraca i žena? Ma važi se. Druga stvar, pokažite mi ženu, muškarca ili par koji poštenim radom može da obezbedi sebi krov nad glavom i normalnu egzistenciju u prvoj polovini dvadesetih godina, pa da ih grdimo što "odlažu" potomstvo.
  (Hbvg, 21. oktobar 2019 11:39)

  # Link komentara