Zbog ovih stvari se žene najčešće odljubljuju

Petak, 24.01.2020.

09:00

Izvor: Index

Zbog ovih stvari se žene najèešæe odljubljuju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Marko

pre 4 godine

@Marko
Jel ovo sto si napisao iz rubrike nije se desilo ili izmislio sam?
(Kiseli, 24. januar 2020 13:17)

E moj brate, bar da sam izmislio.. Ta me je psihicki upropastila.. Mislim da nikada nisam bio zaljubljeniji u zivotu. Mislim da je ona bila ona prava.. Naravno, danas je daleko..

DonJuan

pre 4 godine

Bas je suprotno, zene gube interesovanje kad im se posvetis i pruzas im paznju i ljubav, onda krenu da traze krmeceg krmka koji ce ih ponizavati i zapostavljati.

Pantagruel

pre 4 godine

А шта ако нама то уопште престане да буде битно? Ако у неком тренутку схватимо да смо у сопственом животу постали таоци од којих се очекује искључиво да испуњавају наметнуте улоге? Улогу на послу, улогу мужа, улогу родитеља... Да више нема места нашим ситним задовољствима и потребама. Да смо свој идентитет потпуно починили њеном и њеним пројекцијама онога што сматра да треба да буде наша будућност. Да носимо капут који нисмо одабрали и уопште нам се не допада начин на који је скројен. Па почнемо само да отаљавамо обавезе, само да нико не би могао ништа да нам замери, а у себи молимо Бога да се заљуби у другог и што безболније оде. Да нам врати наш мир, не да бисмо имали могућност да јуримо друге жене, него само да затворимо врата и уживамо у тишини, без икога у близини.

Mladi Hegel i pozni Seling

pre 4 godine

@japaja
Evo, primer mog druga.Celu srednju skolu nije imao devojku, kao i na pocetku fakulteta.Iako talentovan za to sto je upisao, osvajao je nagrade po takmicenjima (a, sada sam se setio i njegovog "kolege" sa takmicanja, prvak sveta, i ima istu pricu kao i ovaj moj prijatelj, potpuno istu), pocne da pada godine, kao i ovaj drugi, i u nekom trenutku njemu pridje neka devojka u Studenjaku.Nisu bili dugo u vezi, ali mu to da hrabrost da pridje simpatiji iz srednje skole i covek eksplodira, zavrsi faks, njih dvoje odu na Zapad, nagrade, dobra plata, deca, debeli i srecni (isto to se desilo i sa prvakom sveta koji nije iz cuvene Matematicke, nasao pravu i buuum)

Moj primer je suprotan, ja sam uvek bio uspesan sa devojkama, ali ja sam upisao nesto sto je jako licno, da se tako izrazim, a ka cemu me je vodila unutrasnjost mog bica od nekih ranih godina.I, borba oko realizacija toga u meni, cini me nepromenljivim od strane drugih, ne samo devojaka, nepromenljivim do "ili ostvari ili umri pokusavajuci".Devojke, koje sam pustao blize, to su tumacile kao da im uskracujem bliskost, ne dajem se ceo, nisu mogle da shvate da neke stvari ostaju samo moje i da one tu ne mogu nista.Zato je moj zivot raspolucen na neobavezni seks i stvaralacko mucenje.Spolja nezreli tip, ne vise ni mlad, koji hoce samo seks, iznutra stvaralacka muka bez kraja.

japaja

pre 4 godine

Zanima me, ako može neki razuman i svestan muškarac da odgovori, da li je moguće da se muškarac promeni i da li ikakav uticaj na njegove promene imaju žene? čini mi se kao da se žene drastično menjaju kako odrastaju a da kod muškaraca to strašno teško ide i obično ne kao posledica ženinog uticaja nego kada baš lupe u zemlju.

samo kazem

pre 4 godine

kada ona deli njegove snove do te mere da ni on ne moze da zamisli da bilo sta radi bez nje, a on njen jedan ne zeli da ispuni. tad ne pomaze ni sva ljubav ovog sveta, saznanje da toliko volis nekoga a on sebe jos vise.... e tad se srusi sve

Vagica

pre 4 godine

Žena prestane da voli kada on svojim ponašanjem izgubi njeno poštovanje. Toliko je jednostavno. Znači, ili mup
škarac koji drži do sebe (takav ne gubi poštovanje svoje žene), ili žena koja sebe ne ceni ali ceni sve pogodnosti koje joj neko pruža.

Saška

pre 4 godine

Odljube se kada se zaljube u drugog. A u drugog se zaljube kada prvi počne da ih "uzima zdravo ta gotovo" a drugi počne da im poklanja pažnju. Tome ne može da odoli ni jedna žena. Ni jedna. I eto odgovora na pitanje "šta žene žele". Žele pažnju.

Anabanana

pre 4 godine

Zavisi zasto se i zaljubila, na prvom mestu.
Niko nikada sebe ne prepoznaje i svi, kada pricaju o vezama, komentarisu kao da su u zdravim, funkcionalanim partnerstvima, a da to zapravo nije tacno.

Dakle, ako ste u ko-zavisnoj vezi gde ste vi, kao muskarac, neko o kome zena treba da se brine, zahtevate mnogo paznje, uvek su vasi problemi veci od njenih (tipa vas kolega naljuti a njoj umre majke i i dalje je ona ta koja trci oko vas, kuva, sprema, tetosi vas...) itd. ostavice vas kada pocnete da se brinete o sebi i da joj posvecujete paznju, jer njoj kao negovateljici (superheroju/zrtvi) bas TO nije potrebno.
I ona mora da se promeni, a ponekad to nije lako...

II

pre 4 godine

(969, 24. januar 2020 12:22)

Zene kad ne znaju sta hoce, najsigurnije je da tebe nece. Znaju one dobro sta hoce ali drze u neizvesnosti one za koje ne bi mogle da se odluce na isti nacin kako to i muskarci cine sa zenama koje ih bas ne privlace mnogo. Bas nikakve razlike nema.

nina

pre 4 godine

sve sam ovo dozivela u jednoj vezi i verujte mi,trebalo mi je mnogo vremena da se odljubim od njega,jer sam ga preiskreno i jako volela.
to je bas zeznuto.
kada znas da on na tebe ne gleda ni delic tako,al mu imponuje i pruza ti eto tek toliko da ti muti um .
hvala Bogu,naucih svoju lekciju .
sad sam duuuugo u vezi gde ne skidam osmeh .

Tramuntana

pre 4 godine

Ne mogu da verujem da se vecina komentatora uvredila i na ovaj tekst. Zar zaista mislite da neko treba da ostane u vezi sa partnerom koji ga ne postuje, koji ne gradi intimu s njim i koji dozvoljava da tog partnera drugi obasipaju sa vise paznje nego on sam? Bez obzira na pol meni bi to bilo nedopustivo, a vama su opet (ne svima, ali vecini) ovo zenski hirovi i ego tripovi... Zaista ne mogu da objasnim otkud ovoliko besa prema zenama u komentarima na ovom portalu, obrni-okreni one su uvek i za sve krive. Neverovatno

Aco

pre 4 godine

Ženama nikada nije dovoljno (nedostaje i pažnja, empatija...), a ako je previše onda si previše napadan, mnogo se mešaš. Onda se pojavi neki šminker koji udeli par jeftinih komplimenata i bude u 2 situacije rame za plakanje, žene se na ovo lože neverovatno. A žena sa tim sa kojim deli sve što ima, a to je poslednji 10-15 godina života, putovanja, prijatelji, deca, nekretnine, zajednički biznis, to sve tako lako minimalizuje i sama sebi objasni da je nesrećna (jer misli da neko drugi treba da je usreći, a ne ona sama sebe) i onda potrči za tim mentalcem i sve sjebe. Ovo važi za oba pola!

Sandra

pre 4 godine

Kao zeni smeta mi sto se moj suprug zapustio u svakom smislu i prvo ide faza 'sta ti je? Jel si u problemu? Treba pomoc?' a kada je sve to negirano,i nastavlja dalje, sad mi je dosta i znatno se hladim.

pogled govori sve

pre 4 godine

Dobar i u velikoj meri istinit tekst, cenim (posebno poslednji deo).

@Marko

Da, nedavno se i sama uverih u to da ženama itekako prija pažnja, prijatan razgovor, nežan pogled u očima muškarca dok je gleda, pomešan sa zaljubljenošću (ako to uopšte i može da se opiše), neka vrsta povezanosti na nekom višem nivou (nešto nesvakidašnje, drugačije - kada se dvoje sličnih nadju na istom mestu, otprilike...
Najveći problem je što neki muškarci veruju u to da ženu, da bi je privukli, treba da ignorišu, a ako to rade, onda sami sebi otežavaju i gube. Takvo ponašanje "radi" istripovane klinke možda, za zrele žene valjda predstavlja gubljenje vremena i to sto ste Vi opisali. Ako žena i trpi takvo ponašanje neko vreme, to je onda, vrlo verovatno, u nadi da će se ono promeniti.
Isto tako, poznajem momka koji odgovara opisu Vas koji ste naveli, ali osobu koja je istovremeno širokog obrazovanja i interesovanja, i, začudili smo se kada su neki drugi momci opisivali koliko devojaka je bilo zaintresovano za njegovu "priču", kako su pre želele da izlaze sa njim nego sa nekim drugim (fizički "utreniranijim") momcima.

Žene vole pažnju, vreme koje odvajate za njih, trud, ljubaznost, onaj lep osećaj kada su sa vama i kada se osećaju posebno (to je ono što traže u odnosu, a, ako to nemaju, možda će uvek osećati da nešto veliko nedostaje, pa makar im muškarac i bio lep poput tog što ste ga opisali).

japaja

pre 4 godine

Mislim da je većini žena ljubav na prvom mestu a muškarcima jednostavno nije. Oni ne doživljavaju taj pojam kao mi. Kada prođe zaljubljenost i uđete u brak, dobijete decu, muškarcima je dovoljan znak ljubavi da ga želite tj da se strast nije ugasila, da mu se nasmešite kada ga vidite i to je otprilike to. Nikakva kuvanja, spremanja i ostala smaranja ne znače ljubav za njih. Ti su im sve stvari koje se očekuju od vas. Takođe, oni ne doživljavaju to što su se zapustili, ulenjili, nisu zapamtili nešto vama važno, nikakvim prestankom ljubavi prema vama. A žene... Potpuno druga priča. Ja kada čujem "gde su mi gaće, šta ćemo jesti" dobijem ospice.

ćuti i trpi

pre 4 godine

Ženska ćud je izvor 90% bola na ovom svetu.Što lepša traženija i poželjnija to ćudljivja. Ovo je činjenica, možemo da se pravimo ludi ali svi znamo da je ovo istina.

zeljko

pre 4 godine

I na kraju se ispostavi da taj neki novi ima malko više parica, a parice su vrlo zanimljive i pričaju same za sebe...a bre žene volite da šarate više nego muškarci samo uvek nađete izgovor da vi niste krive.Naše žene su vrlo promiskuitetne samo ih je sramota da priznaju!!!

Slavica

pre 4 godine

@Pilipenda ,nije sve tako crno/belo što bi reko jedan moj bivši poznanik. Prava,iskrena ljubav je nepromenljiva konstanta, a postoji 1267 razloga zašto osobe fizički ne mogu biti zajedno. Uzeću najcrnji primer recimo, nastrada voljena osoba. Hoćeš li prestati da je voliš? Nikada, dok si živ.

carnal flower

pre 4 godine

Žena se odljubi bespovratno onda kada više ne može da poštuje svog muškarca, kada se on sroza u karakterno bescenje. Najjača do granice opsesivne , je zaljubljenost u tog muškarca koji je tvrd orah za malograđanske igre bez granica.. koji se čita ali samo do izvesne granice, ali to što se čita je uklesano u kamenu. Muškarac koji životom brani svoj ideal a onda i njenu malobožanstvenu malenkost ( njenu sreću kao sopstvenu ) je onaj koji se voli sa najzdravijim strahopoštovanjem, jer izgubiti njegovu zaljubljenost znači izgubiti deo sebe.

DonJuan

pre 4 godine

Bas je suprotno, odljubi se kad shvati da si njen, da je postujes i volis, to ej tako fuj i dosadno da odmah krene da trazi nekog krmka na motoru da je zapostavlja i ponizava hahahahahaha

billy_the_cat

pre 4 godine

Ja svojoj svaki dan udjeljivao komplimente, nasmijavao je do suza, dok nije počela da se sexa sa kolegom sa posla. Ženski mozak je nedokučiv.

Milica

pre 4 godine

Dobro, jeste tačno, samo sto je problem kada većina njih “balave”...pa, ko sada da bude pametan? Koga odabrati?
Ne može se sve postići:)

Sada iskreno: baš me briga što dele komplimente i “skidaju pogledom”, ne treba meni to, naporni su i ne padam uopšte na te fore, nije zanimljivo.
Suprug mi je skroz kul i sama sam birala, tako da...trajaće...

littlebirdy

pre 4 godine

Muškarci su skloni tome da vrlo brzo krecu da se opuštaju u vezi, ne mislim na fizički izgled, nego na ponašanje, krecu da ispoljavaju manire sirovine, puštanje gasova npr i podrigivanje, zatim ženu dozivljavaju kao da im je mama koja je dužna da im završava sve kucne poslove i da ih voli, a nije tako. U mom slučaju, nedostatak truda, pažnje, pokazivanja ljubavi, nežnosti i ljubaznosti je doveo do toga da mi se znatno smanje osećanja.

969

pre 4 godine

Zene same ne znaju sta hoce, kako bi mi znali? Ustvari zene znaju sta nece a nece nista...ma ko ce da se bavi zenama nego ako joj se svidjam kakav sam ok ako joj se ne svidjam cao amore...

Ispovest

pre 4 godine

Bivša se odljubila od mene kada je shvatila kakav sam. Delovao sam kao misteriozan i pogubljen ali fin prvih nekoliko meseci, a onda sam se opustio i počeo da lupetam gluposti, da zbijam loše šale, kada se naljutim proderem se kao Latinosi (nikad na nju, već generalno kad mi pukne film, inače sam miran), dosadili su joj moji hobiji o kojima stalno brbljam (stripovi, filmovi). Vremenom sam prestao u njenim očima da budem misteriozan i fin. Onda smo posle nekoliko godina raskinuli, ali smo ostali prijatelji - otkrili smo da bolje funkcionišemo tako. Zatim sam počeo da eksperimentišem sa svojom biseksualnošću, a njoj sam se poveravao. U početku je bila šokirana i nije skidala osmeh sa lica (žene vole da slušaju muške biseksualce isto koliko muškarci vole da slušaju iskustva biseks žena, ne dajte da vas ubeđuju u suprotno). Vremenom smo se šalili o tome, i shvatila je koliko mi znači kao osoba, kada mogu da joj se poverim o najintimnijim i najtajnijim stvarima. Sad smo na korak da opet budemo zajedno, sve ide ka tome spontano. Osećaj zaljubljenosti može da se vrati isto kako je i otišao. Nekad prosto tinja i gasi se, a nekad se ugasi sasvim, nema pravila.

Marko

pre 4 godine

Ovo trece sam licno doziveo. Puniji sam, nista spektakularno za videti.. Ali se pojavila nova koleginica u firmi.. Pijuckali smo kafu svaki dan i polako se zblizavali.. Poceli smo da se zabavljamo, znam da ima decka, dugu vezu.. Posle nekog vremena mi pokaze neku fotku sa drustvom i na njoj i decko.. A on Apolon, frajer i po. Ja se zgranuo.. Otvoreno sam je pitao zasto kvari vezu sa takvim frajerom i, na kraju sta to ja imam sto on nema.. Samo mi je rekla: 'Ti si primetio moju novu nijansu boje kose.. Ti si primetio da sam kupila nove pantalone.. Ti si primetio moje nove patike... On nije!'
Eto.. Ziv primer..

Marko

pre 4 godine

Ovo trece sam licno doziveo. Puniji sam, nista spektakularno za videti.. Ali se pojavila nova koleginica u firmi.. Pijuckali smo kafu svaki dan i polako se zblizavali.. Poceli smo da se zabavljamo, znam da ima decka, dugu vezu.. Posle nekog vremena mi pokaze neku fotku sa drustvom i na njoj i decko.. A on Apolon, frajer i po. Ja se zgranuo.. Otvoreno sam je pitao zasto kvari vezu sa takvim frajerom i, na kraju sta to ja imam sto on nema.. Samo mi je rekla: 'Ti si primetio moju novu nijansu boje kose.. Ti si primetio da sam kupila nove pantalone.. Ti si primetio moje nove patike... On nije!'
Eto.. Ziv primer..

969

pre 4 godine

Zene same ne znaju sta hoce, kako bi mi znali? Ustvari zene znaju sta nece a nece nista...ma ko ce da se bavi zenama nego ako joj se svidjam kakav sam ok ako joj se ne svidjam cao amore...

carnal flower

pre 4 godine

Žena se odljubi bespovratno onda kada više ne može da poštuje svog muškarca, kada se on sroza u karakterno bescenje. Najjača do granice opsesivne , je zaljubljenost u tog muškarca koji je tvrd orah za malograđanske igre bez granica.. koji se čita ali samo do izvesne granice, ali to što se čita je uklesano u kamenu. Muškarac koji životom brani svoj ideal a onda i njenu malobožanstvenu malenkost ( njenu sreću kao sopstvenu ) je onaj koji se voli sa najzdravijim strahopoštovanjem, jer izgubiti njegovu zaljubljenost znači izgubiti deo sebe.

Saška

pre 4 godine

Odljube se kada se zaljube u drugog. A u drugog se zaljube kada prvi počne da ih "uzima zdravo ta gotovo" a drugi počne da im poklanja pažnju. Tome ne može da odoli ni jedna žena. Ni jedna. I eto odgovora na pitanje "šta žene žele". Žele pažnju.

Milica

pre 4 godine

Dobro, jeste tačno, samo sto je problem kada većina njih “balave”...pa, ko sada da bude pametan? Koga odabrati?
Ne može se sve postići:)

Sada iskreno: baš me briga što dele komplimente i “skidaju pogledom”, ne treba meni to, naporni su i ne padam uopšte na te fore, nije zanimljivo.
Suprug mi je skroz kul i sama sam birala, tako da...trajaće...

Slavica

pre 4 godine

@Pilipenda ,nije sve tako crno/belo što bi reko jedan moj bivši poznanik. Prava,iskrena ljubav je nepromenljiva konstanta, a postoji 1267 razloga zašto osobe fizički ne mogu biti zajedno. Uzeću najcrnji primer recimo, nastrada voljena osoba. Hoćeš li prestati da je voliš? Nikada, dok si živ.

Tramuntana

pre 4 godine

Ne mogu da verujem da se vecina komentatora uvredila i na ovaj tekst. Zar zaista mislite da neko treba da ostane u vezi sa partnerom koji ga ne postuje, koji ne gradi intimu s njim i koji dozvoljava da tog partnera drugi obasipaju sa vise paznje nego on sam? Bez obzira na pol meni bi to bilo nedopustivo, a vama su opet (ne svima, ali vecini) ovo zenski hirovi i ego tripovi... Zaista ne mogu da objasnim otkud ovoliko besa prema zenama u komentarima na ovom portalu, obrni-okreni one su uvek i za sve krive. Neverovatno

japaja

pre 4 godine

Mislim da je većini žena ljubav na prvom mestu a muškarcima jednostavno nije. Oni ne doživljavaju taj pojam kao mi. Kada prođe zaljubljenost i uđete u brak, dobijete decu, muškarcima je dovoljan znak ljubavi da ga želite tj da se strast nije ugasila, da mu se nasmešite kada ga vidite i to je otprilike to. Nikakva kuvanja, spremanja i ostala smaranja ne znače ljubav za njih. Ti su im sve stvari koje se očekuju od vas. Takođe, oni ne doživljavaju to što su se zapustili, ulenjili, nisu zapamtili nešto vama važno, nikakvim prestankom ljubavi prema vama. A žene... Potpuno druga priča. Ja kada čujem "gde su mi gaće, šta ćemo jesti" dobijem ospice.

Aco

pre 4 godine

Ženama nikada nije dovoljno (nedostaje i pažnja, empatija...), a ako je previše onda si previše napadan, mnogo se mešaš. Onda se pojavi neki šminker koji udeli par jeftinih komplimenata i bude u 2 situacije rame za plakanje, žene se na ovo lože neverovatno. A žena sa tim sa kojim deli sve što ima, a to je poslednji 10-15 godina života, putovanja, prijatelji, deca, nekretnine, zajednički biznis, to sve tako lako minimalizuje i sama sebi objasni da je nesrećna (jer misli da neko drugi treba da je usreći, a ne ona sama sebe) i onda potrči za tim mentalcem i sve sjebe. Ovo važi za oba pola!

nina

pre 4 godine

sve sam ovo dozivela u jednoj vezi i verujte mi,trebalo mi je mnogo vremena da se odljubim od njega,jer sam ga preiskreno i jako volela.
to je bas zeznuto.
kada znas da on na tebe ne gleda ni delic tako,al mu imponuje i pruza ti eto tek toliko da ti muti um .
hvala Bogu,naucih svoju lekciju .
sad sam duuuugo u vezi gde ne skidam osmeh .

littlebirdy

pre 4 godine

Muškarci su skloni tome da vrlo brzo krecu da se opuštaju u vezi, ne mislim na fizički izgled, nego na ponašanje, krecu da ispoljavaju manire sirovine, puštanje gasova npr i podrigivanje, zatim ženu dozivljavaju kao da im je mama koja je dužna da im završava sve kucne poslove i da ih voli, a nije tako. U mom slučaju, nedostatak truda, pažnje, pokazivanja ljubavi, nežnosti i ljubaznosti je doveo do toga da mi se znatno smanje osećanja.

pogled govori sve

pre 4 godine

Dobar i u velikoj meri istinit tekst, cenim (posebno poslednji deo).

@Marko

Da, nedavno se i sama uverih u to da ženama itekako prija pažnja, prijatan razgovor, nežan pogled u očima muškarca dok je gleda, pomešan sa zaljubljenošću (ako to uopšte i može da se opiše), neka vrsta povezanosti na nekom višem nivou (nešto nesvakidašnje, drugačije - kada se dvoje sličnih nadju na istom mestu, otprilike...
Najveći problem je što neki muškarci veruju u to da ženu, da bi je privukli, treba da ignorišu, a ako to rade, onda sami sebi otežavaju i gube. Takvo ponašanje "radi" istripovane klinke možda, za zrele žene valjda predstavlja gubljenje vremena i to sto ste Vi opisali. Ako žena i trpi takvo ponašanje neko vreme, to je onda, vrlo verovatno, u nadi da će se ono promeniti.
Isto tako, poznajem momka koji odgovara opisu Vas koji ste naveli, ali osobu koja je istovremeno širokog obrazovanja i interesovanja, i, začudili smo se kada su neki drugi momci opisivali koliko devojaka je bilo zaintresovano za njegovu "priču", kako su pre želele da izlaze sa njim nego sa nekim drugim (fizički "utreniranijim") momcima.

Žene vole pažnju, vreme koje odvajate za njih, trud, ljubaznost, onaj lep osećaj kada su sa vama i kada se osećaju posebno (to je ono što traže u odnosu, a, ako to nemaju, možda će uvek osećati da nešto veliko nedostaje, pa makar im muškarac i bio lep poput tog što ste ga opisali).

samo kazem

pre 4 godine

kada ona deli njegove snove do te mere da ni on ne moze da zamisli da bilo sta radi bez nje, a on njen jedan ne zeli da ispuni. tad ne pomaze ni sva ljubav ovog sveta, saznanje da toliko volis nekoga a on sebe jos vise.... e tad se srusi sve

II

pre 4 godine

(969, 24. januar 2020 12:22)

Zene kad ne znaju sta hoce, najsigurnije je da tebe nece. Znaju one dobro sta hoce ali drze u neizvesnosti one za koje ne bi mogle da se odluce na isti nacin kako to i muskarci cine sa zenama koje ih bas ne privlace mnogo. Bas nikakve razlike nema.

Ispovest

pre 4 godine

Bivša se odljubila od mene kada je shvatila kakav sam. Delovao sam kao misteriozan i pogubljen ali fin prvih nekoliko meseci, a onda sam se opustio i počeo da lupetam gluposti, da zbijam loše šale, kada se naljutim proderem se kao Latinosi (nikad na nju, već generalno kad mi pukne film, inače sam miran), dosadili su joj moji hobiji o kojima stalno brbljam (stripovi, filmovi). Vremenom sam prestao u njenim očima da budem misteriozan i fin. Onda smo posle nekoliko godina raskinuli, ali smo ostali prijatelji - otkrili smo da bolje funkcionišemo tako. Zatim sam počeo da eksperimentišem sa svojom biseksualnošću, a njoj sam se poveravao. U početku je bila šokirana i nije skidala osmeh sa lica (žene vole da slušaju muške biseksualce isto koliko muškarci vole da slušaju iskustva biseks žena, ne dajte da vas ubeđuju u suprotno). Vremenom smo se šalili o tome, i shvatila je koliko mi znači kao osoba, kada mogu da joj se poverim o najintimnijim i najtajnijim stvarima. Sad smo na korak da opet budemo zajedno, sve ide ka tome spontano. Osećaj zaljubljenosti može da se vrati isto kako je i otišao. Nekad prosto tinja i gasi se, a nekad se ugasi sasvim, nema pravila.

billy_the_cat

pre 4 godine

Ja svojoj svaki dan udjeljivao komplimente, nasmijavao je do suza, dok nije počela da se sexa sa kolegom sa posla. Ženski mozak je nedokučiv.

Vagica

pre 4 godine

Žena prestane da voli kada on svojim ponašanjem izgubi njeno poštovanje. Toliko je jednostavno. Znači, ili mup
škarac koji drži do sebe (takav ne gubi poštovanje svoje žene), ili žena koja sebe ne ceni ali ceni sve pogodnosti koje joj neko pruža.

Sandra

pre 4 godine

Kao zeni smeta mi sto se moj suprug zapustio u svakom smislu i prvo ide faza 'sta ti je? Jel si u problemu? Treba pomoc?' a kada je sve to negirano,i nastavlja dalje, sad mi je dosta i znatno se hladim.

japaja

pre 4 godine

Zanima me, ako može neki razuman i svestan muškarac da odgovori, da li je moguće da se muškarac promeni i da li ikakav uticaj na njegove promene imaju žene? čini mi se kao da se žene drastično menjaju kako odrastaju a da kod muškaraca to strašno teško ide i obično ne kao posledica ženinog uticaja nego kada baš lupe u zemlju.

zeljko

pre 4 godine

I na kraju se ispostavi da taj neki novi ima malko više parica, a parice su vrlo zanimljive i pričaju same za sebe...a bre žene volite da šarate više nego muškarci samo uvek nađete izgovor da vi niste krive.Naše žene su vrlo promiskuitetne samo ih je sramota da priznaju!!!

DonJuan

pre 4 godine

Bas je suprotno, odljubi se kad shvati da si njen, da je postujes i volis, to ej tako fuj i dosadno da odmah krene da trazi nekog krmka na motoru da je zapostavlja i ponizava hahahahahaha

Pantagruel

pre 4 godine

А шта ако нама то уопште престане да буде битно? Ако у неком тренутку схватимо да смо у сопственом животу постали таоци од којих се очекује искључиво да испуњавају наметнуте улоге? Улогу на послу, улогу мужа, улогу родитеља... Да више нема места нашим ситним задовољствима и потребама. Да смо свој идентитет потпуно починили њеном и њеним пројекцијама онога што сматра да треба да буде наша будућност. Да носимо капут који нисмо одабрали и уопште нам се не допада начин на који је скројен. Па почнемо само да отаљавамо обавезе, само да нико не би могао ништа да нам замери, а у себи молимо Бога да се заљуби у другог и што безболније оде. Да нам врати наш мир, не да бисмо имали могућност да јуримо друге жене, него само да затворимо врата и уживамо у тишини, без икога у близини.

ćuti i trpi

pre 4 godine

Ženska ćud je izvor 90% bola na ovom svetu.Što lepša traženija i poželjnija to ćudljivja. Ovo je činjenica, možemo da se pravimo ludi ali svi znamo da je ovo istina.

Anabanana

pre 4 godine

Zavisi zasto se i zaljubila, na prvom mestu.
Niko nikada sebe ne prepoznaje i svi, kada pricaju o vezama, komentarisu kao da su u zdravim, funkcionalanim partnerstvima, a da to zapravo nije tacno.

Dakle, ako ste u ko-zavisnoj vezi gde ste vi, kao muskarac, neko o kome zena treba da se brine, zahtevate mnogo paznje, uvek su vasi problemi veci od njenih (tipa vas kolega naljuti a njoj umre majke i i dalje je ona ta koja trci oko vas, kuva, sprema, tetosi vas...) itd. ostavice vas kada pocnete da se brinete o sebi i da joj posvecujete paznju, jer njoj kao negovateljici (superheroju/zrtvi) bas TO nije potrebno.
I ona mora da se promeni, a ponekad to nije lako...

Marko

pre 4 godine

@Marko
Jel ovo sto si napisao iz rubrike nije se desilo ili izmislio sam?
(Kiseli, 24. januar 2020 13:17)

E moj brate, bar da sam izmislio.. Ta me je psihicki upropastila.. Mislim da nikada nisam bio zaljubljeniji u zivotu. Mislim da je ona bila ona prava.. Naravno, danas je daleko..

DonJuan

pre 4 godine

Bas je suprotno, zene gube interesovanje kad im se posvetis i pruzas im paznju i ljubav, onda krenu da traze krmeceg krmka koji ce ih ponizavati i zapostavljati.

Mladi Hegel i pozni Seling

pre 4 godine

@japaja
Evo, primer mog druga.Celu srednju skolu nije imao devojku, kao i na pocetku fakulteta.Iako talentovan za to sto je upisao, osvajao je nagrade po takmicenjima (a, sada sam se setio i njegovog "kolege" sa takmicanja, prvak sveta, i ima istu pricu kao i ovaj moj prijatelj, potpuno istu), pocne da pada godine, kao i ovaj drugi, i u nekom trenutku njemu pridje neka devojka u Studenjaku.Nisu bili dugo u vezi, ali mu to da hrabrost da pridje simpatiji iz srednje skole i covek eksplodira, zavrsi faks, njih dvoje odu na Zapad, nagrade, dobra plata, deca, debeli i srecni (isto to se desilo i sa prvakom sveta koji nije iz cuvene Matematicke, nasao pravu i buuum)

Moj primer je suprotan, ja sam uvek bio uspesan sa devojkama, ali ja sam upisao nesto sto je jako licno, da se tako izrazim, a ka cemu me je vodila unutrasnjost mog bica od nekih ranih godina.I, borba oko realizacija toga u meni, cini me nepromenljivim od strane drugih, ne samo devojaka, nepromenljivim do "ili ostvari ili umri pokusavajuci".Devojke, koje sam pustao blize, to su tumacile kao da im uskracujem bliskost, ne dajem se ceo, nisu mogle da shvate da neke stvari ostaju samo moje i da one tu ne mogu nista.Zato je moj zivot raspolucen na neobavezni seks i stvaralacko mucenje.Spolja nezreli tip, ne vise ni mlad, koji hoce samo seks, iznutra stvaralacka muka bez kraja.

Ispovest

pre 4 godine

Bivša se odljubila od mene kada je shvatila kakav sam. Delovao sam kao misteriozan i pogubljen ali fin prvih nekoliko meseci, a onda sam se opustio i počeo da lupetam gluposti, da zbijam loše šale, kada se naljutim proderem se kao Latinosi (nikad na nju, već generalno kad mi pukne film, inače sam miran), dosadili su joj moji hobiji o kojima stalno brbljam (stripovi, filmovi). Vremenom sam prestao u njenim očima da budem misteriozan i fin. Onda smo posle nekoliko godina raskinuli, ali smo ostali prijatelji - otkrili smo da bolje funkcionišemo tako. Zatim sam počeo da eksperimentišem sa svojom biseksualnošću, a njoj sam se poveravao. U početku je bila šokirana i nije skidala osmeh sa lica (žene vole da slušaju muške biseksualce isto koliko muškarci vole da slušaju iskustva biseks žena, ne dajte da vas ubeđuju u suprotno). Vremenom smo se šalili o tome, i shvatila je koliko mi znači kao osoba, kada mogu da joj se poverim o najintimnijim i najtajnijim stvarima. Sad smo na korak da opet budemo zajedno, sve ide ka tome spontano. Osećaj zaljubljenosti može da se vrati isto kako je i otišao. Nekad prosto tinja i gasi se, a nekad se ugasi sasvim, nema pravila.

969

pre 4 godine

Zene same ne znaju sta hoce, kako bi mi znali? Ustvari zene znaju sta nece a nece nista...ma ko ce da se bavi zenama nego ako joj se svidjam kakav sam ok ako joj se ne svidjam cao amore...

zeljko

pre 4 godine

I na kraju se ispostavi da taj neki novi ima malko više parica, a parice su vrlo zanimljive i pričaju same za sebe...a bre žene volite da šarate više nego muškarci samo uvek nađete izgovor da vi niste krive.Naše žene su vrlo promiskuitetne samo ih je sramota da priznaju!!!

DonJuan

pre 4 godine

Bas je suprotno, odljubi se kad shvati da si njen, da je postujes i volis, to ej tako fuj i dosadno da odmah krene da trazi nekog krmka na motoru da je zapostavlja i ponizava hahahahahaha

carnal flower

pre 4 godine

Žena se odljubi bespovratno onda kada više ne može da poštuje svog muškarca, kada se on sroza u karakterno bescenje. Najjača do granice opsesivne , je zaljubljenost u tog muškarca koji je tvrd orah za malograđanske igre bez granica.. koji se čita ali samo do izvesne granice, ali to što se čita je uklesano u kamenu. Muškarac koji životom brani svoj ideal a onda i njenu malobožanstvenu malenkost ( njenu sreću kao sopstvenu ) je onaj koji se voli sa najzdravijim strahopoštovanjem, jer izgubiti njegovu zaljubljenost znači izgubiti deo sebe.

ćuti i trpi

pre 4 godine

Ženska ćud je izvor 90% bola na ovom svetu.Što lepša traženija i poželjnija to ćudljivja. Ovo je činjenica, možemo da se pravimo ludi ali svi znamo da je ovo istina.

Marko

pre 4 godine

Ovo trece sam licno doziveo. Puniji sam, nista spektakularno za videti.. Ali se pojavila nova koleginica u firmi.. Pijuckali smo kafu svaki dan i polako se zblizavali.. Poceli smo da se zabavljamo, znam da ima decka, dugu vezu.. Posle nekog vremena mi pokaze neku fotku sa drustvom i na njoj i decko.. A on Apolon, frajer i po. Ja se zgranuo.. Otvoreno sam je pitao zasto kvari vezu sa takvim frajerom i, na kraju sta to ja imam sto on nema.. Samo mi je rekla: 'Ti si primetio moju novu nijansu boje kose.. Ti si primetio da sam kupila nove pantalone.. Ti si primetio moje nove patike... On nije!'
Eto.. Ziv primer..

DonJuan

pre 4 godine

Bas je suprotno, zene gube interesovanje kad im se posvetis i pruzas im paznju i ljubav, onda krenu da traze krmeceg krmka koji ce ih ponizavati i zapostavljati.

Milica

pre 4 godine

Dobro, jeste tačno, samo sto je problem kada većina njih “balave”...pa, ko sada da bude pametan? Koga odabrati?
Ne može se sve postići:)

Sada iskreno: baš me briga što dele komplimente i “skidaju pogledom”, ne treba meni to, naporni su i ne padam uopšte na te fore, nije zanimljivo.
Suprug mi je skroz kul i sama sam birala, tako da...trajaće...

japaja

pre 4 godine

Zanima me, ako može neki razuman i svestan muškarac da odgovori, da li je moguće da se muškarac promeni i da li ikakav uticaj na njegove promene imaju žene? čini mi se kao da se žene drastično menjaju kako odrastaju a da kod muškaraca to strašno teško ide i obično ne kao posledica ženinog uticaja nego kada baš lupe u zemlju.

Aco

pre 4 godine

Ženama nikada nije dovoljno (nedostaje i pažnja, empatija...), a ako je previše onda si previše napadan, mnogo se mešaš. Onda se pojavi neki šminker koji udeli par jeftinih komplimenata i bude u 2 situacije rame za plakanje, žene se na ovo lože neverovatno. A žena sa tim sa kojim deli sve što ima, a to je poslednji 10-15 godina života, putovanja, prijatelji, deca, nekretnine, zajednički biznis, to sve tako lako minimalizuje i sama sebi objasni da je nesrećna (jer misli da neko drugi treba da je usreći, a ne ona sama sebe) i onda potrči za tim mentalcem i sve sjebe. Ovo važi za oba pola!

Anabanana

pre 4 godine

Zavisi zasto se i zaljubila, na prvom mestu.
Niko nikada sebe ne prepoznaje i svi, kada pricaju o vezama, komentarisu kao da su u zdravim, funkcionalanim partnerstvima, a da to zapravo nije tacno.

Dakle, ako ste u ko-zavisnoj vezi gde ste vi, kao muskarac, neko o kome zena treba da se brine, zahtevate mnogo paznje, uvek su vasi problemi veci od njenih (tipa vas kolega naljuti a njoj umre majke i i dalje je ona ta koja trci oko vas, kuva, sprema, tetosi vas...) itd. ostavice vas kada pocnete da se brinete o sebi i da joj posvecujete paznju, jer njoj kao negovateljici (superheroju/zrtvi) bas TO nije potrebno.
I ona mora da se promeni, a ponekad to nije lako...

billy_the_cat

pre 4 godine

Ja svojoj svaki dan udjeljivao komplimente, nasmijavao je do suza, dok nije počela da se sexa sa kolegom sa posla. Ženski mozak je nedokučiv.

japaja

pre 4 godine

Mislim da je većini žena ljubav na prvom mestu a muškarcima jednostavno nije. Oni ne doživljavaju taj pojam kao mi. Kada prođe zaljubljenost i uđete u brak, dobijete decu, muškarcima je dovoljan znak ljubavi da ga želite tj da se strast nije ugasila, da mu se nasmešite kada ga vidite i to je otprilike to. Nikakva kuvanja, spremanja i ostala smaranja ne znače ljubav za njih. Ti su im sve stvari koje se očekuju od vas. Takođe, oni ne doživljavaju to što su se zapustili, ulenjili, nisu zapamtili nešto vama važno, nikakvim prestankom ljubavi prema vama. A žene... Potpuno druga priča. Ja kada čujem "gde su mi gaće, šta ćemo jesti" dobijem ospice.

Tramuntana

pre 4 godine

Ne mogu da verujem da se vecina komentatora uvredila i na ovaj tekst. Zar zaista mislite da neko treba da ostane u vezi sa partnerom koji ga ne postuje, koji ne gradi intimu s njim i koji dozvoljava da tog partnera drugi obasipaju sa vise paznje nego on sam? Bez obzira na pol meni bi to bilo nedopustivo, a vama su opet (ne svima, ali vecini) ovo zenski hirovi i ego tripovi... Zaista ne mogu da objasnim otkud ovoliko besa prema zenama u komentarima na ovom portalu, obrni-okreni one su uvek i za sve krive. Neverovatno

Saška

pre 4 godine

Odljube se kada se zaljube u drugog. A u drugog se zaljube kada prvi počne da ih "uzima zdravo ta gotovo" a drugi počne da im poklanja pažnju. Tome ne može da odoli ni jedna žena. Ni jedna. I eto odgovora na pitanje "šta žene žele". Žele pažnju.

pogled govori sve

pre 4 godine

Dobar i u velikoj meri istinit tekst, cenim (posebno poslednji deo).

@Marko

Da, nedavno se i sama uverih u to da ženama itekako prija pažnja, prijatan razgovor, nežan pogled u očima muškarca dok je gleda, pomešan sa zaljubljenošću (ako to uopšte i može da se opiše), neka vrsta povezanosti na nekom višem nivou (nešto nesvakidašnje, drugačije - kada se dvoje sličnih nadju na istom mestu, otprilike...
Najveći problem je što neki muškarci veruju u to da ženu, da bi je privukli, treba da ignorišu, a ako to rade, onda sami sebi otežavaju i gube. Takvo ponašanje "radi" istripovane klinke možda, za zrele žene valjda predstavlja gubljenje vremena i to sto ste Vi opisali. Ako žena i trpi takvo ponašanje neko vreme, to je onda, vrlo verovatno, u nadi da će se ono promeniti.
Isto tako, poznajem momka koji odgovara opisu Vas koji ste naveli, ali osobu koja je istovremeno širokog obrazovanja i interesovanja, i, začudili smo se kada su neki drugi momci opisivali koliko devojaka je bilo zaintresovano za njegovu "priču", kako su pre želele da izlaze sa njim nego sa nekim drugim (fizički "utreniranijim") momcima.

Žene vole pažnju, vreme koje odvajate za njih, trud, ljubaznost, onaj lep osećaj kada su sa vama i kada se osećaju posebno (to je ono što traže u odnosu, a, ako to nemaju, možda će uvek osećati da nešto veliko nedostaje, pa makar im muškarac i bio lep poput tog što ste ga opisali).

Vagica

pre 4 godine

Žena prestane da voli kada on svojim ponašanjem izgubi njeno poštovanje. Toliko je jednostavno. Znači, ili mup
škarac koji drži do sebe (takav ne gubi poštovanje svoje žene), ili žena koja sebe ne ceni ali ceni sve pogodnosti koje joj neko pruža.

Mladi Hegel i pozni Seling

pre 4 godine

@japaja
Evo, primer mog druga.Celu srednju skolu nije imao devojku, kao i na pocetku fakulteta.Iako talentovan za to sto je upisao, osvajao je nagrade po takmicenjima (a, sada sam se setio i njegovog "kolege" sa takmicanja, prvak sveta, i ima istu pricu kao i ovaj moj prijatelj, potpuno istu), pocne da pada godine, kao i ovaj drugi, i u nekom trenutku njemu pridje neka devojka u Studenjaku.Nisu bili dugo u vezi, ali mu to da hrabrost da pridje simpatiji iz srednje skole i covek eksplodira, zavrsi faks, njih dvoje odu na Zapad, nagrade, dobra plata, deca, debeli i srecni (isto to se desilo i sa prvakom sveta koji nije iz cuvene Matematicke, nasao pravu i buuum)

Moj primer je suprotan, ja sam uvek bio uspesan sa devojkama, ali ja sam upisao nesto sto je jako licno, da se tako izrazim, a ka cemu me je vodila unutrasnjost mog bica od nekih ranih godina.I, borba oko realizacija toga u meni, cini me nepromenljivim od strane drugih, ne samo devojaka, nepromenljivim do "ili ostvari ili umri pokusavajuci".Devojke, koje sam pustao blize, to su tumacile kao da im uskracujem bliskost, ne dajem se ceo, nisu mogle da shvate da neke stvari ostaju samo moje i da one tu ne mogu nista.Zato je moj zivot raspolucen na neobavezni seks i stvaralacko mucenje.Spolja nezreli tip, ne vise ni mlad, koji hoce samo seks, iznutra stvaralacka muka bez kraja.

Sandra

pre 4 godine

Kao zeni smeta mi sto se moj suprug zapustio u svakom smislu i prvo ide faza 'sta ti je? Jel si u problemu? Treba pomoc?' a kada je sve to negirano,i nastavlja dalje, sad mi je dosta i znatno se hladim.

II

pre 4 godine

(969, 24. januar 2020 12:22)

Zene kad ne znaju sta hoce, najsigurnije je da tebe nece. Znaju one dobro sta hoce ali drze u neizvesnosti one za koje ne bi mogle da se odluce na isti nacin kako to i muskarci cine sa zenama koje ih bas ne privlace mnogo. Bas nikakve razlike nema.

Slavica

pre 4 godine

@Pilipenda ,nije sve tako crno/belo što bi reko jedan moj bivši poznanik. Prava,iskrena ljubav je nepromenljiva konstanta, a postoji 1267 razloga zašto osobe fizički ne mogu biti zajedno. Uzeću najcrnji primer recimo, nastrada voljena osoba. Hoćeš li prestati da je voliš? Nikada, dok si živ.

nina

pre 4 godine

sve sam ovo dozivela u jednoj vezi i verujte mi,trebalo mi je mnogo vremena da se odljubim od njega,jer sam ga preiskreno i jako volela.
to je bas zeznuto.
kada znas da on na tebe ne gleda ni delic tako,al mu imponuje i pruza ti eto tek toliko da ti muti um .
hvala Bogu,naucih svoju lekciju .
sad sam duuuugo u vezi gde ne skidam osmeh .

Pantagruel

pre 4 godine

А шта ако нама то уопште престане да буде битно? Ако у неком тренутку схватимо да смо у сопственом животу постали таоци од којих се очекује искључиво да испуњавају наметнуте улоге? Улогу на послу, улогу мужа, улогу родитеља... Да више нема места нашим ситним задовољствима и потребама. Да смо свој идентитет потпуно починили њеном и њеним пројекцијама онога што сматра да треба да буде наша будућност. Да носимо капут који нисмо одабрали и уопште нам се не допада начин на који је скројен. Па почнемо само да отаљавамо обавезе, само да нико не би могао ништа да нам замери, а у себи молимо Бога да се заљуби у другог и што безболније оде. Да нам врати наш мир, не да бисмо имали могућност да јуримо друге жене, него само да затворимо врата и уживамо у тишини, без икога у близини.

samo kazem

pre 4 godine

kada ona deli njegove snove do te mere da ni on ne moze da zamisli da bilo sta radi bez nje, a on njen jedan ne zeli da ispuni. tad ne pomaze ni sva ljubav ovog sveta, saznanje da toliko volis nekoga a on sebe jos vise.... e tad se srusi sve

Marko

pre 4 godine

@Marko
Jel ovo sto si napisao iz rubrike nije se desilo ili izmislio sam?
(Kiseli, 24. januar 2020 13:17)

E moj brate, bar da sam izmislio.. Ta me je psihicki upropastila.. Mislim da nikada nisam bio zaljubljeniji u zivotu. Mislim da je ona bila ona prava.. Naravno, danas je daleko..

littlebirdy

pre 4 godine

Muškarci su skloni tome da vrlo brzo krecu da se opuštaju u vezi, ne mislim na fizički izgled, nego na ponašanje, krecu da ispoljavaju manire sirovine, puštanje gasova npr i podrigivanje, zatim ženu dozivljavaju kao da im je mama koja je dužna da im završava sve kucne poslove i da ih voli, a nije tako. U mom slučaju, nedostatak truda, pažnje, pokazivanja ljubavi, nežnosti i ljubaznosti je doveo do toga da mi se znatno smanje osećanja.