Sa koliko godina žene imaju pojačan seksualni nagon?

Subota, 22.02.2020.

09:58

Izvor: super zena

Sa koliko godina žene imaju pojaèan seksualni nagon? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

104 Komentari

Sortiraj po:

Banovo

pre 3 godine

Nemate vi veze sa vezom, pa jel vi znate šta znači pojesti kilo jagnjetine, e to je pravi sex bato u 50g,ko se nije isexao do 50g nema šta više da juri neka skače sa mosta.

Marija

pre 3 godine

Imam 61, udovica sam. Izgled prilično dobar.Već 2 god sa partnerom značajno mlađim, slobodnim. Ceo moj seksualni život ne vredi kao ove dve godine. I sad da stane ostaće sećanje na najromantičnije, najstrastvenije, najlepše trenutke koji mogu da se dese u jednom ljudskom životu. Zasad oboje uživamo u dugim ljubavnim igrama punim strasti. Nikad nikom ne bih verovala da može u ovim godinama seksualni život biti ovoliko kvalitetan. Sad prosudite sami po svojoj slobodnoj volji!?

Vucica

pre 4 godine

Kada? Kad se zena rastereti, prihvati svoje telo, ne plasi se trudnoce i bolesti, ume da izabere partnera (bilo za seks ili za dublju vezu), ne trudi se nikog da impresionira, zdrava je, ima svoj zivot, ume da otkaci loseg muskarca bez straha od samoce, e tad najvise uziva.
Imam 50 i osecam se potpuno isto kao s 30. Sa 20 sam se plasila kojecega, tako da instinkt nije bio ni vazan.

Jovan

pre 4 godine

@Želja nema veze sa godinama. Ili voliš sex ili ne voliš. Često se partneri ne poklope u mnogo čemu, i ljudima je bitnije za brak da sve kako tako funkcioniše, a postelja završi na poslednjem mestu. Nema veće sreće nego biti sa nekim ko te želi, celim bićem, i ima potrebu za intimom. Tu strast ne prestaje.
(Ona, 23. februar 2020 10:07)

Vidis, ja se ne bih slozio. One koje su bile strastvene su bile uzasni karakteri kao "moguce zene" s kojima cu provesti veci deo zivota i izroditi decu. Sa svakom od tih bivsih bih imao samo garantovane svakodnevne glavobolje, zbog malo strasti u krevetu. Tako sam kad sam se zasitio strastvenih resio da se ozenim i ozenio jednu koja je manje strastvena, ali je zato dobra zena. Izrodili smo zajedno cetvoro dece, dobri smo prijatelji, kompatibilni u odlukama i s vremena na vreme imamo seks (sad smo u 50-im) i to mi je sasvim ok i mislim da sam doneo dobru odluku.

Maka@

pre 4 godine

Nomad@ Žao mi je što ti je u životu zapala baš takva žena, ali dopalo mi se kako si to racionalno sve prihvatio. Nisi dužan da ostaneš uskraćen za strast i pravu ljubav, ako ti je to naravno bitno. Nekim ljudima nije, više im je stalo do mira, prijateljstva, rutine možda je tvoja žena takva, a možda nisi ni ti uspeo da probudis u njoj nešto drugo. Uglavnom tužno, zato što se jednom živi, da je više puta pa ajde :).Sve najbolje...

Marko

pre 4 godine

Naravno da su samouvjerene zene bolje u krevetu, a to dolazi sa godinama.Pitanje je kad prestaju biti samouvjerene odnosno kad misle da su stare. Sve to naravno zavisi i od izgleda. Jos ako nađu partnera koji je opusten i ako mogu razgovarati otvoreno( bez predrasuda) o svojim zeljama- TAD JE SEX NAJBOLJI.
E sad glavno pitanje je da li jedna zena moze imati tako jaku zelju za svojim partnerom sa kojim je 10-15 god u braku?? Sve ovo isto vazi i za muskarce..
Tu po meni leze osnovni razlozi za prevare i razvode.

Sasa

pre 4 godine

Ja imam 50 god, nemam vise zelju, sex me ne zanima, i bas mi je lepo. Muz mi je ok covek, u braku mi je dobro, on ne trazi sex od mene, ja ne bi imala nista protiv da nadje sebi zenu za sex, ali ne, on sedi kuci.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zt, 22. februar 2020 19:29)
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Imala bi protiv. Sada ti se cini da ne bi, jer on sedi kod kuce. Kada bi pronasao neku sa strane, istoga trena bi se vasa zajednica pretvorila u mali kazan pakla, a onda i razvod. Znam, jer je tako funkcionirala jedna komsinica koja jeste non stop pricala o tome kako joj ne bi smetalo. A, onda, potop. Ili jednostavno vise niste jedno za drugo a mozda nikada niste ni bili. Velika je razlika izmedju zanosa, strasti i srodnosti............

T-ZeX

pre 4 godine

Individualna stvar. Neke uzivaju poprilicno i sa 25 a neke nikada. Najcesce , zene su sa godinama opustenije , nemaju frustracije oko izgleda , prihvate sebe pa vise uzivaju kad se sve to pokolopi. A ima i toga da jednostavno vide da vreme nepovratno prolazi i da zivot izmice pa gledaju da uzivaju dok jos mogu . Jovan Ducic je rekao : Kad u starosti pitate neku zenu o sexu a koja je bila cedna u mladosti , uglavnom nerado pricaja o tome ..... :-) . Ili , da je u mladosti znala sto zna sad u starosti , ne da dala , nego bi jos i nudila..Kako god , uzivajmo . Sve brzo prodje , pa i zivot .

веверица

pre 4 godine

а мене интересује са колико престају мудре, смирене и подношљиве? вероватно са 90.

calculator

pre 4 godine

Ne bih mogao da nadjem ispravnu korelaciju izmedju ženskih godina i intenziteta seksualnog nagona. Mogao bih da kažem samo svoj utisak da žene imaju najsnažniji seksualni nagon kada postoji neki interes vezan za partnera. Takve su u svakom životnom dobu.

Ona

pre 4 godine

Želja nema veze sa godinama. Ili voliš sex ili ne voliš. Često se partneri ne poklope u mnogo čemu, i ljudima je bitnije za brak da sve kako tako funkcioniše, a postelja završi na poslednjem mestu. Nema veće sreće nego biti sa nekim ko te želi, celim bićem, i ima potrebu za intimom. Tu strast ne prestaje.

Napet, zapet, propet

pre 4 godine

Ne znam sa koliko godina žene imaju najjači seksulani nagon. Pretpostavljam da to zavisi od žene. Ali kad god im krene, samo neka im potraje što duže!

Kad se tikve pokondire

pre 4 godine

Covece po ovom clanku i komentarima pola Srbije sazna za i oko sexa u svojim 40 ~ 50 godinama.Znaci ako kazemo otprilike od 18 godine do 50 g. Vama je trebalo 32 godine da saznate tj naucite tj primenjujete sex ?! Majko mila,pa sta ste radili u vezama i brakovima dotle ? Udavali / zenili se zbog roditelja ili ste citali u novinama da tako treba ?
Ma vi bolje da nikad ni nemate sex.
Eventualno da se strpite do 70. Mozda onda bude jos bolji i lepsi.

mt

pre 4 godine

Kada decu odvedemo u selo i vratimo se u Bg, zena je totalno sludjena seksom. Dok su deca u Beogradu, kaze mi da nadjem neku devojku za povremeno vidjanje. Ja sam sludjen seksom uvek.

mandrak

pre 4 godine

Dok smo se zabavljali, sex neverovatan, bez briga i nekih posebnih obaveza, a sad, dete, zajednički život, problemi, sve se preokrenulo...neverovatno.

Student

pre 4 godine

Žene u četrdesetim imaju više želje za seksom i iz razloga što im tada deca obično budu veća i ne lome se po ceo dan sa njima. Kada je čovek premoren želi samo da spava, ne treba mu ni seks niti ništa, samo san.

hola

pre 4 godine

Ja imam 24 godine, u dugoj sam vezi i moram da priznam da nas je seks maltene smorio. Smorio u smislu da nemamo želju kao nekada da ga upotrebljavamo svakodnevno u nenormalnim količinama i da nam je samo to u glavi, već sada je to otprilike na nekoliko dana pa čak i nedelju dana. I pravo da vam kažem, sada nam je čak i lepše. Posvećujemo se po meni bitnijim stvarima - konstantnom razumevanju, skladnošću, jakoj komunikaciji i svakodnevnom usrećivanju i smejanju raznim sitnicama. Tako da ne znam zašto se toliko seks predstavlja kao vazduh koji svake sekunde mora da se udiše, kao da ne znam šta je. Okej, sve je to super i lepo, jeste važno imati kvalitetan seks, ali mislim da za svakog ko stupi iole u ozbiljniju i dužu vezu, seks posle određenog vremena postane ne toliko važan u odnosu na druge stvari da bi veza bila uspešna

kunta bez kinte

pre 4 godine

Miško,
kako bre ne interesuju, pritiskaj to drugar, i ništa ispodprosečni izgled, utegni se malo (dovoljne su svakodnevne brze šetnje po 1-2h), dobra higijena i pucaćeš od samopouzdanja! Napred!

mihajlo

pre 4 godine

Mozda problem lezi u tebi. Mislim, ne interesujes je
(alkc, 22. februar 2020 19:16)
Pa ako nju partner ne interesuje, onda je problem u njoj ne u njemu. Hemija je cudna stvar, moze muskarac da bude sve i radi sve, ako ne klikce, ne klikce. "Nije htela moje pesme, moja dela", ni prva ni poslednja.

asteriks

pre 4 godine

Imam 50, veliku sreću da izgledam dosta mlađe i, seks mi je daleko bolji nego ikada. Razveden poslednjih 4 godine imao 7 - 8 partnerki i vrhunski seks sa svakom. Nije do mene, bar ne smišljeno, ali ostvaren sam u poslu i životu, zdrav odnos prema razvodu i drugim ženama, realno ne muvam ih već samo pričam i slušam i nekako im se jako svidim. Daleko sam od maratonca u krevetu, realno kratke staze, ali ja sam živi dokaz da je ženama seks u glavi više nego u krevetu. Sam sebi bih dao slabu trojku, ali one uvek žele još i opet. A da, sve su 30 do 40, takodje ostvarene i svesne sebe. Svaka zena ima fobiju od starenja, ali pametne umeju sa, tim da, zive. Sa, 40ak smo i mi i zene još u punoj snazi i mnogo pametniji5, svesni prolaznosti života.

Uglavnom se slazem, jedino mi je cudan taj deo da zene ne muvas, nego ih slusas, a to se podvodi pod zdrav odnos prema zenama. Zar je udvaranje postalo zlocin? Ako je to zaista tako, znas kako, nemam ja ni vremena ni energije da trosim toliko na njih, naprosto shvatis u tim godinama da, jednostavno, nisu one vredne ni vremena ni energije, a danas smo izgleda naterani da sve, ama bas sve sto one rade gledamo sa divljenjem i pretencioznim i vestackim razumevanjem. To je vestacko, nenormalno stanje stvari, gotovo psihoticno, neka one samo lepo komplikuju komplikovano, problematizuju banalno, ali bez mene, prenaporne su, i daleko im lepa kuca.

Pozeri

pre 4 godine

Gledao sam jedan film gde zena posle dugog vremenskog perioda varanja muza odluci da mu to saopsti,da se razvede i nastavi zivot sa ljubavnikom.Normalno,muz joj je glupson,dosadan i sa njim dugo nije imala sex.Nasli se kuci i krene da kaze muzu.Muz je prekine jer oce nesto da joj saopsti.Ne ona hoce njemu.On,ona,on,ona ajd pusti ona njega.Kaze on,znas imam ljubavnicu vec duzi period i ocu da se vencam sa njom.Zena,odlepila.Kako je moguce,kakve je on svinja,svaler pokvarenjak....usput joj on kaze sta si ti htela ? Nije bitno kaze ona i dalje urlajuci,placuci i vikajuci kako joj je uptopatio zivot.Mislite o tome i zene i muskarci,jer dok varate,mozda ste vec odavno prevareni.Jer coveku mozete da uskratite hleb ali ako posle dugog vremena ne davajuci mu on nije uginuo,znaci da se snabdeva sa druge strane.

VP

pre 4 godine

Imam 50, veliku sreću da izgledam dosta mlađe i, seks mi je daleko bolji nego ikada. Razveden poslednjih 4 godine imao 7 - 8 partnerki i vrhunski seks sa svakom. Nije do mene, bar ne smišljeno, ali ostvaren sam u poslu i životu, zdrav odnos prema razvodu i drugim ženama, realno ne muvam ih već samo pričam i slušam i nekako im se jako svidim. Daleko sam od maratonca u krevetu, realno kratke staze, ali ja sam živi dokaz da je ženama seks u glavi više nego u krevetu. Sam sebi bih dao slabu trojku, ali one uvek žele još i opet. A da, sve su 30 do 40, takodje ostvarene i svesne sebe. Svaka zena ima fobiju od starenja, ali pametne umeju sa, tim da, zive. Sa, 40ak smo i mi i zene još u punoj snazi i mnogo pametniji5, svesni prolaznosti života.

Nomad

pre 4 godine

Ако гледамо на примеру моје жене, то је никад. Али буквално никад.
(Бабинџем, 22. februar 2020 16:21)

Nas dvojica izgleda imamo istu ženu. :D Šalu na stranu, ali sećam se nekog članka koji govori o seksualnoj inteligenciji. Elem, kao prosečnom balkanerosu delovalo mi je kao "još jedna budalaština sa zapada". Međutim... Jednostavno postoje ljudi, i to jako mnogo njih koji ne umeuje ili ne žele da tumače seksualne signale koje im šalje njihovo telo. Da li je u pitanju neiskustvo, neznanje ili loše vaspitanje ("to je nešto sramotno"), ali na taj način postižu da ceo pojam intime i želje zakržlja, i da im je sve okolo bitnije nego intimni odnos.

Kao što sam pomenuo moju suprugu - volim je, imamo dvoje dece, skladan brak i užastan intimni život. Nju te stvari ne interesuju, sve okolo je bitnije(TV, Fejsbuk, novine) i kod nje ne postoji spontanost. Pri tom ja nemam 150kg i nisam ćelav, već pazim na sebe. Pričali smo par puta na tu temu, trudio se da joj napravim atmosferu i tako to... Jednostavno njoj to nije bitno, seks je nužno zlo kod pravljenja dece.

komen

pre 4 godine

Pa sa mog stanovista, ima ustine u ovome..Zene u 40 godinama su sigurnije u sebe i znaju sta hoce..Oslobodjene od kompleksa,nema veze sto ima malo salca na stomaku,sto im sise krenule juznije,ne mare toliko za poneku striju ili malo celulita..Zele da uzivaju,da se prepuste,da tacno i bez ustrucavanja kazu partneru sta zele ,sta im prija..Polude kad se napale..ali iskreno,nekontrolisano..A to nas muskarce najvise pali.

Ana

pre 4 godine

Samo sa kompatibilnim partnerom, nevezano za godine. Mogu dugo vremena bez intimnih odnosa, ali kada se pojavi muskarac koji mi se svidja-podivljam, s njim u krevetu jednostavno funkcionisu stvari. Tako je bilo i u 25-oj, tako je i sada u 45-oj

Živ Karađorđe, mrtvog ne pravimo, bre!

pre 4 godine

Brat mog pradede koji je preminuo u 82 godini se švalerisao bukvalno do groba. Mada je i za života, više voleo žene nego leba da jede.

sale009

pre 4 godine

To da zivot za zene prestaje u 40,50-toj misle samo muskaraci koji o zenama nemaju pojma pa im tako i zivot prodje u neznanju.
(sara, 22. februar 2020 13:58)

nisam ja rekao da za žene život prestaje u 40,50- toj..nego to one tako misle...i ovo znam iz iskustva sa takvim ženama

alkc

pre 4 godine

Ако гледамо на примеру моје жене, то је никад. Али буквално никад.
(Бабинџем, 22. februar 2020 16:21)
Mozda problem lezi u tebi. Mislim, ne interesujes je

zt

pre 4 godine

Ja imam 50 god, nemam vise zelju, sex me ne zanima, i bas mi je lepo. Muz mi je ok covek, u braku mi je dobro, on ne trazi sex od mene, ja ne bi imala nista protiv da nadje sebi zenu za sex, ali ne, on sedi kuci.

Mica

pre 4 godine

Rekla bih da to najvise ima veze sa partnerom. Ne sa ljubavi toliko. Ukoliko se desi obostrana privlacnost, dobar je seks nezavisno od godina. Istina je mozda da zena pre nego dobije decu merka i bira muza. A posle je rasterecenija jer je zanima samo partnerski odnos. Sledece, za zenu seks zavisi od toga da li je muskarac takav da je uzbudjuje, sta on radi. I to opet mislim nema veze sa godinama. Mislim da je glavni afrodizijak zelja muskarca, dobar seks uopste ne mora da ima veze sa izgledom muskarca.

Beoman

pre 4 godine

pa to netreba proucavat, sve debele i starije zene su munje u krevetu jer misli da je to zadnji put. pitanje je dal zene dobijaju mozdane, srcane udare i rakove zbog preparata da imaju bolji seks+ sve to pobrkaju kad preparate pomesaju sa alkoholom op rak il srcan atak.
jos da dodam da mnogi starci umru od infarkta zbog viagre i cialisa.

sasa

pre 4 godine

Ако гледамо на примеру моје жене, то је никад. Али буквално никад.
(Бабинџем, 22. februar 2020 16:21)

Stvarno mi nije namera da vredjam ali brate mili nesto radis pogresno... za zene nije dovoljno samo da se "udje i izadje". Neke cak vise uzivaju u nepenetraciji. stigao si da je ozenis a ni da znas sta joj prija

Miško

pre 4 godine

Ja sam pedesetogodišnjak ispodprosečnog izgleda, jedva da sam imao nekakva seksualna iskustva u životu, devojke i žene sa kojima sam se sretao tokom života gledale su me kao predmet, totalna hladnoća, obavezno je tu bio neko lepši i zgodniji od mene. Međutim gotovo sve moje poznanice i prijateljice koje su prešle četrdeset i neku a nisu se udale sada me gledaju potpuno drugačije, jednostavno oseti sa taj drugi vajb, kao da bi jedva dočekale da iniciram nešto. Međutim, sad me apsolutno ne interesuju.

Misha

pre 4 godine

Za seksualni odnos su odgovorni muški hormoni kod oba pola, tako da smanjenje ženskih (koji sami po sebi pojačavaju osećanje zaljubljenosti), rezultuje smanjenjem zaljubljenosti, a povećanjem seksualnih sposobnosti, ali priroda pad oba polna hormona rezultuje uskoro gašenjem tim sposobnosti u globalu. Ako je osoba emotivno i seksualno nezrela, njihove sposobnosti su transformirane u želje, a želje su neutoljive i njihvo osujećenje dovodi do depresije. Zato je bolje sazreti na vreme, a to znači da su emotivne i seksualne sposobnosti samo oruđa izražavanja ljubavi, a ne način zadovoljenja želje, jer je želja neugasiva.

TrustNoOne

pre 4 godine

Laički rečeno, kako žene stare više vode ljubav - i to puno više.". Ne greška kako žene stare više, više polude za sexom i to puno, puno više polude da čovek ne veruje koji im je ...
(XXL, 22. februar 2020 14:27)

Startna euforija je ništa u poređenju sa nagonom za opstankom (kad misle da im je zadnji put).

roy

pre 4 godine

nagon im je uvek najjaci sto moze biti, razlika je sto ne smeju to u svakom dobu i da pokazu.kao i muskarcima, uostalom.
nagon je tu od pre socijalnih normi, mi smo sada u fazi da nagone prilagodjavamo drustvu u cemu najverovatnije necemo uspeti.

@sokolovo oko

pre 4 godine

Uopste nije tacno da je najbolji seks sa manje atraktivnim muskarcima i zenama. Najbolji seks je sa ljudima koji imaju samopouzdanja, vole svoje telo a i imaju zelje da se prepuste nekome. Nista lepse od pogleda na prelepo lice osobe koju dovodis do vrhunca. To sto ste napisali je stereotip iznenadili biste se koliko moze da bude drugacije. I ja sam kada mi se desilo.

Летећи одред

pre 4 godine

Леже деда и баба у кревету.
Баба: "деда јел знаш ти да ја још могу да дигнем ноге"?
Деда: "могу и ја, ал ко да нас ј**е?"

Mijao

pre 4 godine

@Lobotomija
Znaš kako, nisi imao i nema šta da ti nedostaje. Vas takve nisam obuhvatila svojim komentarom, pa se neko ipak našao prozvanim. Imaš filmove i svoje ruke, šta da ti kažem.

XXL

pre 4 godine

"Laički rečeno, kako žene stare više vode ljubav - i to puno više.". Ne greška kako žene stare više, više polude za sexom i to puno, puno više polude da čovek ne veruje koji im je ...

Sasa

pre 4 godine

Za samce je blaženstvo kada nagon počne da opada jer konačno može da se živi na miru i da se čovek posveti pravim i korisnim životnim vrednostima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rajo, 22. februar 2020 10:08)
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Nevazno je da li je covek sam, blazenstvo je nepostojanje opterecenosti seksom i romanticnim odnosima (veza i brak kao najvisa forma zajednice dveju uosoba). Tek tada otkrijes koliko je svet lep van te forme, a koliko radi nje ljudi gube. Primarno na znanju.

MaJa

pre 4 godine

@sokolovo oko

Eto sve do danas nisam znala da "manje atraktivni" muskarci pruzaju bolji sex, ne stare, ne debljaju se i ne celave. Znaci pre stupanja u vezu zene svakako treba da pitaju muskarce sta je ono sto njima zapravo treba...

jovan

pre 4 godine

@Potomstvo odavno imam i ne treba mi više dece.
(Žena, 22. februar 2020 10:31)

E dobro je da si nas obavestila na vreme, da posle ne bude zabune :-)

kulov

pre 4 godine

Trošim samo zenskinje izmedju 20 i 25 god. Imam kući jednu matoru udubila relaks u dnevnoj od ležanja ispred tv, a čokolade i slatkiša ne može čovek da joj kupi koliko može pojesti...

sara

pre 4 godine

40+ najviše vole i žele seks...znaju da im nije preostalo još vremena da ih neko želi
(sale009, 22. februar 2020 11:08)

To da zivot za zene prestaje u 40,50-toj misle samo muskaraci koji o zenama nemaju pojma pa im tako i zivot prodje u neznanju.

Lobotomija

pre 4 godine

Mislim da, kada čovek više nema želju za seksom gotova i njegova energija za životom, jer je seks (iz ljubavi) najlepši mogući pokazatelj da ste živi.
(Mijao, 22. februar 2020 12:02)

Znači šta tačno predlažeš za nas koji nikad nismo ni imali partnerku, a i izgubili smo želju za tim? Da se roknemo kolektivno?

sokolovo oko

pre 4 godine

Zene se udaju za visokog,plavookog crne kose...posle nekog vremena ostanu samo dva sivoplava oka trbusina i cela,pa dok shvate vrednosti prodje zivot pa onda kao pred smrt u srednjim godinama shvate da i one moraju da se potrude za dobar sex,muskarci odavno znaju da je najbolji sex kod manje atraktivnih devojaka i zena ,one atraktivne po izgledu su najgore ljubabnice bez obzira na godine.

Mijao

pre 4 godine

Mislim da, kada čovek više nema želju za seksom gotova i njegova energija za životom, jer je seks (iz ljubavi) najlepši mogući pokazatelj da ste živi.

Nezni cvetak

pre 4 godine

Od kada sam se razvela od onog slogiranog debla koji je mislio samo na pivo, udubljenu fotelju i tanjir procvetao mi je zivot a i seksualni zivot, opet se osecam kao privlacna zena.

Masa

pre 4 godine

U studentskim danima kad mi je sve to jos bilo nesto novo :). Za vreme prvog braka onako... nakon razvoda nikako. U 34 upoznala divnog muskarca sad imam 42 i sto pise u tekstu sa godinama sve vecu zelju imam za odnosom i sve vise uzivam. Ali da partner ne igra ulogu... pa ne bi se slozila...

sex energy

pre 4 godine

Iz ličnog iskustva,mislim da su žene u dobi između 30 i 45 god.najbolje u svakom smislu za sex.Znaju one same zašto je to tako.Dosta su rasterećene,dovoljno iskusne,smorile se od stalnih partnera,znaju šta žele i da...spremne čak i da rizikuju.Sve u svemu,žene naše drage,raz(a)mišljajte o tome,a i mi muškarci zajedno sa vama.

Žena

pre 4 godine

Imam 42, i uvek sam imala jak nagon za seksom, ako imam partnera. Ako nemam onda sam sama svoj majstor pošto sam probirljiva. Nema to veze za starošću. Jedini period je bio godinu dana žalosti, tada nisam imala želju, u ranim tridesetim. Potomstvo odavno imam i ne treba mi više dece.

Rajo

pre 4 godine

Za samce je blaženstvo kada nagon počne da opada jer konačno može da se živi na miru i da se čovek posveti pravim i korisnim životnim vrednostima.

Žena

pre 4 godine

Imam 42, i uvek sam imala jak nagon za seksom, ako imam partnera. Ako nemam onda sam sama svoj majstor pošto sam probirljiva. Nema to veze za starošću. Jedini period je bio godinu dana žalosti, tada nisam imala želju, u ranim tridesetim. Potomstvo odavno imam i ne treba mi više dece.

Rajo

pre 4 godine

Za samce je blaženstvo kada nagon počne da opada jer konačno može da se živi na miru i da se čovek posveti pravim i korisnim životnim vrednostima.

Летећи одред

pre 4 godine

Леже деда и баба у кревету.
Баба: "деда јел знаш ти да ја још могу да дигнем ноге"?
Деда: "могу и ја, ал ко да нас ј**е?"

Nezni cvetak

pre 4 godine

Od kada sam se razvela od onog slogiranog debla koji je mislio samo na pivo, udubljenu fotelju i tanjir procvetao mi je zivot a i seksualni zivot, opet se osecam kao privlacna zena.

Masa

pre 4 godine

U studentskim danima kad mi je sve to jos bilo nesto novo :). Za vreme prvog braka onako... nakon razvoda nikako. U 34 upoznala divnog muskarca sad imam 42 i sto pise u tekstu sa godinama sve vecu zelju imam za odnosom i sve vise uzivam. Ali da partner ne igra ulogu... pa ne bi se slozila...

Pozeri

pre 4 godine

Gledao sam jedan film gde zena posle dugog vremenskog perioda varanja muza odluci da mu to saopsti,da se razvede i nastavi zivot sa ljubavnikom.Normalno,muz joj je glupson,dosadan i sa njim dugo nije imala sex.Nasli se kuci i krene da kaze muzu.Muz je prekine jer oce nesto da joj saopsti.Ne ona hoce njemu.On,ona,on,ona ajd pusti ona njega.Kaze on,znas imam ljubavnicu vec duzi period i ocu da se vencam sa njom.Zena,odlepila.Kako je moguce,kakve je on svinja,svaler pokvarenjak....usput joj on kaze sta si ti htela ? Nije bitno kaze ona i dalje urlajuci,placuci i vikajuci kako joj je uptopatio zivot.Mislite o tome i zene i muskarci,jer dok varate,mozda ste vec odavno prevareni.Jer coveku mozete da uskratite hleb ali ako posle dugog vremena ne davajuci mu on nije uginuo,znaci da se snabdeva sa druge strane.

sara

pre 4 godine

40+ najviše vole i žele seks...znaju da im nije preostalo još vremena da ih neko želi
(sale009, 22. februar 2020 11:08)

To da zivot za zene prestaje u 40,50-toj misle samo muskaraci koji o zenama nemaju pojma pa im tako i zivot prodje u neznanju.

sex energy

pre 4 godine

Iz ličnog iskustva,mislim da su žene u dobi između 30 i 45 god.najbolje u svakom smislu za sex.Znaju one same zašto je to tako.Dosta su rasterećene,dovoljno iskusne,smorile se od stalnih partnera,znaju šta žele i da...spremne čak i da rizikuju.Sve u svemu,žene naše drage,raz(a)mišljajte o tome,a i mi muškarci zajedno sa vama.

Lobotomija

pre 4 godine

Mislim da, kada čovek više nema želju za seksom gotova i njegova energija za životom, jer je seks (iz ljubavi) najlepši mogući pokazatelj da ste živi.
(Mijao, 22. februar 2020 12:02)

Znači šta tačno predlažeš za nas koji nikad nismo ni imali partnerku, a i izgubili smo želju za tim? Da se roknemo kolektivno?

Nomad

pre 4 godine

Ако гледамо на примеру моје жене, то је никад. Али буквално никад.
(Бабинџем, 22. februar 2020 16:21)

Nas dvojica izgleda imamo istu ženu. :D Šalu na stranu, ali sećam se nekog članka koji govori o seksualnoj inteligenciji. Elem, kao prosečnom balkanerosu delovalo mi je kao "još jedna budalaština sa zapada". Međutim... Jednostavno postoje ljudi, i to jako mnogo njih koji ne umeuje ili ne žele da tumače seksualne signale koje im šalje njihovo telo. Da li je u pitanju neiskustvo, neznanje ili loše vaspitanje ("to je nešto sramotno"), ali na taj način postižu da ceo pojam intime i želje zakržlja, i da im je sve okolo bitnije nego intimni odnos.

Kao što sam pomenuo moju suprugu - volim je, imamo dvoje dece, skladan brak i užastan intimni život. Nju te stvari ne interesuju, sve okolo je bitnije(TV, Fejsbuk, novine) i kod nje ne postoji spontanost. Pri tom ja nemam 150kg i nisam ćelav, već pazim na sebe. Pričali smo par puta na tu temu, trudio se da joj napravim atmosferu i tako to... Jednostavno njoj to nije bitno, seks je nužno zlo kod pravljenja dece.

Sasa

pre 4 godine

Za samce je blaženstvo kada nagon počne da opada jer konačno može da se živi na miru i da se čovek posveti pravim i korisnim životnim vrednostima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rajo, 22. februar 2020 10:08)
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Nevazno je da li je covek sam, blazenstvo je nepostojanje opterecenosti seksom i romanticnim odnosima (veza i brak kao najvisa forma zajednice dveju uosoba). Tek tada otkrijes koliko je svet lep van te forme, a koliko radi nje ljudi gube. Primarno na znanju.

Miško

pre 4 godine

Ja sam pedesetogodišnjak ispodprosečnog izgleda, jedva da sam imao nekakva seksualna iskustva u životu, devojke i žene sa kojima sam se sretao tokom života gledale su me kao predmet, totalna hladnoća, obavezno je tu bio neko lepši i zgodniji od mene. Međutim gotovo sve moje poznanice i prijateljice koje su prešle četrdeset i neku a nisu se udale sada me gledaju potpuno drugačije, jednostavno oseti sa taj drugi vajb, kao da bi jedva dočekale da iniciram nešto. Međutim, sad me apsolutno ne interesuju.

VP

pre 4 godine

Imam 50, veliku sreću da izgledam dosta mlađe i, seks mi je daleko bolji nego ikada. Razveden poslednjih 4 godine imao 7 - 8 partnerki i vrhunski seks sa svakom. Nije do mene, bar ne smišljeno, ali ostvaren sam u poslu i životu, zdrav odnos prema razvodu i drugim ženama, realno ne muvam ih već samo pričam i slušam i nekako im se jako svidim. Daleko sam od maratonca u krevetu, realno kratke staze, ali ja sam živi dokaz da je ženama seks u glavi više nego u krevetu. Sam sebi bih dao slabu trojku, ali one uvek žele još i opet. A da, sve su 30 do 40, takodje ostvarene i svesne sebe. Svaka zena ima fobiju od starenja, ali pametne umeju sa, tim da, zive. Sa, 40ak smo i mi i zene još u punoj snazi i mnogo pametniji5, svesni prolaznosti života.

kulov

pre 4 godine

Trošim samo zenskinje izmedju 20 i 25 god. Imam kući jednu matoru udubila relaks u dnevnoj od ležanja ispred tv, a čokolade i slatkiša ne može čovek da joj kupi koliko može pojesti...

sokolovo oko

pre 4 godine

Zene se udaju za visokog,plavookog crne kose...posle nekog vremena ostanu samo dva sivoplava oka trbusina i cela,pa dok shvate vrednosti prodje zivot pa onda kao pred smrt u srednjim godinama shvate da i one moraju da se potrude za dobar sex,muskarci odavno znaju da je najbolji sex kod manje atraktivnih devojaka i zena ,one atraktivne po izgledu su najgore ljubabnice bez obzira na godine.

Ana

pre 4 godine

Samo sa kompatibilnim partnerom, nevezano za godine. Mogu dugo vremena bez intimnih odnosa, ali kada se pojavi muskarac koji mi se svidja-podivljam, s njim u krevetu jednostavno funkcionisu stvari. Tako je bilo i u 25-oj, tako je i sada u 45-oj

jovan

pre 4 godine

@Potomstvo odavno imam i ne treba mi više dece.
(Žena, 22. februar 2020 10:31)

E dobro je da si nas obavestila na vreme, da posle ne bude zabune :-)

Mijao

pre 4 godine

Mislim da, kada čovek više nema želju za seksom gotova i njegova energija za životom, jer je seks (iz ljubavi) najlepši mogući pokazatelj da ste živi.

komen

pre 4 godine

Pa sa mog stanovista, ima ustine u ovome..Zene u 40 godinama su sigurnije u sebe i znaju sta hoce..Oslobodjene od kompleksa,nema veze sto ima malo salca na stomaku,sto im sise krenule juznije,ne mare toliko za poneku striju ili malo celulita..Zele da uzivaju,da se prepuste,da tacno i bez ustrucavanja kazu partneru sta zele ,sta im prija..Polude kad se napale..ali iskreno,nekontrolisano..A to nas muskarce najvise pali.

Mica

pre 4 godine

Rekla bih da to najvise ima veze sa partnerom. Ne sa ljubavi toliko. Ukoliko se desi obostrana privlacnost, dobar je seks nezavisno od godina. Istina je mozda da zena pre nego dobije decu merka i bira muza. A posle je rasterecenija jer je zanima samo partnerski odnos. Sledece, za zenu seks zavisi od toga da li je muskarac takav da je uzbudjuje, sta on radi. I to opet mislim nema veze sa godinama. Mislim da je glavni afrodizijak zelja muskarca, dobar seks uopste ne mora da ima veze sa izgledom muskarca.

zt

pre 4 godine

Ja imam 50 god, nemam vise zelju, sex me ne zanima, i bas mi je lepo. Muz mi je ok covek, u braku mi je dobro, on ne trazi sex od mene, ja ne bi imala nista protiv da nadje sebi zenu za sex, ali ne, on sedi kuci.

sasa

pre 4 godine

Ако гледамо на примеру моје жене, то је никад. Али буквално никад.
(Бабинџем, 22. februar 2020 16:21)

Stvarno mi nije namera da vredjam ali brate mili nesto radis pogresno... za zene nije dovoljno samo da se "udje i izadje". Neke cak vise uzivaju u nepenetraciji. stigao si da je ozenis a ni da znas sta joj prija

XXL

pre 4 godine

"Laički rečeno, kako žene stare više vode ljubav - i to puno više.". Ne greška kako žene stare više, više polude za sexom i to puno, puno više polude da čovek ne veruje koji im je ...

@sokolovo oko

pre 4 godine

Uopste nije tacno da je najbolji seks sa manje atraktivnim muskarcima i zenama. Najbolji seks je sa ljudima koji imaju samopouzdanja, vole svoje telo a i imaju zelje da se prepuste nekome. Nista lepse od pogleda na prelepo lice osobe koju dovodis do vrhunca. To sto ste napisali je stereotip iznenadili biste se koliko moze da bude drugacije. I ja sam kada mi se desilo.

alkc

pre 4 godine

Ако гледамо на примеру моје жене, то је никад. Али буквално никад.
(Бабинџем, 22. februar 2020 16:21)
Mozda problem lezi u tebi. Mislim, ne interesujes je

Živ Karađorđe, mrtvog ne pravimo, bre!

pre 4 godine

Brat mog pradede koji je preminuo u 82 godini se švalerisao bukvalno do groba. Mada je i za života, više voleo žene nego leba da jede.

MaJa

pre 4 godine

@sokolovo oko

Eto sve do danas nisam znala da "manje atraktivni" muskarci pruzaju bolji sex, ne stare, ne debljaju se i ne celave. Znaci pre stupanja u vezu zene svakako treba da pitaju muskarce sta je ono sto njima zapravo treba...

roy

pre 4 godine

nagon im je uvek najjaci sto moze biti, razlika je sto ne smeju to u svakom dobu i da pokazu.kao i muskarcima, uostalom.
nagon je tu od pre socijalnih normi, mi smo sada u fazi da nagone prilagodjavamo drustvu u cemu najverovatnije necemo uspeti.

Mijao

pre 4 godine

@Lobotomija
Znaš kako, nisi imao i nema šta da ti nedostaje. Vas takve nisam obuhvatila svojim komentarom, pa se neko ipak našao prozvanim. Imaš filmove i svoje ruke, šta da ti kažem.

Sasa

pre 4 godine

Ja imam 50 god, nemam vise zelju, sex me ne zanima, i bas mi je lepo. Muz mi je ok covek, u braku mi je dobro, on ne trazi sex od mene, ja ne bi imala nista protiv da nadje sebi zenu za sex, ali ne, on sedi kuci.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zt, 22. februar 2020 19:29)
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Imala bi protiv. Sada ti se cini da ne bi, jer on sedi kod kuce. Kada bi pronasao neku sa strane, istoga trena bi se vasa zajednica pretvorila u mali kazan pakla, a onda i razvod. Znam, jer je tako funkcionirala jedna komsinica koja jeste non stop pricala o tome kako joj ne bi smetalo. A, onda, potop. Ili jednostavno vise niste jedno za drugo a mozda nikada niste ni bili. Velika je razlika izmedju zanosa, strasti i srodnosti............

TrustNoOne

pre 4 godine

Laički rečeno, kako žene stare više vode ljubav - i to puno više.". Ne greška kako žene stare više, više polude za sexom i to puno, puno više polude da čovek ne veruje koji im je ...
(XXL, 22. februar 2020 14:27)

Startna euforija je ništa u poređenju sa nagonom za opstankom (kad misle da im je zadnji put).

sale009

pre 4 godine

To da zivot za zene prestaje u 40,50-toj misle samo muskaraci koji o zenama nemaju pojma pa im tako i zivot prodje u neznanju.
(sara, 22. februar 2020 13:58)

nisam ja rekao da za žene život prestaje u 40,50- toj..nego to one tako misle...i ovo znam iz iskustva sa takvim ženama

Student

pre 4 godine

Žene u četrdesetim imaju više želje za seksom i iz razloga što im tada deca obično budu veća i ne lome se po ceo dan sa njima. Kada je čovek premoren želi samo da spava, ne treba mu ni seks niti ništa, samo san.

Misha

pre 4 godine

Za seksualni odnos su odgovorni muški hormoni kod oba pola, tako da smanjenje ženskih (koji sami po sebi pojačavaju osećanje zaljubljenosti), rezultuje smanjenjem zaljubljenosti, a povećanjem seksualnih sposobnosti, ali priroda pad oba polna hormona rezultuje uskoro gašenjem tim sposobnosti u globalu. Ako je osoba emotivno i seksualno nezrela, njihove sposobnosti su transformirane u želje, a želje su neutoljive i njihvo osujećenje dovodi do depresije. Zato je bolje sazreti na vreme, a to znači da su emotivne i seksualne sposobnosti samo oruđa izražavanja ljubavi, a ne način zadovoljenja želje, jer je želja neugasiva.

Ona

pre 4 godine

Želja nema veze sa godinama. Ili voliš sex ili ne voliš. Često se partneri ne poklope u mnogo čemu, i ljudima je bitnije za brak da sve kako tako funkcioniše, a postelja završi na poslednjem mestu. Nema veće sreće nego biti sa nekim ko te želi, celim bićem, i ima potrebu za intimom. Tu strast ne prestaje.

calculator

pre 4 godine

Ne bih mogao da nadjem ispravnu korelaciju izmedju ženskih godina i intenziteta seksualnog nagona. Mogao bih da kažem samo svoj utisak da žene imaju najsnažniji seksualni nagon kada postoji neki interes vezan za partnera. Takve su u svakom životnom dobu.

Maka@

pre 4 godine

Nomad@ Žao mi je što ti je u životu zapala baš takva žena, ali dopalo mi se kako si to racionalno sve prihvatio. Nisi dužan da ostaneš uskraćen za strast i pravu ljubav, ako ti je to naravno bitno. Nekim ljudima nije, više im je stalo do mira, prijateljstva, rutine možda je tvoja žena takva, a možda nisi ni ti uspeo da probudis u njoj nešto drugo. Uglavnom tužno, zato što se jednom živi, da je više puta pa ajde :).Sve najbolje...

T-ZeX

pre 4 godine

Individualna stvar. Neke uzivaju poprilicno i sa 25 a neke nikada. Najcesce , zene su sa godinama opustenije , nemaju frustracije oko izgleda , prihvate sebe pa vise uzivaju kad se sve to pokolopi. A ima i toga da jednostavno vide da vreme nepovratno prolazi i da zivot izmice pa gledaju da uzivaju dok jos mogu . Jovan Ducic je rekao : Kad u starosti pitate neku zenu o sexu a koja je bila cedna u mladosti , uglavnom nerado pricaja o tome ..... :-) . Ili , da je u mladosti znala sto zna sad u starosti , ne da dala , nego bi jos i nudila..Kako god , uzivajmo . Sve brzo prodje , pa i zivot .

Beoman

pre 4 godine

pa to netreba proucavat, sve debele i starije zene su munje u krevetu jer misli da je to zadnji put. pitanje je dal zene dobijaju mozdane, srcane udare i rakove zbog preparata da imaju bolji seks+ sve to pobrkaju kad preparate pomesaju sa alkoholom op rak il srcan atak.
jos da dodam da mnogi starci umru od infarkta zbog viagre i cialisa.

Kad se tikve pokondire

pre 4 godine

Covece po ovom clanku i komentarima pola Srbije sazna za i oko sexa u svojim 40 ~ 50 godinama.Znaci ako kazemo otprilike od 18 godine do 50 g. Vama je trebalo 32 godine da saznate tj naucite tj primenjujete sex ?! Majko mila,pa sta ste radili u vezama i brakovima dotle ? Udavali / zenili se zbog roditelja ili ste citali u novinama da tako treba ?
Ma vi bolje da nikad ni nemate sex.
Eventualno da se strpite do 70. Mozda onda bude jos bolji i lepsi.

Napet, zapet, propet

pre 4 godine

Ne znam sa koliko godina žene imaju najjači seksulani nagon. Pretpostavljam da to zavisi od žene. Ali kad god im krene, samo neka im potraje što duže!

Marko

pre 4 godine

Naravno da su samouvjerene zene bolje u krevetu, a to dolazi sa godinama.Pitanje je kad prestaju biti samouvjerene odnosno kad misle da su stare. Sve to naravno zavisi i od izgleda. Jos ako nađu partnera koji je opusten i ako mogu razgovarati otvoreno( bez predrasuda) o svojim zeljama- TAD JE SEX NAJBOLJI.
E sad glavno pitanje je da li jedna zena moze imati tako jaku zelju za svojim partnerom sa kojim je 10-15 god u braku?? Sve ovo isto vazi i za muskarce..
Tu po meni leze osnovni razlozi za prevare i razvode.

hola

pre 4 godine

Ja imam 24 godine, u dugoj sam vezi i moram da priznam da nas je seks maltene smorio. Smorio u smislu da nemamo želju kao nekada da ga upotrebljavamo svakodnevno u nenormalnim količinama i da nam je samo to u glavi, već sada je to otprilike na nekoliko dana pa čak i nedelju dana. I pravo da vam kažem, sada nam je čak i lepše. Posvećujemo se po meni bitnijim stvarima - konstantnom razumevanju, skladnošću, jakoj komunikaciji i svakodnevnom usrećivanju i smejanju raznim sitnicama. Tako da ne znam zašto se toliko seks predstavlja kao vazduh koji svake sekunde mora da se udiše, kao da ne znam šta je. Okej, sve je to super i lepo, jeste važno imati kvalitetan seks, ali mislim da za svakog ko stupi iole u ozbiljniju i dužu vezu, seks posle određenog vremena postane ne toliko važan u odnosu na druge stvari da bi veza bila uspešna

Vucica

pre 4 godine

Kada? Kad se zena rastereti, prihvati svoje telo, ne plasi se trudnoce i bolesti, ume da izabere partnera (bilo za seks ili za dublju vezu), ne trudi se nikog da impresionira, zdrava je, ima svoj zivot, ume da otkaci loseg muskarca bez straha od samoce, e tad najvise uziva.
Imam 50 i osecam se potpuno isto kao s 30. Sa 20 sam se plasila kojecega, tako da instinkt nije bio ni vazan.

kunta bez kinte

pre 4 godine

Miško,
kako bre ne interesuju, pritiskaj to drugar, i ništa ispodprosečni izgled, utegni se malo (dovoljne su svakodnevne brze šetnje po 1-2h), dobra higijena i pucaćeš od samopouzdanja! Napred!

mandrak

pre 4 godine

Dok smo se zabavljali, sex neverovatan, bez briga i nekih posebnih obaveza, a sad, dete, zajednički život, problemi, sve se preokrenulo...neverovatno.

Marija

pre 3 godine

Imam 61, udovica sam. Izgled prilično dobar.Već 2 god sa partnerom značajno mlađim, slobodnim. Ceo moj seksualni život ne vredi kao ove dve godine. I sad da stane ostaće sećanje na najromantičnije, najstrastvenije, najlepše trenutke koji mogu da se dese u jednom ljudskom životu. Zasad oboje uživamo u dugim ljubavnim igrama punim strasti. Nikad nikom ne bih verovala da može u ovim godinama seksualni život biti ovoliko kvalitetan. Sad prosudite sami po svojoj slobodnoj volji!?

Jovan

pre 4 godine

@Želja nema veze sa godinama. Ili voliš sex ili ne voliš. Često se partneri ne poklope u mnogo čemu, i ljudima je bitnije za brak da sve kako tako funkcioniše, a postelja završi na poslednjem mestu. Nema veće sreće nego biti sa nekim ko te želi, celim bićem, i ima potrebu za intimom. Tu strast ne prestaje.
(Ona, 23. februar 2020 10:07)

Vidis, ja se ne bih slozio. One koje su bile strastvene su bile uzasni karakteri kao "moguce zene" s kojima cu provesti veci deo zivota i izroditi decu. Sa svakom od tih bivsih bih imao samo garantovane svakodnevne glavobolje, zbog malo strasti u krevetu. Tako sam kad sam se zasitio strastvenih resio da se ozenim i ozenio jednu koja je manje strastvena, ali je zato dobra zena. Izrodili smo zajedno cetvoro dece, dobri smo prijatelji, kompatibilni u odlukama i s vremena na vreme imamo seks (sad smo u 50-im) i to mi je sasvim ok i mislim da sam doneo dobru odluku.

mihajlo

pre 4 godine

Mozda problem lezi u tebi. Mislim, ne interesujes je
(alkc, 22. februar 2020 19:16)
Pa ako nju partner ne interesuje, onda je problem u njoj ne u njemu. Hemija je cudna stvar, moze muskarac da bude sve i radi sve, ako ne klikce, ne klikce. "Nije htela moje pesme, moja dela", ni prva ni poslednja.

веверица

pre 4 godine

а мене интересује са колико престају мудре, смирене и подношљиве? вероватно са 90.

mt

pre 4 godine

Kada decu odvedemo u selo i vratimo se u Bg, zena je totalno sludjena seksom. Dok su deca u Beogradu, kaze mi da nadjem neku devojku za povremeno vidjanje. Ja sam sludjen seksom uvek.

asteriks

pre 4 godine

Imam 50, veliku sreću da izgledam dosta mlađe i, seks mi je daleko bolji nego ikada. Razveden poslednjih 4 godine imao 7 - 8 partnerki i vrhunski seks sa svakom. Nije do mene, bar ne smišljeno, ali ostvaren sam u poslu i životu, zdrav odnos prema razvodu i drugim ženama, realno ne muvam ih već samo pričam i slušam i nekako im se jako svidim. Daleko sam od maratonca u krevetu, realno kratke staze, ali ja sam živi dokaz da je ženama seks u glavi više nego u krevetu. Sam sebi bih dao slabu trojku, ali one uvek žele još i opet. A da, sve su 30 do 40, takodje ostvarene i svesne sebe. Svaka zena ima fobiju od starenja, ali pametne umeju sa, tim da, zive. Sa, 40ak smo i mi i zene još u punoj snazi i mnogo pametniji5, svesni prolaznosti života.

Uglavnom se slazem, jedino mi je cudan taj deo da zene ne muvas, nego ih slusas, a to se podvodi pod zdrav odnos prema zenama. Zar je udvaranje postalo zlocin? Ako je to zaista tako, znas kako, nemam ja ni vremena ni energije da trosim toliko na njih, naprosto shvatis u tim godinama da, jednostavno, nisu one vredne ni vremena ni energije, a danas smo izgleda naterani da sve, ama bas sve sto one rade gledamo sa divljenjem i pretencioznim i vestackim razumevanjem. To je vestacko, nenormalno stanje stvari, gotovo psihoticno, neka one samo lepo komplikuju komplikovano, problematizuju banalno, ali bez mene, prenaporne su, i daleko im lepa kuca.

Banovo

pre 3 godine

Nemate vi veze sa vezom, pa jel vi znate šta znači pojesti kilo jagnjetine, e to je pravi sex bato u 50g,ko se nije isexao do 50g nema šta više da juri neka skače sa mosta.

kulov

pre 4 godine

Trošim samo zenskinje izmedju 20 i 25 god. Imam kući jednu matoru udubila relaks u dnevnoj od ležanja ispred tv, a čokolade i slatkiša ne može čovek da joj kupi koliko može pojesti...

Mijao

pre 4 godine

Mislim da, kada čovek više nema želju za seksom gotova i njegova energija za životom, jer je seks (iz ljubavi) najlepši mogući pokazatelj da ste živi.

Beoman

pre 4 godine

pa to netreba proucavat, sve debele i starije zene su munje u krevetu jer misli da je to zadnji put. pitanje je dal zene dobijaju mozdane, srcane udare i rakove zbog preparata da imaju bolji seks+ sve to pobrkaju kad preparate pomesaju sa alkoholom op rak il srcan atak.
jos da dodam da mnogi starci umru od infarkta zbog viagre i cialisa.

sokolovo oko

pre 4 godine

Zene se udaju za visokog,plavookog crne kose...posle nekog vremena ostanu samo dva sivoplava oka trbusina i cela,pa dok shvate vrednosti prodje zivot pa onda kao pred smrt u srednjim godinama shvate da i one moraju da se potrude za dobar sex,muskarci odavno znaju da je najbolji sex kod manje atraktivnih devojaka i zena ,one atraktivne po izgledu su najgore ljubabnice bez obzira na godine.

Nezni cvetak

pre 4 godine

Od kada sam se razvela od onog slogiranog debla koji je mislio samo na pivo, udubljenu fotelju i tanjir procvetao mi je zivot a i seksualni zivot, opet se osecam kao privlacna zena.

Rajo

pre 4 godine

Za samce je blaženstvo kada nagon počne da opada jer konačno može da se živi na miru i da se čovek posveti pravim i korisnim životnim vrednostima.

Žena

pre 4 godine

Imam 42, i uvek sam imala jak nagon za seksom, ako imam partnera. Ako nemam onda sam sama svoj majstor pošto sam probirljiva. Nema to veze za starošću. Jedini period je bio godinu dana žalosti, tada nisam imala želju, u ranim tridesetim. Potomstvo odavno imam i ne treba mi više dece.

sara

pre 4 godine

40+ najviše vole i žele seks...znaju da im nije preostalo još vremena da ih neko želi
(sale009, 22. februar 2020 11:08)

To da zivot za zene prestaje u 40,50-toj misle samo muskaraci koji o zenama nemaju pojma pa im tako i zivot prodje u neznanju.

zt

pre 4 godine

Ja imam 50 god, nemam vise zelju, sex me ne zanima, i bas mi je lepo. Muz mi je ok covek, u braku mi je dobro, on ne trazi sex od mene, ja ne bi imala nista protiv da nadje sebi zenu za sex, ali ne, on sedi kuci.

sex energy

pre 4 godine

Iz ličnog iskustva,mislim da su žene u dobi između 30 i 45 god.najbolje u svakom smislu za sex.Znaju one same zašto je to tako.Dosta su rasterećene,dovoljno iskusne,smorile se od stalnih partnera,znaju šta žele i da...spremne čak i da rizikuju.Sve u svemu,žene naše drage,raz(a)mišljajte o tome,a i mi muškarci zajedno sa vama.

Mijao

pre 4 godine

@Lobotomija
Znaš kako, nisi imao i nema šta da ti nedostaje. Vas takve nisam obuhvatila svojim komentarom, pa se neko ipak našao prozvanim. Imaš filmove i svoje ruke, šta da ti kažem.

sasa

pre 4 godine

Ако гледамо на примеру моје жене, то је никад. Али буквално никад.
(Бабинџем, 22. februar 2020 16:21)

Stvarno mi nije namera da vredjam ali brate mili nesto radis pogresno... za zene nije dovoljno samo da se "udje i izadje". Neke cak vise uzivaju u nepenetraciji. stigao si da je ozenis a ni da znas sta joj prija

Sasa

pre 4 godine

Za samce je blaženstvo kada nagon počne da opada jer konačno može da se živi na miru i da se čovek posveti pravim i korisnim životnim vrednostima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rajo, 22. februar 2020 10:08)
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Nevazno je da li je covek sam, blazenstvo je nepostojanje opterecenosti seksom i romanticnim odnosima (veza i brak kao najvisa forma zajednice dveju uosoba). Tek tada otkrijes koliko je svet lep van te forme, a koliko radi nje ljudi gube. Primarno na znanju.

sale009

pre 4 godine

To da zivot za zene prestaje u 40,50-toj misle samo muskaraci koji o zenama nemaju pojma pa im tako i zivot prodje u neznanju.
(sara, 22. februar 2020 13:58)

nisam ja rekao da za žene život prestaje u 40,50- toj..nego to one tako misle...i ovo znam iz iskustva sa takvim ženama

Lobotomija

pre 4 godine

Mislim da, kada čovek više nema želju za seksom gotova i njegova energija za životom, jer je seks (iz ljubavi) najlepši mogući pokazatelj da ste živi.
(Mijao, 22. februar 2020 12:02)

Znači šta tačno predlažeš za nas koji nikad nismo ni imali partnerku, a i izgubili smo želju za tim? Da se roknemo kolektivno?

Pozeri

pre 4 godine

Gledao sam jedan film gde zena posle dugog vremenskog perioda varanja muza odluci da mu to saopsti,da se razvede i nastavi zivot sa ljubavnikom.Normalno,muz joj je glupson,dosadan i sa njim dugo nije imala sex.Nasli se kuci i krene da kaze muzu.Muz je prekine jer oce nesto da joj saopsti.Ne ona hoce njemu.On,ona,on,ona ajd pusti ona njega.Kaze on,znas imam ljubavnicu vec duzi period i ocu da se vencam sa njom.Zena,odlepila.Kako je moguce,kakve je on svinja,svaler pokvarenjak....usput joj on kaze sta si ti htela ? Nije bitno kaze ona i dalje urlajuci,placuci i vikajuci kako joj je uptopatio zivot.Mislite o tome i zene i muskarci,jer dok varate,mozda ste vec odavno prevareni.Jer coveku mozete da uskratite hleb ali ako posle dugog vremena ne davajuci mu on nije uginuo,znaci da se snabdeva sa druge strane.

TrustNoOne

pre 4 godine

Laički rečeno, kako žene stare više vode ljubav - i to puno više.". Ne greška kako žene stare više, više polude za sexom i to puno, puno više polude da čovek ne veruje koji im je ...
(XXL, 22. februar 2020 14:27)

Startna euforija je ništa u poređenju sa nagonom za opstankom (kad misle da im je zadnji put).

VP

pre 4 godine

Imam 50, veliku sreću da izgledam dosta mlađe i, seks mi je daleko bolji nego ikada. Razveden poslednjih 4 godine imao 7 - 8 partnerki i vrhunski seks sa svakom. Nije do mene, bar ne smišljeno, ali ostvaren sam u poslu i životu, zdrav odnos prema razvodu i drugim ženama, realno ne muvam ih već samo pričam i slušam i nekako im se jako svidim. Daleko sam od maratonca u krevetu, realno kratke staze, ali ja sam živi dokaz da je ženama seks u glavi više nego u krevetu. Sam sebi bih dao slabu trojku, ali one uvek žele još i opet. A da, sve su 30 do 40, takodje ostvarene i svesne sebe. Svaka zena ima fobiju od starenja, ali pametne umeju sa, tim da, zive. Sa, 40ak smo i mi i zene još u punoj snazi i mnogo pametniji5, svesni prolaznosti života.

alkc

pre 4 godine

Ако гледамо на примеру моје жене, то је никад. Али буквално никад.
(Бабинџем, 22. februar 2020 16:21)
Mozda problem lezi u tebi. Mislim, ne interesujes je

Miško

pre 4 godine

Ja sam pedesetogodišnjak ispodprosečnog izgleda, jedva da sam imao nekakva seksualna iskustva u životu, devojke i žene sa kojima sam se sretao tokom života gledale su me kao predmet, totalna hladnoća, obavezno je tu bio neko lepši i zgodniji od mene. Međutim gotovo sve moje poznanice i prijateljice koje su prešle četrdeset i neku a nisu se udale sada me gledaju potpuno drugačije, jednostavno oseti sa taj drugi vajb, kao da bi jedva dočekale da iniciram nešto. Međutim, sad me apsolutno ne interesuju.

Masa

pre 4 godine

U studentskim danima kad mi je sve to jos bilo nesto novo :). Za vreme prvog braka onako... nakon razvoda nikako. U 34 upoznala divnog muskarca sad imam 42 i sto pise u tekstu sa godinama sve vecu zelju imam za odnosom i sve vise uzivam. Ali da partner ne igra ulogu... pa ne bi se slozila...

mt

pre 4 godine

Kada decu odvedemo u selo i vratimo se u Bg, zena je totalno sludjena seksom. Dok su deca u Beogradu, kaze mi da nadjem neku devojku za povremeno vidjanje. Ja sam sludjen seksom uvek.

jovan

pre 4 godine

@Potomstvo odavno imam i ne treba mi više dece.
(Žena, 22. februar 2020 10:31)

E dobro je da si nas obavestila na vreme, da posle ne bude zabune :-)

XXL

pre 4 godine

"Laički rečeno, kako žene stare više vode ljubav - i to puno više.". Ne greška kako žene stare više, više polude za sexom i to puno, puno više polude da čovek ne veruje koji im je ...

MaJa

pre 4 godine

@sokolovo oko

Eto sve do danas nisam znala da "manje atraktivni" muskarci pruzaju bolji sex, ne stare, ne debljaju se i ne celave. Znaci pre stupanja u vezu zene svakako treba da pitaju muskarce sta je ono sto njima zapravo treba...

roy

pre 4 godine

nagon im je uvek najjaci sto moze biti, razlika je sto ne smeju to u svakom dobu i da pokazu.kao i muskarcima, uostalom.
nagon je tu od pre socijalnih normi, mi smo sada u fazi da nagone prilagodjavamo drustvu u cemu najverovatnije necemo uspeti.

Летећи одред

pre 4 godine

Леже деда и баба у кревету.
Баба: "деда јел знаш ти да ја још могу да дигнем ноге"?
Деда: "могу и ја, ал ко да нас ј**е?"

веверица

pre 4 godine

а мене интересује са колико престају мудре, смирене и подношљиве? вероватно са 90.

Ana

pre 4 godine

Samo sa kompatibilnim partnerom, nevezano za godine. Mogu dugo vremena bez intimnih odnosa, ali kada se pojavi muskarac koji mi se svidja-podivljam, s njim u krevetu jednostavno funkcionisu stvari. Tako je bilo i u 25-oj, tako je i sada u 45-oj

asteriks

pre 4 godine

Imam 50, veliku sreću da izgledam dosta mlađe i, seks mi je daleko bolji nego ikada. Razveden poslednjih 4 godine imao 7 - 8 partnerki i vrhunski seks sa svakom. Nije do mene, bar ne smišljeno, ali ostvaren sam u poslu i životu, zdrav odnos prema razvodu i drugim ženama, realno ne muvam ih već samo pričam i slušam i nekako im se jako svidim. Daleko sam od maratonca u krevetu, realno kratke staze, ali ja sam živi dokaz da je ženama seks u glavi više nego u krevetu. Sam sebi bih dao slabu trojku, ali one uvek žele još i opet. A da, sve su 30 do 40, takodje ostvarene i svesne sebe. Svaka zena ima fobiju od starenja, ali pametne umeju sa, tim da, zive. Sa, 40ak smo i mi i zene još u punoj snazi i mnogo pametniji5, svesni prolaznosti života.

Uglavnom se slazem, jedino mi je cudan taj deo da zene ne muvas, nego ih slusas, a to se podvodi pod zdrav odnos prema zenama. Zar je udvaranje postalo zlocin? Ako je to zaista tako, znas kako, nemam ja ni vremena ni energije da trosim toliko na njih, naprosto shvatis u tim godinama da, jednostavno, nisu one vredne ni vremena ni energije, a danas smo izgleda naterani da sve, ama bas sve sto one rade gledamo sa divljenjem i pretencioznim i vestackim razumevanjem. To je vestacko, nenormalno stanje stvari, gotovo psihoticno, neka one samo lepo komplikuju komplikovano, problematizuju banalno, ali bez mene, prenaporne su, i daleko im lepa kuca.

Misha

pre 4 godine

Za seksualni odnos su odgovorni muški hormoni kod oba pola, tako da smanjenje ženskih (koji sami po sebi pojačavaju osećanje zaljubljenosti), rezultuje smanjenjem zaljubljenosti, a povećanjem seksualnih sposobnosti, ali priroda pad oba polna hormona rezultuje uskoro gašenjem tim sposobnosti u globalu. Ako je osoba emotivno i seksualno nezrela, njihove sposobnosti su transformirane u želje, a želje su neutoljive i njihvo osujećenje dovodi do depresije. Zato je bolje sazreti na vreme, a to znači da su emotivne i seksualne sposobnosti samo oruđa izražavanja ljubavi, a ne način zadovoljenja želje, jer je želja neugasiva.

komen

pre 4 godine

Pa sa mog stanovista, ima ustine u ovome..Zene u 40 godinama su sigurnije u sebe i znaju sta hoce..Oslobodjene od kompleksa,nema veze sto ima malo salca na stomaku,sto im sise krenule juznije,ne mare toliko za poneku striju ili malo celulita..Zele da uzivaju,da se prepuste,da tacno i bez ustrucavanja kazu partneru sta zele ,sta im prija..Polude kad se napale..ali iskreno,nekontrolisano..A to nas muskarce najvise pali.

@sokolovo oko

pre 4 godine

Uopste nije tacno da je najbolji seks sa manje atraktivnim muskarcima i zenama. Najbolji seks je sa ljudima koji imaju samopouzdanja, vole svoje telo a i imaju zelje da se prepuste nekome. Nista lepse od pogleda na prelepo lice osobe koju dovodis do vrhunca. To sto ste napisali je stereotip iznenadili biste se koliko moze da bude drugacije. I ja sam kada mi se desilo.

Nomad

pre 4 godine

Ако гледамо на примеру моје жене, то је никад. Али буквално никад.
(Бабинџем, 22. februar 2020 16:21)

Nas dvojica izgleda imamo istu ženu. :D Šalu na stranu, ali sećam se nekog članka koji govori o seksualnoj inteligenciji. Elem, kao prosečnom balkanerosu delovalo mi je kao "još jedna budalaština sa zapada". Međutim... Jednostavno postoje ljudi, i to jako mnogo njih koji ne umeuje ili ne žele da tumače seksualne signale koje im šalje njihovo telo. Da li je u pitanju neiskustvo, neznanje ili loše vaspitanje ("to je nešto sramotno"), ali na taj način postižu da ceo pojam intime i želje zakržlja, i da im je sve okolo bitnije nego intimni odnos.

Kao što sam pomenuo moju suprugu - volim je, imamo dvoje dece, skladan brak i užastan intimni život. Nju te stvari ne interesuju, sve okolo je bitnije(TV, Fejsbuk, novine) i kod nje ne postoji spontanost. Pri tom ja nemam 150kg i nisam ćelav, već pazim na sebe. Pričali smo par puta na tu temu, trudio se da joj napravim atmosferu i tako to... Jednostavno njoj to nije bitno, seks je nužno zlo kod pravljenja dece.

calculator

pre 4 godine

Ne bih mogao da nadjem ispravnu korelaciju izmedju ženskih godina i intenziteta seksualnog nagona. Mogao bih da kažem samo svoj utisak da žene imaju najsnažniji seksualni nagon kada postoji neki interes vezan za partnera. Takve su u svakom životnom dobu.

Mica

pre 4 godine

Rekla bih da to najvise ima veze sa partnerom. Ne sa ljubavi toliko. Ukoliko se desi obostrana privlacnost, dobar je seks nezavisno od godina. Istina je mozda da zena pre nego dobije decu merka i bira muza. A posle je rasterecenija jer je zanima samo partnerski odnos. Sledece, za zenu seks zavisi od toga da li je muskarac takav da je uzbudjuje, sta on radi. I to opet mislim nema veze sa godinama. Mislim da je glavni afrodizijak zelja muskarca, dobar seks uopste ne mora da ima veze sa izgledom muskarca.

Živ Karađorđe, mrtvog ne pravimo, bre!

pre 4 godine

Brat mog pradede koji je preminuo u 82 godini se švalerisao bukvalno do groba. Mada je i za života, više voleo žene nego leba da jede.

Jovan

pre 4 godine

@Želja nema veze sa godinama. Ili voliš sex ili ne voliš. Često se partneri ne poklope u mnogo čemu, i ljudima je bitnije za brak da sve kako tako funkcioniše, a postelja završi na poslednjem mestu. Nema veće sreće nego biti sa nekim ko te želi, celim bićem, i ima potrebu za intimom. Tu strast ne prestaje.
(Ona, 23. februar 2020 10:07)

Vidis, ja se ne bih slozio. One koje su bile strastvene su bile uzasni karakteri kao "moguce zene" s kojima cu provesti veci deo zivota i izroditi decu. Sa svakom od tih bivsih bih imao samo garantovane svakodnevne glavobolje, zbog malo strasti u krevetu. Tako sam kad sam se zasitio strastvenih resio da se ozenim i ozenio jednu koja je manje strastvena, ali je zato dobra zena. Izrodili smo zajedno cetvoro dece, dobri smo prijatelji, kompatibilni u odlukama i s vremena na vreme imamo seks (sad smo u 50-im) i to mi je sasvim ok i mislim da sam doneo dobru odluku.

Kad se tikve pokondire

pre 4 godine

Covece po ovom clanku i komentarima pola Srbije sazna za i oko sexa u svojim 40 ~ 50 godinama.Znaci ako kazemo otprilike od 18 godine do 50 g. Vama je trebalo 32 godine da saznate tj naucite tj primenjujete sex ?! Majko mila,pa sta ste radili u vezama i brakovima dotle ? Udavali / zenili se zbog roditelja ili ste citali u novinama da tako treba ?
Ma vi bolje da nikad ni nemate sex.
Eventualno da se strpite do 70. Mozda onda bude jos bolji i lepsi.

hola

pre 4 godine

Ja imam 24 godine, u dugoj sam vezi i moram da priznam da nas je seks maltene smorio. Smorio u smislu da nemamo želju kao nekada da ga upotrebljavamo svakodnevno u nenormalnim količinama i da nam je samo to u glavi, već sada je to otprilike na nekoliko dana pa čak i nedelju dana. I pravo da vam kažem, sada nam je čak i lepše. Posvećujemo se po meni bitnijim stvarima - konstantnom razumevanju, skladnošću, jakoj komunikaciji i svakodnevnom usrećivanju i smejanju raznim sitnicama. Tako da ne znam zašto se toliko seks predstavlja kao vazduh koji svake sekunde mora da se udiše, kao da ne znam šta je. Okej, sve je to super i lepo, jeste važno imati kvalitetan seks, ali mislim da za svakog ko stupi iole u ozbiljniju i dužu vezu, seks posle određenog vremena postane ne toliko važan u odnosu na druge stvari da bi veza bila uspešna

Banovo

pre 3 godine

Nemate vi veze sa vezom, pa jel vi znate šta znači pojesti kilo jagnjetine, e to je pravi sex bato u 50g,ko se nije isexao do 50g nema šta više da juri neka skače sa mosta.

Marko

pre 4 godine

Naravno da su samouvjerene zene bolje u krevetu, a to dolazi sa godinama.Pitanje je kad prestaju biti samouvjerene odnosno kad misle da su stare. Sve to naravno zavisi i od izgleda. Jos ako nađu partnera koji je opusten i ako mogu razgovarati otvoreno( bez predrasuda) o svojim zeljama- TAD JE SEX NAJBOLJI.
E sad glavno pitanje je da li jedna zena moze imati tako jaku zelju za svojim partnerom sa kojim je 10-15 god u braku?? Sve ovo isto vazi i za muskarce..
Tu po meni leze osnovni razlozi za prevare i razvode.

mihajlo

pre 4 godine

Mozda problem lezi u tebi. Mislim, ne interesujes je
(alkc, 22. februar 2020 19:16)
Pa ako nju partner ne interesuje, onda je problem u njoj ne u njemu. Hemija je cudna stvar, moze muskarac da bude sve i radi sve, ako ne klikce, ne klikce. "Nije htela moje pesme, moja dela", ni prva ni poslednja.

mandrak

pre 4 godine

Dok smo se zabavljali, sex neverovatan, bez briga i nekih posebnih obaveza, a sad, dete, zajednički život, problemi, sve se preokrenulo...neverovatno.

T-ZeX

pre 4 godine

Individualna stvar. Neke uzivaju poprilicno i sa 25 a neke nikada. Najcesce , zene su sa godinama opustenije , nemaju frustracije oko izgleda , prihvate sebe pa vise uzivaju kad se sve to pokolopi. A ima i toga da jednostavno vide da vreme nepovratno prolazi i da zivot izmice pa gledaju da uzivaju dok jos mogu . Jovan Ducic je rekao : Kad u starosti pitate neku zenu o sexu a koja je bila cedna u mladosti , uglavnom nerado pricaja o tome ..... :-) . Ili , da je u mladosti znala sto zna sad u starosti , ne da dala , nego bi jos i nudila..Kako god , uzivajmo . Sve brzo prodje , pa i zivot .

Marija

pre 3 godine

Imam 61, udovica sam. Izgled prilično dobar.Već 2 god sa partnerom značajno mlađim, slobodnim. Ceo moj seksualni život ne vredi kao ove dve godine. I sad da stane ostaće sećanje na najromantičnije, najstrastvenije, najlepše trenutke koji mogu da se dese u jednom ljudskom životu. Zasad oboje uživamo u dugim ljubavnim igrama punim strasti. Nikad nikom ne bih verovala da može u ovim godinama seksualni život biti ovoliko kvalitetan. Sad prosudite sami po svojoj slobodnoj volji!?

Ona

pre 4 godine

Želja nema veze sa godinama. Ili voliš sex ili ne voliš. Često se partneri ne poklope u mnogo čemu, i ljudima je bitnije za brak da sve kako tako funkcioniše, a postelja završi na poslednjem mestu. Nema veće sreće nego biti sa nekim ko te želi, celim bićem, i ima potrebu za intimom. Tu strast ne prestaje.

Student

pre 4 godine

Žene u četrdesetim imaju više želje za seksom i iz razloga što im tada deca obično budu veća i ne lome se po ceo dan sa njima. Kada je čovek premoren želi samo da spava, ne treba mu ni seks niti ništa, samo san.

kunta bez kinte

pre 4 godine

Miško,
kako bre ne interesuju, pritiskaj to drugar, i ništa ispodprosečni izgled, utegni se malo (dovoljne su svakodnevne brze šetnje po 1-2h), dobra higijena i pucaćeš od samopouzdanja! Napred!

Maka@

pre 4 godine

Nomad@ Žao mi je što ti je u životu zapala baš takva žena, ali dopalo mi se kako si to racionalno sve prihvatio. Nisi dužan da ostaneš uskraćen za strast i pravu ljubav, ako ti je to naravno bitno. Nekim ljudima nije, više im je stalo do mira, prijateljstva, rutine možda je tvoja žena takva, a možda nisi ni ti uspeo da probudis u njoj nešto drugo. Uglavnom tužno, zato što se jednom živi, da je više puta pa ajde :).Sve najbolje...

Sasa

pre 4 godine

Ja imam 50 god, nemam vise zelju, sex me ne zanima, i bas mi je lepo. Muz mi je ok covek, u braku mi je dobro, on ne trazi sex od mene, ja ne bi imala nista protiv da nadje sebi zenu za sex, ali ne, on sedi kuci.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zt, 22. februar 2020 19:29)
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Imala bi protiv. Sada ti se cini da ne bi, jer on sedi kod kuce. Kada bi pronasao neku sa strane, istoga trena bi se vasa zajednica pretvorila u mali kazan pakla, a onda i razvod. Znam, jer je tako funkcionirala jedna komsinica koja jeste non stop pricala o tome kako joj ne bi smetalo. A, onda, potop. Ili jednostavno vise niste jedno za drugo a mozda nikada niste ni bili. Velika je razlika izmedju zanosa, strasti i srodnosti............

Vucica

pre 4 godine

Kada? Kad se zena rastereti, prihvati svoje telo, ne plasi se trudnoce i bolesti, ume da izabere partnera (bilo za seks ili za dublju vezu), ne trudi se nikog da impresionira, zdrava je, ima svoj zivot, ume da otkaci loseg muskarca bez straha od samoce, e tad najvise uziva.
Imam 50 i osecam se potpuno isto kao s 30. Sa 20 sam se plasila kojecega, tako da instinkt nije bio ni vazan.

Napet, zapet, propet

pre 4 godine

Ne znam sa koliko godina žene imaju najjači seksulani nagon. Pretpostavljam da to zavisi od žene. Ali kad god im krene, samo neka im potraje što duže!