Varanje u stabilnim vezama: Zašto su neverni muškarci, a zašto žene?

Nedelja, 28.06.2020.

13:03

Izvor: super zena

Varanje u stabilnim vezama: Zašto su neverni muškarci, a zašto žene? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

D.

pre 3 godine

(Ana, 29. jun 2020 03:13)

Zivot ce te nauciti da si ostavila iskrenog coveka, drugi ce ti glumiti vernog, a onda ces shvatiti da je svaler samo onaj licimerni koji laze. Takodje kad sebe uhvatis u prevari shvatices da si i sama licimer. Onda cete se svadjati letece sve po kuci i to je bas "zdrava sredina" za odgoj dece. I taj prvi bi voleo samo tebe, nije te terao da volis druge. Seksualnost nam je poligamna, srce monogamno. Pre svega vas dvoje bi bili dobri prijatelji. Ipak mozda ti i tvoj sledeci dragi zaboravite na seks ali ocekujte potpuni propast ega, pretvaranje u starce i losije zdravlje. Jos da dodam, zamisljas mocices sa jednim biti strastveno 50 godina? Uhm, zivot ce te nauciti.

Marijana

pre 3 godine

Muškarac pre dece ili deteta, na ženu gleda kao na ljubavnicu, i njihov odnos jeste takav, kada žena postane majka, ona ima novu ulogu, ulogu majke koja je jako odgovorna uloga, ona ulaže jako veliku u količinu energije u vaspitanje deteta, tu je i obriga o detetu i domaćinstvu. Muškarci to da li kapiraju, da li ne, ali nije u redu da osobi sa kojom živite radite iza ledja, razgovor, ako ne pomaže i žena nije više zainteresovana onda i razlaz. Žena ima 4 primarne uloge, kćerka, ljubavnica/partnerka, majka, i poslovna žena. Više razumevanja od strane muškaraca ne bi škodilo. Biti žena u današnjem svetu nije lako. Pozdrav za razumne muškarce ako takvih uopšte ima.

@Tika

pre 3 godine

Ako si se samo zaljubio, ne, ne izlazi se. Ali je tanka linina kada zavolis drugu osobu. Ne moras ni tada da uzadjes iz braka ali kada ostanes bez te koju volis jer nijedna te nece cekati vecno krece jedan jako tuzan zivot.

Tika

pre 3 godine

@Gavra
Daj ne lupetaj. Brak je ugovor i ne izlazi se iz braka jer si se zaljubio i imaš odličan seks i volite se, ako je kod kuće sve u redu. Još ako se ima para pa onda se niko ne razvodi. Svi imaju van braka ljubavne veze i to se zna ali se žmuri.

m

pre 3 godine

@Milan
Tako i jedna moja poznanica, nestalo joj volje i želje dok se nije pokrenula više van kuće, muž joj je dosadan i slabo posvećen deci, na kraju opet sve padne na nju, njemu ništa nije jasno šta se ona žali kad je njima (njemu) super organizovan život eto osim što nemaju sex. Razvela bi se na keca kada bi mogla da se organizuje sama sa dvoje male dece. Suštinski koliko ja vidim čeka da deca dovoljno porastu da može sama sa njima da funkcioniše u smislu dovoženja, odvoženja u školu i slično.
Sex i fizički kontakt sa partnerom su bazične ljudske potrebe. Možda grešim ali ne mogu da zamislim da se mazite, grlite, ljubite, držite za ruke a nemate sex. Meni zvuči da ste se već emocionalno razveli i živite kao cimeri koji se zajedno brinu o deci i domaćinstvu.
Bračna terapija ili barem razgovor, šta se dešava, šta bi mogao da uradiš da joj pokreneš želju, šta je sex za vas oboje, kako ga vidite, šta želite od toga. Pa polako.

lena

pre 3 godine

Pa sigurno nece ceo zivot da mu se nabija na nos ta greska. App za pracenje i modelovanje zivota po tvom nahodjenju naravno nece doci u obzir. Svasta. Prevara=razlaz
(stefan, 29. jun 2020 00:38)

Ne znam odakle ti da sam ja to želela ili tražila. Veze posle prevare mogu da funkcionišu i da budu i bolje nego pre, ali to zahteva rad sa obe strane i da se osoba potrudi da povrati poverenje koje je uništila, upravo da ne bi bilo nabijanja na nos do kraja života ili raskida. Ali da mi prevrćeš očima što plačem nedelju dana nakon što sam saznala da me mesecima lažeš i muljaš i imaš izjave ''dokle više'' pa ne ide. Moj glavni zahtev je očigledno bio da treba da prekine kontakt sa tom ženom, ''a kako on da kaže ortaku da je ne zove na druženje?''. Nikad mi ne bi palo na pamet da pratim nekoga i slične gluposti, imam bolje stvari da radim u životu. Al je zato mesecima nakon što sam raskinula sa njim jer je opet bio u društvu te žene (pa šta da radim došla je sa zajedničkim ortakom) i dalje kukao kako mu je žao i hoće da se pomirimo.

ldjidji

pre 3 godine

ja moju zenu nisam pipnuo godinu dana..posle tih godinu dana nasao sam drugu..inace je nisam varao..samo nisam mogao sa zenom koja non stop zvoca

Vlado NBG

pre 3 godine

Ja sam se iz navedenog ozenio kasno (38 god) kad sam se iziveo i emocionalno sazreo da ne bih dolazio u iskusenje da varam u braku. Zadovoljio sam skoro sve fetise pre braka, rekao to je to, izabrao najlepsu zenu koju volim, dobio divnu decu. Zapravo, vodim se time, da sam do rodjenja dece ziveo za sebe, a sada za njih. Ne znam u kakve ce ljude izrasti, ali znam da se tate nikad nece stideti, niti ce videti mamu da pati zbog tate.

Ana

pre 3 godine

@M-bila sam u istoj situaciji, hteo je da imamo otvoreni brak, nije, nece i ne mozem biti monogaman. To mi je saopstio u momentu kada sam ga najvise volela i kada sam zelela decu s njim. Bila ssm sokirana. Ostavila sam ga iz 2 razloga: prvo, smatram da takva vrsta partnerstva nije zdrava sredina za podizanje dece. Ja iskreno mogu samo jednog muskarca da volim. Cak i da prihvatim poligamiju i da oboje imamo partnere sa strane za seks, ne vidim u tome nista pozitivno za sebe, a jos manje za dete, to nije energetsko okruzenje u kojem zelim svoju decu da podizem. Drugi razlog sto sam ga ostavila je to sto je narcis. Ne znam da li mi je teze bilo da svarim ovo sa otvorenim brakom ili da prihvatim cinjenicu da ima narcisoidni poremecaj licnosti i da se nece promeniti. Mislim da bi mi bilo lakse to sa poligamijom nego ziveti sa narcisom jer ta sebicnost, grandioznost i opsednutost kontrolom sa sobom nosi mnoge elemente emotivnog zlostavljanja. Ovo oko seksa jos i mogu da razumem, ali to da je egocentrican i control freak-to mi je bio veci problem, stalno sam morala da pazim sta pricam jer se lako vredjao i sve shvatao kao napad. Ostavila sam ga kada sam ga najvise volela. Trebalo mi je 5 godina da ocistim dusu i procesuiram sve to. Nije mi zao, znam da sam sebe spasila. Pozdrav i sve najbolje.

Kompleksna tema

pre 3 godine

Problem je sto se izmene odnosi tokom veze, u smislu da padnu maske i bolje se upoznaju osobe. Tako recimo ja vremenom nalazim neke mane svom momku, a verovatno i on meni. Stvar je u tome sto se svi mi zaljubljujemo u iluziju i ne prihvatamo tudje mane kada ih upoznamo, kao sto ne prihvatamo ni svoje. Mislim da je ljudska priroda u sustini takva, nemirna i konfliktna i vise voli laz, nego istinu... Zato nekad i dodjemo u iskusenje da pojurimo neki novi lazni sjaj, tim pre ako je to nesto sto nam je nepoznato.

stefan

pre 3 godine

Ako vam napisem da sam od "malih nogu" u fazonu za sving odnosno otvoren razgovor sa zenom o potrebama nase poligamne seksualnosti dobicu minus. Ali ako vam ispricam sledece, nekima mozda promenem glas. Bio sam sa devojkom koja je u pocetku prevrtala ocima na to i time mene promenila, pomislio sam mozda ipak preterujem. I tako smo uzivali u monogamiji nasoj dok sve cesce u njenim ocima nisam postajao lenj, nesposoban, neodgovoran, ne trudim se, malo joj dajem paznje, i uprkos tome sto sam pokusavao da promenim i budem bolji, ona se samo prebacivla na sa teme na temu, samo i konstantno trazila greske toliko da mi je na kraju zamerala sto ne mogu da joj nadjem odgovarajuc omeksivac u prodavnici i nazivala nesposobnom mrcinom. A onda sam ukapirao (pronasao poruke) da me moja fina draga vara par godina i da su sve moje lose osobine zapravo zato jer ona mora svoju necistocu da opere i zato trazi razloge u meni. Onda sam ukapirao vrhunac ljudskog licimerstva. I naravno dobicu minus jer cu sa buducom devojkom deliti zajednicku mastu i bez laganja i trazenja krivice u drugome, zajedno sa njom uzivati i sa drugima sa obzirom da nam je seksualnost u osnovi takva. I mi cemo za vas biti olosi dok cete od vasih prijatelja cuti niz licimernih podmuklih prevara koje iza ledja rade svojim partnerima, dustveno prihvatljivijim. Ja ipak biram da budem iskren, seksualnost mi je poligamna, srce monogamno. Mogu voleti jednu, a seksati sa mnogima, kao sto u osnovi moze i svaka osoba.
(D., 28. jun 2020 20:00)

Iskreno ali tvoja ljubav prema toj jednoj nije pesnicka ona prava.. Magicna.. Treba i toga biti svestan. Iskreno receno i ok uz ovaj mali dodatak. Imamo puno vremena za promenu partnera ko zeli ali malo ko ima mu.a i srecu da pronadje pravu ljubav i rekanalise svoje nagone izmedju ostalog uz to.

Miki

pre 3 godine

Druze, iz licnog iskustva: pakuj kofere. Proci ce nedelja, dve, mesec godina. Nista se nece desiti dve godine bices samo stariji. 

Pakuj se odmaaaah
(Eto, 28. jun 2020 22:33)

Pa što on da se pakuje?

Ivan

pre 3 godine

@ salatakis
Napisala je istinu tako da nema tu ljutnje. Svako je odgovoran za svoju dosadu jer je ona najcesce rezultat naseg sopstvenog nacina zivota, razmisljanja,provodjenja dokolice, intelekta. Ima ljudi koji bi da ih drugi zabavljaju a teski su smorovi i sve im je dosadno. Dosadan im posao, zena, deca. A ono ustvari jedino su oni sami dosadni.

stefan

pre 3 godine

A to koliko je kome zao su gluposti, i moj bivsi koji me je prevario je bio u fazonu da mu je mnogo zao i uzasno mu je i ovo i ono pa ipak nije imao nameru da uradi bilo sta i zrtvuje bilo sta da povrati poverenje koje je unistio, hteo je samo da se pretvaramo da se nije desilo i super zajedno smo i dalje i sve kul. Nema tu realnog zala zbog postupaka.
(lena, 28. jun 2020 19:28)

Pa sigurno nece ceo zivot da mu se nabija na nos ta greska. App za pracenje i modelovanje zivota po tvom nahodjenju naravno nece doci u obzir. Svasta. Prevara=razlaz

Milan

pre 3 godine

Ja da ne varam u braku, veravatno bih morao da se razvedem i to bi izazvalo brojne porbleme. Jednostavno imam zenu, a vidim da se jedna takva i javila koja se totalno promenila kada su dosla deca, sex joj je postao nebitan. A meni je bitno da je dobra zena, da je brizna majka, da se razumemo, postujemo, volimo. I ja sam tu za poroedicu, i nju i decu, i zivimo u skladnom braku. A sad, to sto ona ne zeli seks, to ja dozivljavam kao neku visu silu i ne pada mi na pamet da se zbog toga razvodim. Jednostavno, to sto mi nedostaje, pronajdem sa strane ali nikad na ustrb porodice. Sa strane imam samo avanture, nikada neke veze i to samo radi seksualnog opustanja.
Sex je samo jedan deo braka, mnogo su bitnije razumevanje, postovanje, zajednicki interesi, briga o deci a ja to sve imam sa suprugom. Ona verovatno naslucuje da je povremeno svrljam ali joj to ne smeta, uostalom uvek sam tu za nju. A koja je razlika da li je sad neki muz otisao utorkom sa drustvom na fudbal ili sa nekom cicom na rekreaciju?
I da se razumemo, mozda ja ne zadovoljavam zenu, mozda ona traze nesto sa strane, mozda dok ja radim ona cetvrtkom ima seks sa postarom ali ja to nicim ne primecuujem, tako da je besmisleno pricati da se zbog nedostatka seksa trebaju rastirati brakovi.

Igor

pre 3 godine

Zato sto i muskarci i zene uzimaju zdravo za gotovo svoje veze.Zato sto sve to sto vam se kod nekog dopada na pocetku bude razlog za varanje na kraju.

zoran ns

pre 3 godine

Seks je najcesci uzrok varanja u vezi ili braku pogotovo one dugotrajne dodju deca nema se vise volje ni zasta.Ja gledajuci iz muskog ugla i malo duzeg braka koliko zeleo da to bude ko na pocetku braka nema sanse a druge zene te zele a ti bas zbog odanosti dece zelje za zenom to neces uraditi.E sad kod nekog je zelja veca a moral slab i kaze ma ko ga sisa daj nista nece biti i predje u normalno.

Eto

pre 3 godine

@Dragoslav

Druze, iz licnog iskustva: pakuj kofere. Proci ce nedelja, dve, mesec godina. Nista se nece desiti dve godine bices samo stariji.

Pakuj se odmaaaah

Ratko

pre 3 godine

Muškarci varaju jer se nadaju uzbudljivijem seksu nego sa ženom, neki i zato što se iskreno zaljube. Žene varaju da bi imale bolji seks nego sa mužem a i potreban im je osećaj da su pozeljne. Ako još dobiju i pažnju - super.
Na kraju najstabilniji brak koji znam je gde su oboje varali, oboje znali, a danas su srećni i zadovoljni.

deps

pre 3 godine

Varate i vi nas. Kako može da bude veći procenat muškaraca u odnosu na žene koji su varali. Ja mislim da bi trebalo da je identičan broj? Jedino da su neki muškarci varali i sa istim polom, tj. Drugim maskarecem.

Gavra

pre 3 godine

"Jer dodje do zasićenja, jednostavno postoji potreba za promenom, sto je sasvim normalno, ljudi nisu monogamna bića...
(Hola, 28. jun 2020 14:07)"

Ako je razlog prevare to sto ljudi nisu monogamna bica kako kazes zasto onda ti koji varaju ostaju u vezama?Ako onaj koji smatra da nije monogamno bice zeli da ima seks sa vise od jedne osobe onda nek ne ulazi u vezu,brak u kojem ce varati svog supruznika i ostajati u tom braku.Ocigledno da u toj vezi/braku ipak dobijaju nesto zbog cega i ostaju u istom samo sto ocigledno u njega nisu usli sa iskrenim namerama i cista srca vec iz neke koristi.Ako neko smatra da nije monogamno bice onda neka bude posten i to odmah kaze drugoj strani a ne da zavlaci i povredjuje.Ako ne mozes biti monogaman zavrsi prvo jednu pricu pa idi dalje budi poligaman koliko ti se hoce.Biti u vezi/braku sa nekim i sarati sa strane nema nikakve veze sa poligamijom vec sa niskim pobudama,niskim samopouzdanjem,slabim i losim karakterom i samozivoscu.

Dragoslav

pre 3 godine

Žena me zapostavljala decenijama, i mene i sebe. Sad sam se zainatio, neću prvi da iniciram seks, a i neugledna je. Vala neka trpi, trpio sam i ja duuugo.

D.

pre 3 godine

Ako vam napisem da sam od "malih nogu" u fazonu za sving odnosno otvoren razgovor sa zenom o potrebama nase poligamne seksualnosti dobicu minus. Ali ako vam ispricam sledece, nekima mozda promenem glas. Bio sam sa devojkom koja je u pocetku prevrtala ocima na to i time mene promenila, pomislio sam mozda ipak preterujem. I tako smo uzivali u monogamiji nasoj dok sve cesce u njenim ocima nisam postajao lenj, nesposoban, neodgovoran, ne trudim se, malo joj dajem paznje, i uprkos tome sto sam pokusavao da promenim i budem bolji, ona se samo prebacivla na sa teme na temu, samo i konstantno trazila greske toliko da mi je na kraju zamerala sto ne mogu da joj nadjem odgovarajuc omeksivac u prodavnici i nazivala nesposobnom mrcinom. A onda sam ukapirao (pronasao poruke) da me moja fina draga vara par godina i da su sve moje lose osobine zapravo zato jer ona mora svoju necistocu da opere i zato trazi razloge u meni. Onda sam ukapirao vrhunac ljudskog licimerstva. I naravno dobicu minus jer cu sa buducom devojkom deliti zajednicku mastu i bez laganja i trazenja krivice u drugome, zajedno sa njom uzivati i sa drugima sa obzirom da nam je seksualnost u osnovi takva. I mi cemo za vas biti olosi dok cete od vasih prijatelja cuti niz licimernih podmuklih prevara koje iza ledja rade svojim partnerima, dustveno prihvatljivijim. Ja ipak biram da budem iskren, seksualnost mi je poligamna, srce monogamno. Mogu voleti jednu, a seksati sa mnogima, kao sto u osnovi moze i svaka osoba.

Salatakis

pre 3 godine

Nije mi namera da vredjam bilo koga ali ne prebacujte loptu na druge osobe nego krivca tu trazite u sebi.
(Maja, 28. jun 2020 19:10)

Nije mi namera da vređam bilo koga, ali uvrediću svakoga ko nije kao ja. ?

ime moje

pre 3 godine

Varaju zato što su debili. Zašto debili? Ili si srećan u vezi ili nisi. U prvom slučaju si debil ako varas, u drugom slučaju si svakako debil.

legolas

pre 3 godine

Nezrelost, nezavrseno adolescensko doba,uticaj medija,stavljanje likova u filmovima koji svalerisanjem ispadaju cool i seksi.
Drugo, ljudi se ne bave nicim posebnim, bleja, pracenje fudbala, sporta uopste, TV, net, zivot je isprazan i bez ideja generalno,kako kod omladine tako i kod nas starijih i zrelijih.
Opet, s'druge strane kroz kanale poput IDJVideos, Pinka, kod nas, u inostranstvu slicnim pandanima u medijskoj sferi postulati uspeha su osobe slabog mentalnog i psihickog stanja, ali krajnje pornografskim tekstovima, video-spotovima, obezbedjuju ogromnu gledanost,promovisuci promiskuitet i pornografiju blazeg oblika.
Covek je danas kulturno i idejno razoren, isparcelisan na obavezan i mukotrpan rad, odmarajuci uz ovakve spodobe u medijskom prostoru,nametanje seksualnosti posto poto,shvatanje da je to sve ok, i da se skoro sve svodi na donji ves.

Degradacija je ocigledna, tema je siroka,mnogi su razlozi i uzroci, ali zrelost je boriti se sa problemima i iskusenjima, a ne podleci im i kasnije zaliti.

D.

pre 3 godine

@ "Volim sex ali nikad nisam bila neverna, niti sam spavala za zauzetim muškarcima. Moj partner (a rekla bih i životna ljubav) veruje u poligamiju. To sam tek skoro saznala i pokušavam da svarim tu informaciju. Imate li neki savet, šta mi je činiti?
(M, 28. jun 2020 15:45)"

Pridruži mu se u toj mašti ili sačkaj da počnes svoje prevare da pravdaš zaljubljenošću, manjku pažnje, trte mrte, mislći kako si onda "čednija". Bolje da ako vec oboje volite seks da u svoju spavaću sobu dovedete još neku osobu ili par, oni su tu samo za zabavu zar ne? To je vaša igra zapravo. Više će te se ceniti i voleti, a plus vi zapravo ne varate (ne lažete) jedan drugog. Naravno ako ste zajedno za tu kombinaciju, nikako da jedan drugoga nešto forsira, ili sačekajte trenutak kada ste oboje za to. Lepo je čak samo i maštati o tome, mozda otvara temu kako bi vam se seks popravio (malo raspalio). Ne paniči odmah, možda ga prođe pre nego što ti razmotriš, a ako tražiš savete po "čaršiji" nećeš naići na dobar odgovor. Te stvari se ne pričaju ni best frendovima. Sve najbolje.

Maja

pre 3 godine

Vidim neki kazu da je uzrok dosada. Hmmm... U braku sam 22 godine i ni najmanje mi nije dosadno sa muzem. Znam jos parova kojima je takodje i posle xy godina i dalje dinamicno i zanimljivo. Zakljucila sam jednu stvar nakon svog iskustva i posmatranja velikog broja parova a to je da je dosadno u braku onim parovima koji su , bez uvrede, i sami dosadni tj smor. Ljudi koji ne rade na svom braku, sebi, ne citaju, ili koji su intelektualno nekompatibilni sa svojim partnerima. Takvi se ubise od dosade.Verujte da nije svima tako iako vidim neki kazu" dosadila bi im i Anistonova" . Do vas samih je. Meni je sa mojim muzem zanimljivo i da samo odemo da prosetamo do parka, pricamo i bude nam lepo jer uvek imamo o cemu da pricamo i uzivamo u drustvu jedno drugog. Zato i nema pomisli na drugu osobu. A znam osobe koje su pocele puno da cirkaju jer samo tako podnose svog partnera. Neki ne znaju da se zabave bez 3-4 piva ili drugog alkohola. Smaraju se ljudi, a ne znaju da su sami smorovi. Nije mi namera da vredjam bilo koga ali ne prebacujte loptu na druge osobe nego krivca tu trazite u sebi.

lena

pre 3 godine

Moja drugarica ima izreku: Zene varaju kada zele da zavrse odnos a muskarci varaju kada zele da u njemu ostanu.
Generalno, i muskarci i zene varaju kada su nezadovoljni sobom i svojim zivotom, sta je izvor nezadovoljstva je siroko pitanje i lepeza mogucnosti, ali osoba zadovoljna i sigurna u sebe, svoje izbore i zivot jednostavno nece ulaziti u takve price. Jer to traje i treba organizovanja.

A to koliko je kome zao su gluposti, i moj bivsi koji me je prevario je bio u fazonu da mu je mnogo zao i uzasno mu je i ovo i ono pa ipak nije imao nameru da uradi bilo sta i zrtvuje bilo sta da povrati poverenje koje je unistio, hteo je samo da se pretvaramo da se nije desilo i super zajedno smo i dalje i sve kul. Nema tu realnog zala zbog postupaka.

mozgovi

pre 3 godine

Uvek me fasciniralo da je srpsko poznavanje ženske ćudi proporcionalno poznavanju političke situacije i s hodno tome, glasanje za odredjene likove i režime. Ovi procenti su istiniti.

Iskustvo sve govori

pre 3 godine

Nije mi jasno kako varanje moze biti u stabilnoj vezi?
Ili je stabilna i verna, ili nestabilna i neverna, odnosno, razvod.
U svakom slucaju, danas zene verojatno vise varaju nego
muskarci, jer su zene danas vise neovisne, a i zeni je lakse naci kandidata, nego muskarcu kandidatkinju.

DonJuan

pre 3 godine

Pa zene bas zato sto je veza stabilna a to njihova vrcava priroda nece. Kad su sa krmecim krmkom koji njih vara, ponizava i zapostavlja, onda samo gledaju kako da mu ugode i nemaju vremena da razmisljaju o prevari hahahahahahah

adriano_galliani

pre 3 godine

Volim sex ali nikad nisam bila neverna, niti sam spavala za zauzetim muškarcima. Moj partner (a rekla bih i životna ljubav) veruje u poligamiju. To sam tek skoro saznala i pokušavam da svarim tu informaciju. Imate li neki savet, šta mi je činiti?
(M, 28. jun 2020 15:45)

Meni se čini da već znaš odgovor na to zašto ti je to ispričao.

jagodinac

pre 3 godine

Prevara nije problematicna ukoliko se to svodi samo na seks. Problem je sto se tu ukljucuju emocije, cesce kod zena nego kod muskaraca. Ukoliko u braku ima dece, onda nikako nije pametno da se partneri varaju jer se zbog trenutnog zadovoljstva i avanture rizikuje normalna porodica koja je jako potrebna deci. Opredeljenjem i zeljom da se postane roditelj mora se mnogo toga zrtvovati, a varanje je cak najmanja stavka. Shvatite da sa rodjenjem deteta, vase detinjstvo se zavrsava a pocinje detinjstvo vaseg deteta.

Hanibal ante portas

pre 3 godine

Volim sex ali nikad nisam bila neverna, niti sam spavala za zauzetim muškarcima. Moj partner (a rekla bih i životna ljubav) veruje u poligamiju. To sam tek skoro saznala i pokušavam da svarim tu informaciju. Imate li neki savet, šta mi je činiti?
(M, 28. jun 2020 15:45)

Sutni ga.

Sale

pre 3 godine

Nikada nije čist seks jer to ne postoji. Ili je zadovokjenje sujete ili nova ljubav ili nešto treće. Nešto kao eto hteo sam da probam drugu osobu i ništa sem toga - ne zavaravajte se, to ne postoji.

Vucica

pre 3 godine

Vara se najcesce iz sujete. Prilika stvara lopova. A iz sujete se i laze, svi kao nekog varaju, da ne mislite da su luzeri i da ih niko nece osim njihovih partnera. Ljudi se vise ponose prevarom nego vernoscu.
Naravno, i drugi faktori su prisutni.

Nina

pre 3 godine

Odgovor je jednostavan, zato sto im je karakter nula. Da, svi mi, i muskarci i zene, u jednom momentu primetimo nekog novog, nismo slepi, ali odnos dve osobe mora da se temelji, pored ljubavi, na poverenju i postovanju; ako ti pozelis da varas onda ti definitivno ne postujes osobu sa kojom si u vezi/braku, a i svesno rizikujes da unistis steceno poverenje, a ono se dugo gradi a za tren izgubi... Takodje svesno radis nesto sto znas da ce povrediti osobu koju navodno volis (kazem navodno jer mi nije jasno kako neko moze da tvrdi da nekog voli a onda radi stvari koje ce tu istu osobu bas povrediti). Ljudi koji cene sebe i koji imaju karakter nece varati, beskicmenjaci hoce, zato pazite sa kim imate decu, ostale odnose je laske prekinuti.

holivudski frizer

pre 3 godine

svaka veza ako nema neku dinamiku postane toliko dosadna da ti bre nemoras da varas nego bezis bre iz toga kao iz zivog blata. Dosadno bre pa da ti je zena Dzenifer Aniston lično i personalno !

YIFY

pre 3 godine

Razloga za varanje moze biti vise, to zavisi od osobe i kako se nosi sa tim sto je tiski u glavi, ali najcesci razlog je DOSADA, prije svega msm na fizicku, a sa time dolazi i drugi vid dosade koju pobijete kod osobe sa kojom se tajni vidjate...

Ja nisam jos prevario, da znam nije ni mene nijedna cura do sad, ali znam gomilu ljudi koji jesu i uvijek je razlog bio ovaj.

Hari Haler

pre 3 godine

Ako su ovi podaci zaista tacni ovo je tragicno i tuzno da tuznije ne moze biti, brak kao institucija moralna i pravna je definitivno slomljen a deca su najvece zrtve takvog stanja ne samo sad nego poslednje 2 decenije a bice jos gore jer ne postoji On, Ona, Oni koji ce sistem vrednosti koji vec odavno postoji reafirmisati a koga ce gradjani ponovo usvojiti.

noki

pre 3 godine

zena malo da je doterana i lepuskasta cim izdje iz kuce ima potencijalnih ljubavbika dok je god muskara malo drugaciji slucaj osim ako muskarac nije dobro situiran u tom slucaju njega salecu...

Šta god

pre 3 godine

Ženu nisam prevario, ali neke prethodne veze jesam. I nisam se nikad pokajao zbog tih prevara. Nemam šta da se kajem - obično sam imao neko nezadovoljstvo i zbog toga pribegavao tome. A kad sam već to uradio, to je prosto bio moj izbor i šta ću da se kajem. I da vam kažem, dobijao sam prevarom često i bolji seks i kvalitetnije partnerke i mnogo toga. Kajao sam se jedino što nisam iskoristio neke prilike, al šta sad. Zato sam pažljivo odabrao ženu i sad apsolutno nemam potrebu da je varam. Ona mene, to već ne znam, a i ne želim da znam.

M

pre 3 godine

Volim sex ali nikad nisam bila neverna, niti sam spavala za zauzetim muškarcima. Moj partner (a rekla bih i životna ljubav) veruje u poligamiju. To sam tek skoro saznala i pokušavam da svarim tu informaciju. Imate li neki savet, šta mi je činiti?

Bvbvv

pre 3 godine

A da nije možda zato što požele seks sa nekim i to je sve? Ljudi smo, na kraju krajeva.

Mnogo dramite i precenjujete seks, prevaru i svoju patološku posesivnost. A naročito, naročito svoju lažnu moralnost koja se zapravo svodi na to da vas niko neće. (Sve ovo važi za oba pola, čisto da se ne zbunite vi kojima je jako bitna podela na muške i ženske).

Djenka

pre 3 godine

Jedini problem je to sto smo mi nauceni da ih tretiramo kao princeze, stitimo, pazimo, placamo i ta sr.nja.
Sapiraju nam mozak sa romantikom.

bp

pre 3 godine

Varaju sa prijateljima zbog toga devojke sa gomilom "prijatelja" treba zaobići. Muškarci u 99% slučajeva ne mogu biti prijatelji sa ženama...jedini interes muškaraca je znate šta, sa druge strane nemaju ista interesovanja...najveća laž.
Varanje, ma ako te nije prevarila fizički jeste u glavi i pomirite sa tim.
Ne treba imati iluziju o ženama kako su nežne latice.

Sabre

pre 3 godine

Kapiram nije postojala opcija "zato sto sam moralni gmizavac koji ne postuje svog partnera i u zivotu se rukovodi samo svojim primalnim instinktima i zeljom da dobije eksternu validaciju"?

Zemo glamoc

pre 3 godine

Varaju iz istog razloga-jer im se pri*ebalo i misle da mogu proći sa tim.
Jedino što su muškarci naivniji pa neki vjeruju u izgovore.

chupavi

pre 3 godine

Odgovor je prost, uostalom kao i za sve drugo, mnogo je teze ziveti po pravilima, obuzdati svoje telesne potrebe i uraditi ono sto je ispravno.

kont

pre 3 godine

Prosto ne verujem da su ovako visoki procenti prevara.E sad malo je neodredjeno pitanje tj nije isto kada kada to rade klinci u srednjoj skoli gde su veze ionako najcesce neozbiljne i kada varaju bracni partneri.A ako se anketa odnosi na varanje u braku onda je to za mene neverovatno visoka cifra,zapanjujuca zapravo.

zapravo je suprotno

pre 3 godine

Ako ništa, ova ideologija korektnosti nam danas dozvoljava da vidimo kolika je laž bila da varaju samo muškarci, a žene su nevini andjeli.

g.m.

pre 3 godine

Razlog za prevaru treba traziti u samoj vezi, ostalo su gluposti... Inace (Problem priznati , mada ne razumem zasto je to problem) razlog je , uglavnom , nedostatak redovnog I dobrog seksa... Ako veza dodje do "Stanja Drugarstva" eto razloga za "Izgovor" pogotovo pri prvom vecem iskusenju...Za to postoje "Bracna savetovalistva " I Seksolozi, ali to je , uglavom "Teska lopta"...

Nana

pre 3 godine

Varao me često, radjala sam decu i bavila se njima i kućom, zapustila se u zanemarila, izabrala sam da budem majka, odana i verna kao pad. Da sam rodila jedno dete i da sam gledala samo na sebe, i vodila računa, možda me ne bi varao. Medjutim, sad sam majka četvoro odrasle dece, muž se smirio, bio švaler dok je mogao. Da sam znala da će to jednom biti nebitno, ne bih se onoliko jela i sekirala. Naše žene, uključujući i mene, lako udju u ulogu majke, grešimo, zanemarimo ulogu žene, ali da me je muž stimulisao i bodrio, možda bi se kao mlada negovala i vodila računa o sebi. Uglavnom, posle 30 godina braka, sad je nebitno, i uprkos svemu, ja sam zadovoljna i ispunjena žena. Čist mi i obraz i duša, a srce mi puno ljubavi prema životu i deci.

Nana

pre 3 godine

Varao me često, radjala sam decu i bavila se njima i kućom, zapustila se u zanemarila, izabrala sam da budem majka, odana i verna kao pad. Da sam rodila jedno dete i da sam gledala samo na sebe, i vodila računa, možda me ne bi varao. Medjutim, sad sam majka četvoro odrasle dece, muž se smirio, bio švaler dok je mogao. Da sam znala da će to jednom biti nebitno, ne bih se onoliko jela i sekirala. Naše žene, uključujući i mene, lako udju u ulogu majke, grešimo, zanemarimo ulogu žene, ali da me je muž stimulisao i bodrio, možda bi se kao mlada negovala i vodila računa o sebi. Uglavnom, posle 30 godina braka, sad je nebitno, i uprkos svemu, ja sam zadovoljna i ispunjena žena. Čist mi i obraz i duša, a srce mi puno ljubavi prema životu i deci.

Sabre

pre 3 godine

Kapiram nije postojala opcija "zato sto sam moralni gmizavac koji ne postuje svog partnera i u zivotu se rukovodi samo svojim primalnim instinktima i zeljom da dobije eksternu validaciju"?

kont

pre 3 godine

Prosto ne verujem da su ovako visoki procenti prevara.E sad malo je neodredjeno pitanje tj nije isto kada kada to rade klinci u srednjoj skoli gde su veze ionako najcesce neozbiljne i kada varaju bracni partneri.A ako se anketa odnosi na varanje u braku onda je to za mene neverovatno visoka cifra,zapanjujuca zapravo.

chupavi

pre 3 godine

Odgovor je prost, uostalom kao i za sve drugo, mnogo je teze ziveti po pravilima, obuzdati svoje telesne potrebe i uraditi ono sto je ispravno.

Maja

pre 3 godine

Vidim neki kazu da je uzrok dosada. Hmmm... U braku sam 22 godine i ni najmanje mi nije dosadno sa muzem. Znam jos parova kojima je takodje i posle xy godina i dalje dinamicno i zanimljivo. Zakljucila sam jednu stvar nakon svog iskustva i posmatranja velikog broja parova a to je da je dosadno u braku onim parovima koji su , bez uvrede, i sami dosadni tj smor. Ljudi koji ne rade na svom braku, sebi, ne citaju, ili koji su intelektualno nekompatibilni sa svojim partnerima. Takvi se ubise od dosade.Verujte da nije svima tako iako vidim neki kazu" dosadila bi im i Anistonova" . Do vas samih je. Meni je sa mojim muzem zanimljivo i da samo odemo da prosetamo do parka, pricamo i bude nam lepo jer uvek imamo o cemu da pricamo i uzivamo u drustvu jedno drugog. Zato i nema pomisli na drugu osobu. A znam osobe koje su pocele puno da cirkaju jer samo tako podnose svog partnera. Neki ne znaju da se zabave bez 3-4 piva ili drugog alkohola. Smaraju se ljudi, a ne znaju da su sami smorovi. Nije mi namera da vredjam bilo koga ali ne prebacujte loptu na druge osobe nego krivca tu trazite u sebi.

Nina

pre 3 godine

Odgovor je jednostavan, zato sto im je karakter nula. Da, svi mi, i muskarci i zene, u jednom momentu primetimo nekog novog, nismo slepi, ali odnos dve osobe mora da se temelji, pored ljubavi, na poverenju i postovanju; ako ti pozelis da varas onda ti definitivno ne postujes osobu sa kojom si u vezi/braku, a i svesno rizikujes da unistis steceno poverenje, a ono se dugo gradi a za tren izgubi... Takodje svesno radis nesto sto znas da ce povrediti osobu koju navodno volis (kazem navodno jer mi nije jasno kako neko moze da tvrdi da nekog voli a onda radi stvari koje ce tu istu osobu bas povrediti). Ljudi koji cene sebe i koji imaju karakter nece varati, beskicmenjaci hoce, zato pazite sa kim imate decu, ostale odnose je laske prekinuti.

zapravo je suprotno

pre 3 godine

Ako ništa, ova ideologija korektnosti nam danas dozvoljava da vidimo kolika je laž bila da varaju samo muškarci, a žene su nevini andjeli.

jagodinac

pre 3 godine

Prevara nije problematicna ukoliko se to svodi samo na seks. Problem je sto se tu ukljucuju emocije, cesce kod zena nego kod muskaraca. Ukoliko u braku ima dece, onda nikako nije pametno da se partneri varaju jer se zbog trenutnog zadovoljstva i avanture rizikuje normalna porodica koja je jako potrebna deci. Opredeljenjem i zeljom da se postane roditelj mora se mnogo toga zrtvovati, a varanje je cak najmanja stavka. Shvatite da sa rodjenjem deteta, vase detinjstvo se zavrsava a pocinje detinjstvo vaseg deteta.

lena

pre 3 godine

Moja drugarica ima izreku: Zene varaju kada zele da zavrse odnos a muskarci varaju kada zele da u njemu ostanu.
Generalno, i muskarci i zene varaju kada su nezadovoljni sobom i svojim zivotom, sta je izvor nezadovoljstva je siroko pitanje i lepeza mogucnosti, ali osoba zadovoljna i sigurna u sebe, svoje izbore i zivot jednostavno nece ulaziti u takve price. Jer to traje i treba organizovanja.

A to koliko je kome zao su gluposti, i moj bivsi koji me je prevario je bio u fazonu da mu je mnogo zao i uzasno mu je i ovo i ono pa ipak nije imao nameru da uradi bilo sta i zrtvuje bilo sta da povrati poverenje koje je unistio, hteo je samo da se pretvaramo da se nije desilo i super zajedno smo i dalje i sve kul. Nema tu realnog zala zbog postupaka.

Šta god

pre 3 godine

Ženu nisam prevario, ali neke prethodne veze jesam. I nisam se nikad pokajao zbog tih prevara. Nemam šta da se kajem - obično sam imao neko nezadovoljstvo i zbog toga pribegavao tome. A kad sam već to uradio, to je prosto bio moj izbor i šta ću da se kajem. I da vam kažem, dobijao sam prevarom često i bolji seks i kvalitetnije partnerke i mnogo toga. Kajao sam se jedino što nisam iskoristio neke prilike, al šta sad. Zato sam pažljivo odabrao ženu i sad apsolutno nemam potrebu da je varam. Ona mene, to već ne znam, a i ne želim da znam.

g.m.

pre 3 godine

Razlog za prevaru treba traziti u samoj vezi, ostalo su gluposti... Inace (Problem priznati , mada ne razumem zasto je to problem) razlog je , uglavnom , nedostatak redovnog I dobrog seksa... Ako veza dodje do "Stanja Drugarstva" eto razloga za "Izgovor" pogotovo pri prvom vecem iskusenju...Za to postoje "Bracna savetovalistva " I Seksolozi, ali to je , uglavom "Teska lopta"...

Gavra

pre 3 godine

"Jer dodje do zasićenja, jednostavno postoji potreba za promenom, sto je sasvim normalno, ljudi nisu monogamna bića...
(Hola, 28. jun 2020 14:07)"

Ako je razlog prevare to sto ljudi nisu monogamna bica kako kazes zasto onda ti koji varaju ostaju u vezama?Ako onaj koji smatra da nije monogamno bice zeli da ima seks sa vise od jedne osobe onda nek ne ulazi u vezu,brak u kojem ce varati svog supruznika i ostajati u tom braku.Ocigledno da u toj vezi/braku ipak dobijaju nesto zbog cega i ostaju u istom samo sto ocigledno u njega nisu usli sa iskrenim namerama i cista srca vec iz neke koristi.Ako neko smatra da nije monogamno bice onda neka bude posten i to odmah kaze drugoj strani a ne da zavlaci i povredjuje.Ako ne mozes biti monogaman zavrsi prvo jednu pricu pa idi dalje budi poligaman koliko ti se hoce.Biti u vezi/braku sa nekim i sarati sa strane nema nikakve veze sa poligamijom vec sa niskim pobudama,niskim samopouzdanjem,slabim i losim karakterom i samozivoscu.

Vucica

pre 3 godine

Vara se najcesce iz sujete. Prilika stvara lopova. A iz sujete se i laze, svi kao nekog varaju, da ne mislite da su luzeri i da ih niko nece osim njihovih partnera. Ljudi se vise ponose prevarom nego vernoscu.
Naravno, i drugi faktori su prisutni.

noki

pre 3 godine

zena malo da je doterana i lepuskasta cim izdje iz kuce ima potencijalnih ljubavbika dok je god muskara malo drugaciji slucaj osim ako muskarac nije dobro situiran u tom slucaju njega salecu...

D.

pre 3 godine

Ako vam napisem da sam od "malih nogu" u fazonu za sving odnosno otvoren razgovor sa zenom o potrebama nase poligamne seksualnosti dobicu minus. Ali ako vam ispricam sledece, nekima mozda promenem glas. Bio sam sa devojkom koja je u pocetku prevrtala ocima na to i time mene promenila, pomislio sam mozda ipak preterujem. I tako smo uzivali u monogamiji nasoj dok sve cesce u njenim ocima nisam postajao lenj, nesposoban, neodgovoran, ne trudim se, malo joj dajem paznje, i uprkos tome sto sam pokusavao da promenim i budem bolji, ona se samo prebacivla na sa teme na temu, samo i konstantno trazila greske toliko da mi je na kraju zamerala sto ne mogu da joj nadjem odgovarajuc omeksivac u prodavnici i nazivala nesposobnom mrcinom. A onda sam ukapirao (pronasao poruke) da me moja fina draga vara par godina i da su sve moje lose osobine zapravo zato jer ona mora svoju necistocu da opere i zato trazi razloge u meni. Onda sam ukapirao vrhunac ljudskog licimerstva. I naravno dobicu minus jer cu sa buducom devojkom deliti zajednicku mastu i bez laganja i trazenja krivice u drugome, zajedno sa njom uzivati i sa drugima sa obzirom da nam je seksualnost u osnovi takva. I mi cemo za vas biti olosi dok cete od vasih prijatelja cuti niz licimernih podmuklih prevara koje iza ledja rade svojim partnerima, dustveno prihvatljivijim. Ja ipak biram da budem iskren, seksualnost mi je poligamna, srce monogamno. Mogu voleti jednu, a seksati sa mnogima, kao sto u osnovi moze i svaka osoba.

mozgovi

pre 3 godine

Uvek me fasciniralo da je srpsko poznavanje ženske ćudi proporcionalno poznavanju političke situacije i s hodno tome, glasanje za odredjene likove i režime. Ovi procenti su istiniti.

Hanibal ante portas

pre 3 godine

Volim sex ali nikad nisam bila neverna, niti sam spavala za zauzetim muškarcima. Moj partner (a rekla bih i životna ljubav) veruje u poligamiju. To sam tek skoro saznala i pokušavam da svarim tu informaciju. Imate li neki savet, šta mi je činiti?
(M, 28. jun 2020 15:45)

Sutni ga.

bp

pre 3 godine

Varaju sa prijateljima zbog toga devojke sa gomilom "prijatelja" treba zaobići. Muškarci u 99% slučajeva ne mogu biti prijatelji sa ženama...jedini interes muškaraca je znate šta, sa druge strane nemaju ista interesovanja...najveća laž.
Varanje, ma ako te nije prevarila fizički jeste u glavi i pomirite sa tim.
Ne treba imati iluziju o ženama kako su nežne latice.

Sale

pre 3 godine

Nikada nije čist seks jer to ne postoji. Ili je zadovokjenje sujete ili nova ljubav ili nešto treće. Nešto kao eto hteo sam da probam drugu osobu i ništa sem toga - ne zavaravajte se, to ne postoji.

Iskustvo sve govori

pre 3 godine

Nije mi jasno kako varanje moze biti u stabilnoj vezi?
Ili je stabilna i verna, ili nestabilna i neverna, odnosno, razvod.
U svakom slucaju, danas zene verojatno vise varaju nego
muskarci, jer su zene danas vise neovisne, a i zeni je lakse naci kandidata, nego muskarcu kandidatkinju.

legolas

pre 3 godine

Nezrelost, nezavrseno adolescensko doba,uticaj medija,stavljanje likova u filmovima koji svalerisanjem ispadaju cool i seksi.
Drugo, ljudi se ne bave nicim posebnim, bleja, pracenje fudbala, sporta uopste, TV, net, zivot je isprazan i bez ideja generalno,kako kod omladine tako i kod nas starijih i zrelijih.
Opet, s'druge strane kroz kanale poput IDJVideos, Pinka, kod nas, u inostranstvu slicnim pandanima u medijskoj sferi postulati uspeha su osobe slabog mentalnog i psihickog stanja, ali krajnje pornografskim tekstovima, video-spotovima, obezbedjuju ogromnu gledanost,promovisuci promiskuitet i pornografiju blazeg oblika.
Covek je danas kulturno i idejno razoren, isparcelisan na obavezan i mukotrpan rad, odmarajuci uz ovakve spodobe u medijskom prostoru,nametanje seksualnosti posto poto,shvatanje da je to sve ok, i da se skoro sve svodi na donji ves.

Degradacija je ocigledna, tema je siroka,mnogi su razlozi i uzroci, ali zrelost je boriti se sa problemima i iskusenjima, a ne podleci im i kasnije zaliti.

zoran ns

pre 3 godine

Seks je najcesci uzrok varanja u vezi ili braku pogotovo one dugotrajne dodju deca nema se vise volje ni zasta.Ja gledajuci iz muskog ugla i malo duzeg braka koliko zeleo da to bude ko na pocetku braka nema sanse a druge zene te zele a ti bas zbog odanosti dece zelje za zenom to neces uraditi.E sad kod nekog je zelja veca a moral slab i kaze ma ko ga sisa daj nista nece biti i predje u normalno.

ime moje

pre 3 godine

Varaju zato što su debili. Zašto debili? Ili si srećan u vezi ili nisi. U prvom slučaju si debil ako varas, u drugom slučaju si svakako debil.

Zemo glamoc

pre 3 godine

Varaju iz istog razloga-jer im se pri*ebalo i misle da mogu proći sa tim.
Jedino što su muškarci naivniji pa neki vjeruju u izgovore.

Dragoslav

pre 3 godine

Žena me zapostavljala decenijama, i mene i sebe. Sad sam se zainatio, neću prvi da iniciram seks, a i neugledna je. Vala neka trpi, trpio sam i ja duuugo.

adriano_galliani

pre 3 godine

Volim sex ali nikad nisam bila neverna, niti sam spavala za zauzetim muškarcima. Moj partner (a rekla bih i životna ljubav) veruje u poligamiju. To sam tek skoro saznala i pokušavam da svarim tu informaciju. Imate li neki savet, šta mi je činiti?
(M, 28. jun 2020 15:45)

Meni se čini da već znaš odgovor na to zašto ti je to ispričao.

Hari Haler

pre 3 godine

Ako su ovi podaci zaista tacni ovo je tragicno i tuzno da tuznije ne moze biti, brak kao institucija moralna i pravna je definitivno slomljen a deca su najvece zrtve takvog stanja ne samo sad nego poslednje 2 decenije a bice jos gore jer ne postoji On, Ona, Oni koji ce sistem vrednosti koji vec odavno postoji reafirmisati a koga ce gradjani ponovo usvojiti.

DonJuan

pre 3 godine

Pa zene bas zato sto je veza stabilna a to njihova vrcava priroda nece. Kad su sa krmecim krmkom koji njih vara, ponizava i zapostavlja, onda samo gledaju kako da mu ugode i nemaju vremena da razmisljaju o prevari hahahahahahah

Igor

pre 3 godine

Zato sto i muskarci i zene uzimaju zdravo za gotovo svoje veze.Zato sto sve to sto vam se kod nekog dopada na pocetku bude razlog za varanje na kraju.

Djenka

pre 3 godine

Jedini problem je to sto smo mi nauceni da ih tretiramo kao princeze, stitimo, pazimo, placamo i ta sr.nja.
Sapiraju nam mozak sa romantikom.

Bvbvv

pre 3 godine

A da nije možda zato što požele seks sa nekim i to je sve? Ljudi smo, na kraju krajeva.

Mnogo dramite i precenjujete seks, prevaru i svoju patološku posesivnost. A naročito, naročito svoju lažnu moralnost koja se zapravo svodi na to da vas niko neće. (Sve ovo važi za oba pola, čisto da se ne zbunite vi kojima je jako bitna podela na muške i ženske).

Ana

pre 3 godine

@M-bila sam u istoj situaciji, hteo je da imamo otvoreni brak, nije, nece i ne mozem biti monogaman. To mi je saopstio u momentu kada sam ga najvise volela i kada sam zelela decu s njim. Bila ssm sokirana. Ostavila sam ga iz 2 razloga: prvo, smatram da takva vrsta partnerstva nije zdrava sredina za podizanje dece. Ja iskreno mogu samo jednog muskarca da volim. Cak i da prihvatim poligamiju i da oboje imamo partnere sa strane za seks, ne vidim u tome nista pozitivno za sebe, a jos manje za dete, to nije energetsko okruzenje u kojem zelim svoju decu da podizem. Drugi razlog sto sam ga ostavila je to sto je narcis. Ne znam da li mi je teze bilo da svarim ovo sa otvorenim brakom ili da prihvatim cinjenicu da ima narcisoidni poremecaj licnosti i da se nece promeniti. Mislim da bi mi bilo lakse to sa poligamijom nego ziveti sa narcisom jer ta sebicnost, grandioznost i opsednutost kontrolom sa sobom nosi mnoge elemente emotivnog zlostavljanja. Ovo oko seksa jos i mogu da razumem, ali to da je egocentrican i control freak-to mi je bio veci problem, stalno sam morala da pazim sta pricam jer se lako vredjao i sve shvatao kao napad. Ostavila sam ga kada sam ga najvise volela. Trebalo mi je 5 godina da ocistim dusu i procesuiram sve to. Nije mi zao, znam da sam sebe spasila. Pozdrav i sve najbolje.

D.

pre 3 godine

@ "Volim sex ali nikad nisam bila neverna, niti sam spavala za zauzetim muškarcima. Moj partner (a rekla bih i životna ljubav) veruje u poligamiju. To sam tek skoro saznala i pokušavam da svarim tu informaciju. Imate li neki savet, šta mi je činiti?
(M, 28. jun 2020 15:45)"

Pridruži mu se u toj mašti ili sačkaj da počnes svoje prevare da pravdaš zaljubljenošću, manjku pažnje, trte mrte, mislći kako si onda "čednija". Bolje da ako vec oboje volite seks da u svoju spavaću sobu dovedete još neku osobu ili par, oni su tu samo za zabavu zar ne? To je vaša igra zapravo. Više će te se ceniti i voleti, a plus vi zapravo ne varate (ne lažete) jedan drugog. Naravno ako ste zajedno za tu kombinaciju, nikako da jedan drugoga nešto forsira, ili sačekajte trenutak kada ste oboje za to. Lepo je čak samo i maštati o tome, mozda otvara temu kako bi vam se seks popravio (malo raspalio). Ne paniči odmah, možda ga prođe pre nego što ti razmotriš, a ako tražiš savete po "čaršiji" nećeš naići na dobar odgovor. Te stvari se ne pričaju ni best frendovima. Sve najbolje.

Vlado NBG

pre 3 godine

Ja sam se iz navedenog ozenio kasno (38 god) kad sam se iziveo i emocionalno sazreo da ne bih dolazio u iskusenje da varam u braku. Zadovoljio sam skoro sve fetise pre braka, rekao to je to, izabrao najlepsu zenu koju volim, dobio divnu decu. Zapravo, vodim se time, da sam do rodjenja dece ziveo za sebe, a sada za njih. Ne znam u kakve ce ljude izrasti, ali znam da se tate nikad nece stideti, niti ce videti mamu da pati zbog tate.

YIFY

pre 3 godine

Razloga za varanje moze biti vise, to zavisi od osobe i kako se nosi sa tim sto je tiski u glavi, ali najcesci razlog je DOSADA, prije svega msm na fizicku, a sa time dolazi i drugi vid dosade koju pobijete kod osobe sa kojom se tajni vidjate...

Ja nisam jos prevario, da znam nije ni mene nijedna cura do sad, ali znam gomilu ljudi koji jesu i uvijek je razlog bio ovaj.

Eto

pre 3 godine

@Dragoslav

Druze, iz licnog iskustva: pakuj kofere. Proci ce nedelja, dve, mesec godina. Nista se nece desiti dve godine bices samo stariji.

Pakuj se odmaaaah

M

pre 3 godine

Volim sex ali nikad nisam bila neverna, niti sam spavala za zauzetim muškarcima. Moj partner (a rekla bih i životna ljubav) veruje u poligamiju. To sam tek skoro saznala i pokušavam da svarim tu informaciju. Imate li neki savet, šta mi je činiti?

holivudski frizer

pre 3 godine

svaka veza ako nema neku dinamiku postane toliko dosadna da ti bre nemoras da varas nego bezis bre iz toga kao iz zivog blata. Dosadno bre pa da ti je zena Dzenifer Aniston lično i personalno !

Salatakis

pre 3 godine

Nije mi namera da vredjam bilo koga ali ne prebacujte loptu na druge osobe nego krivca tu trazite u sebi.
(Maja, 28. jun 2020 19:10)

Nije mi namera da vređam bilo koga, ali uvrediću svakoga ko nije kao ja. ?

deps

pre 3 godine

Varate i vi nas. Kako može da bude veći procenat muškaraca u odnosu na žene koji su varali. Ja mislim da bi trebalo da je identičan broj? Jedino da su neki muškarci varali i sa istim polom, tj. Drugim maskarecem.

Ivan

pre 3 godine

@ salatakis
Napisala je istinu tako da nema tu ljutnje. Svako je odgovoran za svoju dosadu jer je ona najcesce rezultat naseg sopstvenog nacina zivota, razmisljanja,provodjenja dokolice, intelekta. Ima ljudi koji bi da ih drugi zabavljaju a teski su smorovi i sve im je dosadno. Dosadan im posao, zena, deca. A ono ustvari jedino su oni sami dosadni.

Ratko

pre 3 godine

Muškarci varaju jer se nadaju uzbudljivijem seksu nego sa ženom, neki i zato što se iskreno zaljube. Žene varaju da bi imale bolji seks nego sa mužem a i potreban im je osećaj da su pozeljne. Ako još dobiju i pažnju - super.
Na kraju najstabilniji brak koji znam je gde su oboje varali, oboje znali, a danas su srećni i zadovoljni.

m

pre 3 godine

@Milan
Tako i jedna moja poznanica, nestalo joj volje i želje dok se nije pokrenula više van kuće, muž joj je dosadan i slabo posvećen deci, na kraju opet sve padne na nju, njemu ništa nije jasno šta se ona žali kad je njima (njemu) super organizovan život eto osim što nemaju sex. Razvela bi se na keca kada bi mogla da se organizuje sama sa dvoje male dece. Suštinski koliko ja vidim čeka da deca dovoljno porastu da može sama sa njima da funkcioniše u smislu dovoženja, odvoženja u školu i slično.
Sex i fizički kontakt sa partnerom su bazične ljudske potrebe. Možda grešim ali ne mogu da zamislim da se mazite, grlite, ljubite, držite za ruke a nemate sex. Meni zvuči da ste se već emocionalno razveli i živite kao cimeri koji se zajedno brinu o deci i domaćinstvu.
Bračna terapija ili barem razgovor, šta se dešava, šta bi mogao da uradiš da joj pokreneš želju, šta je sex za vas oboje, kako ga vidite, šta želite od toga. Pa polako.

Kompleksna tema

pre 3 godine

Problem je sto se izmene odnosi tokom veze, u smislu da padnu maske i bolje se upoznaju osobe. Tako recimo ja vremenom nalazim neke mane svom momku, a verovatno i on meni. Stvar je u tome sto se svi mi zaljubljujemo u iluziju i ne prihvatamo tudje mane kada ih upoznamo, kao sto ne prihvatamo ni svoje. Mislim da je ljudska priroda u sustini takva, nemirna i konfliktna i vise voli laz, nego istinu... Zato nekad i dodjemo u iskusenje da pojurimo neki novi lazni sjaj, tim pre ako je to nesto sto nam je nepoznato.

Marijana

pre 3 godine

Muškarac pre dece ili deteta, na ženu gleda kao na ljubavnicu, i njihov odnos jeste takav, kada žena postane majka, ona ima novu ulogu, ulogu majke koja je jako odgovorna uloga, ona ulaže jako veliku u količinu energije u vaspitanje deteta, tu je i obriga o detetu i domaćinstvu. Muškarci to da li kapiraju, da li ne, ali nije u redu da osobi sa kojom živite radite iza ledja, razgovor, ako ne pomaže i žena nije više zainteresovana onda i razlaz. Žena ima 4 primarne uloge, kćerka, ljubavnica/partnerka, majka, i poslovna žena. Više razumevanja od strane muškaraca ne bi škodilo. Biti žena u današnjem svetu nije lako. Pozdrav za razumne muškarce ako takvih uopšte ima.

lena

pre 3 godine

Pa sigurno nece ceo zivot da mu se nabija na nos ta greska. App za pracenje i modelovanje zivota po tvom nahodjenju naravno nece doci u obzir. Svasta. Prevara=razlaz
(stefan, 29. jun 2020 00:38)

Ne znam odakle ti da sam ja to želela ili tražila. Veze posle prevare mogu da funkcionišu i da budu i bolje nego pre, ali to zahteva rad sa obe strane i da se osoba potrudi da povrati poverenje koje je uništila, upravo da ne bi bilo nabijanja na nos do kraja života ili raskida. Ali da mi prevrćeš očima što plačem nedelju dana nakon što sam saznala da me mesecima lažeš i muljaš i imaš izjave ''dokle više'' pa ne ide. Moj glavni zahtev je očigledno bio da treba da prekine kontakt sa tom ženom, ''a kako on da kaže ortaku da je ne zove na druženje?''. Nikad mi ne bi palo na pamet da pratim nekoga i slične gluposti, imam bolje stvari da radim u životu. Al je zato mesecima nakon što sam raskinula sa njim jer je opet bio u društvu te žene (pa šta da radim došla je sa zajedničkim ortakom) i dalje kukao kako mu je žao i hoće da se pomirimo.

stefan

pre 3 godine

Ako vam napisem da sam od "malih nogu" u fazonu za sving odnosno otvoren razgovor sa zenom o potrebama nase poligamne seksualnosti dobicu minus. Ali ako vam ispricam sledece, nekima mozda promenem glas. Bio sam sa devojkom koja je u pocetku prevrtala ocima na to i time mene promenila, pomislio sam mozda ipak preterujem. I tako smo uzivali u monogamiji nasoj dok sve cesce u njenim ocima nisam postajao lenj, nesposoban, neodgovoran, ne trudim se, malo joj dajem paznje, i uprkos tome sto sam pokusavao da promenim i budem bolji, ona se samo prebacivla na sa teme na temu, samo i konstantno trazila greske toliko da mi je na kraju zamerala sto ne mogu da joj nadjem odgovarajuc omeksivac u prodavnici i nazivala nesposobnom mrcinom. A onda sam ukapirao (pronasao poruke) da me moja fina draga vara par godina i da su sve moje lose osobine zapravo zato jer ona mora svoju necistocu da opere i zato trazi razloge u meni. Onda sam ukapirao vrhunac ljudskog licimerstva. I naravno dobicu minus jer cu sa buducom devojkom deliti zajednicku mastu i bez laganja i trazenja krivice u drugome, zajedno sa njom uzivati i sa drugima sa obzirom da nam je seksualnost u osnovi takva. I mi cemo za vas biti olosi dok cete od vasih prijatelja cuti niz licimernih podmuklih prevara koje iza ledja rade svojim partnerima, dustveno prihvatljivijim. Ja ipak biram da budem iskren, seksualnost mi je poligamna, srce monogamno. Mogu voleti jednu, a seksati sa mnogima, kao sto u osnovi moze i svaka osoba.
(D., 28. jun 2020 20:00)

Iskreno ali tvoja ljubav prema toj jednoj nije pesnicka ona prava.. Magicna.. Treba i toga biti svestan. Iskreno receno i ok uz ovaj mali dodatak. Imamo puno vremena za promenu partnera ko zeli ali malo ko ima mu.a i srecu da pronadje pravu ljubav i rekanalise svoje nagone izmedju ostalog uz to.

ldjidji

pre 3 godine

ja moju zenu nisam pipnuo godinu dana..posle tih godinu dana nasao sam drugu..inace je nisam varao..samo nisam mogao sa zenom koja non stop zvoca

@Tika

pre 3 godine

Ako si se samo zaljubio, ne, ne izlazi se. Ali je tanka linina kada zavolis drugu osobu. Ne moras ni tada da uzadjes iz braka ali kada ostanes bez te koju volis jer nijedna te nece cekati vecno krece jedan jako tuzan zivot.

Miki

pre 3 godine

Druze, iz licnog iskustva: pakuj kofere. Proci ce nedelja, dve, mesec godina. Nista se nece desiti dve godine bices samo stariji. 

Pakuj se odmaaaah
(Eto, 28. jun 2020 22:33)

Pa što on da se pakuje?

Tika

pre 3 godine

@Gavra
Daj ne lupetaj. Brak je ugovor i ne izlazi se iz braka jer si se zaljubio i imaš odličan seks i volite se, ako je kod kuće sve u redu. Još ako se ima para pa onda se niko ne razvodi. Svi imaju van braka ljubavne veze i to se zna ali se žmuri.

Milan

pre 3 godine

Ja da ne varam u braku, veravatno bih morao da se razvedem i to bi izazvalo brojne porbleme. Jednostavno imam zenu, a vidim da se jedna takva i javila koja se totalno promenila kada su dosla deca, sex joj je postao nebitan. A meni je bitno da je dobra zena, da je brizna majka, da se razumemo, postujemo, volimo. I ja sam tu za poroedicu, i nju i decu, i zivimo u skladnom braku. A sad, to sto ona ne zeli seks, to ja dozivljavam kao neku visu silu i ne pada mi na pamet da se zbog toga razvodim. Jednostavno, to sto mi nedostaje, pronajdem sa strane ali nikad na ustrb porodice. Sa strane imam samo avanture, nikada neke veze i to samo radi seksualnog opustanja.
Sex je samo jedan deo braka, mnogo su bitnije razumevanje, postovanje, zajednicki interesi, briga o deci a ja to sve imam sa suprugom. Ona verovatno naslucuje da je povremeno svrljam ali joj to ne smeta, uostalom uvek sam tu za nju. A koja je razlika da li je sad neki muz otisao utorkom sa drustvom na fudbal ili sa nekom cicom na rekreaciju?
I da se razumemo, mozda ja ne zadovoljavam zenu, mozda ona traze nesto sa strane, mozda dok ja radim ona cetvrtkom ima seks sa postarom ali ja to nicim ne primecuujem, tako da je besmisleno pricati da se zbog nedostatka seksa trebaju rastirati brakovi.

stefan

pre 3 godine

A to koliko je kome zao su gluposti, i moj bivsi koji me je prevario je bio u fazonu da mu je mnogo zao i uzasno mu je i ovo i ono pa ipak nije imao nameru da uradi bilo sta i zrtvuje bilo sta da povrati poverenje koje je unistio, hteo je samo da se pretvaramo da se nije desilo i super zajedno smo i dalje i sve kul. Nema tu realnog zala zbog postupaka.
(lena, 28. jun 2020 19:28)

Pa sigurno nece ceo zivot da mu se nabija na nos ta greska. App za pracenje i modelovanje zivota po tvom nahodjenju naravno nece doci u obzir. Svasta. Prevara=razlaz

D.

pre 3 godine

(Ana, 29. jun 2020 03:13)

Zivot ce te nauciti da si ostavila iskrenog coveka, drugi ce ti glumiti vernog, a onda ces shvatiti da je svaler samo onaj licimerni koji laze. Takodje kad sebe uhvatis u prevari shvatices da si i sama licimer. Onda cete se svadjati letece sve po kuci i to je bas "zdrava sredina" za odgoj dece. I taj prvi bi voleo samo tebe, nije te terao da volis druge. Seksualnost nam je poligamna, srce monogamno. Pre svega vas dvoje bi bili dobri prijatelji. Ipak mozda ti i tvoj sledeci dragi zaboravite na seks ali ocekujte potpuni propast ega, pretvaranje u starce i losije zdravlje. Jos da dodam, zamisljas mocices sa jednim biti strastveno 50 godina? Uhm, zivot ce te nauciti.

Nana

pre 3 godine

Varao me često, radjala sam decu i bavila se njima i kućom, zapustila se u zanemarila, izabrala sam da budem majka, odana i verna kao pad. Da sam rodila jedno dete i da sam gledala samo na sebe, i vodila računa, možda me ne bi varao. Medjutim, sad sam majka četvoro odrasle dece, muž se smirio, bio švaler dok je mogao. Da sam znala da će to jednom biti nebitno, ne bih se onoliko jela i sekirala. Naše žene, uključujući i mene, lako udju u ulogu majke, grešimo, zanemarimo ulogu žene, ali da me je muž stimulisao i bodrio, možda bi se kao mlada negovala i vodila računa o sebi. Uglavnom, posle 30 godina braka, sad je nebitno, i uprkos svemu, ja sam zadovoljna i ispunjena žena. Čist mi i obraz i duša, a srce mi puno ljubavi prema životu i deci.

Ratko

pre 3 godine

Muškarci varaju jer se nadaju uzbudljivijem seksu nego sa ženom, neki i zato što se iskreno zaljube. Žene varaju da bi imale bolji seks nego sa mužem a i potreban im je osećaj da su pozeljne. Ako još dobiju i pažnju - super.
Na kraju najstabilniji brak koji znam je gde su oboje varali, oboje znali, a danas su srećni i zadovoljni.

holivudski frizer

pre 3 godine

svaka veza ako nema neku dinamiku postane toliko dosadna da ti bre nemoras da varas nego bezis bre iz toga kao iz zivog blata. Dosadno bre pa da ti je zena Dzenifer Aniston lično i personalno !

deps

pre 3 godine

Varate i vi nas. Kako može da bude veći procenat muškaraca u odnosu na žene koji su varali. Ja mislim da bi trebalo da je identičan broj? Jedino da su neki muškarci varali i sa istim polom, tj. Drugim maskarecem.

Djenka

pre 3 godine

Jedini problem je to sto smo mi nauceni da ih tretiramo kao princeze, stitimo, pazimo, placamo i ta sr.nja.
Sapiraju nam mozak sa romantikom.

Bvbvv

pre 3 godine

A da nije možda zato što požele seks sa nekim i to je sve? Ljudi smo, na kraju krajeva.

Mnogo dramite i precenjujete seks, prevaru i svoju patološku posesivnost. A naročito, naročito svoju lažnu moralnost koja se zapravo svodi na to da vas niko neće. (Sve ovo važi za oba pola, čisto da se ne zbunite vi kojima je jako bitna podela na muške i ženske).

DonJuan

pre 3 godine

Pa zene bas zato sto je veza stabilna a to njihova vrcava priroda nece. Kad su sa krmecim krmkom koji njih vara, ponizava i zapostavlja, onda samo gledaju kako da mu ugode i nemaju vremena da razmisljaju o prevari hahahahahahah

bp

pre 3 godine

Varaju sa prijateljima zbog toga devojke sa gomilom "prijatelja" treba zaobići. Muškarci u 99% slučajeva ne mogu biti prijatelji sa ženama...jedini interes muškaraca je znate šta, sa druge strane nemaju ista interesovanja...najveća laž.
Varanje, ma ako te nije prevarila fizički jeste u glavi i pomirite sa tim.
Ne treba imati iluziju o ženama kako su nežne latice.

Sabre

pre 3 godine

Kapiram nije postojala opcija "zato sto sam moralni gmizavac koji ne postuje svog partnera i u zivotu se rukovodi samo svojim primalnim instinktima i zeljom da dobije eksternu validaciju"?

D.

pre 3 godine

@ "Volim sex ali nikad nisam bila neverna, niti sam spavala za zauzetim muškarcima. Moj partner (a rekla bih i životna ljubav) veruje u poligamiju. To sam tek skoro saznala i pokušavam da svarim tu informaciju. Imate li neki savet, šta mi je činiti?
(M, 28. jun 2020 15:45)"

Pridruži mu se u toj mašti ili sačkaj da počnes svoje prevare da pravdaš zaljubljenošću, manjku pažnje, trte mrte, mislći kako si onda "čednija". Bolje da ako vec oboje volite seks da u svoju spavaću sobu dovedete još neku osobu ili par, oni su tu samo za zabavu zar ne? To je vaša igra zapravo. Više će te se ceniti i voleti, a plus vi zapravo ne varate (ne lažete) jedan drugog. Naravno ako ste zajedno za tu kombinaciju, nikako da jedan drugoga nešto forsira, ili sačekajte trenutak kada ste oboje za to. Lepo je čak samo i maštati o tome, mozda otvara temu kako bi vam se seks popravio (malo raspalio). Ne paniči odmah, možda ga prođe pre nego što ti razmotriš, a ako tražiš savete po "čaršiji" nećeš naići na dobar odgovor. Te stvari se ne pričaju ni best frendovima. Sve najbolje.

Milan

pre 3 godine

Ja da ne varam u braku, veravatno bih morao da se razvedem i to bi izazvalo brojne porbleme. Jednostavno imam zenu, a vidim da se jedna takva i javila koja se totalno promenila kada su dosla deca, sex joj je postao nebitan. A meni je bitno da je dobra zena, da je brizna majka, da se razumemo, postujemo, volimo. I ja sam tu za poroedicu, i nju i decu, i zivimo u skladnom braku. A sad, to sto ona ne zeli seks, to ja dozivljavam kao neku visu silu i ne pada mi na pamet da se zbog toga razvodim. Jednostavno, to sto mi nedostaje, pronajdem sa strane ali nikad na ustrb porodice. Sa strane imam samo avanture, nikada neke veze i to samo radi seksualnog opustanja.
Sex je samo jedan deo braka, mnogo su bitnije razumevanje, postovanje, zajednicki interesi, briga o deci a ja to sve imam sa suprugom. Ona verovatno naslucuje da je povremeno svrljam ali joj to ne smeta, uostalom uvek sam tu za nju. A koja je razlika da li je sad neki muz otisao utorkom sa drustvom na fudbal ili sa nekom cicom na rekreaciju?
I da se razumemo, mozda ja ne zadovoljavam zenu, mozda ona traze nesto sa strane, mozda dok ja radim ona cetvrtkom ima seks sa postarom ali ja to nicim ne primecuujem, tako da je besmisleno pricati da se zbog nedostatka seksa trebaju rastirati brakovi.

Tika

pre 3 godine

@Gavra
Daj ne lupetaj. Brak je ugovor i ne izlazi se iz braka jer si se zaljubio i imaš odličan seks i volite se, ako je kod kuće sve u redu. Još ako se ima para pa onda se niko ne razvodi. Svi imaju van braka ljubavne veze i to se zna ali se žmuri.

Šta god

pre 3 godine

Ženu nisam prevario, ali neke prethodne veze jesam. I nisam se nikad pokajao zbog tih prevara. Nemam šta da se kajem - obično sam imao neko nezadovoljstvo i zbog toga pribegavao tome. A kad sam već to uradio, to je prosto bio moj izbor i šta ću da se kajem. I da vam kažem, dobijao sam prevarom često i bolji seks i kvalitetnije partnerke i mnogo toga. Kajao sam se jedino što nisam iskoristio neke prilike, al šta sad. Zato sam pažljivo odabrao ženu i sad apsolutno nemam potrebu da je varam. Ona mene, to već ne znam, a i ne želim da znam.

zapravo je suprotno

pre 3 godine

Ako ništa, ova ideologija korektnosti nam danas dozvoljava da vidimo kolika je laž bila da varaju samo muškarci, a žene su nevini andjeli.

chupavi

pre 3 godine

Odgovor je prost, uostalom kao i za sve drugo, mnogo je teze ziveti po pravilima, obuzdati svoje telesne potrebe i uraditi ono sto je ispravno.

ime moje

pre 3 godine

Varaju zato što su debili. Zašto debili? Ili si srećan u vezi ili nisi. U prvom slučaju si debil ako varas, u drugom slučaju si svakako debil.

D.

pre 3 godine

Ako vam napisem da sam od "malih nogu" u fazonu za sving odnosno otvoren razgovor sa zenom o potrebama nase poligamne seksualnosti dobicu minus. Ali ako vam ispricam sledece, nekima mozda promenem glas. Bio sam sa devojkom koja je u pocetku prevrtala ocima na to i time mene promenila, pomislio sam mozda ipak preterujem. I tako smo uzivali u monogamiji nasoj dok sve cesce u njenim ocima nisam postajao lenj, nesposoban, neodgovoran, ne trudim se, malo joj dajem paznje, i uprkos tome sto sam pokusavao da promenim i budem bolji, ona se samo prebacivla na sa teme na temu, samo i konstantno trazila greske toliko da mi je na kraju zamerala sto ne mogu da joj nadjem odgovarajuc omeksivac u prodavnici i nazivala nesposobnom mrcinom. A onda sam ukapirao (pronasao poruke) da me moja fina draga vara par godina i da su sve moje lose osobine zapravo zato jer ona mora svoju necistocu da opere i zato trazi razloge u meni. Onda sam ukapirao vrhunac ljudskog licimerstva. I naravno dobicu minus jer cu sa buducom devojkom deliti zajednicku mastu i bez laganja i trazenja krivice u drugome, zajedno sa njom uzivati i sa drugima sa obzirom da nam je seksualnost u osnovi takva. I mi cemo za vas biti olosi dok cete od vasih prijatelja cuti niz licimernih podmuklih prevara koje iza ledja rade svojim partnerima, dustveno prihvatljivijim. Ja ipak biram da budem iskren, seksualnost mi je poligamna, srce monogamno. Mogu voleti jednu, a seksati sa mnogima, kao sto u osnovi moze i svaka osoba.

Salatakis

pre 3 godine

Nije mi namera da vredjam bilo koga ali ne prebacujte loptu na druge osobe nego krivca tu trazite u sebi.
(Maja, 28. jun 2020 19:10)

Nije mi namera da vređam bilo koga, ali uvrediću svakoga ko nije kao ja. ?

noki

pre 3 godine

zena malo da je doterana i lepuskasta cim izdje iz kuce ima potencijalnih ljubavbika dok je god muskara malo drugaciji slucaj osim ako muskarac nije dobro situiran u tom slucaju njega salecu...

Nina

pre 3 godine

Odgovor je jednostavan, zato sto im je karakter nula. Da, svi mi, i muskarci i zene, u jednom momentu primetimo nekog novog, nismo slepi, ali odnos dve osobe mora da se temelji, pored ljubavi, na poverenju i postovanju; ako ti pozelis da varas onda ti definitivno ne postujes osobu sa kojom si u vezi/braku, a i svesno rizikujes da unistis steceno poverenje, a ono se dugo gradi a za tren izgubi... Takodje svesno radis nesto sto znas da ce povrediti osobu koju navodno volis (kazem navodno jer mi nije jasno kako neko moze da tvrdi da nekog voli a onda radi stvari koje ce tu istu osobu bas povrediti). Ljudi koji cene sebe i koji imaju karakter nece varati, beskicmenjaci hoce, zato pazite sa kim imate decu, ostale odnose je laske prekinuti.

Maja

pre 3 godine

Vidim neki kazu da je uzrok dosada. Hmmm... U braku sam 22 godine i ni najmanje mi nije dosadno sa muzem. Znam jos parova kojima je takodje i posle xy godina i dalje dinamicno i zanimljivo. Zakljucila sam jednu stvar nakon svog iskustva i posmatranja velikog broja parova a to je da je dosadno u braku onim parovima koji su , bez uvrede, i sami dosadni tj smor. Ljudi koji ne rade na svom braku, sebi, ne citaju, ili koji su intelektualno nekompatibilni sa svojim partnerima. Takvi se ubise od dosade.Verujte da nije svima tako iako vidim neki kazu" dosadila bi im i Anistonova" . Do vas samih je. Meni je sa mojim muzem zanimljivo i da samo odemo da prosetamo do parka, pricamo i bude nam lepo jer uvek imamo o cemu da pricamo i uzivamo u drustvu jedno drugog. Zato i nema pomisli na drugu osobu. A znam osobe koje su pocele puno da cirkaju jer samo tako podnose svog partnera. Neki ne znaju da se zabave bez 3-4 piva ili drugog alkohola. Smaraju se ljudi, a ne znaju da su sami smorovi. Nije mi namera da vredjam bilo koga ali ne prebacujte loptu na druge osobe nego krivca tu trazite u sebi.

jagodinac

pre 3 godine

Prevara nije problematicna ukoliko se to svodi samo na seks. Problem je sto se tu ukljucuju emocije, cesce kod zena nego kod muskaraca. Ukoliko u braku ima dece, onda nikako nije pametno da se partneri varaju jer se zbog trenutnog zadovoljstva i avanture rizikuje normalna porodica koja je jako potrebna deci. Opredeljenjem i zeljom da se postane roditelj mora se mnogo toga zrtvovati, a varanje je cak najmanja stavka. Shvatite da sa rodjenjem deteta, vase detinjstvo se zavrsava a pocinje detinjstvo vaseg deteta.

Dragoslav

pre 3 godine

Žena me zapostavljala decenijama, i mene i sebe. Sad sam se zainatio, neću prvi da iniciram seks, a i neugledna je. Vala neka trpi, trpio sam i ja duuugo.

g.m.

pre 3 godine

Razlog za prevaru treba traziti u samoj vezi, ostalo su gluposti... Inace (Problem priznati , mada ne razumem zasto je to problem) razlog je , uglavnom , nedostatak redovnog I dobrog seksa... Ako veza dodje do "Stanja Drugarstva" eto razloga za "Izgovor" pogotovo pri prvom vecem iskusenju...Za to postoje "Bracna savetovalistva " I Seksolozi, ali to je , uglavom "Teska lopta"...

M

pre 3 godine

Volim sex ali nikad nisam bila neverna, niti sam spavala za zauzetim muškarcima. Moj partner (a rekla bih i životna ljubav) veruje u poligamiju. To sam tek skoro saznala i pokušavam da svarim tu informaciju. Imate li neki savet, šta mi je činiti?

stefan

pre 3 godine

A to koliko je kome zao su gluposti, i moj bivsi koji me je prevario je bio u fazonu da mu je mnogo zao i uzasno mu je i ovo i ono pa ipak nije imao nameru da uradi bilo sta i zrtvuje bilo sta da povrati poverenje koje je unistio, hteo je samo da se pretvaramo da se nije desilo i super zajedno smo i dalje i sve kul. Nema tu realnog zala zbog postupaka.
(lena, 28. jun 2020 19:28)

Pa sigurno nece ceo zivot da mu se nabija na nos ta greska. App za pracenje i modelovanje zivota po tvom nahodjenju naravno nece doci u obzir. Svasta. Prevara=razlaz

Hari Haler

pre 3 godine

Ako su ovi podaci zaista tacni ovo je tragicno i tuzno da tuznije ne moze biti, brak kao institucija moralna i pravna je definitivno slomljen a deca su najvece zrtve takvog stanja ne samo sad nego poslednje 2 decenije a bice jos gore jer ne postoji On, Ona, Oni koji ce sistem vrednosti koji vec odavno postoji reafirmisati a koga ce gradjani ponovo usvojiti.

Iskustvo sve govori

pre 3 godine

Nije mi jasno kako varanje moze biti u stabilnoj vezi?
Ili je stabilna i verna, ili nestabilna i neverna, odnosno, razvod.
U svakom slucaju, danas zene verojatno vise varaju nego
muskarci, jer su zene danas vise neovisne, a i zeni je lakse naci kandidata, nego muskarcu kandidatkinju.

Vucica

pre 3 godine

Vara se najcesce iz sujete. Prilika stvara lopova. A iz sujete se i laze, svi kao nekog varaju, da ne mislite da su luzeri i da ih niko nece osim njihovih partnera. Ljudi se vise ponose prevarom nego vernoscu.
Naravno, i drugi faktori su prisutni.

Zemo glamoc

pre 3 godine

Varaju iz istog razloga-jer im se pri*ebalo i misle da mogu proći sa tim.
Jedino što su muškarci naivniji pa neki vjeruju u izgovore.

Gavra

pre 3 godine

"Jer dodje do zasićenja, jednostavno postoji potreba za promenom, sto je sasvim normalno, ljudi nisu monogamna bića...
(Hola, 28. jun 2020 14:07)"

Ako je razlog prevare to sto ljudi nisu monogamna bica kako kazes zasto onda ti koji varaju ostaju u vezama?Ako onaj koji smatra da nije monogamno bice zeli da ima seks sa vise od jedne osobe onda nek ne ulazi u vezu,brak u kojem ce varati svog supruznika i ostajati u tom braku.Ocigledno da u toj vezi/braku ipak dobijaju nesto zbog cega i ostaju u istom samo sto ocigledno u njega nisu usli sa iskrenim namerama i cista srca vec iz neke koristi.Ako neko smatra da nije monogamno bice onda neka bude posten i to odmah kaze drugoj strani a ne da zavlaci i povredjuje.Ako ne mozes biti monogaman zavrsi prvo jednu pricu pa idi dalje budi poligaman koliko ti se hoce.Biti u vezi/braku sa nekim i sarati sa strane nema nikakve veze sa poligamijom vec sa niskim pobudama,niskim samopouzdanjem,slabim i losim karakterom i samozivoscu.

Hanibal ante portas

pre 3 godine

Volim sex ali nikad nisam bila neverna, niti sam spavala za zauzetim muškarcima. Moj partner (a rekla bih i životna ljubav) veruje u poligamiju. To sam tek skoro saznala i pokušavam da svarim tu informaciju. Imate li neki savet, šta mi je činiti?
(M, 28. jun 2020 15:45)

Sutni ga.

Sale

pre 3 godine

Nikada nije čist seks jer to ne postoji. Ili je zadovokjenje sujete ili nova ljubav ili nešto treće. Nešto kao eto hteo sam da probam drugu osobu i ništa sem toga - ne zavaravajte se, to ne postoji.

ldjidji

pre 3 godine

ja moju zenu nisam pipnuo godinu dana..posle tih godinu dana nasao sam drugu..inace je nisam varao..samo nisam mogao sa zenom koja non stop zvoca

kont

pre 3 godine

Prosto ne verujem da su ovako visoki procenti prevara.E sad malo je neodredjeno pitanje tj nije isto kada kada to rade klinci u srednjoj skoli gde su veze ionako najcesce neozbiljne i kada varaju bracni partneri.A ako se anketa odnosi na varanje u braku onda je to za mene neverovatno visoka cifra,zapanjujuca zapravo.

YIFY

pre 3 godine

Razloga za varanje moze biti vise, to zavisi od osobe i kako se nosi sa tim sto je tiski u glavi, ali najcesci razlog je DOSADA, prije svega msm na fizicku, a sa time dolazi i drugi vid dosade koju pobijete kod osobe sa kojom se tajni vidjate...

Ja nisam jos prevario, da znam nije ni mene nijedna cura do sad, ali znam gomilu ljudi koji jesu i uvijek je razlog bio ovaj.

D.

pre 3 godine

(Ana, 29. jun 2020 03:13)

Zivot ce te nauciti da si ostavila iskrenog coveka, drugi ce ti glumiti vernog, a onda ces shvatiti da je svaler samo onaj licimerni koji laze. Takodje kad sebe uhvatis u prevari shvatices da si i sama licimer. Onda cete se svadjati letece sve po kuci i to je bas "zdrava sredina" za odgoj dece. I taj prvi bi voleo samo tebe, nije te terao da volis druge. Seksualnost nam je poligamna, srce monogamno. Pre svega vas dvoje bi bili dobri prijatelji. Ipak mozda ti i tvoj sledeci dragi zaboravite na seks ali ocekujte potpuni propast ega, pretvaranje u starce i losije zdravlje. Jos da dodam, zamisljas mocices sa jednim biti strastveno 50 godina? Uhm, zivot ce te nauciti.

legolas

pre 3 godine

Nezrelost, nezavrseno adolescensko doba,uticaj medija,stavljanje likova u filmovima koji svalerisanjem ispadaju cool i seksi.
Drugo, ljudi se ne bave nicim posebnim, bleja, pracenje fudbala, sporta uopste, TV, net, zivot je isprazan i bez ideja generalno,kako kod omladine tako i kod nas starijih i zrelijih.
Opet, s'druge strane kroz kanale poput IDJVideos, Pinka, kod nas, u inostranstvu slicnim pandanima u medijskoj sferi postulati uspeha su osobe slabog mentalnog i psihickog stanja, ali krajnje pornografskim tekstovima, video-spotovima, obezbedjuju ogromnu gledanost,promovisuci promiskuitet i pornografiju blazeg oblika.
Covek je danas kulturno i idejno razoren, isparcelisan na obavezan i mukotrpan rad, odmarajuci uz ovakve spodobe u medijskom prostoru,nametanje seksualnosti posto poto,shvatanje da je to sve ok, i da se skoro sve svodi na donji ves.

Degradacija je ocigledna, tema je siroka,mnogi su razlozi i uzroci, ali zrelost je boriti se sa problemima i iskusenjima, a ne podleci im i kasnije zaliti.

Vlado NBG

pre 3 godine

Ja sam se iz navedenog ozenio kasno (38 god) kad sam se iziveo i emocionalno sazreo da ne bih dolazio u iskusenje da varam u braku. Zadovoljio sam skoro sve fetise pre braka, rekao to je to, izabrao najlepsu zenu koju volim, dobio divnu decu. Zapravo, vodim se time, da sam do rodjenja dece ziveo za sebe, a sada za njih. Ne znam u kakve ce ljude izrasti, ali znam da se tate nikad nece stideti, niti ce videti mamu da pati zbog tate.

mozgovi

pre 3 godine

Uvek me fasciniralo da je srpsko poznavanje ženske ćudi proporcionalno poznavanju političke situacije i s hodno tome, glasanje za odredjene likove i režime. Ovi procenti su istiniti.

zoran ns

pre 3 godine

Seks je najcesci uzrok varanja u vezi ili braku pogotovo one dugotrajne dodju deca nema se vise volje ni zasta.Ja gledajuci iz muskog ugla i malo duzeg braka koliko zeleo da to bude ko na pocetku braka nema sanse a druge zene te zele a ti bas zbog odanosti dece zelje za zenom to neces uraditi.E sad kod nekog je zelja veca a moral slab i kaze ma ko ga sisa daj nista nece biti i predje u normalno.

lena

pre 3 godine

Moja drugarica ima izreku: Zene varaju kada zele da zavrse odnos a muskarci varaju kada zele da u njemu ostanu.
Generalno, i muskarci i zene varaju kada su nezadovoljni sobom i svojim zivotom, sta je izvor nezadovoljstva je siroko pitanje i lepeza mogucnosti, ali osoba zadovoljna i sigurna u sebe, svoje izbore i zivot jednostavno nece ulaziti u takve price. Jer to traje i treba organizovanja.

A to koliko je kome zao su gluposti, i moj bivsi koji me je prevario je bio u fazonu da mu je mnogo zao i uzasno mu je i ovo i ono pa ipak nije imao nameru da uradi bilo sta i zrtvuje bilo sta da povrati poverenje koje je unistio, hteo je samo da se pretvaramo da se nije desilo i super zajedno smo i dalje i sve kul. Nema tu realnog zala zbog postupaka.

lena

pre 3 godine

Pa sigurno nece ceo zivot da mu se nabija na nos ta greska. App za pracenje i modelovanje zivota po tvom nahodjenju naravno nece doci u obzir. Svasta. Prevara=razlaz
(stefan, 29. jun 2020 00:38)

Ne znam odakle ti da sam ja to želela ili tražila. Veze posle prevare mogu da funkcionišu i da budu i bolje nego pre, ali to zahteva rad sa obe strane i da se osoba potrudi da povrati poverenje koje je uništila, upravo da ne bi bilo nabijanja na nos do kraja života ili raskida. Ali da mi prevrćeš očima što plačem nedelju dana nakon što sam saznala da me mesecima lažeš i muljaš i imaš izjave ''dokle više'' pa ne ide. Moj glavni zahtev je očigledno bio da treba da prekine kontakt sa tom ženom, ''a kako on da kaže ortaku da je ne zove na druženje?''. Nikad mi ne bi palo na pamet da pratim nekoga i slične gluposti, imam bolje stvari da radim u životu. Al je zato mesecima nakon što sam raskinula sa njim jer je opet bio u društvu te žene (pa šta da radim došla je sa zajedničkim ortakom) i dalje kukao kako mu je žao i hoće da se pomirimo.

Ana

pre 3 godine

@M-bila sam u istoj situaciji, hteo je da imamo otvoreni brak, nije, nece i ne mozem biti monogaman. To mi je saopstio u momentu kada sam ga najvise volela i kada sam zelela decu s njim. Bila ssm sokirana. Ostavila sam ga iz 2 razloga: prvo, smatram da takva vrsta partnerstva nije zdrava sredina za podizanje dece. Ja iskreno mogu samo jednog muskarca da volim. Cak i da prihvatim poligamiju i da oboje imamo partnere sa strane za seks, ne vidim u tome nista pozitivno za sebe, a jos manje za dete, to nije energetsko okruzenje u kojem zelim svoju decu da podizem. Drugi razlog sto sam ga ostavila je to sto je narcis. Ne znam da li mi je teze bilo da svarim ovo sa otvorenim brakom ili da prihvatim cinjenicu da ima narcisoidni poremecaj licnosti i da se nece promeniti. Mislim da bi mi bilo lakse to sa poligamijom nego ziveti sa narcisom jer ta sebicnost, grandioznost i opsednutost kontrolom sa sobom nosi mnoge elemente emotivnog zlostavljanja. Ovo oko seksa jos i mogu da razumem, ali to da je egocentrican i control freak-to mi je bio veci problem, stalno sam morala da pazim sta pricam jer se lako vredjao i sve shvatao kao napad. Ostavila sam ga kada sam ga najvise volela. Trebalo mi je 5 godina da ocistim dusu i procesuiram sve to. Nije mi zao, znam da sam sebe spasila. Pozdrav i sve najbolje.

Igor

pre 3 godine

Zato sto i muskarci i zene uzimaju zdravo za gotovo svoje veze.Zato sto sve to sto vam se kod nekog dopada na pocetku bude razlog za varanje na kraju.

m

pre 3 godine

@Milan
Tako i jedna moja poznanica, nestalo joj volje i želje dok se nije pokrenula više van kuće, muž joj je dosadan i slabo posvećen deci, na kraju opet sve padne na nju, njemu ništa nije jasno šta se ona žali kad je njima (njemu) super organizovan život eto osim što nemaju sex. Razvela bi se na keca kada bi mogla da se organizuje sama sa dvoje male dece. Suštinski koliko ja vidim čeka da deca dovoljno porastu da može sama sa njima da funkcioniše u smislu dovoženja, odvoženja u školu i slično.
Sex i fizički kontakt sa partnerom su bazične ljudske potrebe. Možda grešim ali ne mogu da zamislim da se mazite, grlite, ljubite, držite za ruke a nemate sex. Meni zvuči da ste se već emocionalno razveli i živite kao cimeri koji se zajedno brinu o deci i domaćinstvu.
Bračna terapija ili barem razgovor, šta se dešava, šta bi mogao da uradiš da joj pokreneš želju, šta je sex za vas oboje, kako ga vidite, šta želite od toga. Pa polako.

Kompleksna tema

pre 3 godine

Problem je sto se izmene odnosi tokom veze, u smislu da padnu maske i bolje se upoznaju osobe. Tako recimo ja vremenom nalazim neke mane svom momku, a verovatno i on meni. Stvar je u tome sto se svi mi zaljubljujemo u iluziju i ne prihvatamo tudje mane kada ih upoznamo, kao sto ne prihvatamo ni svoje. Mislim da je ljudska priroda u sustini takva, nemirna i konfliktna i vise voli laz, nego istinu... Zato nekad i dodjemo u iskusenje da pojurimo neki novi lazni sjaj, tim pre ako je to nesto sto nam je nepoznato.

adriano_galliani

pre 3 godine

Volim sex ali nikad nisam bila neverna, niti sam spavala za zauzetim muškarcima. Moj partner (a rekla bih i životna ljubav) veruje u poligamiju. To sam tek skoro saznala i pokušavam da svarim tu informaciju. Imate li neki savet, šta mi je činiti?
(M, 28. jun 2020 15:45)

Meni se čini da već znaš odgovor na to zašto ti je to ispričao.

Miki

pre 3 godine

Druze, iz licnog iskustva: pakuj kofere. Proci ce nedelja, dve, mesec godina. Nista se nece desiti dve godine bices samo stariji. 

Pakuj se odmaaaah
(Eto, 28. jun 2020 22:33)

Pa što on da se pakuje?

Marijana

pre 3 godine

Muškarac pre dece ili deteta, na ženu gleda kao na ljubavnicu, i njihov odnos jeste takav, kada žena postane majka, ona ima novu ulogu, ulogu majke koja je jako odgovorna uloga, ona ulaže jako veliku u količinu energije u vaspitanje deteta, tu je i obriga o detetu i domaćinstvu. Muškarci to da li kapiraju, da li ne, ali nije u redu da osobi sa kojom živite radite iza ledja, razgovor, ako ne pomaže i žena nije više zainteresovana onda i razlaz. Žena ima 4 primarne uloge, kćerka, ljubavnica/partnerka, majka, i poslovna žena. Više razumevanja od strane muškaraca ne bi škodilo. Biti žena u današnjem svetu nije lako. Pozdrav za razumne muškarce ako takvih uopšte ima.

@Tika

pre 3 godine

Ako si se samo zaljubio, ne, ne izlazi se. Ali je tanka linina kada zavolis drugu osobu. Ne moras ni tada da uzadjes iz braka ali kada ostanes bez te koju volis jer nijedna te nece cekati vecno krece jedan jako tuzan zivot.

Eto

pre 3 godine

@Dragoslav

Druze, iz licnog iskustva: pakuj kofere. Proci ce nedelja, dve, mesec godina. Nista se nece desiti dve godine bices samo stariji.

Pakuj se odmaaaah

stefan

pre 3 godine

Ako vam napisem da sam od "malih nogu" u fazonu za sving odnosno otvoren razgovor sa zenom o potrebama nase poligamne seksualnosti dobicu minus. Ali ako vam ispricam sledece, nekima mozda promenem glas. Bio sam sa devojkom koja je u pocetku prevrtala ocima na to i time mene promenila, pomislio sam mozda ipak preterujem. I tako smo uzivali u monogamiji nasoj dok sve cesce u njenim ocima nisam postajao lenj, nesposoban, neodgovoran, ne trudim se, malo joj dajem paznje, i uprkos tome sto sam pokusavao da promenim i budem bolji, ona se samo prebacivla na sa teme na temu, samo i konstantno trazila greske toliko da mi je na kraju zamerala sto ne mogu da joj nadjem odgovarajuc omeksivac u prodavnici i nazivala nesposobnom mrcinom. A onda sam ukapirao (pronasao poruke) da me moja fina draga vara par godina i da su sve moje lose osobine zapravo zato jer ona mora svoju necistocu da opere i zato trazi razloge u meni. Onda sam ukapirao vrhunac ljudskog licimerstva. I naravno dobicu minus jer cu sa buducom devojkom deliti zajednicku mastu i bez laganja i trazenja krivice u drugome, zajedno sa njom uzivati i sa drugima sa obzirom da nam je seksualnost u osnovi takva. I mi cemo za vas biti olosi dok cete od vasih prijatelja cuti niz licimernih podmuklih prevara koje iza ledja rade svojim partnerima, dustveno prihvatljivijim. Ja ipak biram da budem iskren, seksualnost mi je poligamna, srce monogamno. Mogu voleti jednu, a seksati sa mnogima, kao sto u osnovi moze i svaka osoba.
(D., 28. jun 2020 20:00)

Iskreno ali tvoja ljubav prema toj jednoj nije pesnicka ona prava.. Magicna.. Treba i toga biti svestan. Iskreno receno i ok uz ovaj mali dodatak. Imamo puno vremena za promenu partnera ko zeli ali malo ko ima mu.a i srecu da pronadje pravu ljubav i rekanalise svoje nagone izmedju ostalog uz to.

Ivan

pre 3 godine

@ salatakis
Napisala je istinu tako da nema tu ljutnje. Svako je odgovoran za svoju dosadu jer je ona najcesce rezultat naseg sopstvenog nacina zivota, razmisljanja,provodjenja dokolice, intelekta. Ima ljudi koji bi da ih drugi zabavljaju a teski su smorovi i sve im je dosadno. Dosadan im posao, zena, deca. A ono ustvari jedino su oni sami dosadni.