Korist premašuje rizik: Majke treba da doje i kad imaju kovid 19

Majke bi trebalo da doje svoje bebe čak i ako imaju kovid 19, rekao je danas direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adanam Gebrejesus, pošto koristi nadmašuju rizik od infekcije.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Bilo koji virus ako ima majka treba da nastavi da doji jer beba preko mleka dobija antitela. Dojenje ne treba prekidati naprotiv ako prekinete ostavicete svoje dete bez zastite. Bilo bi i pozeljno da se hranite najkvalitetnije moguce i tako cete biti sigurni da ste svojoj bebi dali najbolju zastitu.
  (Bojana, 3. avgust 2020 23:52)

  # Link komentara

 2. Trebaju, trebaju.
  (tata, 3. avgust 2020 20:42)

  # Link komentara

 3. Ne, ne treba. SZO se vec dovoljno izlupetala, kako moze da bude veca korist od dojenja nego rizik da beba dobije upalu pluca?! Jel znate sta znaci upala pluca za dete od par meseci, koje posledice ima? Kako bilo koji virus utice na tako malu decu? Upozoravaju nas da je virus smrtonosan, ali je ok da beba bude uz bolesnu osobu?!
  Inace sam prvo dete dojila - stalno je bolesno, ali neprestano. Drugo je odraslo na dohrani (posto sam izgubila mleko, operisana, terapija, oporavljala se mesecima) - dete nikad bolesno, nikad nije ni prehladjeno bilo.
  Imunitet je niz razlicitih uticaja, genetike, drugih faktora i ne zavisi samo od dojenja (koje svakako podrzavam), ali dovoditi dete u opasnost po svaku cenu da bi se dojilo je krajnje neodgovorno. Ako majka i prekine dojenje na 2-3 nedelje dok se ne oporavi, nece se desiti nista. Ima mali milion nacina da se dojenje odrzi, ako beba ne sisa u nekom trenutku.
   (ja, 3. avgust 2020 16:52)

  # Link komentara

 4. Pre više godina smo se starije dete i ja razboleli od svinjskog gripa, mladje dete sam još uvek dojila i nastavila sam, mrtva bolesna, sa maskom. Ležala sam polu mrtva i samo su mi ga donosili na podoj. Nije se razboleo a i kasnije je imao baš jak imunitet, najzdravije dete u vrtiću, do škole sam ga samo jednom odvela kod lekara.
  (Mrs. Nobody, 3. avgust 2020 16:25)

  # Link komentara