Često koristite brzi program za pranje veša? Jeste jeftinije, ali ima i mana...

Brzi programi za pranje rublja u veš-mašini i te kako su korisni jer štede vreme i novac, ali ne možemo da se ne zapitamo odrade li i svoj posao kako treba

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Mene zanima kakva iskustva imate sa Beko masinama? Da li koristiti kraci program za otkuhavanje na 60 stepeni od sat vremena? Ili ipak da drnda 2h za bijeli ves?
  Iskreno te programe od 15-20 minuta koristim samo za nove stvari prije oblacenja...Nerealno mi prati odjecu koju npr. nosim na posao 8-9h u prosjeku na programu od 15-20 min na 30 stepeni.
  Sto se tice dererdzenata probajte neke od regionalnih proizvodjaca - Nila, Faks, Violeta...Ne bi trebalo da su to kopije...A naravno Persil / Ariel kupljeni u EU nemaju veze sa ovima koji se prodaju u BiH i Srbiji.
  (Zeki, 19. septembar 2020 09:44)

  # Link komentara

 2. Da imamo drzavu ne bi dozolila da nam uvaljuju smece od praska. EU nam ne uvaljuje nista vec pojedinacne firme a na nama da odredjmo standard ispod kojeg ne sme da udje na trziste. Ocito nikog nije briga.
  (A mi necemo u EU i tako, 8. septembar 2020 20:43)

  # Link komentara

 3. istina da je prašak za veš u Srbiji i u EU potpuno različit ...
  (Saul Goodman, 07. septembar 2020 19:48)

  isto je i sa hranom,odecom , tehnikom...
  jedna roba ide u EU i US,a nesto trece u ostatak sveta.
  dokazano 100 puta..
   (belgrado, 8. septembar 2020 14:15)

  # Link komentara

 4. Brzi program koristim za odjeću koju oblačim jednom i koja je minimalno zaprljana (naravno, izuzev donjeg veša). Dobro opere, ne izdrnda tkaninu i sasvim sam zadovoljna.
  (kraljica, 8. septembar 2020 09:57)

  # Link komentara

 5. Brzi prgogram je rasipanje energije i praska u bukvalnom smislu. Imam program za brzo pranje u trajanju 15 minuta. Za to vreme 5 minuta prodje u uzimanju i ispustanju vode. Tri minuta prodje sto masina vrti u prazno. Ostalih 12 minuta sluzi da masina opere, tri puta ispere i minut centrufuge. U praksi to izgleda ovako. Uzme vodu da pere i za koji minut je ispusti. Za ostalih par minuta ne moze ni da ispere ves kako treba. Kad pranje bude gotovo dobijem smrdljivu majicu koja ima fleke od praska koju moram ponovo prati.
   (Aca, 7. septembar 2020 20:51)

  # Link komentara

 6. Čuo sam da se svi deterdženti u Srbiji pakuju u Turskoj i da osim različitog mirisa koriste se apsolutno iste komponente. Skupi deterdženti u Srbiji su u stvari falš koji nam se godinama predstavlja kao original. Ko je umešan u ovo ne znam, ali je istina da je prašak za veš u Srbiji i u EU potpuno različit ...
   (Saul Goodman, 7. septembar 2020 19:48)

  # Link komentara

 7. Brzi programi su za stvari koje treba samo proprati, npr. majicu koju ste jednom obukli. Što se tiče temperatura, problem je što na deklaracijama proizvođači preporučuju hladnu vodu čak i za pamučne peškire i kuhinjske krpe.
  (zok1, 7. septembar 2020 18:50)

  # Link komentara

 8. Slazem se da su deterdzenti na nasem trzistu losi. Pokrenite peticiju...potpisacu.
   (bilja, 7. septembar 2020 17:57)

  # Link komentara

 9. Deterdženti koji se prodaju na ovim prostorima su takvo beskorisno smeće da se pitam šta nam to uvaljuju godinama. Ne samo da su jeftiniji deterdženti loši, nego i poznati poput Ariela i Persila. Toliko su loši da bi neko trebao da napravi peticiju da se tuže dobavljači i proizvođači za prodavanje magle.
   (Domino, 7. septembar 2020 17:27)

  # Link komentara

 10. Ali je bolji nego da ga ne peremo uopšte!
   (Petar 015, 7. septembar 2020 16:54)

  # Link komentara