Jelena iz Kragujevca: Pre 9 godina pukla mi je materica, ali ima nade da opet rodim dete VIDEO

Kragujevčanka Jelena Stojanović nakon teškog porođaja pre devet godina ostala je bez reproduktivnih organa, ali i bez ćerke koja je rođena sa brojnim zdravstvenim problemima

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. @(Nemanja, 13. novembar 2020 00:18)

  Naravno da može. Ti baš znaš da li je dete tvoje ili tuđe? Pa dok ti u porodilištu ne pokažu koje je tvoje, pojma nemaš. Da ti ga zamene i ceo život da odgajaš tuđe volela bi ga kao narođenije. To forsiranje baš tvog potomstva mi tek ne ide u glavu. Jeste, univerzumu nedostaju baš tvoji geni da bi bio savršen. Nemam decu, ali ako ih ikad budem hteo na prvom mestu mi stoji opcija usvajanja.
   (siki, 13. novembar 2020 18:19)

  # Link komentara

 2. Mislim da bi zakon trebao glasiti obrnuto, mozda zvuci bizarno ali spasava mnoge. Znaci ne da mi moramo potpisemo da dajemo drzavi organe na raspolaganje posle smrti, vec da drzava vec unapred polaze pravo na sve organe posle nase smrti, a da se ipak kao mogucnost stavi da se neko odrice da daje drzavi svoje organe posle smrti iz recimo religijskih ili drugih uverenja. Nazalost danas dok pisemo neka zdrava materica otici ce pod zemlju, mislim da niko od rodbine nema prava da raspolaze (mozda gresim, ne znam taj deo zekona) ali svakako se o tome tada u toj tugi ni ne razmislja. Ako je neko nastradao u saobracaju recimo udarcom glave, njegovo srce i ostali organi su jos uvek vitalni. Drzava bi u ovom slucaju imala organe, da tako kazemo, za izvoz, a nikada se ne zna kada bi nama zatrebali.
  (Dusan K., 13. novembar 2020 13:19)

  # Link komentara

 3. Pre će grom da je udari nego da nađe kandidata za transplataciju materice.
  (dostavise, 13. novembar 2020 08:47)

  # Link komentara

 4. I sta covek suprug i otac da uradi tom lekaru?
  (blinki, 13. novembar 2020 06:53)

  # Link komentara

 5. Zelim im svu srecu..
   (Dimitrije, 13. novembar 2020 02:11)

  # Link komentara

 6. Pola vas kao da prica o napustenim kucicima. Pa ne moze svako da voli tudje, istina da je beba mala, slatka i nevina ali je tudja. Ako mislite da je sve to tako lako, zasto pored svoje dece ne usvojite jos dvoje. Jos vam drzava placa za to dete sve, vase je samo da brinete o njemu,da gledate da ne pravite razliku izmedju njega i vase dece....
   (Nemanja, 13. novembar 2020 00:18)

  # Link komentara

 7. Imaju starijeg sina koji sada ima 12 godina i,koji je ,hvala bogu ,zdrav.
   (sumadinac, 12. novembar 2020 21:45)

  # Link komentara

 8. I ja se pridružujem komentatorima koji kažu da usvojite neko bebče koje čeka na vas, ili čak dvoje,i uživate u životu u punoj kući radosti. Hrabri ste, ali život je kratak za premnogo tuge i toliko muke. Svako dobro.
   (una, 12. novembar 2020 21:38)

  # Link komentara

 9. Želim vam puno sreće!
   (Dr., 12. novembar 2020 20:03)

  # Link komentara

 10. ovo su pravi i istinski heroji,a ne ovi sto nam se serviraju svaki dan kao nekakvi heroji, koji to nicim ne zasluzuju.
   (sima, 12. novembar 2020 19:57)

  # Link komentara

 11. Teška situacija. Žena u godinama, prvo da prihvati telo matericu pa onda i da iznese trudnoću. Ne ide to baš sve iz reproduktivnih organa, ima dosta i hormona u priči. Postaće majka u 45oj godini u najboljem slučaju. Ne znam što ne razmisle o usvajanju. Toliko dečice čeka, a i njima bi fizički bilo lakše.
  (vilapra, 12. novembar 2020 19:39)

  # Link komentara

 12. Srećno!
   (diplinž, 12. novembar 2020 17:58)

  # Link komentara

 13. Usvojite dete to je vrhunac srece, a ne da drugoj zeni uzimate matericu. Zena je vec u ozbiljnim godinama koliko mogu da vidim i davati matericu njoj umesto nekoj mladoj devojci je gubljenje resursa. Kod nas je usvajanje dece kao jeres neki ali bitno da branimo usvajanje dece istopolnim parovima koji bi bili srecni da imaju tu mogucnost.Dok ovi koji imaju tu mogucnost kukaju kako ne mogu da imaju biolosko dete po svaku cenu.Svasta.
  (pa ovo nije avokado, 12. novembar 2020 17:35)

  # Link komentara