Muževi u Britaniji ne podnose kada žena više zarađuje, a šta vi kažete?

Ponedeljak, 23.11.2020.

10:15

Izvor: Super žena

Muževi u Britaniji ne podnose kada žena više zaraðuje, a šta vi kažete? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

Revolucija pocinje pred ogledalom

pre 3 godine

@(Mila, 25. novembar 2020 00:13)

Izvinjvam se, propustio sam da vam se obratim u prethodnom komentaru.

Apsolutno saglasan nemam sta da dodam na vase reci. Zao mi je, samo, sto nisam sam tako elokventno, komentarisao.

Dakle, bez jednakosti nema ravnopravnosti.

Nazalost, ako je suditi po zenskim komentarima ovde a reklo bi se i po iskustvima koja se prenose, dok balkanske zene to shvate, mnogo ce vode proteci balkanskim rekama.

Inace, pominjem zene, ne zato sto mislim da su Balkanci mnogo bolji, vec zato sto upravo nase zene jako glasno i agresivno pricaju o ravnopravnosti a izgleda da propustaju da shvate njenu sustinu. Cini se, naime, da bi one samo jednu nepravdu, zamenile drugom.

Revolucija pocinje pred ogledalom

pre 3 godine

@(caki - revolucija pocinje nad knjigom, 25. novembar 2020 08:11)

Cestitam. Ulazite u priblizno 1,3% od ukupne populacije zena starosti izmedju 18 i 30 godina u Srbiji.


@ Lola

Ono sto je za Vas sramota u "siromsnim i zaostalim" zemljama kao sto su Holandija i Nemacka (Sever i Zapad) je standard. Licno iskustvo - lako proveriti. Oni, naime polaze, od pretpostavke da je izlazak muskarca i zene, namenski odnosno da ima za cilj da dodje do romanticne/erotske veze. Ako je zena odnosno muskarac prihvatlia poziv, pretpostavka je da je jednako zaintersovana za tu vezu i da ce s obzirom na to jednako ucestvovati u pokusaju da do nje dododje. Dakle, "potrude" se, sto bi Vi rekli, oboje i onda su, logicno, oboje potpuno jednaki i ravnopravni u toj vezi ako se uposte svide jedno drugom i do veze dodje. Ako ne, svako na svoju stranu - i jedno i drugo su izgubili prblizno istu kolicinu vremena i novca. To je, ja mislim, jos jedan odraz filozofije koja ovde i inace, vlada - kod nas bi se pravnicki reklo "jednakost davanja", a koja generalno uredjuje medjuljudske odnose, ne samo musko-zenske.

Na Balkanu, izgleda, to ne funkcionise tako - neko uvek mora da bude na gubitku, da ne kazemo da ispadne magarac, a ako je suditi po zenskim komentarima ovde, muskarca treba dobro izmaltretirati i iskoristiti ne bi li dobio mogucnost da bude u vezi. On ce naravno odgovoriti varanjem, ignorisanje, nipodastvanjem a ponekad i silom. Muskarci i zene Balkana su dve strane istog novcica.

Mare

pre 3 godine

@nista protiv da ona zaradjuje za oboje a ja da sedim kuci kao domacica
(marica, kriv, razumevanje..., 23. novembar 2020 14:03)
"SEDEO" sam kod kuće kao domaćica. Pao sa nogu. Jedva dočekao da se vratim na posao.

Lola

pre 3 godine

@Revolucija pocinje pred ogledalom
Ako ja zovem na piće ili večeru, ja plaćam. Ako neko mene zove, taj neko plaća, nebitan je pol. Odatle proizilazi da, ako hoće da me "smuva", zavede ili kako god, mora da se potrudi. Izlišno je reći da mi, koje dobro izgledamo, nenidemo sa svakim na piće.
Inače, često sam nailazila na muške osobe koje bi da se uvale na ručak (tako sami kažu), na večeru, na spavanje, neki i da se usele), što ja, što ženske bliske osobe. Ne znam na kakve vi nailazite, ali je sramota očekivati od nekoga koga zovete na piće da sam plati to piće, a vi ste ga pozvali.
Za ostalo se pogledajte u ogledalo, uvek prvo krećite od sebe.

@caki - revolucija pocinje nad knjigom

pre 3 godine

Ne znam mnogo super, napucanih riba koje placaju vecere. Ne znam zasto je to cudno, devojka koja je sve ulozila da bude dobra riba, a nista u to da bude obrazovana i finansijski stabilna uvek ce traziti nekoga da to finansira, ne znam zasto je to tesko skapirati. To bi bilo kao da mi cekamo neke "Bred Pitove", a nismo "Andjeline". Veoma infantilno. Znam mnogo vrednih, zaposlenih, samostalnih zena koje i te kako izvode svoje momke i muzeve. Ja prva. Ali ja nisam trazila nekoga "da dobro izgleda" ili "da dobro zaradjuje" vec nekoga s kim mi je lepo i s kim se smejem i s kim biram da budem i nisam sa njim ni iz jednog drugog razloga osim sto ga volim.

Mila

pre 3 godine

@Revolucija pocinje pred ogledalom

Jeste savrseno opisala problematiku. To sto vecina zena i dalje ide linijem manjeg otpora i radije se pirlita da bi mogla da se nekome uvali, tj. ne shvata bas pojam rodne ravnopravnosti je nesto drugo.

Jednom sam startovala lika, bio je stidljiv i nisam mogla da procenim da li je uopste zainteresovan. Super proslo, opet bih ako bude potrebe :) Kao da je to nuklearna fizika, u malo emancipovanijim drustvima nikome nije cudno ako zena napravi prvi korak.

Isto tako i finansije, delim troskove pola-pola. Zaradjujem dobro, ne treba mi sponzor, treba mi partner. Imam sjajnog momka, za neke bivse i dalje imam postovanje i lepa secanja, i ravnopravnost se podrazumeva u oba smera - nit je on meni bankomat/taksista nit sam ja njemu sluzavka/kuvarica. Partnerstvo za mene znaci raditi u timu, uvek ce neko u odredjenom trenutku na nekom polju doprineti vise, jer je u mogucnosti i samim tim ima veci output. Ali odnos zahteva konstantan rad, podrsku i manji ego nego kad smo sami.

Revolucija pocinje pred ogledalom

pre 3 godine

@ (Caki, 23. novembar 2020 19:50)

Sve ste savrseno napisali i evo ja Vam kao muskarac odajem priznanje. Mozda ce Vam nesto znaciti, kako vec ume ponekada da znaci priznanje omrznutog neprijatelja.

I jedno pitanje ako moze - koliko devojka, a da dobro izgledaju, znate da plate svoje pice/veceru kada izadju sa potencijalnim partnerom ? Zanimalo bi me i koliko takvih devojka znate da su prve prisle momku ali to nije tema pa ne insistiram.

Zahvaljejm se unapred, sa svom ljubaznoscu koju jedan muskarac moze da prikupi i iskaze. Znam, uzasno je malo ali eto...kol'ko se moze.

Kalisi

pre 3 godine

Iskreno, meni smeta sto zaradjuje manje od mene, ne toliko zbog para koliko zbog potpunog nemanja ambicije da nesto ucini po tom pitanju, sem da kuka. Kad krene da kuka i zali se grizem se za jezik da mu ne kazem da je sam kriv zbog toga sto je tu gde jeste, jer umesto da se borio, obrazovao, ucio, on se prakticno zezao do nekih prilicno ozbiljnih godina i sad mu svi krivi samo ne on sam.

Nebojsa

pre 3 godine

Englezi su generalno poprilicno zatucani pa me to i ne cudi od njih. Kad smo poceli da zivino zajedno supruga i ja ona je vise zaradjivala a danas ja vise zaradjujem. Nije bilo problema ni tad a ni sad.

Marko

pre 3 godine

Nemam nista protiv da zaradjuje vise od mene, ali vecina zena ima protiv da zaradjuje vise od partnera. Srecom nisu sve takve. Ja zaradim sitnis, devojka 100.000, voli me i nikad ne spominje zaradu...

singrrr!

pre 3 godine

ja takodje ne podnosim kad zene u britaniji zaradjuje vise od muzeva... u svojoj porodici zivim za taj trenutak... da kuvam, peglam uz pivce i tv, malo oko dece... nikog ne vredjam, stvarno mi to odgovara, ako ona donese 1500-2000 Eu, evo mene u kujni, decjoj, gde god zatreba... debeo, u gacama, sve stizem i postizem!

Caki

pre 3 godine

Znaju muskarci, vrlo dobro, da velika vecina njih ne bi ni bila u situaciji da ima zene i decu da im nije ekonomske kandze kojom ih drze. Savet devojkama: na sve nacine gledajte da budete ekonomski nezavisne, pa sutra kad birate da budete s nekim bice jer to zaista zelite i jer vas upotpunjuje a ne zato sto ne biste mogle same da izdrzavate decu i sebe. Decu ne radjajte dok ne steknete tu samostalnost, muskarci ce u 80% slucajeva u sekundi okrenuti ledja i vama i deci kod prve prepreke. A i da ne slusate svaki dan ove komentare tipa "sto zene ne rade u rudniku i ne nose balvane"

Sasa

pre 3 godine

Iskreno, ne interesuje me, nisam egocentrik. Zato, sa druge strane, volim kada me zena poljubi usred predbracnog ugovora. Nisam ni "iracionalno zaljubljive prirode".

A toliko zenskih komentara kako nece lenstinu u kuci....

pre 3 godine

@(evolucija i biologija, 23. novembar 2020 14:24)
Jako lepo sroceno, nema sta. Kao da je iz neke knjige prepisano. Cini mi se da je komentator zenskog pola, zato sto je poslednja recenica posvecena muskarcima "na razmisljanje". Mozda je sve tako u teoriji, ali u praksi malo teze. Niti su sve zene toliko super uspesne kao sto se predstavljaju (obrazovanje, biznis, novac, skupocen automobil,... to moze samo jaaaako mali broj, cak ispod 1%, tj. mnogo ispod 1%), niti mogu sebi da priuste nekog muskarca zvanog "luksuzna roba". Takav muskarac je moderan starletan. Trenira po ceo dan, brine o frizuri, parfemima, garderobi, gubi vreme u kupovini, mora da se nakaci na nekog ko je spreman da sve to da finansira,... Takvih je jaaaako, jaaaaaako malo. Sticajem okolnosti poznajem 2-3 takva muskarca. Jel znate sta devojke i zene oko 30 god. kazu o njima? Gledaju ih kao na prolaznu avanturu, na neke neozbiljne osobe koje osim izgleda nemaju nista drugo da ponude (obrazovanje, novac, nekretnine, ugled,...). Nazivaju ih "Petar Pan". I onda ipak prelaze na one "stabilnije", koji nisu top modeli na prvi pogled, ali imaju sve ostalo (a ponajmanje vremena da brinu da li ima frizurica ide na levu ili desnu stranu). Mnogostruko je vise devojaka koje se predstavljaju kao "luksuzna roba", u zelji da ih "kupi" neki stabilniji muskarac. To je mnogo veci problem. A posle kuknjava kako su zene sredjene a muskarci zarozani. OK, ali taj muskarac ima svoj stan a zena pun garderober gluposti. Ravnopravnost!

ere

pre 3 godine

Za dobre i placene poslove potrebno je da budete visoko kvalifikovani, a te opasne i teske poslove obavljaju samo oni koji ne mogu nista drugo da rade.
(Joca)
---

Pogrešno si pohvatao. Nemaju sve žene kapacitete, kao što to nemaju ni svi muškarci, da rade samo visokokvalifikovane poslove. Ravnopravnost bi se trebala odnositi na sve segmente rada, dakle i na niskokvalifikovanu radnu snaga (mada piloti i ne spadaju u tu kategoriju), a ne samo na visokokvalifikovane poslove.

evolucija i biologija

pre 3 godine

Ne posmatrajte stvari povrsno i ne osudjujte muskarce jer je na delu evolucija i biologija. Istorijski i evoluciono muskarcima su zene trebalo samo za reprodukciju jer to nisu mogli sami...da ulove hranu i da se zastite su kao jaci pol uvek mogli. Zato muskarci kod zene i najvise cene ateibute plodnosti i izgled...a ne fakiltet,ili koliko zaradjuje. Suprotno tome zeni je muskarac trebao i da je zastiti i da joj obezbedi za nju i za dete inace je bila osudjena na propast.Stoga zene gledaju i novac i socijalni status i snagu fizicku i lepotu zbog genetike njenof deteta. Tako muskarcu je oduzeta zastita usled uredjenog bezbednog drustva, provajdovanje usled zaradjivanja zena plus alimentacija u slucaju razvoda... tako da zenama muskarci su sve manje potrebni i zato 85% razvoda podnose zene, posto 2/3 atraktivnosti nestaje... Zenama muskarci vise ne trebaju ali ih zato idalje zele... cista biologija i potreba urezana u limbicki mozak. Tako da na kraju imaju sve a zavrse nesrecne, a muskarci se onda iz istog razloga nezahvalnog polozaja da nisu potrebni sve manje i odlucuju na brak.... Imajte u vidu da je zadnjih 2000 godina dlaka na evolucionoj skali coveka. A ko zivi suprotono biolohiji tesko bude srecan...Danasnji muskarac ako hoce da uspe i zadrzi zenu mora da bude luksuzna roba... ono sto se zeli a ne ono sto je potrebno za opstanak. Mislite o tome

Pera Realno

pre 3 godine

Znam 4-5 slučajeva gde su ljudi bili u braku po 10-15 godina i kad su došli do većih novaca , počeli sa glupiranjem- tražili leba preko pogače umesto da gledaju svoju decu.
Žene su ambicioznije od muškaraca, kada se popnu visoko ruše mostove iza sebe.

Pipi

pre 3 godine

Nije istina, zenama to vise smeta, a onda ste vi vec s koferima na pragu (a da to mozda i ne znate). Njena plata je njena, a vasa, kucni budzet.

DaniloBLuka

pre 3 godine

@@Moje iskustvo je drugacije. Moja zena se psiholoski promenila od kako je pocela da zaradjuje vise od mene. Meni ne smeta sto ona zaradjuje vise od mene, ali izgleda da njoj smeta sto ja zaradjujem manje od nje.
(Vid, 23. novembar 2020 12:3

Da te ne sazaljeva pokondirena tikva?
Pazi se ti druze da ne izvisis ako je od onih sto traze gospodara..

Ena

pre 3 godine

Pa kad su pravi muskarci, naravno da im smeta...vidim, ovde vecina njih sanja o zeni sa velikom platom koja placa racune, lici na barbiku ali i cepa drva, gasi pozare ili kopa u rudniku jer su to eto, teski poslovi.
U sta ste se pretvorili?! Moj deda je sam kucu sagradio i decu idskolovao svojom pamecu i od svojih deset prstiju. Jadni ste.

Joca

pre 3 godine

@ere
Za dobre i placene poslove potrebno je da budete visoko kvalifikovani, a te opasne i teske poslove obavljaju samo oni koji ne mogu nista drugo da rade.

Kako ko...

pre 3 godine

Pristojno zaradjujem, imam sve za porodicu, situiran. Naravno da ne smeta ako je normalna i stabilna, ali poznajem jednu koja se, dok nije radila, ponašala uobičajeno, a čim je počela da zaradjuje i to malo više, počela je da se ponaša nadmeno i oholo, da namišlja, filozofira i mašta šta bi kupovala, od sitnica, pa sve do krupnih stvari "da se obezbedi" (!), a osnovne stvari u životu nije rešila. Zato, kad čeljad nisu besna...a kad jesu, džaba im (joj) pare.

al stvarno

pre 3 godine

11 odsto njih zbog toga se oseća loše? Pa i nije neki procenat. Ja se osećam loše šta niko ne uviđa da muškarci rade najteže i najopasnije poslove. Lepo je šta žene traže ravnopravnost, ali ona je ograničena uglavnom na ugodne i dobro plaćene poslove.

Dosad nisam primetio da se ravnopravnost traži i u građevini, vatrogastvu, policiji, vojsci, poljoprivredi, drvoseče i piloti - uvek su muškarci. Uglavnom, šta je posao opasniji, žena je manje. Zato 95 odsto smrtnih slučajeva na poslu, otpada na muškarce.
(ere, 23. novembar 2020 12:27)

vala bas.kad budem video zenu da obara stabla,gazi pozar,kako kao pripadnik specijalnih jedinica policije resava talacke situacije,kako radi na skeli ili otpusava kanalizaciju onda cu poverovati u ranopravnost.

Lari Tica

pre 3 godine

Mene je upravo suprotna situacija dovela do razvoda, pošto sam 20 god imao duplo veća primanja od bivše: zarađivao kao Dr, a živeo kao nastavnik. Nije se radilo samo o tome, budući da je manje doprinosila na svakom polju: kuća, deca... Razlozi su bili objektivni: radila je težak posao kod privatnika s jednim slobodnim danom nedeljno (nikad vikendom!), 2 nedelje godišnjeg - ali ništa nije preduzimala da to promeni: da diplomski koji je vukla 20 godina, pokuša da nađe bolji posao, za šta je bila sposobna...Dobrovoljno sam preuzimao obaveze na sebe, nisam zvocao ali je nezadovoljstvo kipelo u meni i izlivalo se kroz druge stvari. Na kraju je otišla. Pored redovnog posla pokrenuo sam i privatni biznis. Sad zarađujem 6 puta više od nje. Ne seirim se, samo kažem. (Dobro, možda malo...)

The_Dejan

pre 3 godine

Moje iskustvo je drugacije. Moja zena se psiholoski promenila od kako je pocela da zaradjuje vise od mene. Meni ne smeta sto ona zaradjuje vise od mene, ali izgleda da njoj smeta sto ja zaradjujem manje od nje.
(Vid, 23. novembar 2020 12:33)

Udario je novac u glavu.

Bikovic

pre 3 godine

11 odsto njih zbog toga se oseća loše? Pa i nije neki procenat. Ja se osećam loše šta niko ne uviđa da muškarci rade najteže i najopasnije poslove. Lepo je šta žene traže ravnopravnost, ali ona je ograničena uglavnom na ugodne i dobro plaćene poslove.

Dosad nisam primetio da se ravnopravnost traži i u građevini, vatrogastvu, policiji, vojsci, poljoprivredi, drvoseče i piloti - uvek su muškarci. Uglavnom, šta je posao opasniji, žena je manje. Zato 95 odsto smrtnih slučajeva na poslu, otpada na muškarce.
(ere, 23. novembar 2020 12:27)

Takodje sto su poslovi placeniji i sto su viseg ranga u sistemu po pravili su 90 posto muskarci. Nego meni je nesto zapalo za oko kada sam gledao sahranu naseg Patrijarha. Ako smo pred Bogom svi isti, zasto nema zena u crkvenoj hijerarhiji?

Slazem se

pre 3 godine

Moja supruga je imala 3 puta manju platu od mene. Nije mi smetalo. Onda he napustila zdravstvo i sad ima vecu platu od mene. Meni opet ok. Mislim da je i njoj uredu. Bas je pre neki dan pitam je l'joj zao, jer sad lekari dobijaju povisice po 10.000 rsd. Samo se nasmejala. Volim njen osmeh.

pseudo_slucajno

pre 3 godine

Kad bi moja supruga zarađivala više od mene, ja bi bio srećan čovek.
Pa i foot masage bi dobijala svako veče pre spavanje.

Mediocritical

pre 3 godine

Sem majke, bar još dve, ili veše žena ako rade za vas... Pa vi ste ili makro, ili harema kralj...
Ili gazda šnajderaja... U svakom slučaju, ste baja.

Vid

pre 3 godine

Moje iskustvo je drugacije. Moja zena se psiholoski promenila od kako je pocela da zaradjuje vise od mene. Meni ne smeta sto ona zaradjuje vise od mene, ali izgleda da njoj smeta sto ja zaradjujem manje od nje.

Ka

pre 3 godine

Isto tako ne podnose kada moraju da rade ono što velika večina žena radi, svakodnevno trošeći sate svog života na rad (bez zarade) u kući, oko dece, oko muža, garderobe, u kuhinji, u bašti, oko oba para roditelja...

ere

pre 3 godine

11 odsto njih zbog toga se oseća loše? Pa i nije neki procenat. Ja se osećam loše šta niko ne uviđa da muškarci rade najteže i najopasnije poslove. Lepo je šta žene traže ravnopravnost, ali ona je ograničena uglavnom na ugodne i dobro plaćene poslove.

Dosad nisam primetio da se ravnopravnost traži i u građevini, vatrogastvu, policiji, vojsci, poljoprivredi, drvoseče i piloti - uvek su muškarci. Uglavnom, šta je posao opasniji, žena je manje. Zato 95 odsto smrtnih slučajeva na poslu, otpada na muškarce.

cobo

pre 3 godine

:) pa dobro,zaradjuje upola manje ali je umišljena da je to duplo više nego moja zarada,samo što to ništa ne menja jer smo odavno "izglasali" da svako od nas dvoje ima dzeparca 200€ mesecno ostalo za tekuce troškove,putovanja i štednju !

White Wolf

pre 3 godine

Čim moja draga gospođa počne dobijati veću platu od mene ima da me izbaci kao staru krpu. Makar, ako bolje pogledam, to mi se sprema svakako.
Što se mene tiče, ja nemam problema da me neko izdržava ali nisam te sreće.

Superhik

pre 3 godine

Budalaština prve kategorije ! Žena (moja) i ja smo do guše u kreditima i ja (sa krivičnom odgovornošću) tvrdim da niko srećniji od mene ne bi bio kad bi me "uvredila" svojom većom zaradom !

Ka

pre 3 godine

U prevodu, trude se da imaju veće plate od žena (za isti posao) da bi im uloga dobavljivača para obezbeđivala da ne moraju van radnog mesta da rade. Imaju penzije, imaju sve, a žene rintaju za džabe i zavise od njihove milosti. To teže da ostvare, tj. zadrže.
Retko koji muškarac je normalan i praviće situaciju da je i žena nezavisna (ako hoće) i takvi brakovi i porodice duže traju i imaju bolji kvalitet.

Vid

pre 3 godine

Moje iskustvo je drugacije. Moja zena se psiholoski promenila od kako je pocela da zaradjuje vise od mene. Meni ne smeta sto ona zaradjuje vise od mene, ali izgleda da njoj smeta sto ja zaradjujem manje od nje.

White Wolf

pre 3 godine

Čim moja draga gospođa počne dobijati veću platu od mene ima da me izbaci kao staru krpu. Makar, ako bolje pogledam, to mi se sprema svakako.
Što se mene tiče, ja nemam problema da me neko izdržava ali nisam te sreće.

Ka

pre 3 godine

Isto tako ne podnose kada moraju da rade ono što velika večina žena radi, svakodnevno trošeći sate svog života na rad (bez zarade) u kući, oko dece, oko muža, garderobe, u kuhinji, u bašti, oko oba para roditelja...

ere

pre 3 godine

11 odsto njih zbog toga se oseća loše? Pa i nije neki procenat. Ja se osećam loše šta niko ne uviđa da muškarci rade najteže i najopasnije poslove. Lepo je šta žene traže ravnopravnost, ali ona je ograničena uglavnom na ugodne i dobro plaćene poslove.

Dosad nisam primetio da se ravnopravnost traži i u građevini, vatrogastvu, policiji, vojsci, poljoprivredi, drvoseče i piloti - uvek su muškarci. Uglavnom, šta je posao opasniji, žena je manje. Zato 95 odsto smrtnih slučajeva na poslu, otpada na muškarce.

Caki

pre 3 godine

Znaju muskarci, vrlo dobro, da velika vecina njih ne bi ni bila u situaciji da ima zene i decu da im nije ekonomske kandze kojom ih drze. Savet devojkama: na sve nacine gledajte da budete ekonomski nezavisne, pa sutra kad birate da budete s nekim bice jer to zaista zelite i jer vas upotpunjuje a ne zato sto ne biste mogle same da izdrzavate decu i sebe. Decu ne radjajte dok ne steknete tu samostalnost, muskarci ce u 80% slucajeva u sekundi okrenuti ledja i vama i deci kod prve prepreke. A i da ne slusate svaki dan ove komentare tipa "sto zene ne rade u rudniku i ne nose balvane"

The_Dejan

pre 3 godine

Moje iskustvo je drugacije. Moja zena se psiholoski promenila od kako je pocela da zaradjuje vise od mene. Meni ne smeta sto ona zaradjuje vise od mene, ali izgleda da njoj smeta sto ja zaradjujem manje od nje.
(Vid, 23. novembar 2020 12:33)

Udario je novac u glavu.

Pera Realno

pre 3 godine

Znam 4-5 slučajeva gde su ljudi bili u braku po 10-15 godina i kad su došli do većih novaca , počeli sa glupiranjem- tražili leba preko pogače umesto da gledaju svoju decu.
Žene su ambicioznije od muškaraca, kada se popnu visoko ruše mostove iza sebe.

Ka

pre 3 godine

U prevodu, trude se da imaju veće plate od žena (za isti posao) da bi im uloga dobavljivača para obezbeđivala da ne moraju van radnog mesta da rade. Imaju penzije, imaju sve, a žene rintaju za džabe i zavise od njihove milosti. To teže da ostvare, tj. zadrže.
Retko koji muškarac je normalan i praviće situaciju da je i žena nezavisna (ako hoće) i takvi brakovi i porodice duže traju i imaju bolji kvalitet.

evolucija i biologija

pre 3 godine

Ne posmatrajte stvari povrsno i ne osudjujte muskarce jer je na delu evolucija i biologija. Istorijski i evoluciono muskarcima su zene trebalo samo za reprodukciju jer to nisu mogli sami...da ulove hranu i da se zastite su kao jaci pol uvek mogli. Zato muskarci kod zene i najvise cene ateibute plodnosti i izgled...a ne fakiltet,ili koliko zaradjuje. Suprotno tome zeni je muskarac trebao i da je zastiti i da joj obezbedi za nju i za dete inace je bila osudjena na propast.Stoga zene gledaju i novac i socijalni status i snagu fizicku i lepotu zbog genetike njenof deteta. Tako muskarcu je oduzeta zastita usled uredjenog bezbednog drustva, provajdovanje usled zaradjivanja zena plus alimentacija u slucaju razvoda... tako da zenama muskarci su sve manje potrebni i zato 85% razvoda podnose zene, posto 2/3 atraktivnosti nestaje... Zenama muskarci vise ne trebaju ali ih zato idalje zele... cista biologija i potreba urezana u limbicki mozak. Tako da na kraju imaju sve a zavrse nesrecne, a muskarci se onda iz istog razloga nezahvalnog polozaja da nisu potrebni sve manje i odlucuju na brak.... Imajte u vidu da je zadnjih 2000 godina dlaka na evolucionoj skali coveka. A ko zivi suprotono biolohiji tesko bude srecan...Danasnji muskarac ako hoce da uspe i zadrzi zenu mora da bude luksuzna roba... ono sto se zeli a ne ono sto je potrebno za opstanak. Mislite o tome

Slazem se

pre 3 godine

Moja supruga je imala 3 puta manju platu od mene. Nije mi smetalo. Onda he napustila zdravstvo i sad ima vecu platu od mene. Meni opet ok. Mislim da je i njoj uredu. Bas je pre neki dan pitam je l'joj zao, jer sad lekari dobijaju povisice po 10.000 rsd. Samo se nasmejala. Volim njen osmeh.

Joca

pre 3 godine

@ere
Za dobre i placene poslove potrebno je da budete visoko kvalifikovani, a te opasne i teske poslove obavljaju samo oni koji ne mogu nista drugo da rade.

al stvarno

pre 3 godine

11 odsto njih zbog toga se oseća loše? Pa i nije neki procenat. Ja se osećam loše šta niko ne uviđa da muškarci rade najteže i najopasnije poslove. Lepo je šta žene traže ravnopravnost, ali ona je ograničena uglavnom na ugodne i dobro plaćene poslove.

Dosad nisam primetio da se ravnopravnost traži i u građevini, vatrogastvu, policiji, vojsci, poljoprivredi, drvoseče i piloti - uvek su muškarci. Uglavnom, šta je posao opasniji, žena je manje. Zato 95 odsto smrtnih slučajeva na poslu, otpada na muškarce.
(ere, 23. novembar 2020 12:27)

vala bas.kad budem video zenu da obara stabla,gazi pozar,kako kao pripadnik specijalnih jedinica policije resava talacke situacije,kako radi na skeli ili otpusava kanalizaciju onda cu poverovati u ranopravnost.

Lari Tica

pre 3 godine

Mene je upravo suprotna situacija dovela do razvoda, pošto sam 20 god imao duplo veća primanja od bivše: zarađivao kao Dr, a živeo kao nastavnik. Nije se radilo samo o tome, budući da je manje doprinosila na svakom polju: kuća, deca... Razlozi su bili objektivni: radila je težak posao kod privatnika s jednim slobodnim danom nedeljno (nikad vikendom!), 2 nedelje godišnjeg - ali ništa nije preduzimala da to promeni: da diplomski koji je vukla 20 godina, pokuša da nađe bolji posao, za šta je bila sposobna...Dobrovoljno sam preuzimao obaveze na sebe, nisam zvocao ali je nezadovoljstvo kipelo u meni i izlivalo se kroz druge stvari. Na kraju je otišla. Pored redovnog posla pokrenuo sam i privatni biznis. Sad zarađujem 6 puta više od nje. Ne seirim se, samo kažem. (Dobro, možda malo...)

singrrr!

pre 3 godine

ja takodje ne podnosim kad zene u britaniji zaradjuje vise od muzeva... u svojoj porodici zivim za taj trenutak... da kuvam, peglam uz pivce i tv, malo oko dece... nikog ne vredjam, stvarno mi to odgovara, ako ona donese 1500-2000 Eu, evo mene u kujni, decjoj, gde god zatreba... debeo, u gacama, sve stizem i postizem!

A toliko zenskih komentara kako nece lenstinu u kuci....

pre 3 godine

@(evolucija i biologija, 23. novembar 2020 14:24)
Jako lepo sroceno, nema sta. Kao da je iz neke knjige prepisano. Cini mi se da je komentator zenskog pola, zato sto je poslednja recenica posvecena muskarcima "na razmisljanje". Mozda je sve tako u teoriji, ali u praksi malo teze. Niti su sve zene toliko super uspesne kao sto se predstavljaju (obrazovanje, biznis, novac, skupocen automobil,... to moze samo jaaaako mali broj, cak ispod 1%, tj. mnogo ispod 1%), niti mogu sebi da priuste nekog muskarca zvanog "luksuzna roba". Takav muskarac je moderan starletan. Trenira po ceo dan, brine o frizuri, parfemima, garderobi, gubi vreme u kupovini, mora da se nakaci na nekog ko je spreman da sve to da finansira,... Takvih je jaaaako, jaaaaaako malo. Sticajem okolnosti poznajem 2-3 takva muskarca. Jel znate sta devojke i zene oko 30 god. kazu o njima? Gledaju ih kao na prolaznu avanturu, na neke neozbiljne osobe koje osim izgleda nemaju nista drugo da ponude (obrazovanje, novac, nekretnine, ugled,...). Nazivaju ih "Petar Pan". I onda ipak prelaze na one "stabilnije", koji nisu top modeli na prvi pogled, ali imaju sve ostalo (a ponajmanje vremena da brinu da li ima frizurica ide na levu ili desnu stranu). Mnogostruko je vise devojaka koje se predstavljaju kao "luksuzna roba", u zelji da ih "kupi" neki stabilniji muskarac. To je mnogo veci problem. A posle kuknjava kako su zene sredjene a muskarci zarozani. OK, ali taj muskarac ima svoj stan a zena pun garderober gluposti. Ravnopravnost!

Ena

pre 3 godine

Pa kad su pravi muskarci, naravno da im smeta...vidim, ovde vecina njih sanja o zeni sa velikom platom koja placa racune, lici na barbiku ali i cepa drva, gasi pozare ili kopa u rudniku jer su to eto, teski poslovi.
U sta ste se pretvorili?! Moj deda je sam kucu sagradio i decu idskolovao svojom pamecu i od svojih deset prstiju. Jadni ste.

Marko

pre 3 godine

Nemam nista protiv da zaradjuje vise od mene, ali vecina zena ima protiv da zaradjuje vise od partnera. Srecom nisu sve takve. Ja zaradim sitnis, devojka 100.000, voli me i nikad ne spominje zaradu...

Mediocritical

pre 3 godine

Sem majke, bar još dve, ili veše žena ako rade za vas... Pa vi ste ili makro, ili harema kralj...
Ili gazda šnajderaja... U svakom slučaju, ste baja.

Kako ko...

pre 3 godine

Pristojno zaradjujem, imam sve za porodicu, situiran. Naravno da ne smeta ako je normalna i stabilna, ali poznajem jednu koja se, dok nije radila, ponašala uobičajeno, a čim je počela da zaradjuje i to malo više, počela je da se ponaša nadmeno i oholo, da namišlja, filozofira i mašta šta bi kupovala, od sitnica, pa sve do krupnih stvari "da se obezbedi" (!), a osnovne stvari u životu nije rešila. Zato, kad čeljad nisu besna...a kad jesu, džaba im (joj) pare.

Superhik

pre 3 godine

Budalaština prve kategorije ! Žena (moja) i ja smo do guše u kreditima i ja (sa krivičnom odgovornošću) tvrdim da niko srećniji od mene ne bi bio kad bi me "uvredila" svojom većom zaradom !

ere

pre 3 godine

Za dobre i placene poslove potrebno je da budete visoko kvalifikovani, a te opasne i teske poslove obavljaju samo oni koji ne mogu nista drugo da rade.
(Joca)
---

Pogrešno si pohvatao. Nemaju sve žene kapacitete, kao što to nemaju ni svi muškarci, da rade samo visokokvalifikovane poslove. Ravnopravnost bi se trebala odnositi na sve segmente rada, dakle i na niskokvalifikovanu radnu snaga (mada piloti i ne spadaju u tu kategoriju), a ne samo na visokokvalifikovane poslove.

Nebojsa

pre 3 godine

Englezi su generalno poprilicno zatucani pa me to i ne cudi od njih. Kad smo poceli da zivino zajedno supruga i ja ona je vise zaradjivala a danas ja vise zaradjujem. Nije bilo problema ni tad a ni sad.

pseudo_slucajno

pre 3 godine

Kad bi moja supruga zarađivala više od mene, ja bi bio srećan čovek.
Pa i foot masage bi dobijala svako veče pre spavanje.

Kalisi

pre 3 godine

Iskreno, meni smeta sto zaradjuje manje od mene, ne toliko zbog para koliko zbog potpunog nemanja ambicije da nesto ucini po tom pitanju, sem da kuka. Kad krene da kuka i zali se grizem se za jezik da mu ne kazem da je sam kriv zbog toga sto je tu gde jeste, jer umesto da se borio, obrazovao, ucio, on se prakticno zezao do nekih prilicno ozbiljnih godina i sad mu svi krivi samo ne on sam.

Mare

pre 3 godine

@nista protiv da ona zaradjuje za oboje a ja da sedim kuci kao domacica
(marica, kriv, razumevanje..., 23. novembar 2020 14:03)
"SEDEO" sam kod kuće kao domaćica. Pao sa nogu. Jedva dočekao da se vratim na posao.

Pipi

pre 3 godine

Nije istina, zenama to vise smeta, a onda ste vi vec s koferima na pragu (a da to mozda i ne znate). Njena plata je njena, a vasa, kucni budzet.

Bikovic

pre 3 godine

11 odsto njih zbog toga se oseća loše? Pa i nije neki procenat. Ja se osećam loše šta niko ne uviđa da muškarci rade najteže i najopasnije poslove. Lepo je šta žene traže ravnopravnost, ali ona je ograničena uglavnom na ugodne i dobro plaćene poslove.

Dosad nisam primetio da se ravnopravnost traži i u građevini, vatrogastvu, policiji, vojsci, poljoprivredi, drvoseče i piloti - uvek su muškarci. Uglavnom, šta je posao opasniji, žena je manje. Zato 95 odsto smrtnih slučajeva na poslu, otpada na muškarce.
(ere, 23. novembar 2020 12:27)

Takodje sto su poslovi placeniji i sto su viseg ranga u sistemu po pravili su 90 posto muskarci. Nego meni je nesto zapalo za oko kada sam gledao sahranu naseg Patrijarha. Ako smo pred Bogom svi isti, zasto nema zena u crkvenoj hijerarhiji?

Mila

pre 3 godine

@Revolucija pocinje pred ogledalom

Jeste savrseno opisala problematiku. To sto vecina zena i dalje ide linijem manjeg otpora i radije se pirlita da bi mogla da se nekome uvali, tj. ne shvata bas pojam rodne ravnopravnosti je nesto drugo.

Jednom sam startovala lika, bio je stidljiv i nisam mogla da procenim da li je uopste zainteresovan. Super proslo, opet bih ako bude potrebe :) Kao da je to nuklearna fizika, u malo emancipovanijim drustvima nikome nije cudno ako zena napravi prvi korak.

Isto tako i finansije, delim troskove pola-pola. Zaradjujem dobro, ne treba mi sponzor, treba mi partner. Imam sjajnog momka, za neke bivse i dalje imam postovanje i lepa secanja, i ravnopravnost se podrazumeva u oba smera - nit je on meni bankomat/taksista nit sam ja njemu sluzavka/kuvarica. Partnerstvo za mene znaci raditi u timu, uvek ce neko u odredjenom trenutku na nekom polju doprineti vise, jer je u mogucnosti i samim tim ima veci output. Ali odnos zahteva konstantan rad, podrsku i manji ego nego kad smo sami.

Sasa

pre 3 godine

Iskreno, ne interesuje me, nisam egocentrik. Zato, sa druge strane, volim kada me zena poljubi usred predbracnog ugovora. Nisam ni "iracionalno zaljubljive prirode".

@caki - revolucija pocinje nad knjigom

pre 3 godine

Ne znam mnogo super, napucanih riba koje placaju vecere. Ne znam zasto je to cudno, devojka koja je sve ulozila da bude dobra riba, a nista u to da bude obrazovana i finansijski stabilna uvek ce traziti nekoga da to finansira, ne znam zasto je to tesko skapirati. To bi bilo kao da mi cekamo neke "Bred Pitove", a nismo "Andjeline". Veoma infantilno. Znam mnogo vrednih, zaposlenih, samostalnih zena koje i te kako izvode svoje momke i muzeve. Ja prva. Ali ja nisam trazila nekoga "da dobro izgleda" ili "da dobro zaradjuje" vec nekoga s kim mi je lepo i s kim se smejem i s kim biram da budem i nisam sa njim ni iz jednog drugog razloga osim sto ga volim.

Lola

pre 3 godine

@Revolucija pocinje pred ogledalom
Ako ja zovem na piće ili večeru, ja plaćam. Ako neko mene zove, taj neko plaća, nebitan je pol. Odatle proizilazi da, ako hoće da me "smuva", zavede ili kako god, mora da se potrudi. Izlišno je reći da mi, koje dobro izgledamo, nenidemo sa svakim na piće.
Inače, često sam nailazila na muške osobe koje bi da se uvale na ručak (tako sami kažu), na večeru, na spavanje, neki i da se usele), što ja, što ženske bliske osobe. Ne znam na kakve vi nailazite, ali je sramota očekivati od nekoga koga zovete na piće da sam plati to piće, a vi ste ga pozvali.
Za ostalo se pogledajte u ogledalo, uvek prvo krećite od sebe.

DaniloBLuka

pre 3 godine

@@Moje iskustvo je drugacije. Moja zena se psiholoski promenila od kako je pocela da zaradjuje vise od mene. Meni ne smeta sto ona zaradjuje vise od mene, ali izgleda da njoj smeta sto ja zaradjujem manje od nje.
(Vid, 23. novembar 2020 12:3

Da te ne sazaljeva pokondirena tikva?
Pazi se ti druze da ne izvisis ako je od onih sto traze gospodara..

Revolucija pocinje pred ogledalom

pre 3 godine

@ (Caki, 23. novembar 2020 19:50)

Sve ste savrseno napisali i evo ja Vam kao muskarac odajem priznanje. Mozda ce Vam nesto znaciti, kako vec ume ponekada da znaci priznanje omrznutog neprijatelja.

I jedno pitanje ako moze - koliko devojka, a da dobro izgledaju, znate da plate svoje pice/veceru kada izadju sa potencijalnim partnerom ? Zanimalo bi me i koliko takvih devojka znate da su prve prisle momku ali to nije tema pa ne insistiram.

Zahvaljejm se unapred, sa svom ljubaznoscu koju jedan muskarac moze da prikupi i iskaze. Znam, uzasno je malo ali eto...kol'ko se moze.

Revolucija pocinje pred ogledalom

pre 3 godine

@(caki - revolucija pocinje nad knjigom, 25. novembar 2020 08:11)

Cestitam. Ulazite u priblizno 1,3% od ukupne populacije zena starosti izmedju 18 i 30 godina u Srbiji.


@ Lola

Ono sto je za Vas sramota u "siromsnim i zaostalim" zemljama kao sto su Holandija i Nemacka (Sever i Zapad) je standard. Licno iskustvo - lako proveriti. Oni, naime polaze, od pretpostavke da je izlazak muskarca i zene, namenski odnosno da ima za cilj da dodje do romanticne/erotske veze. Ako je zena odnosno muskarac prihvatlia poziv, pretpostavka je da je jednako zaintersovana za tu vezu i da ce s obzirom na to jednako ucestvovati u pokusaju da do nje dododje. Dakle, "potrude" se, sto bi Vi rekli, oboje i onda su, logicno, oboje potpuno jednaki i ravnopravni u toj vezi ako se uposte svide jedno drugom i do veze dodje. Ako ne, svako na svoju stranu - i jedno i drugo su izgubili prblizno istu kolicinu vremena i novca. To je, ja mislim, jos jedan odraz filozofije koja ovde i inace, vlada - kod nas bi se pravnicki reklo "jednakost davanja", a koja generalno uredjuje medjuljudske odnose, ne samo musko-zenske.

Na Balkanu, izgleda, to ne funkcionise tako - neko uvek mora da bude na gubitku, da ne kazemo da ispadne magarac, a ako je suditi po zenskim komentarima ovde, muskarca treba dobro izmaltretirati i iskoristiti ne bi li dobio mogucnost da bude u vezi. On ce naravno odgovoriti varanjem, ignorisanje, nipodastvanjem a ponekad i silom. Muskarci i zene Balkana su dve strane istog novcica.

cobo

pre 3 godine

:) pa dobro,zaradjuje upola manje ali je umišljena da je to duplo više nego moja zarada,samo što to ništa ne menja jer smo odavno "izglasali" da svako od nas dvoje ima dzeparca 200€ mesecno ostalo za tekuce troškove,putovanja i štednju !

Revolucija pocinje pred ogledalom

pre 3 godine

@(Mila, 25. novembar 2020 00:13)

Izvinjvam se, propustio sam da vam se obratim u prethodnom komentaru.

Apsolutno saglasan nemam sta da dodam na vase reci. Zao mi je, samo, sto nisam sam tako elokventno, komentarisao.

Dakle, bez jednakosti nema ravnopravnosti.

Nazalost, ako je suditi po zenskim komentarima ovde a reklo bi se i po iskustvima koja se prenose, dok balkanske zene to shvate, mnogo ce vode proteci balkanskim rekama.

Inace, pominjem zene, ne zato sto mislim da su Balkanci mnogo bolji, vec zato sto upravo nase zene jako glasno i agresivno pricaju o ravnopravnosti a izgleda da propustaju da shvate njenu sustinu. Cini se, naime, da bi one samo jednu nepravdu, zamenile drugom.

ere

pre 3 godine

11 odsto njih zbog toga se oseća loše? Pa i nije neki procenat. Ja se osećam loše šta niko ne uviđa da muškarci rade najteže i najopasnije poslove. Lepo je šta žene traže ravnopravnost, ali ona je ograničena uglavnom na ugodne i dobro plaćene poslove.

Dosad nisam primetio da se ravnopravnost traži i u građevini, vatrogastvu, policiji, vojsci, poljoprivredi, drvoseče i piloti - uvek su muškarci. Uglavnom, šta je posao opasniji, žena je manje. Zato 95 odsto smrtnih slučajeva na poslu, otpada na muškarce.

al stvarno

pre 3 godine

11 odsto njih zbog toga se oseća loše? Pa i nije neki procenat. Ja se osećam loše šta niko ne uviđa da muškarci rade najteže i najopasnije poslove. Lepo je šta žene traže ravnopravnost, ali ona je ograničena uglavnom na ugodne i dobro plaćene poslove.

Dosad nisam primetio da se ravnopravnost traži i u građevini, vatrogastvu, policiji, vojsci, poljoprivredi, drvoseče i piloti - uvek su muškarci. Uglavnom, šta je posao opasniji, žena je manje. Zato 95 odsto smrtnih slučajeva na poslu, otpada na muškarce.
(ere, 23. novembar 2020 12:27)

vala bas.kad budem video zenu da obara stabla,gazi pozar,kako kao pripadnik specijalnih jedinica policije resava talacke situacije,kako radi na skeli ili otpusava kanalizaciju onda cu poverovati u ranopravnost.

evolucija i biologija

pre 3 godine

Ne posmatrajte stvari povrsno i ne osudjujte muskarce jer je na delu evolucija i biologija. Istorijski i evoluciono muskarcima su zene trebalo samo za reprodukciju jer to nisu mogli sami...da ulove hranu i da se zastite su kao jaci pol uvek mogli. Zato muskarci kod zene i najvise cene ateibute plodnosti i izgled...a ne fakiltet,ili koliko zaradjuje. Suprotno tome zeni je muskarac trebao i da je zastiti i da joj obezbedi za nju i za dete inace je bila osudjena na propast.Stoga zene gledaju i novac i socijalni status i snagu fizicku i lepotu zbog genetike njenof deteta. Tako muskarcu je oduzeta zastita usled uredjenog bezbednog drustva, provajdovanje usled zaradjivanja zena plus alimentacija u slucaju razvoda... tako da zenama muskarci su sve manje potrebni i zato 85% razvoda podnose zene, posto 2/3 atraktivnosti nestaje... Zenama muskarci vise ne trebaju ali ih zato idalje zele... cista biologija i potreba urezana u limbicki mozak. Tako da na kraju imaju sve a zavrse nesrecne, a muskarci se onda iz istog razloga nezahvalnog polozaja da nisu potrebni sve manje i odlucuju na brak.... Imajte u vidu da je zadnjih 2000 godina dlaka na evolucionoj skali coveka. A ko zivi suprotono biolohiji tesko bude srecan...Danasnji muskarac ako hoce da uspe i zadrzi zenu mora da bude luksuzna roba... ono sto se zeli a ne ono sto je potrebno za opstanak. Mislite o tome

Lari Tica

pre 3 godine

Mene je upravo suprotna situacija dovela do razvoda, pošto sam 20 god imao duplo veća primanja od bivše: zarađivao kao Dr, a živeo kao nastavnik. Nije se radilo samo o tome, budući da je manje doprinosila na svakom polju: kuća, deca... Razlozi su bili objektivni: radila je težak posao kod privatnika s jednim slobodnim danom nedeljno (nikad vikendom!), 2 nedelje godišnjeg - ali ništa nije preduzimala da to promeni: da diplomski koji je vukla 20 godina, pokuša da nađe bolji posao, za šta je bila sposobna...Dobrovoljno sam preuzimao obaveze na sebe, nisam zvocao ali je nezadovoljstvo kipelo u meni i izlivalo se kroz druge stvari. Na kraju je otišla. Pored redovnog posla pokrenuo sam i privatni biznis. Sad zarađujem 6 puta više od nje. Ne seirim se, samo kažem. (Dobro, možda malo...)

Mediocritical

pre 3 godine

Sem majke, bar još dve, ili veše žena ako rade za vas... Pa vi ste ili makro, ili harema kralj...
Ili gazda šnajderaja... U svakom slučaju, ste baja.

Ka

pre 3 godine

U prevodu, trude se da imaju veće plate od žena (za isti posao) da bi im uloga dobavljivača para obezbeđivala da ne moraju van radnog mesta da rade. Imaju penzije, imaju sve, a žene rintaju za džabe i zavise od njihove milosti. To teže da ostvare, tj. zadrže.
Retko koji muškarac je normalan i praviće situaciju da je i žena nezavisna (ako hoće) i takvi brakovi i porodice duže traju i imaju bolji kvalitet.

singrrr!

pre 3 godine

ja takodje ne podnosim kad zene u britaniji zaradjuje vise od muzeva... u svojoj porodici zivim za taj trenutak... da kuvam, peglam uz pivce i tv, malo oko dece... nikog ne vredjam, stvarno mi to odgovara, ako ona donese 1500-2000 Eu, evo mene u kujni, decjoj, gde god zatreba... debeo, u gacama, sve stizem i postizem!

Caki

pre 3 godine

Znaju muskarci, vrlo dobro, da velika vecina njih ne bi ni bila u situaciji da ima zene i decu da im nije ekonomske kandze kojom ih drze. Savet devojkama: na sve nacine gledajte da budete ekonomski nezavisne, pa sutra kad birate da budete s nekim bice jer to zaista zelite i jer vas upotpunjuje a ne zato sto ne biste mogle same da izdrzavate decu i sebe. Decu ne radjajte dok ne steknete tu samostalnost, muskarci ce u 80% slucajeva u sekundi okrenuti ledja i vama i deci kod prve prepreke. A i da ne slusate svaki dan ove komentare tipa "sto zene ne rade u rudniku i ne nose balvane"

Joca

pre 3 godine

@ere
Za dobre i placene poslove potrebno je da budete visoko kvalifikovani, a te opasne i teske poslove obavljaju samo oni koji ne mogu nista drugo da rade.

Ka

pre 3 godine

Isto tako ne podnose kada moraju da rade ono što velika večina žena radi, svakodnevno trošeći sate svog života na rad (bez zarade) u kući, oko dece, oko muža, garderobe, u kuhinji, u bašti, oko oba para roditelja...

Ena

pre 3 godine

Pa kad su pravi muskarci, naravno da im smeta...vidim, ovde vecina njih sanja o zeni sa velikom platom koja placa racune, lici na barbiku ali i cepa drva, gasi pozare ili kopa u rudniku jer su to eto, teski poslovi.
U sta ste se pretvorili?! Moj deda je sam kucu sagradio i decu idskolovao svojom pamecu i od svojih deset prstiju. Jadni ste.

White Wolf

pre 3 godine

Čim moja draga gospođa počne dobijati veću platu od mene ima da me izbaci kao staru krpu. Makar, ako bolje pogledam, to mi se sprema svakako.
Što se mene tiče, ja nemam problema da me neko izdržava ali nisam te sreće.

A toliko zenskih komentara kako nece lenstinu u kuci....

pre 3 godine

@(evolucija i biologija, 23. novembar 2020 14:24)
Jako lepo sroceno, nema sta. Kao da je iz neke knjige prepisano. Cini mi se da je komentator zenskog pola, zato sto je poslednja recenica posvecena muskarcima "na razmisljanje". Mozda je sve tako u teoriji, ali u praksi malo teze. Niti su sve zene toliko super uspesne kao sto se predstavljaju (obrazovanje, biznis, novac, skupocen automobil,... to moze samo jaaaako mali broj, cak ispod 1%, tj. mnogo ispod 1%), niti mogu sebi da priuste nekog muskarca zvanog "luksuzna roba". Takav muskarac je moderan starletan. Trenira po ceo dan, brine o frizuri, parfemima, garderobi, gubi vreme u kupovini, mora da se nakaci na nekog ko je spreman da sve to da finansira,... Takvih je jaaaako, jaaaaaako malo. Sticajem okolnosti poznajem 2-3 takva muskarca. Jel znate sta devojke i zene oko 30 god. kazu o njima? Gledaju ih kao na prolaznu avanturu, na neke neozbiljne osobe koje osim izgleda nemaju nista drugo da ponude (obrazovanje, novac, nekretnine, ugled,...). Nazivaju ih "Petar Pan". I onda ipak prelaze na one "stabilnije", koji nisu top modeli na prvi pogled, ali imaju sve ostalo (a ponajmanje vremena da brinu da li ima frizurica ide na levu ili desnu stranu). Mnogostruko je vise devojaka koje se predstavljaju kao "luksuzna roba", u zelji da ih "kupi" neki stabilniji muskarac. To je mnogo veci problem. A posle kuknjava kako su zene sredjene a muskarci zarozani. OK, ali taj muskarac ima svoj stan a zena pun garderober gluposti. Ravnopravnost!

Pera Realno

pre 3 godine

Znam 4-5 slučajeva gde su ljudi bili u braku po 10-15 godina i kad su došli do većih novaca , počeli sa glupiranjem- tražili leba preko pogače umesto da gledaju svoju decu.
Žene su ambicioznije od muškaraca, kada se popnu visoko ruše mostove iza sebe.

Vid

pre 3 godine

Moje iskustvo je drugacije. Moja zena se psiholoski promenila od kako je pocela da zaradjuje vise od mene. Meni ne smeta sto ona zaradjuje vise od mene, ali izgleda da njoj smeta sto ja zaradjujem manje od nje.

Pipi

pre 3 godine

Nije istina, zenama to vise smeta, a onda ste vi vec s koferima na pragu (a da to mozda i ne znate). Njena plata je njena, a vasa, kucni budzet.

Bikovic

pre 3 godine

11 odsto njih zbog toga se oseća loše? Pa i nije neki procenat. Ja se osećam loše šta niko ne uviđa da muškarci rade najteže i najopasnije poslove. Lepo je šta žene traže ravnopravnost, ali ona je ograničena uglavnom na ugodne i dobro plaćene poslove.

Dosad nisam primetio da se ravnopravnost traži i u građevini, vatrogastvu, policiji, vojsci, poljoprivredi, drvoseče i piloti - uvek su muškarci. Uglavnom, šta je posao opasniji, žena je manje. Zato 95 odsto smrtnih slučajeva na poslu, otpada na muškarce.
(ere, 23. novembar 2020 12:27)

Takodje sto su poslovi placeniji i sto su viseg ranga u sistemu po pravili su 90 posto muskarci. Nego meni je nesto zapalo za oko kada sam gledao sahranu naseg Patrijarha. Ako smo pred Bogom svi isti, zasto nema zena u crkvenoj hijerarhiji?

Sasa

pre 3 godine

Iskreno, ne interesuje me, nisam egocentrik. Zato, sa druge strane, volim kada me zena poljubi usred predbracnog ugovora. Nisam ni "iracionalno zaljubljive prirode".

Nebojsa

pre 3 godine

Englezi su generalno poprilicno zatucani pa me to i ne cudi od njih. Kad smo poceli da zivino zajedno supruga i ja ona je vise zaradjivala a danas ja vise zaradjujem. Nije bilo problema ni tad a ni sad.

The_Dejan

pre 3 godine

Moje iskustvo je drugacije. Moja zena se psiholoski promenila od kako je pocela da zaradjuje vise od mene. Meni ne smeta sto ona zaradjuje vise od mene, ali izgleda da njoj smeta sto ja zaradjujem manje od nje.
(Vid, 23. novembar 2020 12:33)

Udario je novac u glavu.

Marko

pre 3 godine

Nemam nista protiv da zaradjuje vise od mene, ali vecina zena ima protiv da zaradjuje vise od partnera. Srecom nisu sve takve. Ja zaradim sitnis, devojka 100.000, voli me i nikad ne spominje zaradu...

Revolucija pocinje pred ogledalom

pre 3 godine

@ (Caki, 23. novembar 2020 19:50)

Sve ste savrseno napisali i evo ja Vam kao muskarac odajem priznanje. Mozda ce Vam nesto znaciti, kako vec ume ponekada da znaci priznanje omrznutog neprijatelja.

I jedno pitanje ako moze - koliko devojka, a da dobro izgledaju, znate da plate svoje pice/veceru kada izadju sa potencijalnim partnerom ? Zanimalo bi me i koliko takvih devojka znate da su prve prisle momku ali to nije tema pa ne insistiram.

Zahvaljejm se unapred, sa svom ljubaznoscu koju jedan muskarac moze da prikupi i iskaze. Znam, uzasno je malo ali eto...kol'ko se moze.

ere

pre 3 godine

Za dobre i placene poslove potrebno je da budete visoko kvalifikovani, a te opasne i teske poslove obavljaju samo oni koji ne mogu nista drugo da rade.
(Joca)
---

Pogrešno si pohvatao. Nemaju sve žene kapacitete, kao što to nemaju ni svi muškarci, da rade samo visokokvalifikovane poslove. Ravnopravnost bi se trebala odnositi na sve segmente rada, dakle i na niskokvalifikovanu radnu snaga (mada piloti i ne spadaju u tu kategoriju), a ne samo na visokokvalifikovane poslove.

cobo

pre 3 godine

:) pa dobro,zaradjuje upola manje ali je umišljena da je to duplo više nego moja zarada,samo što to ništa ne menja jer smo odavno "izglasali" da svako od nas dvoje ima dzeparca 200€ mesecno ostalo za tekuce troškove,putovanja i štednju !

DaniloBLuka

pre 3 godine

@@Moje iskustvo je drugacije. Moja zena se psiholoski promenila od kako je pocela da zaradjuje vise od mene. Meni ne smeta sto ona zaradjuje vise od mene, ali izgleda da njoj smeta sto ja zaradjujem manje od nje.
(Vid, 23. novembar 2020 12:3

Da te ne sazaljeva pokondirena tikva?
Pazi se ti druze da ne izvisis ako je od onih sto traze gospodara..

pseudo_slucajno

pre 3 godine

Kad bi moja supruga zarađivala više od mene, ja bi bio srećan čovek.
Pa i foot masage bi dobijala svako veče pre spavanje.

Kalisi

pre 3 godine

Iskreno, meni smeta sto zaradjuje manje od mene, ne toliko zbog para koliko zbog potpunog nemanja ambicije da nesto ucini po tom pitanju, sem da kuka. Kad krene da kuka i zali se grizem se za jezik da mu ne kazem da je sam kriv zbog toga sto je tu gde jeste, jer umesto da se borio, obrazovao, ucio, on se prakticno zezao do nekih prilicno ozbiljnih godina i sad mu svi krivi samo ne on sam.

Revolucija pocinje pred ogledalom

pre 3 godine

@(caki - revolucija pocinje nad knjigom, 25. novembar 2020 08:11)

Cestitam. Ulazite u priblizno 1,3% od ukupne populacije zena starosti izmedju 18 i 30 godina u Srbiji.


@ Lola

Ono sto je za Vas sramota u "siromsnim i zaostalim" zemljama kao sto su Holandija i Nemacka (Sever i Zapad) je standard. Licno iskustvo - lako proveriti. Oni, naime polaze, od pretpostavke da je izlazak muskarca i zene, namenski odnosno da ima za cilj da dodje do romanticne/erotske veze. Ako je zena odnosno muskarac prihvatlia poziv, pretpostavka je da je jednako zaintersovana za tu vezu i da ce s obzirom na to jednako ucestvovati u pokusaju da do nje dododje. Dakle, "potrude" se, sto bi Vi rekli, oboje i onda su, logicno, oboje potpuno jednaki i ravnopravni u toj vezi ako se uposte svide jedno drugom i do veze dodje. Ako ne, svako na svoju stranu - i jedno i drugo su izgubili prblizno istu kolicinu vremena i novca. To je, ja mislim, jos jedan odraz filozofije koja ovde i inace, vlada - kod nas bi se pravnicki reklo "jednakost davanja", a koja generalno uredjuje medjuljudske odnose, ne samo musko-zenske.

Na Balkanu, izgleda, to ne funkcionise tako - neko uvek mora da bude na gubitku, da ne kazemo da ispadne magarac, a ako je suditi po zenskim komentarima ovde, muskarca treba dobro izmaltretirati i iskoristiti ne bi li dobio mogucnost da bude u vezi. On ce naravno odgovoriti varanjem, ignorisanje, nipodastvanjem a ponekad i silom. Muskarci i zene Balkana su dve strane istog novcica.

Slazem se

pre 3 godine

Moja supruga je imala 3 puta manju platu od mene. Nije mi smetalo. Onda he napustila zdravstvo i sad ima vecu platu od mene. Meni opet ok. Mislim da je i njoj uredu. Bas je pre neki dan pitam je l'joj zao, jer sad lekari dobijaju povisice po 10.000 rsd. Samo se nasmejala. Volim njen osmeh.

Revolucija pocinje pred ogledalom

pre 3 godine

@(Mila, 25. novembar 2020 00:13)

Izvinjvam se, propustio sam da vam se obratim u prethodnom komentaru.

Apsolutno saglasan nemam sta da dodam na vase reci. Zao mi je, samo, sto nisam sam tako elokventno, komentarisao.

Dakle, bez jednakosti nema ravnopravnosti.

Nazalost, ako je suditi po zenskim komentarima ovde a reklo bi se i po iskustvima koja se prenose, dok balkanske zene to shvate, mnogo ce vode proteci balkanskim rekama.

Inace, pominjem zene, ne zato sto mislim da su Balkanci mnogo bolji, vec zato sto upravo nase zene jako glasno i agresivno pricaju o ravnopravnosti a izgleda da propustaju da shvate njenu sustinu. Cini se, naime, da bi one samo jednu nepravdu, zamenile drugom.

Kako ko...

pre 3 godine

Pristojno zaradjujem, imam sve za porodicu, situiran. Naravno da ne smeta ako je normalna i stabilna, ali poznajem jednu koja se, dok nije radila, ponašala uobičajeno, a čim je počela da zaradjuje i to malo više, počela je da se ponaša nadmeno i oholo, da namišlja, filozofira i mašta šta bi kupovala, od sitnica, pa sve do krupnih stvari "da se obezbedi" (!), a osnovne stvari u životu nije rešila. Zato, kad čeljad nisu besna...a kad jesu, džaba im (joj) pare.

Lola

pre 3 godine

@Revolucija pocinje pred ogledalom
Ako ja zovem na piće ili večeru, ja plaćam. Ako neko mene zove, taj neko plaća, nebitan je pol. Odatle proizilazi da, ako hoće da me "smuva", zavede ili kako god, mora da se potrudi. Izlišno je reći da mi, koje dobro izgledamo, nenidemo sa svakim na piće.
Inače, često sam nailazila na muške osobe koje bi da se uvale na ručak (tako sami kažu), na večeru, na spavanje, neki i da se usele), što ja, što ženske bliske osobe. Ne znam na kakve vi nailazite, ali je sramota očekivati od nekoga koga zovete na piće da sam plati to piće, a vi ste ga pozvali.
Za ostalo se pogledajte u ogledalo, uvek prvo krećite od sebe.

Mare

pre 3 godine

@nista protiv da ona zaradjuje za oboje a ja da sedim kuci kao domacica
(marica, kriv, razumevanje..., 23. novembar 2020 14:03)
"SEDEO" sam kod kuće kao domaćica. Pao sa nogu. Jedva dočekao da se vratim na posao.

Superhik

pre 3 godine

Budalaština prve kategorije ! Žena (moja) i ja smo do guše u kreditima i ja (sa krivičnom odgovornošću) tvrdim da niko srećniji od mene ne bi bio kad bi me "uvredila" svojom većom zaradom !

Mila

pre 3 godine

@Revolucija pocinje pred ogledalom

Jeste savrseno opisala problematiku. To sto vecina zena i dalje ide linijem manjeg otpora i radije se pirlita da bi mogla da se nekome uvali, tj. ne shvata bas pojam rodne ravnopravnosti je nesto drugo.

Jednom sam startovala lika, bio je stidljiv i nisam mogla da procenim da li je uopste zainteresovan. Super proslo, opet bih ako bude potrebe :) Kao da je to nuklearna fizika, u malo emancipovanijim drustvima nikome nije cudno ako zena napravi prvi korak.

Isto tako i finansije, delim troskove pola-pola. Zaradjujem dobro, ne treba mi sponzor, treba mi partner. Imam sjajnog momka, za neke bivse i dalje imam postovanje i lepa secanja, i ravnopravnost se podrazumeva u oba smera - nit je on meni bankomat/taksista nit sam ja njemu sluzavka/kuvarica. Partnerstvo za mene znaci raditi u timu, uvek ce neko u odredjenom trenutku na nekom polju doprineti vise, jer je u mogucnosti i samim tim ima veci output. Ali odnos zahteva konstantan rad, podrsku i manji ego nego kad smo sami.

@caki - revolucija pocinje nad knjigom

pre 3 godine

Ne znam mnogo super, napucanih riba koje placaju vecere. Ne znam zasto je to cudno, devojka koja je sve ulozila da bude dobra riba, a nista u to da bude obrazovana i finansijski stabilna uvek ce traziti nekoga da to finansira, ne znam zasto je to tesko skapirati. To bi bilo kao da mi cekamo neke "Bred Pitove", a nismo "Andjeline". Veoma infantilno. Znam mnogo vrednih, zaposlenih, samostalnih zena koje i te kako izvode svoje momke i muzeve. Ja prva. Ali ja nisam trazila nekoga "da dobro izgleda" ili "da dobro zaradjuje" vec nekoga s kim mi je lepo i s kim se smejem i s kim biram da budem i nisam sa njim ni iz jednog drugog razloga osim sto ga volim.